Dat dus.quote:Op maandag 31 december 2012 12:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Geef mij dan maar een mooi stuk rundvlees of lam, hebben ook gewoon in de weide gelopen.
Inderdaad. En vroeger, voor de massale industrialisering van de vee-industrie was kip het duurste vlees om op tafel te zetten. Dat komt omdat er voor een normale verzorging van een kip veel ruimte nodig is. Tegenwoordig heet dat ''biologisch'', vroeger heette dat ''gewoon''.. Vlees was vroeger sowieso een stuk duurder, om dezelfde reden. Het gewone volk mocht blij zijn als ze wat restvlees te pakken kregen.quote:Op maandag 31 december 2012 12:27 schreef Isegrim het volgende:
Nee, 'gewone' kip is heftig onderprijsd.
Ik lust alle drie welquote:Op maandag 31 december 2012 12:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geef mij dan maar een mooi stuk rundvlees of lam, hebben ook gewoon in de weide gelopen.
Dat is niet het punt.quote:
Bron?quote:Op maandag 31 december 2012 12:42 schreef Selestha het volgende:
[..]
Inderdaad. En vroeger, voor de massale industrialisering van de vee-industrie was kip het duurste vlees om op tafel te zetten.
Diverse boeken over culinaire geschiedenis, oa van Johannes van Dam. Ik weet zo uit mijn hoofd niet wáár ik het precies gelezen heb, maar als je een beetje je best doet kan je er wel achter komen.quote:
Wie claimt maakt hardquote:Op maandag 31 december 2012 14:23 schreef Selestha het volgende:
[..]
Diverse boeken over culinaire geschiedenis, oa van Johannes van Dam. Ik weet zo uit mijn hoofd niet wáár ik het precies gelezen heb, maar als je een beetje je best doet kan je er wel achter komen.
Onzin, biologisch smaakt niet per definitie beter, en ik eet scharrel, betaal veel meer voor vlees als het beter is.quote:Maar dat wil jij toch helemaal niet weten Piet, het is al jaren duidelijk dat je rabiaat tegen elke vorm van biologisch vlees bent. Of het beter smaakt maakt je kennelijk ook niet uit.
Wat is nou je probleem dan? Ik geef aan dat deze kip lekker is, een van de beste kippen die ik ooit gegeten heb. Vervolgens kom jij aan met de opmerking ''nou dan eet ik liever lam of rund dat heeft ook in de wei gelopen'' alsof 13,50 zo'n schandalig hoog bedrag is.. Je weet dus niet waar je over praat, want je hebt de kip nog nooit gegeten, maar roept meteen dat het te duur is. En nu claim je dat je wel bereid bent meer te betalen als het goed is?quote:Op maandag 31 december 2012 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wie claimt maakt hard
[..]
Onzin, biologisch smaakt niet per definitie beter, en ik eet scharrel, betaal veel meer voor vlees als het beter is.
Maar zeggen dat biologisch beter smaakt omdat het biologisch is, is onzin.
Dan zijn het waarschijnlijk die kippen, want er staat dat het franse boerenkippen zijn Al claimen ze wel dat ze ook bio zijnquote:Op maandag 31 december 2012 14:45 schreef Isegrim het volgende:
Jongens, jongens. Kiptip: Makro heeft Franse boerenkip voor minder dan een tientje per hele kip. Zijn buiten opgegroeid en hebben altijd los gelopen. Niet biologisch, wel diervriendelijk en ook lekker.
Nee, ik reageerde op de post dat je voor de prijs van biologische kip ook haasbiefstuk krijgt, en dat ik dan liever rundvlees of lam eet dan kip.quote:Op maandag 31 december 2012 14:33 schreef Selestha het volgende:
[..]
Wat is nou je probleem dan? Ik geef aan dat deze kip lekker is, een van de beste kippen die ik ooit gegeten heb. Vervolgens kom jij aan met de opmerking ''nou dan eet ik liever lam of rund dat heeft ook in de wei gelopen'' alsof 13,50 zo'n schandalig hoog bedrag is.. Je weet dus niet waar je over praat, want je hebt de kip nog nooit gegeten, maar roept meteen dat het te duur is. En nu claim je dat je wel bereid bent meer te betalen als het goed is?
Waar ging je punt in het begin dan over? Of zeur je gewoon meteen als het woord ''biologisch'' valt??
quote:Op maandag 31 december 2012 14:48 schreef Isabeau het volgende:
Kan de kipdiscussie elders worden voortgezet. Open een nieuw topic of ga er over slowchatten in: CUL / [CUL Slow Chat] Boskippen doen (heel toepasselijk ) Alvast bedankt!
Sorry, zag hem pas na postingquote:
Leuk concept voor mooie prijs! Als ze in Rotterdam zouden zitten zou ik er zeker eens gaan eten. Helemaal goed voor als je een keer niet wilt koken en ook geen zin in uitgebreid uit eten of junkfood hebt.quote:Op maandag 31 december 2012 08:13 schreef Selestha het volgende:
13,50 voor het kippetje met bijgerechten (super goedkoop!) en 7 euro voor de luxe bitterballen. Total met een drankje 23.50 per persoon, een zeer schappelijke prijs!
Maar naar 020 gaan is je teveel van het goede?quote:Op maandag 31 december 2012 17:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Leuk concept voor mooie prijs! Als ze in Rotterdam zouden zitten zou ik er zeker eens gaan eten. Helemaal goed voor als je een keer niet wilt koken en ook geen zin in uitgebreid uit eten of junkfood hebt.
Voor gewoon een hapje eten? Absoluut!quote:Op maandag 31 december 2012 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar naar 020 gaan is je teveel van het goede?
Ok je hebt gelijk, mijn excusesquote:Op maandag 31 december 2012 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, ik reageerde op de post dat je voor de prijs van biologische kip ook haasbiefstuk krijgt, en dat ik dan liever rundvlees of lam eet dan kip.
Neem een champagne en wind je niet zo op.
Klopt, daarom snapte ik het commentaar dat het zo duur was ook niet. Dit is gewoon kwaliteitquote:Op maandag 31 december 2012 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar naar 020 gaan is je teveel van het goede?
Verder ben ik het met je eens.
Menig pizzeria vraag dat bedrag voor een baggerpizza
Kijk, over fundamentele dingen zijn we het eens.quote:Op maandag 31 december 2012 17:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Voor gewoon een hapje eten? Absoluut!
En voor bijzondere hapjes eten mijd ik Adam liever ook.
quote:Op maandag 31 december 2012 17:52 schreef RobinOok het volgende:
En voor bijzondere hapjes eten mijd ik Adam liever ook.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |