abonnement Unibet Coolblue
pi_122259882
Ik ben hachee aan het maken volgens dit recept: http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/hachee/klassieke-hachee. Staat al een poosje te pruttelen, en wordt heerlijk volgens mij. Maar ik vroeg me af, zal ik er nog wat ontbijtkoek bij doen? En kan dat nog, of had ik dat dan meteen moeten doen?
  woensdag 30 januari 2013 @ 16:54:07 #77
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_122259929
Ik doe dat bij zuurvlees altijd op t eind, want ik bind de saus daar mee, dus daar hangt de hoeveelheid vanaf ^O^
Wel een half uur of uur voor het einde hoor, zodat ie nog goed oplost.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 30 januari 2013 @ 16:54:19 #78
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_122259941
STOEMP _O_

toch eens proberen ;)
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_122260397
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 16:54 schreef oh-oh het volgende:
Ik doe dat bij zuurvlees altijd op t eind, want ik bind de saus daar mee, dus daar hangt de hoeveelheid vanaf ^O^
Wel een half uur of uur voor het einde hoor, zodat ie nog goed oplost.
Dank, wat binding kan-ie nog wel gebruiken, geloof ik. Doe ik het strakjes.
pi_122298982
Hier staat al een deel op:
draadjesvlees,spekjes,ui,gepelde tomaten,witte wijn, bouillonblokje en thee-ei met laurierblad,peperkorrels,jeneverbessen,foelie en kruidnagel erin hangen..

Straks er nog wortel,evt bleekselderij,champignons en krieltjes erbij..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_123310319
Morgen stoven met Guinness :9.
pi_129011399
» Er is al 141 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.

Wat een schande! Stoofpotten zijn zo lekker! Maar misschien is het er het weer niet voor..

quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2006 16:23 schreef Remco_h het volgende:
Ik maak zo nu en dan een spaans stoofpotje
-1kg runderriblappen
-chorizo (zown hele voor verpakte)
-2 paprika's
-3 uien
-rode peper
-500 gr aardappels (vastkokers)
-spaanse wijn (rood natuurlijk)
-knoflook!!!! (naar smaak)
-laurier, peper, zout, paprika poeder
naar keuze een winterpeen...

uien en vlees in stukken snijden
Uien aanfruiten in de boter, beetje knoflook erbij (teentje of 2-3) Vlees in stukken snijden en erbij doen, rondom aan braden en kruiden naar smaak. als t vlees kleur krijgt rode wijn toevoegen laurierblaadje erbij. als de wijn kookt, vuur laag zodat de kook er net op blijft.

Ondertussen chorizo, paprika, winterpeen snijden, peper snijden, aardappels schillen en kwartjes van maken.

Na 1 uur, alle overige ingredienten toevoegen de aardappels zou je eventueel ook later kunnen toevoegen, ik laat ze graag een uur koken (vandaar de vastkokers).

Na (totaal) 1,5 uur even proeven of de smaak goed is, eventueel kruiden toevoegen.
Na 2 uur proeven of t vlees gaar is, als t gaar is juichen en serveren met stokbrood met kruidenboter....

Wat ik zo lekker hier aan vind is t "soppen" met t stokbrood in de saus.... :9~

beetje veel eten voor een man alleen....was ik maar met meer dan kon t vaker maken :'(
Ik had een hele tijd terug deze al eens gemaakt, echt goddelijk lekker! Ik moet vaak uit de vriezer eten en sommige prutjes zijn niet lekker meer uit de magnetron, maar deze was zelfs nog lekkerder, ik heb er menigeen erg jaloers mee gemaakt! En hij staat nu weer te pruttelen O+
pi_129015177
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 16:58 schreef Merel1808 het volgende:
» Er is al 141 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.

Wat een schande! Stoofpotten zijn zo lekker! Maar misschien is het er het weer niet voor..

[..]

Ik had een hele tijd terug deze al eens gemaakt, echt goddelijk lekker! Ik moet vaak uit de vriezer eten en sommige prutjes zijn niet lekker meer uit de magnetron, maar deze was zelfs nog lekkerder, ik heb er menigeen erg jaloers mee gemaakt! En hij staat nu weer te pruttelen O+
leuk om te horen dat zelfs na 141 inactiviteit in dit topic mijn receptje voor de stoofpot nog steeds goed bevalt :)

ik ga m ook weer eens maken!
suck my asshole taco bender
pi_129015584
Yes, ik dus nu morgen ook! :)
  Moderator dinsdag 16 juli 2013 @ 22:45:28 #85
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_129025769
Inspirerend weer. Dit weekend misschien een Spaanse visstoofpot met heek maken. Even zoeken naar een recept.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 16 juli 2013 @ 22:48:13 #86
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_129025910
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 22:45 schreef UIO_AMS het volgende:
Inspirerend weer. Dit weekend misschien een Spaanse visstoofpot met heek maken. Even zoeken naar een recept.
Heek?

Leuk je hier te zien, UIOUO O+
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator woensdag 17 juli 2013 @ 11:28:09 #87
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_129037802
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 22:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Heek?
Ja, heb ooit in een Spaans restaurant een stoofpotje met heekfilet gegeten en dat was bijzonder goed. En klinkt best zomers.
quote:
Leuk je hier te zien, UIOUO O+
:@ Hoi Dude O+!

Ik kom al sinds deel 1 in de stoofpottenreeks hoor. :9
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_129056382
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 18:42 schreef Remco_h het volgende:

[..]

leuk om te horen dat zelfs na 141 inactiviteit in dit topic mijn receptje voor de stoofpot nog steeds goed bevalt :)

ik ga m ook weer eens maken!
Heerlijk! Gelukkig heb ik morgen nog :9
  donderdag 18 juli 2013 @ 09:25:41 #89
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129073686
Met dit weer lekker stoofpotten maken op de BBQ in een Dutch Oven :)
pi_129075075
quote:
14s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:28 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ja, heb ooit in een Spaans restaurant een stoofpotje met heekfilet gegeten en dat was bijzonder goed. En klinkt best zomers.

[..]

:@ Hoi Dude O+!

Ik kom al sinds deel 1 in de stoofpottenreeks hoor. :9
Dasarvoor nog een lekker receptje?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator donderdag 18 juli 2013 @ 10:44:51 #91
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_129075480
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juli 2013 10:30 schreef Steven184 het volgende:
Dasarvoor nog een lekker receptje?
Ja, nou ja, deels. Heb de ex-vriendin van de eigenaar van het restaurant gesproken en zij kwam met het volgende: De vis stoven in fond van vis, met erwten en een behoorlijke hoeveelheid knoflook. Aan het einde nog wat gamba's toevoegen. Maar veel meer kon ze ook niet zeggen. Dus geen idee van stooftijd en eventuele kruiden naast peper en zout.

Wellicht hebben fervente stooflui van FOK! nog wat suggesties op dat vlak? En anders ga ik gewoon experimenteren dit weekend. :).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_130164804
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 18:42 schreef Remco_h het volgende:

[..]

leuk om te horen dat zelfs na 141 inactiviteit in dit topic mijn receptje voor de stoofpot nog steeds goed bevalt :)

ik ga m ook weer eens maken!
En weer een klein schopje omhoog. Deze gaat straks weer mijn zojuist aangekochte O+ Creusetpan O+ in. Maar hoeveel wijn doe je er eigenlijk bij? Ik heb het de laatste keer aangevuld met bouillon. Ik heb overigens maar 600 gram riblappen.
pi_130181676
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 14:51 schreef bloempje-moi het volgende:
Creusetpan
ik ben een vlees liefhebber dus gooi er graag veel vlees in, qua wijn, tja, eigenlijk genoeg dat alles onder de wijn staat, met bouillon kan t ook (maar los van vlees hou ik ook van wijn)
suck my asshole taco bender
pi_130777408
Ik wil komende zaterdag voor 10 personen een stoofschotel maken, ik dacht qua ingredienten aan:

Ik dacht qua ingredienten aan het volgende:

3 kg sucade- of riblappen
Wat flinke uien
3 winterpenen
champignons
Bol knoflook
2 potjes vleesfond
2 flesjes donker bier
Mosterd
azijn
boter
Laurierbladeren
Peterselie
Tijm
Rozemarijn
2 plakjes ontbijtkoek

Maar ben niet helemaal zeker over de verhoudingen, vooral het vocht (de fond en bier). Vooral bang dat het een soep wordt :S

Verder vroeg ik mij af kan ik dit gewoon een uur of 7 a 8 op laten staan? Of zal ik in dat geval bijvoorbeeld de groentes pas later toevoegen?
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 15:33:09 #95
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_130778464
Je hebt vrij veel vlees, dus je mag wel wat fond en bier gebruiken. Denk dat je met de twee flesjes en 1 pot fond al behoorlijk ver komt. Hou je dat andere potje er gewoon bij voor het geval het toch niet genoeg blijkt te zijn.

Verder ja, geen probleem om het zo lang op te laten staan.

Verder kun je de groenten gewoon vanaf het begin erbij gooien. De uien zullen wel helemaal oplossen als ze zo lang opstaan en als je ze fijn gesneden hebt. De winterpenen lijken me niet zo'n probleem.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_130780513
Dankje, wellicht dat ik dan een deel van de uien en de champignons wat later doe en de rest meteen.
  dinsdag 3 september 2013 @ 16:46:30 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130780735
Zou geen twee potje fond gebruiken, wordt bremzout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130789822
Dankje :)

Ik zal een foto maken als de ramp zich voltrokken heeft :)
pi_130821183
Enne.....stoofpot kan nooit té lang opstaan!
  Moderator / Redactie Sport zondag 22 september 2013 @ 21:04:09 #100
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_131457087
Net mijn eerste stoof van het seizoen gemaakt op basis van dit allerhanderecept
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')