abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 11 oktober 2012 @ 20:57:57 #26
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_117870555
quote:
7s.gif
Op woensdag 10 oktober 2012 03:34 schreef dralion13 het volgende:
Ik zou zeggen, wacht er nog even mee en ga deze zomer op vakantie naar polen of een ander oost-europees land, dan weet je zeker dat je pure (96%) kan kopen voor nog geen 10 euro per liter, in Nederland kom je niet voor een dubbeltje op de eerste rang ben ik bang...
Begint er idd op te lijken dat je er flink voor moet reizen :(
Ik heb al een boek.
pi_117870832
quote:
3s.gif
Op maandag 8 oktober 2012 17:00 schreef Deetch het volgende:
Bij de apotheek. Vermeld er wel bij dat het voor consumptie is want anders krijg je onzuivere (chemische) alchol en daar kunnen sporen methanol, benzeen, propanol (3x giftig) inzitten.

En ja dat kost wel wat, accijnzen kun je in NL niet ontduiken. In belgie, Frankrijk en Luxemburg is het een stuk goedkoper en makkelijker te krijgen.
Klopt, accijns kom je niet zomaar omheen. En wodka van redelijke wkaliteit is erg zuiver, gewoon 40% alcohol in water.
Whatever...
pi_117879002
quote:
0s.gif
Op maandag 8 oktober 2012 16:45 schreef Rio het volgende:
Ik wil zelf limoncello gaan maken, maar begrijp dat het moeilijk/onmogelijk/erg duur (want accijns) is om de benodigde 95% alcohol (geschikt voor consumptie dus) te krijgen in NL.

Of weet er iemand toch een adres?

Andere tips erg welkom!
Ik gebruik jenever :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_117879945
quote:
1s.gif
Op donderdag 11 oktober 2012 20:57 schreef Rio het volgende:

[..]

Ik wil graag achteraf kunnen verdunnen, niet vooraf reeds verdund beginnen. Wil graag vanaf de basis werken.
Disagree; als ik bitters of likeuren maak, dan merk je echt dat sommige dingen vlotter oplossen in water, en sommige in alcohol. Dingen die in bijvoorbeeld thee of zelfs koud water zo hun smaak afgeven, doen dat in alcohol veel minder snel.

En dingen die in water weinig smaak afgeven (zoals capsaïcine; pepers) doet dit in alcohol ontzettend vlot. Een deel van je smaakbeleving is dus dat er in je citroenrasp, wat je gebruikt voor limoncello, verschillende stoffen zitten die de smaak afgeven. En sommige van die stoffen lossen goed op in water, en andere weer goed in alcohol.

Probeer dus uit de buurt van de 0% en de 100% te blijven :P
La derecha oprime, la izquierda libera
  vrijdag 12 oktober 2012 @ 12:57:45 #30
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_117890832
quote:
2s.gif
Op donderdag 11 oktober 2012 23:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Disagree; als ik bitters of likeuren maak, dan merk je echt dat sommige dingen vlotter oplossen in water, en sommige in alcohol. Dingen die in bijvoorbeeld thee of zelfs koud water zo hun smaak afgeven, doen dat in alcohol veel minder snel.

En dingen die in water weinig smaak afgeven (zoals capsaïcine; pepers) doet dit in alcohol ontzettend vlot. Een deel van je smaakbeleving is dus dat er in je citroenrasp, wat je gebruikt voor limoncello, verschillende stoffen zitten die de smaak afgeven. En sommige van die stoffen lossen goed op in water, en andere weer goed in alcohol.

Probeer dus uit de buurt van de 0% en de 100% te blijven :P
OK, thanks for sharing. Maar heb jij deze wijsheid zelf ook opgedaan door proberen? Juist dat proberen lijkt me het leukste. Beetje zoeken, falen, opnieuw proberen, aanklooien :-)
Ik heb al een boek.
pi_117891427
Ja. Een keer een rode peper-kaneellikeur gemaakt. Je merkt dan echt dat je de eerste paar dagen een grote fles pepperspray hebt staan :P Pas na een paar dagen komt die kaneelsmaak goed los, waardoor het drinkbaar wordt.

Leuk is om een paar kleine potjes of flesjes te vullen, en kleine subtiele verschillen te proberen.

Ben er nu achter dat sommige likeuren zelfs lekkerder (zachter) zijn met een beetje water erdoor (1/5e ongeveer). Bij een Limoncello zou ik dat niet doen, die mag wel wat scherps hebben :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_117893865
Bij de colruyt in belgie te koop. 96 %. Ik dacht rond de 20, 24 euro, en volgens mij kun je ook alcohol bij gall en gall kopen, de prijs weet ik daar niet
  vrijdag 12 oktober 2012 @ 20:20:47 #33
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_117906014
quote:
0s.gif
Op vrijdag 12 oktober 2012 14:14 schreef tisikke het volgende:
Bij de colruyt in belgie te koop. 96 %. Ik dacht rond de 20, 24 euro, en volgens mij kun je ook alcohol bij gall en gall kopen, de prijs weet ik daar niet
Toptip, dank!
Ik heb al een boek.
  vrijdag 12 oktober 2012 @ 22:13:28 #34
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_117912874
Van ethanol krijg je tegenwoordig ook kanker... tenminste als je sommige specs mag geloven http://chemdat.merck.de/documents/sds/emd/nel/nl/1590/159010.pdf
Punt 8
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  vrijdag 12 oktober 2012 @ 23:26:44 #35
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_117916038
quote:
0s.gif
Op vrijdag 12 oktober 2012 22:13 schreef uniekhoorn het volgende:
Van ethanol krijg je tegenwoordig ook kanker... tenminste als je sommige specs mag geloven http://chemdat.merck.de/documents/sds/emd/nel/nl/1590/159010.pdf
Punt 8
Van lucht ook. Beter sterven maar geleefd hebben toch?
Ik heb al een boek.
pi_117916227
quote:
0s.gif
Op vrijdag 12 oktober 2012 22:13 schreef uniekhoorn het volgende:
Van ethanol krijg je tegenwoordig ook kanker... tenminste als je sommige specs mag geloven http://chemdat.merck.de/documents/sds/emd/nel/nl/1590/159010.pdf
Punt 8
Niet tegenwoordig hoor, dat weten 'we' al jaren.
La derecha oprime, la izquierda libera
  vrijdag 12 oktober 2012 @ 23:37:01 #37
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_117916505
quote:
2s.gif
Op vrijdag 12 oktober 2012 13:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ja. Een keer een rode peper-kaneellikeur gemaakt. Je merkt dan echt dat je de eerste paar dagen een grote fles pepperspray hebt staan :P Pas na een paar dagen komt die kaneelsmaak goed los, waardoor het drinkbaar wordt.

Leuk is om een paar kleine potjes of flesjes te vullen, en kleine subtiele verschillen te proberen.

Ben er nu achter dat sommige likeuren zelfs lekkerder (zachter) zijn met een beetje water erdoor (1/5e ongeveer). Bij een Limoncello zou ik dat niet doen, die mag wel wat scherps hebben :)
Doe je er ook suiker bij?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_117917564
quote:
0s.gif
Op vrijdag 12 oktober 2012 23:37 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Doe je er ook suiker bij?
Bij de likeuren wel (100 tot 250 gram per liter, afhankelijk van de likeur), bij de bitters niet :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_118158835
quote:
1s.gif
Op donderdag 11 oktober 2012 20:57 schreef Rio het volgende:

[..]

Ik wil graag achteraf kunnen verdunnen, niet vooraf reeds verdund beginnen. Wil graag vanaf de basis werken.
Waarom begin je dan niet zelf met stoken/ destilleren? En dan van daaruit weer verder gaan.. Dan kun je tenminste echt zeggen dat je vanaf de basis bent begonnen.. :)
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 14:14:45 #40
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_118170504
quote:
0s.gif
Op vrijdag 19 oktober 2012 04:51 schreef theKiD het volgende:

[..]

Waarom begin je dan niet zelf met stoken/ destilleren? En dan van daaruit weer verder gaan.. Dan kun je tenminste echt zeggen dat je vanaf de basis bent begonnen.. :)
True, maar ik heb geen plek/tijd.
Ik heb al een boek.
pi_118567253
quote:
2s.gif
Op vrijdag 12 oktober 2012 13:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ja. Een keer een rode peper-kaneellikeur gemaakt. Je merkt dan echt dat je de eerste paar dagen een grote fles pepperspray hebt staan :P Pas na een paar dagen komt die kaneelsmaak goed los, waardoor het drinkbaar wordt.
rode peper-kaneellikeur?
Joh, vertel hier eens wat meer over. Ik ben erg geïnteresseerd!
pi_118568964
quote:
0s.gif
Op maandag 29 oktober 2012 09:30 schreef flankert het volgende:

[..]

rode peper-kaneellikeur?
Joh, vertel hier eens wat meer over. Ik ben erg geïnteresseerd!
1 liter jenever, 1 kaneelstok, 1 rode peper, 150 gram suiker (later eventueel meer). Paar weken laten staan (tot de peper helemaal wit is). Doel was een soort vloeibare 'Fireball' te maken, en dat was gelukt :)

Zie ook: Kruidenbitter maken
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_118574307
quote:
2s.gif
Op maandag 29 oktober 2012 10:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

1 liter jenever, 1 kaneelstok, 1 rode peper, 150 gram suiker (later eventueel meer). Paar weken laten staan (tot de peper helemaal wit is). Doel was een soort vloeibare 'Fireball' te maken, en dat was gelukt :)

Zie ook: Kruidenbitter maken
Kaneelstok en rode peper er in zijn geheel in doen?
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  maandag 29 oktober 2012 @ 13:34:55 #44
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_118575186
quote:
0s.gif
Op maandag 8 oktober 2012 17:00 schreef zuigmarmot het volgende:

[..]

Ben je bekend met het destilatieproces ?
Methanol is erg lastig weg te destilleren uit ethanol. Alleen met een behoorlijke fractioneerkolom en een goede thermometer kan je wat bereiken. En dan nog: geen garantie. Als je brandspiritus gaat destilleren dan blijf je ook altijd de pyridine ruiken (proeven heb ik nooit geprobeerd!)

In Frankrijk heb ik 96% alcohol gewoon in de supermarkt zien liggen, wellicht een tipje die kant op? Of tijdens de komende zomervakantie?
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  maandag 29 oktober 2012 @ 13:35:55 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118575223
Gezien de giftigheid van Methanol raad ik heel sterk af hier mee te gaan kloten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 oktober 2012 @ 13:38:25 #46
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_118575317
quote:
0s.gif
Op maandag 29 oktober 2012 13:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Gezien de giftigheid van Methanol raad ik heel sterk af hier mee te gaan kloten.
QFT.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_118575920
quote:
0s.gif
Op maandag 29 oktober 2012 13:11 schreef theKiD het volgende:

[..]

Kaneelstok en rode peper er in zijn geheel in doen?
Of ik bekijk de foto's eerst in die andere link :')
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_118576648
quote:
0s.gif
Op maandag 29 oktober 2012 13:11 schreef theKiD het volgende:

[..]

Kaneelstok en rode peper er in zijn geheel in doen?
Ja :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 29 oktober 2012 @ 14:28:57 #49
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_118577069
quote:
0s.gif
Op maandag 29 oktober 2012 13:11 schreef theKiD het volgende:

[..]

Kaneelstok en rode peper er in zijn geheel in doen?
Wáár in, ook al weer?
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  maandag 29 oktober 2012 @ 21:09:28 #50
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_118596719
quote:
0s.gif
Op maandag 29 oktober 2012 14:28 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Wáár in, ook al weer?
In de cola.
Ik heb al een boek.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')

Het lijkt erop dat je onze advertenties blokkeert

Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.

Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.

Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe

Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop