Met een airfryer wel hoor! Er bestaat ook een Tefalvariant met een roerarm erin, daar kunnen inderdaad geen kroketten in.quote:Op woensdag 14 november 2012 07:40 schreef DroogDok het volgende:
Geen persoonlijke ervaring, van horen zeggen dat het niet knapperig is. Ook kan je er volgens mij geen kroketten mee bakken
Dan kan je net zo goed ovenfriet nemen, smaakt ook zoals natte honden ruiken.quote:Op woensdag 14 november 2012 07:36 schreef corehype het volgende:
Ik las een ad in de kruidvat-magazine over een Airfryer waarmee je friet/patat kan bakken zonder olie
Wie heeft hier ervaring mee? Wat gebeurt er met de smaak?
Een blok vet in de wok? Kun je daarmee frituren?quote:Op woensdag 14 november 2012 14:50 schreef MaximusTG het volgende:
Feit blijft dat het 'minder ongezond' maken van een frituur onzin is. Als je dat nodig hebt dan eet je gewoon teveel gefrituurd eten.
Ik frituur bijna nooit, maar als we dr een keertje zin in hebben heb ik gewoon een blok vet in de koelkast liggen dat de plaatstalen wok in gaat.
Ja, met ovenfriet is dat zon gedoe, dat vet vervangenquote:Op woensdag 14 november 2012 20:30 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
Smaak is absoluut anders dan uit een frituurpan. Kan ook niet anders zit ook veel minder vet in. Ovenfriet supercrunch van aviko is prima te doen. Geen gedoe meer met vet vervangen.
Het zou voor de algemene gezondheid al heel veel schelen als mensen weer in stabiele vetten zoals ossewit of kokosolie zouden frituren ipv in de industriele rotzooi die nu bijna verplicht moet worden gebruikt...quote:Op woensdag 14 november 2012 14:50 schreef MaximusTG het volgende:
Feit blijft dat het 'minder ongezond' maken van een frituur onzin is. Als je dat nodig hebt dan eet je gewoon teveel gefrituurd eten.
Precies, probleem is alleen dat onder druk van met name bedrijven als Unilever die gezonde vetten (dierlijke vetten en een select aantal plantaardige) zijn vervangen door ongezonde (industriele plantaardige olie zoals soja, zonnebloem, lijnzaad, katoenzaad, mais, etc) of door suiker.quote:Op donderdag 15 november 2012 11:42 schreef louter_genieten het volgende:
goed op constante temperatuur frituren is met mate niet zo heel ongezond... Mensen die zonder vet willen leven ;[ eet gewoon voldoende gezonde vetten
Heeft te maken met de verhouding. Je lichaam heeft linolzuur (omega 6) in kleine hoeveelheden nodig, maar dan wel in ongeveer gelijke verhouding met linoleenzuur (omega 3). Doordat we met z'n allen veel te veel plantaardige rotzooi zijn gaan gebruiken, is die verhouding compleet scheefgegaan. Teveel linolzuur zorgt voor chronische ontstekingsreacties in de bloedvaten, en die zorgen weer voor vaatvernauwingen die hartaanvallen en beroertes enzo tot gevolg hebben.quote:wat is er btw mis met een hoge concentratie Linolzuur? te hoge temp?
Snackbars die in dat laatste frituren zijn helaas zo goed als niet meer te vindenquote:Op woensdag 14 november 2012 20:56 schreef RobinOok het volgende:
Huh? Heb ii iets gemist? In welke industiele zooi frituren mensen dan?
Ik zou zweren dat het gewoon olie is. Zonnebloem, arachide, whatever, maar wel gewoon olie. Of ossenwit dus.
Nope. Frituurvet(en in het bijzonder olijfolie) is na een paar keer verhitten echt niet goed. Beter frituur je gewoon in ossewit.quote:Op vrijdag 23 november 2012 22:23 schreef blow... het volgende:
Waarom wil je dat? Frituurvet is gewoon plantaardig vet en het ongezonde vet zit juist in de snack zelf.
Dit is dus niet waar.quote:Op woensdag 14 november 2012 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan kan je net zo goed ovenfriet nemen, smaakt ook zoals natte honden ruiken.
Arachideolie is ook prima.quote:Op vrijdag 23 november 2012 22:26 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Nope. Frituurvet(en in het bijzonder olijfolie) is na een paar keer verhitten echt niet goed. Beter frituur je gewoon in ossewit.
Wij gebruiken frituurvet vaak maar 2 keer ofzo.quote:Op vrijdag 23 november 2012 22:26 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Nope. Frituurvet(en in het bijzonder olijfolie) is na een paar keer verhitten echt niet goed. Beter frituur je gewoon in ossewit.
Wist niet dat jij een horecaffer was.quote:Op zaterdag 24 november 2012 20:28 schreef djkoelkast het volgende:
Voor de patat hebben we 2,5kg blokken Ossewit, maar gaan we vervangen voor Wagyu Ossewit, dat is nog goedkoper ook.
Voor de snacks hebben we blokken ongeharde palmolie. 100% palm, geen andere vetten er in.
Eitje bakken we in de kokosolie (ook ongehard) en/of roomboter.
Klopt.quote:Op zaterdag 24 november 2012 16:34 schreef BasEnAad het volgende:
Ik snap het gezeur ook niet. Je wordt niet dik van friet, dat heeft maar 11% vet. Het is vooral de saus.
Ik werk niet in de horeca hoor, kan wel bij de groothandels inkopen.quote:Op zaterdag 24 november 2012 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wist niet dat jij een horecaffer was.
Nja, ik maak met de airfryer lekkere frites met ongeveer 3% olie. Zoals al gezegd; lekkerder dan gefrituurde frites uit de winkel (prefab).quote:Op zaterdag 24 november 2012 16:34 schreef BasEnAad het volgende:
Ik snap het gezeur ook niet. Je wordt niet dik van friet, dat heeft maar 11% vet. Het is vooral de saus.
Tzatziki.quote:Op zaterdag 24 november 2012 21:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Nja, ik maak met de airfryer lekkere frites met ongeveer 3% olie. Zoals al gezegd; lekkerder dan gefrituurde frites uit de winkel (prefab).
En wat saus betreft kan je natuurlijk ook iets anders doen. Maak lekker zaziki en bak en lekker wat tartaartjes bij. Voila, griekse schotel met weinig vet.
Sorry maar (nagenoeg) vetloze patat vind ik echt niet te eten. Net als een kroket uit de oven nergens op lijkt en een gebakken ei zonder boter/olie gebakken ook niet te vreten is.quote:Op zaterdag 24 november 2012 21:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Nja, ik maak met de airfryer lekkere frites met ongeveer 3% olie. Zoals al gezegd; lekkerder dan gefrituurde frites uit de winkel (prefab).
En wat saus betreft kan je natuurlijk ook iets anders doen. Maak lekker zaziki en bak en lekker wat tartaartjes bij. Voila, griekse schotel met weinig vet.
Ik ben echt een kritische eter als het aankomt op smaak. Het is minder vet, maar de smaak is hetzelfde en de boel is goed krokant. Nee, exact gelijk aan gefrituurd is het niet, maar zoals ik al zei; beter dan fabrieksrites. Het mooie is dat er wel genoeg vet in zit om smaak te hebben. Het heeft me wel een paar experimenten gekost maar het gaat nu echt prima.quote:Op zaterdag 24 november 2012 22:39 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Sorry maar (nagenoeg) vetloze patat vind ik echt niet te eten. Net als een kroket uit de oven nergens op lijkt en een gebakken ei zonder boter/olie gebakken ook niet te vreten is.
Klopt,quote:Op zaterdag 24 november 2012 23:16 schreef golfer het volgende:
In de nieuwe consumentengids van de Consumentenbond weer een test van allerlei friteuses, incl. die Airfryer.
Overigens is dus alle voorverpakte frites al voorbehandeld en zit daar alleen al vrij veel vet in. Vetvrij frituren bestaat dus niet, hooguit vetarm.
Ik geloof nooit dat jouw patat zo lekker is als die van mij die voor en afgebakken wordt in ossewit.quote:Op zaterdag 24 november 2012 22:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik ben echt een kritische eter als het aankomt op smaak. Het is minder vet, maar de smaak is hetzelfde en de boel is goed krokant. Nee, exact gelijk aan gefrituurd is het niet, maar zoals ik al zei; beter dan fabrieksrites. Het mooie is dat er wel genoeg vet in zit om smaak te hebben. Het heeft me wel een paar experimenten gekost maar het gaat nu echt prima.
Is dus neit te vergelijken met wat je noemt.
Oh nee, in ossewit afgebakken frieten zijn lekkerder absoluut, mits goed bereid. Maar de airfryer is alsnog prima en wat eruit komt is verbluffend goed voor een convectie-oventje.quote:Op zondag 25 november 2012 01:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik geloof nooit dat jouw patat zo lekker is als die van mij die voor en afgebakken wordt in ossewit.
In die airfryer zal wel een laag teflon zitten ook, nog een reden om hem niet te gebruiken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |