abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † donderdag 22 november 2012 @ 00:06:09 #76
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119490717
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 23:30 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, jij moet dus ook, met Bio Tarwe, een mooie pizza kunnen maken.
Overigens zie ik net dat ik wel de suggestie in mn PDF bij receptformule 1, die een nacht de koelkast gaat, om er wat extra gist bij te doen en dan niet de koelkast in te doen weg heb gehaald in de meest recente versie. Dan kan je beter receptformule 2 gebruiken. Al zit daar ook wel flink wat wachttijd in. Je kan alsnog wel receptformule 1 doen zonder koelkastrijs, maar dan dus zeker wel wat meer gist, en gewoon goed het volume van het deeg in de gaten houden. Als er geen lucht in het deeg zit wordt kan ie ook niet goed rijzen in de oven.
Ik pak gewoon je recept met 1 nacht rijzen. Even goed aanpakken. Is voor de smaak ook wel bevorderlijk.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_119545357
Vandaag weer eens pizza gemaakt en nu was ik best tevreden over het deeg. Het bloem was trouwens van euroshopper, deze heeft ook 11% gluten.





pi_119546134
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 17:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Vandaag weer eens pizza gemaakt en nu was ik best tevreden over het deeg. Het bloem was trouwens van euroshopper, deze heeft ook 11% gluten.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Super mooi! Wij moeten ook echt weer pizza volgende week. Heb nog een heel lekker geroosterd paprika sausje, eens even denken wat er nog meer op komt dan.
pi_119546746
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:55 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, daar is soezie frans krokant of surprima plus inderdaad veel beter voor :).
de welkoop heeft hier geen soezie frans krokant, surprima plus... best lastig nog om aan goed bloem te komen.
koopmans bio heeft de supermarkt hier ook niet...

welkoop kan wel soezie frans krokant bestellen. maar alleen per 4 en dan moet ik alle 4 de pakken afnemen... dat is me toch nog net iets teveel in 1x.
nog mensen in groningen die opzoek zijn naar goede bloem?

[ Bericht 13% gewijzigd door loecje op 24-11-2012 13:28:35 ]
  vrijdag 23 november 2012 @ 20:16:45 #80
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_119550626
Wat maken jullie toch mooie pizza's.. Wil ook wel weer maar ik faal steeds :')

Bestel bij pizzaria sowieso altijd zonder kaas, ben niet van de gesmolten spul, al het andere erop is veel lekkerder, kaas maskeert de smaak meer dan dat het versterkt. Vind ik dan in dit geval
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  † In Memoriam † zaterdag 24 november 2012 @ 18:41:48 #81
91830 MaximusTG
pi_119578209
Joh, dat kan jij toch heus wel. Ik raad aan om, als je nog wat moeite ermee hebt om receptformule 2 van mijn PDF te maken. Doe je lekker morgen op zondag. Duurt 8 uur, maar je kan eventueel nog wel een uurtje van die eerste 5, en een half uurtje van de eerste van de twee keer 1,5 uur snoepen. Omdat je dat niet opgebold in de koelkast zet blijft het deeg wat "steviger" en makkelijker handelbaar.
Geeft echt mooi vormbaar deeg.
Let wel op, ik heb pas die hoeveelheden wat verminderd, was iets teveel voor 28 cm. Maar dr staat nog in de tekst (405 gram). Dat klopt dus niet. Je mengt alle bloem met alle gist, en haalt daar vervolgens net zoveel gram als het totale water vanaf om met het water te mengen. Dat staat 5 uur, en dan de rest van de bloem, het zout en de honing (hoeft niet per se, maar geeft mooie bruining en is wat voedsel voor de gist). Je kan ook na 3 uur rijzen snachts in de koelkast zetten en dan verder met de 2x 1,5 uur.
  zondag 25 november 2012 @ 21:54:21 #82
296595 foodlover
live and learn
pi_119619045
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 17:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Vandaag weer eens pizza gemaakt en nu was ik best tevreden over het deeg. Het bloem was trouwens van euroshopper, deze heeft ook 11% gluten.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Kijk, superpizza gewoon van goedkope bloem, zien er super uit!
pi_119628001
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2012 21:54 schreef foodlover het volgende:

[..]

Kijk, superpizza gewoon van goedkope bloem, zien er super uit!
Bedankt :) Ik ben idd erg tevreden. Tot nu toe het beste resultaat met het goedkoopste bloem.
pi_119637456
Vandaag weer een lunchpizza. Het deeg was na twee dagen rijzen in de koelkast wel moeilijker om te vormen maar qua smaak was er een echte verbetering.

  † In Memoriam † maandag 26 november 2012 @ 14:25:59 #85
91830 MaximusTG
pi_119637822
Lekker hoor :). Ja, is echt een verschil he, zo langer fermenteren? Ik denk dat je de vormbaarheid wel kan verbeteren als je opnieuw balt na de koelkast, maar dat moet je dan wel niet na te lange tijd doen, anders zit er denk ik geen genoeg voedsel in het deeg om de gist nog een keer het deeg te laten rijzen. Bv 1-2 dagen bulk rijs in koelkast en dan verdelen, 2 uur wachten en bakken.

edit: opkomend pizzaproject van mij; Ik heb zo'n extra pizzasteen gekocht van oetker bij de blokker. Maar 12 euro, 33 cm rond, 1 cm dik, handvat zit los. Geprobeerd om die boven mn dikke pizzasteen te leggen op een rooster, en dan de pizza ertussen te bakken. Dat was niet zo'n succes. Maar ga em nu misschien kleiner slijpen en boven het element in de Bestron oven monteren.
Nog ff een nieuw slijpschijfje halen.

[ Bericht 30% gewijzigd door MaximusTG op 26-11-2012 14:31:14 ]
pi_119638985
Ik ben al een tijd opzoek naar een betaalbare pizzasteen. Nu kwam ik het volgende tegen http://www.gietijzerenkac(...)f_chamotte_plaat.php

Weet iemand of zoiets geschikt is? Aangezien de prijs nogal erg laag is ivm andere webshops
  † In Memoriam † maandag 26 november 2012 @ 15:04:00 #87
91830 MaximusTG
pi_119639042
Ja, dat is perfect, dat is precies zo'n steen die ik ook heb. Erg goedkoop idd!

Maar ze zeggen het zelf toch ook al?

"We gebruiken deze plaat als bodemplaat in een met hout gestookte bakoven.
Deze vuurvaste plaat kan vanwege de hoge kwaliteit in iedere bakoven toegepast worden.
De steen is gekeurd op voedselveiligheid."
pi_119639071
Misschien heeft iemand een oplossing voor het volgende probleem: ik zet mijn deeg ook een dag van te voren in de koelkast. Maar krijg het niet goed (of op tijd) op kamer-temperatuur als ik thuis kom van m'n werk. En eerlijk gezegd heb ik geen zin om 2 uur te wachten als ik thuis kom, dus meestal eet ik alleen pizza in het weekend.

Is er een manier om gekoeld deeg sneller op kamertemperatuur te brengen zonder kwaliteit in te leveren?
  † In Memoriam † maandag 26 november 2012 @ 15:08:44 #89
91830 MaximusTG
pi_119639233
Je kan het natuurlijk op een warmere plek zetten. Bv bij een verwarming. Maar niet te warm..
Wat ik anders zou bedenken is om je deeg de dag ervoor te maken, in de koelkast te doen en het dan 's ochtends met een koelelement in een koeltas oid doen. Dat warmt ie heel geleidelijk op. Maar dat moet je dus een beetje uitproberen hoeveel koelelementen je nodig hebt.
Of een elektrische koelbox op een tijdschakelaar?
pi_119639372
Dat met die koeltas en koelelement is wel een erg goed idee. Daar ga ik denk ik eens wat experimentjes mee doen. Bedankt voor de tip!
pi_119645903
De laatste (en enige) keer dat ik het een nacht in de koelkast heb gestopt was het amper (eigenlijk niet) gerezen en viel de pizza nogal zwaar op de maag (kwam mij daarna iets te boven dat koude rijzen misschien kan remmen). Heb het daarna gewoon een nacht op het aanrecht laten staan met een droge theedoek over de beslagkom (de thermostaat natuurlijk niet op 25 staan ofzo). Toen was het wel goed :). Ook geen geklooi met op kamertemperatuur brengen :).
  † In Memoriam † maandag 26 november 2012 @ 18:32:24 #92
91830 MaximusTG
pi_119646183
Nee, natuurlijk was het niet gerezen in de koelkast. Dat is nu net het punt. Dat het deeg wel fermenteert (ander proces dan de gist), en heel langzaam rijst. Daarna haal je het er dus uit en laat je het rijzen. Hoe lang dat duurt na het uit de koelkast halen is afhankelijk van
-hoe lang het erin stond
-hoeveel gist er oorspronkelijk in zat
-de temperatuur van het deeg voor het erin ging (vooral dus temp water)
-de temperatuur van de koelkast
-de omgevingstemperatuur

Heel veel variabelen dus. Maar in de praktijk zul je dus gewoon moeten kijken of je deeg al ver genoeg gerezen is om te vormen en bakken.

Een hele nacht rijzen kan wel hoor, maar dan moet je dus ook niet teveel gist gebruiken, want dan rijst het veel te snel.
pi_119647266
Voor het eerst in dit topic, want ik wil binnenkort een lekkere zelfgebakken pizza proberen te maken... Dus misschien een stomme vraag, maar hoop dat jullie me kunnen helpen.

Omdat dit voor een feestje is, doe ik dit op een vierkante bakplaat van 36*36 cm, en wil daar dan ook vierkante pizza op maken. Zodat ik de pizza in kleine stukjes kan verdelen en iedereen een klein stukje kan pakken. Kunnen jullie me helpen hoeveel ik dan nodig heb uitgaande van onderstaand recept: Dit recept staat al lange tijd in dit topic en is door veel Fok!kers gebruikt:
Ingredienten:
- 350 gram bloem *
- 2,5 deciliter lauw water**
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist (extra lekker met biergist!)

Dit is wat in de openingspost stond...
  † In Memoriam † maandag 26 november 2012 @ 19:34:06 #94
91830 MaximusTG
pi_119648564
Persoonlijk vind ik dat niet echt een goed 'recept', het is niet meer dan een opsomming van de benodigde ingrediënten en hoeveel je er ongeveer van nodig hebt.

Jij hebt een bakplaat van 36*36=1296 vierkante centimeter.
De pizza's in mijn pdf zijn 28 cm in diameter. Dat is ongeveer 3,14*14*14=615 vierkante centimeter. Met deeg voor twee van die pizza's zou je dus een bakplaat kunnen bedekken ongeveer.
Neem dus recept 2, de pdf, en dan receptformule 2 op pagina 7. Daarmee maak je twee plaatpizzas. Hoeveel je er daarvan wil maken moet je zelf inschatten.
Het kan handig zijn de pizza's even voor te bakken met alleen saus en dan pas te beleggen. Eventueel doe je dat van te voren, heb je minder werk op het feest zelf.
  maandag 26 november 2012 @ 20:59:00 #95
296595 foodlover
live and learn
pi_119652874
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 14:13 schreef Terpentin07 het volgende:
Vandaag weer een lunchpizza. Het deeg was na twee dagen rijzen in de koelkast wel moeilijker om te vormen maar qua smaak was er een echte verbetering.

[ afbeelding ]
Nice *O*
  † In Memoriam † dinsdag 27 november 2012 @ 14:04:49 #96
91830 MaximusTG
pi_119672415
Ultieme Bestron Alfredo mod:



Oetker pizzasteen 3 cm rand eraf geslepen. Heeel veel stof:p. Maar toen brak ie in tweeen toen ik het middelste gaaje wou boren... Maar achteraf niet zo erg, stukken passen mooi in elkaar en in zn geheel had ik em nooit gemonteerd gekregen.
Ben benieuwd hoe ie nu bakt..
pi_119855117
Gister import Italiaans tipo 00-meel gehaald bij de Sligro. Nooit meer anders!!! Wat een heerlijk deeg. O+ Veel beter nog dan het pizzameel van de plaatselijke molen. :Y
pi_119936413
Ik volg deze reeks al een tijdje. Ik ben een grote pizzaliefhebber en maak bijna wekelijks zelf pizza. Nu wilde ik komende zomer een cheap-ass pizzaoventje voor in de tuin kopen. Ik kwam deze tegen: http://www.mijnpizzaoven.nl/home/ Iemand die ervaring hiermee heeft?
  † In Memoriam † woensdag 5 december 2012 @ 08:45:15 #99
91830 MaximusTG
pi_119946050
Geen ervaring mee, maar dat is inderdaad geen duur oventje. Bedenk alleen wel dat bij de traditionele houtovens voor pizza, het vuur in dezelfde ruimte is als de pizza. Dat is toch weer net wat anders dan bij diegene die je linkt. En ik zie dat ie flink verkleurt na de eerste keer verhitten, en dat ie roest. Je moet er ook nog los een steen bij kopen.
Dus op zich een leuke en relatief goedkope manier om een keer te experimenteren met pizza bakken in een op hout gestookte oven. Maar voor iets meer dan het dubbele heb je al zo'n oven:


Dus misschien is het geld nog in je zak houden verstandiger?
Verder kan je natuurlijk als je een beetje handig bent en kan lassen zo'n oventje zelf maken.
Of anders kan je ook nog een kogelbbq modden!
pi_119947926
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 17:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Vandaag weer eens pizza gemaakt en nu was ik best tevreden over het deeg. Het bloem was trouwens van euroshopper, deze heeft ook 11% gluten.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mag ik vragen welk deegrecept je hier gebruikt hebt? Ziet er zeer goed uit ^O^
Oh, and that's a bad miss!
pi_119963495
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 10:19 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Mag ik vragen welk deegrecept je hier gebruikt hebt? Ziet er zeer goed uit ^O^
Dankje, het recept was die uit de pdf van maximustg, het is een recept voor 2 pizza's maar ik maak er altijd 3 van het deeg. Dus ietsje kleiner dan gewend.

Vandaag maak ik weer deeg voor zaterdag. Ik had trouwens de geraspte mozzarella gekocht van galbani en voor mij is het de perfekte pizzakaas. helaas alleen bij de c1000 te koop.

Deze is trouwens van een aantal dagen geleden, knoflook/paprika/ui :9~

  zaterdag 8 december 2012 @ 18:28:34 #102
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120080530
Oven is aan het voorverwarmen, tweedagen deeg lekt uit de rijsbakjes op het aanrecht.
Daar gaan we weer :P
pi_120080926
Vanmiddag nog eens een pizza'tje gemaakt, maar het deeg ging niet zo heel lekker omhoog. Ik denk dat mijn instant gist is overleden, zo'n bulk verpakking van Bruggeman is alles behalve ideaal. Dus.... terug naar de 7 grams zakjes van Dr Oetker.
  † In Memoriam † zaterdag 8 december 2012 @ 19:42:29 #104
91830 MaximusTG
pi_120082909
Maar ja, die zakjes zijn veel duurder, dus dan ben je toch alsnog goedkoper uit als je niet alles opmaakt?
Ik heb laatst weer een nieuwe gekocht, de oude was helemaal op..
Ik doe altijd een deel in een hersluitbaar bakje en dan werk ik daaruit. de blauwe verpakking gaat dus niet zo vaak open.
pi_120091343
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 18:40 schreef NutKees het volgende:
Vanmiddag nog eens een pizza'tje gemaakt, maar het deeg ging niet zo heel lekker omhoog. Ik denk dat mijn instant gist is overleden, zo'n bulk verpakking van Bruggeman is alles behalve ideaal. Dus.... terug naar de 7 grams zakjes van Dr Oetker.
Beetje in de koelkast, rest in de vriezer. :Y
  zondag 9 december 2012 @ 12:01:42 #106
130803 Gripper
Get a grip
pi_120102199
Het deeg voor vanavond staat alweer te rijzen bij de kachel :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_120104314
Is zo'n pizzasteen eigenlijk wel pizzeriapizzaformaat? Of moet ik moeilijk gaan doen bij de bouwmarkt?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_120105359
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 13:14 schreef Weltschmerz het volgende:
Is zo'n pizzasteen eigenlijk wel pizzeriapizzaformaat? Of moet ik moeilijk gaan doen bij de bouwmarkt?
Die van pizzastein is even groot als een standaard oven; vierkant en past exact op het rek.
pi_120105594
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2012 13:47 schreef LoggedIn het volgende:

[..]

Die van pizzastein is even groot als een standaard oven; vierkant en past exact op het rek.
Maar hoe verhoudt zich dat tot het formaat pizzeria? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik een pizza maak als maaltijd voor mezelf en ik dan alsnog iets in de magnetron moet schuiven om gevuld te raken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  † In Memoriam † zondag 9 december 2012 @ 13:57:40 #110
91830 MaximusTG
pi_120105720
Wat is het formaat pizzeria dan? Ik maak pizza's van 28 cm doorsnee. Afhankelijk van hoeveel ik erop doe en vooral hoeveel kaas en vlees heb ik aan 1 - 1,5 pizza genoeg.
Ik zou ze ook groter kunnen maken, maar dan zou je er eerder een vierkant van maken. Omdat ik nu met 28 cm toch wel tegen de rand van de pizzaschieter aan zit.
pi_120105984
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 13:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Maar hoe verhoudt zich dat tot het formaat pizzeria? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik een pizza maak als maaltijd voor mezelf en ik dan alsnog iets in de magnetron moet schuiven om gevuld te raken.
+/- hetzelfde. Je kan tegen de 30cm rond, van de pizzaboer is 28-32cm. Groter kan in een normale oven niet echt, maar op aanvraag maken ze ook grotere stenen.
pi_120106777
Dank je. Dat is wel van belang, want dan is het een maaltijdpizza, en vierkant vind ik niet zo handig. Maar een beetje krapjes is het misschien wel, ik zal even kijken hoeveel ruimte ik over heb.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 9 december 2012 @ 15:24:16 #113
130803 Gripper
Get a grip
pi_120108786
De diameter van mijn pizzaschep is eerder beperkend dan mn steen. Die is 40x40, en de schep is 32. maar een goeie pizzeria pizza zit ook vaak tussen de 30-35 cm toch?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_120113974
Gisteren eindelijk 00 meel gevonden. Binnenkort maar eens uitproberen, ben best benieuwd naar het verschil.
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_120114969
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 15:24 schreef Gripper het volgende:
De diameter van mijn pizzaschep is eerder beperkend dan mn steen. Die is 40x40, en de schep is 32. maar een goeie pizzeria pizza zit ook vaak tussen de 30-35 cm toch?
Ik heb even gezocht, en een standaard pizzadoos lijkt 33 cm te zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_120115013
Net even een snel deeg in elkaar geklust. Ik blijf gewoon vergeten soakers en biga's te maken de dag vooraf ;( Nu ja. O+ als we er maar van genieten!
Ja doei.
pi_120154764
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 15:02 schreef sirhc1 het volgende:
Ik ben al een tijd opzoek naar een betaalbare pizzasteen. Nu kwam ik het volgende tegen http://www.gietijzerenkac(...)f_chamotte_plaat.php

Weet iemand of zoiets geschikt is? Aangezien de prijs nogal erg laag is ivm andere webshops
stel dat je zon steen een oventje omheen metselt?
buiten in de tuin? zou t dan warm genoeg worden met een houtvuur eronder?
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  † In Memoriam † maandag 10 december 2012 @ 17:04:06 #118
91830 MaximusTG
pi_120154969
Bij een houtoven voor brood of pizza stook je het vuur in de oven. Maar ja, dat is precies waar dat soort stenen voor zijn.
Voor pizza is het veel makkelijker om een oventje te bouwen. Je hebt dus vuurvaste stenen nodig, vuurvaste mortel. Maar het verschil tussen brood en pizza is dat je pizza bakt met het vuur nog (naar een kant geschoven) in de oven, terwijl je brood dan bakt met restwarmte in de wanden van de oven. Als je dus een houtoven wil maken waar je brood in kan bakken moet je de oven lang heetstoken en moet de oven voldoende warmtecapaciteit hebben.
Maar voor pizza kan je af met een veel minder dikke/goed geisoleerde wand.
pi_120425293
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 14:04 schreef MaximusTG het volgende:
Ultieme Bestron Alfredo mod:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Oetker pizzasteen 3 cm rand eraf geslepen. Heeel veel stof:p. Maar toen brak ie in tweeen toen ik het middelste gaaje wou boren... Maar achteraf niet zo erg, stukken passen mooi in elkaar en in zn geheel had ik em nooit gemonteerd gekregen.
Ben benieuwd hoe ie nu bakt..
En, is er al resultaat bekend? Heeft het zin om hiermee ook aan de slag te gaan?
  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 18:17:22 #120
91830 MaximusTG
pi_120425339
Ha! Nog niet veel tijd gehad om mee te bakken, maar eerste was idd beter dan zonder, al moet ik de grootte van de steen nog iets verkleinen, want hij drukt nu het element net iets te laag. Maar het gaf zo'n bende vorige keer dat ik nog even afhou met het slijpen :P.
pi_120425636
Ik heb laatst ook weer mijn bestron uit de kast gehaald omdat ik het lange opwarmen van de normale oven irritant en ook zonde vind. Ik moet zeggen dat ik erg te spreken was over het resultaat. Het deeg was erg luchtig en snel klaar. Wat ik wel nog een erg groot minpunt vind van de bestron is dat de ene helft sneller klaar is dan andere. Dus je wordt gedwongen de pizza halverwege te draaien wil je geen volledig zwarte korst.

Het recept uit de pdf van maximus is trouwens perfect. Een tip die ik anderen kan geven. Mijn deeg wordt altijd beter als ik het deeg na bvb twee dagen rijzen nog een keer ga doorkneden voordat ik het ga vormen. Dus niet direct uit het bakje halen en vormen.





Sinds ik het nieuwe recept, saus en kaas gebruik ben ik eindelijk tevreden. Ik zou zo weer deeg willen maken haha. :9~

[ Bericht 50% gewijzigd door Terpentin07 op 17-12-2012 18:58:54 ]
pi_120425792
Zo dadelijk een pizza met gorgonzola, verse vijg, tijm, rucola en rauwe ham met het deeg van recept 2 van maximus :9
  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 18:31:52 #123
91830 MaximusTG
pi_120425826
Eet smakelijk! Lekker combi lijkt me dat! Fotootje voor het topic ;) ?
pi_120428646
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 18:17 schreef MaximusTG het volgende:
Ha! Nog niet veel tijd gehad om mee te bakken, maar eerste was idd beter dan zonder, al moet ik de grootte van de steen nog iets verkleinen, want hij drukt nu het element net iets te laag. Maar het gaf zo'n bende vorige keer dat ik nog even afhou met het slijpen :P.
Hoe zou het zijn als je de steen voor het element hangt? Of is er dan te weinig ruimte voor de pizza? Kan ik natuurlijk ook zelf nameten! Ik blijf het grappig vinden dat je met die oventjes zulke lekkere pizza's kunt bakken. Of zou m'n familie me voor de gek houden:-)
pi_120429804
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 18:31 schreef MaximusTG het volgende:
Eet smakelijk! Lekker combi lijkt me dat! Fotootje voor het topic ;) ?
Owh my, owh my! Werkelijk waarom?! waarom?! heb ik nooit eerder dat deeg recept gebruikt!? Absoluut een wereld van verschil, pfff zoveel lekkerder! mooie luchtige rand, veel smaak, mooi krokant, gaart snel in m'n Bestron, kwam mooi los van de spatels en van de steen, geweldig :D

De combi van beleg was ook echt heel lekker, zeker aanrader, maarrr...

Geen foto's! Mijn lief is hier de fotograaf en hij had zo'n trek dat ik het niet voor elkaar kreeg hem eerst een foto te laten maken ;) Doen we vandeweek want er ziiten nu twee bolletjes in de diepvries.
Ik moest wel wennen aan hoe slap het deeg was, en wat plakkerig nog, maar het was wel erg makkelijk te vormen met de hand, absoluut niet nodig de deegroller te gebruiken het veerde ook niet steeds terug zoals het deeg waar ik aan gewend was.
  maandag 17 december 2012 @ 20:12:32 #126
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_120430550
quote:
11s.gif Op maandag 17 december 2012 19:55 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Owh my, owh my! Werkelijk waarom?! waarom?! heb ik nooit eerder dat deeg recept gebruikt!? Absoluut een wereld van verschil, pfff zoveel lekkerder! mooie luchtige rand, veel smaak, mooi krokant, gaart snel in m'n Bestron, kwam mooi los van de spatels en van de steen, geweldig :D

De combi van beleg was ook echt heel lekker, zeker aanrader, maarrr...

Geen foto's! Mijn lief is hier de fotograaf en hij had zo'n trek dat ik het niet voor elkaar kreeg hem eerst een foto te laten maken ;) Doen we vandeweek want er ziiten nu twee bolletjes in de diepvries.
Ik moest wel wennen aan hoe slap het deeg was, en wat plakkerig nog, maar het was wel erg makkelijk te vormen met de hand, absoluut niet nodig de deegroller te gebruiken het veerde ook niet steeds terug zoals het deeg waar ik aan gewend was.
Welk deegrecept??
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_120430701
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 20:12 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Welk deegrecept??
Uit de OP, de 'snelle' versie van maximus (recept 2 uit recept 2)
  maandag 17 december 2012 @ 20:17:27 #128
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_120430786
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 20:15 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Uit de OP, de 'snelle' versie van maximus (recept 2 uit recept 2)
Mooi... proberen we dat dit jaar nog hopelijk
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_120436386
Hoe maken jullie je steen schoon? Normaal boeit t niet zo, maar de laatste keer zijn er wat ingrediënten op gelekt -O-

Net voordat de vaatwasser aan ging nog wel even een bakje deeg klaargemaakt voor in de koelkast :P Morgen of overmorgen dus lekker eten :9
  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 21:49:33 #130
91830 MaximusTG
pi_120436564
Nou, iig niet met zeep! Dat trekt erin. Als er echt iets vies op zit, zoals kaas of zo, dan zou ik als ie afgekoeld em goed afschrobben met een nieuwe schuurspons, eventueel met iets van een schraper of zo om harde stukjes eraf te halen, zodat ie weer glad is. En dan in de oven, dicht bij het element op max. En als ie dan op temperatuur is nog een tijdje de grill erop.
Dan brandt ie als het ware schoon. Maar vlekken krijg je er niet echt uit.
pi_120445253
De kaas heb ik eraf gehaald met een droge borstel, maar de tomatensaus is nog als een mooie zwarte plek aanwezig :P Maar daar moet ik mee leren leven dus -O- Ik zal m nog een keertje onder de grill leggen, maar ik kan deze kant dus wel gewoon blijven gebruiken, ookal zal ie nooit meer echt schoon worden?
  † In Memoriam † dinsdag 18 december 2012 @ 00:16:49 #132
91830 MaximusTG
pi_120445736
Jahoor, geen enkel probleem. Je moet je idd neerleggen bij het feit dat je zo'n steen niet weer spic en span kan krijgen. Als je het fijn vindt kan ik wel een foto van mijn steen maken :P.
pi_120450177
Mijn steen heeft ook zwarte plekken, merk je niets van kwa smaak. Is alleen optisch..
  † In Memoriam † dinsdag 1 januari 2013 @ 23:55:44 #134
34726 Fratz
Max
pi_121057118
Met de kerst een pizzasteen gekregen, morgen ga ik hem uitproberen!
* Fratz heeft er nu al zin in!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_121124828
Als ik veel viezigheid op mijn steen van mijn "ferrari" heb dan schuur ik hem altijd even licht op met schuurpapier 140..werkt prima!
pi_121146368
Bij de lidl is vanaf 7 januari een pizzasteen te koop voor 15 euro. Hij is te koop in twee maten, rond of rechthoekig. Ik denk best een goede koop.
pi_121152752
De steen moet niet vollopen met allerei resten, want dan kan de steen minder goed water uit het deeg ontrekken, wat bijdraagt aan een knapperige bodem, of niet?
pi_121158770
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 12:16 schreef Terpentin07 het volgende:
Bij de lidl is vanaf 7 januari een pizzasteen te koop voor 15 euro. Hij is te koop in twee maten, rond of rechthoekig. Ik denk best een goede koop.
daar zat ik ook naar te kijken. maar ik vind het zo'n vreemde constructie met die aluminiumplaat met antiaanbaklaag.
pi_121172016
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 17:09 schreef loecje het volgende:

[..]

daar zat ik ook naar te kijken. maar ik vind het zo'n vreemde constructie met die aluminiumplaat met antiaanbaklaag.
Handig, kun je de aluplaat met pizaa op de steen leggen...

Misschien koop ik er wel een om te testen. Ik heb een 90cm oven, hopelijk hebben ze ook een grote..
Whatever...
pi_121172051
maar waarom zou je de aluplaat op de steen willen leggen?
dan ga ik mij afvragen of de steen wel goed genoeg is...
  vrijdag 11 januari 2013 @ 15:27:13 #141
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_121436442
Ben ook weer deeg aan het maken voor morgenavond volgens hey recept van MaximusTG. Ben helaas vergeten om het deeg de eerste keer twintig minuten te laten rusten. Het staat nu voor de "tweede" keer twintig minuten te rusten. Is mijn deeg nog te redden?
pi_121436932
Niks mis met zwarte vlekken op de steen. Dat geeft karakter! *)

Heb een tijdje geleden voor het eerst het rcept voor deeg van MaximusTG aangehouden: bevoel zeer goed! Het deed was reuze elastisch; het vormen van de bodem is nog nooit zo makkelijk geweest. Heb helaas geen foto's van het eindresultaat (middernachtelijke pizza's, dus te donker in de keuken) maar ik maakte de volgende ochtend van het overgebleven deeg wél een stromboli met vlechtwerk:



Was weer eens wat anders dan een calzone! Calzones ontploffen altijd in mijn Bestron. }:|
(Vandaar die zwarte plekken :) )
Let me see you stripped down to the bone
pi_121458632
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2013 15:37 schreef minilot het volgende:
Niks mis met zwarte vlekken op de steen. Dat geeft karakter! *)

Heb een tijdje geleden voor het eerst het rcept voor deeg van MaximusTG aangehouden: bevoel zeer goed! Het deed was reuze elastisch; het vormen van de bodem is nog nooit zo makkelijk geweest. Heb helaas geen foto's van het eindresultaat (middernachtelijke pizza's, dus te donker in de keuken) maar ik maakte de volgende ochtend van het overgebleven deeg wél een stromboli met vlechtwerk:

[ afbeelding ]

Was weer eens wat anders dan een calzone! Calzones ontploffen altijd in mijn Bestron. }:|
(Vandaar die zwarte plekken :) )
Mmm, was dat zo lekker als het eruit ziet? :9~
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_121459288
Sinds wanneer verkopen ze bij de Welkoop bloem dan?
If not now, then when.
  † In Memoriam † donderdag 17 januari 2013 @ 09:33:14 #145
91830 MaximusTG
pi_121669635
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2013 15:27 schreef mime_negert het volgende:
Ben ook weer deeg aan het maken voor morgenavond volgens hey recept van MaximusTG. Ben helaas vergeten om het deeg de eerste keer twintig minuten te laten rusten. Het staat nu voor de "tweede" keer twintig minuten te rusten. Is mijn deeg nog te redden?
En, hoe was ie geworden? Een keer een ruststap missen is geen ramp hoor, je deeg is wat minder rekbaar, maar dat merk je eigenlijk alleen als je het niet in de koelkast zou zetten. Die nacht in de koelkast doet em ook goed ;).

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2013 15:37 schreef minilot het volgende:
Niks mis met zwarte vlekken op de steen. Dat geeft karakter! *)

Heb een tijdje geleden voor het eerst het rcept voor deeg van MaximusTG aangehouden: bevoel zeer goed! Het deed was reuze elastisch; het vormen van de bodem is nog nooit zo makkelijk geweest. Heb helaas geen foto's van het eindresultaat (middernachtelijke pizza's, dus te donker in de keuken) maar ik maakte de volgende ochtend van het overgebleven deeg wél een stromboli met vlechtwerk:

[ afbeelding ]

Was weer eens wat anders dan een calzone! Calzones ontploffen altijd in mijn Bestron. }:|
(Vandaar die zwarte plekken :) )
Ziet er goed uit zeg!

quote:
10s.gif Op zaterdag 12 januari 2013 00:57 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Sinds wanneer verkopen ze bij de Welkoop bloem dan?
Hmm, nou, iig al een aantal jaar :).
pi_121670201
Ik heb een elektrische oven (wel gewoon zo'n grote normale) en de vorige keer kreeg ik 'm niet heet genoeg. Zelfs met een pizzasteen lukte het eigenlijk net niet. Zijn er tips om dit toch wat beter werkend te krijgen? Misschien laatste paar minuten even de grill aan? (Ik heb trouwens wel aluminiumfolie onder op de bodem liggen, misschien maakt dat uit..?)
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  † In Memoriam † donderdag 17 januari 2013 @ 10:14:27 #147
91830 MaximusTG
pi_121670773
Hmm, ik doe altijd de steen lekker dicht op het element bovenin, denk een centimeter of 15 van oppervlak steen tot element. Grill zou iets kunnen schelen, maar in mijn ervaring wordt ie dan al gauw te hard. Lijkt me niet dat alufolie aan de onderkant van de oven veel zal schelen.
Wat voor oven is het precies? En welke steen?
In welk opzicht werd ie niet heet genoeg? Pizza niet bruin? Te nat? etc..
pi_121671270
Het is de steen van Jamie Oliver. Oven zal ik eens kijken als ik thuis ben.
De vorige keer werd de pizza wel heet genoeg, maar niet echt krokant en bruin. De pizza was nog een beetje slapjes. Meer tijd in de oven had niet echt zin ook.
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  donderdag 17 januari 2013 @ 16:44:44 #149
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_121684616
Dit was mijn resultaat:


Een pizza met tomatensaus, ham, chorizo, ui, tomaat, paprika, champignons, mozzarella en kaas.

Voortaan gebruik ik een vel bakpapier waarom ik de bodem vorm. Door zo'n vel is het makkelijk om de bodem te vormen omdat je het geheel makkelijk kan draaien. Ook hoef je minder bloem te gebruiken omdat het niet blijft plakken op het aanrechtblad, zo is ook mijn vriendin tevreden omdat het minder rotzooi geeft 8-)
pi_121689713
Hoe lang kun je deeg bewaren in de koelkast? Ik heb zondag deeg gemaakt en in de koelkast gezet, en vervolgens vergeten dat het er was :') Kan ik daar vnv nog veilig een pizza van maken, of lig ik dan heel de nacht te kotsen? :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')