Een tijdje geleden heb ik een Ferrari Napoli gekocht. Het viel me echter wat tegen omdat ie niet zo warm werd als ik gedacht had. De thermostaat leek me ook vrij zinloos aangezien er blijkbaar nog een beveiligings schakelaar in zit die de boel uitschakelt
.
Op zich komt er een prima pizza uit maar echt een adrenaline kick krijg je er niet van. Nu leken de modificaties die je her en der tegenkomt me wel wat teveel van het goede dus ik bedacht me dat ik het ding gewoon eens open zou maken om te kijken wat er in zit.
Dat gaat als volgt:
In de knop van de thermostaat zit een schroef onder een dopje. Deze moet los en dan kun je de knop van de thermostaat halen.
De handgreep aan de bovenkant kun je ook gewoon losdraaien en er af halen.
Dan zitten er nog 2 schroeven aan de achterkant die je los schroeft
Vervolgens schroef je 1 van de poten aan de zijkant los en trek je de bovenkant uit beide poten.
Dan kun je de bovenkant openmaken en zie je 2 draden naar een schakelaar lopen. Deze zorgt ervoor dat de oven uitschakelt als hij te warm dreigt te worden.
Je kunt nu deze draden met elkaar doorverbinden zodat de oven niet meer af slaat. De oven kan dan absurd heet worden en je zult moeten experimenteren hoe je er dan een goede pizza mee maakt. Verbranden binnen een minuut is echter niet ondenkbaar.
Dit heb ik een tijdje gedaan maar ik vond het zonder thermometer niet makkelijk om in te schatten hoe heet de steen was. (In de onderkant van de oven zit overigens ook nog een 10A zekering die stuk gaat als hij te heet wordt.)
Dus heb ik de schakelaar weer aangesloten, los gehaald en er 2 ringen (M10 sluitring) onder geplaatst.
Omdat hij nu verder van de hitte af is schakelt hij later uit (Op stand 2 1/2 na 9 minuut 30 in plaats van 7 minuten) en kan de oven dus iets heter worden. Misschien dat ik het ook nog weleens met 3 of 4 ringen ga proberen.
Deze modificatie is heel simpel zelf te doen met minimaal gereedschap en is in een half uur gepiept.
Ik kon het niet laten en heb 4 M10 ringen tussen de schakelaar en de behuizing gezet. Op stand 2 1/2 duurt het dan 10 minuut 20 voordat de oven afslaat. De steen is dan behoorlijk heet.
Als je de klep dan opent duurt het 3 minuut 10 voordat de oven weer aanslaat. De steen is dan weer wat afgekoeld maar als je de klep dan weer dicht doet kun je de oven weer wat op laten warmen voordat hij weer af slaat.(Zonder ringen kan het gebeuren dat de oven af slaat terwijl de pizza nog bakt. Not good.) Je hebt met 4 ringen wat meer speelruimte om te experimenteren.
[ Bericht 10% gewijzigd door Hansadutta op 26-01-2013 23:02:20 ]