Nou hoeft niet heel erg goedkoop te zijn, maar wat me opvalt als ik ga koken voor mijzelf moet ik altijd zoveel weggooien. Hergebruiken doe ik het toch nooit. Vaak ligt het een week te rotten in de koelkast, en dan kan het zo floep de prullenbak weer in.quote:
Nou ik wil bijvoorbeeld kipfilet met aardappels en bloemkool eten. Nou dan kan ik 1 kipfilet, halve zak aardappels en een halve bloemkool weggooien.quote:Op woensdag 28 november 2012 16:37 schreef Brentmeister het volgende:
Tja, de één noemt een euro goedkoop en de ander 10 euro. Maar wat gooi je dan bijvoorbeeld weg?
Wtf, halve zak aardappels? Weet je hoe lang je aardappels kan bewaren? En een bloemkool blijft ook echt wel een paar dagen goed.quote:Op woensdag 28 november 2012 16:52 schreef b4kl4p het volgende:
[..]
Nou ik wil bijvoorbeeld kipfilet met aardappels en bloemkool eten. Nou dan kan ik 1 kipfilet, halve zak aardappels en een halve bloemkool weggooien.
gelukkig hebben ze tegenwoordig pakketjes bij de appie, koken voor een heet het. Alleen hebben ze alleen maar kantonese kip.
Klinkt wel simpel. Heb alleen geen kook-interesse-gen meegekregen eigenlijk.quote:Op woensdag 28 november 2012 16:39 schreef Flurry het volgende:
Heel goedkoop:
Rijst (grote zak kopen bij de toko, eeuwig houdbaar), kipstukken kopen (willekeurig, wat er goedkoop te halen is). Kip aanbraden met wat peper en zout, dan wat water erbij en gaar stoven. Vlees eraf halen, botten en vel kan je nog bouillon van koken. Het vlees weer even roerbakken, groente erbij (whatever er in de aanbieding is) en kruiden (wat je wilt: indonesisch, thais, mexicaans, eat your heart out). Opdienen met de rijst
Ja maar dan heb ik dus geen zin meer in bloemkool en ligt ie te verrotten in de koelkast. Dat is mijn probleem. Ik weet dus ook nooit of ik die dagen daarna thuis ben of thuis eet. Ik kan eigenlijk alleen maar impulskoken.quote:Op woensdag 28 november 2012 16:53 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Wtf, halve zak aardappels? Weet je hoe lang je aardappels kan bewaren? En een bloemkool blijft ook echt wel een paar dagen goed.
Dan roerbak (bijvoorbeeld) je het met andere groenten en krijg je een compleet ander gerecht. Je moet je repertoire wat uitbreiden, zoek naar andere gerechten met één bepaald ingredient.quote:Op woensdag 28 november 2012 16:54 schreef b4kl4p het volgende:
[..]
Ja maar dan heb ik dus geen zin meer in bloemkool en ligt ie te verrotten in de koelkast. Dat is mijn probleem. Ik weet dus ook nooit of ik die dagen daarna thuis ben of thuis eet. Ik kan eigenlijk alleen maar impulskoken.
Omdat ik een minivriezertje heb en daar ligt mijn brood in. En een pak kaassoufles, mexicano's en frikadellen.quote:Op woensdag 28 november 2012 17:00 schreef Brentmeister het volgende:
Waarom is invriezen eigenlijk geen optie?
Wow dat klinkt wel goed man!quote:Op woensdag 28 november 2012 17:02 schreef helldeskr het volgende:
http://www.hellofresh.nl/
Voor iets minder dan een tientje per dag verse groenten en gedoe per persoon.
Ik ben superfan
tientje per dag?!?! wtfquote:Op woensdag 28 november 2012 17:02 schreef helldeskr het volgende:
http://www.hellofresh.nl/
Voor iets minder dan een tientje per dag verse groenten en gedoe per persoon.
Ik ben superfan
Zitten er trouwens ook recepten bij?quote:Op woensdag 28 november 2012 17:02 schreef helldeskr het volgende:
http://www.hellofresh.nl/
Voor iets minder dan een tientje per dag verse groenten en gedoe per persoon.
Ik ben superfan
Ik ben vaak gemeen veel geld kwijt bij de super hoor, ik moet van alles hebben van kruiden etc. Vaak sta ik daar en dan denk ik echt wtf heb ik nu dan weer gedaan. Dat is dan 25 euro meneer.quote:Op woensdag 28 november 2012 17:04 schreef Brentmeister het volgende:
Ok... dus een tientje is toch goedkoop?
Ja kerel, je gooit toch niet een hele pot kruiden door één maaltijd heen of wel dan?quote:Op woensdag 28 november 2012 17:06 schreef b4kl4p het volgende:
[..]
Ik ben vaak gemeen veel geld kwijt bij de super hoor, ik moet van alles hebben van kruiden etc. Vaak sta ik daar en dan denk ik echt wtf heb ik nu dan weer gedaan. Dat is dan 25 euro meneer.
Waarom decadent ?quote:Op woensdag 28 november 2012 17:06 schreef MaximusTG het volgende:
Ik heb het wel eens bij vrienden op, is goed spul hoor, prima verpakt, bezorgd, goede recepten.
Alleen een beetje decadent imho.
Waarom is het nou weer óf elke dag een voedselpakket laten bestellen óf kant-en-klaar van de appie... supermarkten verkopen ook gewoon groente.quote:Op woensdag 28 november 2012 17:07 schreef helldeskr het volgende:
[..]
Waarom decadent ?
Is goed spul..vaak biologisch en stukken gezonder dan kant en klaar reut bij de appie..
Nee maar ik weet na verloop van tijd niet meer wat ik in huis heb. Of ik kies weer wat uit van smulweb waarbij ik als een soort van Kranenborg loop te goochelen en twee drupjes peperdure olie en een half snuifje ander vaag kruid nodig heb.quote:Op woensdag 28 november 2012 17:07 schreef Brentmeister het volgende:
En het is nog voor 2 personen ook, kan je weer de helft weggooien
[..]
Ja kerel, je gooit toch niet een hele pot kruiden door één maaltijd heen of wel dan?Jouw probleem is kopen wanneer je het nodig hebt.
Das ook best waar...quote:Op woensdag 28 november 2012 17:09 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Waarom is het nou weer óf elke dag een voedselpakket laten bestellen óf kant-en-klaar van de appie... supermarkten verkopen ook gewoon groente.
Ja dan kies je ook wat uit.... en die rijsthoeveelheid haal bijvoorbeeld al 3 of 4x uit een pak en geloof me, dat blijft wel goed hoor. Dan doe je geen seranoham of weet ik wat en neem je een wat goedkopere worst of heel iets anders.quote:Op woensdag 28 november 2012 17:10 schreef b4kl4p het volgende:
Als ik dit:
http://www.smulweb.nl/rec(...)stjes-en-champignons
bijvoorbeeld wil maken, ziet er super lekker uit. Dan weet ik zeker dat ik dik hard over de 25 euro zit.
Ik heb geen gevoel voor smaakquote:Op woensdag 28 november 2012 17:14 schreef Brentmeister het volgende:
Zomaar een willekeurig recept uitzoeken en dan naar de winkel rennen om precies dát te halen is zo ongeveer het duurste wat je kan doen. En dan ga je ook veel weg moeten gooien ja.
En misschien is het wel decadent, ze mikken inderdaad op de yup..maar volgens de definitie schijn ik dat ook te zijn...quote:Op woensdag 28 november 2012 17:07 schreef helldeskr het volgende:
[..]
Waarom decadent ?
Is goed spul..vaak biologisch en stukken gezonder dan kant en klaar reut bij de appie..
Ik zou dat 'goedkoop' in ieder geval uit je TT laten halen, want daar gaat het schijnbaar niet om.quote:Op woensdag 28 november 2012 17:16 schreef b4kl4p het volgende:
Maarja ben ook pas om half 8 weer thuis van werk, en dan moet ik nog naar de supermarkt. Vandaar dat misschien zo'n box wel een idee is.
quote:Pasta met kip, feta en tomaat.
150 a 200 gr pasta
250 gr kipfilet
Teentjes knoflook naar smaak
Olijfolie
Twee grote tomaten
Feta
Verse of gedroogde basilicum,
2 eetlepels citroensap
Pezo
- Verwarm de oven met een ingevette ovenschaal op 200 graden.
- Snijd de kip in reepjes.
- Pers de knoflook uit.
- Bak de kip in olijfolie samen met de knoflook.
- Kook de pasta al dente.
- Snijd de tomaat en feta in kleine blokjes.
- Doe de pasta in de voorverwarmde schaal met de kip, tomaat, feta en basilicum.
- Voeg de citroensap, een beetje olijfolie, peper en zout toe. Husselen, nog een minuut of tien in de oven en klaar.
Ik begrijp niet helemaal waar je op bespaart, want dit is echt niet goedkoper dan dat je het zelf zou kopen. 2 tenen knoflook? Een zakje met meerdere bollen kost misschien een euro en dat blijft wel een tijd goed. Hetzelfde geldt voor uien, aardappelen en meer. Hier krijg je net genoeg voor de maaltijd.quote:Op woensdag 28 november 2012 17:16 schreef helldeskr het volgende:
[..]
En misschien is het wel decadent, ze mikken inderdaad op de yup..maar volgens de definitie schijn ik dat ook te zijn...
Maar ik bespaar klauwen met poen..ik heb 5 dagen diner en lunch voor 44 euri en ik eet elke dag gevarieerd en gezond...
Ik vind t wel best
True,quote:Op woensdag 28 november 2012 17:22 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Ik begrijp niet helemaal waar je op bespaart, want dit is echt niet goedkoper dan dat je het zelf zou kopen. 2 tenen knoflook? Een zakje met meerdere bollen kost misschien een euro en dat blijft wel een tijd goed.
Het maakt mij niks uit wat je doet, en ik betwist de kwaliteit en handigheid ervan ook niet. Echter, zeg jij dat je klauwen met poen bespaart en dat lijkt mij erg sterk. Je betaalt juist extra, en daar krijg je service voor terug.quote:Op woensdag 28 november 2012 17:24 schreef helldeskr het volgende:
[..]
True,
Maar ik was net zo'n impulskoper als baklap.
Het kan altijd goedkoper als je strategisch inkoopt, dat ben ik helemaal met je eens.
Maar ik / wil/ doe dat niet.
Dit werkt voor mij perfect.
Als het andere voor jou goed werkt ..toppiejoppie
Ik haalde vaak per dag boodschappen bij de appie en haalde dan een maaltijd salade met een lap vlees vaak nog met een zak gemarineerde aardappeltjes ofzoquote:Op woensdag 28 november 2012 17:26 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Het maakt mij niks uit wat je doet, en ik betwist de kwaliteit en handigheid ervan ook niet. Echter, zeg jij dat je klauwen met poen bespaart en dat lijkt mij erg sterk. Je betaalt juist extra, en daar krijg je service voor terug.
flink prijzig imho, maar kan me voorstellen dat het voor mensen die zelf geen boodschappen willen doen een uitkomst kan zijnquote:Op woensdag 28 november 2012 17:02 schreef helldeskr het volgende:
http://www.hellofresh.nl/
Voor iets minder dan een tientje per dag verse groenten en gedoe per persoon.
Ik ben superfan
Koop een grotere vriezer.quote:Op woensdag 28 november 2012 17:02 schreef b4kl4p het volgende:
[..]
Omdat ik een minivriezertje heb en daar ligt mijn brood in. En een pak kaassoufles, mexicano's en frikadellen.
???quote:Op woensdag 28 november 2012 17:10 schreef b4kl4p het volgende:
Als ik dit:
http://www.smulweb.nl/rec(...)stjes-en-champignons
bijvoorbeeld wil maken, ziet er super lekker uit. Dan weet ik zeker dat ik dik hard over de 25 euro zit.
En die snacks liggen zeker in het originele doosje in die minivriezer, niet even herverpakt in een diepvrieszakje o.i.d.quote:Op woensdag 28 november 2012 17:02 schreef b4kl4p het volgende:
[..]
Omdat ik een minivriezertje heb en daar ligt mijn brood in. En een pak kaassoufles, mexicano's en frikadellen.
quote:Op woensdag 28 november 2012 19:55 schreef foodlover het volgende:
[..]
En die snacks liggen zeker in het originele doosje in die minivriezer, niet even herverpakt in een diepvrieszakje o.i.d.
Invriezen en gebruiken in bouillon of fond?quote:Op woensdag 28 november 2012 21:39 schreef kahlie het volgende:
Enige wat ik *echt* altijd overhou en weggooi is bleekselderij. Ik vind het zo lekker in lasagne en pastasauzen, maar wat ik met de rest moet... no clue... moet eens een goed recept voor vinden.
Oh, kan dat? In m'n bouillon zit het ook vaak, maar heb niet altijd tijd om het te laten trekken. Ik vries meestal alleen maaltijden in die ik zelf heb klaar gemaakt. Groenten e.d. eigenlijk nauwelijks, behalve knoflook. Dank je wel voor de tipquote:Op woensdag 28 november 2012 21:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Invriezen en gebruiken in bouillon of fond?
Ik maak een keer in de zoveel weken een grote pan fond,quote:Op woensdag 28 november 2012 21:47 schreef kahlie het volgende:
[..]
Oh, kan dat? In m'n bouillon zit het ook vaak, maar heb niet altijd tijd om het te laten trekken. Ik vries meestal alleen maaltijden in die ik zelf heb klaar gemaakt. Groenten e.d. eigenlijk nauwelijks, behalve knoflook. Dank je wel voor de tip
Morgen wordt als het goed is de grotere koel/vriescombinatie bezorgd en dan kan ik dit soort dingen ookquote:Op woensdag 28 november 2012 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak een keer in de zoveel weken een grote pan fond,
Die vries ik, in ijsklontjeszakjes
Ja daar zat ik dus ook overna te denken afgelopen maand (toen de bak met geld weer leeg was natuurlijk) Maar toen hoorde ik dus dat een vriezer super veel stroom verbruikt en dat het dat dus niet waard was.quote:Op woensdag 28 november 2012 21:57 schreef kahlie het volgende:
[..]
Morgen wordt als het goed is de grotere koel/vriescombinatie bezorgd en dan kan ik dit soort dingen ook
Extra fond is altijd fijn voor soepen en sauzen.
LOLquote:Op woensdag 28 november 2012 22:17 schreef b4kl4p het volgende:
[..]
Ja daar zat ik dus ook overna te denken afgelopen maand (toen de bak met geld weer leeg was natuurlijk) Maar toen hoorde ik dus dat een vriezer super veel stroom verbruikt en dat het dat dus niet waard was.
Als je je vriezer helemaal of bijna helemaal leeg houdt, dan wel ja. Ik heb een A++ vriezer gekocht, dus zoveel verbruikt hij niet. A+++ was niet mogelijk (moest ik grotere kopen).quote:Op woensdag 28 november 2012 22:17 schreef b4kl4p het volgende:
[..]
Ja daar zat ik dus ook overna te denken afgelopen maand (toen de bak met geld weer leeg was natuurlijk) Maar toen hoorde ik dus dat een vriezer super veel stroom verbruikt en dat het dat dus niet waard was.
Als jij serieus voor één maaltijd voor 25 euro aan boodschappen gaat doen bij de super en de helft hiervan weggooit kan zo'n vriezertje wel uit hoorquote:Op woensdag 28 november 2012 22:17 schreef b4kl4p het volgende:
[..]
Ja daar zat ik dus ook overna te denken afgelopen maand (toen de bak met geld weer leeg was natuurlijk) Maar toen hoorde ik dus dat een vriezer super veel stroom verbruikt en dat het dat dus niet waard was.
Wat ik erg lekker vind is bleekselderij met ei in sausje met kerrie, geserveerd met rijst.quote:Op woensdag 28 november 2012 21:39 schreef kahlie het volgende:
Enige wat ik *echt* altijd overhou en weggooi is bleekselderij. Ik vind het zo lekker in lasagne en pastasauzen, maar wat ik met de rest moet... no clue... moet eens een goed recept voor vinden.
Dat klinkt best ok, maar meestal hou ik dus een stengel of 3 over en dat is dan weer niet genoeg voor een echte avond-groenteportie.quote:Op donderdag 29 november 2012 09:26 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Wat ik erg lekker vind is bleekselderij met ei in sausje met kerrie, geserveerd met rijst.
Oh echt waar? Nooit geweten. Ik vind het gewoon lekker.quote:Op donderdag 29 november 2012 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Bleekselderij heeft trouwens een negatieve voedingswaarde, je bent meer kwijt aan het verteren ervan dan wat je er uit krijgt. Trouwens ook waar voor wild konijn.
Op zich redelijk, maar kom op nou... dat is geen diner..dat is voer.quote:Op donderdag 29 november 2012 12:25 schreef teletubi13 het volgende:
- pot bonen
- rookworst gesneden in plakjes.
- fijn gesneden groente naar keuze (verse sperziebonen of mais of worteltjes ect.....)
kwartiertje stoven
Prima eten als je geen tijd hebt. +/- 4 euro.
Geldt dat niet voor groente in het algemeen (met een paar uitzonderingen)? Er zit namelijk vooral veel water en onverteerbare vezels in. Vitamines en mineralen zijn nuttig, maar leveren geen energie. De energieleveranciers (verteerbare koolhydraten, vetten en eiwitten) zijn nauwelijks aanwezig in groente.quote:Op donderdag 29 november 2012 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Bleekselderij heeft trouwens een negatieve voedingswaarde, je bent meer kwijt aan het verteren ervan dan wat je er uit krijgt. Trouwens ook waar voor wild konijn.
Wanneer gaat iets over van voer in diner?quote:Op donderdag 29 november 2012 12:53 schreef helldeskr het volgende:
[..]
Op zich redelijk, maar kom op nou... dat is geen diner..dat is voer.
Bij mij als het de schijf van 5 haalt... in het voorbeeld zit geen rijst, aardappel of pasta om te zorgen dat je voldoende koolhydraten binnen haalt.quote:Op donderdag 29 november 2012 13:16 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Wanneer gaat iets over van voer in diner?
Er bestaat geen eten met negatieve voedingswaarde. Koud water word bijvoorbeeld genoemd als "negatieve voedingswaarde" alleen maar omdat je lichaam moeite moet doen het op lichaamstemperatuur te brengen en het verder geen voedingswaarde toevoegd.quote:Op donderdag 29 november 2012 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Bleekselderij heeft trouwens een negatieve voedingswaarde, je bent meer kwijt aan het verteren ervan dan wat je er uit krijgt. Trouwens ook waar voor wild konijn.
Nog iets meer gefinetuned: Het levert minder op dan dat je nodig hebt om te leven, niet alleen verteren. Verteren lukt prima en er word ongeveer 10% van selderij gebruikt om het te kauwen, doorslikken, verteren. Maar het dekt lang niet het ademen, lopen, zitten, liggen enz.quote:Op donderdag 29 november 2012 13:54 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, klopt, technisch gezien is het niet goed om te spreken van een negatieve voedingswaarde. Wat we natuurlijk bedoelen is dat je netto aan het verteren van bv bleekselderij geen energie overhoudt. Omdat het minder oplevert dan je nodig hebt om het te verteren.
In bonen zitten "voldoende" koolhydraten.quote:Op donderdag 29 november 2012 13:41 schreef kahlie het volgende:
[..]
Bij mij als het de schijf van 5 haalt... in het voorbeeld zit geen rijst, aardappel of pasta om te zorgen dat je voldoende koolhydraten binnen haalt.
Pizza is dus *voer*, tenzij je er salade bij maaktOf als het zelfgemaakte pizza is met voldoende groenten erop.
Voor mij niet.. maar goed, ik eet ook vrij veel, dat is waar.quote:Op zondag 2 december 2012 20:05 schreef Myraela het volgende:
[..]
In bonen zitten "voldoende" koolhydraten.
Weet je wat dat met de meeste mensen hun darmen doetquote:
Bleekselderij is precies hetzelfde als karton in dat aspect. Wild konijn ook.quote:Op donderdag 29 november 2012 13:48 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Er bestaat geen eten met negatieve voedingswaarde. Koud water word bijvoorbeeld genoemd als "negatieve voedingswaarde" alleen maar omdat je lichaam moeite moet doen het op lichaamstemperatuur te brengen en het verder geen voedingswaarde toevoegd.
Of je moet karton willen eten, dat valt niet af te breken maar probeert je lichaam wel, dus verbrand je calorieen.
Umm, wil je zeggen dat je van 28kg karton kan leven een dag? Wild konijn valt ook niet in dezelfde catagorie..quote:Op maandag 3 december 2012 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bleekselderij is precies hetzelfde als karton in dat aspect. Wild konijn ook.
sigh, nee, dat zeg ik niet.quote:Op maandag 3 december 2012 20:38 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Umm, wil je zeggen dat je van 28kg karton kan leven een dag? Wild konijn valt ook niet in dezelfde catagorie..
Ok, het feit is, bleekselderij en wild konijn geven + in uiteindelijke energie oplevering, en hebben dus geen negatieve voedingswaarde zoals eerder genoemd. Karton geeft een uiteindelijke - in energie oplevering en heeft dus negatieve voedingswaarde.quote:
Dat scheten is voor 99% een hoax...quote:Op maandag 3 december 2012 19:23 schreef kahlie het volgende:
[..]
Weet je wat dat met de meeste mensen hun darmen doet
Ik eet graag bonen, maar meer dan 300 gram niet
voor 70 cent sperziebonen en daar met 4 personen 3 keer van eten?quote:Op dinsdag 4 december 2012 00:10 schreef Terrex het volgende:
Pakje Sperziebonen bijv nog geen 70 cent, en wij als gezin van 4 doen
daar soms wel drie keer mee.Dus heel handig voor als je alleen bent.
Nou serieus, ik heb er altijd wel extra last van, als ik teveel bruine bonen of kidney bonen eet. Normale hoeveelheid np, maar extra is niet leuk. Ik weet ff niet wat Rabbit Starvation er mee te maken heeft, gezien er in het oorspronkelijke 'recept' gepraat wordt over worst. Das redelijk vet.quote:Op maandag 3 december 2012 22:47 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dat scheten is voor 99% een hoax...
Voor de konijntjes: http://en.wikipedia.org/wiki/Rabbit_starvation
Bordversiering. Die pakjes zijn meestal 400 of 500 gram groenten. Je hebt wel 1,5 of 1 kg zakken, maar goed, die zijn dan weer geen 70 ct.quote:Op dinsdag 4 december 2012 07:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
voor 70 cent sperziebonen en daar met 4 personen 3 keer van eten?
Is dat dan groente of bordversiering?
Als je van makkelijk bent, kun je best twee of desnoods drie dagen achter elkaar hetzelfde eten, maar ik vermoed dat jij dat niet wil. Dus je moet gewoon 'leren' te plannen en combineren.quote:Op woensdag 28 november 2012 16:35 schreef b4kl4p het volgende:
[..]
Nou hoeft niet heel erg goedkoop te zijn, maar wat me opvalt als ik ga koken voor mijzelf moet ik altijd zoveel weggooien. Hergebruiken doe ik het toch nooit. Vaak ligt het een week te rotten in de koelkast, en dan kan het zo floep de prullenbak weer in.
Los knabbelen is toch een vrouwending? Sowieso met een sausje kan het lekker zijn als snack. Al is het in sommige salades verrassend lekker.quote:[b]Op woensdag 28 november 2012 21:39 schreef Kahlie
Enige wat ik *echt* altijd overhou en weggooi is bleekselderij. Ik vind het zo lekker in lasagne en pastasauzen, maar wat ik met de rest moet... no clue... moet eens een goed recept voor vinden.
quote:SALÁTA TOU SELINOU ME SÝKA (Bleekselderijsalade met vijgen, feta en olijven)
Ga je voor het uiterlijk of voor de smaak? Olijven met pit zijn lekkerder, maar zonder kun je ze mooier doorsnijden. De feta kun je ook op het laatst als ‘sneeuw’ over de salade verkruimelen.
1 struik bleekselderij
8 gedroogde, voorgewelde vijgen
ca. 20 Griekse kalamata- olijven
ca. 100 g Griekse schapenfeta
½ bosje dille
2 bosuitjes
1 teen knoflook
6 eetl. olijfolie
2-3 eet. appel- of witte wijnazijn
zout, versgemalen peper
Voorbereiding (ca. 20 minuten, kan ½ dag van tevoren):
Haal de bladeren van de bleekselderij en schil de buitenste stengels met een dunschiller. Snijd de stengels overdwars in heel dunne reepjes. Snijd de steeltjes van de vijgen en snijd ze in kleine reepjes. Halveer de olijven. Snijd de feta in kleine blokjes. Knip de dille’veren’ fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd stengels en bolletjes in dunne ringetjes. Pel de knoflook.
Klop de olijfolie, azijn, uitgeperste knoflook en zout en peper naar smaak tot een dressing. Meng alle ingrediënten behalve de dille en feta luchtig door elkaar en zet tot gebruik koel en afgedekt weg.
Bereiding (ca. 2 minuten):
Schep de dille en fetablokjes door de salade en maak pittig op smaak af met zout en peper.
quote:
quote:
Kennelijk ben ik niet vrouw genoeg danquote:Op woensdag 5 december 2012 15:35 schreef Atreides83 het volgende:
Los knabbelen is toch een vrouwending? Sowieso met een sausje kan het lekker zijn als snack. Al is het in sommige salades verrassend lekker.
quote:Op woensdag 5 december 2012 18:34 schreef kahlie het volgende:
[..]
Kennelijk ben ik niet vrouw genoeg danIk heb het eigenlijk nog nooit rauw gegeten. Niet eens aan gedacht.
Klinkt als een goed recept. Ff opslaan
Ik blijf nogsteeds hangen op de koken-voor-1 maatlijden en jalapenos wraps van de appie.quote:Op zaterdag 8 december 2012 15:50 schreef Atreides83 het volgende:
[..]
Lukt het al een beetje om goedkoop, lekker en gezond in je eentje te koken Ts?
Dat na zoveel goede tips. Het lijkt erop dat je wel graag zo wil koken maar er gewoon geen zin an hebt.quote:Op zaterdag 8 december 2012 15:57 schreef b4kl4p het volgende:
[..]
Ik blijf nogsteeds hangen op de koken-voor-1 maatlijden en jalapenos wraps van de appie.
Een OP in elkaar draaien was ook al teveel moeite.quote:Op dinsdag 11 december 2012 11:06 schreef Atreides83 het volgende:
[..]
Dat na zoveel goede tips. Het lijkt erop dat je wel graag zo wil koken maar er gewoon geen zin an hebt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |