Helemaal mee eens, maar ik noem Astana aangezien die ploeg nog steeds in het peloton rondrijdt. Wat mij betreft geven ze bij dopingonderzoeken de prioriteit aan het heden en niet aan het verleden.quote:Op maandag 15 oktober 2012 11:00 schreef Ericr het volgende:
[..]
Neem dan ook maar gelijk Phonak mee, ook mooi dat Rihs en Lelangue nu gewoon weer mee mogen doen met een ploeg. Sanier Duval is ook een goede kandidaat natuurlijk een Telekom/T-Mobile, Liberty Seguros en een hele rits Italiaanse en Spaanse ploegen zullen ook een programma hebben gehad waar niet lichtzinnig werd omgegaan met dopinggebruik.
Dit inderdaad. Die worden door Landis ook niet bepaald gespaard.quote:Op maandag 15 oktober 2012 11:00 schreef Ericr het volgende:
[..]
Neem dan ook maar gelijk Phonak mee, ook mooi dat Rihs en Lelangue nu gewoon weer mee mogen doen met een ploeg. Sanier Duval is ook een goede kandidaat natuurlijk een Telekom/T-Mobile, Liberty Seguros en een hele rits Italiaanse en Spaanse ploegen zullen ook een programma hebben gehad waar niet lichtzinnig werd omgegaan met dopinggebruik.
De telegraaflobbyquote:Op maandag 15 oktober 2012 08:50 schreef Tommeke het volgende:
Net die smerige stemmingmaker Raymond Kerckhoffs op tv gezien bij WNL. Kwam niets nieuws uit. Een beetje speculeren op het opheffen van de Rabo Wielerploegen...
BMC is gewoon een voortzetting van Phonak, hetzelfde Phonak dat vooral berucht is om het grote aantal dopingzaken.quote:Op maandag 15 oktober 2012 11:01 schreef LeTourdeFrance het volgende:
[..]
Helemaal mee eens, maar ik noem Astana aangezien die ploeg nog steeds in het peloton rondrijdt. Wat mij betreft geven ze bij dopingonderzoeken de prioriteit aan het heden en niet aan het verleden.
quote:'Errani en Ferrer werkten met dopingdokter Armstrong'
AMSTERDAM - Tennissers David Ferrer en Sara Errani hebben samengewerkt met dopingdokter Luis Garcia Del Moral.
Dat schrijft de Australische krant The Australian maandag. Del Moral was jaren ploegarts van Lance Armstrongs US Postal-ploeg en wordt genoemd in het rapport van USADA.
Het is momenteel voor sporters niet verboden om samen te werken met een arts die niet welkom is in de sport. De internationale tennisbond ITF waarschuwde in augustus echter al officieel tegen het samenwerken met Del Moral en Errani werd tijdens de US Open ondervraagd.
Valencia
De 25-jarige Italiaanse, die dit jaar doorbrak met een finaleplaats op Roland Garros, gaf de samenwerking toe, maar zei die ook te hebben verbroken.
"Hij was de beste dokter in Valencia voor alles, dus natuurlijk heb ik met hem gewerkt." Errani stelt echter niet te willen blijven samenwerken met een dopingzondaar.
Ferrer, de nummer vijf van de wereld, heeft samenwerking met Del Moral niet toegegeven. De Spanjaard woont in Valencia, dezelfde stad als van waaruit de dopingdokter zijn werk verricht.
NU
Bij Phonak vraag ik me af of het daar wel echt vanuit de ploeg kwam en of het daar niet eerder de Rabo-tactiek was (doe maar wat jullie willen, wij kijken wel even weg). Anders zou ik het vreemd vinden dat Landis zo extreem zwak was omringd bij zijn Tourwinst.quote:Op maandag 15 oktober 2012 11:04 schreef Ericr het volgende:
[..]
BMC is gewoon een voortzetting van Phonak, hetzelfde Phonak dat vooral berucht is om het grote aantal dopingzaken.
Lees nu pas interview met Landis. Blijft geniaal om ziets te lezenquote:So there is still pressure on you going into the time trial? You still have to do it?
Yeah, exactly but I was relatively sure...I mean, I know Pereiro and I know he wasn’t going to have any new tricks that he hadn’t already tried so…I had talked to him about it and he told me that he had another blood transfusion to do but I still wasn’t concerned because I was a better time triallist than him regardless…
You talked to him about it?
Yeah, we talked openly about this in the peloton, that’s why I couldn’t believe no one did this before I did it. We literally just spoke openly; he did a blood transfusion and some artificial haemoglobin.
You’re kidding me!
Yeah, and then he threw me under the bus (laughs) and I put up with it for four years!
Fuck!
Fuck him is right.
That’s astonishing.
(He is laughing.) It’s a stupid story, a long stupid story.
What about Postal? They didn’t go round telling people they were doing transfusions, did they? Or Armstrong?
Oh, they knew. We spoke fairly openly about it with people - maybe Armstrong didn’t so much but people did, yeah. I mean, I remember one specific incident, I think it was in 2003, and we had done a blood transfusion the night before and if you don’t do it exactly right, and hold it and keep the pressure on it, (it leaves a mark/bruise because) it’s a much bigger needle. (Next day) I was riding and Michael Boogard came up next to me and he pointed to my arm and just smiled and winked and then he pointed at his arm…like, ‘I got the same thing.’
Volgens Landis was het een soort tussenvorm. Hij vertelde Lelangue en Rihs wat hij in het verleden gebruikte, en dat hij dat opnieuw wilde gebruiken, en Rihs heeft toen de rekening van het dopinggebruik betaald. De leiding van de ploeg had het dopinggebruik niet georganiseerd, maar betaalde er wel voor en was er volledig van op de hoogte.quote:Op maandag 15 oktober 2012 11:20 schreef SaintOfKillers het volgende:
[..]
Bij Phonak vraag ik me af of het daar wel echt vanuit de ploeg kwam en of het daar niet eerder de Rabo-tactiek was (doe maar wat jullie willen, wij kijken wel even weg). Anders zou ik het vreemd vinden dat Landis zo extreem zwak was omringd bij zijn Tourwinst.
Toen Hamilton bij Riis ging rijden en hij vertelde over zijn dopinggebruik bij Postal zei Riis tegen hem dat ie bloedtransfusie moet proberen omdat het zo goed werkte. Hamilton had niet vermeld dat ie al bij Postal een bloedtransfusie had gedaan omdat hij er toen niet echt winst uit wist te halen (door zijn onervarenheid met bloedtransfusies).quote:Op maandag 15 oktober 2012 11:29 schreef Ereinion het volgende:
[..]
Volgens Landis was het een soort tussenvorm. Hij vertelde Lelangue en Rihs wat hij in het verleden gebruikte, en dat hij dat opnieuw wilde gebruiken, en Rihs heeft toen de rekening van het dopinggebruik betaald. De leiding van de ploeg had het dopinggebruik niet georganiseerd, maar betaalde er wel voor en was er volledig van op de hoogte.
Ik kwam op het Cyclingnews forum deze link tegen, waarbij duidelijk wordt dat Vaughters op de hoogte is van een bezoek van Trent Lowe (dan rijdend bij Garmin) aan dokter Del Moral. Lowe was doorverwezen door Matt White, wat strikt tegen de teamregels in was.quote:
quote:Armstrong maakte leven van klikkende vrouwen tot hel
Masseuse Emma O’Reilly en wielrennersvrouw Betsy Andreu getuigden acht jaar geleden als eersten over het dopinggebruik van Lance Armstrong, de Tourkampioen die vorige week helemaal van zijn voetstuk is gevallen. De dames betaalden hun onthullingen duur: Armstrong verweet hen voor alcoholisten en hoeren en trachtte zelfs hun mannen een hak te zetten.
In 2004 al schreef journalist David Walsh over de dopinggebruik van Lance Armstrong in LA Confidential . Dat boek was grotendeels gebaseerd op de getuigenissen van twee vrouwen, die Armstrong zelf op een haast perverse wijze met zijn dopinggebruik had laten kennismaken.
Emma O’Reilly was niet alleen Armstrongs masseuse, ze haalde ook zijn doping op en moest gebruikte spuiten laten verdwijnen wanneer de politie te dicht hij het hotel kwam tijdens de Ronde van Frankrijk. Alsof dat nog niet duidelijk genoeg was, liet Armstrong zich op een keer door O’Reilly masseren terwijl hij het met zijn ploegbazen had over wat hij zou zeggen mocht de dopingcontrole hem snappen. Na afloop zei Armstrong tegen zijn masseuse: ‘Nu heb je genoeg gehoord om me ten val te brengen. Als iemand ooit klikt, dan weet ik dat jij het bent.’
Op dezelfde manier chanteerde Armstrong Betsy Andreu, de echtgenote van teamgenoot Frankie Andreu die weigerde samen te werken met dopingdokter Ferrari. Armstrong zorgde ervoor dat Betsy aanwezig was toen twee dokters van de universiteit van Indiana vragen stelden naar zijn dopinggebruik. Armstrong antwoordde zonder verpinken dat hij epo, cortisonen en steroïden gebruikte. Dan wendde hij zich tot Andreu en sprak weer: ‘Als iemand ooit klikt over mijn doping, weet ik van waar het komt.’
Ongepaste massages
De dames zwegen niet maar vertelden alles aan David Walsh. Toen diens boek verscheen, begon Armstrong eerst een open oorlog met zijn masseuse. Zij werd meteen uit de ploeg gezet. Daags nadien gaf Armstrong een persconferentie: ‘Emma O’Reilly was een probleem geworden voor de ploeg. Niet alleen kon ze haar alcoholverslaving niet langer onder controle houden, ze stelde ook ongepaste handelingen aan de massagetafel.’
‘Armstrong maakte mijn leven pas helemaal tot een hel toen hij overal suggereerde dat ik eigenlijk een prostituee was, voor ik in de wielrennerij stapte’, zei Emma O’Reilly deze week in de Britse pers. ‘Hij is een meester in de mentale oorlogsvoering. Armstrong diende een eis tot schadevergoeding in. Het bedrag dat hij vroeg, was exact het bedrag dat ik toen op mijn bankrekening had staan. Ik heb me zot gepiekerd hoe hij dat kon weten.’
Armstrong ging nog verder. Hij wist dat O’Reilly’s echtgenoot aan multiple sclerose (MS) lijdt, een aandoening van het centrale zenuwstelsel. MS-patiënten worden zieker door stress. Armstrong zorgde er bewust voor dat de spanning in het gezin O’Reilly nog opliep. Zo stuurde hij zijn advocaat Keith Shelling naar Emma O’Reilly met een document dat ze moest tekenen. Langs zijn neus weg zei de advocaat: ‘Ik vind het wel vreemd dat er nog altijd geen paparazzi voor jouw huis kamperen.’
Sinds die zin waren Emma O’Reilly en haar man geen moment meer op hun gemak. De gezondheidstoestand van de echtgenoot ging zienderogen achteruit. Emma O’Reilly moest al haar aandacht verdelen tussen haar echtgenoot en haar nieuwe job als kinesiste in een kliniek in Manchester.
Guerrillaoorlog
Tegen wielrennersvrouw Betsy Andreu voerde Armstrong een guerrillaoorlog. Hij viel haar aan via haar echtgenoot, zijn ex-teamgenoot Frankie Andreu. Tijdens een Ronde van Frankrijk liet Armstrong Andreu op zijn hotelkamer komen. ‘Jouw vrouw is een probleem. Je mag weldra een telefoontje van mijn advocaat verwachten met een voorstel tot regeling.’
Om hem te pesten, liet Armstrong zijn advocaat nog een maand wachten en maakte dan een afspraak op een afgelegen parkeerterrein. Tijdens die ontmoeting zei de advocaat: ‘Jouw vrouw moet een verklaring afleggen waarin ze zegt dat ze gelogen heeft.’
Toen Betsy Andreu dat weigerde, zorgde Armstrong ervoor dat haar echtgenoot – ondertussen ex-wielrenner – opdrachten bleef verliezen. Zo werd hij bij enkele tv-stations ontslagen als sportcommentator. Om dat te stoppen, zei het koppel eventjes dat ze uiteen waren. Vandaag getuigen ze weer samen tegen Armstrong.
Nieuwsblad
Zat Koos toen ook niet in die ploeg?quote:Op maandag 15 oktober 2012 11:20 schreef SaintOfKillers het volgende:
[..]
Bij Phonak vraag ik me af of het daar wel echt vanuit de ploeg kwam en of het daar niet eerder de Rabo-tactiek was (doe maar wat jullie willen, wij kijken wel even weg). Anders zou ik het vreemd vinden dat Landis zo extreem zwak was omringd bij zijn Tourwinst.
Ja. En ook Axel Merckx, Victor Hugo Pena (heeyyy, voormalig US Postal) en nog wat anderen.quote:Op maandag 15 oktober 2012 12:07 schreef debeterebob het volgende:
[..]
Zat Koos toen ook niet in die ploeg?
Axel stond toch juist bekend als een heel schone renner als ik me goed herinnerquote:Op maandag 15 oktober 2012 12:07 schreef Leatherface het volgende:
[..]
Ja. En ook Axel Merckx, Victor Hugo Pena (heeyyy, voormalig US Postal) en nog wat anderen.
Dan is Theo Jansen binnenkort ook aan de beurt.quote:Op maandag 15 oktober 2012 12:39 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ben benieuwd wat er met die geruchten over de tenniswereld gebeurt. Ferrer, wonend in Valencia, verstokt roker, bizarre conditie. Ligt er toch duimendik bovenop.
Ik twijfel of ik hem dan nog steeds zo'n baas vind...
Ook Axel stond onder "behandeling" bij Ferrari.quote:Op maandag 15 oktober 2012 12:32 schreef debeterebob het volgende:
[..]
Axel stond toch juist bekend als een heel schone renner als ik me goed herinner
Lance made him do it.quote:Op maandag 15 oktober 2012 13:13 schreef Mani89 het volgende:
[..]
Ook Axel stond onder "behandeling" bij Ferrari.
Ik ben oprecht teleurgesteldquote:Op maandag 15 oktober 2012 13:13 schreef Mani89 het volgende:
[..]
Ook Axel stond onder "behandeling" bij Ferrari.
Ik geloof dat 1 dezer dagen ook die zaak van Frank een uitspraak krijgt.quote:Andy Schleck: "Wielersport moet zich focussen op toekomst"
Andy Schleck richt zich na een bewogen jaar voor de volle 100% op de toekomst en vindt dat de wielersport hetzelfde moet doen. Dat laat de coureur van Radioshack-Nissan weten in gesprek met het Franse L’Équipe waarin hij zijn licht schijnt op de affaire-Armstrong. De jongste Schleck is er heilig van overtuigd dat de wielersport ook deze klap weer te boven komt.
’’De voormalige US-Postalcoureurs praten over een realiteit die bij mijn weten in het hedendaagse wielrennen niet meer aan de orde is. We moeten hier onze conclusies uit trekken en zorgen dat de supporters ons weer vertrouwen’’, aldus Schleck. De 27-jarige coureur heeft een zwaar seizoen achter de rug waarin hij kampte met blessures en tot overmaat van ramp de Tour miste.
Behalve zijn persoonlijke miserie reageert de Luxemburger ook op de heisa rond zijn broer Fränk, die positief testte tijdens de jongste Tour. "Iedereen weet, zelfs de deskundigen, dat het niet ging om een dopingproduct en dat Fränk dus niets verkeerd deed’’, beschermt Andy zijn broer. Tenslotte gaf hij nog een korte reactie op het recente vertrek van Johan Bruyneel als gevolg van de aantijgingen tegen zijn persoon in het rapport van USADA. ’’Dat is Bruyneels probleem, niet het mijne!’’, aldus Schleck.
Armstrong dacht aan alles, had overal een mannetje etc. Dan kan het bijna niet anders dan dat er ook lijntjes liepen richting de instanties. Kwestie van tijd voordat de corruptie in die kringen ook echt onderzocht en bewezen wordt. Teveel aanwijzingen om te negeren.quote:Op maandag 15 oktober 2012 11:53 schreef Wespensteek het volgende:
In de hele discussie mis ik dat blijkbaar al die controles en de controleinstituten volledig hebben gefaald.In plaats van jacht maken op andere sporters die over de scheef zijn gegaan moet men de discussie voeren hoe de controles beter kunnen worden en gebruik moeilijk gemaakt kan worden. Ploegen als Sky die adverteren met hun strakke controle systreem zijn in mij ogen net zo verdacht geworden want juist die strakke schema's zijn ook de basis om doping te kunnen gebruiken zonder betrapt te worden. Als de controles zo lek zijn als een mandje is geen topsporter meer te vertrouwen, de geloofwaardigheid van de topsport staat op het spel. Mensen die de boel oplichten zullen er altijd zijn daarom moet er een dopingpolitie zijn die dat aanpakken, dat laatste functioneert nu niet en dat is het grote probleem.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |