abonnement Unibet Coolblue
  maandag 3 december 2012 @ 01:26:47 #126
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_119866171
Kort op de grillplaat en een zwarte bonensaus erbij is ook erg lekker: Tipan ngau yok
  maandag 3 december 2012 @ 06:27:56 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119868645
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 20:07 schreef Isegrim het volgende:
Oh, ik vind ossehaas wel erg lekker, maar vooral vanwege de heerlijk zachte structuur. De smaak is inderdaad veel vlakker dan vettere stukken.
Als je een ribstuk goed laat rijpen is het net zo zacht
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 december 2012 @ 08:08:37 #128
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119869155
Dan heb ik zeker nog nooit goed gerijpt ribstuk gehad. -O- Maar we hebben nu een Sligro-pas, hoe is dat O'Sullivan rundvlees van hun? Deel van de producten daarvan is ook gerijpt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 december 2012 @ 09:45:00 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119870667
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 08:08 schreef Isegrim het volgende:
Dan heb ik zeker nog nooit goed gerijpt ribstuk gehad. -O- Maar we hebben nu een Sligro-pas, hoe is dat O'Sullivan rundvlees van hun? Deel van de producten daarvan is ook gerijpt.
Proberen zou ik zeggen, ik kom zelden bij de Sligro.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 december 2012 @ 16:08:01 #130
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119883105
Nee, bij de Hanos zeker? Dichtstbijzijnde voor ons is Antwerpen. -O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 december 2012 @ 16:11:16 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119883221
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 16:08 schreef Isegrim het volgende:
Nee, bij de Hanos zeker? Dichtstbijzijnde voor ons is Antwerpen. -O-
Jep. Of een bevriende horecaslager.
Je zou een slager die je vertrouwt dit voor je te doen, het rijpen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 december 2012 @ 16:15:35 #132
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119883375
Mijn Groene Weg-slager verkoopt wel het e.e.a. aan drooggerijpt vlees, maar vrij beperkte keus.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 december 2012 @ 16:18:00 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119883477
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 16:15 schreef Isegrim het volgende:
Mijn Groene Weg-slager verkoopt wel het e.e.a. aan drooggerijpt vlees, maar vrij beperkte keus.
Bestellen?
Vraag hem om een mooi doorregen ribstuk, en dat te laten rijpen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 december 2012 @ 16:22:25 #134
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119883638
Ik kan het eens vragen. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 december 2012 @ 16:35:23 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119884198
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 16:22 schreef Isegrim het volgende:
Ik kan het eens vragen. :Y
Moet je natuurlijk niet om 2 stukjes van 150 gram vragen :+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 december 2012 @ 16:55:29 #136
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119885037
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet je natuurlijk niet om 2 stukjes van 150 gram vragen :+
Nee, eerst even sparen. :P Wat is wel een normale hoeveelheid om zoiets te vragen? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 3 december 2012 @ 19:17:17 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119890547
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 16:55 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nee, eerst even sparen. :P Wat is wel een normale hoeveelheid om zoiets te vragen? :D
3-6 kilo,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119906704
Ik ben op zoek naar een receptuur voor een knoflooksaus maar het liefst geen romige saus. Wat is een lekker recept?
pi_119906750
Tzatziki
pi_119907369
Je kan het inderdaad maken met griekse yoghurt (en peterselie), dan krijg je een tzatziki-achtige saus. Als je een meer vloeibare saus wil (zoals bij de shoarmatent zeg maar) kun je ook normale yoghurt proberen, maar dat vind ik vaak te zurig. Lekkerst blijf ik aioli vinden: Mayonaise slaan van eidooiers, olie en citroensap en dan knoflook en zout naar smaak erdoor mengen.
  dinsdag 4 december 2012 @ 07:46:45 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119907587
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 01:41 schreef luigisix het volgende:
Ik ben op zoek naar een receptuur voor een knoflooksaus maar het liefst geen romige saus. Wat is een lekker recept?
Schil en snij een komkommer overlangs door en haal de zaadlijsten uit 1 helft. Leg de andere helft in vershoudfolie in de koelkast. Snij lucifers van de kommer en bestrooi deze met een beetje zout en suiker. Laat dit een half uurtje staan.
Snij twee-drie dikke tenen knoflook heel fijn en pulp ze met de platte kant van een mes of haal ze door een knoflookpers.
Vermeng de knoflook met ongeveer een kopje dikke Turkse yoghurt
Neem de kommer in de hand en pers het vocht eruit wat makkelijker is geworden door het zout en de suiker, tot er niets meer aan vocht uitloopt
Meng de knoflookyoghurt met de kommer, en doe er eventueel nog wat olijfolie bij.
Voilla, een heerlijk frisse zelfgemaakte Tzatziki
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_119910064
Weet iemand een leuk recept met pepernoten? En dus niet pepernoten zelf maar avondeten met pepernoten erin. Vier vanavond met een man of tien Sinterklaas, wel in een studentenhuis dus we hebben niet heel veel
  † In Memoriam † dinsdag 4 december 2012 @ 10:28:21 #143
91830 MaximusTG
pi_119910292
Het enige wat ik zo kan bedenken waar het enigzins lekker bij zou passen (als je kruidnoten bedoelt) is een stoofschotel van rundvlees. Maar dan worden ze natuurlijk wel zacht.
pi_119910378
Pepernotentiramisu is wel heel lekker, of zoek je echt een hoofdgerecht?
pi_119912139
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schil en snij een komkommer overlangs door en haal de zaadlijsten uit 1 helft. Leg de andere helft in vershoudfolie in de koelkast. Snij lucifers van de kommer en bestrooi deze met een beetje zout en suiker. Laat dit een half uurtje staan.
Snij twee-drie dikke tenen knoflook heel fijn en pulp ze met de platte kant van een mes of haal ze door een knoflookpers.
Vermeng de knoflook met ongeveer een kopje dikke Turkse yoghurt
Neem de kommer in de hand en pers het vocht eruit wat makkelijker is geworden door het zout en de suiker, tot er niets meer aan vocht uitloopt
Meng de knoflookyoghurt met de kommer, en doe er eventueel nog wat olijfolie bij.
Voilla, een heerlijk frisse zelfgemaakte Tzatziki
En een bruine saus met knoflook, heb je daar misschien een idee mee?
pi_119912814
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 10:31 schreef Merel1808 het volgende:
Pepernotentiramisu is wel heel lekker, of zoek je echt een hoofdgerecht?
Liefst wel, we komen meestal niet heel veel verder dan knorr wereldgerechten dus tiramisu maken zit er niet echt in :P
pi_119914011
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 10:31 schreef Merel1808 het volgende:
Pepernotentiramisu is wel heel lekker, of zoek je echt een hoofdgerecht?
receptje? Dat is wel een tof toetje!
pi_119914516
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 12:27 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

receptje? Dat is wel een tof toetje!
Ik ben nu niet in de buurt van m'n receptenschriftje, maar het is bijna hetzelfde als gewone tiramisu, alleen pepernoten ipv lange vingers en Bailey's ipv amaretto :)
pi_119915723
Piet,

Een aantal jaar terug heb ik een Spanje een aardappellasagne met saffraanaioli. gegeten, een leuk klein voorgerechtje. Inmiddels al heel wat pogingen gedaan om het na te maken en qua smaak lukt het wel. Alleen waar ik in het restaurant een leuk, klein, stevig torentje kreeg(onderop tomaten'saus', aardappelpuree, weer tomaten'saus', aardappelpuree en bovenop de aioli), zakt het bij mij totaal in en gaat alles door elkaar heen. Zodoende krijg ik nooit een resultaat dat er appetijtelijk uit ziet.

Tips hoe ik dit voor elkaar krijg?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_119916296
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2012 12:42 schreef Merel1808 het volgende:

[..]

Ik ben nu niet in de buurt van m'n receptenschriftje, maar het is bijna hetzelfde als gewone tiramisu, alleen pepernoten ipv lange vingers en Bailey's ipv amaretto :)
ah ja! maar daar kan ik wel al wat mee, thanks voor het idee!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')