abonnement Unibet Coolblue
pi_119501283
quote:
'Hoge salarissen bankiers drukken kredietverlening'

Bankiers verdienen zo veel, dat er uiteindelijk te weinig geld overblijft voor de bank om consumenten en bedrijven kredieten te verstrekken.

Afslanken

Dat stelt onderzoeksbureau SOMO in het rapport Het financiële overgewicht van Nederland (met als onderkop Over de noodzaak de banken af te laten slanken tot een gezonde omvang). In banken-rampjaar 2008 moesten premier Balkenende en minister van Financiën Bos ingrijpen om te voorkomen dat grote systeembanken als ING en ABN Amro omvielen. Als tegenprestatie moest de bancaire sector gaan afslanken. Hierdoor is de werkgelegenheid binnen de financiele sector gedaald, maar de lonen zijn ondertussen sterk blijven stijgen.

'Hoge salarissen bankmedewerkers'

In 1987 verdiende een gemiddelde bankmedewerker 17 procent meer dan de gemiddelde Nederlandse werknemer. In 2011 is dit opgelopen tot maar liefst 81 procent. Een gemiddelde werknemer verdiende bijna 56 euro per uur, tegen bijna 31 euro voor de gemiddelde werknemer. Volgens Somo heeft de samenleving daar last van.

'Expansie ABN Amro stoppen'

Volgens Somo is er nog meer mis. Zo zijn de drie grootste banken - ING, Rabobank en ABN Amro - veel te groot en moet er meer ruimte komen voor kleinere banken. Daarom moet de uitbreiding van ABN Amro direct worden gestopt. ''Op dit moment is de financiële sector voor Nederland een waterhoofd'', aldus opstelelr van het rapport Rens van Tilburg, tegenover RTL Z.

De onderzoekers roepen De Nederlandsche Bank en het ministerie van Financien op om in te grijpen.

'Financiële sector veel te groot'

''Bijna nergens ter wereld is de bankensector zo groot ten opzichte van het nationaal inkomen als in Nederland. Uit steeds meer onderzoek blijkt dat zo’n grote financiele sector niet bijdraagt aan de economie, maar de economie juist remt'', aldus opsteller van het rapport Rens van Tilburg, tegenover RTL Z.

''In de eerste plaats trekt het allerlei talent weg uit andere sectoren. Het zijn vooral de innovatieve sectoren die veel last hebben van een grote financiële sector. Daarnaast hebben we tijdens de economische crisis gezien dat als het misgaat in die sector, er allerlei staatssteun nodig is. Daarmee is het een heel groot risico voor de belastingbetaler''.

'Geen dividend en overheid moet ingrijpen bij ABN'

''Bankieren is nog steeds een baan waar heel veel geld mee te verdienen valt, ook in vergelijking met banen met vergelijkbaar opleidingsniveau en begeleiding in andere sectoren'', aldus Van Tilburg.

''De overbetaling is ongeveer 15%. Ik denk dat De Nederlandsche Bank in eerste instantie tegen de bank kan zeggen dat er meer aan loonmatiging gedaan moet worden. Net zoals DNB ook kan zeggen dat er geen dividend betaald mag worden. Daarnaast heb je nu ABN Amro in staatshanden, dus de overheid kan daar ingrijpen''.

'Zonder overbetaling 2 miljard meer krediet'

''Het wordt voor banken steeds lastiger kredieten te verstrekken. Op het moment dat ze de overbetaling zouden verminderen, zou dat ongeveer twee miljard euro per jaar kunnen schelen. Dat zou een enorme prikkel kunnen geven aan de economie'', aluds Van Tilburg.

bron: rtl.nl
Naast wereldkampioen lenen zijn we dus ook wereldkampioen bankieren.

Is toch al lang bekend dat de financiele sector zeer weinig bijdraagt aan de welvaart in een land?
Kan je een lening eten? Een verzekering houd je huis warm? Je creditcard brengt je op je werk?

En dan die belachelijke salarissen.... niet zo raar.... drugsdealers, pooiers en andere schimmige lieden hebben ook soortgelijke inkomens.... niet zo raar want ze zitten toch wel een beetje in dezelfde soort business.
"No, I do not believe in patents. I believe that patents make other people dis-incentied in coming up with new thing" - Thomas Peterffy
pi_119502241
De waarschuwingen voor de te grote beloning in de financiele sector + de te grote omvang van de financiele sector tov de reele economie zijn onderwerpen die je al sinds 2008 op BNR hoort.

Maar mensen in die wereld zien dat anders, zoals ING-commissaris Peter Elverding zei:

"Bij ING werken wereldwijd 107.000 mensen, bij de Rabobank 60.000. Onze GEMIDDELDE loonsom ligt op 72.000 euro, bij Rabobank is dat 80.000 euro."

http://www.volkskrant.nl/(...)n-bij-Rabobank.dhtml

M.a.w. het gemiddeld salaris van een bankmedewerker kan nog best wat omhoog!
pi_119502279
Zo te horen zijn er veel egoïsten binnen Nederlandse banken.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  donderdag 22 november 2012 @ 14:16:00 #4
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_119502317
Het klopt wel wat er gezegd wordt over de banen die opgezogen worden, veel van mijn vrienden met een hoge opleiding kiezen voor een baan in de bankwereld, zelfs als dat weinig met hun studie te maken heeft.

Op zich geen slecht idee om daar wat aan te doen.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  donderdag 22 november 2012 @ 14:56:30 #5
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_119503685
Ook wereldkampioen schaduwbankieren :X

quote:
Falend journaille

Het rapport van afgelopen zondag, getiteld Global Shadow Banking Monitoring Report 2012, is onthutsende lectuur. Ten eerste door de enorme omvang van het schaduwbankieren. Tussen 2002 en 2006 is het gestegen van 22.000 miljard dollar naar 62.000 miljard. Tijdens de crisis is het iets afgenomen, maar sindsdien verder gestegen naar 67.000 miljard dollar in 2011. Dat is ongeveer gelijk aan wat wij jaarlijks met z’n allen op deze aardkloot produceren. Het betekent dat toezichthouders geen benul hebben van krediettransacties ter waarde van de helft van de totale bancaire balansen en dat hun financiële stabiliteitsbelofte dus een wassen neus is.

Ten tweede door het grote belang ervan voor het bankwezen. Het pastorale beeld van banken die spaargelden innemen en vervolgens aan keurige huisvaders en ondernemers uitlenen is een romantische fabel. Sinds de late jaren zeventig is er een nauwelijks gereguleerde internationale interbancaire markt ontstaan waarmee banken hun balansen tot onwaarschijnlijke proporties hebben kunnen oppompen. Het zogenaamde ‘depositofinancieringsgat’ dat typisch Nederlands zou zijn en dat Nederlandse banken gebruiken om de politiek te chanteren is in werkelijkheid een kenmerk dat alle systeembanken delen. Door de interbancaire markt zijn bankbalansen de afgelopen decennia in heel Europa een veelvoud van de nationale spaartegoeden geworden, ongeacht het pensioensysteem. De FSB laat met dit rapport zien dat er grote overlap bestaat tussen schaduwbankieren en de interbancaire markt en dat toezichthouders daarom de transformatie van banken van keurige intermediairs in psychopathische parasieten grotendeels hebben gemist.

Maar het meest onthutsend is dit rapport vanwege de grote rol van Nederland. Met de VS is Nederland het enige land waar schaduwbanken (flink) groter zijn dan reguliere banken. Met het Verenigd Koninkrijk is Nederland het enige land waar het schaduwbankieren sinds de crisis is gegroeid. En met Hongkong staat Nederland, met respectievelijk 520 procent en 490 procent van het bruto binnenlands product, boven aan het lijstje van schaduwbancaire centra. En dat zijn nog maar de netto bedragen. De bruto waarde van de in- en uitgaande kapitaalstromen bedraagt in Nederland een onvoorstelbare 12.000 miljard euro, twintig (!) maal het Nederlandse bbp.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_119507214
Ik denk dat het bestuur van Citigroup of Goldman Sachs op jaarbasis meer binnenharkt dat de hele Nederlandse bankensector bij elkaar dus ik vraag me af waarom je met de term wereldkampioen smijt.
pi_119507706
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 16:47 schreef ohmoetdatzo het volgende:
Ik denk dat het bestuur van Citigroup of Goldman Sachs op jaarbasis meer binnenharkt dat de hele Nederlandse bankensector bij elkaar dus ik vraag me af waarom je met de term wereldkampioen smijt.
Omdat hij het over de verhouding tot het bbp heeft, als je daar naar kijkt valt het met Goldman en Citigroup nog wel mee.
pi_119507841
Hoe kan je uitrekenen of een salaris te hoog is?
pi_119508122
quote:
7s.gif Op donderdag 22 november 2012 17:07 schreef Kowloon het volgende:
Hoe kan je uitrekenen of een salaris te hoog is?
quote:
''Bankieren is nog steeds een baan waar heel veel geld mee te verdienen valt, ook in vergelijking met banen met vergelijkbaar opleidingsniveau en begeleiding in andere sectoren''
Zo dus.
pi_119508228
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 17:17 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

[..]

Zo dus.
Dan nog blijft het lastig, in andere sectoren kunnen de lonen misschien wel te laag zijn. Verder zijn zaken als opleidingsniveau, functie en ervaring een belabberde variabele als het gaat om het verklaren van inkomensverschillen binnen groepen met eenzelfde opleidingsniveau. Er zijn hoogopgeleiden die weinig verdienen en er zijn hoogopgeleiden die heel veel verdienen en dan nog is het een heikele zaak om vergelijkingen tussen sectoren onderling te maken omdat de kostenstructuren totaal anders kunnen zijn.
pi_119508609
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 17:21 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Dan nog blijft het lastig, in andere sectoren kunnen de lonen misschien wel te laag zijn. Verder zijn zaken als opleidingsniveau, functie en ervaring een belabberde variabele als het gaat om het verklaren van inkomensverschillen binnen groepen met eenzelfde opleidingsniveau. Er zijn hoogopgeleiden die weinig verdienen en er zijn hoogopgeleiden die heel veel verdienen en dan nog is het een heikele zaak om vergelijkingen tussen sectoren onderling te maken omdat de kostenstructuren totaal anders kunnen zijn.
Klopt, maar je vergeet dat er heel veel domme mensen zijn die altijd maar roepen '' HET IS FOUT HET IS FOUT, WANT HET ZIJN BANKIERS ''.

Sowieso mogen de mensen niks zeggen over de Rabobank, aangezien het helemaal geen staatssteun heeft gekregen, dus al het geld is gewoon verdiend, wat zij aan salarissen en bonussen uitgeven mogen ze totaal zelf weten, ze zijn namelijk onafhankelijk :) .
#freefrederike
pi_119509233
Dat gezeur om die banken altijd, dan moet je lekker SP stemmen
pi_119510407
quote:
14s.gif Op donderdag 22 november 2012 17:35 schreef PizzaMizza het volgende:

[..]

Klopt, maar je vergeet dat er heel veel domme mensen zijn die altijd maar roepen '' HET IS FOUT HET IS FOUT, WANT HET ZIJN BANKIERS ''.

Sowieso mogen de mensen niks zeggen over de Rabobank, aangezien het helemaal geen staatssteun heeft gekregen, dus al het geld is gewoon verdiend, wat zij aan salarissen en bonussen uitgeven mogen ze totaal zelf weten, ze zijn namelijk onafhankelijk :) .
Ik ben benieuwd in hoeverre de Rabobank betrokken is bij de manipulatie van het Libor-rentetarief, ze zijn immers gedagvaard door de VS. Ik verwacht dat de Rabobank -als grootste hypotheekverstrekker van Nederland- de komende jaren veel last gaat krijgen van de woningmarkt, of ze dan nog op eigen benen kunnen staan betwijfel ik.
Currency War, Trade War, Real War
  donderdag 22 november 2012 @ 18:44:21 #14
379488 SuperImposed
The surface of the sun
pi_119510737
het hele problemen is natuurlijk dat de financiële sector niet om kan en mag vallen waardoor het een bubble blijft die gewoon te groot is. ABN Amro en SNS hadden natuurlijk allang out of business moeten zijn, moet je eens kijken hoeveel jonge hoogopgeleiden daar dan nog bij zouden willen werken.
  donderdag 22 november 2012 @ 18:45:40 #15
379488 SuperImposed
The surface of the sun
pi_119510802
quote:
2s.gif Op donderdag 22 november 2012 14:16 schreef Fir3fly het volgende:
Het klopt wel wat er gezegd wordt over de banen die opgezogen worden, veel van mijn vrienden met een hoge opleiding kiezen voor een baan in de bankwereld, zelfs als dat weinig met hun studie te maken heeft.


zou je wat voorbeelden kunnen geven van banen?
pi_119511488
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 18:45 schreef SuperImposed het volgende:

[..]
zou je wat voorbeelden kunnen geven van banen?
Crisis mensen, volgens mij hebben jullie echt een plaat voor jullie hoofd!
Ik zie om mij heen ingenieurs die maar voor een bank gaan werken omdat de salarissen echt ongelooflijk extreem hoog zijn, goeie arbeidsvoorwaarden, en je weinig kans hebt om ontslagen te worden.
Natuurlijk gaat dat ten koste van de reele economie (waar er een tekort is aan ingenieurs)!

Voorbeeld vacature van de ING:
http://www.ing.jobs/Neder(...)oftware-Engineer.htm
iOS programmeur:
- You obtained a Bachelor of Master degree in Information Technology
What do we offer?
- A 36-hour or 40 hour working week.
- A professional, dynamic and agile work environment with an “open door” policy.
- Maximum salary of ¤ 82.000,- (with a 36 hour work week)

Dat is gewoon 3x modaal!
Bij een normaal bedrijf verdient zo iemand 30.000 misschien 40.000 euro, al helemaal in deze tijden.
  donderdag 22 november 2012 @ 19:09:02 #17
379488 SuperImposed
The surface of the sun
pi_119511710
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:03 schreef batb het volgende:
de
ah zulk soort banen, nee dan snap ik het.

gaat bovendien om een max salaris
pi_119511805
ah de discussie over normalisatie begint. het werd tijd.
pi_119512053
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:09 schreef SuperImposed het volgende:

[..]

ah zulk soort banen, nee dan snap ik het.

gaat bovendien om een max salaris
precies, de gemiddelde ing medewerker zit op 72.000 dus veel zal het er niet boven zitten
  donderdag 22 november 2012 @ 19:19:26 #20
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_119512146
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:17 schreef batb het volgende:

[..]

precies, de gemiddelde ing medewerker zit op 72.000 dus veel zal het er niet boven zitten
Nee, de gemiddelde medewerker krijgt aanzienlijk minder, maar het gemiddelde salaris wordt nogal verhoogd door de paar mensen aan de top die een veelvoud verdienen van het salaris van de gemiddelde medewerker.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
  donderdag 22 november 2012 @ 19:22:50 #21
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_119512295
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 17:59 schreef grr0x het volgende:
Dat gezeur om die banken altijd, dan moet je lekker SP stemmen
De boel leeg graaien en poen pakken heeft niks met de SP te maken.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_119512404
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 17:59 schreef grr0x het volgende:
Dat gezeur om die banken altijd, dan moet je lekker SP stemmen
de enige reden dat de ing recht van leven heeft is overheidsingrijpen. marktwerking had alle slechte bankers in de ww doen gaan, maar ja dat kon niet he, too big to fail.
pi_119512422
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:03 schreef batb het volgende:

[..]

Crisis mensen, volgens mij hebben jullie echt een plaat voor jullie hoofd!
Ik zie om mij heen ingenieurs die maar voor een bank gaan werken omdat de salarissen echt ongelooflijk extreem hoog zijn, goeie arbeidsvoorwaarden, en je weinig kans hebt om ontslagen te worden.
Natuurlijk gaat dat ten koste van de reele economie (waar er een tekort is aan ingenieurs)!

Voorbeeld vacature van de ING:
http://www.ing.jobs/Neder(...)oftware-Engineer.htm
iOS programmeur:
- You obtained a Bachelor of Master degree in Information Technology
What do we offer?
- A 36-hour or 40 hour working week.
- A professional, dynamic and agile work environment with an “open door” policy.
- Maximum salary of ¤ 82.000,- (with a 36 hour work week)

Dat is gewoon 3x modaal!
Bij een normaal bedrijf verdient zo iemand 30.000 misschien 40.000 euro, al helemaal in deze tijden.
Ja dag. Kijk eens goed naar de eisen:
quote:
Who we are looking for?
- A Senior Mobile Engineer with 8+ years of software engineering and 2+ years of
mobile experience.

- Notable and proven (native) iOS (Objective-C) development skills. Experience with
design-patterns, UML, web services, XML, JSON, iOS, Objective C, XCode, Test
Driven Development (TDD), Scrum, build-scripts, Linux, user interface development.
A plus is you can (or want to) write Java on the Android platform.

- An expert in software -object oriented design and –engineering. Experience in
leading and managing agile teams.

- A real team player with who likes to gain knowledge read books and share his or her
knowledge with fellow co-workers or participates in ING’s RBB Academy.

- You like to broaden your horizon towards other platforms such-as Android or gain
knowledge of mobile platforms such as PhoneGap, Koney, HTML5 and Windows
Phone.

- You obtained a Bachelor of Master degree in Information Technology
Als je net van de universiteit afstudeert zal je salaris inderdaad tussen de 30.000 - 40.000 liggen, maar niet na 8 jaar ervaring opdoen.
Op dinsdag 23 augustus 2011 23:18 schreef problematiQue het volgende:
Mensen die zomaar claimen dat A beter is dan B moet je gewoon negeren. Internetruis.
pi_119512540
quote:
7s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:19 schreef Angel_of_Dth het volgende:

[..]

Nee, de gemiddelde medewerker krijgt aanzienlijk minder, maar het gemiddelde salaris wordt nogal verhoogd door de paar mensen aan de top die een veelvoud verdienen van het salaris van de gemiddelde medewerker.
Ah ok, met 107.000 aan het werk een gemiddelde van 72.000 exclusief bonussen waarbij voornamelijk het basissalaris van een paar mensen zorgen voor dat hoge gemiddelde, lijkt me inderdaad een goede verklaring!
  donderdag 22 november 2012 @ 19:30:47 #25
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_119512619
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:28 schreef batb het volgende:

[..]

Ah ok, met 107.000 aan het werk een gemiddelde van 72.000 exclusief bonussen waarbij voornamelijk het basissalaris van een paar mensen zorgen voor dat hoge gemiddelde, lijkt me inderdaad een goede verklaring!
Fijn dat we het eens zijn.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_119512684
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:26 schreef Gebraden_Wombat het volgende:

[..]

Ja dag. Kijk eens goed naar de eisen:

[..]

Als je net van de universiteit afstudeert zal je salaris inderdaad tussen de 30.000 - 40.000 liggen, maar niet na 8 jaar ervaring opdoen.
Ah kijk iemand die er verstand van heeft zie ik al
Na 8 jaar ga je geen simpel programmeerwerk doen gast!
Een afgestudeerd HBO-er voldoet aan die eisen (ik ben zelf informaticus btw)
pi_119513334
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:32 schreef batb het volgende:

[..]

Ah kijk iemand die er verstand van heeft zie ik al
Na 8 jaar ga je geen simpel programmeerwerk doen gast!
Een afgestudeerd HBO-er voldoet aan die eisen (ik ben zelf informaticus btw)
Hoezo niet? Sommige mensen willen gewoon die-hard nerden en geen managementtaken erbij ofzo. Ik moet zelf ook beter lezen: de eisen zijn én een expert zijn op het gebied van programmeren én een team kunnen leiden.

Mensen die daar echt goed in zijn, zijn relatief schaars. Een net afgestudeerde HBO'er is geen "Senior Mobile Engineer". Bovendien gaat het om een maximum-salaris, dus niet wat je het eerste jaar krijgt.

Ik kan me best voorstellen dat een miljardenbedrijf als ING voor iets cruciaal als een internetbankieren-app er een smak geld tegenaan gooit om de beste ontwikkelaars te kunnen inhuren, en niet genoeg neemt met een HBO'er die een keer een java-game gemaakt heeft.
Op dinsdag 23 augustus 2011 23:18 schreef problematiQue het volgende:
Mensen die zomaar claimen dat A beter is dan B moet je gewoon negeren. Internetruis.
  donderdag 22 november 2012 @ 19:53:35 #28
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_119513613
quote:
- A real team player with who likes to gain knowledge read books and share his or her
knowledge with fellow co-workers or participates in ING’s RBB Academy.
Veel geld heeft de ING iig niet uitgetrokken voor de vacatureschrijver..
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_119513792
ze zoeken iemand die aan zijn collega's wilt uitleggen hoe je je zelf zo snel mogelijk naar de top likt en het beste je zakken vult?
  donderdag 22 november 2012 @ 20:00:15 #30
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_119513901
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:57 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ze zoeken iemand die aan zijn collega's wilt uitleggen hoe je je zelf zo snel mogelijk naar de top likt en het beste je zakken vult?
Precies.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_119513904
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:22 schreef Megumi het volgende:

[..]

De boel leeg graaien en poen pakken heeft niks met de SP te maken.
En wat is hier precies mis mee? De meeste producten gaan om graaien en poen pakken, geen raar business model toch.

quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:25 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

de enige reden dat de ing recht van leven heeft is overheidsingrijpen. marktwerking had alle slechte bankers in de ww doen gaan, maar ja dat kon niet he, too big to fail.
De reden dat de ING recht van leven heeft is dat mensen zoals jij en in geld erop zetten waar zij volgens de wet dingen mee mogen doen en winst mee mogen maken.
pi_119513962
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 20:00 schreef grr0x het volgende:

[..]

En wat is hier precies mis mee? De meeste producten gaan om graaien en poen pakken, geen raar business model toch.

[..]

De reden dat de ING recht van leven heeft is dat mensen zoals jij en in geld erop zetten waar zij volgens de wet dingen mee mogen doen en winst mee mogen maken.
nee, door het overheidsingrijpen blijft de markt zoals het is en worden er geen nieuwe kansen gecreëerd voor nieuwe banken / vormen. dat overheidsingrijpen is pure aids vanuit het kapitalistisch denken bezien. doe je het toch, zorg dan iig dat er orde op zaken komt.
  donderdag 22 november 2012 @ 20:04:25 #33
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_119514077
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 20:00 schreef grr0x het volgende:

[..]

En wat is hier precies mis mee? De meeste producten gaan om graaien en poen pakken, geen raar business model toch.
Willens en wetens de wereldeconomie om zeep helpen lijkt me geen juist business model en zelfs behoorlijk staatsgevaarlijk.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_119514444
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 20:00 schreef grr0x het volgende:

[..]

En wat is hier precies mis mee? De meeste producten gaan om graaien en poen pakken, geen raar business model toch.
....
De reden dat de ING recht van leven heeft is dat mensen zoals jij en in geld erop zetten waar zij volgens de wet dingen mee mogen doen en winst mee mogen maken.
We zijn eruit, we halen max 7% van ons spaargeld eraf ze hebben dat geld echt wel hoor!
Die basel III kapitaaleisen zijn niet nodig, de banken zijn geen maatschappelijk noodzakelijke instanties die met publiek geld overeind moeten worden gehouden.
pi_119514720
quote:
14s.gif Op donderdag 22 november 2012 20:12 schreef batb het volgende:

[..]

We zijn eruit, we halen max 7% van ons spaargeld eraf ze hebben dat geld echt wel hoor!
Die basel III kapitaaleisen zijn niet nodig, de banken zijn geen maatschappelijk noodzakelijke instanties die met publiek geld overeind moeten worden gehouden.
btw SNS Reaal valt al om als 2% hun spaargeld ophaalt,
Dan ervaren we ook dat Zwitserleven gevoel ;)
pi_119530147
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 14:14 schreef Captain_Ghost het volgende:
Zo te horen zijn er veel egoïsten binnen Nederlandse banken.
Je vertelt niks nieuws. Kijk maar naar de aloude ambtenarenwet. Nederland gaat steeds meer de US of A achterna met zijn levensstijl. :{
pi_119530804
quote:
14s.gif Op donderdag 22 november 2012 17:35 schreef PizzaMizza het volgende:

Sowieso mogen de mensen niks zeggen over de Rabobank, aangezien het helemaal geen staatssteun heeft gekregen, dus al het geld is gewoon verdiend
Ik ben dat niet met je eens, Rabo is een van de grootste ontvangers van overheidssubsidies via de HRA.
Want de HRA is gewoon een subsidie voor de banken op het verstrekken van hypotheken. Een tweede vorm van een subsidie van de overheid aan de banken is de NHG, op die manier kan de Rabobank lekker verdienen aan hypotheken terwijl de kosten van het risico voornamelijk bij de staat komen te liggen. Andere vormen van subsidies aan banken en verzekeraars zijn de fiscale vrijstelling voor de pensioenen en kapitaalverzekeringen. Feitelijk is de financiele sector de meest gesubsidieerde bedrijfstak van Nederland, deze subsidie loopt in de tientallen miljarden op jaarbasis 8)7

Hoezo? Ze hebben het zelf verdient? Ze hoefden alleen maar hun hand op te houden :|W
"No, I do not believe in patents. I believe that patents make other people dis-incentied in coming up with new thing" - Thomas Peterffy
pi_119530857
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 19:53 schreef Perrin het volgende:

[..]

Veel geld heeft de ING iig niet uitgetrokken voor de vacatureschrijver..
De meeste wervingspipo's zijn geen toppers is mijn ervaring :7
"No, I do not believe in patents. I believe that patents make other people dis-incentied in coming up with new thing" - Thomas Peterffy
pi_119542444
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 10:30 schreef ComplexConjugate het volgende:

[..]

Ik ben dat niet met je eens, Rabo is een van de grootste ontvangers van overheidssubsidies via de HRA.
Want de HRA is gewoon een subsidie voor de banken op het verstrekken van hypotheken. Een tweede vorm van een subsidie van de overheid aan de banken is de NHG, op die manier kan de Rabobank lekker verdienen aan hypotheken terwijl de kosten van het risico voornamelijk bij de staat komen te liggen. Andere vormen van subsidies aan banken en verzekeraars zijn de fiscale vrijstelling voor de pensioenen en kapitaalverzekeringen. Feitelijk is de financiele sector de meest gesubsidieerde bedrijfstak van Nederland, deze subsidie loopt in de tientallen miljarden op jaarbasis 8)7

Hoezo? Ze hebben het zelf verdient? Ze hoefden alleen maar hun hand op te houden :|W
:') :') :') :') :') :') :') :') Meen jij dit nou? Kijk, het ziet er allemaal leuk uit, maar laten we het houden bij: je verzint een systeem.
#freefrederike
pi_120571658
De OP is weer actueel:
bron: http://tweedekamer.groenlinks.nl/node/92127
bron: http://www.trouw.nl/tr/nl(...)-lonen-matigen.dhtml

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat banken minder hoge salarissen uitdelen. De Kamer steunde een motie van GroenLinks die de minister van financiën verzoekt banken aan te sporen tot loonmatiging. Uit onderzoek blijkt dat de salarissen in de Nederlandse financiële sector buitengewoon hoog liggen in vergelijking met andere sectoren en de afgelopen jaren, ondanks de financiële crisis, flink zijn gestegen. Deze hoge beloningen zetten de kredietverlening aan bedrijven onder druk.
pi_122620387
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 november 2012 16:29 schreef PizzaMizza het volgende:

[..]

:') :') :') :') :') :') :') :') Meen jij dit nou? Kijk, het ziet er allemaal leuk uit, maar laten we het houden bij: je verzint een systeem.
Nee, de argumenten van ComplexConjugate zijn logisch.
The view from nowhere.
  donderdag 7 februari 2013 @ 23:09:37 #42
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_122620637
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 23:05 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Nee, de argumenten van ComplexConjugate zijn logisch.
En erger nog: ze zijn waar :'(
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 8 februari 2013 @ 02:36:21 #43
391839 2013
Op FOK daar post een kuikentje
pi_122626588
Kan iemand me uitleggen hoe dit kan? Zelfs al zou zo'n directeur 10 miljoen per jaar + 2 miljoen bonus verdienen, das toch kleingeld in die wereld? Die kredietverstrekking gaat over honderden miljoenen, Daarbij vergeleken is zo'n salaris toch een klein stipje?
  vrijdag 8 februari 2013 @ 02:48:32 #44
391839 2013
Op FOK daar post een kuikentje
pi_122626673
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 10:30 schreef ComplexConjugate het volgende:

[..]

Ik ben dat niet met je eens, Rabo is een van de grootste ontvangers van overheidssubsidies via de HRA.
Want de HRA is gewoon een subsidie voor de banken op het verstrekken van hypotheken. Een tweede vorm van een subsidie van de overheid aan de banken is de NHG, op die manier kan de Rabobank lekker verdienen aan hypotheken terwijl de kosten van het risico voornamelijk bij de staat komen te liggen. Andere vormen van subsidies aan banken en verzekeraars zijn de fiscale vrijstelling voor de pensioenen en kapitaalverzekeringen. Feitelijk is de financiele sector de meest gesubsidieerde bedrijfstak van Nederland, deze subsidie loopt in de tientallen miljarden op jaarbasis 8)7

Hoezo? Ze hebben het zelf verdient? Ze hoefden alleen maar hun hand op te houden :|W
Maar een bank zoals ABN, die profiteerde totaal niet van de HRA-subsidies dan ofzo? Want als dat puur het verschil maakte tussen omvallen en (zeer) stabiel blijven, dan zou het dus echt om een heleboel miljarden voordeel moeten gaan, ten opzichte van andere banken.

Voor zover ik er verstand van heb, vind ik dat je de Rabobank wat tekort doet. Die hebben wel degelijk een consistent en stabiel beleid, zonder idiote en riskante miljarden-investeringen (mede omdat het coöperaties zijn denk ik, niemand kan daar zomaar dingen doen met miljarden-bedragen) en slechte hypotheken en leningen. Maar jij zegt dus in principe dat de Rabobank net zo goed (slecht) beleid heeft gevoerd als b.v. de SNS bank en dat SNS met hetzelfde percentage HRA-subsidie nu prima zou draaien?

Je krijgt en behoudt niet zomaar zo'n goede status, als een van de stabielste banken ter wereld, van de beoordelaars. Subsidies zijn (extra) inkomsten die morgen of overmorgen door een kabinet gestopt of gehalveerd kunnen worden.en daar kijken die beoordelaars wel langsheen lijkt me. En zo'n stresstest al helemaal. Enige wat nog kan, was dat ze die subsidie jarenlang allemaal opgepot hebben om het eigen vermogen flink te versterken. Maar als je beleid vervolgens al jaren zorgt voor een neergaande lijn op alle vlakken, en je structureel verrot bent op allerlei plekken, dan word je niet als 'gezonde' bank gezien lijkt me.

Maar dat zijn mijn 2 cents ;) lijkt me alleen gewone logica dit. Kan me 1. niet voorstellen dat een bank zoveel meer miljarden subsidie krijgt dan andere banken dat dat puur dat het verschil maakt tussen kerngezond en omvallend, en 2. als dat zo was, dit niet meegenomen werd bij tests/beoordelingen.

[ Bericht 10% gewijzigd door 2013 op 08-02-2013 03:08:31 ]
  vrijdag 8 februari 2013 @ 17:03:48 #45
241690 kibo
Semper Fidelis
pi_122644561
Maar het tij is aan het keren.
De Dag des Oordeels voor de banksters nadert.

Tijd voor een blacklist dus.
Hier alvast een een aanzet:

Naam : Aanklacht

-Nout Wellink : Plichtsverzuim
-Gerrir Zalm : Oplichting
-Dirk Scheringa: Oplichting, diefstal, valsheid in geschrifte
-Sjoerd vKeulen: Oplichting, diefstal, lid van criminele organisatie
-Boele Staal: Leidinggeven aan criminele organisatie.
-JK de Jager: Volksmisleiding
-Rijkman Groenink: Zwendel, diefstal, belastingontduiking.

.......

Aanvullingen welkom

[ Bericht 1% gewijzigd door kibo op 08-02-2013 17:14:29 ]
pi_122644733
-Kibo: smaad. :+
pi_122654465
Nina Brink: Oplichtster, misleiding van aandeelhouders.
Maurice Lippens: partner in crime van Groenink
Ger Hukker: volksbedrieger
Kees van der Hoeven: cooking the books (veroordeld)
pi_122655111
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2013 17:03 schreef kibo het volgende:
Maar het tij is aan het keren.
De Dag des Oordeels voor de banksters nadert.

Tijd voor een blacklist dus.
Hier alvast een een aanzet:

Naam : Aanklacht

-Nout Wellink : Plichtsverzuim
-Gerrir Zalm : Oplichting
-Dirk Scheringa: Oplichting, diefstal, valsheid in geschrifte
-Sjoerd vKeulen: Oplichting, diefstal, lid van criminele organisatie
-Boele Staal: Leidinggeven aan criminele organisatie.
-JK de Jager: Volksmisleiding
-Rijkman Groenink: Zwendel, diefstal, belastingontduiking.

.......

Aanvullingen welkom
En je kunt deze allemaal onderbouwen met harde bewijzen? Anders heeft nog niet niet veel zin om een lijstje te maken.
pi_122677815
quote:
14s.gif Op donderdag 22 november 2012 17:35 schreef PizzaMizza het volgende:

[..]

Klopt, maar je vergeet dat er heel veel domme mensen zijn die altijd maar roepen '' HET IS FOUT HET IS FOUT, WANT HET ZIJN BANKIERS ''.

Sowieso mogen de mensen niks zeggen over de Rabobank, aangezien het helemaal geen staatssteun heeft gekregen, dus al het geld is gewoon verdiend, wat zij aan salarissen en bonussen uitgeven mogen ze totaal zelf weten, ze zijn namelijk onafhankelijk :) .
Dat gaat natuurlijk maar deels op. Banken lenen namelijk ook aan elkaar, en ik denk niet dat de Rabo overeind was gebleven als er helemaal geen staatssteun voor banken was geweest.

Daarnaast zorgt de overheid al decennia voor allerlei ingrepen op de vrije markt die het voor banken wel makkelijk maakt aan behoeftes van mensen te verdienen, zonder dat ze daar veel voor hoeven doen, wonen bijvoorbeeld. De Rabo heeft het huis niet uitgevonden.

Ze zijn wel voorzichtiger geweest, waarschijnlijk door die cooperatiestructuur, waar ze nu goede sier mee proberen te maken door die vals voor te stellen.

De hele financiele sector zal gewoon kleiner moeten, omdat die op deze manier heel veel kost zonder evenredig aan welvaart bij te dragen. Daar kan de overheid nu al toe aanzetten, maar anders zal het vanzelf gebeuren, alleen gaat het dan met faillissementen en gaat het meer pijn doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 9 februari 2013 @ 15:59:09 #50
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_122678172
wereldkampioengeldschuiven, jij geld ik schuld , jij een beetje meer schuld en ik een lening en jij op de bank , jij aftrekpost en ik belasting en jij een lening , jij op kredit kopen en plus provisie, dus lenen, adviseur, aftrekpost, afsluitprovisie en provisie met notaris, gecumuleerde premie en huurverhoging creditcard renteopslag roodstaan en limietverhoging

Werken doen we niet meer, nee, iedereen in de bouw krijgt een uitkering, want de waarde moet blijven stijgen, al moeten we allemaal onder de brug slapen, gewoon de belastingen omhoog zodat we meer aftrekposten kunnen hebben

Schaarste dat moeten we hebben , onze ouders vochten tegen woningschaarste en de woningnood, en gingen aan de slag, iedereen een royale woning, maar nu is het geweldig , geen gezeik, iedereen rijk

Steeds hogere WOZ waardes en hogere grondprijzen moeten we hebben , dan kunnen we meer lenen, zoek maar een taxateur, die schrijft toch precies op wat jij wilt, want de waarde is wat jij betaalt

[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 10-02-2013 11:59:34 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_122689404
quote:
en van een 'free market' is het ook nog eens verandert in een gecontroleerde markt waar het socialisme voor de rijken hoogtij viert -O-

Banksters :r
"No, I do not believe in patents. I believe that patents make other people dis-incentied in coming up with new thing" - Thomas Peterffy
pi_122762475
quote:
''Bankieren is nog steeds een baan waar heel veel geld mee te verdienen valt, ook in vergelijking met banen met vergelijkbaar opleidingsniveau en begeleiding in andere sectoren'', aldus Van Tilburg.
Daarom moeten de bankdirecteuren/eigennaren nu gaan inleveren. Dat kapitaal gaat niet de economie of richting de burger, maar stapelt zich op in top van het systeem (kapitaalvergaring betekent vergaren van macht, 'geld is macht') De staat is de grootste 'bankier' aan het worden (kapitaalmonopolie aan het krijgen)
Eerst ketende men de huizen vast aan de banken (over afgelopen twintig jaar), en nu gaat dat kapitaal 'eigendom' worden van de staat (weggenomen van de burger via huizenverkooppropaganda)
Goud/diamanten/grondstoffen, beurzen, huizen (huur en koop), spoorwegen, etc, op vele manieren is men heel hard bezig zoveel mogelijk kapitaal in handen te krijgen (systeem naar de hand zetten, is macht en controle krijgen over dat systeem) Het geld is niet in veilige handen, de banken werden niet gered (maar overgenomen, daarom gaan de hoge salarissen nu ook worden afgesnoept, wat wel goed is, mits het naar de burger gaat of in innovatie en verbetering economie, maar die blijft maar achteruit hollen) Nog nooit heeft de staat zoveel kapitaal en nog nooit is de economie zo slecht geweest (want men is uit op laatste en lastigste stuk macht, de stem van het volk, je geeft diegenen met het meeste kapitaal een mandaat, dat is jezelf schaakmat zetten)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')