abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_120882608
quote:
Artsen in China waren stomverbaasd toen ze een gat in de maag van een man ontdekten nadat hij een erg pikante soep had gegeten. Dit meldt de Daily Mail.

De 26-jarige had net een kom malasoep, vrij vertaald 'verlammend heet', gegeten. Dit is een traditioneel Chinees gerecht dat wordt bereid met sechuanpeper, een lokaal kruid en chilipeper.

De klant had ook nog eens de pikantste versie gekozen waardoor hij enkele slokken een stekende pijn in zijn maag ervoer. De Chinees braakte bloed voordat hij naar de spoeddienst in Wuhan werd gebracht. Omdat hij geen medische achtergrond van maagzweren of stoornissen aan de ingewanden had, concludeerden de artsen dat de soep een gat door zijn maagwand had gebrand.

Volgens de Japanse site Rocket News 24 zijn 15 procent van de maagincidenten in het ziekenhuis een gevolg van pikante schotels. De meeste restaurants serveren dit in verschillende gradaties van pikantheid.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)an-Chinese-man.dhtml

Overdreven met de kruiding. :X
Ура для россии
  vrijdag 28 december 2012 @ 21:27:34 #2
380998 DarkAccountant
Dark numbers, full daylight
pi_120882704
Boontje, loontje.
pi_120882985
Vriend van mij ging bij een chinese toko een keer vragen om het extra extra pittig te maken, hij ging speciaal naar achter om iets te halen, vriend heeft de hele avond aan de kraan gehangen _O-
-XOXO-
  vrijdag 28 december 2012 @ 21:33:49 #4
222754 Dagoduck
Karel (2003-2022)
pi_120883143
Wow :o
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  vrijdag 28 december 2012 @ 21:34:34 #5
120887 padlarf
dagdag33 achtig
pi_120883184
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 21:31 schreef datismijnmening het volgende:
Vriend van mij ging bij een chinese toko een keer vragen om het extra extra pittig te maken, hij ging speciaal naar achter om iets te halen, vriend heeft de hele avond aan de kraan gehangen _O-
Zo heb ik ooit bij de Turk de fout gemaakt om bij de vraag hoeveel pittige saus ik op mijn kapsalon wilde te antwoorden met 'maak me aan het huilen'. Die gasten moesten wel hard lachen, maar ik moest inderdaad bijna huilen :D
Ok stelletje hokboeren
  vrijdag 28 december 2012 @ 21:45:41 #6
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_120883960
Ik lach me altijd dood om gasten die eten pittig vinden. Er is bijna niets wat mij aan het schrikken maakt. Eet vrijwel elke dag spaanse pepers. :{

En sambal pittig noemen. :')

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
pi_120884096
quote:
15s.gif Op vrijdag 28 december 2012 21:45 schreef BansheeBoy het volgende:
Ik lach me altijd dood om gasten die eten pittig vinden. Er is bijna niets wat mij aan het schrikken maakt. Eet vrijwel elke dag spaanse pepers. :{

En sambal pittig noemen. :')

:{²
Het kan mij ook niet pittig genoeg zijn, hoe meer hoe beter. 1x amper meer kunnen ademen omdat ik er zo erg de hik van kreeg :')
pi_120884188
quote:
15s.gif Op vrijdag 28 december 2012 21:45 schreef BansheeBoy het volgende:
Ik lach me altijd dood om gasten die eten pittig vinden. Er is bijna niets wat mij aan het schrikken maakt. Eet vrijwel elke dag spaanse pepers. :{

En sambal pittig noemen. :')

:{²
De standaard sambal in Nederland (oeloek) heeft idd meer weg van ketchup.
Maar ook ik heb wel eens bij de Surinamer gevraagd om iets zó pittig, dat het een Suri op ze knieën krijgt. Chef ging vervolgens aan de slag en gaf met een brede lach een klein bakje chutney met een sateprikker om te proeven :P
20 minuten later voelde ik nog steeds me lippen niet _O-

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-12-2012 21:49:36 ]
  Donald Duck held vrijdag 28 december 2012 @ 21:49:56 #9
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_120884269
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 21:31 schreef datismijnmening het volgende:
Vriend van mij ging bij een chinese toko een keer vragen om het extra extra pittig te maken, hij ging speciaal naar achter om iets te halen, vriend heeft de hele avond aan de kraan gehangen _O-
Water helpt ook nauwelijks dan. Piperine (in normale peper) en capsaïcine (in Spaanse pepers) zijn zeer slecht in water oplosbaar, maar zijn dat wel in vet. Je vriend had dus beter melk kunnen drinken. Kauwen op een stukje brood helpt ook.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
  vrijdag 28 december 2012 @ 21:51:02 #10
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_120884355
Eerlijk is eerlijk. Zo'n Madam Janette bv. is wel extreem. Maar die vind ik ook helemaal niet lekker. :{

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
pi_120885009
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 21:34 schreef padlarf het volgende:

[..]

Zo heb ik ooit bij de Turk de fout gemaakt om bij de vraag hoeveel pittige saus ik op mijn kapsalon wilde te antwoorden met 'maak me aan het huilen'. Die gasten moesten wel hard lachen, maar ik moest inderdaad bijna huilen :D
baas _O-
pi_120885113
quote:
15s.gif Op vrijdag 28 december 2012 21:51 schreef BansheeBoy het volgende:
Eerlijk is eerlijk. Zo'n Madam Janette bv. is wel extreem. Maar die vind ik ook helemaal niet lekker. :{

:{²
ben je altijd zo saai? met je :{
pi_120885229
Iets is pittig, omdat het je smaak papillen sloopt :) Je hebt dus steeds meer van het pittige nodig om dezelfde pittigheid te halen.

Voorts is pittigheid in de keuken een gevolg van... slechte hygiëne en armoede. Want pittig spul dood ook bacteriën. Dus daar komt het pittige in een keuken vaak vandaan, een geschiedenis hebben van armoede/ slechte hygiëne. Maak het eten dan maar pittig, worden we tenminste niet ziek.

Ow, en ik ben iemand die in normale heinz ketchup het pittige al duidelijk proeft. Zelfs de meest suffe sambal sterf ik van. :{

Maar ik heb daarom dus wel mijn gehele smaak vermogen *O*
Seculier-Fundamentalistisch
pi_120885457
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 december 2012 22:04 schreef SeculasStatius het volgende:
Iets is pittig, omdat het je smaak papillen sloopt :) Je hebt dus steeds meer van het pittige nodig om dezelfde pittigheid te halen.

Voorts is pittigheid in de keuken een gevolg van... slechte hygiëne en armoede. Want pittig spul dood ook bacteriën. Dus daar komt het pittige in een keuken vaak vandaan, een geschiedenis hebben van armoede/ slechte hygiëne. Maak het eten dan maar pittig, worden we tenminste niet ziek.

Ow, en ik ben iemand die in normale heinz ketchup het pittige al duidelijk proeft. Zelfs de meest suffe sambal sterf ik van. :{

Maar ik heb daarom dus wel mijn gehele smaak vermogen *O*
Wist ik niet, toch wat geleerd. ^O^
  vrijdag 28 december 2012 @ 22:08:14 #15
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_120885458
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2012 22:02 schreef Nestalgie het volgende:

[..]

ben je altijd zo saai? met je :{
En om daarop in te haken, toevallig duw ik net een extreem pittige Spaanse peper mijn huig in. :{

Wow!

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  vrijdag 28 december 2012 @ 22:10:46 #16
222754 Dagoduck
Karel (2003-2022)
pi_120885601
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2012 22:02 schreef Nestalgie het volgende:

[..]

ben je altijd zo saai? met je :{
Ik ben het hier best wel mee eens.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  vrijdag 28 december 2012 @ 22:14:02 #17
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_120885807
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 december 2012 22:10 schreef Dagoduck het volgende:

[..]

Ik ben het hier best wel mee eens.
Ongetwijfeld, maar pittig eten heeft ook zo zijn voordelen. Je schijnt er van af te vallen. Spaanse pepers bevatten veel vitamine C én het is lekker. :{

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
pi_120886136
quote:
15s.gif Op vrijdag 28 december 2012 21:51 schreef BansheeBoy het volgende:
Eerlijk is eerlijk. Zo'n Madam Janette bv. is wel extreem. Maar die vind ik ook helemaal niet lekker. :{

:{²
Die vind ik juist lekker :D
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  vrijdag 28 december 2012 @ 22:22:34 #19
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_120886364
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2012 22:19 schreef venomsnake het volgende:

[..]

Die vind ik juist lekker :D
Ze stinken en hebben zo'n nare bijsmaak. Zeker rauw. :{

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
pi_120886536
quote:
3s.gif Op vrijdag 28 december 2012 21:49 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

Water helpt ook nauwelijks dan. Piperine (in normale peper) en capsaïcine (in Spaanse pepers) zijn zeer slecht in water oplosbaar, maar zijn dat wel in vet. Je vriend had dus beter melk kunnen drinken. Kauwen op een stukje brood helpt ook.
Ik wist dat ja, maar dat hebben we toen niet verteld :P
-XOXO-
pi_120886758
quote:
15s.gif Op vrijdag 28 december 2012 21:45 schreef BansheeBoy het volgende:
Ik lach me altijd dood om gasten die eten pittig vinden. Er is bijna niets wat mij aan het schrikken maakt. Eet vrijwel elke dag spaanse pepers. :{

En sambal pittig noemen. :')

:{²
Spaanse pepers :') :') :')
Probeer eens Naga Bhut Jolokia pepers, ongeveer een factoor 150 sterker op de scoville schaal.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 28 december 2012 @ 22:45:09 #22
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_120887920
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 22:28 schreef raptorix het volgende:

[..]

Spaanse pepers :') :') :')
Probeer eens Naga Bhut Jolokia pepers, ongeveer een factoor 150 sterker op de scoville schaal.
Kan ik beter meteen mijn maag perforeren en mijn tedere tong in brand steken. :')

Je kunt ook overdrijven.

:{²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  zaterdag 29 december 2012 @ 01:01:49 #23
380998 DarkAccountant
Dark numbers, full daylight
pi_120896140
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 december 2012 22:04 schreef SeculasStatius het volgende:
Iets is pittig, omdat het je smaak papillen sloopt :) Je hebt dus steeds meer van het pittige nodig om dezelfde pittigheid te halen.

Voorts is pittigheid in de keuken een gevolg van... slechte hygiëne en armoede. Want pittig spul dood ook bacteriën. Dus daar komt het pittige in een keuken vaak vandaan, een geschiedenis hebben van armoede/ slechte hygiëne. Maak het eten dan maar pittig, worden we tenminste niet ziek.

Ow, en ik ben iemand die in normale heinz ketchup het pittige al duidelijk proeft. Zelfs de meest suffe sambal sterf ik van. :{

Maar ik heb daarom dus wel mijn gehele smaak vermogen *O*
Dat is volgens mij uit je duim gezogen.

Natuurlijk zal je in Heinz ketchup het pittige al proeven als je niks gewend bent. :')

Maar ik proef ook qua smaak heel veel verschil tussen verschillende soorten pepers of pittige ingrediënten hoor. Mijn smaakpapillen zijn heus niet kapot, ze kennen het verschil tussen wasabi en een traditionele peper goed genoeg, ook al zijn ze allebei pittig.
  zaterdag 29 december 2012 @ 02:15:37 #24
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_120899014
quote:
15s.gif Op vrijdag 28 december 2012 21:51 schreef BansheeBoy het volgende:
Eerlijk is eerlijk. Zo'n Madam Janette bv. is wel extreem. Maar die vind ik ook helemaal niet lekker. :{

:{²
Mdm Jeanette extreem vinden :')
wat een faalhaas ben je toch ook...
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
pi_120899225
Klopt dit wel? Dat het pittig smaakt betekent nog niet dat het ook weefsel weg bijt (corrosief) lijkt mij.
pi_120900373
Zelf weten.
Conscience do cost.
pi_120901170
quote:
7s.gif Op zaterdag 29 december 2012 02:23 schreef Kowloon het volgende:
Klopt dit wel? Dat het pittig smaakt betekent nog niet dat het ook weefsel weg bijt (corrosief) lijkt mij.
Ik heb het even nagekeken en het bericht kan niet kloppen omdat capsaicine niet corrosief is en slechts de sensatie van een branderig gevoel geeft. Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Capsaicin#Mechanism_of_action
pi_120901192
Dus de verhalen over mensen met inwendige brandwonden na het eten van een rauwe habanero kloppen niet?
pi_120901194
quote:
15s.gif Op vrijdag 28 december 2012 22:08 schreef BansheeBoy het volgende:

[..]

En om daarop in te haken, toevallig duw ik net een extreem pittige Spaanse peper mijn huig in. :{

Wow!

:{²
Nu maar hopen dat je eraan overlijdt, :).

Maar dat zou ik natuurlijk niet zeggen.
pi_120901195
M'n maag heeft er nooit last van gehad. M'n achterste wel 's-morgens op het toilet.
pi_120902655
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 05:32 schreef niels0 het volgende:
M'n maag heeft er nooit last van gehad. M'n achterste wel 's-morgens op het toilet.
Precies, bij mij staat ook altijd de Japanse vlag op m'n anus.
pi_120905696
quote:
15s.gif Op vrijdag 28 december 2012 22:08 schreef BansheeBoy het volgende:

[..]

En om daarop in te haken, toevallig duw ik net een extreem pittige Spaanse peper mijn huig in. :{

Wow!

:{²
OMG hier een beetje opscheppen over hoe heet je kunt eten....Boeieeeend!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_120906038
In dat restaurant hebben ze waarschijnlijk "chemische pepers" gebruikt. Kunstmatige troep die goedkoper is dan echte peper en die de maagwand wegbijt. Natuurlijke peper kan nooit gaten branden in magen, ook de allerheetste niet.
  zaterdag 29 december 2012 @ 12:44:08 #34
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_120906128
Brood eten helpt tegen verlamde tongen/lippen na het eten van iets scherps. :P
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~François Fénelon
  zaterdag 29 december 2012 @ 12:53:11 #35
380998 DarkAccountant
Dark numbers, full daylight
pi_120906453
Voor mij is de vraag eerder of de dokters nu werkelijk een "gat" in zijn maag hebben ontdekt, of dat hij gewoon pijn had door het eten van die peper en bv. een eerdere infectie. Want die journalist kan er natuurlijk wel een verhaal van gemaakt hebben dat heel spectaculair is, als het gewoon iemand was met ernstige maagklachten klinkt het al veel gewoner.
  zaterdag 29 december 2012 @ 12:54:08 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120906493
De man in de OP had gewoon een maagzweer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 december 2012 @ 12:55:05 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120906530
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 12:41 schreef Farenji het volgende:
"chemische pepers"
Vertel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120907267
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2012 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vertel
Iets dat geen peper is maar wel een vergelijkbaar mondgevoel oplevert als capsaicin maar wat agressiever voor de maag is.
  zaterdag 29 december 2012 @ 14:43:38 #39
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_120910787
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 december 2012 22:04 schreef SeculasStatius het volgende:
Iets is pittig, omdat het je smaak papillen sloopt :) Je hebt dus steeds meer van het pittige nodig om dezelfde pittigheid te halen.

Voorts is pittigheid in de keuken een gevolg van... slechte hygiëne en armoede. Want pittig spul dood ook bacteriën. Dus daar komt het pittige in een keuken vaak vandaan, een geschiedenis hebben van armoede/ slechte hygiëne. Maak het eten dan maar pittig, worden we tenminste niet ziek.

Ow, en ik ben iemand die in normale heinz ketchup het pittige al duidelijk proeft. Zelfs de meest suffe sambal sterf ik van. :{

Maar ik heb daarom dus wel mijn gehele smaak vermogen *O*
Wat een gelul.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 29 december 2012 @ 15:32:19 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120912573
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 13:16 schreef Farenji het volgende:

[..]

Iets dat geen peper is maar wel een vergelijkbaar mondgevoel oplevert als capsaicin maar wat agressiever voor de maag is.
En dat heb jij zelf verzonnen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120912948
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2012 15:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En dat heb jij zelf verzonnen?
Nee, dit is een van de theorieen die in andere media worden geopperd.
pi_120913299
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2012 05:09 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Ik heb het even nagekeken en het bericht kan niet kloppen omdat capsaicine niet corrosief is en slechts de sensatie van een branderig gevoel geeft. Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Capsaicin#Mechanism_of_action
Sechuan is dan ook geen peper, niet in de zin van capsaïcinehoudend en waarschijnlijk ook niet in botanisch opzicht. Dus misschien kent dat wel schadelijke doses.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_120916067
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 15:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Sechuan is dan ook geen peper, niet in de zin van capsaïcinehoudend en waarschijnlijk ook niet in botanisch opzicht. Dus misschien kent dat wel schadelijke doses.
Maar er ging ook chilipeper in staat in het bericht. :) Szechuanpeper is inderdaad niet pittig maar eerder citrusachtig.
pi_120916401
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 17:04 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Maar er ging ook chilipeper in staat in het bericht. :) Szechuanpeper is inderdaad niet pittig maar eerder citrusachtig.
Dat wil niet zeggen dat dat de veronderstelde oorzaak is. Er zijn best ingredienten waar je teveel van kunt binnenkrijgen. Szechuan is basisch geloof ik, dan zou het best eens iets stuk kunnen maken, heb niet zoveel verstand van maar zuren en basen en de maag lijkt me een geheel wat niet te ver uit evenwicht moet raken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')