mayo, zout, peper, kerrie, en een gesnipperd uiquote:Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
Niet mijn verhaal hierboven maar ik ken het ook van de soep van oma en mijn ma. Woon inderdaad in Limburg. Is hier weg normaal, maar mijn ex uit Zeeland had er inderdaad ook nog nooit van gehoord.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat kan ook, paneermeel is ook een optie. Heb het recent met Kikkererwtenmeel gemaakt, beviel nog het beste, de structuur blijft wat vaster en het mergvet blijft in de balletjes, smelt niet uit.
Ik ken het trouwens geheel niet uit de NL keuken, waar kwam je oma vandaan? Limburg?
Amstenrade, gemeente Schinnenquote:Op woensdag 31 oktober 2012 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat kan ook, paneermeel is ook een optie. Heb het recent met Kikkererwtenmeel gemaakt, beviel nog het beste, de structuur blijft wat vaster en het mergvet blijft in de balletjes, smelt niet uit.
Ik ken het trouwens geheel niet uit de NL keuken, waar kwam je oma vandaan? Limburg?
Piet jij bent echt een baas. Ben je ook kok van beroep? Kan ik die coppa niet ergens in de supermarkt/internet halen? Kan niks met Google vinden.quote:Op maandag 29 oktober 2012 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Italiaanse delicatesse winkels, Hanos,
Het is gewoon een andere naam voor Coppa.
Typisch Spaans: Zelf gemaakte mayo en tonijn uit blik, evt. een olijf erop.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
Eerder wat rozemarijn, maar hoeft niet.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 14:05 schreef Mirjam het volgende:
[..]
thanks! Geen thijm ofzo?
Ik ga er straks aan beginnen
Ik kook eieren hard, af laten koelen, eigeel door een zeef halen, mayonaise, beetje tabasco en mosterd.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
Kijk, wist het.quote:
Heb voor, tijdens en na mijn studententijd als kok gewerkt, vak geleerd van een oude chef, restaurants, grand cafes, zeilende cruiseschepen gewerkt. Kei en keihard werken.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 16:24 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Piet jij bent echt een baas. Ben je ook kok van beroep? Kan ik die coppa niet ergens in de supermarkt/internet halen? Kan niks met Google vinden.
Cool. Mooie tijd zeker.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb voor, tijdens en na mijn studententijd als kok gewerkt, vak geleerd van een oude chef, restaurants, grand cafes, zeilende cruiseschepen gewerkt. Kei en keihard werken.
Ik weet zo geen supermarkt waar ze coppa verkopen, het is te vet voor trendy publiek denk ik?
coppa? Ja, das erg lekker.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 20:29 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Cool. Mooie tijd zeker.
Hmm, heb je het weleens gehad? Is het lekker?
Ik ben te laat, maar maak hem precies hetzelfde (alleen nog wat laurier erbij en witte ipv rode wijn). Alleen rooster ik dan nog stukjes stokbrood tot ze knetterhard zijn, schep de soep in kommen en dan bedekken met het stokbrood. Dan onder de grill gratineren met kaas tot deze een korstje heeft.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 14:05 schreef Mirjam het volgende:
[..]
thanks! Geen thijm ofzo?
Ik ga er straks aan beginnen
hij was goddelijk we hebben nog stokbroodjes geroosterd met kaas en die in de soep gedropt.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 21:46 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik ben te laat, maar maak hem precies hetzelfde (alleen nog wat laurier erbij en witte ipv rode wijn). Alleen rooster ik dan nog stukjes stokbrood tot ze knetterhard zijn, schep de soep in kommen en dan bedekken met het stokbrood. Dan onder de grill gratineren met kaas tot deze een korstje heeft.
Mjam, uiensoep
Klapstuk peperen en zouten, aanbraden tot mooi bruin.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 22:56 schreef Lavenderr het volgende:
Heb een vraag en hoop dat ik hier op de juiste plek ben.
Wil hutspot eten met klapstuk.
Nu is mijn vraag: hoe maak ik klapstuk klaar? Heb dat nog nooit gebakken of gekookt.
Bedankt alvast voor de tips
Dankjewel Piet, ga het dit weekend maken!quote:Op donderdag 1 november 2012 07:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klapstuk peperen en zouten, aanbraden tot mooi bruin.
Water toevoegen en ca 3-4 uur gaarsudderen. Let op dat ie niet droogkookt.
Schil aardappelen en snij deze klein, snij uien , wortelen.
Voeg dit bij het vlees en gaar deze (voeg nog wat water toe)
Voor het oergevoel kan je aardappelen nog vervangen door pastinaken en je kan ook peterseliewortel toevoegen.
Anyway, als het gaar is, smullen
Ik hou van een grove hutspot, voor mij geen brij.
Serveren met augurkjes, uitjes, etc uit het zuur.
Ik heb geen idee, wellicht eentje voor Robin?quote:Op donderdag 1 november 2012 08:17 schreef Sorella het volgende:
Klein vraagje.
Ik heb van de week kue mangkok gekocht (gestoomde rijst cup cake mix) en gisteren las ik dat ik gefermenteerde cassave erin moet doen.
Nu heb ik bij de toko cassave uit de diepvries gekocht, is deze al gefermenteerd ? met wat zou ik het anders kunnen vervangen ?
Nee, dat is gewoon verse cassave.quote:Op donderdag 1 november 2012 08:17 schreef Sorella het volgende:
Nu heb ik bij de toko cassave uit de diepvries gekocht, is deze al gefermenteerd ?
Pasta koken, pesto maken, klaar?quote:Op vrijdag 2 november 2012 02:33 schreef BoxeurDesRues het volgende:
Graag wil ik dit weekend Pasta al Pesto maken.
Heeft iemand een goed, makkelijk, lekker en vegetarisch recept?
Thanks!
Kerrie en mosterd, misschien in plaats van de ketchup.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |