abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 15 december 2012 @ 09:28:29 #251
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_120333231
het is alweer een tijdje geleden dat ik risotto gemaakt heb. Ben even de verhoudingen tussen de risottorijst en vloeistof kwijt.

Hoeveel ml wijn en bouillon moet ik gebruiken voor 300gram risottorijst?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 15 december 2012 @ 09:40:17 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120333294
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 09:28 schreef The_Hives het volgende:
het is alweer een tijdje geleden dat ik risotto gemaakt heb. Ben even de verhoudingen tussen de risottorijst en vloeistof kwijt.

Hoeveel ml wijn en bouillon moet ik gebruiken voor 300gram risottorijst?
Ik maak hem zo

Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaroli (Echte risotto rijst)
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan

Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.

Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 december 2012 @ 09:44:30 #253
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_120333329
ik maak de geitenkaas en spinazie variant. Maar 1,3-1,5 liter op 300 gram dus. Thnx! De recepten die ik langs zie komen wisselen nogal...
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 15 december 2012 @ 09:51:25 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120333379
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 09:44 schreef The_Hives het volgende:
ik maak de geitenkaas en spinazie variant. Maar 1,3-1,5 liter op 300 gram dus. Thnx! De recepten die ik langs zie komen wisselen nogal...
Het ligt ook aan de rijst, rest van de ingredienten, hoe hard je het hebt koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120333458
Piet, je bedoelt neem ik aan 15-20 minuten totaal, niet nadat je bouillon op is?
Spoilers!
  zaterdag 15 december 2012 @ 10:01:10 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120333488
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 09:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Piet, je bedoelt neem ik aan 15-20 minuten totaal, niet nadat je bouillon op is?
Ligt aan de soort rijst die je gebruikt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 december 2012 @ 21:27:34 #257
18772 pos
@@sweet@@
pi_120352578
Hoi, Piet...vraagje :)
Heb een recept waarin staat 750 gr biefstuk of entrecote, in dunne repen tegen de draad...

Piet waarom tegen de draad?, snij altijd met de draad mee.
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  zaterdag 15 december 2012 @ 21:29:47 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120352684
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 december 2012 21:27 schreef pos het volgende:
Hoi, Piet...vraagje :)
Heb een recept waarin staat 750 gr biefstuk of entrecote, in dunne repen tegen de draad...

Piet waarom tegen de draad?, snij altijd met de draad mee.
Structuur is malser. Maar welk recept laat je mooi vlees als dit zo verpesten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 december 2012 @ 21:36:05 #259
18772 pos
@@sweet@@
pi_120352974
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2012 21:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Structuur is malser. Maar welk recept laat je mooi vlees als dit zo verpesten?
http://www.okokorecepten.(...)-kastanjechampignons
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  zaterdag 15 december 2012 @ 22:07:49 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120354188
quote:
Ik voorspel je een taai hapje.
Zonde van het vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 december 2012 @ 22:57:50 #261
18772 pos
@@sweet@@
pi_120356451
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2012 22:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik voorspel je een taai hapje.
Zonde van het vlees.
tnxs lol...ga ik het dus niet
maken :)
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  zaterdag 15 december 2012 @ 22:59:46 #262
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_120356519
Het is toch beef wellington geworden :D :@
Laffe huichelaar
  zaterdag 15 december 2012 @ 23:01:17 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120356577
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 22:59 schreef timmmmm het volgende:
Het is toch beef wellington geworden :D :@
Niets mis mee, erg mooi gerecht!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 december 2012 @ 23:02:23 #264
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_120356613
Nog tips?
Laffe huichelaar
  zaterdag 15 december 2012 @ 23:06:14 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120356737
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 23:02 schreef timmmmm het volgende:
Nog tips?
Waarvoor?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 december 2012 @ 23:08:05 #266
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_120356813
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2012 23:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarvoor?
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 22:59 schreef timmmmm het volgende:
Het is toch beef wellington geworden :D :@
Ik dacht dat dat wel duidelijk was :@ Ik maak me en beetje zorgen om het inrollen vooral. Wat is de ideale kerntemperatuur? Hierbij ook 55 denk ik hè?
Laffe huichelaar
  zaterdag 15 december 2012 @ 23:25:07 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120357485
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 december 2012 23:08 schreef timmmmm het volgende:

[..]


[..]

Ik dacht dat dat wel duidelijk was :@ Ik maak me en beetje zorgen om het inrollen vooral. Wat is de ideale kerntemperatuur? Hierbij ook 55 denk ik hè?
55 graden is goed
Gordon doet het voor, het is een hufter, maar koken kan ie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120358152
wist niet zeker of ik dit hier moest posten maar probeer het maar.
als ik stoofpeertjes kook dat voeg ik de schillen bij het kookwater.
ik heb nu al verschillende vreemde blikken van personen gekregen, maar het geeft alleen maar meer smaak toch?
  zaterdag 15 december 2012 @ 23:45:02 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120358206
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 23:43 schreef fespo het volgende:
wist niet zeker of ik dit hier moest posten maar probeer het maar.
als ik stoofpeertjes kook dat voeg ik de schillen bij het kookwater.

alleen maar meer smaak toch?
Nog nooit gedaan. Geen idee wat ze allemaal op peren spuiten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120358233
ik was ze wel natuurlijk.

en het kan niet veel slechter zijn dan bespoten citroenen e.d. toch?
  zaterdag 15 december 2012 @ 23:47:04 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120358283
Geen idee, ik schil ze en stoof ze in wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 december 2012 @ 23:49:24 #272
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_120358373
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 23:45 schreef fespo het volgende:
ik was ze wel natuurlijk.

en het kan niet veel slechter zijn dan bespoten citroenen e.d. toch?
geen ervaring mee, maar met water spoel je niet alle meuk eraf die er op gespoten wordt.

en bespoten citroenen ben ik ook geen fan van.....
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_120358436
nouja een appel eten zoveel mensen met schil.
en elk fruit/groente wordt met een beetje geluk alleen even snel gewassen.

maar goed we gaan teveel offtopic.
  zaterdag 15 december 2012 @ 23:52:35 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120358481
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2012 23:51 schreef fespo het volgende:
nouja een appel eten zoveel mensen met schil.
en elk fruit/groente wordt met een beetje geluk even snel gewassen.

maar goed we gaan teveel offtopic.
Zie veel appels altijd glimmen alsof er een waxlaag op zit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120359154
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 december 2012 23:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zie veel appels altijd glimmen alsof er een waxlaag op zit.
Er zit ook een laag op, maar niet door menselijk ingrijpen. De appels maken die stof zelf aan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')