Inderdaad. En vroeger, voor de massale industrialisering van de vee-industrie was kip het duurste vlees om op tafel te zetten. Dat komt omdat er voor een normale verzorging van een kip veel ruimte nodig is. Tegenwoordig heet dat ''biologisch'', vroeger heette dat ''gewoon''.. Vlees was vroeger sowieso een stuk duurder, om dezelfde reden. Het gewone volk mocht blij zijn als ze wat restvlees te pakken kregen.quote:Op maandag 31 december 2012 12:27 schreef Isegrim het volgende:
Nee, 'gewone' kip is heftig onderprijsd.
Ik lust alle drie welquote:Op maandag 31 december 2012 12:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geef mij dan maar een mooi stuk rundvlees of lam, hebben ook gewoon in de weide gelopen.
Bron?quote:Op maandag 31 december 2012 12:42 schreef Selestha het volgende:
[..]
Inderdaad. En vroeger, voor de massale industrialisering van de vee-industrie was kip het duurste vlees om op tafel te zetten.
Diverse boeken over culinaire geschiedenis, oa van Johannes van Dam. Ik weet zo uit mijn hoofd niet wáár ik het precies gelezen heb, maar als je een beetje je best doet kan je er wel achter komen.quote:
Wie claimt maakt hardquote:Op maandag 31 december 2012 14:23 schreef Selestha het volgende:
[..]
Diverse boeken over culinaire geschiedenis, oa van Johannes van Dam. Ik weet zo uit mijn hoofd niet wáár ik het precies gelezen heb, maar als je een beetje je best doet kan je er wel achter komen.
Onzin, biologisch smaakt niet per definitie beter, en ik eet scharrel, betaal veel meer voor vlees als het beter is.quote:Maar dat wil jij toch helemaal niet weten Piet, het is al jaren duidelijk dat je rabiaat tegen elke vorm van biologisch vlees bent. Of het beter smaakt maakt je kennelijk ook niet uit.
Wat is nou je probleem dan? Ik geef aan dat deze kip lekker is, een van de beste kippen die ik ooit gegeten heb. Vervolgens kom jij aan met de opmerking ''nou dan eet ik liever lam of rund dat heeft ook in de wei gelopen'' alsof 13,50 zo'n schandalig hoog bedrag is.. Je weet dus niet waar je over praat, want je hebt de kip nog nooit gegeten, maar roept meteen dat het te duur is. En nu claim je dat je wel bereid bent meer te betalen als het goed is?quote:Op maandag 31 december 2012 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wie claimt maakt hard
[..]
Onzin, biologisch smaakt niet per definitie beter, en ik eet scharrel, betaal veel meer voor vlees als het beter is.
Maar zeggen dat biologisch beter smaakt omdat het biologisch is, is onzin.
Dan zijn het waarschijnlijk die kippen, want er staat dat het franse boerenkippen zijnquote:Op maandag 31 december 2012 14:45 schreef Isegrim het volgende:
Jongens, jongens.Kiptip: Makro heeft Franse boerenkip voor minder dan een tientje per hele kip. Zijn buiten opgegroeid en hebben altijd los gelopen. Niet biologisch, wel diervriendelijk en ook lekker.
Nee, ik reageerde op de post dat je voor de prijs van biologische kip ook haasbiefstuk krijgt, en dat ik dan liever rundvlees of lam eet dan kip.quote:Op maandag 31 december 2012 14:33 schreef Selestha het volgende:
[..]
Wat is nou je probleem dan? Ik geef aan dat deze kip lekker is, een van de beste kippen die ik ooit gegeten heb. Vervolgens kom jij aan met de opmerking ''nou dan eet ik liever lam of rund dat heeft ook in de wei gelopen'' alsof 13,50 zo'n schandalig hoog bedrag is.. Je weet dus niet waar je over praat, want je hebt de kip nog nooit gegeten, maar roept meteen dat het te duur is. En nu claim je dat je wel bereid bent meer te betalen als het goed is?
Waar ging je punt in het begin dan over? Of zeur je gewoon meteen als het woord ''biologisch'' valt??
quote:Op maandag 31 december 2012 14:48 schreef Isabeau het volgende:
Kan de kipdiscussie elders worden voortgezet. Open een nieuw topic of ga er over slowchatten in: CUL / [CUL Slow Chat] Boskippen doen (heel toepasselijk) Alvast bedankt!
Leuk concept voor mooie prijs! Als ze in Rotterdam zouden zitten zou ik er zeker eens gaan eten. Helemaal goed voor als je een keer niet wilt koken en ook geen zin in uitgebreid uit eten of junkfood hebt.quote:Op maandag 31 december 2012 08:13 schreef Selestha het volgende:
13,50 voor het kippetje met bijgerechten (super goedkoop!) en 7 euro voor de luxe bitterballen. Total met een drankje 23.50 per persoon, een zeer schappelijke prijs!
Maar naar 020 gaan is je teveel van het goede?quote:Op maandag 31 december 2012 17:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Leuk concept voor mooie prijs! Als ze in Rotterdam zouden zitten zou ik er zeker eens gaan eten. Helemaal goed voor als je een keer niet wilt koken en ook geen zin in uitgebreid uit eten of junkfood hebt.
Voor gewoon een hapje eten? Absoluut!quote:Op maandag 31 december 2012 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar naar 020 gaan is je teveel van het goede?
Ok je hebt gelijk, mijn excusesquote:Op maandag 31 december 2012 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, ik reageerde op de post dat je voor de prijs van biologische kip ook haasbiefstuk krijgt, en dat ik dan liever rundvlees of lam eet dan kip.
Neem een champagne en wind je niet zo op.
Klopt, daarom snapte ik het commentaar dat het zo duur was ook niet. Dit is gewoon kwaliteitquote:Op maandag 31 december 2012 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar naar 020 gaan is je teveel van het goede?
Verder ben ik het met je eens.
Menig pizzeria vraag dat bedrag voor een baggerpizza
Kijk, over fundamentele dingen zijn we het eens.quote:Op maandag 31 december 2012 17:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Voor gewoon een hapje eten? Absoluut!![]()
En voor bijzondere hapjes eten mijd ik Adam liever ook.
quote:Op maandag 31 december 2012 17:52 schreef RobinOok het volgende:
En voor bijzondere hapjes eten mijd ik Adam liever ook.
En jij hebt nog steeds geen geit gegeten bij de gulle waard, je doet jezelf tekort!quote:
We zijn ervoor aan het sparen en dan willen we er een keer samen met jou en je man er heen.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:
En jij hebt nog steeds geen geit gegeten bij de gulle waard, je doet jezelf tekort!
Dat valt wel op hè?quote:Op vrijdag 4 januari 2013 13:37 schreef 18konijn het volgende:
Wat rampzalig zeg. Grappig om te zien dat die twee superpositieve recensies van 16 en 17 november op Iens over dit restaurant overduidelijk fake zijn.
De vegetarische bitterballen, waren dat de lovebites toevallig?quote:Op maandag 31 december 2012 08:13 schreef Selestha het volgende:
Waar?
De Bierfabriek , Amsterdam
Wanneer?
Gisteren
Wat at je?
De befaamde biologische geroosterde kip, die van Johannes van Dam een 9.5 kreeg. Dat kreeg hij van mij ook, superlekker! Ik heb nog nooit zo'n heerlijke geroosterde kip gegeten, vol van smaak en zelfs het velletje was lekker. Ik heb alles opgegeten. De kip werd geserveerd met huisgemaakte frieten en mayo die ook heel erg lekker waren.
Daarnaast hadden we als voorgerecht de ''luxe vegetarische bitterballen'' die Johannes van Dam ook aanraadt, en die waren ook geweldig (en huisgemaakt). Ze hadden vier varianten die allemaal een pittige, aziatische vulling hadden. Echt smullen! Ik heb genoten van mijn avondje hier.
Impressie?
Leuke sfeer, ongedwongen en een ruime zaal. Er lag bij binnnenkomst pinda's op tafel die je mag doppen en je mag de huls gewoon op de grond gooien. Een no-nonsense café. Met lekker bier ook nog.
Kosten?
13,50 voor het kippetje met bijgerechten (super goedkoop!) en 7 euro voor de luxe bitterballen. Total met een drankje 23.50 per persoon, een zeer schappelijke prijs!
Cijfer?
Ik ga mee met Johannes van Dam, van mij krijgt ie een 9.5![]()
Het heette volgens mij gewoon ''luxe vegetarische bitterballen''. Ik heb het woord ''lovebites'' niet gehoordquote:Op vrijdag 4 januari 2013 15:00 schreef YskaFredriksson het volgende:
[..]
De vegetarische bitterballen, waren dat de lovebites toevallig?
Dat maakt me toch altijd weer zo blij. Stel je toch eens voor dat je de hele avond met je jas aan moet blijven eten....quote:Bij binnenkomst werd je jas aangenomen
Nouja, vaak genoeg moet je hem gewoon zelf aan de kapstok ophangen...quote:Op zaterdag 5 januari 2013 01:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat maakt me toch altijd weer zo blij. Stel je toch eens voor dat je de hele avond met je jas aan moet blijven eten....
Dan zou ik dat zeker ook in een recensie noemen: bij binnenkomst moesten we zelf onze jas ophangen..quote:Op zaterdag 5 januari 2013 01:49 schreef Sylvana het volgende:
Nouja, vaak genoeg moet je hem gewoon zelf aan de kapstok ophangen...
Het ligt er maar net aan hoeveel je drinkt en wat je drinkt hè. Het zegt niet zoveel over de prijs van het menu als dat niet apart wordt vermeld.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 08:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Vind ik best duur voor een Chinees, 37 pp!
En koffie van het huis? Staat op het menu
Oja drank kost soms net zoveel als etenquote:Op zaterdag 5 januari 2013 10:24 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het ligt er maar net aan hoeveel je drinkt en wat je drinkt hè. Het zegt niet zoveel over de prijs van het menu als dat niet apart wordt vermeld.
Daar wordt het geld mee verdient.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 11:02 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Oja drank kost soms net zoveel als eten.
Nog een keer koffie dusquote:Op zaterdag 5 januari 2013 08:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Vind ik best duur voor een Chinees, 37 pp!
En koffie van het huis? Staat op het menu
het is niet z'n werk...quote:Op zaterdag 5 januari 2013 20:13 schreef Broertie het volgende:
Natuurlijk eet hij daar geregeld, is tenslotte 5 minuten rijden van zijn werk!
Dat doet mij denken aan die keer dat we via Groupon een 'high tea' kochten, met dit als resultaat: http://www.vanwisse.nl/uit-eten/Franc-Nissenquote:Op vrijdag 4 januari 2013 13:08 schreef Muck het volgende:
Waar? Taverna Aphrodite in Doorn
Wanneer? Woensdag 2 januari 2013
Wat at je? Via Vakantieveilingen had mijn vriend een bon gewonnen om een 6-gangen tapas-menu te gaan eten bij Aphrodite. Ik zou eigenlijk niets aan mijn verjaardag doen, maar mijn virend had als verrassing gereserveerd.
We houden allebei van Grieks eten, dus waren erg benieuwd naar wat de kok ons te bieden had. Wat een verschrikking zeg![]()
Gang 1: 2 pitabroodjes en een schaal met een bolletje tzatziki, en 2 bolletjes salade
Gang 2: 2 schalen met 4 stukjes tilapiafilet (2x2 cm) op 1 schaal waren ze licht gekruid, op de andere lagen ze in witte saus
Gang 3: 2 lapjes gegrild varkensvlees en een schaaltje met 5 blokjes kipfilet in kerriesuas
Vervolgens werden er twee schaaltje met vanille-ijs, slagroom uit een spuitbus en wat streepjes chocoladesaus voor ons neergezet. Er werd gevraagd of we nog koffie wilden en toen mijn vriend aangaf dat hij we verwachtten dat er nog een aantal gangen zouden volgen, werd hier lacherig op gereageerd.
Impressie? Lekker makkelijk mensen lokken op deze manier, maar ik verwacht niet dat er veel mensen terug gaan komen... Na de koffie werden we volkomen genegeerd en zijn we vertrokken.
Kosten? Geen idee, mijn vriend betaalde. Feit is dat elke cent er één teveel was
Cijfer? 2
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |