abonnement Unibet Coolblue
pi_118668091
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
pi_118668158
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
mayo, zout, peper, kerrie, en een gesnipperd ui :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 31 oktober 2012 @ 15:12:30 #153
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_118668641
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan ook, paneermeel is ook een optie. Heb het recent met Kikkererwtenmeel gemaakt, beviel nog het beste, de structuur blijft wat vaster en het mergvet blijft in de balletjes, smelt niet uit.
Ik ken het trouwens geheel niet uit de NL keuken, waar kwam je oma vandaan? Limburg?
Niet mijn verhaal hierboven maar ik ken het ook van de soep van oma en mijn ma. Woon inderdaad in Limburg. Is hier weg normaal, maar mijn ex uit Zeeland had er inderdaad ook nog nooit van gehoord.
Zelf ben ik niet zo van de mergbolletjes :N
吴 曼 迪
  woensdag 31 oktober 2012 @ 16:22:08 #154
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118671710
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan ook, paneermeel is ook een optie. Heb het recent met Kikkererwtenmeel gemaakt, beviel nog het beste, de structuur blijft wat vaster en het mergvet blijft in de balletjes, smelt niet uit.
Ik ken het trouwens geheel niet uit de NL keuken, waar kwam je oma vandaan? Limburg?
Amstenrade, gemeente Schinnen ;)
Siesta & Fiesta!
pi_118671835
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Italiaanse delicatesse winkels, Hanos,
Het is gewoon een andere naam voor Coppa.
Piet jij bent echt een baas. Ben je ook kok van beroep? Kan ik die coppa niet ergens in de supermarkt/internet halen? Kan niks met Google vinden.

[ Bericht 7% gewijzigd door Yuri_Boyka op 31-10-2012 16:32:19 ]
If not now, then when.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 16:27:11 #156
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118671979
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
Typisch Spaans: Zelf gemaakte mayo en tonijn uit blik, evt. een olijf erop.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 31 oktober 2012 @ 19:48:19 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118679965
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 14:05 schreef Mirjam het volgende:

[..]

thanks! Geen thijm ofzo?
Ik ga er straks aan beginnen :Y
Eerder wat rozemarijn, maar hoeft niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 19:50:08 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118680077
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
Ik kook eieren hard, af laten koelen, eigeel door een zeef halen, mayonaise, beetje tabasco en mosterd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 19:50:43 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118680110
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 16:22 schreef Bramito het volgende:

[..]

Amstenrade, gemeente Schinnen ;)
Kijk, wist het.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 19:54:42 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118680342
quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 16:24 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Piet jij bent echt een baas. Ben je ook kok van beroep? Kan ik die coppa niet ergens in de supermarkt/internet halen? Kan niks met Google vinden.
Heb voor, tijdens en na mijn studententijd als kok gewerkt, vak geleerd van een oude chef, restaurants, grand cafes, zeilende cruiseschepen gewerkt. Kei en keihard werken.
Ik weet zo geen supermarkt waar ze coppa verkopen, het is te vet voor trendy publiek denk ik?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118682362
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb voor, tijdens en na mijn studententijd als kok gewerkt, vak geleerd van een oude chef, restaurants, grand cafes, zeilende cruiseschepen gewerkt. Kei en keihard werken.
Ik weet zo geen supermarkt waar ze coppa verkopen, het is te vet voor trendy publiek denk ik?
Cool. Mooie tijd zeker.

Hmm, heb je het weleens gehad? Is het lekker?
If not now, then when.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 20:50:04 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118683538
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 20:29 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Cool. Mooie tijd zeker.

Hmm, heb je het weleens gehad? Is het lekker?
coppa? Ja, das erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118686674
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 14:05 schreef Mirjam het volgende:

[..]

thanks! Geen thijm ofzo?
Ik ga er straks aan beginnen :Y
Ik ben te laat, maar maak hem precies hetzelfde (alleen nog wat laurier erbij en witte ipv rode wijn). Alleen rooster ik dan nog stukjes stokbrood tot ze knetterhard zijn, schep de soep in kommen en dan bedekken met het stokbrood. Dan onder de grill gratineren met kaas tot deze een korstje heeft.

Mjam, uiensoep :9
pi_118686776
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 21:46 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik ben te laat, maar maak hem precies hetzelfde (alleen nog wat laurier erbij en witte ipv rode wijn). Alleen rooster ik dan nog stukjes stokbrood tot ze knetterhard zijn, schep de soep in kommen en dan bedekken met het stokbrood. Dan onder de grill gratineren met kaas tot deze een korstje heeft.

Mjam, uiensoep :9
hij was goddelijk :9 we hebben nog stokbroodjes geroosterd met kaas en die in de soep gedropt.
omnomnomnom :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_118690850
Heb een vraag en hoop dat ik hier op de juiste plek ben.
Wil hutspot eten met klapstuk.
Nu is mijn vraag: hoe maak ik klapstuk klaar? Heb dat nog nooit gebakken of gekookt.

Bedankt alvast voor de tips :)
  donderdag 1 november 2012 @ 07:20:20 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118694790
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 22:56 schreef Lavenderr het volgende:
Heb een vraag en hoop dat ik hier op de juiste plek ben.
Wil hutspot eten met klapstuk.
Nu is mijn vraag: hoe maak ik klapstuk klaar? Heb dat nog nooit gebakken of gekookt.

Bedankt alvast voor de tips :)
Klapstuk peperen en zouten, aanbraden tot mooi bruin.
Water toevoegen en ca 3-4 uur gaarsudderen. Let op dat ie niet droogkookt.
Schil aardappelen en snij deze klein, snij uien , wortelen.
Voeg dit bij het vlees en gaar deze (voeg nog wat water toe)
Voor het oergevoel kan je aardappelen nog vervangen door pastinaken en je kan ook peterseliewortel toevoegen.
Anyway, als het gaar is, smullen
Ik hou van een grove hutspot, voor mij geen brij.
Serveren met augurkjes, uitjes, etc uit het zuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118695257
Klein vraagje.
Ik heb van de week kue mangkok gekocht (gestoomde rijst cup cake mix) en gisteren las ik dat ik gefermenteerde cassave erin moet doen.
Nu heb ik bij de toko cassave uit de diepvries gekocht, is deze al gefermenteerd ? met wat zou ik het anders kunnen vervangen ?
pi_118696411
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2012 07:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klapstuk peperen en zouten, aanbraden tot mooi bruin.
Water toevoegen en ca 3-4 uur gaarsudderen. Let op dat ie niet droogkookt.
Schil aardappelen en snij deze klein, snij uien , wortelen.
Voeg dit bij het vlees en gaar deze (voeg nog wat water toe)
Voor het oergevoel kan je aardappelen nog vervangen door pastinaken en je kan ook peterseliewortel toevoegen.
Anyway, als het gaar is, smullen
Ik hou van een grove hutspot, voor mij geen brij.
Serveren met augurkjes, uitjes, etc uit het zuur.
Dankjewel Piet, ga het dit weekend maken!
Klinkt heerlijk zo :9
  donderdag 1 november 2012 @ 11:26:48 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118699453
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 08:17 schreef Sorella het volgende:
Klein vraagje.
Ik heb van de week kue mangkok gekocht (gestoomde rijst cup cake mix) en gisteren las ik dat ik gefermenteerde cassave erin moet doen.
Nu heb ik bij de toko cassave uit de diepvries gekocht, is deze al gefermenteerd ? met wat zou ik het anders kunnen vervangen ?
Ik heb geen idee, wellicht eentje voor Robin?
Wat ik er zo van lees als ik goegel, nee.
http://www.food-info.net/nl/national/verslag-afrika.htm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 november 2012 @ 18:27:28 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118713728
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 08:17 schreef Sorella het volgende:
Nu heb ik bij de toko cassave uit de diepvries gekocht, is deze al gefermenteerd ?
Nee, dat is gewoon verse cassave.
Geen idee waarmee je het kunt vervangen, ik zou als ik jou was gewoon eens googelen voor een recept voor kue mangkok en dan eentje zonder gefermenteerde cassave.
pi_118721772
Ik kan ook kokos gebruiken maar daar maak ik er een paar niet blij mee.
Ik denk dat door de ene helft kokos en de andere helft rozijnen door heen gooi.

Lol heb nu 3 zakken cassave liggen ik ga maar eens bedenken wat ik daar mee kan doen.

Bedankt Piet en Robin
pi_118731893
Graag wil ik dit weekend Pasta al Pesto maken.

Heeft iemand een goed, makkelijk, lekker en vegetarisch recept?

Thanks!
Abracadabra, tapate guarra!
  vrijdag 2 november 2012 @ 06:22:51 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118732187
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 02:33 schreef BoxeurDesRues het volgende:
Graag wil ik dit weekend Pasta al Pesto maken.

Heeft iemand een goed, makkelijk, lekker en vegetarisch recept?

Thanks!
Pasta koken, pesto maken, klaar?
Of zoek je een recept voor pesto?
Basilicum, pijnboompitten, olijfolie, knoflook, en wat peccorinio of parmazaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 november 2012 @ 07:33:20 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118732420

Homemade Pesto


En niet vergeten wat kookwater van de pasta te bewaren. Daarmee maak je je pasta eenmaal gemengd met de met pesto wat smeuiger.
pi_118745912
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
Kerrie en mosterd, misschien in plaats van de ketchup.

Iemand een tip voor zoete aardappelen in de oven gebakken? Ik bak ze in olijfolie en heb nu zout en peper eroverheen gedaan.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')