Kloonhommel | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:16 |
DEN HAAG - Mensen met een verminderde weerstand, 65-plussers en zwangeren kunnen beter geen broodje döner kebab eten. Dat advies geeft de Consumentenbond vrijdag na onderzoek. Van de 49 geteste broodjes bleek een meerderheid onder de bacteriën te zitten. Op vijf broodjes werd zelfs de zogenoemde 'poepbacterie' gevonden. De aangetroffen bacteriën kunnen de voedselveiligheid voor mensen met een verminderde weerstand schaden, zegt de Consumentenbond. De broodjes werden gekocht bij tien willekeurige verkooppunten in Groningen, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Breda. Een hoge hoeveelheid bacteriën duidt erop dat het eten te warm of te lang bewaard is gebleven, of dat er niet hygiënisch wordt gewerkt. Inspectie ''Dit onderzoek laat wederom zien hoe belangrijk het is dat consumenten weten hoe het gesteld is met de hygiëne in de horeca''', zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. Volgens Combée maakt de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) binnenkort de gegevens van hygiëne-inspecties openbaar. Door: ANP http://www.nu.nl/binnenla(...)kebab-bacterien.html | |
#ANONIEM | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:18 |
http://donerregister.nl/ | |
Kloonhommel | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:19 |
Nu ga ik minder snel een broodje donor halen ![]() Ik hoorde pasgeleden dat een hamburger van McDonalds 18 weken bewaard kon worden buiten de koelkast en nog net zo puntgaaf eruitzag. Een vriendin van me heeft het getest en alleen de augurk beschimmelde maar de rest zag eruit zoals bij de aankoop. Broodje aap of waar? | |
Kloonhommel | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:20 |
WTF ![]() | |
Apuleius | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:21 |
Toch kan het handig zijn. Als je die frequentie langzaam op blijft voeren, dan zou je, als je eenmaal immuun bent, van stront kunnen leven. | |
controlaltdelete | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:23 |
Sowieso zien die tentjes er al niet zo best uit dus dit verbaast me niks. Wellicht tref je er ook nog haren in want gros van die shoarmamannetjes zijn zwaar behaard en ze staan daar maar te bakken en te grillen zonder beschermende kleding/mutsje. | |
#ANONIEM | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:23 |
Je moet accepteren dat er nu eenmaal een berg bacteriën overal te vinden zijn. En dat is maar goed ook. Ons lichaam heeft deze continue aanvallen nodig om ons afweer te testen en op pijl te houden. Dat hele schone wat je gevoelsmatig graag zou willen is nergens goed voor en werk enkel averechts | |
N.I.M.B.Y. | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:23 |
![]() | |
controlaltdelete | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:26 |
Als je voedsel verkoopt moet je dit zo hygienisch mogelijk doen, ik wil iig geen poepbacterie van één of andere Mo of Rachid binnen krijgen. Dit betekent dus dat die gasten hun reet afvegen na het schijten en erna weer aan het grillen gaan zonder hun handen te wassen. | |
#ANONIEM | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:29 |
Dat klopt. Dat doen ze. En dat is voor andere voeding niet anders lijkt me. Waar gewerkt wordt worden bacteriën verspreid | |
Seksgod_beta_v1 | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:30 |
Klopt. Maar dat is niet alleen in de kebabzaak een probleem. Sowieso hoor je met handschoentjes te werken. Op z'n minst. | |
Apuleius | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:30 |
![]() | |
N.I.M.B.Y. | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:31 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
RomaroAdiars | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:46 |
retelekker | |
SicSicSics | vrijdag 26 oktober 2012 @ 08:56 |
Gewoon verzuipen in een plens bier. ![]() ![]() | |
Flow3r | vrijdag 26 oktober 2012 @ 09:03 |
haha ![]() | |
Die_Hofstadtgruppe | vrijdag 26 oktober 2012 @ 09:25 |
Dit kan toch niemand verbazen? | |
Die_Hofstadtgruppe | vrijdag 26 oktober 2012 @ 09:27 |
Ies halal! | |
Die_Hofstadtgruppe | vrijdag 26 oktober 2012 @ 09:28 |
Bullshit. Sowieso is het brood na een paar dagen groen. | |
Xa1pt | vrijdag 26 oktober 2012 @ 09:30 |
Als het waar is lijkt me dat ook eerder in het nadeel van het 'brood' van McDonalds spreken. | |
Die_Hofstadtgruppe | vrijdag 26 oktober 2012 @ 09:31 |
Integendeel. Brood in nl blijft lang goed door kunstmatige toevoegingen. | |
Quir | vrijdag 26 oktober 2012 @ 09:40 |
Probeer het zelf anders, denk je dat dat brood vers afgebakken wordt bij McDonalds? Die hebben het waarschijnlijk ook al weken liggen. Verder, goh, verrassing. Alsof ik dat niet verwacht had. Maar je weet het natuurlijk pas zeker als ze je net te vriendelijk smakelijk eten wensen. | |
Die_Hofstadtgruppe | vrijdag 26 oktober 2012 @ 09:41 |
Nee het brood komt bevroren binnen. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2012 @ 09:42 |
De VWA zou eens de koelkast in de doorsnee huishoudens moeten doorlichten, dat zou pas leuke bevindingen geven. | |
SicSicSics | vrijdag 26 oktober 2012 @ 09:56 |
Deed Rob 'daar word ik niet vrolijk van' Geus dat niet? | |
Perrin | vrijdag 26 oktober 2012 @ 10:57 |
Of dat toetsenbord waar je nu op typt.. ![]() | |
Boca_Raton | vrijdag 26 oktober 2012 @ 11:20 |
Dat is zoooo smerig... een haar in je eten vinden ![]() | |
Nobu | vrijdag 26 oktober 2012 @ 11:22 |
Nou en? Op het moment dat ik die zooi eet sterft alles gegarandeerd in de alcoholplas in mijn maag. | |
Zith | vrijdag 26 oktober 2012 @ 11:25 |
![]() ![]() ![]() | |
GizartFRL | vrijdag 26 oktober 2012 @ 11:28 |
Of eten in je haar. ![]() Vind wel eens een haar in mijn eten, maar meestal is het dan de mijne, dus dan valt het mee. ![]() | |
Boca_Raton | vrijdag 26 oktober 2012 @ 11:47 |
Dan heb ik toch liever eten in m'n haar ![]() Ik heb ooit eens bij een buurtcafé een gehaktbal besteld. Daar zat een dikke haar in. Sindsdien nooit meer een gehaktbal ergens durven bestellen. ![]() | |
16meter | vrijdag 26 oktober 2012 @ 12:38 |
Lekker kapsalonnetje halen van 't weekend. | |
trancethrust | vrijdag 26 oktober 2012 @ 12:41 |
En ja, dit is geen nieuws eigenlijk. Bij de eckte eckte is het allang bekend dat kebab halen bij bepaalde kebabboeren garant staat voor een nacht aan de schijterij, of erger. Deze boeren worden dan ook ontweken door de professionals. | |
Trashcanman | vrijdag 26 oktober 2012 @ 13:11 |
Ja die poepbacterie bevind zich al lang in je spijsverteringsstelsel, je zou eigenlijk je döner eerst over je wondjes heen moeten halen voor je het op gaat eten, dan komen die bacterien nog eens ergens. | |
Luigi | vrijdag 26 oktober 2012 @ 13:16 |
Toch nog nooit ziek van geweest. Ben maar 1 x ziek geweest van eten, dat was van een (vis)pizza in Zuid Frankrijk op vakantie een keertje. Verder toch wel aardig wat vage Chineesjes, shoarmaboertjes en weet ik veel wat op m'n naam staan. Ik mis een beetje de wat-nu. Gaan we intensiever binnenvallen of controleren en boetes uitschrijven/sluiten? Of gaan we heel Nederlands een partij herrie maken, iets roepen over scherpere regelgeving en het daarna dood laten bloeden? | |
tjoptjop | vrijdag 26 oktober 2012 @ 13:20 |
Zit nauwelijks vocht in die burgers dus dat droogt gewoon uit. Betekent niet dat het eetbaar is overigens, zit alsnog vol met bacteriën en afvalstoffen. Leg maar eens een snee brood op een bord. Die ligt na een paar weken ook nog steeds in dezelfde hoedanigheid op dat bord. Paniekerig gedoe om niks ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 26 oktober 2012 @ 13:23 |
![]() | |
ClapClapYourHands | vrijdag 26 oktober 2012 @ 13:52 |
Geen wonder dat broodjes döner in Nederland naar poep smaken ![]() | |
SlaadjeBla | vrijdag 26 oktober 2012 @ 13:55 |
of je nou ziek van de drank, van de doner, of beide wordt... | |
#ANONIEM | vrijdag 26 oktober 2012 @ 13:56 |
Of van de poephanden van Achmed. | |
Five_Horizons | vrijdag 26 oktober 2012 @ 13:57 |
Idee om van de babyboomers af te komen: op vertoon van hun 65+pas krijgen ze korting. Als het om geld gaat, zijn ze er toch als de kippen bij... *naar KvK gaat | |
SlaadjeBla | vrijdag 26 oktober 2012 @ 13:57 |
dan krijg je misschien wel Q-koorts. Je weet niet waar die zoal geweest zijn... | |
Smack10 | vrijdag 26 oktober 2012 @ 14:02 |
Gewoon Wodka drinken, kills the bacteriën. ![]() | |
Zocalo | vrijdag 26 oktober 2012 @ 15:37 |
Tja, als consument kan je hier ook weinig mee als nieuwsbericht. Dat het onhygiënisch klaargemaakt wordt weet iedereen wel, alleen die poepbacterie is een nare gedachte. Maar dat zijn er 1/10. Dus of zeg waar dat is dat ik daar niet meer heen ga of laat me lekker, in plaats van nu herrie schoppen. | |
Chokeme | vrijdag 26 oktober 2012 @ 17:00 |
Kun je ook ergens zien bij welke kebab zaken dit is geweest? Enne wtf, E. coli op je broodje.. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 26 oktober 2012 @ 17:04 |
Ach...in melk zit ook altijd een beetje pus. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-10-2012 17:04:41 ] | |
voetbalmanager2 | vrijdag 26 oktober 2012 @ 17:05 |
Nog niet zo lang geleden was er een aflevering van de keuringsdienst van waarde waarin werd getest welk vlees die broodjes eigenlijk bevatten. Van alle geteste broodjes bleek welgeteld 1 broodje alleen schapenvlees te bevatten. Enkele broodjes bestonden uit puur varkensvlees. Zodra het dus om geld ging waren die islamitische broodjesboeren heel wat minder streng in hun religieuze principes of iets halal of haram moest zijn. | |
nowkia | vrijdag 26 oktober 2012 @ 17:06 |
![]() | |
trancethrust | vrijdag 26 oktober 2012 @ 17:15 |
Natuurlijk niet, ze eten zelf de kip variant. Nooit gemerkt? | |
pinine | vrijdag 26 oktober 2012 @ 17:27 |
werk aan de winkel voor Rob Geus | |
Scjvb | vrijdag 26 oktober 2012 @ 18:52 |
Deze man weet. ![]() | |
nowkia | vrijdag 26 oktober 2012 @ 18:53 |
*wordt | |
Life2.0 | vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:32 |
een gewonen hamburger van de slager kan dat ook hoor, maar vooral in de hoofd doen alsof het een probleem is ![]() | |
Life2.0 | vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:33 |
owja, is captain obvious al geweest? | |
Specularium | vrijdag 26 oktober 2012 @ 21:24 |
Ik blijf het knap vinden dat die Turken dat nuchter om 10 uur 's ochtends kunnen eten. | |
DemonRage | vrijdag 26 oktober 2012 @ 21:34 |
Doe maj broodjeh döner met extra vil fecaliesj! En ook sjambal iesj lekker sjchaite daarna voor volgende broodjeh. | |
Boca_Raton | vrijdag 26 oktober 2012 @ 21:35 |
![]() ![]() | |
Kloonhommel | vrijdag 26 oktober 2012 @ 22:12 |
Ik heb ineens zin in Bacon met Roti.... ![]() | |
TweeGrolsch | vrijdag 26 oktober 2012 @ 22:14 |
In Turkije ziet het er dan ook een stuk anders uit dan in Nederland. | |
Gia | vrijdag 26 oktober 2012 @ 22:20 |
Misschien toch die mensen het nut van wc-papier bijbrengen en.....handen wassen als je de keuken binnen komt. | |
Doodloper | vrijdag 26 oktober 2012 @ 22:38 |
![]() | |
Scjvb | vrijdag 26 oktober 2012 @ 22:42 |
Sowieso een dönertent als eetgelegenheid kiezen i.p.v. een goed restaurant. ![]() ![]() | |
koekii | vrijdag 26 oktober 2012 @ 22:43 |
Gatver, ik ga niet meer Turks eten eten, wie zegt dat het alleen bij de döner is, kan net zo goed ook op de kapsalob terug komen ![]() | |
Doodloper | vrijdag 26 oktober 2012 @ 22:43 |
ja na het stappen nog even naar een tweesterrenrestaurant, waarom ook niet | |
Doodloper | vrijdag 26 oktober 2012 @ 22:44 |
wejoo misschien wel op al het eten ![]() ![]() | |
koekii | vrijdag 26 oktober 2012 @ 22:54 |
Ik wil niet hysterisch klinken maar bij dat soort mensen weet je het maar nooit ![]() | |
Doodloper | vrijdag 26 oktober 2012 @ 22:55 |
Ach, ben er nog nooit ziek van geworden, en doodgaan doe je ook niet zo snel. Tenzij je nooit bacteriën binnenkrijgt en een keer naar een geïnfecteerde zaak gaat. ![]() | |
Xa1pt | vrijdag 26 oktober 2012 @ 23:03 |
Welk soort mensen? | |
Scjvb | vrijdag 26 oktober 2012 @ 23:04 |
Op die manier, dat kan. Wij gaan dan nog even naar een snackbar voor de late honger. ![]() | |
nowkia | vrijdag 26 oktober 2012 @ 23:15 |
![]() | |
3-voud | vrijdag 26 oktober 2012 @ 23:16 |
Daarom zie je ze ook nooit hun eigen voer vreten. | |
Bonkers. | vrijdag 26 oktober 2012 @ 23:36 |
Alsof in het gemiddelde huishouden het hygiënischer is dan in de plaatselijke Turk. Ik kom daar toch alleen na het uitgaan. Woon 3 jaar in een studentenhuis en de eettentjes aan straat in India lijken een schonere optie. | |
#ANONIEM | zaterdag 27 oktober 2012 @ 00:50 |
hihihahaho ho | |
#ANONIEM | zaterdag 27 oktober 2012 @ 00:58 |
Kijk... die lammeren schijten zich over elkaar leeg voordat ze geslacht worden. Puur van angst. De po ep trekt in den poriën van het ondergescheten dode lam en dat eet jij als verwende dronken jongere. Kun je prima tegen. Zeker als je het een beetje vermengd met een geld melk. Dan krijg je minimaal een vingerhoedje Pus binnen.Dus,, respecteer den shoarmarie | |
Oerbeer | zaterdag 27 oktober 2012 @ 01:18 |
Precies. Ikzelf haal maar een beperkt aantal plekken waar ik zeker van ben dat er hygiënisch word gewerkt. De goedkope pauper tentjes laat ik links liggen. | |
Frutsel | donderdag 1 november 2012 @ 12:01 |
| |
Perrin | donderdag 1 november 2012 @ 12:37 |
Een kebabkeurmerk! ![]() | |
Hathor | donderdag 1 november 2012 @ 12:44 |
He...als je er niet aan dood gaat, word je er sterker van. ![]() | |
SlaadjeBla | donderdag 1 november 2012 @ 12:52 |
Als de meerderheid niet hygienisch is, kun je moeilijk meer spreken van "een paar rotte appels", maar leuk geprobeerd hier een positieve PR-draai aan te geven. | |
#ANONIEM | donderdag 1 november 2012 @ 12:58 |
Lijkt me dat dit ook geldt voor shoarma zaken. De Chinese restaurants mogen ook weleens aan een onderzoekje worden onderworpen. Die keukens en het personeel in de keuken zijn volgens mij ranzig... ![]() | |
Brentmeister | donderdag 1 november 2012 @ 13:03 |
Met handschoentjes werken is één ding, weten hoe ze te gebruiken is een ander ![]() | |
tjoptjop | donderdag 1 november 2012 @ 13:04 |
haha die luikjes die altijd angstvallig dichtgehouden worden ![]() | |
Jirdo | donderdag 1 november 2012 @ 13:07 |
Ik ken mensen van een Chinees restaurant en ik kom daar wel eens in de keuken. Bij hun is het wel gewoon schoon. Maar ik geloof inderdaad niet dat die restaurants allemaal zo hygiënisch zijn. | |
#ANONIEM | donderdag 1 november 2012 @ 13:08 |
Ja, als je je handschoenen aanhoudt als je gaat zitten schijten, dan heeft het weinig zin. Die Ali's krabben ook gewoon hun reet als ze aan het werk zijn. | |
#ANONIEM | donderdag 1 november 2012 @ 13:10 |
Ja. Luikje gaat altijd turbo open, voedsel schuift men in razend tempo door het luikje waarna het weer angstvallig wordt dicht getrokken. Bij mij in de buurt missen er regelmatig katten. Zal me niets verbazen als ze door de nasi worden verwerkt. | |
tjoptjop | donderdag 1 november 2012 @ 13:12 |
![]() | |
Eagle_99 | donderdag 1 november 2012 @ 13:19 |
Ali's zijn niet de enige ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 1 november 2012 @ 13:20 |
Het wachten is op de eerste chip in mijn nasi. | |
Elitaire_Kakker | donderdag 1 november 2012 @ 13:32 |
Je weet het maar nooit. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 1 november 2012 @ 13:35 |
GLatis vlees ![]() | |
Apuleius | donderdag 1 november 2012 @ 20:12 |
Er stond een zijdeur open bij een Chinees restaurant waar ik op de parkeerplaats prachtig uitzicht had op een kok die daar op de grond in de gang op z'n reet zat te roken. Dat ziet er al niet uit, maar het totaalplaatje, voor zover dat te zien was: Rommelig en ranzig. En dat is dan alleen nog een stukje gang. | |
Pap89 | donderdag 1 november 2012 @ 20:14 |
"Broodjuuuuh Döner hheeeeeeeuuuuuuy" Dat is toch wat stappende plattelandjongeren nuttigen na een kratje bier? | |
kawotski | donderdag 1 november 2012 @ 21:13 |
Zo'n onderzoek maar dan bij hollandse broodjeszaken zal hetzelfde resultaat opleveren. Heeft niets met doner kebap in het bijzonder te maken. En als je weet hoe chirurgen en ziekenhuispersoneel zich aan de regels mbt hygiene houden zou je je nooit meer laten opereren. | |
rareziekte | donderdag 1 november 2012 @ 21:22 |
65+ers kunnen doodgaan als hun partner zijn handen niet wast na het schijten? |