abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 3 december 2012 @ 17:48:29 #76
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_119887181
Dan eet je meer bonen.
pi_119890758
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 17:48 schreef Erasmo het volgende:
Dan eet je meer bonen.
Weet je wat dat met de meeste mensen hun darmen doet ;)
Ik eet graag bonen, maar meer dan 300 gram niet :P
  maandag 3 december 2012 @ 19:31:36 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119891109
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2012 13:48 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Er bestaat geen eten met negatieve voedingswaarde. Koud water word bijvoorbeeld genoemd als "negatieve voedingswaarde" alleen maar omdat je lichaam moeite moet doen het op lichaamstemperatuur te brengen en het verder geen voedingswaarde toevoegd.

Of je moet karton willen eten, dat valt niet af te breken maar probeert je lichaam wel, dus verbrand je calorieen.
Bleekselderij is precies hetzelfde als karton in dat aspect. Wild konijn ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119894452
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2012 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bleekselderij is precies hetzelfde als karton in dat aspect. Wild konijn ook.
Umm, wil je zeggen dat je van 28kg karton kan leven een dag? Wild konijn valt ook niet in dezelfde catagorie..
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  maandag 3 december 2012 @ 20:52:46 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119895342
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 20:38 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Umm, wil je zeggen dat je van 28kg karton kan leven een dag? Wild konijn valt ook niet in dezelfde catagorie..
sigh, nee, dat zeg ik niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119895506
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2012 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

sigh, nee, dat zeg ik niet.
Ok, het feit is, bleekselderij en wild konijn geven + in uiteindelijke energie oplevering, en hebben dus geen negatieve voedingswaarde zoals eerder genoemd. Karton geeft een uiteindelijke - in energie oplevering en heeft dus negatieve voedingswaarde.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  maandag 3 december 2012 @ 22:47:12 #82
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_119901516
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 19:23 schreef kahlie het volgende:

[..]

Weet je wat dat met de meeste mensen hun darmen doet ;)
Ik eet graag bonen, maar meer dan 300 gram niet :P
Dat scheten is voor 99% een hoax...

Voor de konijntjes: http://en.wikipedia.org/wiki/Rabbit_starvation
pi_119904995
Deze man of vrouw heeft vast geld teveel.

Eten weg gegooien?? haha niet in mijn huis goddamnit!

Even iets over vers, ik las iets over een bloemkool,tja die ga je niet in je eentje op
eten in 1 dag haha.Ik zelf heb daar wel oplossingen voor!

Kooop geen verse groenten meer of althans wat ze als vers verkopen.
Ik ben zelf helemaal into de deepfreeze groenten, Broccoli, bloemkool, sperziebonen, snijbonen.
Lekker makkelijk en net zo lekker, gooi ze dikwijls in de stomer en eerlijk gezegd proef ik geen
verschil tussen zogenaamd vers of vers ingevroren.

Nou zou iemand gaan zeggen ja hallo maar dat is toch veel duurder...NEE!

Pakje Sperziebonen bijv nog geen 70 cent, en wij als gezin van 4 doen
daar soms wel drie keer mee.Dus heel handig voor als je alleen bent.

Don't waste food! koop een vriezer en vries shit in, ik heb zoiezo altijd
die pakjes groenten in me vriesvak en kipfilet en bouten, ook erg handig voor
door de weeks en makkelijk in porties te verdelen.De zakjes van aviko!
Ik ga nu al een tijdje voor de zwitserse schotel! lekker, ff opbakken en je favo
groenten erbij en klaar!

Wees creatief!
  dinsdag 4 december 2012 @ 07:50:40 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119907615
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 00:10 schreef Terrex het volgende:

Pakje Sperziebonen bijv nog geen 70 cent, en wij als gezin van 4 doen
daar soms wel drie keer mee.Dus heel handig voor als je alleen bent.

voor 70 cent sperziebonen en daar met 4 personen 3 keer van eten?
Is dat dan groente of bordversiering?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119910213
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 22:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dat scheten is voor 99% een hoax...

Voor de konijntjes: http://en.wikipedia.org/wiki/Rabbit_starvation
Nou serieus, ik heb er altijd wel extra last van, als ik teveel bruine bonen of kidney bonen eet. Normale hoeveelheid np, maar extra is niet leuk. Ik weet ff niet wat Rabbit Starvation er mee te maken heeft, gezien er in het oorspronkelijke 'recept' gepraat wordt over worst. Das redelijk vet.

En ja, ik eet ook gewoon vlees ja - en vet vlees - ik eet gewoon ook veel groente. Ik eet gewoon veel... en heb een gezond BMI. Snel metabolisme en niet zo'n energie zuinig lijf
pi_119910251
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 07:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

voor 70 cent sperziebonen en daar met 4 personen 3 keer van eten?
Is dat dan groente of bordversiering?
Bordversiering. Die pakjes zijn meestal 400 of 500 gram groenten. Je hebt wel 1,5 of 1 kg zakken, maar goed, die zijn dan weer geen 70 ct.
pi_119918931
Je kan ook wraps maken of pannenkoeken, die kan je koud eten als lunch volgende dag.
Je kan kip bakken en een stukje gebakken in de koelkast leggen en daar de volgende dag kipgerecht van maken, kip Siam bijvoorbeeld.
Gehaktbal maken, kan je volgende dag op brood eten.
Spekblokjes van bijv stamppot die je overhoud volgende dag in omelet
pi_119958708
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 16:35 schreef b4kl4p het volgende:

[..]

Nou hoeft niet heel erg goedkoop te zijn, maar wat me opvalt als ik ga koken voor mijzelf moet ik altijd zoveel weggooien. Hergebruiken doe ik het toch nooit. Vaak ligt het een week te rotten in de koelkast, en dan kan het zo floep de prullenbak weer in.
Als je van makkelijk bent, kun je best twee of desnoods drie dagen achter elkaar hetzelfde eten, maar ik vermoed dat jij dat niet wil. Dus je moet gewoon 'leren' te plannen en combineren.

Voorbeeldjes:
Je bloemkool kun je op de eerste dag op zijn Hollands eten, dat twee kun je er soep mee maken en op dag drie iets Indisch. Evt ook roerbakken.

Aardappelen:
- dag één op zijn Hollands (bijvoorbeeld naast de bloemkool).
- dag twee: stamppot.
- dag drie: uit de oven / opbakken.

Kun je gewoon desgewenst de eerste dag koken.....

Gehakt:
dag één: gehaktbal.
dag twee: door de pasta / peulvruchtensoep.
dag drie: hamburger

Als je dan ook nog dat kleine beetje vriesruimte van je gebruikt voor vrij kleine invriesbakjes, heb je altijd nog de mogelijkheid om twee of drie forse één persoons (of kleine twee persoons) porties in te vriezen en kan je brood er ook nog in. Ik heb ook een kleiner vriezer bij de koelkast horend. Daar kunnen echt tientallen dingen in.

Verder bewaartip: knoflook, uien en aardappels zijn héél lang goed te houden, koel en donker bewaren. Kruiden eigenlijk ook (al leveren ze wel steeds wat van hun smaak in). Kruiden niet blootstellen aan direct zonlicht.
Peulvruchten & tomaten op blik: altijd handig.

Inkooptip: koop kleinere verpakking óf ga gewoon naar je groenteboer of een andere plek waar je zelf je hoeveelheid in kunt kopen. Die kilo wortelen van de Lidl krijg je namelijk inderdaad als alleenstaande moeilijk op (tenzij je écht van het plannen bent).

quote:
0s.gif [b]Op woensdag 28 november 2012 21:39 schreef Kahlie
Enige wat ik *echt* altijd overhou en weggooi is bleekselderij. Ik vind het zo lekker in lasagne en pastasauzen, maar wat ik met de rest moet... no clue... moet eens een goed recept voor vinden.
Los knabbelen is toch een vrouwending? Sowieso met een sausje kan het lekker zijn als snack. Al is het in sommige salades verrassend lekker.

Zelf vond ik het onderstaande recept fantastisch. Je kunt ook wel toe met gewone olijven en 'normale' feta. Andere ingrediënten zijn ook niet persé nodig. Alleen de vijgen en olijfolie, die moeten er gewoon in.

quote:
SALÁTA TOU SELINOU ME SÝKA (Bleekselderijsalade met vijgen, feta en olijven)
Ga je voor het uiterlijk of voor de smaak? Olijven met pit zijn lekkerder, maar zonder kun je ze mooier doorsnijden. De feta kun je ook op het laatst als ‘sneeuw’ over de salade verkruimelen.
1 struik bleekselderij
8 gedroogde, voorgewelde vijgen
ca. 20 Griekse kalamata- olijven
ca. 100 g Griekse schapenfeta
½ bosje dille
2 bosuitjes
1 teen knoflook
6 eetl. olijfolie
2-3 eet. appel- of witte wijnazijn
zout, versgemalen peper
Voorbereiding (ca. 20 minuten, kan ½ dag van tevoren):
Haal de bladeren van de bleekselderij en schil de buitenste stengels met een dunschiller. Snijd de stengels overdwars in heel dunne reepjes. Snijd de steeltjes van de vijgen en snijd ze in kleine reepjes. Halveer de olijven. Snijd de feta in kleine blokjes. Knip de dille’veren’ fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd stengels en bolletjes in dunne ringetjes. Pel de knoflook.
Klop de olijfolie, azijn, uitgeperste knoflook en zout en peper naar smaak tot een dressing. Meng alle ingrediënten behalve de dille en feta luchtig door elkaar en zet tot gebruik koel en afgedekt weg.
Bereiding (ca. 2 minuten):
Schep de dille en fetablokjes door de salade en maak pittig op smaak af met zout en peper.
quote:
quote:


[ Bericht 0% gewijzigd door Atreides83 op 05-12-2012 15:46:43 ]
pi_119964856
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 15:35 schreef Atreides83 het volgende:

Los knabbelen is toch een vrouwending? Sowieso met een sausje kan het lekker zijn als snack. Al is het in sommige salades verrassend lekker.
Kennelijk ben ik niet vrouw genoeg dan ;) Ik heb het eigenlijk nog nooit rauw gegeten. Niet eens aan gedacht.

Klinkt als een goed recept. Ff opslaan :Y
pi_120075989
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 18:34 schreef kahlie het volgende:

[..]

Kennelijk ben ik niet vrouw genoeg dan ;) Ik heb het eigenlijk nog nooit rauw gegeten. Niet eens aan gedacht.

Klinkt als een goed recept. Ff opslaan :Y
:) . Zo wat het dan ook niet bedoeld. Laat even weten wat je van het recept vond. Als je op internet nog verder kijkt zijn er best veel salades die je kunt combineren met bleekselderij. Wel zou ik het vrij fijn snijden omdat het zo hard kauwen is en een vrij sterke smaak kan hebben.
pi_120076110
quote:
14s.gif Op woensdag 28 november 2012 16:28 schreef b4kl4p het volgende:
Roept u maar. Invriezen geen optie. :*
Lukt het al een beetje om goedkoop, lekker en gezond in je eentje te koken Ts?
pi_120076306
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 15:50 schreef Atreides83 het volgende:

[..]

Lukt het al een beetje om goedkoop, lekker en gezond in je eentje te koken Ts?
Ik blijf nogsteeds hangen op de koken-voor-1 maatlijden en jalapenos wraps van de appie.
Wie dit leest is een lezer van dit.
pi_120183069
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 15:57 schreef b4kl4p het volgende:

[..]

Ik blijf nogsteeds hangen op de koken-voor-1 maatlijden en jalapenos wraps van de appie.
Dat na zoveel goede tips. Het lijkt erop dat je wel graag zo wil koken maar er gewoon geen zin an hebt.
pi_120183392
Door de huidige cultuur in de commerciële wereld zijn er velen met dit probleem. Koken vanuit de basis is geen probleem. Let op wat je in huis haalt. Bloemkool is lastiger als broccoli. Prei, Paprika, Ui, Knoflook, Sperziebonen, Witte-, Rode-, Groene kool, Pastinaak, Wortel, dat kun je overal in gebruiken en zorgt ervoor dat je niets weggooit.

Vlees is vaak per stuk te koop, dat is geen probleem.

Kant en klare mixen gewoon niet aanschaffen. Rijst, kipblokjes en verse ingrediënten maakt voor jou een nasi. Pot pastasaus is teveel. Maar van 2 tomaten en wat basis ingrediënten maak je zo een pastasaus.

Het is zo simpel, als je je maar niet laat verleiden door het gemak dat de commercie je zo graag aanpraat.
pi_120189941
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 11:06 schreef Atreides83 het volgende:

[..]

Dat na zoveel goede tips. Het lijkt erop dat je wel graag zo wil koken maar er gewoon geen zin an hebt.
Een OP in elkaar draaien was ook al teveel moeite.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_120229146
Je kan ook elke dag soep eten die zijn zo rond de 1,60 en euroshopper is precies 1 euro per blik.

Dan doop je nog wat sneetje boterhammen erin als je nog honger heb.
pi_120259567
ik vond ook lastig om voor mezelf te koken en ik krijg zelf sinds kort elke week de box van hello fresh vind het zelf echt heel chill, niet meer hoeven nadenken wat te eten.. en elke keer wat anders dan de kant en klaar maaltijden.. ik heb hem zelf voor de eerste keer met kortingscode besteld die ik op flyer had gekregen, misschien doet die het nog..!! E6UIN42 gewoon proberen
  † In Memoriam † donderdag 13 december 2012 @ 10:25:29 #99
91830 MaximusTG
pi_120259670
Toch zou je bijna net zo makkelijk uit zijn met een verzameling goede recepten per week. Hoef je maar 1 keer per week boodschappen te doen. Die je toch moet doen omdat je ook andere dingen dan alleen voedsel nodig hebt :P.
Bedoel, bij Hello Fresh moet je alsnog alles zelf snijden en koken.
pi_120259972
klopt maar vind koken ook wel leuk en duurt bij die maaltijden niet lang.. heb ik toch het gevoel dat ik nog hele maaltijd zelf op tafel heb gezet die ook nog gezond is, met de afhaalmaaltijden is dat niet altijd het geval ook al ziet het er wel zo uit... ik moest zelf wat bete rop mijn voeding letten vandaar dat ik het heb geprobeerd..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')