Dat mag normaal gesproken zeker niet.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 11:58 schreef bluemoon23 het volgende:
[..]
Vaak hoeven woningcorporaties de grond voor de kavels helemaal niet te betalen, dit wordt dan gefinancierd met de opbrengst van de kavels voor koopwoningen.
Bij mij in de wijk is dit ook zo.
Gebeurt niet hoor... en kopers betalen dankzij de HRA en NHG geen marktconforme rentequote:Op vrijdag 25 januari 2013 11:58 schreef bluemoon23 het volgende:
[..]
Vaak hoeven woningcorporaties de grond voor de kavels helemaal niet te betalen, dit wordt dan gefinancierd met de opbrengst van de kavels voor koopwoningen.
Bij mij in de wijk is dit ook zo.
Voor de schreeuwerd die claimen dat ze geen subsidie ontvangen, dat doe je dus wel degelijk, want je betaalt geen marktconforme huur.
Eigenlijk betalen ze na HRA en NHG netto ongeveer dezelfde rente die ze in Duitsland ook betalen... Alleen banken pakken gruwelijk veel meer winstmarge.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 12:23 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Gebeurt niet hoor... en kopers betalen dankzij de HRA en NHG geen marktconforme rente
Domme Hollanders... of eerder asociale Hollanders want de koperts laten de huurders grotendeels voor de extra belastingdruk opdraaienquote:Op vrijdag 25 januari 2013 12:31 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Eigenlijk betalen ze na HRA en NHG netto ongeveer dezelfde rente die ze in Duitsland ook betalen... Alleen banken pakken gruwelijk veel meer winstmarge.
Jij zit toch met een uitkering thuis? En dan anderen er van beschuldigen tokkies te zijn...quote:Op vrijdag 25 januari 2013 12:36 schreef xenobinol het volgende:
[..]Kopen met geleend geld + HRA/NHG is asociaal. De banksters hebben de tokkies wijs gemaakt dat ze de deal van hun leven doen en dat ze slapend rijk gaan worden.
Ikke zit niet thuis... ik zit onder de brugquote:Op vrijdag 25 januari 2013 12:49 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Jij zit toch met een uitkering thuis? En dan anderen er van beschuldigen tokkies te zijn...
Wat een onzin.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 12:36 schreef xenobinol het volgende:
Kopen met geleend geld + HRA/NHG is asociaal.
Deal.. alle woonbelastingen eraf in ruil voor afschaffing HRA, huurtoeslag en een lager IB tarief.... waar kunnen we tekenen?quote:Op vrijdag 25 januari 2013 13:01 schreef Worteltjestaart het volgende:
Kijken of de huurders dan nog zo blij zijn.
Huren duurder? Waarom?quote:Op vrijdag 25 januari 2013 13:08 schreef Worteltjestaart het volgende:
Maar je snapt wel dat huren dan nog duurder wordt?
Omdat je de huurtoeslag af moet schaffen.quote:
NHG is niet kostendekkend, waarom denk je dat de overheid garant staat voor het waarborgfonds?quote:Op vrijdag 25 januari 2013 13:01 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Wat een onzin.
Als je niet zou kunnen kopen met geleend geld waren de wachtlijsten in de huursector helemaal absurd, en NHG is een (kostendekkende!) verzekering die door de kopende partij zélf bekostigd wordt.
Niet kostendekkend, hoe kom je daar bij? Ook in het afgelopen crisisjaar is hun vermogen nog gegroeid en ze hebben vrij veel geld in kas.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 14:15 schreef Wokkel het volgende:
[..]
NHG is niet kostendekkend, waarom denk je dat de overheid garant staat voor het waarborgfonds?
Een garantstelling betekent niet dat het fonds niet kostendekkend is, slimmerik.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 14:15 schreef Wokkel het volgende:
NHG is niet kostendekkend, waarom denk je dat de overheid garant staat voor het waarborgfonds?
Wat een onzin, de huurtoeslag is er alleen voor de inkomens tot zo'n 20k.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 14:01 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Omdat je de huurtoeslag af moet schaffen.
Anders gezegd: Zonder die garantstelling zouden de kosten niet op te brengen zijn, de garantstelling heeft dus wel degelijk een kostenverlagend effect op de verzekering.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 19:05 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Een garantstelling betekent niet dat het fonds niet kostendekkend is, slimmerik.
quote:Op vrijdag 25 januari 2013 15:46 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Niet kostendekkend, hoe kom je daar bij? Ook in het afgelopen crisisjaar is hun vermogen nog gegroeid en ze hebben vrij veel geld in kas.
http://nos.nl/artikel/375147-hypotheekgarantie-strenger.htmlquote:Nu valt bijna 70 procent van de afgesloten hypotheken onder de 350.000 euro onder de NHG-garantie. Daarmee is een bedrag gemoeid van 136 miljard euro. Uiteindelijk staat de Nederlandse Staat borg voor dit bedrag en dat wordt op de obligatiemarkten als een flink risico gezien.
De opbrengsten zijn bolgens jou dus lager dan de kosten? Waarom neemt het vermogen dan nog toe?quote:Op vrijdag 25 januari 2013 23:07 schreef Wokkel het volgende:
[..]
Die paar honderd miljoen zijn bij lange na niet voldoende, zonder de garantstelling van de overheid zou de NHG in zijn huidige vorm niet kunnen bestaan.
[..]
http://nos.nl/artikel/375147-hypotheekgarantie-strenger.html
De kosten worden laag gehouden doordat de overheid garant staat, dat is dus een vorm van subsidie. Daarmee is aangetoond dat de NHG niet volledig door de kopende partij zelf bekostigd wordt zoals hier werd gezegd.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 09:17 schreef 99.999 het volgende:
[..]
De opbrengsten zijn bolgens jou dus lager dan de kosten? Waarom neemt het vermogen dan nog toe?
Volgens mij haal je begrippen door elkaar.
Als de NHG die garantie bij een commerciele partij zou moeten afnemen zou het niet te betalen zijn. De NHG is dus niet kostendekkend doordat de overheid als een grote broer erachter staat.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 14:46 schreef Worteltjestaart het volgende:
Als het vermogen van de NHG-pot nog steeds toeneemt, en de overheid nog zelf nulkommanul hoeft bij te passen, is de NHG dus gewoon kostendekkend.
het is nu wel erg gezocht allemaal inderdaadquote:Op zaterdag 26 januari 2013 19:55 schreef Worteltjestaart het volgende:
Dan is geen enkele verzekering kostendekkend.
Premies worden altijd berekend als risico*bedrag, maar volgens jou moet je dus in het geval van de NHG met een risicofactor van 1.0 rekenen?
Als je niet weet hoe het werkt, houd je mond dan gewoon. Je maakt jezelf belachelijk.
Dat is natuurlijk niet zo. De huur van een sociale huurwoning is maximaal ¤681,02 in 2013 (liberalisatiegrens).quote:Op donderdag 31 januari 2013 21:33 schreef computergirl het volgende:
Volgens mij is er in dat geval geen maximum
Zo natuurlijk is dat niet.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 02:13 schreef Arthur_Spooner het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk niet zo. De huur van een sociale huurwoning is maximaal ¤681,02 in 2013 (liberalisatiegrens).
http://www.woonbond.nl/nieuws/2994quote:Rutte en Blok spreken elkaar tegen over huurplafond
Premier Rutte en minister Blok spreken elkaar tegen over de woonparagraaf uit het regeerakkoord. Zij leggen de passage over het toepassen van een huurplafond bij huishoudens met een inkomen boven 43.000 euro tegengesteld uit. De bestaande verwarring hierover bij huurders wordt vergroot.
In een brief aan de Tweede Kamer, die deze week verscheen, is minister Blok duidelijk: “In het Regeerakkoord is aangegeven dat voor huishoudens met een inkomen boven 43.000 euro geen maximum geldt”.
Tijdens het debat over de regeringsverklaring zei Rutte tot tweemaal toe het volgende: “ De regel zal zijn dat wij bij inkomens beneden ¤43.000 kijken naar een huur ter hoogte van 4,5% van de WOZ-waarde, met een maximum van ¤648 per maand. Bij inkomens boven ¤43.000 kunnen de huren deze grens overstijgen. Ze kunnen echter nooit boven 4,5% van de WOZ-waarde uitkomen.” Volgens Blok verdwijnt de maximumhuur dus voor deze groep, volgens Rutte blijft die er wel.
Geen maximum huur zou betekenen óf verhuizen of failliet gaanquote:Op vrijdag 1 februari 2013 06:52 schreef Wokkel het volgende:
[..]
Zo natuurlijk is dat niet.
[..]
http://www.woonbond.nl/nieuws/2994
Nou ja, dat verhuizen willen ze natuurlijk wel bereikenquote:Op vrijdag 1 februari 2013 08:31 schreef Arthur_Spooner het volgende:
[..]
Geen maximum huur zou betekenen óf verhuizen of failliet gaanLijkt me niet dat zo'n maatregel realistisch is.
dan heb je mazzel dat je die keuze hebt. Voor 700 euro kan je in regio amsterdam nauwelijk een vrije sector appartement/flat krijgen en al helemaal niet luxe met alles erop en eraanquote:Op vrijdag 1 februari 2013 08:36 schreef PaarsBeestje het volgende:
Maar hé, als mijn huur inderdaad 700 euro oid wordt, dan verhuis ik inderdaad naar een luxer appartement met alles erop en eraan dan die tweekamerblokkendoos met miniatuurkeuken die ik nu heb.
.quote:Inkomeneis: Om als alleenstaande in aanmerking te komen voor een appartement, behoort degene minimaal vier x de netto kale huur bruto per maand te verdienen of als inkomen te hebben
Gelukkig woon ik niet in Amsterdam maar wel in de Randstad. Het punt is dat de huizenmarkt zo vast zit, dat ze koophuizen en -appartementen niet meer verkocht krijgen en dus ook maar verhuren en vaak voor hele redelijke prijzen.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 08:39 schreef computergirl het volgende:
[..]
dan heb je mazzel dat je die keuze hebt. Voor 700 euro kan je in regio amsterdam nauwelijk een vrije sector appartement/flat krijgen en al helemaal niet luxe met alles erop en eraan
en dat dit soort eisen
[..]
.
dan kan jij als huurder weer vertrekken als er toch uiteindelijk een koper gevonden wordt.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 12:32 schreef PaarsBeestje het volgende:
Het punt is dat de huizenmarkt zo vast zit, dat ze koophuizen en -appartementen niet meer verkocht krijgen en dus ook maar verhuren en vaak voor hele redelijke prijzen.
Wat ik momenteel op het oog heb, is gewoon huur geworden, maar dan in de vrije sector.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 12:41 schreef computergirl het volgende:
[..]
dan kan jij als huurder weer vertrekken als er toch uiteindelijk een koper gevonden wordt.
1 maart weten we meer.quote:Op vrijdag 1 februari 2013 08:31 schreef Arthur_Spooner het volgende:
[..]
Geen maximum huur zou betekenen óf verhuizen of failliet gaanLijkt me niet dat zo'n maatregel realistisch is.
http://www.nul20.nl/dossiers/woord-aan-ministerquote:Jaarlijkse huurverhogingen volgens regeerakkoord
Huishoudens tot ¤33.000 bruto
-> inflatie + 1,5%
Huishoudens ¤33.000 - ¤ 43.000
-> inflatie + 2,5% (met maximum ¤681)
Huishoudens boven ¤43.000
-> inflatie + 6,5% (geen limiet!)
Mijn vrije sector huurcontract zegt dat de huur jaarlijks verhoogd mag worden met het maximumpercentage van de niet-geliberaliseerde sector (o.i.d.)... Ik ben wel benieuwd hoe dat nu geinterpreteerd kan worden: de normale maximum huurverhoging, of ook de extra verhogingen meetellend?quote:Op vrijdag 1 februari 2013 17:56 schreef Wokkel het volgende:
Voorlopig staat de vlag er zo voor.
[..]
http://www.nul20.nl/dossiers/woord-aan-minister
Absurd natuurlijk, dan maar minder werkenquote:Op vrijdag 1 februari 2013 17:56 schreef Wokkel het volgende:
[..]
1 maart weten we meer.
Voorlopig staat de vlag er zo voor.
[..]
http://www.nul20.nl/dossiers/woord-aan-minister
Om maar even aan te geven hoe hard je dus genaaid wordt als 'scheefhuurder'.quote:Wie kan een vrije sector huurwoning betalen?
Verhuurders van vrije sector huurwoningen gebruiken verschillende inkomensnormen bij het beoordelen van nieuwe huurders. Volgens OGA-onderzoeker Laura Uittenbogaard hanteren veel corporaties de eis dat het netto maandinkomen van een huurder minimaal drie keer de bruto maandhuur bedraagt. Commerciële beleggers vragen van huurders doorgaans een bruto maandinkomen dat minimaal vier tot vierenhalf keer zo groot is als de bruto maandhuur. Verhuurders zijn niet geneigd om deze eisen te versoepelen. Ze raken hun woningen door de grote vraag wel kwijt. Voor de groep die iets meer dan 31.000 euro verdient, zijn de druiven zuur. Die komt bij geen enkele partij in aanmerking voor een vrije sector huurwoning. Ook de groep die minder dan 45.000 euro bruto per jaar verdient (=anderhalf modaal), heeft het moeilijk. Die is aangewezen op woningen onder de 900 euro per maand, maar de doorstroming in dat segment is erg klein.
Het was toch al langer duidelijk dat deze wetgeving NIETS te maken heeft met "scheefhuren" en het "bezet houden van sociale huurwoningen?quote:Op vrijdag 1 februari 2013 19:56 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Om maar even aan te geven hoe hard je dus genaaid wordt als 'scheefhuurder'.
quote:Op maandag 4 februari 2013 21:34 schreef Jareth het volgende:
En toch zal onze eigen Doema deze verkapte lastenverzwaring erdoor drukken. Donderdag een nieuwe poging.
http://www.tweedekamer.nl(...)/deze_week/index.jsp
Amazing...quote:De voorzitter:
Het woord is aan de heer Monasch.
De heer Monasch (PvdA):
Voorzitter. We hebben vanmiddag een regeling van werkzaamheden gehad omtrent de wijziging van het Burgerlijk Wetboek. We hebben getracht, zo veel mogelijk coulance te tonen om te bekijken of er wat meer tijd zou kunnen zijn voor de behandeling van het wetsvoorstel. Dit bleek toch niet mogelijk te zijn, omdat het wetsvoorstel voor 1 maart in de Eerste Kamer behandeld moet zijn. We hebben daarom vanmiddag een schriftelijke procedure laten uitschrijven en een verzoek ingediend. Dat is om het schriftelijk overleg naar voren te halen, zodat we het volgende week wel plenair kunnen behandelen. Een ruime meerderheid van de leden van de commissie en de fracties hebben dat verzoek gesteund. Daarom sta ik hier: om u te verzoeken deze wijziging van het Burgerlijk Wetboek toch voor volgende week te agenderen, omdat we het vanmiddag met elkaar hebben uitgediscussieerd.
De voorzitter:
Het verzoek is om de behandeling van de wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek voor volgende week te agenderen.
De heer Paulus Jansen (SP):
Ik begrijp dat de PvdA-fractie zo staat te popelen om de huren van de Nederlandse bevolking met maximaal 9% per jaar te verhogen dat ze er zelfs een regeling van werkzaamheden in de randen van nacht voor over heeft. Ik neem aan dat de VVD-fractie dat als coalitiepartner zal steunen, dus dan kunnen wij dadelijk tellen. Als dat zo is, maak ik daar sterk bezwaar tegen. De SP-fractie staat voor een zorgvuldige wetgeving. De Kamer heeft tijd nodig om zich te verdiepen in de nota van wijziging en om amendering voor te bereiden. Als dit zo doorgaat, heb ik ook geen behoefte meer om nog een tweede verslag in te dienen, want de tijd ontbreekt simpelweg om enige kwaliteit te leveren, ook in de beantwoording.
De voorzitter:
Geen steun voor het verzoek.
De heer Van Klaveren (PVV):
Zoals net al werd gezegd, is het een verschrikkelijk voorstel dat voorligt, met huurverhogingen tot 9% per jaar. Daarbuiten hebben we gezien waar de haastige spoed van het kabinet toe leidt: rommel en ellende. Dus geen steun.
De heer Van Hijum (CDA):
Ook de CDA-fractie hecht echt aan een zorgvuldige behandeling. Daarover hebben we een goede afspraak gemaakt, dus ook wij steunen dit niet.
De heer Klaver (GroenLinks):
Geen steun voor het verzoek. Vanmiddag hadden wij een regeling van werkzaamheden waarin wij eruit kwamen, naar ik dacht. Het voorstel was, de behandeling uit te stellen tot na het krokusreces. Volgens mij kwam de Kamer eruit door te zeggen: wij willen het niet vertragen, maar wij hebben iets meer tijd nodig om ook tot goede amendementen te komen. We spreken over één week uitstel en dat zou nu niet kunnen? Ik vind het echt verbazingwekkend, nu het over zo'n belangrijk wetsvoorstel gaat, dat deze wens van een grote minderheid hier in de Kamer niet wordt gerespecteerd.
De voorzitter:
Ik begrijp hieruit dat u geen steun geeft aan het verzoek.
De heer Verhoeven (D66):
Met begrip voor hetgeen de collega's van andere partijen zeggen, maar wij steunen het verzoek wel, maar met medeneming van wat de heer Paulus Jansen van de SP zei, namelijk dat wij de slag van een schriftelijk verslag overslaan en de tijd liever besteden aan de amendementen en een goede behandeling van het wetsvoorstel hier in de Kamer volgende week.
De heer Dijkgraaf (SGP):
Geen steun voor het verzoek. Wij moeten gewoon een goede voorbereiding hebben, zoals wij altijd hebben. Ik heb geen noodzaak gehoord om het absoluut volgende week te doen. Dat ons niet normaal de tijd wordt gegund om amendementen voor te bereiden, vind ik geen goede zaak, dus geen steun.
Mevrouw Visser (VVD):
Vanmiddag is bij de regeling de urgentie uitgesproken van de behandeling van dit wetsvoorstel. Het is noodzakelijk vanwege de termijnen, dus mijn fractie steunt het verzoek van de PvdA.
Mevrouw Ouwehand (PvdD):
Geen steun voor het verzoek. Wij hebben hierover vanmiddag bij de regeling al van gedachten gewisseld. Ik stel voor dat wij hier goede nota van nemen, want dit is een staaltje powerplay waar de grote minderheid van de Kamer niet op zit te wachten.
De heer Klein (50PLUS):
Het argument waarom wij dit zouden moeten doen, is dat het voorstel dan nog voor 1 maart door de Eerste Kamer zou worden behandeld. Als ik het goed beluister, is er helemaal geen meerderheid in de Eerste Kamer om dit te realiseren, dus wat ons betreft geen steun. Laten wij een zorgvuldig wetgevingsproces volgen.
De voorzitter:
Ik begrijp dat ook u geen steun geeft aan het verzoek. Ik stel vast dat er een meerderheid is die het verzoek wel steunt. Ik ga mij ervoor inspannen om het debat voor volgende week in te plannen.
Dat is er ook niet, een alternatief. Dat weet de regering natuurlijk ook dondersgoed, maar ja, het is lekker cashen zonder dat er wat tegen te doen is door de burger. Lekker makkelijk, toch?quote:Op dinsdag 5 februari 2013 07:54 schreef Worteltjestaart het volgende:
Gaat dit wel door de Eerste Kamer komen dan?
Ze spannen zich in om de Tweede Kamer zo snel mogelijk te passeren, maar de Eerste Kamer heeft geen PvdA-VVD-meerderheid.
Overigens vind ik 6.5% huurverhoging excl inflatie belachelijk. Ik zou er geen moeite mee hebben als er voldoende alternatieven zijn, maar je zal potdorie maar net met je gezin en twee kinderen ¤44000 verdienen. Da's geen vetpot maar je mag straks wel elk jaar 50 euro per maand erbij gaan tellen...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |