Ben je bekend met het destilatieproces ?quote:Op maandag 8 oktober 2012 16:45 schreef Rio het volgende:
Ik wil zelf limoncello gaan maken, maar begrijp dat het moeilijk/onmogelijk/erg duur (want accijns) is om de benodigde 95% alcohol (geschikt voor consumptie dus) te krijgen in NL.
Of weet er iemand toch een adres?
Andere tips erg welkom!
Ook in België is het volgens mij prijzig, reken minimaal op iets van 30 Euro per liter:quote:Op maandag 8 oktober 2012 17:00 schreef Deetch het volgende:
En ja dat kost wel wat, accijnzen kun je in NL niet ontduiken. In belgie, Frankrijk en Luxemburg is het een stuk goedkoper en makkelijker te krijgen.
Nee, in ons land mag alcohol met 80%+ (ongeveer) niet verkocht worden. In Duitsland, Frankrijk en Italïe ligt het wel in de (betere) winkels.quote:Op maandag 8 oktober 2012 17:00 schreef Deetch het volgende:
Misschien ook wel bij de groothandels zoals Makro en Hanos.
Die is niet voor niks zo goedkoop!!quote:Op maandag 8 oktober 2012 20:14 schreef Rio het volgende:
Iets gevonden, tientje de liter: http://www.brcinternation(...)rowse&category_id=10
Ah, je had het al gezien denk ikquote:Ethanol 99%, alcohol
Ethanol is de bekendste en meestvoorkomende alcohol.
Onze ethanol is ongeschikt gemaakt voor consumtie door toevoeging van 1% Bitrex en Butanon.
Bel Nedalco.quote:Op maandag 8 oktober 2012 18:28 schreef Rio het volgende:
Ik heb ook al gegoogled en een recept heb ik ook. Met wodka wil ik liever niet, dat is zo'n we-hebben-niks-anders-dus-we-doen-maar-wodka-oplossing vind ik.
Mijn concrete vraag:
Weet iemand fysieke adressen + prijzen in de Benelux of desnoods Duitsland, Frankrijk?
Er gaan best veel mensen dood door alcohol..quote:Op maandag 8 oktober 2012 21:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou geen oosteuropashit halen, zijn in Tsjechie net meer dan dertig mensen overleden door die troep.
In dit geval was het omdat het vergiftig was met Methanol.quote:Op maandag 8 oktober 2012 21:26 schreef Rio het volgende:
[..]
Er gaan best veel mensen dood door alcohol..
Jij woont in Duitsland toch? Daar wel eens in de winkel gezien?
Much obliged, thanks alvast!quote:Op maandag 8 oktober 2012 21:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In dit geval was het omdat het vergiftig was met Methanol.
Ik kom hier nooit bij een slijter, maar zal eens kijken.
Ben Vrijdag in de buurt van een Duitse groothandel, weet nog niet of ik tijd heb.quote:Op maandag 8 oktober 2012 21:37 schreef Rio het volgende:
[..]
Much obliged, thanks alvast!
Groothandel kom je wellicht vaker, mss dat daar ook wat is. Ik hou me aanbevolen voor info zoals je merkt :-)
ik ben een monarchistquote:Op woensdag 10 oktober 2012 02:35 schreef bl_henkie2 het volgende:
P.S. Wat is er mis met Republikeinen? Abraham Lincoln was een Republikein...
Ik wil graag achteraf kunnen verdunnen, niet vooraf reeds verdund beginnen. Wil graag vanaf de basis werken.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 02:35 schreef bl_henkie2 het volgende:
In NL is het maximale 81% voor consumptie. Surinaamse Marienburg rum bijvoorbeeld. 70cl fles voor 26.95 gezien bij een chinese slijterij in Amsterdam.
Maar nogmaals, waarom moet je per se een 100% alcohol hebben, Limoncello is tenslotte ook maar 30%...
Begint er idd op te lijken dat je er flink voor moet reizenquote:Op woensdag 10 oktober 2012 03:34 schreef dralion13 het volgende:
Ik zou zeggen, wacht er nog even mee en ga deze zomer op vakantie naar polen of een ander oost-europees land, dan weet je zeker dat je pure (96%) kan kopen voor nog geen 10 euro per liter, in Nederland kom je niet voor een dubbeltje op de eerste rang ben ik bang...
Klopt, accijns kom je niet zomaar omheen. En wodka van redelijke wkaliteit is erg zuiver, gewoon 40% alcohol in water.quote:Op maandag 8 oktober 2012 17:00 schreef Deetch het volgende:
Bij de apotheek. Vermeld er wel bij dat het voor consumptie is want anders krijg je onzuivere (chemische) alchol en daar kunnen sporen methanol, benzeen, propanol (3x giftig) inzitten.
En ja dat kost wel wat, accijnzen kun je in NL niet ontduiken. In belgie, Frankrijk en Luxemburg is het een stuk goedkoper en makkelijker te krijgen.
Ik gebruik jeneverquote:Op maandag 8 oktober 2012 16:45 schreef Rio het volgende:
Ik wil zelf limoncello gaan maken, maar begrijp dat het moeilijk/onmogelijk/erg duur (want accijns) is om de benodigde 95% alcohol (geschikt voor consumptie dus) te krijgen in NL.
Of weet er iemand toch een adres?
Andere tips erg welkom!
Disagree; als ik bitters of likeuren maak, dan merk je echt dat sommige dingen vlotter oplossen in water, en sommige in alcohol. Dingen die in bijvoorbeeld thee of zelfs koud water zo hun smaak afgeven, doen dat in alcohol veel minder snel.quote:Op donderdag 11 oktober 2012 20:57 schreef Rio het volgende:
[..]
Ik wil graag achteraf kunnen verdunnen, niet vooraf reeds verdund beginnen. Wil graag vanaf de basis werken.
OK, thanks for sharing. Maar heb jij deze wijsheid zelf ook opgedaan door proberen? Juist dat proberen lijkt me het leukste. Beetje zoeken, falen, opnieuw proberen, aanklooien :-)quote:Op donderdag 11 oktober 2012 23:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Disagree; als ik bitters of likeuren maak, dan merk je echt dat sommige dingen vlotter oplossen in water, en sommige in alcohol. Dingen die in bijvoorbeeld thee of zelfs koud water zo hun smaak afgeven, doen dat in alcohol veel minder snel.
En dingen die in water weinig smaak afgeven (zoals capsaïcine; pepers) doet dit in alcohol ontzettend vlot. Een deel van je smaakbeleving is dus dat er in je citroenrasp, wat je gebruikt voor limoncello, verschillende stoffen zitten die de smaak afgeven. En sommige van die stoffen lossen goed op in water, en andere weer goed in alcohol.
Probeer dus uit de buurt van de 0% en de 100% te blijven
Toptip, dank!quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 14:14 schreef tisikke het volgende:
Bij de colruyt in belgie te koop. 96 %. Ik dacht rond de 20, 24 euro, en volgens mij kun je ook alcohol bij gall en gall kopen, de prijs weet ik daar niet
Van lucht ook. Beter sterven maar geleefd hebben toch?quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 22:13 schreef uniekhoorn het volgende:
Van ethanol krijg je tegenwoordig ook kanker... tenminste als je sommige specs mag geloven http://chemdat.merck.de/documents/sds/emd/nel/nl/1590/159010.pdf
Punt 8
Niet tegenwoordig hoor, dat weten 'we' al jaren.quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 22:13 schreef uniekhoorn het volgende:
Van ethanol krijg je tegenwoordig ook kanker... tenminste als je sommige specs mag geloven http://chemdat.merck.de/documents/sds/emd/nel/nl/1590/159010.pdf
Punt 8
Doe je er ook suiker bij?quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 13:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ja. Een keer een rode peper-kaneellikeur gemaakt. Je merkt dan echt dat je de eerste paar dagen een grote fles pepperspray hebt staanPas na een paar dagen komt die kaneelsmaak goed los, waardoor het drinkbaar wordt.
Leuk is om een paar kleine potjes of flesjes te vullen, en kleine subtiele verschillen te proberen.
Ben er nu achter dat sommige likeuren zelfs lekkerder (zachter) zijn met een beetje water erdoor (1/5e ongeveer). Bij een Limoncello zou ik dat niet doen, die mag wel wat scherps hebben
Bij de likeuren wel (100 tot 250 gram per liter, afhankelijk van de likeur), bij de bitters nietquote:
Waarom begin je dan niet zelf met stoken/ destilleren? En dan van daaruit weer verder gaan.. Dan kun je tenminste echt zeggen dat je vanaf de basis bent begonnen..quote:Op donderdag 11 oktober 2012 20:57 schreef Rio het volgende:
[..]
Ik wil graag achteraf kunnen verdunnen, niet vooraf reeds verdund beginnen. Wil graag vanaf de basis werken.
True, maar ik heb geen plek/tijd.quote:Op vrijdag 19 oktober 2012 04:51 schreef theKiD het volgende:
[..]
Waarom begin je dan niet zelf met stoken/ destilleren? En dan van daaruit weer verder gaan.. Dan kun je tenminste echt zeggen dat je vanaf de basis bent begonnen..![]()
rode peper-kaneellikeur?quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 13:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ja. Een keer een rode peper-kaneellikeur gemaakt. Je merkt dan echt dat je de eerste paar dagen een grote fles pepperspray hebt staanPas na een paar dagen komt die kaneelsmaak goed los, waardoor het drinkbaar wordt.
1 liter jenever, 1 kaneelstok, 1 rode peper, 150 gram suiker (later eventueel meer). Paar weken laten staan (tot de peper helemaal wit is). Doel was een soort vloeibare 'Fireball' te maken, en dat was geluktquote:Op maandag 29 oktober 2012 09:30 schreef flankert het volgende:
[..]
rode peper-kaneellikeur?
Joh, vertel hier eens wat meer over. Ik ben erg geïnteresseerd!
Kaneelstok en rode peper er in zijn geheel in doen?quote:Op maandag 29 oktober 2012 10:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
1 liter jenever, 1 kaneelstok, 1 rode peper, 150 gram suiker (later eventueel meer). Paar weken laten staan (tot de peper helemaal wit is). Doel was een soort vloeibare 'Fireball' te maken, en dat was gelukt![]()
Zie ook: Kruidenbitter maken
Methanol is erg lastig weg te destilleren uit ethanol. Alleen met een behoorlijke fractioneerkolom en een goede thermometer kan je wat bereiken. En dan nog: geen garantie. Als je brandspiritus gaat destilleren dan blijf je ook altijd de pyridine ruiken (proeven heb ik nooit geprobeerd!)quote:Op maandag 8 oktober 2012 17:00 schreef zuigmarmot het volgende:
[..]
Ben je bekend met het destilatieproces ?
QFT.quote:Op maandag 29 oktober 2012 13:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Gezien de giftigheid van Methanol raad ik heel sterk af hier mee te gaan kloten.
Of ik bekijk de foto's eerst in die andere linkquote:Op maandag 29 oktober 2012 13:11 schreef theKiD het volgende:
[..]
Kaneelstok en rode peper er in zijn geheel in doen?
Jaquote:Op maandag 29 oktober 2012 13:11 schreef theKiD het volgende:
[..]
Kaneelstok en rode peper er in zijn geheel in doen?
Wáár in, ook al weer?quote:Op maandag 29 oktober 2012 13:11 schreef theKiD het volgende:
[..]
Kaneelstok en rode peper er in zijn geheel in doen?
Het is dat ik er geen zin in/tijd voor heb, maar qua scheikunde zou het me prima afgaan denk ik zo.quote:Op maandag 29 oktober 2012 13:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Gezien de giftigheid van Methanol raad ik heel sterk af hier mee te gaan kloten.
Wanneer?quote:Op maandag 29 oktober 2012 13:34 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
In Frankrijk heb ik 96% alcohol gewoon in de supermarkt zien liggen
Een jaar of twee geleden bij de lokale Carrefour ergens in het puntje van Bretagne.quote:
Gevonden:quote:Op zondag 8 september 2013 00:25 schreef Rio het volgende:
Ben NU in Frankrijk, maar in de supermarkten max 40% 'alcool pour fruits'. Niks geen puur spul te vinden...
Italië wel, maar daar kom ik niet vaak...
Geldt dat België verhaal nog? Iemand?
I know, die 40% niet gekocht. Was een aardige domper, had er op gerekend dat ik een hele zooi pure alcohol had kunnen kopen in Frankrijkquote:Op vrijdag 13 september 2013 20:42 schreef akira02 het volgende:
[..]
Gevonden:
http://www.collectandgo.be/cogo/nl/branch/415/
1l 96% - 26 euro. Dat is nog laaggeprijsd. 40% alcohol werkt niet, je limoncello smaakt helemaal anders.
Schijnbaar kun je ze in Duitsland halen bij de apotheker onder de naam "Primasprit" of "Neutralakohol"quote:Op vrijdag 21 februari 2014 21:38 schreef Rio het volgende:
Update:
http://limoncello-maken.n(...)/zuivere-alcohol-96/
Of naar een land aan de rand van europa. Meer opties heb ik niet echt gevonden helaas.
Oh ja, zelf destilleren, maar daar heb ik geen zin an.
Andere tips? Keep 'em coming!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |