abonnement Unibet Coolblue
pi_117848536
Voor al je vragen over katten waar je geen apart topic voor aan wil maken.



Deel #17: Kattenvraagbaak #17
Catty on :)
pi_117848586
Nog even mijn vraag van het vorige topic;

Ik wil op zoek naar een stevigere krabpaal.. Ik heb nu een paal tot het plafon, de atlas van zooplus. Op zich een hele mooie stevige paal. Mijn noorse boskat neemt alleen graag een grote aanloop om er met veel kracht in te klimmen waar de paal volgens mij niet zo goed tegen kan.. We hebben ook een hoog plafon waardoor hij maar net klemt. Ik merk dat de pin waarmee hij klemt ook steeds losser gaat zitten en de paal steeds schever word.. 2x 5 kilo kat die er dagelijks in spelen, springen en slapen is dan ook niet niks

Iemand hier een goed idee wat ook niet gelijk heel veel kost?
pi_117848641
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 12:04 schreef Sorella het volgende:
Wij hebben ook zo,n hoge krabpaal en een hoog plafond dus de krabpaal klemde ook niet goed.
Onze krabpaal hebben we dus maar vastgemaakt (nadat die een paar keer omgegaan is met kat en al) aan de muur.
hoe heb je dat gedaan? Wij zijn niet zo creatief :P
pi_117848763
ik zal er even een foto van maken, ik ben erg slecht in uitleggen.
Hm mijn zoon heeft mijn mob. mee want ik kan hem niet vinden dus dat wordt dan vanavond.
pi_117849274
Je kunt zelf een krabpaal maken of spul aan de muur ophangen (plankjes, krabplankjes, klimplank) ter vervanging van een krabpaal. Erg stevig, nadeel is dat het lastig te verplaatsen is ;)

Wij hebben voor onze katten (3 x 6-7 kg) zelf een 'krabkast' gemaakt. Erg stevig, kleur past bij de inrichting en staat nu 1 a 2 jaar, zonder ongelukken of zichtbare slijtage... En met onze katten heeft ie flink wat te lijden!
pi_117849372
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 12:31 schreef gehotseflotst het volgende:
Je kunt zelf een krabpaal maken of spul aan de muur ophangen (plankjes, krabplankjes, klimplank) ter vervanging van een krabpaal. Erg stevig, nadeel is dat het lastig te verplaatsen is ;)

Wij hebben voor onze katten (3 x 6-7 kg) zelf een 'krabkast' gemaakt. Erg stevig, kleur past bij de inrichting en staat nu 1 a 2 jaar, zonder ongelukken of zichtbare slijtage... En met onze katten heeft ie flink wat te lijden!
Een krabkast? Wat moet ik me daar bij voorstellen, heb er een foto van? klinkt interessant!
pi_117849645




Het is dus een kast waar ze op/in/aan kunnen krabben ;) binnenin hebben we o.a. een schuine plank en mandje, boven de kast hangen nog een paar mandjes. In het midden zit een deurtje met sluiting aan de binnenkant. Ondertussen hebben we nog een paar extra plankjes opgehangen.

Alleen de mandjes zitten aan de muur vast, de lange plank zit aan de kast vast.
pi_117849941
We hebben ook een keer een krabtoren gemaakt, die ze ook geweldig vonden (wij wat minder, was een beetje TE groot uitgevallen :p ).



Als je een vierkante maakt, is deze zonder veel moeite te maken en de kosten hoeven ook niet hoog te zijn. Hout van de Gamma o.i.d., goedkope vloerlijm en een restje vloerbedekking en meer heb je bijna niet nodig. Staat ook erg stevig en de katten kunnen klimmen, krabben en door/over het ding heen racen. Is ook in een paar dagen te maken en je kunt dus zelf een kleur vloerbedekking kiezen, zodat het ook enigszins in je interieur past.
pi_117849975
Die krabkast en toren is ook een leuk idee, we zitten alleen met de ruimte 250 hoog, 60 breed, 25 diep cm (i.v.m. openslaande deur) cm is dat te doen ? wat heb je er tegen aan geplakt ?

Die krabtonnen die je tegenwoordig kan kopen zijn ook erg leuk maar die zie ik ook omgaan hier ;(
we zouden die toren of kast natuurlijk wel aan de muur vast kunnen maken.
Gaat vanavond overleggen met manlief.
pi_117850064
*meetlint erbij pakken doet* ik ga even wat voor je opmeten :p
  donderdag 11 oktober 2012 @ 13:00:01 #11
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_117850139
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 12:13 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

hoe heb je dat gedaan? Wij zijn niet zo creatief :P
Je hebt bij Zooplus ook speciale beugels waarmee je de krabpaal aan de muur vast kan maken.
Stuk simpeler dan zelf een krabpaal/-kast maken :)
pi_117850187
De krabtoren die we hadden was 40kg ofzo, dus die was behoorlijk stevig ;)
pi_117850336
De openingen in onze kast zijn zo'n 22 cm en daar kunnen ze goed doorheen, maar als je een kast maakt is 25 cm niet diep genoeg, dan gaat de ruimte binnenin verloren. Dan kun je beter een paar plankjes aan de muur maken (een trappetje zeg maar) met nog een klimplank en dan bijv boven de deur een bredere plank.

Die beugels kun je inderdaad ook gebruiken, kost stukken minder tijd ;) let wel op in wat voor muur je het schroeft en hoeveel die dan kan hebben qua kattengeweld. Hier hebben we een muur die echt geen planken voor de katten kan dragen.

Ik heb ook wel eens gehoord van mensen die een blokje hout o.i.d. aan het plafond vastmaken en hier de krabpaal (die hoge buis) omheen zetten. Dan valt het blokje hout dus in de buis. Weet niet of dat bij jouw krabpaal mogelijk is?
pi_117850392
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 09:37 schreef Puala het volgende:
Ik heb mijn krabpaal van Zooplus. Om precies te zijn deze: http://www.zooplus.nl/sho(...)/sprookjesbos/185931

En hij staat nu een ruim half jaar. De speelmuisjes die er aan hangen zijn gesloopt, maar verder nog eigenlijk niets. Zelfs de touwen beginnen nog niet te slijten (zichtbaar) terwijl Dana de krabpaal heel actief gebruikt.
Bij dit soort dingen ben ik altijd bang dat mijn kat het niks vind en er geen gebruik van maakt. Vandaar gewoon standaard paal. Dit is mijn huidige krabpaal: http://csimg.koopkeus.nl/(...)aal-comfort-post.jpg

quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 09:43 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

Ik heb meerdere krabpalen van Europet, omdat je die niet alleen in van die lelijke beige/donkerblauw/grijstinten hebt, maar ook mooie felle kleurtjes. Je kunt er ook veel meer reserve onderdelen voor bestellen (zoals een extra sisal paal als ze die weer volledig afgeragd hebben of een nieuw huisje). Zo doe ik nu al 6 jaar met een mooi rood Europet paaltje omdat tussentijds de sisal vervangen is. Ook kun je sisal paaltjes omdraaien als ze de bovenkant kaalgekrabd hebben.
Die van mij is ook europet. Normaal gesproken draai ik het bij andere krabpalen wel om maar bij deze gaat dat niet of ik heb heel slecht gekeken.
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_117850492








Zo hebben wij het gedaan. (was even vergeten dat we nog een fototoestel hebben)

Hoe diep is jouw kast gehotseflots ?

P.s. let niet op het plintloze plafond die moeten nog komen ;)
pi_117850622
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 13:09 schreef Sorella het volgende:
Hoe diep is jouw kast gehotseflotst?
50 cm :)

Die krabpaal staat ook een stuk steviger zo! Hebben jullie er speciale beugels voor aangeschaft?
pi_117851121
Welnee die lagen nog ergens in de schuur :) ik heb ook werkelijk geen idee waar ze voor gebruikt zijn.

Oja de onderkant van de krabpaalpootjes hebben we wat rubber opgeplakt (i.v.m. de houten vloer), verschuiven doet hij nog wel iets maar is ook zo weer terug geschoven.

Hm nou misschien kan het op de plek waar ons aquarium nu staat, vind er toch niets meer aan ondanks dat het aquarium pas een paar maanden staat (stomme algen probleem).
pi_117851265
Ik heb hem met hoekjes aan de muur gezet. Kan evt. daar vanavond ook wel foto's van maken :)
pi_117856549
Wat een gaaf idee zo'n zelf gemaakt ding! Mooi klusje voor mn opa denk ik zo :D ga het eens even aan de wederhelft laten zien vanavond!
pi_117857844
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 15:47 schreef Zo-is-dat het volgende:
Wat een gaaf idee zo'n zelf gemaakt ding! Mooi klusje voor mn opa denk ik zo :D ga het eens even aan de wederhelft laten zien vanavond!
Wij hebben er twee. De grote in de woonkamer (dat ding is bijna 2 meter hoog) en een kleine in de kattenkamer. Maar die wordt niet gebruikt... Die beesten gebruikten de boom altijd wel als krabpaal toen hij nog in de tuin stond, maar nu hij binnen staat, vinden ze hem niets meer aan :D
pi_117860582
Ik heb hem ook aan mijn man laten zien en die zei maak maar een tekening, haha ik en tekenen, ik zei: je kijkt maar op de foto :)
In ieder geval gaat hij het idee uitwerken van de kast of de toren en kijken of we nog onderdelen van de oude krabpaal kunnen gebruiken en of er eventueel ruimte is om de voertonnen in weg tewerken.
pi_117878632
Ik heb me net toch iets meegemaakt :{
We komen thuis van ons werk, ik heb dan altijd een zwarte broek aan dus dan ga ik meestal even op mijn jas zitten die ik dan op de bank leg om de katten te begroeten enzo... (dan blijft mijn broek haar-vrij :P )
dus ik ga naar boven om me op te frissen ect en liet mijn jas even liggen...
kom terug naar beneden en pak mijn jas op en ik zie ineens een natte vlek op de bank..
hebben ze gewoon op mijn jas gepiest?!?! :(
Het ergste vind ik nog dat ik niet weet wie het was, en waarom?
de enige 2 dingen die ik me kan bedenken is
1: hoes van dat bankdeel was vorige week gewassen in de wasmachine omdat er pindasaus op gevallen was dus misschien rook de bank anders? maar waarom pas na een week?
2: de jas die er lag heb ik ook altijd naar mijn werk aan en daar hebben we ook een kater lopen die ik weleens oppak met die jas aan, maar dat was een paar dagen geleden voor het laatst.
ook herkennen ze de geur van die kater al jaren en hebben ze nog nooit gepiest op mijn jas,schoenen of whatever wat naar die kater kan ruiken.

zou het mogenlijk zijn dat een kat op mijn jas gepiest heeft uit woede?
wat moet k hier nou mee :') gelukkig was het niet doorgelekt in het zitkussen :r
pi_117883114
Misschien heeft 1 van de katten wel een blaasontsteking ?
pi_117898599
Moeten katten nu eigenlijk een natte neus of een droge neus hebben? Of iets er tussen in?

Sophie had in t begin best een natte neus, maar toen nieste ze ook af en toe. Van de week begon ze vaker te niezen en ook een keer echt met een sliert snot eruit. Hebben toen de opvang gebeld en daar een kuurtje opgehaald voor 10 dagen. Ze heeft nu twee dagen gehad en straks krijgt ze de derde. Gister heeft ze al amper geniest en vandaag heb Ik t ook nog niet gemerkt. Maar merk nu wel dat haar neus nu niet meer zo nat is. Eerder droog dan nat iig, en op internet lees je zon gemengde verhalen. De een zegt wel nat, de ander niet nat.

Zou de natte neus van de verkoudheid zijn geweest vraag ik me dus af...
pi_117900168
Ik heb even geneusd met mijn twee katten, beide hebben ze een vochtige koude neus en voorzover ik weet zijn ze kerngezond :)
pi_117900298
Mja dat had Sophie dus ook, maar nu is die dus droog. Ook was ik net de kattenbak aan het schoonscheppen en dan moet mevrouw altijd haar behoefte doen natuurlijk :') meestal is het een plasje maar nu was het dus een grote boodschap. Deze was deels normaal maar t laatste deel was een beetje dunner. En ik kwam ook nog een ander groter plakkaat tegen dat wss van gister was. Toch ff in de gaten houden dus.

Verder valt er niks aan haar te merken, ze is nieuwsgierig, knuffelig, eet nog steeds goed. Heb haar alleen nog niet zien drinken vandaag dus zoals ik al zei ff goed in de gaten houden :)


Edit: Haar neusje begint weer wat koud en nat te worden. Misschien was het omdat ze sliep :)

Mijn vriend wordt echt helemaal gek van mijn overbezorgdheid :') |:(

[ Bericht 22% gewijzigd door Yashaaaaa op 12-10-2012 17:34:23 ]
pi_117903847
Hm ben ik weer :') ze heeft net overgegeven ;( had haar 1 tabletje zo gegeven en het halve tabletje door wat natvoer gestampt. Dit is er dus net weer uitgekomen.

Nu is het zo dat ik toen straks zelf ook moest overgeven en ze hier twee likjes van genomen heeft ( toen heb ik d'r de gang uit gegooid) maar weet niet of t daar aan kan liggen :?

Verder is het natvoer van de Aldi en staat er op de blikken dat het twee dagen na openen houdbaar is, maar dit zou de derde of vierde dag zijn. Vorige week is dit echter wel zonder problemen goed gegaan en de kat van mijn schoonouders doet ook altijd veel langer met zo'n blik zonder problemen.

Maar ik ga iig zekere voor t onzekere nemen en morgen gewoon zakjes of kleinere portiebakjes halen.

Vraag me af of we nu nog een keer tabletjes moeten geven :? Maar laten nu eerst ff d'r maag tot rust komen.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 13 oktober 2012 @ 09:48:05 #28
163650 Greys
pi_117921163
Waarom zou je natvoer dat over de datum is geven? Als je zo'n bezorgd type bent dan zou ik dat al helemaal niet doen eerlijk gezegd ;) Ik zou het risico niet nemen. En al helemaal niet als je kat al niet zo lekker is en misschien wat minder weerstand heeft daardoor.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_117921502
Ja, ik ben er ook geen voorstander van, al de eerste week had ik zoiets van :{ doen we niet meer, maar vriendlief wilde eerst de blikjes opmaken en dan nieuw halen. En omdat het wel gewoon goed wasgegaan vorige week en het bij de kat van zijn ouders al jaren goed gaat, had ik ook zoiets van dan maken we t eerst op.

Het is dan ook niet echt over de datum, maar we gebruiken t langer als staat aangeraden, net zoals je bij mensenvoedsel ook wel eens doet. Maar goed ik ga nu gewoon t risico niet meer nemen. Vrienden van ons gaven gister de tip om het in porties in te vriezen. Doen zij bij hun katten ook. Dus we gaan dat doen, of kleinere porties halen :)
pi_117923622
Ik heb een vraagje.
Mijn kat heeft ineens een enorme bult onder zijn oog. Hij leek gister ook iets meer te spinnen dan normaal, dus misschien heeft hij pijn. Maar het was er vanmorgen pas. Iemand een idee of dat erg is of dat het gewoon kwam door een stoot of een oogontsteking? (de bult zit echt net onder het oog)
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 12:13:28 #31
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_117923693
waarom geven mensen de kat uberhaupt natvoer? katten hebben dit helemaal niet nodig. Brokjes en water is genoeg en katten vinden dit prima. Ik snap niet dat mensen zin hebben in die stinkende blikjes en rommel. Het blijkt ook nog helemaal niet gezond voor de kat te zijn.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 12:13:41 #32
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_117923697
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:10 schreef maurisioo het volgende:
Ik heb een vraagje.
Mijn kat heeft ineens een enorme bult onder zijn oog. Hij leek gister ook iets meer te spinnen dan normaal, dus misschien heeft hij pijn. Maar het was er vanmorgen pas. Iemand een idee of dat erg is of dat het gewoon kwam door een stoot of een oogontsteking? (de bult zit echt net onder het oog)
Kan ook van een ontsteking in de kaak komen. Kan je in de bek kijken?
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_117923763
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:13 schreef ElisaB het volgende:

[..]

Kan ook van een ontsteking in de kaak komen. Kan je in de bek kijken?
Net even geprobeerd. Kon niet heel goed kijken, maar zag verder niks bijzonders.
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 12:17:09 #34
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_117923809
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:15 schreef maurisioo het volgende:

[..]

Net even geprobeerd. Kon niet heel goed kijken, maar zag verder niks bijzonders.
Persoonlijk zou ik er even naar laten kijken (maar ik ben een neuroot). Kan prima zijn dat poes gevochten heeft en het kleine wondje nu is gaan ontsteken. Komt er binnenkort een hoop troep uit en dan is het weer over (als het goed is). Is het oog wel helemaal in orde en doet poes verder alles normaal?
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 12:18:14 #35
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_117923844
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:10 schreef maurisioo het volgende:
Ik heb een vraagje.
Mijn kat heeft ineens een enorme bult onder zijn oog. Hij leek gister ook iets meer te spinnen dan normaal, dus misschien heeft hij pijn. Maar het was er vanmorgen pas. Iemand een idee of dat erg is of dat het gewoon kwam door een stoot of een oogontsteking? (de bult zit echt net onder het oog)
Ik zou toch vrij snel naar een dierenarts gaan met zoiets. Niet tot maandag wachten.
The love you take is equal to the love you make.
pi_117924043
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:18 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik zou toch vrij snel naar een dierenarts gaan met zoiets. Niet tot maandag wachten.
Ik kan helaas niet naar de dierenarts. Mijn ouders zijn weg (begravenis dus kan ze ook niet bellen) en heb ook geen idee hoe ik mijn kat mee moet nemen.
pi_117924085
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:17 schreef ElisaB het volgende:

[..]

Persoonlijk zou ik er even naar laten kijken (maar ik ben een neuroot). Kan prima zijn dat poes gevochten heeft en het kleine wondje nu is gaan ontsteken. Komt er binnenkort een hoop troep uit en dan is het weer over (als het goed is). Is het oog wel helemaal in orde en doet poes verder alles normaal?
Dat zou idd wel kunnen. Laatst had hij ook al een wondje door een gevecht met een andere kat. Hij gedraagt zich verder wel normaal.
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 12:46:18 #38
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_117924626
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:25 schreef maurisioo het volgende:

[..]

Ik kan helaas niet naar de dierenarts. Mijn ouders zijn weg (begravenis dus kan ze ook niet bellen) en heb ook geen idee hoe ik mijn kat mee moet nemen.
Je kunt wel de dierenarts bellen. Enig idee hoe laat je ouders terug zijn? En je kunt ze toch sms'en dat ze je even moeten bellen zodra het kan?

Ik weet niet waar je woont, maar waar ik woon kun je de dierenambulance bellen voor vervoer naar een dierenarts.
The love you take is equal to the love you make.
pi_117924666
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:46 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Je kunt wel de dierenarts bellen. Enig idee hoe laat je ouders terug zijn? En je kunt ze toch sms'en dat ze je even moeten bellen zodra het kan?

Ik weet niet waar je woont, maar waar ik woon kun je de dierenambulance bellen voor vervoer naar een dierenarts.
Net de dierenarts geprobeerd te bellen, maar kreeg voicemail. Ik ga het zometeen wel weer proberen. Mijn ouders zijn waarschijnlijk pas na 6 uur thuis.
pi_117924678
quote:
3s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:13 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
waarom geven mensen de kat uberhaupt natvoer? katten hebben dit helemaal niet nodig. Brokjes en water is genoeg en katten vinden dit prima. Ik snap niet dat mensen zin hebben in die stinkende blikjes en rommel. Het blijkt ook nog helemaal niet gezond voor de kat te zijn.
Hoezo niet gezond?
Die van ons hebben overdag brokjes en 's avonds vlees. Vinden ze heerlijk en ze gaan alledrie overdreven zitten mauwen. :)
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 12:49:27 #41
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_117924708
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:47 schreef maurisioo het volgende:

[..]

Net de dierenarts geprobeerd te bellen, maar kreeg voicemail. Ik ga het zometeen wel weer proberen. Mijn ouders zijn waarschijnlijk pas na 6 uur thuis.
Als het goed is, wordt in het voicemailbericht genoemd wie je moet bellen voor spoedgevallen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_117924734
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:49 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Als het goed is, wordt in het voicemailbericht genoemd wie je moet bellen voor spoedgevallen.
Ah had hem niet helemaal afgeluisterd. :P
Zo weer maar een keer proberen dan.
pi_117924844
Heb de dierenarts gesproken. Hij belt straks nog een keer op en komt dan langs bij mij thuis. Hij dacht ook aan iets van een ontsteking of door een gevecht met een andere kat.
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 13:06:30 #44
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_117925084
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:55 schreef maurisioo het volgende:
Heb de dierenarts gesproken. Hij belt straks nog een keer op en komt dan langs bij mij thuis. Hij dacht ook aan iets van een ontsteking of door een gevecht met een andere kat.
Goede actie! Laat weten hoe het verder gaat!
The love you take is equal to the love you make.
pi_117925093
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 13:06 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Goede actie! Laat weten hoe het verder gaat!
Zal ik doen. :)
pi_117926200
quote:
3s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:13 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
waarom geven mensen de kat uberhaupt natvoer? katten hebben dit helemaal niet nodig. Brokjes en water is genoeg en katten vinden dit prima. Ik snap niet dat mensen zin hebben in die stinkende blikjes en rommel. Het blijkt ook nog helemaal niet gezond voor de kat te zijn.
Ze krijgt savonds een grote eetlepel voor de lekker :) en overdag nu omdat medicijnen door de brokjes doen niet werkt.
pi_117926241
Mijn viervoeter gaat gesteriliseerd worden aankomende woensdag. Ik weet al dat ze vanaf 20u de dag ervoor niks mag eten en ik heb al zo een kattentruitje zodat ze niet gaat likken en dergelijke aan de operatiewond.

Zijn er nog meer tips? Kattenmand staat al in woonkamer, ze ging zelf erin en bleef ff erin slapen.
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_117926306
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:48 schreef vencodark het volgende:

[..]

Hoezo niet gezond?
Die van ons hebben overdag brokjes en 's avonds vlees. Vinden ze heerlijk en ze gaan alledrie overdreven zitten mauwen. :)
De mijne ook, alhoewel ik maar 1tje heb.
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 13:50:25 #49
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_117926350
Zorg dat je erbij kan zijn, de eerste uren nadat je haar ophaalt. Van de narcose kunnen ze flink suf zijn en als ze dan ergens op proberen te springen, kun je ze daar beter even voor behoeden.
The love you take is equal to the love you make.
pi_117939291
quote:
3s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 12:13 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
waarom geven mensen de kat uberhaupt natvoer? katten hebben dit helemaal niet nodig. Brokjes en water is genoeg en katten vinden dit prima. Ik snap niet dat mensen zin hebben in die stinkende blikjes en rommel. Het blijkt ook nog helemaal niet gezond voor de kat te zijn.
Het ene blikvoer is het andere niet. Overigens zijn brokken alleen écht gezond als ze een bepaalde samenstelling hebben, kan net zulke meuk zijn als blikvoer. :)
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 21:43:43 #51
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_117939690
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 21:28 schreef L-E het volgende:

[..]

Het ene blikvoer is het andere niet. Overigens zijn brokken alleen écht gezond als ze een bepaalde samenstelling hebben, kan net zulke meuk zijn als blikvoer. :)
hoe goed zijntompoes kattenbrokken en is er eigenlijk wel eens een test van geweest hoe gezond de brokken zijn??, deze koop ik altijd. Ik heb goedkopere geprobeerd van de Dirk, maar daar halen ze de neus voor op.

Het enige waar ik bang voor ben is dat ze blaasgruis oid krijgen, ik heb 1 gecastreerde kater en die zijn er gevoelig voor hoorde ik wel eens. Ik weet ook niet of je iets kunt doen om dit te voorkomen.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_117949440
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 21:43 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

hoe goed zijntompoes kattenbrokken en is er eigenlijk wel eens een test van geweest hoe gezond de brokken zijn??, deze koop ik altijd. Ik heb goedkopere geprobeerd van de Dirk, maar daar halen ze de neus voor op.

Het enige waar ik bang voor ben is dat ze blaasgruis oid krijgen, ik heb 1 gecastreerde kater en die zijn er gevoelig voor hoorde ik wel eens. Ik weet ook niet of je iets kunt doen om dit te voorkomen.
Moet je even kijken wat de samenstelling is. Vaak zit in dat goedkope voer veel mais, mais = suiker en dat hebben katten absoluut niet nodig. Is erg ongezond en ze kunnen op termijn suikerziekte ontwikkelen (blaasgruis kan ook een gevolg zijn, maar daar weet ik onvoldoende over). Je hebt ook voer helemaal zonder granen, maar dat is vaak wel een stuk duurder. Ik probeer zelf in elk geval een voer te gebruiken waar vlees/vis als eerste bestanddeel staat genoemd en het aantal granen tot een minimum te beperken!
Be someone that makes you happy
  Moderator zondag 14 oktober 2012 @ 11:39:42 #53
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_117951019
Er komen wel steeds meer, beter betaalbare, graanvrije brokken. Sannabella, nutram, etc.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_117951627
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 13:50 schreef Lienekien het volgende:
Zorg dat je erbij kan zijn, de eerste uren nadat je haar ophaalt. Van de narcose kunnen ze flink suf zijn en als ze dan ergens op proberen te springen, kun je ze daar beter even voor behoeden.
Is het ook nodig om daarna een paar dagen thuis te zijn? Onze poes moet binnenkort ook gesteriliseerd worden.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  zondag 14 oktober 2012 @ 12:18:36 #55
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_117951799
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2012 12:08 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Is het ook nodig om daarna een paar dagen thuis te zijn? Onze poes moet binnenkort ook gesteriliseerd worden.
Volgens mij niet. Die narcose is dan wel uitgewerkt. En je kunt een kat ook niet steeds in de gaten houden met de hechtingen. Kloonhommel had het over een hempje om ervoor te zorgen dat de kat er niet aankomt, maar ik herinner me dat de hechtingen zo waren gedaan dat ze er eigenlijk niet aan kon komen.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 14 oktober 2012 @ 12:23:00 #56
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_117951877
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 11:39 schreef senesta het volgende:
Er komen wel steeds meer, beter betaalbare, graanvrije brokken. Sannabella, nutram, etc.
Ik zie bij de ingrediënten van Sannabelle wel rijst, gerst en bijv. mais staan...
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 14 oktober 2012 @ 12:35:14 #57
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_117952127
Waarom mogen katten eigenlijk geen granen? In de natuur krijgen ze die via hun prooien toch ook binnen?

Ik heb dierenartsvoer (Trovet) en tot mijn verbazing staan granen daarop als eerste vermeld. Dat zou je toch niet verwachten van dit merk?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_117952285
Wij hebben Alexis premium van de Aldi. Iig geen suikers en kleurstoffen maar granen staan wel als eerste vermeld. Had gelezen en gehoord dat dit voer toch erg goed uit de bus komt, maar wil natuurlijk wel het beste voor Sophie.

Ze doet het de twee weken dat we d'r nu hebben wel goed op, dus vraag me af of we dan toch moeten gaan wisselen en dan ook waarnaar.

Even spammen btw: Deel hier je leuke/lieve/bezorgde/boze kattenmomenten
pi_117952351
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2012 12:35 schreef Duderinnetje het volgende:
Waarom mogen katten eigenlijk geen granen? In de natuur krijgen ze die via hun prooien toch ook binnen?
de half verteerde maaginhoud van een vers muisje, bedoel je?
Ik denk dat die granen maar een relatief klein percentage is in dat geval, en dat het samen met vacht, botten etc in ieder geval heel langzaam in het kattenlichaam wordt opgenomen.
  zondag 14 oktober 2012 @ 12:51:08 #60
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_117952559
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 12:43 schreef computergirl het volgende:

[..]

de half verteerde maaginhoud van een vers muisje, bedoel je?
Ik denk dat die granen maar een relatief klein percentage is in dat geval, en dat het samen met vacht, botten etc in ieder geval heel langzaam in het kattenlichaam wordt opgenomen.
Konijnen, kippen, weet ik veel wat wilde katten eten. :)

Maar het verbaast me dat granen niet goed zijn, terwijl medisch voer het wel als eerste op de verpakking heeft staan. Dus vandaar dat ik me afvraag wat er dan precies slecht is aan granen. Ik ga zeker achter beter voer aan, als dat nodig blijkt.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_117952876
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2012 12:18 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Volgens mij niet. Die narcose is dan wel uitgewerkt. En je kunt een kat ook niet steeds in de gaten houden met de hechtingen. Kloonhommel had het over een hempje om ervoor te zorgen dat de kat er niet aankomt, maar ik herinner me dat de hechtingen zo waren gedaan dat ze er eigenlijk niet aan kon komen.
Dank je. :). Wel fijn, maakt het plannen van een dierenartsbezoek wat gemakkelijker.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  Moderator zondag 14 oktober 2012 @ 13:06:46 #62
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_117953003
quote:
5s.gif Op zondag 14 oktober 2012 12:23 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik zie bij de ingrediënten van Sannabelle wel rijst, gerst en bijv. mais staan...
Bij de graanvrije variant ja?

@ Dude, een beetje graan is net zo vreselijk maar in de veel brokken is de hoeveelheid granen eigenlijk veel te hoog.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_117954587
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2012 12:51 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Konijnen, kippen, weet ik veel wat wilde katten eten. :)

Maar het verbaast me dat granen niet goed zijn, terwijl medisch voer het wel als eerste op de verpakking heeft staan. Dus vandaar dat ik me afvraag wat er dan precies slecht is aan granen. Ik ga zeker achter beter voer aan, als dat nodig blijkt.
Katten eten in de natuur gewoon vlees. Dus geen rijst, mais of tarwe... En Hills en Royal Canin hebben ook granen in grote hoeveelheden. Dat komt omdat het ant-granen verhaal nog niet zo heel lang actueel is denk ik. Vind ik ook wel vreemd hoor!

Maar goed, als je logisch nadenkt dan geef je een beest waar zijn lijf voor gemaakt is (zouden mensen ook moeten doen ;)). En tuurlijk doen heel veel katten het prima op felix en whiskas, maar de kans op ziektes e.d. blijkt dan wel groter.
Ik merk bij mijn katten dat ze ook veel minder eten en vaker kleine hapjes in plaats van de hele bak opschrokken.
Be someone that makes you happy
pi_117955033
Veel katten kunnen niet goed tegen graan.. Die van mij gaan er bijvoorbeeld erg van stinken.
Katten verteren de granen in hun voedsel niet, dus het komt er allemaal gewoon weer uit en dat stinkt.. Daarnaast halen ze er dus ook geen voedingsstoffen uit en moeten ze er meer van eten dan als het alleen vlees zou zijn.

Ik ben zelf heel tevreden over graanvrije brokken en probeer ook zoveel mogelijk graanvrij natvoer te geven :)
  zondag 14 oktober 2012 @ 14:16:47 #65
134537 Radobe
nooit meer wijn.
pi_117955157
Die van mij werd ziek van Felix voor oudere katten, zat ook meer graan in dan gewone felix. Kat hartstikke ziek, weken gekotst en nu dankzij voer van de dierenarts eindelijk weer een rustige maag.
wijn, iets te veel wijn maar net niet genoeg om van de wereld te zijn
veels te veel wijn, iets te veel wijn, maar net niet voldoende om tevreden te zijn
pi_117955670
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 14:13 schreef Dragonberry het volgende:
Veel katten kunnen niet goed tegen graan.. Die van mij gaan er bijvoorbeeld erg van stinken.
Katten verteren de granen in hun voedsel niet, dus het komt er allemaal gewoon weer uit en dat stinkt.. Daarnaast halen ze er dus ook geen voedingsstoffen uit en moeten ze er meer van eten dan als het alleen vlees zou zijn.

Ik ben zelf heel tevreden over graanvrije brokken en probeer ook zoveel mogelijk graanvrij natvoer te geven :)
Ik neem aan dat graanvrije droogvoer duur is? En ik vind het echt vreemd als het niet geschikt is voor katten waarom alle merken, ook de dure, ze allemaal in hun voer stoppen? En wat stinkt er precies? Hun poep?

Vroeger, toen ik nog zat geld had kocht ik altijd IAMS, nu tegenwoordig moet ik het maar doen met de Aldi rood/blauw droogvoer. Al het andere goedkope merk voer zoals euroshopper vreet ze niet. Tompoes wilt ze wel eten maar het valt me op dat de Aldi droogvoer vrij snel opgegeten is vergeleken met Tompoes. Dus vandaar dat ik die van de Aldi blijf halen. Heb de verpakking niet meer, weet niet of er ook granen in zitten?

quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2012 12:41 schreef Yashaaaaa het volgende:
Wij hebben Alexis premium van de Aldi. Iig geen suikers en kleurstoffen maar granen staan wel als eerste vermeld. Had gelezen en gehoord dat dit voer toch erg goed uit de bus komt, maar wil natuurlijk wel het beste voor Sophie.

Ze doet het de twee weken dat we d'r nu hebben wel goed op, dus vraag me af of we dan toch moeten gaan wisselen en dan ook waarnaar.

Even spammen btw: Deel hier je leuke/lieve/bezorgde/boze kattenmomenten
Oke, zitten dus wel granen in...

[ Bericht 11% gewijzigd door Kloonhommel op 14-10-2012 14:44:08 ]
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_117955931
Misschien niet super duidelijk maar in diezelfde post staat dat op de verpakking graan als eerste vermeld wordt ;)

We hadden zitten rekenen door de andere dingen op te tellen dat het zon 30% graan was.

Ik heb gister toevallig ook ff gekeken hoeveel ze ong eet per dag, het brokvoer staat er nml constant en dat was zo'n 37,6 gram per dag. ( ze is nog bezig met eerste zak dus was makkelijk uit te rekenen ) ze is ong 2 kilo en een kat van 3 kilo moet volgens de verpakking 50 gram krijgen. Verder krijgt ze savonds een grote eetlepel natvoer. Denk dat dit ook zo'n 20-30 gram is maar zal ik vanavond eens wegen.

Dat is in principe toch niet te veel of wel? Ze eet altijd heel beheerst, echt twee drie brokjes per keer en dan later nog een keer twee à drie brokkes
pi_117956065
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2012 14:38 schreef Yashaaaaa het volgende:
Misschien niet super duidelijk maar in diezelfde post staat dat op de verpakking graan als eerste vermeld wordt ;)

We hadden zitten rekenen door de andere dingen op te tellen dat het zon 30% graan was.

Ik heb gister toevallig ook ff gekeken hoeveel ze ong eet per dag, het brokvoer staat er nml constant en dat was zo'n 37,6 gram per dag. ( ze is nog bezig met eerste zak dus was makkelijk uit te rekenen ) ze is ong 2 kilo en een kat van 3 kilo moet volgens de verpakking 50 gram krijgen. Verder krijgt ze savonds een grote eetlepel natvoer. Denk dat dit ook zo'n 20-30 gram is maar zal ik vanavond eens wegen.

Dat is in principe toch niet te veel of wel? Ze eet altijd heel beheerst, echt twee drie brokjes per keer en dan later nog een keer twee à drie brokkes
Oh, sorrie. Ik dacht namelijk eerst dat het Duderinnetje was en naderhand zag ik dat jij het was en heb ik mijn post ietsjes gewijzigd. Ik had er beter aan gedaan je post goed te lezen... 8)7

Is 30% graan teveel of juist precies goed? Als je nagaat wat bijv muizen in hun maag hebben zou 30% misschien een goede benadering zijn in het droogvoer?
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
  zondag 14 oktober 2012 @ 14:49:03 #69
134537 Radobe
nooit meer wijn.
pi_117956261
wijn, iets te veel wijn maar net niet genoeg om van de wereld te zijn
veels te veel wijn, iets te veel wijn, maar net niet voldoende om tevreden te zijn
pi_117956490
quote:
Interessant...
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
  Moderator zondag 14 oktober 2012 @ 15:44:04 #71
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_117958128
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 14:30 schreef Kloonhommel het volgende:

[..]

Ik neem aan dat graanvrije droogvoer duur is? En ik vind het echt vreemd als het niet geschikt is voor katten waarom alle merken, ook de dure, ze allemaal in hun voer stoppen? En wat stinkt er precies? Hun poep?

Vroeger, toen ik nog zat geld had kocht ik altijd IAMS, nu tegenwoordig moet ik het maar doen met de Aldi rood/blauw droogvoer. Al het andere goedkope merk voer zoals euroshopper vreet ze niet. Tompoes wilt ze wel eten maar het valt me op dat de Aldi droogvoer vrij snel opgegeten is vergeleken met Tompoes. Dus vandaar dat ik die van de Aldi blijf halen. Heb de verpakking niet meer, weet niet of er ook granen in zitten?

[..]

Oke, zitten dus wel granen in...
Mijn katten krijgen op dit moment Nutram en ik geef ze graanvrij blikvoer en Hummer krijgt vers.

Ik merk het eigenlijk aan alles, ze zijn actiever, ze stinken minder op de bak en ze zijn veel zachter qua vacht. Toen ik ze Royal canin en dergelijke voerde hadden ze ook vaker en meer klitten.

Ik heb naast het blik en vers wat ze 2 keer per dag krijgen krijgen ze nutram. Ik doe met een zeven kilo zak een maand met 3 katten.

Dus

Droogvoer Nutram: 36,50
Blikvoer rond de 20 euro
Vers rond de 15 a 16 euro

Totaal is dan: 72,50

Gedeeld door 30 dagen is 2 euro en 40 cent per dag, voor drie katten. Dat is niet overdreven duur toch? Is 81 cent per kat per dag ;)

En ik neem dan nog wat duurdere merken blik en vers. Dat zou best minder kunnen.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  zondag 14 oktober 2012 @ 15:45:55 #72
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_117958178
quote:
Maar dan is natuurlijk de vraag wat wel goed voer is (dat nog betaalbaar is)
Zelf geef ik mijn kitten van 5 maanden op het moment Smilla Kitten ( http://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenvoer_droog/smilla/223453 )
Als ik de samenstelling daarvan bekijk ziet dat er wel OK uit, er zit gevogeltevleesmeel in, kaantjes, gevogeltevet..maar goed, ik heb er als leek natuurlijk totaal geen verstand dan of dat wel goed is.

Dus de grote vraag is eigenlijk, wat is goed (droog)voer?
  Moderator zondag 14 oktober 2012 @ 15:46:19 #73
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_117958185
Ik heb laatst eens in de winkel naar de blikken van diverse merken in de supermarkt zitten kijken. In sommige blikken zit maar 4% vlees, dat vind ik best schokkend weinig voor natvoer.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_117958331
Onze kat is ook net 5 maanden maar volgens het asiel mocht ze al gewoon adult brokjes, iig geen speciale kitttenbbrokjes. Ik vind het maar een ingewikkeld iets en het is ook behoorlijk onduidelijk naar mijn mening :o
  Moderator zondag 14 oktober 2012 @ 15:51:56 #75
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_117958349
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 15:45 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Maar dan is natuurlijk de vraag wat wel goed voer is (dat nog betaalbaar is)
Zelf geef ik mijn kitten van 5 maanden op het moment Smilla Kitten ( http://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenvoer_droog/smilla/223453 )
Als ik de samenstelling daarvan bekijk ziet dat er wel OK uit, er zit gevogeltevleesmeel in, kaantjes, gevogeltevet..maar goed, ik heb er als leek natuurlijk totaal geen verstand dan of dat wel goed is.

Dus de grote vraag is eigenlijk, wat is goed (droog)voer?
Smilla is geen slecht voer. Persoonlijk vind ik goed voer een voer met zoveel mogelijk vlees en zo min mogelijk granen. En iets van mais, bietenpulp of rijst moet er wel in als bindmiddel want anders kunnen ze er geen brok van maken. Maar goed, ik zou het liefst mijn katten allemaal alleen vers voeren want dat is het beste maar dan moeten ze het natuurlijk ook wel willen eten, het blijven katten :+
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  Moderator zondag 14 oktober 2012 @ 15:54:07 #76
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_117958418
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 15:51 schreef Yashaaaaa het volgende:
Onze kat is ook net 5 maanden maar volgens het asiel mocht ze al gewoon adult brokjes, iig geen speciale kitttenbbrokjes. Ik vind het maar een ingewikkeld iets en het is ook behoorlijk onduidelijk naar mijn mening :o
Hier aten ze ook al heel snel geen kittenbrokken meer. De meeste mensen en fokkers die ik ken en ernaar vroeg destijds voeren al heel snel geen kittenbrokken meer. Veel kittens eten daar voor 13 weken ook al gewoon adultbrokjes mee.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_117958431
Waar haal je dat nutram? :)
  Moderator zondag 14 oktober 2012 @ 15:57:02 #78
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_117958511
Ik bestel het online, er zijn meer sites die het verkopen. Ik heb je een DM gestuurd ;)

Edit: Ik zie net dat sommige faunalandwinkels het ook verkopen :Y

[ Bericht 32% gewijzigd door senesta op 14-10-2012 16:17:40 ]
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  zondag 14 oktober 2012 @ 16:00:44 #79
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_117958615
Ach ja, de mijne krijgt die kittenbrokken ook voornemelijk omdat er destijds een aanbieding bij Zooplus was, 2x4kilo kittenbrokken voor maar ¤15,- er is nu bijna 4 kilo op dus hij moet nog 1 zak op voor hij echt volwassen voer krijgt.
Geen idee wat ik tegen die tijd ga geven, misschien ook Smilla of Sanabelle ofzo, zolang het maar goed voer is waar je geen topprijs voor hoeft te betalen.

Af en toe krijgt Jiro trouwens ook nog wel een blikje Gourmet Diamant, daar zie je de stukjes vlees en garnalen gewoon zitten dus dat gaat schoon op :9~
  Moderator zondag 14 oktober 2012 @ 16:03:27 #80
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_117958712
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 16:00 schreef SiGNe het volgende:
Ach ja, de mijne krijgt die kittenbrokken ook voornemelijk omdat er destijds een aanbieding bij Zooplus was, 2x4kilo kittenbrokken voor maar ¤15,- er is nu bijna 4 kilo op dus hij moet nog 1 zak op voor hij echt volwassen voer krijgt.
Geen idee wat ik tegen die tijd ga geven, misschien ook Smilla of Sanabelle ofzo, zolang het maar goed voer is waar je geen topprijs voor hoeft te betalen.

Af en toe krijgt Jiro trouwens ook nog wel een blikje Gourmet Diamant, daar zie je de stukjes vlees en garnalen gewoon zitten dus dat gaat schoon op :9~
Daar heb ik ET mee kunnen lijmen toen ze erg ziek was en niet wilde eten. Daardoor kon ik gelukkig stoppen met dwangvoeren. Zag er inderdaad prima uit. Voorheen gaf ik ze ook wel snoezepoes blikjes, waren 50 cent per blikje, hele stukken vis zag je daar ook in zitten en ze vonden het heerlijk. Maar dat is gestopt begreep ik :{
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  zondag 14 oktober 2012 @ 16:08:52 #81
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_117958909
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 16:03 schreef senesta het volgende:

[..]

Daar heb ik ET mee kunnen lijmen toen ze erg ziek was en niet wilde eten. Daardoor kon ik gelukkig stoppen met dwangvoeren. Zag er inderdaad prima uit. Voorheen gaf ik ze ook wel snoezepoes blikjes, waren 50 cent per blikje, hele stukken vis zag je daar ook in zitten en ze vonden het heerlijk. Maar dat is gestopt begreep ik :{
Oh da's wel jammer, had er niet meer aan gedacht verder maar was wel goed voer inderdaad.

Ik heb trouwens tegenwoordig ook liquid snacks van Vitacraft, dat gaat ook snel op.
Daar kan je ook pilletjes e.d. instoppen en dan likken ze die pillen ook gewoon op zonder het door te hebben :D
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 14 oktober 2012 @ 17:10:30 #82
269689 crew  Viv
pi_117961201
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 15:46 schreef senesta het volgende:
Ik heb laatst eens in de winkel naar de blikken van diverse merken in de supermarkt zitten kijken. In sommige blikken zit maar 4% vlees, dat vind ik best schokkend weinig voor natvoer.
Blikvoer uit de supermarkt bevat wel meer vlees dan 4%, maar die 4% is wat er minimaal in moet zitten van 1 bepaald soort vlees om het respectievelijk kip/wild/lam/rund/vis/etc te mogen noemen.

Veel schokkender vind ik het toevoegen van suiker, graan en kleurstoffen aan natvoer.
  Moderator zondag 14 oktober 2012 @ 17:16:33 #83
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_117961450
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 17:10 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Blikvoer uit de supermarkt bevat wel meer vlees dan 4%, maar die 4% is wat er minimaal in moet zitten van 1 bepaald soort vlees om het respectievelijk kip/wild/lam/rund/vis/etc te mogen noemen.

Veel schokkender vind ik het toevoegen van suiker, graan en kleurstoffen aan natvoer.
Je hebt gelijk. Dat is ook zo. Gewoon het lezen van zo'n etiket is best verbijsterend ;)
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 14 oktober 2012 @ 17:41:29 #84
269689 crew  Viv
pi_117962617
Hier een foto van het spul wat ik voer:


De blikken (Cosma, Schmusy, Smilla, Grau, Feline Porta 21) bevatten geen suiker, graan en kleurstoffen en de ingrediënten zijn nog herkenbaar als kip/tonijn/makreel/sardientjes. Ze krijgen ieder 's avonds ongeveer 30 gram.

In de witte bak zit een combinatie van "Animonda vom Feinsten Deluxe Grandis", "Sanabelle Grande" en "Royal Canin Maine Coon 31". Allemaal met vlees als het eerste ingrediënt, en het zijn grote brokken want grote katten. Droogvoer staat de hele dag voor ze klaar, ze eten af en toe een paar brokjes.

Achter de witte bak staan "Catessy Sticks Zalm & Forel", bevat alleen vlees en mineralen. Hier krijgen ze een stukje van als beloning na het borstelen.

We zijn rond de 30 euro per maand kwijt voor 2 grote katten.
  Moderator zondag 14 oktober 2012 @ 17:45:36 #85
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_117962810
Cosma, smilla en Porta blik krijgen ze hier ook :Y 30 gram per kat per dag geef jij?
Ik heb ook drie coons.

Grau eten ze hier niet en schmusy heb ik nog nooit gehad.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 14 oktober 2012 @ 17:52:45 #86
269689 crew  Viv
pi_117963089
Ja ongeveer 30 gram per dag per kat. Met een 400 grams blik doen we 6 keer, met een blik van 185 gram 3 keer. We vriezen het in porties in zodat ze geen oud voer krijgen, of 6 dagen achter elkaar hetzelfde. :D

Van Grau heb ik een probeerpakket met de verschillende varianten die graanvrij zijn, Kyran eet het niet, Ko-Ko wel. Schmusy lijkt misschien wel op die snoezepoes, met hele stukken vis. :Y)
pi_117963480
Ik kon gister bij de action alleen geen kleine bakjes vinden vivi, of had je dat nu bij de xenos gehaald?

Wat apart is bij het Alexis blikvoer is dat het een wel met suiker is, en het ander niet. Goed opletten dus :
:Y
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 14 oktober 2012 @ 18:22:19 #88
269689 crew  Viv
pi_117964235
Ik heb ze van de Action, 8 stuks in een netje, maar ik heb bij de Xenos wel vergelijkbare gezien:

pi_117964764
Hier eten ze van dat soort voer alleen kip of tonijn.. Ik heb nog smilla met sardientjes, maar 1 van mijn katten eet dat echt niet.. Animonda carny eten ze niet heel graag, maar gaat uiteindelijk altijd wel op. Die cosma blikjes vind ik te duur voor zo'n klein blikje.
Ze hebben liever supermarkt voer :(
pi_117966528
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 15:44 schreef senesta het volgende:

[..]

Mijn katten krijgen op dit moment Nutram en ik geef ze graanvrij blikvoer en Hummer krijgt vers.

Ik merk het eigenlijk aan alles, ze zijn actiever, ze stinken minder op de bak en ze zijn veel zachter qua vacht. Toen ik ze Royal canin en dergelijke voerde hadden ze ook vaker en meer klitten.

Ik heb naast het blik en vers wat ze 2 keer per dag krijgen krijgen ze nutram. Ik doe met een zeven kilo zak een maand met 3 katten.

Dus

Droogvoer Nutram: 36,50
Blikvoer rond de 20 euro
Vers rond de 15 a 16 euro

Totaal is dan: 72,50

Gedeeld door 30 dagen is 2 euro en 40 cent per dag, voor drie katten. Dat is niet overdreven duur toch? Is 81 cent per kat per dag ;)

En ik neem dan nog wat duurdere merken blik en vers. Dat zou best minder kunnen.
Mee eens, ze hebben een veel mooiere vacht en de kattenbak stinkt een stuk minder.
Ik geef zelf Porta21 graanvrije brokken. Met een zak van 10 kilo doe ik nu al zeker 2 maanden voor 2 katten. Ik denk dat ik de 3 maanden wel ga redden dus dan vind ik 40 euro voor een zak zeker niet veel.
pi_117975777
Net ff op de site van nutram gekeken maar zitten ook wel granen in hoor :o

http://www.nutram.nl/katten/nutram-adult-cat



Spuit 11, je zei zelf al zo min mogelijk granen, niet 0 granen
pi_117978886
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 17:41 schreef ViviRAWRS het volgende:
Hier een foto van het spul wat ik voer:
[ afbeelding ]

De blikken (Cosma, Schmusy, Smilla, Grau, Feline Porta 21) bevatten geen suiker, graan en kleurstoffen en de ingrediënten zijn nog herkenbaar als kip/tonijn/makreel/sardientjes. Ze krijgen ieder 's avonds ongeveer 30 gram.

In de witte bak zit een combinatie van "Animonda vom Feinsten Deluxe Grandis", "Sanabelle Grande" en "Royal Canin Maine Coon 31". Allemaal met vlees als het eerste ingrediënt, en het zijn grote brokken want grote katten. Droogvoer staat de hele dag voor ze klaar, ze eten af en toe een paar brokjes.

Achter de witte bak staan "Catessy Sticks Zalm & Forel", bevat alleen vlees en mineralen. Hier krijgen ze een stukje van als beloning na het borstelen.

We zijn rond de 30 euro per maand kwijt voor 2 grote katten.
Ik ben een beetje te moe om goed terug te lezen maar het lijkt erop dat je niet hebt verteld waar jij al die blikjes vandaan haalt? Supermarkt? Dierenwinkel? Online winkel?
Op zondag 13 april 2014 19:50 schreef Mss het volgende:
Kloonhommel is echt mijn held van de dag _O_ _O_ _O_
pi_117979166
Zooplus :) dat weet ik omdat ik vivi irl ken ;)

Ik heb net een blik van 400gram ingevroren in porties van 40 gram. Ziet er wel weinig uit hoor :o Maarja het gaat natuurlijk in een klein kattenbuikje! De wild en gevogelte is wel favo bij zowel Sophie als bij mij. Geen suikers en granen en het hele voer kijkt gewoon nat, niet alleen het bovenste gedeelte :) ze had t alleen wel erg snel op :o
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 14 oktober 2012 @ 22:35:42 #94
269689 crew  Viv
pi_117979416
Ja alles komt van zooplus, ook de kattenbakvulling. Needless to say, de pakketbezorger en ik zijn geen vrienden meer :')

Yasha het kan best dat Sophie meer nodig heeft dan Ko-Ko en Kyran, ze verbruikt meer energie en moet nog groeien. :) Bij ons laten ze wat staan als we meer dan 30 gram geven, gewoon een kwestie van uitproberen.
  Moderator zondag 14 oktober 2012 @ 22:37:29 #95
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_117979489
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  Moderator zondag 14 oktober 2012 @ 22:40:10 #96
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_117979609
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2012 21:30 schreef Yashaaaaa het volgende:
Net ff op de site van nutram gekeken maar zitten ook wel granen in hoor :o

http://www.nutram.nl/katten/nutram-adult-cat



Spuit 11, je zei zelf al zo min mogelijk granen, niet 0 granen

Ik heb maar twee brokken met zo min mogelijk zooi die ze willen eten. James Wellbeloved turkey and rice en Nutram, de rest blieven ze niet :'( Ik vertel ze steeds hoe goed versvlees en orijen en arcana zijn maar ze eten gewoon niet. En vooral mijn poezendame houd dat echt vol.
En die is al niet zo zwaar. Dit was de tussenweg die we hadden gevonden.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 14 oktober 2012 @ 22:42:09 #97
269689 crew  Viv
pi_117979707
Orijen was hier ook geen succes. :'( Op papier 1 van de beste brokken, maar dan moeten ze het wel opeten.
pi_117980049
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 22:35 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ja alles komt van zooplus, ook de kattenbakvulling. Needless to say, de pakketbezorger en ik zijn geen vrienden meer :')

Yasha het kan best dat Sophie meer nodig heeft dan Ko-Ko en Kyran, ze verbruikt meer energie en moet nog groeien. :) Bij ons laten ze wat staan als we meer dan 30 gram geven, gewoon een kwestie van uitproberen.
Mja maar gemiddeld gezien eet ze ook maar 40gram brokjes op een dag, en als het echt voor de lekker is (en voor extra vocht) dan is dit eik wel meer dan voldoende. Volgens mij had Sophie het liefst dit hele blik leeggegeten.

Ze had alleen net wel weer een beetje overgegeven, maar alleen maar wit/doorzichtig geen voer, dus het kan ook van eerder zijn geweest was nml in de gang dus heb t niet gezien.
  Moderator zondag 14 oktober 2012 @ 22:55:06 #99
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_117980293
Hummer eet wel graag vers vlees, momenteel krijgt hij Tinlo, een kiloworst snijden we in 5 delen en met elk deel doet hij 2 dagen. Hij krijgt 's ochtends en 's avonds vers. En dan eet hij ook bijna geen brok tussendoor. Hummer is altijd rond de 8 kilo. Als kitten at hij veel meer vers.

Dat is de enige die gek is op vers.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_117980784
Wij geven onze poes IAMS. Het hoofdbestanddeel is vlees (ruim 40%) en volgens mij zitten er vrijwel geen granen in. We doen al twee maanden met een zak van 3 kilo en we redden het einde van de maand nog wel denk ik. Dus zo duur is het dan uiteindelijk ook niet.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')