abonnement Unibet Coolblue
pi_119817597
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2012 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Precies, plakt dan aan het vet. Hij komt dan mooier uit de vorm.
Je kan ook beschuit fijnstampen, of desnoods koekjes.
Je kan ook een teflon gecoate of zo een flexibele siliconenvorm nemen.
Volgende keer ga ik het zo doen. Dankjewel ;)
pi_119817694
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat hierboven al gepost wordt, let er op dat de saus mooi inkookt, en bindt eventueel de saus. Hoe meng je de saus met de pasta? Giet je de pasta af en serveer je die apart of doe je (een deel van) de saus in een pan en doe je daar de pasta bij en laat je die samen even mengen en koken? Als je pasta erg nat is en je giet de saus er over glijdt deze er af ( vooral als deze vettig is) en verdunt het water je saus verder.
Ik laat de saus inkoken tot er geen plasje vocht meer op de bodem van de pan ligt. De pasta giet ik af en doe ik terug in de pan, laat ik even uitstomen en dan uit de pannen op tafel bij elkaar scheppen. Ik maak altijd een hele grote pan saus, waar ik een paar keer van kan eten. Volgende keer schep hou ik dan wel een deel apart en meng ik de saus met de pasta in de pan. En dan nog even laten koken? Dus dan de pasta ook wat korter in het water koken denk ik?

Goeie tips allemaal! :)
  zaterdag 1 december 2012 @ 18:07:30 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119817835
Jep, neem een pan waarin de portie saus doet die je wilt eten en voeg daar de pasta aan toe die je gaat eten en warm de pasta even door in de saus.
Zo doe je het in de prof keuken voor een portie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119818785
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 15:18 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Goede Italiaanse pasta kopen en Honig, Grand'Italia, Bertolli of eigen merk links laten liggen.
Sinds ik pasta koop van De Cecco snap ik ook eindelijk wat ze met Al Dente bedoelen.
Barilla is ook een goed merk (beiden in elk geval bij de Jumbo te koop)
Precies, kijk gewoon even door het plastic of er witte spikkeltjes op zitten, dan zit je goed.

quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 12:24 schreef Ferdii het volgende:

Ik wil vooraf dan ook iets met gamba's maken en als hoofd een lamsrack. Probleem is dat ik geen inspiratie heb voor de rest er omheen :'(

Het geheel moet redelijk eenvoudig en snel te bereiden zijn ivm met de verjaardag ervoor. Hele middag in de keuken staan wordt em dus niet :P

Tips?
Ik heb een tijdje terug garnalen van de bbq gehad die waren gemarineerd in olijfolie, knoflook, rode peper, koriander en lente-ui, was erg lekker. Zelf bak ik ze vaak gewoon in knoflookolie en dan citroenschil en koriander of peterselie er overheen. Ook zo klaar.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 1 december 2012 @ 18:48:06 #105
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_119818837
Kan ik er trouwens vanuit gaan dat een pak Tiger kaasfondue dat 1 maand over de T.H.T. datum is gewoon nog te eten is?
Het zit verpakt in een aluminium zak, luchtdicht.
  zaterdag 1 december 2012 @ 18:59:02 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119819166
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 18:48 schreef SiGNe het volgende:
Kan ik er trouwens vanuit gaan dat een pak Tiger kaasfondue dat 1 maand over de T.H.T. datum is gewoon nog te eten is?
Het zit verpakt in een aluminium zak, luchtdicht.
maak open en ruik er aan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 december 2012 @ 19:01:16 #107
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_119819212
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

maak open en ruik er aan
Hmm ruikt opzich nog naar kaasfondue, flinke kirschlucht maar dat is normaal bij dit merk.
  † In Memoriam † zaterdag 1 december 2012 @ 19:03:02 #108
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119819261
Ik heb afgelopen week de stoofpeertjes gemaakt waar Piet het over had. Met een hele fles rode wijn erin (wel een beetje water erbij), suiker, kaneel en ik heb er stiekem 2 kruidnageltjes bij gedaan. Ze waren zo onwijs lekker O+ en ik kreeg er heel veel complimenten voor :D.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zaterdag 1 december 2012 @ 19:03:27 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119819273
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 19:01 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Hmm ruikt opzich nog naar kaasfondue, flinke kirschlucht maar dat is normaal bij dit merk.
Dan kan je het normaal eten, dat spul is net als blikvoer, het heeft een best before datum maar stukgaan doet het eigenlijk niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 december 2012 @ 19:04:11 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119819288
quote:
17s.gif Op zaterdag 1 december 2012 19:03 schreef Skaai het volgende:
Ik heb afgelopen week de stoofpeertjes gemaakt waar Piet het over had. Met een hele fles rode wijn erin (wel een beetje water erbij), suiker, kaneel en ik heb er stiekem 2 kruidnageltjes bij gedaan. Ze waren zo onwijs lekker O+ en ik kreeg er heel veel complimenten voor :D.
Je kan er absoluut wat kruidnagel in doen, alleen ik verdraag geen kruidnagel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zaterdag 1 december 2012 @ 19:05:06 #111
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119819316
Gelukkig was ik zo bijdehand om je advies niet helemaal precies op te volgen :P. Maar in elk geval bedankt voor de inspiratie, ik ga zeker vaker stoofpeertjes maken ^O^
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zaterdag 1 december 2012 @ 19:05:43 #112
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_119819337
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 19:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan kan je het normaal eten, dat spul is net als blikvoer, het heeft een best before datum maar stukgaan doet het eigenlijk niet
Ik had al zo'n idee maar bevestiging is altijd fijn. :)
  zaterdag 1 december 2012 @ 19:22:42 #113
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119819790
Piet, heb jij wel eens zwarte knoflook gebruikt? We zagen het vandaag liggen bij de Sligro (normaal 5 euro per bol nu twee bollen voor 5 euro). Het ruikt heel bijzonder, bijna truffel-achtig.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 1 december 2012 @ 19:30:00 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119819985
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 19:22 schreef Isegrim het volgende:
Piet, heb jij wel eens zwarte knoflook gebruikt? We zagen het vandaag liggen bij de Sligro (normaal 5 euro per bol nu twee bollen voor 5 euro). Het ruikt heel bijzonder, bijna truffel-achtig.
Nee, wel eens gegeten, vond het wel aardig, maar voor het geld niet bijzonder genoeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 december 2012 @ 19:35:59 #115
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119820139
Hm, okay, ik ben benieuwd. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 1 december 2012 @ 20:51:19 #116
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_119822359
Voor de helft van de prijs had ik het wel meegenomen!
Ik vind het wel wat hebben, maar vind het normaal te duur.

http://www.aziatische-ingredienten.nl/zwarte-knoflook/
  zaterdag 1 december 2012 @ 20:54:45 #117
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119822466
Ik had kunnen weten dat jij er een item over zou hebben. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_119844309
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2012 19:22 schreef Isegrim het volgende:
Piet, heb jij wel eens zwarte knoflook gebruikt? We zagen het vandaag liggen bij de Sligro (normaal 5 euro per bol nu twee bollen voor 5 euro). Het ruikt heel bijzonder, bijna truffel-achtig.
Ik heb er tijdens een workshop in de Librije mee gewerkt om er kaviaar van zwarte knoflook van te maken. Vond er geen uitgesproken smaak aan zitten.
pi_119845164
Piet, ik heb 2 hele ossenhazen gekocht om in z'n geheel te bereiden bij kerst (moet 2 maal diner verzorgen).

Nu denk ik zelf voor 1 dag aan onderstaande recent
quote:
Warm de oven voor tot 180 graden. Wrijf de ossenhaas in met olijfolie, zout en peper, bak 5 minuten rondom bruin. Wrijf de ossenhaas in met de marinade van tijm, rozemarijn en mosterd en laat in de oven garen totdat een kerntemperatuur van 45 graden is bereikt (medium rare).
Echter heb ik geen inspiratie voor ander recept. Heb jij nog tips? Ook mbt bovenstaande gerecht?
  zondag 2 december 2012 @ 19:29:44 #120
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119850749
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 16:16 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Ik heb er tijdens een workshop in de Librije mee gewerkt om er kaviaar van zwarte knoflook van te maken. Vond er geen uitgesproken smaak aan zitten.
Dat zou wel een teleurstelling zijn tov de overweldigende geur. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 2 december 2012 @ 19:30:47 #121
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119850781
Ik vind ossehaas het lekkerst gewoon naturel, heel kort bakken met hooguit wat peper & zout. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 2 december 2012 @ 19:33:48 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119850889
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 16:43 schreef Underdoggy het volgende:
Piet, ik heb 2 hele ossenhazen gekocht om in z'n geheel te bereiden bij kerst (moet 2 maal diner verzorgen).

Nu denk ik zelf voor 1 dag aan onderstaande recent

[..]

Echter heb ik geen inspiratie voor ander recept. Heb jij nog tips? Ook mbt bovenstaande gerecht?
Persoonlijk zou ik alleen zout en peper gebruiken, ze portioneren en omwikkelen met vetspek, op kamertemperatuur laten komen en dan kort braden. Daarbij een saus met blauwschimmel en walnoten, of een rode wijn saus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 december 2012 @ 19:36:30 #123
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119850986
Jaaa, rode wijnsaus. O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 2 december 2012 @ 19:39:28 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119851083
Ik eet trouwens zelden ossehaas, vind het vrij laf smaken, heb liever een doorregen 12 weken droog bestorven ribeye of porterhouse
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 december 2012 @ 20:07:04 #125
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119852141
Oh, ik vind ossehaas wel erg lekker, maar vooral vanwege de heerlijk zachte structuur. De smaak is inderdaad veel vlakker dan vettere stukken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 december 2012 @ 01:26:47 #126
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_119866171
Kort op de grillplaat en een zwarte bonensaus erbij is ook erg lekker: Tipan ngau yok
  maandag 3 december 2012 @ 06:27:56 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119868645
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 20:07 schreef Isegrim het volgende:
Oh, ik vind ossehaas wel erg lekker, maar vooral vanwege de heerlijk zachte structuur. De smaak is inderdaad veel vlakker dan vettere stukken.
Als je een ribstuk goed laat rijpen is het net zo zacht
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 december 2012 @ 08:08:37 #128
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119869155
Dan heb ik zeker nog nooit goed gerijpt ribstuk gehad. -O- Maar we hebben nu een Sligro-pas, hoe is dat O'Sullivan rundvlees van hun? Deel van de producten daarvan is ook gerijpt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 december 2012 @ 09:45:00 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119870667
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 08:08 schreef Isegrim het volgende:
Dan heb ik zeker nog nooit goed gerijpt ribstuk gehad. -O- Maar we hebben nu een Sligro-pas, hoe is dat O'Sullivan rundvlees van hun? Deel van de producten daarvan is ook gerijpt.
Proberen zou ik zeggen, ik kom zelden bij de Sligro.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 december 2012 @ 16:08:01 #130
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119883105
Nee, bij de Hanos zeker? Dichtstbijzijnde voor ons is Antwerpen. -O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 december 2012 @ 16:11:16 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119883221
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 16:08 schreef Isegrim het volgende:
Nee, bij de Hanos zeker? Dichtstbijzijnde voor ons is Antwerpen. -O-
Jep. Of een bevriende horecaslager.
Je zou een slager die je vertrouwt dit voor je te doen, het rijpen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 december 2012 @ 16:15:35 #132
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119883375
Mijn Groene Weg-slager verkoopt wel het e.e.a. aan drooggerijpt vlees, maar vrij beperkte keus.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 december 2012 @ 16:18:00 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119883477
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 16:15 schreef Isegrim het volgende:
Mijn Groene Weg-slager verkoopt wel het e.e.a. aan drooggerijpt vlees, maar vrij beperkte keus.
Bestellen?
Vraag hem om een mooi doorregen ribstuk, en dat te laten rijpen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 december 2012 @ 16:22:25 #134
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119883638
Ik kan het eens vragen. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 december 2012 @ 16:35:23 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119884198
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 16:22 schreef Isegrim het volgende:
Ik kan het eens vragen. :Y
Moet je natuurlijk niet om 2 stukjes van 150 gram vragen :+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 december 2012 @ 16:55:29 #136
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119885037
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet je natuurlijk niet om 2 stukjes van 150 gram vragen :+
Nee, eerst even sparen. :P Wat is wel een normale hoeveelheid om zoiets te vragen? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 december 2012 @ 19:17:17 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119890547
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 16:55 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nee, eerst even sparen. :P Wat is wel een normale hoeveelheid om zoiets te vragen? :D
3-6 kilo,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119906704
Ik ben op zoek naar een receptuur voor een knoflooksaus maar het liefst geen romige saus. Wat is een lekker recept?
pi_119906750
Tzatziki
pi_119907369
Je kan het inderdaad maken met griekse yoghurt (en peterselie), dan krijg je een tzatziki-achtige saus. Als je een meer vloeibare saus wil (zoals bij de shoarmatent zeg maar) kun je ook normale yoghurt proberen, maar dat vind ik vaak te zurig. Lekkerst blijf ik aioli vinden: Mayonaise slaan van eidooiers, olie en citroensap en dan knoflook en zout naar smaak erdoor mengen.
  dinsdag 4 december 2012 @ 07:46:45 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119907587
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 01:41 schreef luigisix het volgende:
Ik ben op zoek naar een receptuur voor een knoflooksaus maar het liefst geen romige saus. Wat is een lekker recept?
Schil en snij een komkommer overlangs door en haal de zaadlijsten uit 1 helft. Leg de andere helft in vershoudfolie in de koelkast. Snij lucifers van de kommer en bestrooi deze met een beetje zout en suiker. Laat dit een half uurtje staan.
Snij twee-drie dikke tenen knoflook heel fijn en pulp ze met de platte kant van een mes of haal ze door een knoflookpers.
Vermeng de knoflook met ongeveer een kopje dikke Turkse yoghurt
Neem de kommer in de hand en pers het vocht eruit wat makkelijker is geworden door het zout en de suiker, tot er niets meer aan vocht uitloopt
Meng de knoflookyoghurt met de kommer, en doe er eventueel nog wat olijfolie bij.
Voilla, een heerlijk frisse zelfgemaakte Tzatziki
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119910064
Weet iemand een leuk recept met pepernoten? En dus niet pepernoten zelf maar avondeten met pepernoten erin. Vier vanavond met een man of tien Sinterklaas, wel in een studentenhuis dus we hebben niet heel veel
  † In Memoriam † dinsdag 4 december 2012 @ 10:28:21 #143
91830 MaximusTG
pi_119910292
Het enige wat ik zo kan bedenken waar het enigzins lekker bij zou passen (als je kruidnoten bedoelt) is een stoofschotel van rundvlees. Maar dan worden ze natuurlijk wel zacht.
pi_119910378
Pepernotentiramisu is wel heel lekker, of zoek je echt een hoofdgerecht?
pi_119912139
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schil en snij een komkommer overlangs door en haal de zaadlijsten uit 1 helft. Leg de andere helft in vershoudfolie in de koelkast. Snij lucifers van de kommer en bestrooi deze met een beetje zout en suiker. Laat dit een half uurtje staan.
Snij twee-drie dikke tenen knoflook heel fijn en pulp ze met de platte kant van een mes of haal ze door een knoflookpers.
Vermeng de knoflook met ongeveer een kopje dikke Turkse yoghurt
Neem de kommer in de hand en pers het vocht eruit wat makkelijker is geworden door het zout en de suiker, tot er niets meer aan vocht uitloopt
Meng de knoflookyoghurt met de kommer, en doe er eventueel nog wat olijfolie bij.
Voilla, een heerlijk frisse zelfgemaakte Tzatziki
En een bruine saus met knoflook, heb je daar misschien een idee mee?
pi_119912814
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 10:31 schreef Merel1808 het volgende:
Pepernotentiramisu is wel heel lekker, of zoek je echt een hoofdgerecht?
Liefst wel, we komen meestal niet heel veel verder dan knorr wereldgerechten dus tiramisu maken zit er niet echt in :P
pi_119914011
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 10:31 schreef Merel1808 het volgende:
Pepernotentiramisu is wel heel lekker, of zoek je echt een hoofdgerecht?
receptje? Dat is wel een tof toetje!
pi_119914516
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 12:27 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

receptje? Dat is wel een tof toetje!
Ik ben nu niet in de buurt van m'n receptenschriftje, maar het is bijna hetzelfde als gewone tiramisu, alleen pepernoten ipv lange vingers en Bailey's ipv amaretto :)
pi_119915723
Piet,

Een aantal jaar terug heb ik een Spanje een aardappellasagne met saffraanaioli. gegeten, een leuk klein voorgerechtje. Inmiddels al heel wat pogingen gedaan om het na te maken en qua smaak lukt het wel. Alleen waar ik in het restaurant een leuk, klein, stevig torentje kreeg(onderop tomaten'saus', aardappelpuree, weer tomaten'saus', aardappelpuree en bovenop de aioli), zakt het bij mij totaal in en gaat alles door elkaar heen. Zodoende krijg ik nooit een resultaat dat er appetijtelijk uit ziet.

Tips hoe ik dit voor elkaar krijg?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_119916296
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2012 12:42 schreef Merel1808 het volgende:

[..]

Ik ben nu niet in de buurt van m'n receptenschriftje, maar het is bijna hetzelfde als gewone tiramisu, alleen pepernoten ipv lange vingers en Bailey's ipv amaretto :)
ah ja! maar daar kan ik wel al wat mee, thanks voor het idee!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')