abonnement Unibet Coolblue
  zondag 16 december 2012 @ 00:15:36 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120359209
quote:
2s.gif Op zondag 16 december 2012 00:13 schreef lyolyrc het volgende:

[..]

Er zit ook een laag op, maar niet door menselijk ingrijpen. De appels maken die stof zelf aan.
Geloof best dat appels dat doen, maar ook dat er flink gerotzooid wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120359466
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2012 00:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geloof best dat appels dat doen, maar ook dat er flink gerotzooid wordt.
Ik had het jaren geleden al gelezen in mijn boek over organische chemie, vandaar dat ik het kende. En als de samenstelling van de natuurlijke waslaag bekend is, dan kun je natuurlijk ook proberen hem in de fabriek na te maken. Of dat ook gebeurt, weet ik niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door lyolyrc op 16-12-2012 00:24:45 (typo) ]
pi_120359489
- knip- quote in plaats van edit
  zondag 16 december 2012 @ 00:25:24 #279
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_120359602
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2012 00:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geloof best dat appels dat doen, maar ook dat er flink gerotzooid wordt.
dat laatste weet ik wel zeker. Vorig jaar een 'verantwoorde' boomgaard bij mijn ouders in de buurt. Hadden opeens geen appels. Ja, ze hadden iets verkeerds gebruikt op de bomen :')
Mijn vader (glastuinder) was een jaar daarvoor de eigenaar tegengekomen bij de groothandel. En vroeg aan hem: wat moet je met dat spul :? dat je het gebruikt vind ik al heel vreemd gezien hoe je het verkoopt, maar hier ben je minstens twee oogsten mee kwijt :? Heb je wel het goede gekocht :?
Maar ja, alles was goed volgens die gast.
Jaartje later dus geen oogst. Toen mijn moeder wat vroeg daarover aan de vrouw van die boomgaard zei ze: ja, hij had wat verkeerds gekocht, die emmers lijken ook allemaal zo op elkaar :')
Maar die liepen dus ook gewoon lekker met flink gif te spuiten, al jaren.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  zondag 16 december 2012 @ 10:26:15 #280
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120366144
Naam van de boomgaard?
  zondag 16 december 2012 @ 10:39:25 #281
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120366353
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 december 2012 23:08 schreef timmmmm het volgende:
Wat is de ideale kerntemperatuur? Hierbij ook 55 denk ik hè?
Bij mijn sous-vide rundvlees ga ik niet hoger dan 50 graden. Als ik hoger ga valt het resultaat altijd tegn.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 16-12-2012 10:46:47 ]
  zondag 16 december 2012 @ 10:45:49 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120366456
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 10:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Bij mijn sous-vide rundvlees ga ik niet hoger dan 50 graden. Als ik hoger valt het resultaat altijd tegn.
55 is rose, er wordt voor vrouwen gekookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 december 2012 @ 11:11:46 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120366921
Vleesliefhebbende vrouwen. Maar goed, mij maakt het niet uit, ik deel gewoon mijn ervaring met kerntemperaturen voor rood vlees.
  zondag 16 december 2012 @ 12:24:06 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120368532
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 11:11 schreef RobinOok het volgende:
Vleesliefhebbende vrouwen. Maar goed, mij maakt het niet uit, ik deel gewoon mijn ervaring met kerntemperaturen voor rood vlees.
Goed, 45 graden, rauw, 50 rood, 55 graden, rose.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 december 2012 @ 18:38:33 #285
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_120383452
Ok, ik heb eindelijk het toetje gevonden wat ik graag wil maken voor deze kerstmis.

Torta Caprese
http://foodloversodyssey.(...)cake-from-capri.html

Nu mijn vraag. Dit recept lijkt mij wel wat, maar ik zie andere (soortgelijke) recepten waarbij ze de eieren eerst splitsen, de eiwitten stijfkloppen tot pieken en luchtig door het mengsel mengen.

Dit recept doet dit dan weer niet, die voegt ze 1 voor 1 toe. Wat zou beter zijn?

Alvast bedankt weer Pietverdriet! ^O^
  zondag 16 december 2012 @ 19:36:30 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120385843
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 18:38 schreef Bienelientjee het volgende:
Ok, ik heb eindelijk het toetje gevonden wat ik graag wil maken voor deze kerstmis.

Torta Caprese
http://foodloversodyssey.(...)cake-from-capri.html

Nu mijn vraag. Dit recept lijkt mij wel wat, maar ik zie andere (soortgelijke) recepten waarbij ze de eieren eerst splitsen, de eiwitten stijfkloppen tot pieken en luchtig door het mengsel mengen.

Dit recept doet dit dan weer niet, die voegt ze 1 voor 1 toe. Wat zou beter zijn?

Alvast bedankt weer Pietverdriet! ^O^
Eieren scheiden en wit stijfslaan, wordt het luchtiger en lichter, mits je dat wilt natuurlijk.

[ Bericht 1% gewijzigd door Pietverdriet op 16-12-2012 19:43:02 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 december 2012 @ 20:05:48 #287
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_120387169
Het eigeel dan op de normale manier toevoegen en het geklopte eiwit er aan het eind luchtig doorheen scheppen?
  zondag 16 december 2012 @ 20:06:56 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120387217
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 20:05 schreef Bienelientjee het volgende:
Het eigeel dan op de normale manier toevoegen en het geklopte eiwit er aan het eind luchtig doorheen scheppen?
Juist.
Beetje bij beetje eerst om het dan soepel te kunnen enveloperen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120419507
Ik wil als nagerecht een semifreddo maken, en ik heb nog een pot creme de marrons staan, die wil ik er graag in verwerken. Maar die pasta is te stijf om goed door het slagroom/yoghurt mengsel te kunnen roeren. Heb jij een lekkere suggestie waarmee ik die kastanjepasta wat losser krijg?

Bedankt alvast!
  maandag 17 december 2012 @ 16:42:40 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120421801
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 15:56 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik wil als nagerecht een semifreddo maken, en ik heb nog een pot creme de marrons staan, die wil ik er graag in verwerken. Maar die pasta is te stijf om goed door het slagroom/yoghurt mengsel te kunnen roeren. Heb jij een lekkere suggestie waarmee ik die kastanjepasta wat losser krijg?

Bedankt alvast!
Begin met een beetje slagroom en maak hem daarmee los, voeg steeds meer toe?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120422022
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Begin met een beetje slagroom en maak hem daarmee los, voeg steeds meer toe?
Ik had gedacht aan een soort marmereffect. Dan zou ik dus wat extra ongeklopte slagroom kunnen gebruiken en dat door de geklopte slagroom+yoghurt roeren?
  maandag 17 december 2012 @ 17:27:25 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120423410
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 16:48 schreef zeeuws_meisje het volgende:

[..]

Ik had gedacht aan een soort marmereffect. Dan zou ik dus wat extra ongeklopte slagroom kunnen gebruiken en dat door de geklopte slagroom+yoghurt roeren?
Ja, dat kan, en je kan een van beiden extra kleur geven met bv cacao, saffraan, bessensap.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120424918
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2012 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zout, peper, wat nootmuskaat, paprikapoeder (zoet), klein beetje kaneel.




Let niet op de presentatie, ik ben maar een student :@. Bedankt ^O^.
pi_120427063
Piet, willen met kerst graag apfelstrudel maken. Heb nu 2 pogingen gedaan maar beide niet perfect: 1e keer met bladerdeeg, wel uitgerold maar nog te dik voor apfelstrudel. 2e keer met laagjes filodeeg: eerst heel hard en daarna werd t erg snel nat en zompig. Nu denk ik dat ik mijn 3e poging maar met zelf gemaakt deeg moet doen, maar heb jij een recept? Internet staat er vol mee maar dan moet ik nog wel 8 pogingen doen.... Vulling en vanillesaus lukken wel erg goed maar mocht je nog tips hebben hoor ik die natuurlijk graag.
  maandag 17 december 2012 @ 19:08:35 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120427502
250 g Meel met hoog gluten gehalte
125 ml Water, lauw
1 Ei
1 EL neutrale olie
1 Snuf zout
Voor de vulling
100 gram boter
5 EL broodkruim
1 kg appels
suiker en kaneel
100 g amandelmeel of rasp
Deeg glad kneden en bol met wat olie bestrijken en een uurtje laten rusten afgedekt op een warm plekje.
Theedoek bebloemen en daarop dun uitrollen, tot een heel dun deeg.
Insmeren met de gesmolten boter.
Bestrooien met de broodkruim en daarna met het appel kaneelmengsel met de amandelen 1/3 vrijlaten en met de doek oprollen. Verder beboteren
Bij 200 graden ca 30 minuten bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 19:08:37 #296
91830 MaximusTG
pi_120427503
Er is volgens mij ook diepvriesstrudeldeeg te koop, zou je dat dan niet proberen? Zelfgemaakt is natuurlijk leuker, maar ik lees dat het beste strudeldeeg zogenaamd 'gezogen' is, met de hand gerekt deeg, dat bedekt wordt met appel en dan opgerold, zodat er ook deeg tussen de vulling komt en andersom. Zo dus:



Maar dat lijkt me best lastig nog om goed dun te krijgen, dus misschien niet heel handig met de kerst?
pi_120449194
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 19:08 schreef MaximusTG het volgende:
Er is volgens mij ook diepvriesstrudeldeeg te koop, zou je dat dan niet proberen? Zelfgemaakt is natuurlijk leuker, maar ik lees dat het beste strudeldeeg zogenaamd 'gezogen' is, met de hand gerekt deeg, dat bedekt wordt met appel en dan opgerold, zodat er ook deeg tussen de vulling komt en andersom. Zo dus:

[ afbeelding ]

Maar dat lijkt me best lastig nog om goed dun te krijgen, dus misschien niet heel handig met de kerst?
Tja, heb ook niet zo'n ervaring met deeg dus misschien is dit een betere optie.. Of ik kies voor iets anders waar ik wel ervaring mee heb en dan kan ik dit een jaar oefenen... in ieder geval beide bedankt en ik ga het recept sowieso proberen! Of dat voor of na de kerst wordt weet ik nog niet ;)
pi_120513895
In alle recepten voor semifreddo die ik zie staat er dat het 2 uur in de vriezer moet.
Maar langer kan toch ook he? Ik was van plan om het de dag van tevoren te maken..

Of krijg je dan kristallen of iets?
pi_120514921
Onze semifreddo van afgelopen zondag moest 4 uur in de koelkast. We hadden nog over, de volgende dag was het prima te eten. Ik had gedacht dat er inderdaad kristallen op zouden komen maar dat was dus niet zo.
Spoilers!
  woensdag 19 december 2012 @ 18:01:35 #300
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_120515683
Wij krijgen voor kerstavond wildzwijnrugfilet..

Erg leuk en hopelijk lekker, maar hoe en met wat kan ik deze het beste bereiden?
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')