abonnement Unibet Coolblue
pi_120119111
Gerhardius, het is al nummertje 15!

Wat ik graag wil weten is of de bedreigingen aan het adres van Septer van Montenberg afkomstig waren...
pi_120125366
Voor de nieuwkomers: dit topic gaat over het Ronde Huis in Nunspeet. Een maandje geleden is er een boek uitgekomen, hier hebben we het er al bijna 2 jaar over: wat is er gebeurd in en om HRH en De Mythstee, was de bouw van HRH een vooropgezet plan van occulte pangermaanse groeperingen en wat was de rol van Willem van Vloten. Of was het slechts een soort yabyum met koninklijke gasten? In hoeverre WETEN we dingen, of hebben mensen als Montenberg en Eldermans zelf een twist aan de waarheid gegeven, waardoor eerdere werkgroepen en journalisten op het verkeerde been zijn gezet. We hopen hier met elkaar het antwoord te gaan geven...

Dit was bij 14 het laatste bericht, voor de statistieken..

quote:
Op zondag 9 december 2012 18:41 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Wat beweert Schalkwijk? Zoiets als dit:
Ma Montenberg deed voor de sekte meisjes ronselen, naar het RH sturen?
Was er dan een voortdurende stroom van hoertjes naar het RH en die gingen ook weer weg op enkelen na, die werden vermoord ?
In welke jaren was dat ? (moet na 1911 zijn, want ma Montenberg kwam in 1912 wonen in Amersfoort... en in 1920 ging moeder in het Gooi wonen)
Terwijl de koetsier met zijn kinderen daar woonde ? En 2 kinderen van van Vloten na 1915 ?
Het is inderdaad een merkwaardige tijdlijn. Want voor 1912 woonden ze in Breskens en daarna in Boskoop waar Pa Montenberg (door interventie van moeder) een baan als burgemeester kreeg. Het gezin Montenberg had daar tussendoor geen inkomsten, maar Ma Montenberg kon kennelijk wel naar Nunspeet reizen om daar meisjes te ronselen. Dat huis in Hilversum, Berglinden, ligt dus weer op een 'heilige lijn' die over het Ronde Huis, Nieuw Soerel naar Barnstdorf, Munster naar Ordensburg Krössinsee. Een Ordensburg zou een opleidingscentrum zijn voor jonge 'Germaanse' mannen om later tot de elite van het Derde Rijk te kunnen behoren.

En het blijft een wetmatigheid: zodra de echt belastende verklaringen komen, dan is er 'een Duitse man' die 'Geschichts Professor' blijkt te zijn en die meer weet over de occulte rituelen bij het Ronde Huis. Neem bijvoorbeeld de introductie van iemand die van de hoed en de rand weet over de rituelen op het Ronde Huis:

Het antwoord op de vraag naar de samenhang en het doel van de gebeurtenissen op het landgoed komt totaal onverwacht na een via-via introductie van een bijzondere man. Hij is erg geïnteresseerd in dit onderwerp, maar wat nog belangrijker is, hij blijkt er zeer goed van op de hoogte te zijn. Zijn bronnen wil hij liever niet noemen. Onder het motto 'vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan' maakt hij kort en bondig het gebeuren op het landgoed duidelijk. Maar in de loop van het gesprek werd toch wel duidelijk dat er sprake van een verwantschap met een, in het occulte geïnteresseerde bezoeker van het Ronde Huis zou moeten zijn.
Werkgroep het Ronde Huis, 'De geschiedenis van het Ronde Huis. 1907-1967, Nunspeet, 2012, pp 154-155

Wie het is? Your guess is as good as mine. En dit moet voor geschiedenis doorgaan?
pi_120127096
Boek uitgelezen. Over de gehele linie vind ik het een fantastisch verhaal. Met de nadruk op verhaal. Het is in mijn optiek nadrukkelijk een legende. Er is een kern van waarheid, maar zodra er belastende informatie ter sprake komt, is de bron ineens anoniem. Dat wekt de indruk dat men graag een waas van geheimzinnigheid over het onderwerp wil werpen. Sommige beweringen zijn ronduit naïef. Het zoeken naar de geheime kelder van het Ronde Huis in 1992 en de jaren ervoor via mensen die bij de sloop betrokken zijn is spijkers op laag water zoeken. Het Ronde Huis heeft na het vertrek van Van Vloten een aantal andere bestemmingen gehad, men zou bijvoorbeeld mensen die betrokken waren bij 'De Boshaven' kunnen interviewen om de 'geheime kelder' te kunnen verifiëren. Het bestaan van de kelder is gebaseerd op Montenberg. En Montenberg, het spijt mij om het te zeggen voor de mensen die enorm tegen die man opkijken, vind ik een twijfelachtig persoon.

Met name het laatste hoofdstuk over de 'nog aanwezige kwaadaardige krachten' is ronduit bizar. Ikzelf ben in het gebied geweest, ook op 'rare tijdstippen', maar ik kan mij niet herinneren ook maar een ogenblik angstig geweest te zijn vanwege 'satanische krachten'. Delius Pit, in het artikel van Biesemaat nog de grote vriend van Schalkwijk, komt in het boek helemaal niet ter sprake. Wel een aantal andere paragnosten. Wat je nu ziet is dat Septer in 1976 een verhaal vertelt over gedwongen prostitutie op het Ronde Huis, bij Biesemaat komen er wat occulte rituelen en Prins Hendrik erbij, in het boek is het een bovennatuurlijk proefterrein voor de mannenbond Freya die allerlei seks-experimenten aan het uitvoeren zijn om op 'bovennatuurlijke wijze' de suprematie van het Tweede Duitse Keizerrijk te kunnen garanderen. Zelfs mensen die op het Ronde Huis gewoond hebben, kunnen het zich niet herinneren dat zulke zaken zich hebben afgespeeld. Mensen die regelmatig bij Frank van Vloten over de vloer kwamen beschrijven niet zulke situaties. Wat we hier hebben is een excentriek man, wiens gedrag door middel van suggestieve vraagstelling in een bepaald verhaal is gedwongen dat nu als 'waarheid' voor twintig euro in Nunspeet verkocht wordt.

Het feit dat veel van de in het boek beweerde groepen die actief geweest zouden zijn op de Nunspeetse woeste gronden niet te traceren zijn, verkeerd geïnterpreteerd worden op basis van mogelijke antisemitische uitlatingen van één van de leden, of zelfs de status van antichrist verlenen aan de filosoof Nietzsche en de componist Wagner, wijst op kortzichtigheid. Aleister Crowley is steevast een 'satanist'. Crowley heeft niets met satanisme te maken, men laat zich leiden door het 'To Mega Therion' en zijn gebruik van het getal '666'. Het is ietwat van invloed op Anton LaVey geweest bij de stichting van de Church of Satan, maar ook LaVey hecht geen geloof aan een antropomorf duivelswezen. Hij ziet 'Satan' als een kracht van vooruitgang, de inspiratie van alle grote bewegingen die bijdragen aan de ontwikkeling van de beschaving en de voortgang van de mensheid. Hij is de geest van de revolte die tot vrijheid leidt, de belichaming van alle ketterijen die tot bevrijding leiden. (The Satanic Bible, New York, 1969, pp 13) Magie wordt in het satanisme ook meer gezien als zelfrealisatie. De mens heeft ritueel nodig, vindt LaVey, of magie werkt hangt af van het geloof van degene die magie bedrijft.

Ik blijf erbij: je brengt in het bos wat je zelf gelooft.
pi_120132552
Hoorde gisteren van mijn dochter dat in 't Harde (dorpje 10 km verderop) een satanskerk zou zijn, waar pasgeborenen worden geofferd. Had ze gehoord... Geloof dat niet direct, maar geloof wel dat er rare mensen zijn in deze wereld. Nu, en vermoedelijk ook ten tijde van Van Vloten... Van dit soort genootschappen van deze tijd zal niets te achterhalen zijn, anders was de politie daar wel mee bezig. Laat staan dat we de illusie moeten hebben dat we genootschappen van 100 jaar geleden met bewijzen dicht kunnen checken. Het enige dat er is zijn de verhalen en mogelijk nog een paar sporen in het landschap.

Waar ik me nog steeds het meest druk om maak is de bewering dat de een of andere geheime dienst de onderzoeken tegenwerkt en de archieven opschoont. Goede vraag van DN of Montenberg een dubieuze rol daarin heeft gespeeld. Hoe komende daar achter?
pi_120133933
@DN: als jij destijds in die kelder geweest zou zijn, zou ook jij wel anders
praten. Ik kan mijn eerste en laatste bezoek daar zo'n 50 jaar geleden nog
herinneren als de dag van gisteren. Het verblijf was zoiets tussen een lab
en een folterkamer. Een soort middeleeuwse onderaardse gevangenis waar
mensen gefolterd werden.

Natuurlijk houden de schrijvers hun bronnen met belastende informatie
anoniem. Zou jij ook zeker doen wanneer je wist wie je tegenstanders zijn.
Denk maar eens aan die Nunspeetse agent: Ben je levensmoe?
  maandag 10 december 2012 @ 00:29:04 #7
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120135677
Nog een aanvulling op de “heilige lijnen”/ “leylijnen”:

Het boek waarin Wilhelm Teudt het bestaan van zulke lijnen in Duitsland “aantoonde” verscheen pas in 1929. In 1932 schreef een zekere mr. J. Frima uit Amersfoort er een artikeltje over in het Algemeen Handelsblad, waarin hij ook het bestaan van dergelijke lijnen binnen Nederland (o.m. over de Veluwe, maar ook in Groningen) aannemelijk probeerde te maken en een oproep deed aan lezers om hem plekken te melden die in zijn lijnensysteem leken te passen (“Heilige Lijnen.” Algemeen Handelsblad, 09-08-1932). Je krijgt de indruk dat Teudts theorie door tijdgenoten werd gezien als iets compleet nieuws. Dat Frank van Vloten en de zijnen in de jaren 1900-1920 op de hoogte zouden zijn geweest van het bestaan van een "heilige lijn" bij Nunspeet lijkt me dus echt een anachronisme.

Misschien interessant: in het archief van het NIOD komen stukken voor met betrekking tot een zekere mr. J. Frima die in de oorlog met de bezetter zou hebben gesympathiseerd.
.

[ Bericht 4% gewijzigd door Iblardi op 10-12-2012 00:41:38 ]
  maandag 10 december 2012 @ 00:46:56 #8
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120136295
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 23:24 schreef gerhardius het volgende:
Hoorde gisteren van mijn dochter dat in 't Harde (dorpje 10 km verderop) een satanskerk zou zijn, waar pasgeborenen worden geofferd. Had ze gehoord... Geloof dat niet direct, maar geloof wel dat er rare mensen zijn in deze wereld. Nu, en vermoedelijk ook ten tijde van Van Vloten...
Mensen jagen elkaar in elk geval al van oudsher de stuipen op het lijf met gruwelverhalen over geheime genootschappen. Waren de oudste christenen ook geen beruchte rituele kindermoordenaars?
pi_120138795
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 23:50 schreef nunspeet1953 het volgende:
@DN: als jij destijds in die kelder geweest zou zijn, zou ook jij wel anders
praten. Ik kan mijn eerste en laatste bezoek daar zo'n 50 jaar geleden nog
herinneren als de dag van gisteren. Het verblijf was zoiets tussen een lab
en een folterkamer. Een soort middeleeuwse onderaardse gevangenis waar
mensen gefolterd werden.

Natuurlijk houden de schrijvers hun bronnen met belastende informatie
anoniem. Zou jij ook zeker doen wanneer je wist wie je tegenstanders zijn.
Denk maar eens aan die Nunspeetse agent: Ben je levensmoe?
Hou eens op met je bankmakerij en kom eens met iets concreets. Vijftig jaar geleden zat De Boshaven in het Ronde Huis, en die hadden een folterkamer? Het is toch wat met die evangelische rakkers. Wij hadden vroeger op nummer tien een oud vrouwtje wonen met een gitzwarte kat. Wil je weten wat de kinderen in de buurt over haar vertelden?
pi_120139839
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 23:24 schreef gerhardius het volgende:
Hoorde gisteren van mijn dochter dat in 't Harde (dorpje 10 km verderop) een satanskerk zou zijn, waar pasgeborenen worden geofferd. Had ze gehoord... Geloof dat niet direct, maar geloof wel dat er rare mensen zijn in deze wereld. Nu, en vermoedelijk ook ten tijde van Van Vloten... Van dit soort genootschappen van deze tijd zal niets te achterhalen zijn, anders was de politie daar wel mee bezig. Laat staan dat we de illusie moeten hebben dat we genootschappen van 100 jaar geleden met bewijzen dicht kunnen checken. Het enige dat er is zijn de verhalen en mogelijk nog een paar sporen in het landschap.

Waar ik me nog steeds het meest druk om maak is de bewering dat de een of andere geheime dienst de onderzoeken tegenwerkt en de archieven opschoont. Goede vraag van DN of Montenberg een dubieuze rol daarin heeft gespeeld. Hoe komende daar achter?
Dat soort verhalen hoor je inderdaad vaker, maar zijn negen van de tien keer niet op waarheid gebaseerd. Het moderne satanisme houdt zich niet met mensenoffers bezig. LaVey stelt dat 'vrijheid' het hoogste goed is. Omdat in zijn optiek de mens een ritueel nodig heeft, wordt er wel geofferd in de kerk van Satan, maar dat zijn plengoffers, oftewel men staat te masturberen boven een kelk die weer in het ritueel gebruikt wordt. Het altaar is een vrouw, omdat een vrouw 'leven brengt'. Satanisten geloven ook in God, omdat er een kracht moet zijn die balans brengt.

Er zijn een paar zaken die je niet uit het oog moet verliezen: sommige archieven zijn onderhevig aan vernietigingsbeleid. Dan wil dat niet zeggen dat de archivalia ook verdwenen zijn: veel archief wordt op microfilm/microfiche opgeslagen en vandaag de dag zijn de digitale mogelijkheden natuurlijk legio. Anderzijds zijn er ook archiefstukken die na een wettelijke termijn vernietigd worden en niet belangrijk genoeg geacht worden om permanent op te slaan. Daaronder kun je verstaan de bouwtekeningen van een gebouw dat niet meer bestaat. Vanuit historisch perspectief eeuwig zonde, vanuit het perspectief van de instelling ruimtebesparing. Het is maar waar je de prioriteit legt. Waar je ook rekening mee moet houden is dat Schalkwijk niet de waarheid verteld met betrekking tot de 'drie archiefdozen met onderzoeksmateriaal van Montenberg'. Dat is namelijk niet wat Montenberg heeft aangeboden bij het Rijksarchief Gelderland in 1990.
  maandag 10 december 2012 @ 10:51:54 #11
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120142073
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 21:57 schreef Dissectienaald het volgende:
Het is in mijn optiek nadrukkelijk een legende. Er is een kern van waarheid, maar zodra er belastende informatie ter sprake komt, is de bron ineens anoniem. Dat wekt de indruk dat men graag een waas van geheimzinnigheid over het onderwerp wil werpen. Sommige beweringen zijn ronduit naïef. Het zoeken naar de geheime kelder van het Ronde Huis in 1992 en de jaren ervoor via mensen die bij de sloop betrokken zijn is spijkers op laag water zoeken. Het Ronde Huis heeft na het vertrek van Van Vloten een aantal andere bestemmingen gehad, men zou bijvoorbeeld mensen die betrokken waren bij 'De Boshaven' kunnen interviewen om de 'geheime kelder' te kunnen verifiëren.
Wordt er nog gezegd of er pogingen zijn gedaan contact te krijgen met nakomelingen van mensen als huismeester Hendrik den Besten, het melkmeisje Grietje Doorneweerd en dergelijke? Die stonden toch redelijk dicht bij de vermeende gebeurtenissen en zullen er misschien het een en ander over hebben verteld.
pi_120143020
lxhkrd kent een achterkleinkind van Grietje Doorneweerd en in diens familie zijn geen enge verhalen bekend
BNW / Het Ronde Huis, vergeten, fictie of feit? Dl.10

Een dochter van Hendrik den Besten was lid van de vereniging Nuwenspete en ze wordt genoemd in deze editie van de Mothoek:
http://www.deweekkrant.nl/images/library/Mothoek-Ronde%20Huis.pdf
Maar kennelijk had ze niks raars te vertellen
quote:
Behalve de Belgische arbeiders waren er diverse knechten en meiden - maar met name moet de
belangrijkste figuur uit het benedenhuis genoemd worden: Hendrik den Besten. Deze was al bij Van
Vloten in dienst, toen deze nog hu ize Groeneve ld te Hu 1shorst bewoonde. Op verzoek van zijn
baas ging Den besten in 1906 mee naar het Ronde Hu is en nam uiteraard z ijn uit Hu 1shorst
afkomstige vrouw, Driesje van den Berg, mee. Ze was kookster op huis Hulshorst geweest. Het
gezin floreerde wonderwel in de bossen en er werden twee jongens en een meisje geboren:
Johannes, Aart en Alie. We herinneren ons Jan als bedrijfsleider van de VVM; Aart van de
melkhandel; Alie Beije-den Besten kennen we als lid van onze vereniging Nuwenspete.
  maandag 10 december 2012 @ 11:46:02 #13
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120143536
Ja, ik zie het:
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 23:05 schreef lxhkrd het volgende:
Ik ben het echter wel met diss. en tara eens. Mijn opa heeft nog gereden voor HRH. Enkele ooms hebben in het bos gewerkt, voor diverse bosbeheerders en gemeente. De overgrootmoeder van een ouwe vriend van me was het melkmeisje van HRH. Een neef was journalist bij de Nunspeet Vooruit. Andere ooms zaten met de verrekijker om tafel om te kijken wat er al niet langs kwam op de weg. Schoonfamilie zat bij de politie. Kennissen bij de oudheidskamer.

Echter: wie ik het ook vraag, niemand kent de verhalen van Biesemaat/ Schalkwijk/ Montenberg. En wat ik al eerder heb gezegt: geef iemand van jullie (1953 e.o?) generatie een jenevertje, en ze gaan praten. En praten willen Nunspeters wel.
Zelfs de verhalen niet? Merkwaardig toch, dat zo weinig van de betrokkenen op de hoogte zijn van het "volksverhaal", dat toch al een lange geschiedenis zou hebben. Gelukkig dat het met behulp van de geschriften van Montenberg en Eldermans voor het nageslacht "gered" kon worden. ;)
pi_120147413
@ nunspeet 1953,

Inmiddels die betrokken Nunspeetse agent opgespoord en gemaild, jammer dat hij tot op heden nog niet heeft gereageerd.
Of zou hij op zijn beurt nu bang zijn voor het 'spitwerk' van de WRH-2...?
pi_120147462
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 13:44 schreef Inquisator het volgende:
@ nunspeet 1953,

Inmiddels die betrokken Nunspeetse agent opgespoord en gemaild, jammer dat hij tot op heden nog niet heeft gereageerd.
Of zou hij op zijn beurt nu bang zijn voor het 'spitwerk' van de WRH-2...?
Dat zou kunnen of misschien heeft hij er gewoon geen trek in om er verder nog bij betrokken te worden.
pi_120148137
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 13:46 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat zou kunnen of misschien heeft hij er gewoon geen trek in om er verder nog bij betrokken te worden.
Een man van zijn afspraken dus ;)
pi_120148549
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 10:51 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Wordt er nog gezegd of er pogingen zijn gedaan contact te krijgen met nakomelingen van mensen als huismeester Hendrik den Besten, het melkmeisje Grietje Doorneweerd en dergelijke? Die stonden toch redelijk dicht bij de vermeende gebeurtenissen en zullen er misschien het een en ander over hebben verteld.
Van de tien getuigen zijn er negen die bij naam en toenaam worden genoemd, die eigenlijk niets bijzonders te melden hebben, behalve over Van Vloten's excentrieke gedrag. Zodra het richting het occulte gaat, dan is de getuige vaak niet bekend en weten we ook niet waar deze vandaan komt. Schrijvers van het boek geven ook in één van de hoofdstukken aan dat ze er maar vanuit gaan dat het 'zeer waarschijnlijk' waar is, maar dat het lastig uit te vinden is. Over het geheel gezien zeggen ze eigenlijk niets. Den Besten en Grietje Doorneweerd komen aan het woord, maar hebben eigenlijk geen bijzonderheden te melden. Er schijnen 24 getuigen te zijn geweest in de echtscheidingszaak die in voordeel van Frank hebben getuigd, maar die worden weggewuifd. Dat stukje zal toch echt even nader bekeken moeten worden, want ik krijg de indruk dat we daar een beetje met een kluitje het riet in gestuurd worden.
pi_120148657
Zo zit ik nog steeds te wachten op antwoord van die Werderbruders over de Mannenbond/Germanenorde Freya. Tussentijds toch maar Nicholas Goodrick-Clarke's boek over het occulte in Nazi Duitsland besteld, om het allemaal in naslagwerk bij de hand te hebben. Inmiddels ook maar een dagje nationaal archief ingepland.
pi_120162463
@DN: voor iemand die het RH nooit gezien heeft, laat staan daar ooit binnen geweest is of zelfs niet in de gangen en kelders daaronder, stel je jezelf wel voor om een "deskundige" op het gebied van het RH te zijn.
Zoals wel vaker, degenen die het miste weten, praten het meest. Ook is het probleem met de huidige "internet-generatie" is dat wanneer men een bepaald feit niet kan vinden op het net, het niet bestaat...
Jij noemt me dus een leugenaar als ik zeg dat ik wel degelijk in dat lab/kelder geweest ben dat het me sterk aan een folterkamer deed denken. Wel meer mensen die in die kelder geweest zijn, hebben degelijke ervaringen opgedaan, waar men liever niet meer over praten wilde later.
Je gezwam over het Boshuis is totaal onjuist. Het RH en nabijgelegen barakken stonden lange tijd leeg en de opzichter van het terrein was daar zeker niet 24/7/365 aanwezig. Het was echt niet moeilijk daar binnen te komen.

post #178 5 december: Eldermans en FvV hadden veel gemeen in hun belangstelling voor bepaalde zaken en konden zeer goed met elkaar overweg...

post #202 6 december: Eldermans en Montenberg kenden elkaar niet in 1946; waar haal je deze onzin vandaan?

post #227 7 december: hier zeg je: "..... dat het mij waarschijnlijk in het geheel niet boeit wie jij bent."
Meerdere malen heb je hier op dit forum beweerd te denken dat ik DS zou zijn; en die man heb je
wel zeer grondig nagespeurd en al zijn persoonlijke gegevens hiet op dit openbare forum geplaatst.
Duidelijk ben je te onbeleefd om andermans persoonlijke gegevens privaat te houden en schijnt wel heel degelijk geboeid te zijn met wie hij is.

Ook heb je DS een aantal malen op dit forum beschuldigd van een complot theorie in zijn boek en Discovery Channel documentaire "Lost Nuke" en dat hij over Aliens en UFO's schrijft.

Maak dan je beweringen over deze Aliens, UFO's en complot theorie maar eens hard hier op dit forum.

Als je dat niet kunt, houd je mond dan dicht over dingen waar je niets over weet.
pi_120164201
Contact gelegd met Die Werderbruders. Er heeft een Germanenorde Freya bestaan, maar zij denken dat het sterk is dat die aan mensenoffers deden. Ik heb nog even een bevestiging gevraagd dat het de groep is die tussen 1907 en 1918 actief was, omdat er in Duitsland een groep actief is met dezelfde naam.

Ah Nunspeet1953. Dat ik vraag of jij DS bent wil nog niet zeggen dat ik online ben gaan speuren naar allerlei connecties met jouw nickname. Zoveel energie ben jij mij niet waard. Met betrekking tot je beschuldiging dat ik Dirk Septer zijn privé-gegevens hier heb geplaatst: de goede man heeft het ZELF op internet gezet. Daarbij stond op zijn FB pagina een link naar de documentaire 'Thrive', die Dirk er weer heel snel vanaf heeft gehaald, maar er zijn meer mensen op dit forum die het gezien hebben. ALS mensen hem kwaad wilden doen, hadden ze hem net zo snel kunnen vinden als ik, dus doe niet zo verongelijkt.

Eldermans en Montenberg leerden elkaar in 1978 kennen. Hoe ik dat weet? Van Montenberg zelf.

Het is nog steeds niet aangetoond dat Frank van Vloten een belangstelling had in Germaanse mythologie. Dat is nog steeds een aanname, ook in dat prachtige boek van je.

Jouw gezwam over het Boshuis geeft aan hoeveel jij ervan weet: het was De Boshaven. In het Nunspeets Nieuws en Advertentieblad van 2 juni 1961 staat aangekondigd dat zij het Ronde Huis zullen exploiteren. Vijftig jaar terug was het 1962, en toen ben jij het leegstaande pand binnen gekropen? Een pand dat daarvoor geëxploiteerd is als gezinsoord, als kantoor van een houtvesterij, als kantoor van de arbeidsdienst, als vluchtoord voor mensen uit Arnhem, en ze zullen al die tijd het folterkeldertje niet hebben gevonden? Dan ontbreekt het jou ook aan realiteitszin.

Wil je nog weten hoe de kinderen uit mijn buurt de oude buurvrouw noemden met haar zwarte kat? Een heks. Weet je dat het buurmeisje van nummer negen bij haar binnen is geweest en gezien heeft dat ze in een ketel een heksenbrouwsel heeft staan maken? De buurjongen van nummer twee heeft haar zien vliegen op haar bezem. De buurjongen zou nu nog zweren dat hij haar gezien heeft. Hij is nu 43... Dus nee, ik heb het niet zo op herinneringen.

En zodra er 'een geheim' boven water moet komen in een boek en de lezer zelf wordt gevraagd zijn mening te vormen, dan hebben we het negen van de tien keer over een complottheorie. Dus als jij eindelijk eens met iets concreets komt in plaats van al die betweterij die je hier ten toon spreidt, adviseer ik jou om je mond te houden.
pi_120164270
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 19:59 schreef nunspeet1953 het volgende:
Wel meer mensen die in die kelder geweest zijn, hebben degelijke ervaringen opgedaan, waar men liever niet meer over praten wilde later.
Je gezwam over het Boshuis is totaal onjuist. Het RH en nabijgelegen barakken stonden lange tijd leeg en de opzichter van het terrein was daar zeker niet 24/7/365 aanwezig. Het was echt niet moeilijk daar binnen te komen.
Hmm. Maar waarom wordt er dan in het boek niet verder op die kelders ingegaan? Blijkbaar zijn ze zeer significant, maar waar zijn ze dan gebeleven? Nog steeds onder de grond aldaar?
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
  maandag 10 december 2012 @ 20:30:52 #22
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_120164280
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 20:29 schreef Dissectienaald het volgende:
Contact gelegd met Die Werderbruders. Er heeft een Germanenorde Freya bestaan, maar zij denken dat het sterk is dat die aan mensenoffers deden. Ik heb nog even een bevestiging gevraagd dat het de groep is die tussen 1907 en 1918 actief was, omdat er in Duitsland een groep actief is met dezelfde naam.
Ha, interessant. Even afwachten dan.
pi_120164760
@ nunspeet1953,

Betekent je info mbt die geheime (folter) kelder, waar je zegt geweest te zijn, dat we de klaarblijkelijke sadistische kant van FvV's persoonlijkheid ook mee ons ons onderzoek moeten betrekken?
Een geheime folterkelder onder HRH, als eigentijdse 'snuff-speelplaats' , onzichtbaar voor eigen gezin, personeel en buitenwereld, maakt de directe betrokkenheid van FvV toch wel erg aannemelijk.
Intrigeert ons erg wie er hedentendage belang bij heeft dat verder onderzoek wordt gefrustreerd. Uiteindelijk is het een kwestie van tijd voordat de lijksporen uit de grond komen met de tegenwoordige forensische technieken, als het allemaal al heeft plaatsgevonden natuurlijk......
pi_120167744
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 20:37 schreef Inquisator het volgende:
@ nunspeet1953,

Betekent je info mbt die geheime (folter) kelder, waar je zegt geweest te zijn, dat we de klaarblijkelijke sadistische kant van FvV's persoonlijkheid ook mee ons ons onderzoek moeten betrekken?
Een geheime folterkelder onder HRH, als eigentijdse 'snuff-speelplaats' , onzichtbaar voor eigen gezin, personeel en buitenwereld, maakt de directe betrokkenheid van FvV toch wel erg aannemelijk.
Intrigeert ons erg wie er hedentendage belang bij heeft dat verder onderzoek wordt gefrustreerd. Uiteindelijk is het een kwestie van tijd voordat de lijksporen uit de grond komen met de tegenwoordige forensische technieken, als het allemaal al heeft plaatsgevonden natuurlijk......
Dat het een folterplaats was ooit, is de aanname van een jochie van 13 , in een donker hol, met weinig licht bij zich dragend?
Hoe herken je een folterplaats ? Kettingen aan de muren ?
En waren die gangen na de dood van FvV niet door anderen gebruikt? O.a. nazi's of Duitse militairen ?

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 10-12-2012 21:33:38 ]
pi_120171398
Niet zoals aos die altijd voor het laatst een post plaatst en dan steeds weer terug komt, zullen jullie niet meer van mij horen. Jullie zoeken het zelf maar uit en ik ga er niet meer tijd aan verspillen.

@ bluesdude: ik zei lab: vanwege de aanrechten in de ruimte en folterkamer vanwege de metalen ringen in de muur gemetseld. Hebben jullie je nooit eerder afgevraagd waarom iemand een heel gangenstel onder zijn huis aanlegt? Op bepaalde fotos kun je de luchtkokers nog zien: ga daar maar eens graven. Maar ik heb het al eerder gezegd... verspil niet meer tijd waar jullie nu mee bezig zijn daar jullie in de totaal verkeerde richting zoeken.

@DN: aangezien ik geen idee had wat je met Thrive bedoelde op de FB page van DS heb ik voor de aardigheid daar maar eens naar gezocht. Natuurlijk ben jij WEER mis: hij heeft niets vlug eraf gehaald: staat er nog mooi op 3 september: dit geeft niet veel vertrouwen in de kwaliteit van jouw onderzoek methodes.... Bovendien, wat is je probleem met Thrive: pot verwijt de ketel dat die zwart ziet: vreemde opmerking van een persoon die zo in het occulte verzot is dat hij ervan dronken wordt!

Waar is je bewijs van Montenberg dat hij Eldermans voor het eerst ontmoette in 1978. Na al die verwijtingen aan het adres van M hier op dit forum gelezen te hebben van een fantast die van alles verzonnen zou hebben, neem je hem niet plotseling waar op zijn woord?

Kun je de forum leden nu eens eindelijk tonen waar DS het heeft over Aliens en UFOs en de feiten omtrent zijn complottheorien omtrent een atoombom. Waar is je bewijs?

Je moet wel een hele dikke duim hebben nu na daar zolang en zo hevig aangezogen te hebben!

En je begint nu wel echt heel ver van het topic af te drijven wanneer je over heksen, zwarte katten en heksenbrouwsels van de buurvrouw begint te vertellen.... Je schijnt wel uitgepraat te zijn en niets nieuws meer te kunnen brengen.

Over en uit....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')