Uiteindelijk is dat zeker het streven. Ik heb al wat gekeken naar windturbines. Die maken ze tegenwoordig ook voor particulieren en geven leuke rendementen.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 20:02 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
Ga je volledig voor zelfvoorzienend?
het recyclen van bouwmaterialen zoals steen, beton, legeringen en gemixt plastic is zo energieverslindend als maar kan en mag je eerder downcyclen noemenquote:Op dinsdag 16 oktober 2012 20:00 schreef RetepV het volgende:
[..]
Een boom duurt dus 20 jaar ofzo om te recyclen. Beton kun je veel makkelijker en snelle recyclen.
En energie. Een boom heeft dus 20 jaar dagelijks een hoeveelheid energie nodig om te kunnen groeien. Als je dat optelt en afzet tegen de energie om beton te recyclen, denk ik dat beton nog wel eens heel wat goedkoper kan uitvallen.
En als je accepteert dat een boom 20 jaar kost om te recyclen, dan kun je ook accepteren dat je de energie voor het maken en recyclen van beton van de zon betrekt. Misschien duurt het dan een jaar om het beton voor één heel huis te recyclen, maar dat betekent NOG dat het efficienter, en dus duurzamer, is om beton te gebruiken en te recyclen.
Als je heel goed isoleert kun je ook met een mooie aardwarmtepomp werkenquote:Op dinsdag 16 oktober 2012 20:04 schreef Saisai het volgende:
[..]
Uiteindelijk is dat zeker het streven. Ik heb al wat gekeken naar windturbines. Die maken ze tegenwoordig ook voor particulieren en geven leuke rendementen.
Ja, over die aardwarmtepomp heb ik ook gelezen, maar de kosten ervoor schijnen niet op te wegen tegen het (lage) rendement.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 20:11 schreef erikkll het volgende:
[..]
Als je heel goed isoleert kun je ook met een mooie aardwarmtepomp werkenIn de winter verwarming, in de zomer airco. ICM zonnepanelen en jouw windturbine ben je dan al een heel eind
O cool dat zo'n man dat online zet. Maarr.. zover is het nog niet, ik moet eerst dat huis eens zien te plaatsen ergensquote:
Als je zo'n kleine windmolen bedoelt met een rotordiameter van zeg 2 a 3 meter, daar bestaan geen exemplaren van met een 'leuk' rendement.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 20:04 schreef Saisai het volgende:
Ik heb al wat gekeken naar windturbines. Die maken ze tegenwoordig ook voor particulieren en geven leuke rendementen.
De DonQi lijkt het goed te doen. Maar nogmaals, zover is het nog lang niet.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 21:10 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Als je zo'n kleine windmolen bedoelt met een rotordiameter van zeg 2 a 3 meter, daar bestaan geen exemplaren van met een 'leuk' rendement.
Ik heb zelf al één ontworpenquote:Op dinsdag 16 oktober 2012 21:16 schreef jpajs het volgende:
In sketchup zijn in 3D warehouse diverse leuke container woningen te vinden. Mischien met wat aan passingen dat je woning er al kant en klaar tussen zit. Ander een machtig mooi plek om details te bestuderen.
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Ik weet niet wat die kost, maar die levert per jaar in Zeeland (!) een kleine 400kWh op. Dat is nog geen ¤ 100,- aan stroom. ( Bron )quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 21:13 schreef Saisai het volgende:
De DonQi lijkt het goed te doen. Maar nogmaals, zover is het nog lang niet.
Ok, maar vooralsnog ben ik daar ook nog niet mee bezig. En dat heb ik al.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 21:22 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ik weet niet wat die kost, maar die levert per jaar in Zeeland (!) een kleine 400kWh op. Dat is nog geen ¤ 100,- aan stroom. ( Bron)
Dat kan met minder dan 4m2 aan zonnepanelen ook, beter hou je in je ontwerp dan rekening met een plek voor zonnepanelen richting het zuiden.
Zie mijn edit, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 21:27 schreef Saisai het volgende:
Ok, maar vooralsnog ben ik daar ook nog niet mee bezig.
Ben wel benieuwd. Kun je er iets van laten zien?quote:
je hebt een dmquote:Op dinsdag 16 oktober 2012 22:19 schreef GrumpyFish het volgende:
[..]
Ben wel benieuwd. Kun je er iets van laten zien?
Vind zelf dit containergebouw (wel tijdelijk) wel cool. Pumacity:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niet echt nodig als je stapelt. Kan 40 ton in een 40 ft. Al stapel je 8 op elkaar is er niks aan de hand. Hele boten varen zo de wereld rond.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 19:36 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
Wellicht wat berekeningen wanneer je een en ander aan elkaar gaat verbinden/lassen? Stapelen?
Indd. ik kom trouwens wel tegen dat er in bouwbesluiten staat dat een plafond 2,60 moet zijn. De containers (tall) zijn 2,67 cm, en dat is zonder vloeren en plafonds. Vraag me af of dat een probleem gaat opleveren.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:04 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Niet echt nodig als je stapelt. Kan 40 ton in een 40 ft. Al stapel je 8 op elkaar is er niks aan de hand. Hele boten varen zo de wereld rond.
gelukkig wegen mn vriend en ik samen 20 ton, dus dat kan net. Al is 7 centimeter echt niet veel speling!quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:26 schreef Tikbalang het volgende:
Je moet idd met extra hoge werken hou je idd 7 cm over voor isolatie/vloeren lijkt mij geen probleem.
Was trouwens beetje aan het overdrijven er mag max maar 27 ton in maar goed. Paar van die dingen op een rij 3 hoog en je hebt een kast van een woning dat wel.
Stel 2 breed, en 3 hoog, dus 6 stuks. Dan heb je iets meer dan een normaal oppervlak van een rijtjeshuis. (Zonder alle aanpassingen nog voor isolatie, ramen, deuren, leidingwerk enz.)quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:26 schreef Tikbalang het volgende:
Paar van die dingen op een rij 3 hoog en je hebt een kast van een woning dat wel.
Dat ligt eraan hoe dat zit met roesten e.d. Ik heb al geïnformeerd, maar nog geen antwoord.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:35 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Stel 2 breed, en 3 hoog, dus 6 stuks. Dan heb je iets meer dan een normaal oppervlak van een rijtjeshuis. (Zonder alle aanpassingen nog voor isolatie, ramen, deuren, leidingwerk enz.)
Wat kost 1 kale container? (Of is het de bedoeling 2e hands containers te gaan gebruiken?)
Nou, ik heb vroegah wel eens een 20 voet container 2e hands gekocht (Ik had wat extra opslagruimte nodig achter het bedrijfspand), die kostte niet veel (althans, werd toch zakelijk betaald) en daar was ik 1200,- gulden voor kwijt incl. brengen. (in 1997 ofzo)quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:41 schreef Saisai het volgende:
Dat ligt eraan hoe dat zit met roesten e.d. Ik heb al geïnformeerd, maar nog geen antwoord.
Bij voorkeur natuurlijk tweedehands, maar ik weet niet of dat kan. het blijft staal.. ga je dat helemaal insmeren met epoxy of loodverf of is er ook een natuurvriendelijke optie?
Nou ja, ik hoor het dus nog van de expertsquote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:49 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Nou, ik heb vroegah wel eens een 20 voet container 2e hands gekocht (Ik had wat extra opslagruimte nodig achter het bedrijfspand), die kostte niet veel (althans, werd toch zakelijk betaald) en daar was ik 1200,- gulden voor kwijt incl. brengen. (in 1997 ofzo)
Kreeg ik wel een container met de nodige deuken/beschadigingen/roestplekjes voor. En lastig te sluiten deuren, maar dat boeide niet echt, ik hoefde er toch maar 1 maal per 1 a 2 maanden in te zijn.
Ik kan je wel vertellen dat hij 12 jaar later (zonder ook maar enige vorm van onderhoud, dat wel) total-loss was. Echt dat hele ding donderde uit elkaar. De inmiddels nieuwe eigenaar heeft hem op last van de gemeente moeten laten weghalen. Ging nergens meer over.
Hout rot sneller weg dan steen/beton/glas etc.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 19:25 schreef Junglebeast het volgende:
Waarom wordt er eigenlijk niet veel meer met (duurzaam) hout gebouwd? Je kan hele bouwpakketten kopen uit zweden of amerika. En die zijn meestal snel neer gezet.
En het is dan eerste instantie wel goedkoper, zo'n 'houten bouwpakket' maar tel daar eens je periodieke schilderbeurten bij op... Dan loop je helemaal leeg.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 00:02 schreef 2cv het volgende:
Hout rot sneller weg dan steen/beton/glas etc.
Als eerste laag een epoxy zink primer. Daaroverheen kun je gewoon verven maar 2 componentenverf is het beste.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:41 schreef Saisai het volgende:
[..]
.. ga je dat helemaal insmeren met epoxy of loodverf zinkverf of is er ook een natuurvriendelijke optie?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |