Begint er idd op te lijken dat je er flink voor moet reizenquote:Op woensdag 10 oktober 2012 03:34 schreef dralion13 het volgende:
Ik zou zeggen, wacht er nog even mee en ga deze zomer op vakantie naar polen of een ander oost-europees land, dan weet je zeker dat je pure (96%) kan kopen voor nog geen 10 euro per liter, in Nederland kom je niet voor een dubbeltje op de eerste rang ben ik bang...
Klopt, accijns kom je niet zomaar omheen. En wodka van redelijke wkaliteit is erg zuiver, gewoon 40% alcohol in water.quote:Op maandag 8 oktober 2012 17:00 schreef Deetch het volgende:
Bij de apotheek. Vermeld er wel bij dat het voor consumptie is want anders krijg je onzuivere (chemische) alchol en daar kunnen sporen methanol, benzeen, propanol (3x giftig) inzitten.
En ja dat kost wel wat, accijnzen kun je in NL niet ontduiken. In belgie, Frankrijk en Luxemburg is het een stuk goedkoper en makkelijker te krijgen.
Ik gebruik jeneverquote:Op maandag 8 oktober 2012 16:45 schreef Rio het volgende:
Ik wil zelf limoncello gaan maken, maar begrijp dat het moeilijk/onmogelijk/erg duur (want accijns) is om de benodigde 95% alcohol (geschikt voor consumptie dus) te krijgen in NL.
Of weet er iemand toch een adres?
Andere tips erg welkom!
Disagree; als ik bitters of likeuren maak, dan merk je echt dat sommige dingen vlotter oplossen in water, en sommige in alcohol. Dingen die in bijvoorbeeld thee of zelfs koud water zo hun smaak afgeven, doen dat in alcohol veel minder snel.quote:Op donderdag 11 oktober 2012 20:57 schreef Rio het volgende:
[..]
Ik wil graag achteraf kunnen verdunnen, niet vooraf reeds verdund beginnen. Wil graag vanaf de basis werken.
OK, thanks for sharing. Maar heb jij deze wijsheid zelf ook opgedaan door proberen? Juist dat proberen lijkt me het leukste. Beetje zoeken, falen, opnieuw proberen, aanklooien :-)quote:Op donderdag 11 oktober 2012 23:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Disagree; als ik bitters of likeuren maak, dan merk je echt dat sommige dingen vlotter oplossen in water, en sommige in alcohol. Dingen die in bijvoorbeeld thee of zelfs koud water zo hun smaak afgeven, doen dat in alcohol veel minder snel.
En dingen die in water weinig smaak afgeven (zoals capsaïcine; pepers) doet dit in alcohol ontzettend vlot. Een deel van je smaakbeleving is dus dat er in je citroenrasp, wat je gebruikt voor limoncello, verschillende stoffen zitten die de smaak afgeven. En sommige van die stoffen lossen goed op in water, en andere weer goed in alcohol.
Probeer dus uit de buurt van de 0% en de 100% te blijven
Toptip, dank!quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 14:14 schreef tisikke het volgende:
Bij de colruyt in belgie te koop. 96 %. Ik dacht rond de 20, 24 euro, en volgens mij kun je ook alcohol bij gall en gall kopen, de prijs weet ik daar niet
Van lucht ook. Beter sterven maar geleefd hebben toch?quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 22:13 schreef uniekhoorn het volgende:
Van ethanol krijg je tegenwoordig ook kanker... tenminste als je sommige specs mag geloven http://chemdat.merck.de/documents/sds/emd/nel/nl/1590/159010.pdf
Punt 8
Niet tegenwoordig hoor, dat weten 'we' al jaren.quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 22:13 schreef uniekhoorn het volgende:
Van ethanol krijg je tegenwoordig ook kanker... tenminste als je sommige specs mag geloven http://chemdat.merck.de/documents/sds/emd/nel/nl/1590/159010.pdf
Punt 8
Doe je er ook suiker bij?quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 13:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ja. Een keer een rode peper-kaneellikeur gemaakt. Je merkt dan echt dat je de eerste paar dagen een grote fles pepperspray hebt staanPas na een paar dagen komt die kaneelsmaak goed los, waardoor het drinkbaar wordt.
Leuk is om een paar kleine potjes of flesjes te vullen, en kleine subtiele verschillen te proberen.
Ben er nu achter dat sommige likeuren zelfs lekkerder (zachter) zijn met een beetje water erdoor (1/5e ongeveer). Bij een Limoncello zou ik dat niet doen, die mag wel wat scherps hebben
Bij de likeuren wel (100 tot 250 gram per liter, afhankelijk van de likeur), bij de bitters nietquote:
Waarom begin je dan niet zelf met stoken/ destilleren? En dan van daaruit weer verder gaan.. Dan kun je tenminste echt zeggen dat je vanaf de basis bent begonnen..quote:Op donderdag 11 oktober 2012 20:57 schreef Rio het volgende:
[..]
Ik wil graag achteraf kunnen verdunnen, niet vooraf reeds verdund beginnen. Wil graag vanaf de basis werken.
True, maar ik heb geen plek/tijd.quote:Op vrijdag 19 oktober 2012 04:51 schreef theKiD het volgende:
[..]
Waarom begin je dan niet zelf met stoken/ destilleren? En dan van daaruit weer verder gaan.. Dan kun je tenminste echt zeggen dat je vanaf de basis bent begonnen..![]()
rode peper-kaneellikeur?quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 13:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ja. Een keer een rode peper-kaneellikeur gemaakt. Je merkt dan echt dat je de eerste paar dagen een grote fles pepperspray hebt staanPas na een paar dagen komt die kaneelsmaak goed los, waardoor het drinkbaar wordt.
1 liter jenever, 1 kaneelstok, 1 rode peper, 150 gram suiker (later eventueel meer). Paar weken laten staan (tot de peper helemaal wit is). Doel was een soort vloeibare 'Fireball' te maken, en dat was geluktquote:Op maandag 29 oktober 2012 09:30 schreef flankert het volgende:
[..]
rode peper-kaneellikeur?
Joh, vertel hier eens wat meer over. Ik ben erg geïnteresseerd!
Kaneelstok en rode peper er in zijn geheel in doen?quote:Op maandag 29 oktober 2012 10:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
1 liter jenever, 1 kaneelstok, 1 rode peper, 150 gram suiker (later eventueel meer). Paar weken laten staan (tot de peper helemaal wit is). Doel was een soort vloeibare 'Fireball' te maken, en dat was gelukt![]()
Zie ook: Kruidenbitter maken
Methanol is erg lastig weg te destilleren uit ethanol. Alleen met een behoorlijke fractioneerkolom en een goede thermometer kan je wat bereiken. En dan nog: geen garantie. Als je brandspiritus gaat destilleren dan blijf je ook altijd de pyridine ruiken (proeven heb ik nooit geprobeerd!)quote:Op maandag 8 oktober 2012 17:00 schreef zuigmarmot het volgende:
[..]
Ben je bekend met het destilatieproces ?
QFT.quote:Op maandag 29 oktober 2012 13:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Gezien de giftigheid van Methanol raad ik heel sterk af hier mee te gaan kloten.
Of ik bekijk de foto's eerst in die andere linkquote:Op maandag 29 oktober 2012 13:11 schreef theKiD het volgende:
[..]
Kaneelstok en rode peper er in zijn geheel in doen?
Jaquote:Op maandag 29 oktober 2012 13:11 schreef theKiD het volgende:
[..]
Kaneelstok en rode peper er in zijn geheel in doen?
Wáár in, ook al weer?quote:Op maandag 29 oktober 2012 13:11 schreef theKiD het volgende:
[..]
Kaneelstok en rode peper er in zijn geheel in doen?
In de cola.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop