abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_125134462
Ook snelwebshop.nl heeft ontzettend goeie service. Gewoon meteen nieuwe opsturen, probleem was meteen goed verholpen en nu al maanden plezier ervan!

Ik vind dat je beter kan kopen bij kleine webwinkels, speciaalzaken of de de benelux dealer en niet met bij die grote winkels waar je misschien enkele tientjes voordeel hebt.
Dat voordeel is leuk maar de neato is nou eenmaal een soort computer en bij een garantie van 2 jaar wil je ook gewoon goede garantie en geen standaard -stuur maar terug dan gaan we voor u kijken- garantie...
pi_125193125
quote:
1s.gif Op woensdag 27 maart 2013 18:04 schreef quirina het volgende:
Mmm ik ben hier wel kritisch over hoor wat is er handig aan een robot die alleen maar stof in de hoekjes/randjes laat en blind als Stevie Wonder door je huis heen gaat?
Plinten zuigen kan ie ook niet? Je moet het ding uren laden voor 1 uurtje stofzuigen?
Je moet de robotstofzuiger schoonmaken? Echt?
En dan nog ff een paar honderd euro ervoor betalen voor iets dat half werk levert.
het is meer stof en vuil verplaatsen dan echt schoonzuigen.
Half? Jij bent niet goed. Roomba zuigt meer op dan zo n neato hoor.

Bewijs. *kuch

Neato:


Roomba:

  vrijdag 12 april 2013 @ 12:59:02 #253
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_125193189
Hm... dat doet die roomba idd een stuk beter
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_125193195
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 00:35 schreef Tamara123123 het volgende:
De neato heeft daar veel minder last van. Oke de haren draaien dan om de borstel maar ik haal deze 1x per week eruit. Knip de haren door met een schaar en maak hem in enkele seconden schoon...

Ik zou zelf ook nooit een roomba kopen gewoonweg omdat de neato vele malen "beter" is. Voor sommige mensen is een rolborstel systeem voldoende, prima maar als je een robot STOFZUIGER zoekt dan is momenteel de neato (en de nog duurdere dan stervensdure Vorwerk) de enige juiste robot momenteel op de markt.
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2013 20:26 schreef Tamara123123 het volgende:
De irobot is meer een rolborstel, opzich prima. Het is net wat je van het apparaat verwacht...

De Neato zal ook het kleed tevens stofzuiger, een kleine hobbel/drempel is geen obstakel.
quote:
11s.gif Op donderdag 28 maart 2013 12:56 schreef Catch22- het volgende:
De Neato raakt niet in de war ofzo, als je hem zelf in een andere ruimte zet? Want ik denk dat ik hem zelf in de studeerkamer moet zetten omdat hij niet over die drempel komt. Ook de bovenverdieping moet ik hem naartoe helpen.

Of "onthoudt" hij de ruimtes niet, maar scant hij ze telkens opnieuw?
Wat zegt u? (zie mijn post hierboven? ) Geen lulkoek aub
  Moderator vrijdag 12 april 2013 @ 12:59:52 #255
155227 crew  Guppy
dus
pi_125193214
En half werk? Zekers niet! Of zuig jij elke dag alle plinten?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_125193572
Ook nog eens onhandig. Zuigt niks op die dingen. Een roomba heeft tenminste nog een borstel.


vs


Komt nergens op:


vs

pi_125193711
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 09:39 schreef NiGeLaToR het volgende:

[..]

Njah, dat schoonmaken kost in totaal te veel tijd. Mijn vorige 100,- merkloze stofzuiger kon gewoon een week of 3-4 rondjes rijden zonder problemen. 1 keer legen, eens per 2-3 maanden schoonmaken, niets aan de hand. Sinds ik de veel duurdere Roomba heb ben ik steeds dat ding aan het schoonmaken. Niet zo best product als je het zo bekijkt.
Hiervoor heb jij een Aerovac bak nodig hebt (speciaal voor huisdieren) . die kun je los kopen voor 2 tientjes. Hierdoor gaan de haren niet om jouw borstels heen zitten.
pi_125193931
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 14:12 schreef klipper het volgende:

[..]

De neato.
Waarom vraag je je af....
Gewoon omdat een neato stofzuigt en een roomba of welk ander merk dan ook alleen stoft en een beetje borstelt.

Zelf heb ik 1 hond en sinds een paar maanden een aanlopertje (poes) welke op het moment enorm verhaart omdat die nu zijn ondervacht aan het verliezen is.
Het bakje van de neato zit iedere dag vol, sinds ik deze heb, heb ik nog maar een paar keer zelf de stofzuiger ter hand genomen, en dat vanwege de "grote" schoonmaak of omdat ik de vloer in de olie moest zetten.

Overigens raad ik je de standaard versie aan ofwel de XV-15 en niet de XV-25.
Waarom, de XV-15 heeft een rubberen borstel waar geen haren aan blijven kleven en zodoende heb je hier geen omkijken naar, de XV-25 heeft een borstel met rubber en haren waar dus ook haren in kunnen blijven kleven, wat dus voor extra schoonmaakwerk zorgt, en we benne lui anders hadden we ook geen stofzuigrobot nodig gehad.
Uhhh. Wrong answer. De mensen wel goed inlichten hey.
  vrijdag 12 april 2013 @ 13:23:28 #259
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_125193999
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 12:59 schreef Reeleezee het volgende:

[..]

[..]

[..]

Wat zegt u? (zie mijn post hierboven? ) Geen lulkoek aub
Ik stel een vraag. Wat is je probleem trouwens? Je reageert hier als een PMS'ende Borderliner
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 12 april 2013 @ 13:33:58 #260
323439 HetKlusKonijn
Hoard, collect, file, index
pi_125194318
Ik ga maar niet in op het 'welke-is-de-beste' ruzie'tje dat hier gaande is, maar heb wel een vraagje.

Ik ben tot dusverre best tevreden met mijn Roomba, alleen heeft ze altijd de hebbelijkheid gehad dat ze blijft hangen aan/in de rafelige randjes van mijn oude kelim-tapijt. In plaats van de overgang laminaat-tapijt te nemen, duwt ze het tapijt gewoon weg totdat ze vast komt te zitten.
Ze lijkt stomweg de hobbel laminaat-tapijt niet meer te kunnen nemen en het wordt steeds erger. Moet haar nu continu optillen als ze het tapijt weer op moet! :{

Het gekke is, met (lage) drempels heeft ze dus helemaal geen probleem.

Weet iemand of hier iets aan te doen is? NB: ik maak de Roomba altijd schoon na gebruik, haal de haren uit de borstels, enzovoorts... tis gewoon irritant.
VDGG - Steven Wilson - Jacco Gardner - Pussy Riot - Malala Yousafzai - Ren Goscinny (RIP)
"The Least We Can Do, Is Wave To Each Other!"
pi_125197652
quote:
11s.gif Op vrijdag 12 april 2013 13:23 schreef Catch22- het volgende:

Je reageert hier als een PMS'ende Borderliner
_O- figuranten met een kort lontje.

@Reeleezee Als jij inderdaad in zo'n zandbak woont ben je beter af met een normale stofzuiger.

Gezien de Roomba 2x zo vaak op dezelfde plaats is geweest en er veel langer over doet vertel je er niet bij. In de zelfde tijd doet de Neato bijna 2x je kamer.

Ik vind het fijn dat mijn Vorwerk nog even snel structureel de kamer doet voor de visite komt. De Roomba loopt overal en nergens terwijl de Vorwerk/Neato deel voor deel afwerkt.

Zo bepaald ieder wat voor hem belangrijk is. Ze zijn geen van allen perfect maar dat is mijn gewone stofzuiger ook niet.
Vorwerk Kobold VR100
http://youtu.be/HEMHDG75aQA?t=10s
pi_125203993
Ik vond die discussies hier ook altijd irritant, omdat ik dacht dat de roomba goed genoeg was. Nou dat klopt ook, een roomba is prima. Totdat je een wat grotere kamer hebt dan die op de testfilmpjes. Ik ben in december verhuisd naar een groter huis en merkte sindsdien dat de roomba niet elke keer overal kwam. De ene keer kwam hij wel in de keuken en de andere keer niet.
Een tijd geleden was ik bij vrienden die sinds kort een neato hadden en hoorde hun verhalen over de neato. Dat sprak mij wel aan, omdat de neato dus inderdaad veel gestructureerder werkt en daardoor wel elke keer overal komt. Na enige aarzeling heb ik toen besloten om toch een neato aan te schaffen. Inmiddels heb ik hem een paar weken in huis en ik kan je vertellen: ik ben helemaal om. De neato werkt (in een groter huis) gewoon beter dan de roomba.

Ik zeg dus niet dat iedereen een neato moet kopen, want in mijn kleinere huis had ik niks te klagen over de roomba en deed hij zijn werk prima!
------___------ 53
----.(___).---- 42
---(o\_!_/o)---
pi_125204715
Sorry voor de late reactie maar ik heb nvVan tijd problemen voor mij in te loggen...

Ik heb de neato xv25 in de collishop (Colruyt) gekocht, ik woon in Belgi en hier zijn er niet zoveel winkels die neato verkopen.... En Bin collishop kreeg ik een lagere prijs en een gehele omruiling daarmee dat ik het daar heb gekocht.

Ik was wel van plan van een nieuwe accu te vragen, maar ik vindt nergens een telefoonnummer of een email adres daarmee heb ik hem dan maar terug gedaan.

Ik heb ook gekeken of beide accu's waren aangesloten en dat ws ook het geval dus daar lag het ook niet aan, echt spijtig want het is zo een geweldig toestel, nu ben ik aan het twijfelen wachten tot er een nieuwe versie is of een andere kopen maar waar dan en ben ik dan niet beter met een andere merk? Ben nu wel een beetje in de war hierover!!!
pi_125205844
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 15:12 schreef crowone het volgende:

[..]

_O- figuranten met een kort lontje.

@Reeleezee Als jij inderdaad in zo'n zandbak woont ben je beter af met een normale stofzuiger.

Gezien de Roomba 2x zo vaak op dezelfde plaats is geweest en er veel langer over doet vertel je er niet bij. In de zelfde tijd doet de Neato bijna 2x je kamer.

Ik vind het fijn dat mijn Vorwerk nog even snel structureel de kamer doet voor de visite komt. De Roomba loopt overal en nergens terwijl de Vorwerk/Neato deel voor deel afwerkt.

Zo bepaald ieder wat voor hem belangrijk is. Ze zijn geen van allen perfect maar dat is mijn gewone stofzuiger ook niet.
Dit is testzand, waar fabrikanten stofzuigers mee testen. In dezelfde tijd doet hij je kamer 2x? Zoals je ziet gaat ie vanzelf naar het basistation, die hij tot overmast van ramp niet kan vinden in een hok van 5 bij 5. En de kamer is nog niet eens schoon. Tis maar wat je 'intelligent sysyeem' noemt. Anders zou ie em wel 2x doen. Dat ie er 2x zolang over doet is mij een zorg. En de meeste werkenden hier. Je doet em toch niet aan als je thuis bent? Daar heb je de timer voor.

Daarnaast, een robotstofzuiger (geen enkele) heeft de zuigkracht van een gewone stofzuiger, en daarom werkt zo n 'intelligent' systeem nooit. Je hebt gewoon minimaal 2 rondes nodig om een kamer schoon te krijgen. En dat mijn lieve Neato fans is de kracht van Roomba.

De samsung navibot werkt ook op deze manier, en de resultaten zijn nog bedroevender.
  Moderator vrijdag 12 april 2013 @ 21:27:03 #265
155227 crew  Guppy
dus
pi_125211426
Vanwaar de hetze tegen Neato...? Ik bedoel, ik heb zelf een Roomba, maar als iemand anders liever een Neato heeft, leven en laten leven, toch?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_125211968
Ik heb nooit beweerd dat de Roomba slecht is alleen dat de Neato slimmers is en daardoor al snel beter ;)

Als je een huis hebt welke redelijk vierkant is dan is een roomba prima, misschien wel beter. Zeker met kinderen want ik denk dat de roomba veel meer hufter proof is...

Maar! Als je een huis hebt dat al een beetje een rare hoek heeft (L vorm of U vorm) of een aparte keukenruimte dan kan hij vaak zijn station niet terug vinden en met een aparte ruimte moet je werken met "aparte kastjes" in de deuropening.
Daarbij is de Neato vriendelijker voor je meubels, de roomba kan serieus hard tegen je spullen botsen. Leuk als je een grote siervaas op de grond het staan.

Daarbij als je de filmpjes bekijkt is die van de Roomba echt STERK versnelt in vergelijking met de Neato. Hij doet er dus 2x zolang over (je hebt een punt dat je niet thuis hoeft te zijn als hij zijn rondje doet maar toch!) je kan ook je neato 'n 2de keer starten...

en tevens doet de roomba de randen niet zo netjes, en laten we wel wezen: al het vuil zoals zand en honden haren liggen altijd tegen de kant aan omdat je dat wegloopt uit de "normale loop"

Dus je moet nou ook weer niet doen alsof de roomba een super ding is dat de neato onder sneeuwt. Want wat betreft kunnen steekt de neato er alsnog bovenuit... (Nogmaals: dat wil niet zeggen dat de roomba slecht is, de roomba en de neato zijn beide de betere robots maar afhankelijk van je situatie en vaker is de neato dan uiteindelijk toch een betere keuze).

[ Bericht 2% gewijzigd door Tamara123123 op 12-04-2013 21:42:26 ]
pi_125226355
Check maar even wie achter het filmpje zit.
Kijk beter naar Amazon US ervaringen van gebruikers.

LG Hombot, Neato's en Kobolds zijn superieur op roomba's qua:
* zuigkracht: vergelijk gewoon de batterij. In de Neato en de zeker de Vorwerk zitten batterijen in die veel krachtiger zijn. Er zitten per stuk dus veel zwaardere batterijen in en zelfs 2.
* de fan (zuigmotor) van de Neato is veel krachtiger dan een roomba
* een random patroon -met tijdsgebaseerde "vuurtorens"- zoals een roomba kan nooit een huis kunnen reinigen. (Vuurtorens kennen geen oppervlakte, dus rijden ze evenlang over een toilet als woonkamer. Er zit ook geen geheugenfunctie in om te weten of de kamer gereinigd is of niet).

De Hombot is qua intelligentie (cameramapping) ook superieur tov. de Samsung Navibot en zelfs de zuigkracht valt gigantisch mee.

Wat zijn de nadelen van de Neato's, LG's....
* ze zijn veel fragieler, ze gaan sneller stuk
* ze zijn niet zo mooi
* ze maken meer lawaai dan een rondrijdende veger
Reden is simpel: iets zonder intelligentie kan ook minder snel stuk gaan. Afgeschreven technologie is robust (zoals een AS400) en dus zeer betrouwbaar.
Nieuwe zaken durven wel eens te "crashen".

De Hombot van LG is "bloedmooi": vierkantig en zuigkracht. Alleen ontbreekt die een deftige herkenning van multi-room zoals een VR100 of Neato wel heeft. LG is super bezig. Als ze dit snel invoeren, is dit het beste wat er momenteel te kopen is. Maw, die LG's worden de max.

Voor de rest:
* roomba's zijn al in 10 jaar technisch niks veranderd, maar hebben een mega marketing machine. Het is zoals Iphone believers die ook nooit gelijkwaardige Androids gehad hebben.
Samsung in mindere mate, maar zeker LG, leveren prachtige robotstofzuigers
* je koopt beter een 500 reeks van iRobot, want dat is idem als een 700 reeks op de batterij na.

Maar, de consument kiest. En als we blij zijn met onze aankoop, is dat perfect.
(Psychologisch zal iedereen een beetje verdedigen wat die aangekocht heeft).

[ Bericht 9% gewijzigd door AnkeV op 13-04-2013 10:39:50 ]
pi_125228790
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 april 2013 19:21 schreef Reeleezee het volgende:

[..]

Dit is testzand, waar fabrikanten stofzuigers mee testen. In dezelfde tijd doet hij je kamer 2x? Zoals je ziet gaat ie vanzelf naar het basistation, die hij tot overmast van ramp niet kan vinden in een hok van 5 bij 5. En de kamer is nog niet eens schoon. Tis maar wat je 'intelligent sysyeem' noemt. Anders zou ie em wel 2x doen. Dat ie er 2x zolang over doet is mij een zorg. En de meeste werkenden hier. Je doet em toch niet aan als je thuis bent? Daar heb je de timer voor.

Daarnaast, een robotstofzuiger (geen enkele) heeft de zuigkracht van een gewone stofzuiger, en daarom werkt zo n 'intelligent' systeem nooit. Je hebt gewoon minimaal 2 rondes nodig om een kamer schoon te krijgen. En dat mijn lieve Neato fans is de kracht van Roomba.

De samsung navibot werkt ook op deze manier, en de resultaten zijn nog bedroevender.
Als je de filmpjes vergelijkt dan zie je ook heel goed dat de neato 1 plaats niet heeft gedaan, blijkbaar omdat hij daar de ingang niet van heeft gevonden.

Op basis van de filmpjes zou je dus kunnen concluderen dat de roomba meer plaatsen weet te bereiken dan de neato.
Dit komt mede doordat de roomba random gaat en de neato tijdens het scannen en controleren niet de ingang van dat deel gevonden heeft.

Dit zegt echter niets over hoe goed het stofzuigend vermogen is
Waar ik meer benieuwd naar ben is hoeveel gram er in het gedeelte ligt dat de neato overgeslagen heeft.
Is dit 20 gram dan moet je concluderen dat de roomba beter is, is dit echter 28 gram of meer dan is de neato beter wat opzuigend vermogen betreft.

Overigens hadden ze beter 100 gram zand kunnen nemen en daarna de losse complete vuilcontainer moeten meten, deze getallen bij elkaar opgeteld geeft aan hoe zwaar het geheel na het zuigen moet zijn.
Het legen van de vuilcontainer is leuk om de inhoud te laten zien, maar dit geeft niet aan hoeveel er achter blijft in de container en of filter van de container.

Al met al een gemanipuleerde test.
pi_125229004
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 april 2013 19:21 schreef Reeleezee het volgende:

Daarnaast, een robotstofzuiger (geen enkele) heeft de zuigkracht van een gewone stofzuiger, en daarom werkt zo n 'intelligent' systeem nooit. Je hebt gewoon minimaal 2 rondes nodig om een kamer schoon te krijgen. En dat mijn lieve Neato fans is de kracht van Roomba.

Dus eigenlijk moet ik het cijfer van de roomba halveren en wordt 94% dus maar 47% per ronde......
Of bij de test zouden ze de neato een tweede ronde moeten laten doen en dan pas vergelijken toch?

Al met al kun je de test dus als niet betrouwbaar achten als je niet de basis parameters in ieder geval niet gelijk stelt.

Overigens gaat het niet om de strijd tussen welk merk dan ook, maar of je er tevreden mee bent, en of dit nu en apparaat van 70 of van 700 is, je verwachtingspatroon moet erbij passen, en die zal bij een apparaat van 70 lager zijn dan bij 1 van 700.

Overigens:
De roomba 581 kost ongeveer 400
De neatoxv-15 kost ongeveer 300
Beide bij de goedkoopste aanbieder.
pi_125229104
Van een neato vind ik het wel mooi dat hij amper botst en van die mooie banen achterlaat op de vloerbedekking ( net een versgemaaid voetbalveld) O+
Ook de snelheid van schoonmaken lijkt me een pre. Plus dat de neato gestructureerd zuigt. ( en niet wappert!)

Een roomba.. Hmm nee. Ik denk dat ik me daar binnen de kortste keren aan ga ergeren.

Maar voorlopig blijf ik nog even met de ouderwetse stofzuiger zuigen want geen enkele robot kan plinten zuigen! :6
  Moderator zaterdag 13 april 2013 @ 13:21:46 #271
155227 crew  Guppy
dus
pi_125229262
Als je werkelijk met elke stofzuigbeurt de plinten mee wilt nemen is dat misschien maar beter ja
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_125229520
Als je geen vuilgrijze stofplinten wil moet dat wel ja.
Wel leuk die robots..
Heb je een schone vloer met van die ranzige plinten erop. :|W
  zaterdag 13 april 2013 @ 13:39:48 #273
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_125229583
Hoe burgerlijk, iedere dag de plinten zuigen :D
pi_125229692
Wie zegt dat ik elke dag plinten zuig?
Je moet het wel bijhouden. Maar ja je stoft ook je meubels af en zo.
Als ik hier lees dat sommige mensen totaal geen normale stofzuiger meer aanraken sinds de aanschaf van hun robot dan vraag ik me af hoe hun plinten erbij staan ja. Ik heb hoge roomwitte plinten dus als ik er ff niks aan doe voor een week of twee dan zit er wel een laag stof op.
pi_125229711
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 13:39 schreef Erasmo het volgende:
Hoe burgerlijk, iedere dag de plinten zuigen :D
Liever burgerlijk dan een viespeuk!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')