abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 17 oktober 2012 @ 12:57:41 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118078078
Hier verder dus, deel 27 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118078546
Goedemiddag Piet! Ik ga vanavond risotto maken met salie en mascarpone. En daarnaast geroosterde pompoen en kastanjes. Ik zou zo graag mijn kastanjes een beetje krokant krijgen, en dat is me tot nu toe nog nooit gelukt :( heb jij een goed idee??
pi_118081331
Piet wat is jouw ultieme winter recept?
pi_118081790
Ik zat laatst een beetje te denken over 1 pans gerechten. Nu wok ik regelmatig. Natuurlijk niet van het hele speciale. Maar gewoon wat kip, beetje groente, pakje noodles saus en klaar. Dat kun je natuurlijk oneindig varieren, met rund of varkensvlees, soorten groeten, noodles, rijst enz. En diverse soorten saus. Dat is allemaal vrij eenvoudig en de volgorde is ook gewoon duidelijk.

Maar nu heb ik dus ook een grote gietijzeren pan en bedacht ik me is er ook niet gewoon zoiets daarin te maken waarbij je oneindig kan varieren. Een beetje een stoofgerecht zeg maar. Heb je wat tips hiervoor Piet?
  woensdag 17 oktober 2012 @ 14:44:43 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118082029
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 13:10 schreef Amthezia het volgende:
Goedemiddag Piet! Ik ga vanavond risotto maken met salie en mascarpone. En daarnaast geroosterde pompoen en kastanjes. Ik zou zo graag mijn kastanjes een beetje krokant krijgen, en dat is me tot nu toe nog nooit gelukt :( heb jij een goed idee??
Kastanjes branden in een gietijzeren of plaatstalen koekenpan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 oktober 2012 @ 14:47:31 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118082139
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 14:26 schreef misterfdude het volgende:
Piet wat is jouw ultieme winter recept?
Pfff, ik kan in de winter erg genieten van zuurkool met worst, of boerenkoolstampot met spekkies en zelfgemaakte grove appelmoes.
Gebraden eend met rode kool, suddervlees met puree en spruiten.
Maar ultiem, neuh, ik hou van variatie en lust eigenlijk alles.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118082266
quote:
1s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kastanjes branden in een gietijzeren of plaatstalen koekenpan?
Ze fiks aanbakken bedoel je? Ze zijn al gepeld... Zal ik dit dan in olie doen?
  woensdag 17 oktober 2012 @ 14:52:49 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118082378
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 14:39 schreef Stansfield het volgende:
Ik zat laatst een beetje te denken over 1 pans gerechten. Nu wok ik regelmatig. Natuurlijk niet van het hele speciale. Maar gewoon wat kip, beetje groente, pakje noodles saus en klaar. Dat kun je natuurlijk oneindig varieren, met rund of varkensvlees, soorten groeten, noodles, rijst enz. En diverse soorten saus. Dat is allemaal vrij eenvoudig en de volgorde is ook gewoon duidelijk.

Maar nu heb ik dus ook een grote gietijzeren pan en bedacht ik me is er ook niet gewoon zoiets daarin te maken waarbij je oneindig kan varieren. Een beetje een stoofgerecht zeg maar. Heb je wat tips hiervoor Piet?
Er liep enige tijd geleden een suddervlees topic volgens mij.
Draadjesvlees
Het Grote Stoofpotten Topic
Het Grote Stoofpotten Topic Deel 2!
Het Grote Stoofpotten Topic Deel 3
Het grote Stoofpottentopic #4
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118082457
quote:
Bedankt ga ik die eens doorlezen.
  woensdag 17 oktober 2012 @ 14:56:40 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118082533
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 14:50 schreef Amthezia het volgende:

[..]

Ze fiks aanbakken bedoel je? Ze zijn al gepeld... Zal ik dit dan in olie doen?
Niet pellen voor het branden, maar als ze al gepeld zijn, zou ik ze behandelen als aardappels die wilt bakken
Kort voorkoken, af laten koelen, en dan bakken in geklaarde boter, niet te heet, dan verbrand de boel (veel suikers)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118086689
Ik wil vanavond boterkoek gaan bakken, weet jij misschien nog een lekkere variatie hierop?
pi_118086761
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 16:36 schreef floris_b het volgende:
Ik wil vanavond boterkoek gaan bakken, weet jij misschien nog een lekkere variatie hierop?
met gecrushte pecannoten erin. Goddelijk.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_118086896
Met kokosrasp O+ Al klinkt met pecannoten ook geweldig.
Spoilers!
  woensdag 17 oktober 2012 @ 17:59:07 #14
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118090014
Of met wiet/hash er in... maar dan kan je eigenlijk beter eerst spaceboter maken.
  woensdag 17 oktober 2012 @ 19:23:08 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118093437
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 16:36 schreef floris_b het volgende:
Ik wil vanavond boterkoek gaan bakken, weet jij misschien nog een lekkere variatie hierop?
Hoe kan je zoiets lekkers nog verbeteren? Je zou normandische boter kunnen gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 oktober 2012 @ 19:24:53 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118093527
Amandelmeel gebruiken ipv bloem is ook lekker, maar dan is het half marsepein.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118101190
Ik heb trek in boterkoek... Heb t nog nooit gemaakt maar ik gok dat een half pakje blue band niet genoeg is.
Spoilers!
  † In Memoriam † woensdag 17 oktober 2012 @ 21:48:17 #18
91830 MaximusTG
pi_118101472
Dit moet een troll zijn. Boterkoek zonder boter..
pi_118101686
Geen boterkoek want niet genoeg boter ;) En geen boterkoek want geen zin om van de bank op te staan.

Edit: ik snap m, je bent een boternazi :D Ik zou ook roomboter in huis halen als ik zou weten dat ik boterkoek wilde maken.
Spoilers!
  donderdag 18 oktober 2012 @ 06:30:37 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118113692
quote:
1s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 21:43 schreef Lucky_Strike het volgende: pakje blue band
Lucky_Strike, ga jij je schamen!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118115725
Ik bak eigenlijk altijd in olie. Geen idee meer waar dat pakje BB voor diende. Er stond alweer echte boter op mijn boodschappenlijst dus ontspan mensen :9
Spoilers!
  donderdag 18 oktober 2012 @ 10:48:55 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118117773
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 09:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik bak eigenlijk altijd in olie. Geen idee meer waar dat pakje BB voor diende. Er stond alweer echte boter op mijn boodschappenlijst dus ontspan mensen :9
Arachide olie mag ik hopen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118117893
Verschilt per gerecht. Meestal arachide inderdaad.
Spoilers!
pi_118128678
quote:
1s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 16:38 schreef Mirjam het volgende:

[..]

met gecrushte pecannoten erin. Goddelijk.
Thx! Het was heerlijk! :D
pi_118129059
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 10:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Arachide olie mag ik hopen?
Kan ik beter in arachideolie bakken dan in zonnebloemolie?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')