Wij gebruiken frituurvet vaak maar 2 keer ofzo.quote:Op vrijdag 23 november 2012 22:26 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Nope. Frituurvet(en in het bijzonder olijfolie) is na een paar keer verhitten echt niet goed. Beter frituur je gewoon in ossewit.
Wist niet dat jij een horecaffer was.quote:Op zaterdag 24 november 2012 20:28 schreef djkoelkast het volgende:
Voor de patat hebben we 2,5kg blokken Ossewit, maar gaan we vervangen voor Wagyu Ossewit, dat is nog goedkoper ook.
Voor de snacks hebben we blokken ongeharde palmolie. 100% palm, geen andere vetten er in.
Eitje bakken we in de kokosolie (ook ongehard) en/of roomboter.
Klopt.quote:Op zaterdag 24 november 2012 16:34 schreef BasEnAad het volgende:
Ik snap het gezeur ook niet. Je wordt niet dik van friet, dat heeft maar 11% vet. Het is vooral de saus.
Ik werk niet in de horeca hoor, kan wel bij de groothandels inkopen.quote:Op zaterdag 24 november 2012 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wist niet dat jij een horecaffer was.
Nja, ik maak met de airfryer lekkere frites met ongeveer 3% olie. Zoals al gezegd; lekkerder dan gefrituurde frites uit de winkel (prefab).quote:Op zaterdag 24 november 2012 16:34 schreef BasEnAad het volgende:
Ik snap het gezeur ook niet. Je wordt niet dik van friet, dat heeft maar 11% vet. Het is vooral de saus.
Tzatziki.quote:Op zaterdag 24 november 2012 21:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Nja, ik maak met de airfryer lekkere frites met ongeveer 3% olie. Zoals al gezegd; lekkerder dan gefrituurde frites uit de winkel (prefab).
En wat saus betreft kan je natuurlijk ook iets anders doen. Maak lekker zaziki en bak en lekker wat tartaartjes bij. Voila, griekse schotel met weinig vet.
Sorry maar (nagenoeg) vetloze patat vind ik echt niet te eten. Net als een kroket uit de oven nergens op lijkt en een gebakken ei zonder boter/olie gebakken ook niet te vreten is.quote:Op zaterdag 24 november 2012 21:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Nja, ik maak met de airfryer lekkere frites met ongeveer 3% olie. Zoals al gezegd; lekkerder dan gefrituurde frites uit de winkel (prefab).
En wat saus betreft kan je natuurlijk ook iets anders doen. Maak lekker zaziki en bak en lekker wat tartaartjes bij. Voila, griekse schotel met weinig vet.
Ik ben echt een kritische eter als het aankomt op smaak. Het is minder vet, maar de smaak is hetzelfde en de boel is goed krokant. Nee, exact gelijk aan gefrituurd is het niet, maar zoals ik al zei; beter dan fabrieksrites. Het mooie is dat er wel genoeg vet in zit om smaak te hebben. Het heeft me wel een paar experimenten gekost maar het gaat nu echt prima.quote:Op zaterdag 24 november 2012 22:39 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Sorry maar (nagenoeg) vetloze patat vind ik echt niet te eten. Net als een kroket uit de oven nergens op lijkt en een gebakken ei zonder boter/olie gebakken ook niet te vreten is.
Klopt,quote:Op zaterdag 24 november 2012 23:16 schreef golfer het volgende:
In de nieuwe consumentengids van de Consumentenbond weer een test van allerlei friteuses, incl. die Airfryer.
Overigens is dus alle voorverpakte frites al voorbehandeld en zit daar alleen al vrij veel vet in. Vetvrij frituren bestaat dus niet, hooguit vetarm.
Ik geloof nooit dat jouw patat zo lekker is als die van mij die voor en afgebakken wordt in ossewit.quote:Op zaterdag 24 november 2012 22:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik ben echt een kritische eter als het aankomt op smaak. Het is minder vet, maar de smaak is hetzelfde en de boel is goed krokant. Nee, exact gelijk aan gefrituurd is het niet, maar zoals ik al zei; beter dan fabrieksrites. Het mooie is dat er wel genoeg vet in zit om smaak te hebben. Het heeft me wel een paar experimenten gekost maar het gaat nu echt prima.
Is dus neit te vergelijken met wat je noemt.
Oh nee, in ossewit afgebakken frieten zijn lekkerder absoluut, mits goed bereid. Maar de airfryer is alsnog prima en wat eruit komt is verbluffend goed voor een convectie-oventje.quote:Op zondag 25 november 2012 01:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik geloof nooit dat jouw patat zo lekker is als die van mij die voor en afgebakken wordt in ossewit.
In die airfryer zal wel een laag teflon zitten ook, nog een reden om hem niet te gebruiken.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |