Invriezen en gebruiken in bouillon of fond?quote:Op woensdag 28 november 2012 21:39 schreef kahlie het volgende:
Enige wat ik *echt* altijd overhou en weggooi is bleekselderij. Ik vind het zo lekker in lasagne en pastasauzen, maar wat ik met de rest moet... no clue... moet eens een goed recept voor vinden.
Oh, kan dat? In m'n bouillon zit het ook vaak, maar heb niet altijd tijd om het te laten trekken. Ik vries meestal alleen maaltijden in die ik zelf heb klaar gemaakt. Groenten e.d. eigenlijk nauwelijks, behalve knoflook. Dank je wel voor de tipquote:Op woensdag 28 november 2012 21:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Invriezen en gebruiken in bouillon of fond?
Ik maak een keer in de zoveel weken een grote pan fond,quote:Op woensdag 28 november 2012 21:47 schreef kahlie het volgende:
[..]
Oh, kan dat? In m'n bouillon zit het ook vaak, maar heb niet altijd tijd om het te laten trekken. Ik vries meestal alleen maaltijden in die ik zelf heb klaar gemaakt. Groenten e.d. eigenlijk nauwelijks, behalve knoflook. Dank je wel voor de tip
Morgen wordt als het goed is de grotere koel/vriescombinatie bezorgd en dan kan ik dit soort dingen ookquote:Op woensdag 28 november 2012 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak een keer in de zoveel weken een grote pan fond,
Die vries ik, in ijsklontjeszakjes
Ja daar zat ik dus ook overna te denken afgelopen maand (toen de bak met geld weer leeg was natuurlijk) Maar toen hoorde ik dus dat een vriezer super veel stroom verbruikt en dat het dat dus niet waard was.quote:Op woensdag 28 november 2012 21:57 schreef kahlie het volgende:
[..]
Morgen wordt als het goed is de grotere koel/vriescombinatie bezorgd en dan kan ik dit soort dingen ook
Extra fond is altijd fijn voor soepen en sauzen.
LOLquote:Op woensdag 28 november 2012 22:17 schreef b4kl4p het volgende:
[..]
Ja daar zat ik dus ook overna te denken afgelopen maand (toen de bak met geld weer leeg was natuurlijk) Maar toen hoorde ik dus dat een vriezer super veel stroom verbruikt en dat het dat dus niet waard was.
Als je je vriezer helemaal of bijna helemaal leeg houdt, dan wel ja. Ik heb een A++ vriezer gekocht, dus zoveel verbruikt hij niet. A+++ was niet mogelijk (moest ik grotere kopen).quote:Op woensdag 28 november 2012 22:17 schreef b4kl4p het volgende:
[..]
Ja daar zat ik dus ook overna te denken afgelopen maand (toen de bak met geld weer leeg was natuurlijk) Maar toen hoorde ik dus dat een vriezer super veel stroom verbruikt en dat het dat dus niet waard was.
Als jij serieus voor één maaltijd voor 25 euro aan boodschappen gaat doen bij de super en de helft hiervan weggooit kan zo'n vriezertje wel uit hoorquote:Op woensdag 28 november 2012 22:17 schreef b4kl4p het volgende:
[..]
Ja daar zat ik dus ook overna te denken afgelopen maand (toen de bak met geld weer leeg was natuurlijk) Maar toen hoorde ik dus dat een vriezer super veel stroom verbruikt en dat het dat dus niet waard was.
Wat ik erg lekker vind is bleekselderij met ei in sausje met kerrie, geserveerd met rijst.quote:Op woensdag 28 november 2012 21:39 schreef kahlie het volgende:
Enige wat ik *echt* altijd overhou en weggooi is bleekselderij. Ik vind het zo lekker in lasagne en pastasauzen, maar wat ik met de rest moet... no clue... moet eens een goed recept voor vinden.
Dat klinkt best ok, maar meestal hou ik dus een stengel of 3 over en dat is dan weer niet genoeg voor een echte avond-groenteportie.quote:Op donderdag 29 november 2012 09:26 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Wat ik erg lekker vind is bleekselderij met ei in sausje met kerrie, geserveerd met rijst.
Oh echt waar? Nooit geweten. Ik vind het gewoon lekker.quote:Op donderdag 29 november 2012 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Bleekselderij heeft trouwens een negatieve voedingswaarde, je bent meer kwijt aan het verteren ervan dan wat je er uit krijgt. Trouwens ook waar voor wild konijn.
Op zich redelijk, maar kom op nou... dat is geen diner..dat is voer.quote:Op donderdag 29 november 2012 12:25 schreef teletubi13 het volgende:
- pot bonen
- rookworst gesneden in plakjes.
- fijn gesneden groente naar keuze (verse sperziebonen of mais of worteltjes ect.....)
kwartiertje stoven
Prima eten als je geen tijd hebt. +/- 4 euro.
Geldt dat niet voor groente in het algemeen (met een paar uitzonderingen)? Er zit namelijk vooral veel water en onverteerbare vezels in. Vitamines en mineralen zijn nuttig, maar leveren geen energie. De energieleveranciers (verteerbare koolhydraten, vetten en eiwitten) zijn nauwelijks aanwezig in groente.quote:Op donderdag 29 november 2012 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Bleekselderij heeft trouwens een negatieve voedingswaarde, je bent meer kwijt aan het verteren ervan dan wat je er uit krijgt. Trouwens ook waar voor wild konijn.
Wanneer gaat iets over van voer in diner?quote:Op donderdag 29 november 2012 12:53 schreef helldeskr het volgende:
[..]
Op zich redelijk, maar kom op nou... dat is geen diner..dat is voer.
Bij mij als het de schijf van 5 haalt... in het voorbeeld zit geen rijst, aardappel of pasta om te zorgen dat je voldoende koolhydraten binnen haalt.quote:Op donderdag 29 november 2012 13:16 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Wanneer gaat iets over van voer in diner?
Er bestaat geen eten met negatieve voedingswaarde. Koud water word bijvoorbeeld genoemd als "negatieve voedingswaarde" alleen maar omdat je lichaam moeite moet doen het op lichaamstemperatuur te brengen en het verder geen voedingswaarde toevoegd.quote:Op donderdag 29 november 2012 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Bleekselderij heeft trouwens een negatieve voedingswaarde, je bent meer kwijt aan het verteren ervan dan wat je er uit krijgt. Trouwens ook waar voor wild konijn.
Nog iets meer gefinetuned: Het levert minder op dan dat je nodig hebt om te leven, niet alleen verteren. Verteren lukt prima en er word ongeveer 10% van selderij gebruikt om het te kauwen, doorslikken, verteren. Maar het dekt lang niet het ademen, lopen, zitten, liggen enz.quote:Op donderdag 29 november 2012 13:54 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, klopt, technisch gezien is het niet goed om te spreken van een negatieve voedingswaarde. Wat we natuurlijk bedoelen is dat je netto aan het verteren van bv bleekselderij geen energie overhoudt. Omdat het minder oplevert dan je nodig hebt om het te verteren.
In bonen zitten "voldoende" koolhydraten.quote:Op donderdag 29 november 2012 13:41 schreef kahlie het volgende:
[..]
Bij mij als het de schijf van 5 haalt... in het voorbeeld zit geen rijst, aardappel of pasta om te zorgen dat je voldoende koolhydraten binnen haalt.
Pizza is dus *voer*, tenzij je er salade bij maaktOf als het zelfgemaakte pizza is met voldoende groenten erop.
Voor mij niet.. maar goed, ik eet ook vrij veel, dat is waar.quote:Op zondag 2 december 2012 20:05 schreef Myraela het volgende:
[..]
In bonen zitten "voldoende" koolhydraten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |