Huh, wat?! Hoe werkt dat dan? Een beetje zoals popovers of soesjes ofzo?quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:42 schreef foodlover het volgende:
Wellicht vloeken in de kerk hier, maar ik ga morgen oliebollen bakken in een muffinblik in de oven, zag het vandaag bij Koffietijd![]()
Toch eens proberen, zeker aangezien ik de enige ben thuis die oliebollen eet.
Dat zijn dan toch rozijnen muffins?quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:42 schreef foodlover het volgende:
Wellicht vloeken in de kerk hier, maar ik ga morgen oliebollen bakken in een muffinblik in de oven, zag het vandaag bij Koffietijd![]()
Toch eens proberen, zeker aangezien ik de enige ben thuis die oliebollen eet.
Hier is het "recept"quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Huh, wat?! Hoe werkt dat dan? Een beetje zoals popovers of soesjes ofzo?
Ben benieuwd of het nog een beetje neigt naar een herkenbareoliebolbeleven, want juist het frituren lijkt me toch wel een bijzonder belangrijk element!
Grote batches in zonnebloem olie, itt beetje patat in frituurvet?quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:49 schreef minilot het volgende:
Even iets anders hè? Iets dat ik niet snap.
In recepten over oliebollen, in filmpjes over oliebollen en in de verhalen van mijn moeder, oma's en schoonmoeder komt steeds weer naar voren dat het er zo enorm van gaat stinken in huis als je oliebollen bakt.
Maar als ik zo naar het recept van een gemiddelde oliebol kijk, dan zie ik daar nou echt helemaal niks in dat mij ervan overtuigt dat het frituren van oliebollen meer stinkt dan het frituren van, ik noem maar iets: patat/friet, kaaskroketten, tempura-garnalen of donuts.
Waar zit dat 'm in?!
Met oliebollen ben ik stukken langer bezig dan met patat. Maar straks als we een nieuwe keuken hebben, verhuist de frietpan naar onder de overkapping. Niet zozeer vanwege de stank, maar vanwege de spetters.quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:49 schreef minilot het volgende:
Even iets anders hè? Iets dat ik niet snap.
In recepten over oliebollen, in filmpjes over oliebollen en in de verhalen van mijn moeder, oma's en schoonmoeder komt steeds weer naar voren dat het er zo enorm van gaat stinken in huis als je oliebollen bakt.
Maar als ik zo naar het recept van een gemiddelde oliebol kijk, dan zie ik daar nou echt helemaal niks in dat mij ervan overtuigt dat het frituren van oliebollen meer stinkt dan het frituren van, ik noem maar iets: patat/friet, kaaskroketten, tempura-garnalen of donuts.
Waar zit dat 'm in?!
ik vind 180 fijner bakken. niet zo snel zwart maar het is proberen en kijken hoe goed de thermometer is in de pan.quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:58 schreef essnhills het volgende:
Ik ga morgen ook een poging wagen en ga, ja ik weet het, met Koopmans oliebollenmix aan de slag.
Maar op de verpakking staat dat je ze op 190 graden moet bakkenIs dat niet veel te heet voor oliebollen?
Ik zei niet dat alle frutsels weg moeten en alle bollen perfect rond moeten, het zijn geen tennisballen. De oliebollen uit het voorbeeld zijn alleen naar mijn mening te ver daar in gegaan, beslag is iets mis mee.quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:38 schreef minilot het volgende:
Ik hou daar juist wel van op een forum. Niet van dat 'eerst een aai over de bol en dan een voorzichtig kritiekpuntje'-gemuts.
Ik vind dat onze Koelkast af en toe een volstrekt onnozele mening heft over hoe je iets zou moeten bakken, maar ik stoor me op geen enkele manier aan hoe -ie zich daarover uit.
Maar goed. Oliebollen.![]()
DJKoel, je ziet het: iedereen hier verder lijkt te houden van krokante frutsels aan de bal. Oei, dat klinkt ranzig, maar je snapt het punt.
Dat is dikke dikke bullshit. En dit is geen mening.quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:39 schreef Muck het volgende:
Ik moet zeggen dat ik het eens ben met Oceanonix. Als ik zie dat jij in CUL gepost hebt, dank ik al gauw: laat maar.
Ik vind je kritiek vaak niet erg opbouwend. Alleen wat jij maakt is fantastisch, de rest is troep
Ik heb nog nooit last van stank gehad. Volgens mij is dat als je of te heet of te lang in hetzelfde vet bakt. Als je een normale hoeveelheid oliebollen bakt (zeg 2x 500g) dan gaat het echt niet stinken.quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:52 schreef minilot het volgende:
Tsja. Ik bak patat/friet ook in een grote, gietijzeren pan vol met pinda- of zonnebloemolie.
Ja, dat leek mij dus ook.quote:Op dinsdag 30 december 2014 18:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit last van stank gehad. Volgens mij is dat als je of te heet of te lang in hetzelfde vet bakt. Als je een normale hoeveelheid oliebollen bakt (zeg 2x 500g) dan gaat het echt niet stinken.
Ik snap ook niet waarom steeds alles verkeerd wordt opgevat, ik zeg volgens mij toch nooit "dit is vies en hoe ik het bak is het goed", maar misschien leg ik te weinig leesbare intonatie of gebruik ik te weinig smiles. Ik weet niet wat het is.quote:Op dinsdag 30 december 2014 18:19 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, dat leek mij dus ook.
Nou ja, we zullen zien morgen.
Ik kon het niet goed zien in het filmpje, ging er nou een laagje olie in het muffinblik?quote:Op dinsdag 30 december 2014 18:29 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ga die muffinblikdingen eens proberen hier! Lekker low-profile, voor 'n half blik beslag maken en kijken waar 't schip strandt!
In de beschrijving staat van wel ja, 0.5/1cmquote:Op dinsdag 30 december 2014 18:31 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ik kon het niet goed zien in het filmpje, ging er nou een laagje olie in het muffinblik?
Oké bedanktquote:Op dinsdag 30 december 2014 18:10 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik vind 180 fijner bakken. niet zo snel zwart maar het is proberen en kijken hoe goed de thermometer is in de pan.
Uhuhquote:
Als ze mislukken heb ik jou nog.quote:Op dinsdag 30 december 2014 18:44 schreef essnhills het volgende:
[..]
Uhuh
Misschien mislukken ze wel
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |