Volgende keer ga ik het zo doen. Dankjewelquote:Op zaterdag 1 december 2012 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Precies, plakt dan aan het vet. Hij komt dan mooier uit de vorm.
Je kan ook beschuit fijnstampen, of desnoods koekjes.
Je kan ook een teflon gecoate of zo een flexibele siliconenvorm nemen.
Ik laat de saus inkoken tot er geen plasje vocht meer op de bodem van de pan ligt. De pasta giet ik af en doe ik terug in de pan, laat ik even uitstomen en dan uit de pannen op tafel bij elkaar scheppen. Ik maak altijd een hele grote pan saus, waar ik een paar keer van kan eten. Volgende keer schep hou ik dan wel een deel apart en meng ik de saus met de pasta in de pan. En dan nog even laten koken? Dus dan de pasta ook wat korter in het water koken denk ik?quote:Op zaterdag 1 december 2012 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat hierboven al gepost wordt, let er op dat de saus mooi inkookt, en bindt eventueel de saus. Hoe meng je de saus met de pasta? Giet je de pasta af en serveer je die apart of doe je (een deel van) de saus in een pan en doe je daar de pasta bij en laat je die samen even mengen en koken? Als je pasta erg nat is en je giet de saus er over glijdt deze er af ( vooral als deze vettig is) en verdunt het water je saus verder.
Precies, kijk gewoon even door het plastic of er witte spikkeltjes op zitten, dan zit je goed.quote:Op zaterdag 1 december 2012 15:18 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Goede Italiaanse pasta kopen en Honig, Grand'Italia, Bertolli of eigen merk links laten liggen.
Sinds ik pasta koop van De Cecco snap ik ook eindelijk wat ze met Al Dente bedoelen.
Barilla is ook een goed merk (beiden in elk geval bij de Jumbo te koop)
Ik heb een tijdje terug garnalen van de bbq gehad die waren gemarineerd in olijfolie, knoflook, rode peper, koriander en lente-ui, was erg lekker. Zelf bak ik ze vaak gewoon in knoflookolie en dan citroenschil en koriander of peterselie er overheen. Ook zo klaar.quote:Op zaterdag 1 december 2012 12:24 schreef Ferdii het volgende:
Ik wil vooraf dan ook iets met gamba's maken en als hoofd een lamsrack. Probleem is dat ik geen inspiratie heb voor de rest er omheen
Het geheel moet redelijk eenvoudig en snel te bereiden zijn ivm met de verjaardag ervoor. Hele middag in de keuken staan wordt em dus niet
Tips?
maak open en ruik er aanquote:Op zaterdag 1 december 2012 18:48 schreef SiGNe het volgende:
Kan ik er trouwens vanuit gaan dat een pak Tiger kaasfondue dat 1 maand over de T.H.T. datum is gewoon nog te eten is?
Het zit verpakt in een aluminium zak, luchtdicht.
Hmm ruikt opzich nog naar kaasfondue, flinke kirschlucht maar dat is normaal bij dit merk.quote:
Dan kan je het normaal eten, dat spul is net als blikvoer, het heeft een best before datum maar stukgaan doet het eigenlijk nietquote:Op zaterdag 1 december 2012 19:01 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Hmm ruikt opzich nog naar kaasfondue, flinke kirschlucht maar dat is normaal bij dit merk.
Je kan er absoluut wat kruidnagel in doen, alleen ik verdraag geen kruidnagelquote:Op zaterdag 1 december 2012 19:03 schreef Skaai het volgende:
Ik heb afgelopen week de stoofpeertjes gemaakt waar Piet het over had. Met een hele fles rode wijn erin (wel een beetje water erbij), suiker, kaneel en ik heb er stiekem 2 kruidnageltjes bij gedaan. Ze waren zo onwijs lekker en ik kreeg er heel veel complimenten voor .
Ik had al zo'n idee maar bevestiging is altijd fijn.quote:Op zaterdag 1 december 2012 19:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan kan je het normaal eten, dat spul is net als blikvoer, het heeft een best before datum maar stukgaan doet het eigenlijk niet
Nee, wel eens gegeten, vond het wel aardig, maar voor het geld niet bijzonder genoeg.quote:Op zaterdag 1 december 2012 19:22 schreef Isegrim het volgende:
Piet, heb jij wel eens zwarte knoflook gebruikt? We zagen het vandaag liggen bij de Sligro (normaal 5 euro per bol nu twee bollen voor 5 euro). Het ruikt heel bijzonder, bijna truffel-achtig.
Ik heb er tijdens een workshop in de Librije mee gewerkt om er kaviaar van zwarte knoflook van te maken. Vond er geen uitgesproken smaak aan zitten.quote:Op zaterdag 1 december 2012 19:22 schreef Isegrim het volgende:
Piet, heb jij wel eens zwarte knoflook gebruikt? We zagen het vandaag liggen bij de Sligro (normaal 5 euro per bol nu twee bollen voor 5 euro). Het ruikt heel bijzonder, bijna truffel-achtig.
Echter heb ik geen inspiratie voor ander recept. Heb jij nog tips? Ook mbt bovenstaande gerecht?quote:Warm de oven voor tot 180 graden. Wrijf de ossenhaas in met olijfolie, zout en peper, bak 5 minuten rondom bruin. Wrijf de ossenhaas in met de marinade van tijm, rozemarijn en mosterd en laat in de oven garen totdat een kerntemperatuur van 45 graden is bereikt (medium rare).
Dat zou wel een teleurstelling zijn tov de overweldigende geur.quote:Op zondag 2 december 2012 16:16 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Ik heb er tijdens een workshop in de Librije mee gewerkt om er kaviaar van zwarte knoflook van te maken. Vond er geen uitgesproken smaak aan zitten.
Persoonlijk zou ik alleen zout en peper gebruiken, ze portioneren en omwikkelen met vetspek, op kamertemperatuur laten komen en dan kort braden. Daarbij een saus met blauwschimmel en walnoten, of een rode wijn sausquote:Op zondag 2 december 2012 16:43 schreef Underdoggy het volgende:
Piet, ik heb 2 hele ossenhazen gekocht om in z'n geheel te bereiden bij kerst (moet 2 maal diner verzorgen).
Nu denk ik zelf voor 1 dag aan onderstaande recent
[..]
Echter heb ik geen inspiratie voor ander recept. Heb jij nog tips? Ook mbt bovenstaande gerecht?
Als je een ribstuk goed laat rijpen is het net zo zachtquote:Op zondag 2 december 2012 20:07 schreef Isegrim het volgende:
Oh, ik vind ossehaas wel erg lekker, maar vooral vanwege de heerlijk zachte structuur. De smaak is inderdaad veel vlakker dan vettere stukken.
Proberen zou ik zeggen, ik kom zelden bij de Sligro.quote:Op maandag 3 december 2012 08:08 schreef Isegrim het volgende:
Dan heb ik zeker nog nooit goed gerijpt ribstuk gehad. Maar we hebben nu een Sligro-pas, hoe is dat O'Sullivan rundvlees van hun? Deel van de producten daarvan is ook gerijpt.
Jep. Of een bevriende horecaslager.quote:Op maandag 3 december 2012 16:08 schreef Isegrim het volgende:
Nee, bij de Hanos zeker? Dichtstbijzijnde voor ons is Antwerpen.
Bestellen?quote:Op maandag 3 december 2012 16:15 schreef Isegrim het volgende:
Mijn Groene Weg-slager verkoopt wel het e.e.a. aan drooggerijpt vlees, maar vrij beperkte keus.
Moet je natuurlijk niet om 2 stukjes van 150 gram vragenquote:
Nee, eerst even sparen. Wat is wel een normale hoeveelheid om zoiets te vragen?quote:Op maandag 3 december 2012 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moet je natuurlijk niet om 2 stukjes van 150 gram vragen
3-6 kilo,quote:Op maandag 3 december 2012 16:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee, eerst even sparen. Wat is wel een normale hoeveelheid om zoiets te vragen?
Schil en snij een komkommer overlangs door en haal de zaadlijsten uit 1 helft. Leg de andere helft in vershoudfolie in de koelkast. Snij lucifers van de kommer en bestrooi deze met een beetje zout en suiker. Laat dit een half uurtje staan.quote:Op dinsdag 4 december 2012 01:41 schreef luigisix het volgende:
Ik ben op zoek naar een receptuur voor een knoflooksaus maar het liefst geen romige saus. Wat is een lekker recept?
En een bruine saus met knoflook, heb je daar misschien een idee mee?quote:Op dinsdag 4 december 2012 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schil en snij een komkommer overlangs door en haal de zaadlijsten uit 1 helft. Leg de andere helft in vershoudfolie in de koelkast. Snij lucifers van de kommer en bestrooi deze met een beetje zout en suiker. Laat dit een half uurtje staan.
Snij twee-drie dikke tenen knoflook heel fijn en pulp ze met de platte kant van een mes of haal ze door een knoflookpers.
Vermeng de knoflook met ongeveer een kopje dikke Turkse yoghurt
Neem de kommer in de hand en pers het vocht eruit wat makkelijker is geworden door het zout en de suiker, tot er niets meer aan vocht uitloopt
Meng de knoflookyoghurt met de kommer, en doe er eventueel nog wat olijfolie bij.
Voilla, een heerlijk frisse zelfgemaakte Tzatziki
Liefst wel, we komen meestal niet heel veel verder dan knorr wereldgerechten dus tiramisu maken zit er niet echt inquote:Op dinsdag 4 december 2012 10:31 schreef Merel1808 het volgende:
Pepernotentiramisu is wel heel lekker, of zoek je echt een hoofdgerecht?
receptje? Dat is wel een tof toetje!quote:Op dinsdag 4 december 2012 10:31 schreef Merel1808 het volgende:
Pepernotentiramisu is wel heel lekker, of zoek je echt een hoofdgerecht?
Ik ben nu niet in de buurt van m'n receptenschriftje, maar het is bijna hetzelfde als gewone tiramisu, alleen pepernoten ipv lange vingers en Bailey's ipv amarettoquote:Op dinsdag 4 december 2012 12:27 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
receptje? Dat is wel een tof toetje!
ah ja! maar daar kan ik wel al wat mee, thanks voor het idee!quote:Op dinsdag 4 december 2012 12:42 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Ik ben nu niet in de buurt van m'n receptenschriftje, maar het is bijna hetzelfde als gewone tiramisu, alleen pepernoten ipv lange vingers en Bailey's ipv amaretto
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |