abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_122443173
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 21:14 schreef Poftoffel het volgende:
Ik wil de witte chocolade cheesecake met frambozen maken die ergens in het cheesecake topic staat, maar nu twijfel ik over of ik mon chou of "echte" roomkaas moet kopen (zoals Philadelphia). De ene persoon zegt dat het hetzelfde is, de ander zegt weer van niet...ik ben er met google niet echt uitgekomen. Dus daarom mijn vraag, wat gebruiken jullie voor cheesecake?
philadelphia is zachter van structuur. Monchou is beter voor monchoutaart. Logisch ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_122456074
Ik heb Nigella's London Cheesecake ook gemaakt.. pfff te lekker.. <3
pi_122456943
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2013 22:32 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

philadelphia is zachter van structuur. Monchou is beter voor monchoutaart. Logisch ;)
Monchou vind ik ook wat zuurder. Voor gebakken cheesecake is het prima, maar gewone vind ik het wat te zuur.
pi_122457907
Ik gebruik de goedkoopste variant roomkaas die ik kan vinden in de supermarkt. Bij hoogvliet iets van 40 cent per bakje dacht ik?
  maandag 4 februari 2013 @ 11:57:34 #155
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_122458909
Ik gebruik ook goedkope roomkaas, die van de Lidl vind ik prima :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_122463409
Bedankt voor alle reacties! Ik heb nog nooit een cheesecake gemaakt, en ook geen mon chou taart dus ik wist t echt even niet :-)
pi_122468561
Ik gebruik beide, net waar ik trek in heb. Mon Chou is ook prima te gebruiken voor je cheesecakes.
pi_122469833
Monchou met poedersuiker en citroensap voor over de worteltaart :9
  maandag 4 februari 2013 @ 17:21:41 #159
3185 Adelante
To let it go now
pi_122470328
Monchou is toch gewoon een merk die zowel roomkaas als monchoukaas verkopen (om het ff makkelijk te houden). Voor mijn cheesecake heb ik de Monchou roomkaas in kleine pakjes gebruikt :7
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_122480687
Ik heb bij de Lidl van die bakjes roomkaas gekocht :D En meteen maar witte chocolade want die was daar heel goedkoop. Donderdag ga ik hem bakken, ik ben heel benieuwd!
pi_122482290
Ik heb gisteren een kruidkoek gebakken naar recept van mijn oma O+ Hij was in de vorm een beetje uitgezakt maar smaakte heeeeerlijk!



[ Bericht 1% gewijzigd door Mazou op 04-02-2013 21:04:48 ]
pi_122482334
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 11:22 schreef Dragonberry het volgende:
Ik gebruik de goedkoopste variant roomkaas die ik kan vinden in de supermarkt. Bij hoogvliet iets van 40 cent per bakje dacht ik?
oh echt? ik vind ze niet goedkoper dan 87 cent :o
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 4 februari 2013 @ 21:01:18 #163
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122482427
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 17:21 schreef Adelante het volgende:
Monchou is toch gewoon een merk die zowel roomkaas als monchoukaas verkopen (om het ff makkelijk te houden). Voor mijn cheesecake heb ik de Monchou roomkaas in kleine pakjes gebruikt :7
Idem. En bastognekoeken voor de bodem. Er was maar een beetje water bij ingekomen. Toch zure room gebruikt voor de bovenste laag.

Erg lekker. :9
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 4 februari 2013 @ 21:03:53 #164
3185 Adelante
To let it go now
pi_122482568
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2013 21:01 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Idem. En bastognekoeken voor de bodem. Er was maar een beetje water bij ingekomen. Toch zure room gebruikt voor de bovenste laag.

Erg lekker. :9
Ik vond 'm wel machtig, niet een taartje om 3 stukken van te eten op een dag :P
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 4 februari 2013 @ 21:05:01 #165
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122482646
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 21:03 schreef Adelante het volgende:

[..]

Ik vond 'm wel machtig, niet een taartje om 3 stukken van te eten op een dag :P
Ja, behoorlijk machtig!
The love you take is equal to the love you make.
pi_122488619
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 20:59 schreef Mirjam het volgende:

[..]

oh echt? ik vind ze niet goedkoper dan 87 cent :o
zou ook kunnen, zal de volgende keer eens kijken hoe duur het nou was. Vond het in ieder geval best goedkoop.
pi_122489522
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2013 22:27 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

zou ook kunnen, zal de volgende keer eens kijken hoe duur het nou was. Vond het in ieder geval best goedkoop.
Pas bij Hoogvliet nog "Frischa" verse roomkaas gekocht als Philadelphia variant. ¤ 0,59 voor een bakje van 200 g. Bij de Aldi is een vergelijkbaar bakje ¤ 0,55. Heb het gebruikt voor een citroencheesecakeje (16cm) met limoncello topping:



En het resultaat:


[ Bericht 1% gewijzigd door Tourniquet op 04-02-2013 22:47:30 ]
pi_122498282
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 22:41 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Pas bij Hoogvliet nog "Frischa" verse roomkaas gekocht als Philadelphia variant. ¤ 0,59 voor een bakje van 200 g. Bij de Aldi is een vergelijkbaar bakje ¤ 0,55. Heb het gebruikt voor een citroencheesecakeje (16cm) met limoncello topping:

[ afbeelding ]

En het resultaat:
[ afbeelding ]
Oh :9 Recept?

Ik heb een fles limoncello liggen, maar ik hou helemaal niet van sterke alcohol :')
pi_122499986
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 09:53 schreef Inu het volgende:

[..]

Oh :9 Recept?

Ik heb een fles limoncello liggen, maar ik hou helemaal niet van sterke alcohol :')
Limoncello vind ik helemaal niet zo sterk hoor, lekker een klein glaasje na het eten, fles bewaren in de vriezer! :9

Voor de cheesecake: (let op, dit is dus voor een kleine springvorm van 15/16cm)
- 75 gram meergranen biscuitjes
- 40 gram gesmolten boter
- 400 gram roomkaas
- 75 gram suiker
- merg uit 1 vanillestokje (of 1 tl vanille extract)
- rasp en sap van 1 citroen
- 1 eetlepel bloem
- 2 eieren
- 60 gram creme fraiche

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 15cm in en leg een rond stuk bakpapier op de bodem.

2. Verkruimel de biscuitjes en meng de boter hier doorheen. Druk dit mengsel in de springvorm, waarbij je zorgt dat er een opstaand randje ontstaat. Je kunt hiervoor het beste de onderkant van een lepel gebruiken. Zet 10-15 minuten in de oven terwijl je het roomkaas-mengsel maakt.

3. Klop met een mixer of garde de roomkaas glad. Meng hier vervolgens de rest van de ingrediënten doorheen, waarna je elke keer kort klopt. Eindig met de creme fraiche.

4. Schenk het roomkaas-mengsel in de springvorm. Bak de cheesecake 15 minuten op 180 graden. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 100 graden en bak nog eens 45 minuten.

5. Laat de oven vervolgens volledig afkoelen voor je de cheesecake eruit haalt. Laat de cheesecake vervolgens het liefste een dag in de koelkast staan voor je hem eet.

Topping:
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels maizena
- 125 ml water
- 3 eetlepels limoncello
- 1 eigeel

1. Meng de suiker met de maizena in een pannetje en zet op het vuur. Giet langzaam de limoncello en het water erbij, laat koken en roer voortdurend. Als de saus begint te binden, voeg je een eetlepel van de saus bij het eigeel en roer goed. Doe daarna het eigeel bij de vloeistof en roer tot het drillerig wordt.

2. Laat iets afkoelen en verdeel met een garneermes of achterkant van een lepel over de cheesecake. Zet de cheesecake in de koelkast, laat de bovenlaag nog even opstijven.

Heb voor de cheesecake geen waterbad gebruikt en had een kleine barst in het midden, wat niet zo erg was aangezien er nog topping overheen ging. Garnering op de foto zijn schijfjes gekonfijte citroen.
pi_122629495
ik neem altijd roomkaas van de aldi, vind die wat steviger/romiger/voller.
en maar 55cent natuurlijk!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_122646201
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 20:59 schreef Mazou het volgende:
Ik heb gisteren een kruidkoek gebakken naar recept van mijn oma O+ Hij was in de vorm een beetje uitgezakt maar smaakte heeeeerlijk!

[ afbeelding ]
Zo ziet hij er ook uit, lijkt me heel lekker zo versgemaakt!
pi_122709356
Ik heb voor mijn verjaardag gister ook cheescakejes gemaaakt. Ik heb philadelphia gebruikt..
Was erg lekker:



Had ook nog een kersenkruimeltaart gemaakt:



En brownie:


Nu allemaal op.. :{
  zondag 10 februari 2013 @ 13:37:56 #173
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_122709483
Verrassend!

Hoe krijg je die koekboden in de papieren vormjes? Is dat niet lastig aandrukken?
The love you take is equal to the love you make.
pi_122714092
quote:
14s.gif Op zondag 10 februari 2013 13:37 schreef Lienekien het volgende:
Verrassend!

Hoe krijg je die koekboden in de papieren vormjes? Is dat niet lastig aandrukken?
Dat ging eigenlijk heel makkelijk :), gewoon met een kleine lepel aandrukken.
Ik heb siliconen bakvormpjes gebruik, maar denk dat het met papieren net zo makkelijk werkt
pi_122715557
Ja, ik heb t weleens in papieren vormpjes gedaan, is heel simpel.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')