abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_122458286
Ik heb een niet zo heel concrete vraag over mosselen. Als je ze nét gaar wil hebben dan zit er wel eens eentje tussen die nog niet open is gegaan. Dat eet niet zo comfortabel, maar die mossel is dan meestal wel lekker zilt, net als een oester.

Nu was ik vrijdag mosselen aan het koken, gewoon vrij standaard, maar had ik er eerst even een paar op de grillpan gelegd. Die koken dan dus in hun eigen schelpje in hun eigen vocht. En dan heb je dus wel zo'n lekker hapje zee.

Maar het is wel veel gedoe voor 2 kilo lijkt me. Dus mijn vraag is of er nog andere manieren zijn om dat zilte te behouden maar dan voor een hele pan. En anderzijds of je een paar grote zou kunnen kopen en die dan kan injecteren met een geconcentreerde bouillon of zo? Kortom, heb je nog ideeen daarover?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 4 februari 2013 @ 12:10:00 #27
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_122459352
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 11:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb een niet zo heel concrete vraag over mosselen. Als je ze nét gaar wil hebben dan zit er wel eens eentje tussen die nog niet open is gegaan. Dat eet niet zo comfortabel, maar die mossel is dan meestal wel lekker zilt, net als een oester.

Nu was ik vrijdag mosselen aan het koken, gewoon vrij standaard, maar had ik er eerst even een paar op de grillpan gelegd. Die koken dan dus in hun eigen schelpje in hun eigen vocht. En dan heb je dus wel zo'n lekker hapje zee.

Maar het is wel veel gedoe voor 2 kilo lijkt me. Dus mijn vraag is of er nog andere manieren zijn om dat zilte te behouden maar dan voor een hele pan. En anderzijds of je een paar grote zou kunnen kopen en die dan kan injecteren met een geconcentreerde bouillon of zo? Kortom, heb je nog ideeen daarover?
Er zit maar 1 ding op. Haal een emmer zeewater en kook ze daarin.
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
  maandag 4 februari 2013 @ 12:15:49 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122459557
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2013 12:10 schreef Equites het volgende:

[..]

Er zit maar 1 ding op. Haal een emmer zeewater en kook ze daarin.
Dat wordt veel te zout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 februari 2013 @ 12:17:51 #29
256666 leeell
I know you're lonely
pi_122459641
brak water
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  maandag 4 februari 2013 @ 12:19:49 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122459700
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 11:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb een niet zo heel concrete vraag over mosselen. Als je ze nét gaar wil hebben dan zit er wel eens eentje tussen die nog niet open is gegaan. Dat eet niet zo comfortabel, maar die mossel is dan meestal wel lekker zilt, net als een oester.

Nu was ik vrijdag mosselen aan het koken, gewoon vrij standaard, maar had ik er eerst even een paar op de grillpan gelegd. Die koken dan dus in hun eigen schelpje in hun eigen vocht. En dan heb je dus wel zo'n lekker hapje zee.

Maar het is wel veel gedoe voor 2 kilo lijkt me. Dus mijn vraag is of er nog andere manieren zijn om dat zilte te behouden maar dan voor een hele pan. En anderzijds of je een paar grote zou kunnen kopen en die dan kan injecteren met een geconcentreerde bouillon of zo? Kortom, heb je nog ideeen daarover?
Wat ik doe, is, ik neem een grote pan en doe daar wat olie in. Daar gaat een peen in, stuk prei, tomaat, een gekwarte ui. Laag vuur opzetten met deksel op de pan. 10-15 minuten laten staan, de groente carameliseren en geven aroma's af. Droge witte wijn erbij, aan de kook brengen met wat groene kruiden en een geplette knoflook teen of 3.
Als dit goed kookt de mosselen erbij en vuur hoog. Af en toe schudden tot ze open gaan.
Mossels die niet open zijn gegaan, worden niet gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 12:23:38 #31
91830 MaximusTG
pi_122459805
Ja, ik ben niet zo'n fan van die schelpdieren, maar ik dacht altijd dat als ze niet opengingen dat ze dan dus al dood zijn en je ze niet moet eten?
pi_122460464
quote:
Wat ik doe, is, ik neem een grote pan en doe daar wat olie in. Daar gaat een peen in, stuk prei, tomaat, een gekwarte ui. Laag vuur opzetten met deksel op de pan. 10-15 minuten laten staan, de groente carameliseren en geven aroma's af. Droge witte wijn erbij, aan de kook brengen met wat groene kruiden en een geplette knoflook teen of 3.
Als dit goed kookt de mosselen erbij en vuur hoog. Af en toe schudden tot ze open gaan.Mossels die niet open zijn gegaan, worden niet gegeten.
Ik weet hoe ik mosselen moet koken, het is ook gewoon lekker, alleen heb je op die manier enerzijds het zilte mosselvocht, best lekker met een stukje brood, en anderzijds de mossel. Maar juist die mossel in zijn eigen zilte vocht is zo lekker. Ik zou zeggen, leg er ook eens eentje in de grillpan tot die open gaat.

quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 12:23 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, ik ben niet zo'n fan van die schelpdieren, maar ik dacht altijd dat als ze niet opengingen dat ze dan dus al dood zijn en je ze niet moet eten?
Ik stel van elke mossel vooraf vast dat die nog leeft, dus als er dan eentje niet opengaat dan is het gewoon omdat die een sterke sluitspier heeft of wat meer tijd nodig had. Ik probeer ze maar nét gaar te krijgen, dus ik probeer ook de grootste als eerste in de pan te doen. Maar de een heeft ook een dikkere schaal dan de ander etc. Dus als ik de rest tot rubber kook gaat die alsnog open lijkt me.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 4 februari 2013 @ 13:06:38 #33
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_122460956
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 11:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb een niet zo heel concrete vraag over mosselen. Als je ze nét gaar wil hebben dan zit er wel eens eentje tussen die nog niet open is gegaan. Dat eet niet zo comfortabel, maar die mossel is dan meestal wel lekker zilt, net als een oester.

Nu was ik vrijdag mosselen aan het koken, gewoon vrij standaard, maar had ik er eerst even een paar op de grillpan gelegd. Die koken dan dus in hun eigen schelpje in hun eigen vocht. En dan heb je dus wel zo'n lekker hapje zee.

Maar het is wel veel gedoe voor 2 kilo lijkt me. Dus mijn vraag is of er nog andere manieren zijn om dat zilte te behouden maar dan voor een hele pan. En anderzijds of je een paar grote zou kunnen kopen en die dan kan injecteren met een geconcentreerde bouillon of zo? Kortom, heb je nog ideeen daarover?
Ik leg ze wel eens op de BBQ, gewoon voor de leuk. moet je wel met mensen doen die van half gaar houden.
Siesta & Fiesta!
pi_122461005
Ik heb hier een flesje kookroom een week openstaan, is deze nog te gebruiken?
Op de verpakking staat na openen beperkt houdbaar..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 13:20:07 #35
91830 MaximusTG
pi_122461447
Moet je gewoon ff kijken of er klonten in zitten en/of dat het zuur smaakt. Als het nog goed smaakt zal het waarschijnlijk nog wel goed zijn.
Maar als je het zeker wil weten dan moet je natuurlijk gewoon nieuwe kopen..
  maandag 4 februari 2013 @ 14:25:53 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122463506
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 13:07 schreef roos85 het volgende:
Ik heb hier een flesje kookroom een week openstaan, is deze nog te gebruiken?
Op de verpakking staat na openen beperkt houdbaar..
In de koeling? Even ruiken en proeven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122463649
Piet, ik heb zaterdag 35 Amerikaanse rivierkreeften (exootjes gevangen in de Nederlandse polder) op wrede wijze vermoord. :'( Wat zou jij ermee doen? Ze liggen nu in vrede te rusten in de vriezer.
pi_122463676
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de koeling? Even ruiken en proeven
Heeft al die tijd in de koelkast gestaan, wat zou ik nog meer als alternatief voor slagroom in een kerriesaus kunnen gebruiken? Koffieroom?

Of toch ongeklopte slagroom en dat de rest invriezen?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  maandag 4 februari 2013 @ 14:32:11 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122463678
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:31 schreef Isegrim het volgende:
Piet, ik heb zaterdag 35 Amerikaanse rivierkreeften (exootjes gevangen in de Nederlandse polder) op wrede wijze vermoord. :'( Wat zou jij ermee doen? Ze liggen nu in vrede te rusten in de vriezer.
Koken en kluiven met wat citroen, niet te moeilijk mee doen.
Of schoonmaken en met wat zure mayonaise eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 februari 2013 @ 14:32:19 #40
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_122463684
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat ik doe, is, ik neem een grote pan en doe daar wat olie in. Daar gaat een peen in, stuk prei, tomaat, een gekwarte ui. Laag vuur opzetten met deksel op de pan. 10-15 minuten laten staan, de groente carameliseren en geven aroma's af. Droge witte wijn erbij, aan de kook brengen met wat groene kruiden en een geplette knoflook teen of 3.
Als dit goed kookt de mosselen erbij en vuur hoog. Af en toe schudden tot ze open gaan.
Mossels die niet open zijn gegaan, worden niet gegeten.
Hij wil zilt water proeven zegt ie net.
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
  maandag 4 februari 2013 @ 14:32:43 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122463702
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:32 schreef roos85 het volgende:

[..]

Heeft al die tijd in de koelkast gestaan, wat zou ik nog meer als alternatief voor slagroom in een kerriesaus kunnen gebruiken? Koffieroom?
Waarom een alternatief en geen echte room gebruiken?

quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:32 schreef roos85 het volgende:


Of toch ongeklopte slagroom en dat de rest invriezen?
Juist, koop gewoon de houdbare slagroom van de aldi, perfect spul
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122463730
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom een alternatief en geen echte room gebruiken?
Net te laat met edit. gewone room kan natuurlijk ook :)
Iets met gezonder, maar die maar die paar eetlepels maakt eigenlijk niet uit.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  maandag 4 februari 2013 @ 14:34:26 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122463747
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:33 schreef roos85 het volgende:

[..]

Net te laat met edit. gewone room kan natuurlijk ook :)
Iets met gezonder, maar die maar die paar eetlepels maakt eigenlijk niet uit.
Zie edit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122463749
Niks gezonder. :{w
pi_122463850
Dan ga ik lekker slagroom halen ^O^
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_122463893
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koken en kluiven met wat citroen, niet te moeilijk mee doen.
Of schoonmaken en met wat zure mayonaise eten.
Okee! :)
  maandag 4 februari 2013 @ 14:42:22 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122463994
Isegrim, zelf gevangen? Let op, mij kan het niet schelen, maar rivierkreeftjes vangen is formeel stropen, dat is geen overtreding maar een misdrijf. Als je er mee gepakt wordt kan dit als je pech hebt een flinke duw betekenen en een strafblad.
Ik ben daar mee bezig geweest dat uit te zoeken en gezien mijn werk heb ik er van af gezien. Wil niet om zoiets stoms in de problemen komen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122464105
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Isegrim, zelf gevangen? Let op, mij kan het niet schelen, maar rivierkreeftjes vangen is formeel stropen, dat is geen overtreding maar een misdrijf. Als je er mee gepakt wordt kan dit als je pech hebt een flinke duw betekenen en een strafblad.
Ik ben daar mee bezig geweest dat uit te zoeken en gezien mijn werk heb ik er van af gezien. Wil niet om zoiets stoms in de problemen komen
Amerikaanse rivierkreeften, exoten dus, overlastgevers. Maar een officiële visser heeft ze gevangen:

http://www.rotterdamseoog(...)n-op-het-noordplein/
  maandag 4 februari 2013 @ 14:47:09 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122464171
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:45 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Amerikaanse rivierkreeften, exoten dus, overlastgevers. Maar een officiële visser heeft ze gevangen:

http://www.rotterdamseoog(...)n-op-het-noordplein/
Er zijn in Nederland geen Europese rivierkreeften meer. Neemt niet weg dat het vangen van deze schadelijke exoten formeel nog steeds stropen is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122464182
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 14:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er zijn in Nederland geen Europese rivierkreeften meer. Neemt niet weg dat het vangen van deze schadelijke exoten formeel nog steeds stropen is.
Wat onzinnig, het sterft ervan. Ze zitten zelfs in de Rotte.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')