abonnement Unibet Coolblue
pi_117806289
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2012 09:11 schreef Dissectienaald het volgende:
http://www.albertusperk.n(...)1.1%20Montenberg.pdf

Een interview met Johan Montenberg voor een tijdschriftje genaamd Eigen Perk. Lees ook even het stukje waarin Montenberg ervan overtuigd was dat het spookte op de Hoge Dreuvik en dat hij kennis heeft gemaakt met de Drentse Dienstmeisjes. Ook een saillant detail is dat Montenbergs vader een ingenieur was bij de Staats Spoorwegen. Kennen jullie, jongens en meisjes, nog iemand die ingenieur was bij de Staats Spoorwegen, ongeveer rond dezelfde tijd dat papa Montenberg daar zijn werk deed?

Mag ik jullie overigens wijzen op een psychologisch verschijnsel dat 'contaminatie' heet? Herinneringen zijn namelijk niet op chronologische wijze in ons geheugen opgeslagen, en het komt vaker voor dat mensen zich op anachronistische wijze zaken herinneren. Dan wordt bijvoorbeeld iets wat van veel later datum is, toegeschreven aan een eerdere periode. Een mooi voorbeeld is wederom het Roswell incident: begrafenisondernemer Glenn Dennis herinnerde zich dat hij een zuster had gesproken die de lichamen van de buitenaardse wezentjes had gezien, en hij noemde haar zelfs bij naam. Dat is een prachtige getuige voor de ufologen, echter: ze konden haar niet vinden. Sterker nog: die hele zuster had daar nooit gewerkt, niet in 1947 maar ook niet in latere tijden. Onderzoekers van History Channel kregen inzage in de rapportages uit die periode, en vonden een rapport van een rechtszaak tegen een 'hysterische verpleegster'. Uit 1956. Dus negen jaar na het Roswell incident. Maar goed, er viel geld te verdienen aan het incident, dus men herinnerde maar raak, en het aantal getuigen nam zienderogen toe.

In hoeverre is dit van toepassing op het Ronde Huis? Nou, er is in de jaren vijftig een organisatie actief geweest die vakantiekampen organiseerde voor kinderen... Neem daarbij in ogenschouw dat Montenberg 38 jaar na het overlijden van Van Vloten met zijn onderzoek begint, en dat Montenberg een bepaalde vorm van bijgeloof heeft en dan raak ik steeds meer overtuigd van het feit dat hier zeer onzorgvuldig onderzocht is.

Met betrekking tot het zoeken van lijken: ik begreep dat er ook uit. Die briefjes waren niet voor niets opgehangen, men hoopte daar iets sinisters in die gangen te vinden. Ook een foutje van velen: de gangen waren nooit opgeblazen, maar volgestort met zand. Het is trouwens ook niet ongewoon dat rijken ondergrondse gangen bouwden. Negen van de tien keer was het makkelijker om naar bepaalde delen van je eigendom te gaan, maar de tijd waarin Van Vloten zijn huis bouwde, was er eentje van politieke spanningen. Er hing oorlog in de lucht, en dan zijn ondergrondse gangen mooie ontsnappingswegen.
Ja, dit had ik ook al aangehaald idd, de Sch. in dit artikel is ene Bram van der Schuyt, die dit heeft opgetekend in het kader van een oral history project.
Wel spoken idd, maar niets over het ronde huis.
Volgens mij dateerde dit stuk van 1996?
I´m back.
pi_117806295
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 10:28 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Done :)
Thanx.
I´m back.
pi_117808103
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 09:53 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Welk artikel is uit 2006?

Sch. wordt als collega-onderzoeker genoemd door Pegasus/Couzy iig, en omdat, als dat Schalkwijk is, hij nog leeft zou dat natuurlijk de link kunnen zijn tussen publiciteit in 1976 en in onze tijd.
Het artikel van Biesemaat was in 2006: http://www.deweekkrant.nl/images/library/20110309155844.pdf
pi_117808134
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 11:37 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Het artikel van Biesemaat was in 2006: http://www.deweekkrant.nl/images/library/20110309155844.pdf
Okee, bedankt. Die zie ik nu pas....
Ga ik straks even lezen, zie iig al dat dit artikel verder gaat dan dat van Septer.
----------------------------------
Hier wordt er dus van gemaakt dat er sprake was van Dutroux-achtige orgieën en wordt Prins Hendrik vermeld; nu kon Septer dat er obviously nog niet van maken, maar iig heeft Septer het niet echt over orgieën en ook Prins Hendrik wordt niet vermeld (volgens mij). Beide maken gewag van jonge slachtoffertjes en brengen dit in verband met Van Vloten/ronde huis. Biesemaat sterker dan Septer. En voor het eerst duikt dus Sch. op? Schalkwijk. Die dus vanaf 79/80 samenwerkte met Montenberg, en er dus wrs in 68/71 nog niet bij was. Een reden misschien waardoor het artikel van Septer nog niet zo ver gaat als dat van Biesemaat. Verder heb je het verhaal erbij zitten van Delius Pit, de helderziende, en de toenmalige BVD, die zich ermee bemoeide en dus het archief van Montenberg in beslag nam?

Dit stukje info was mij ontgaan
http://www.deweekkrant.nl(...)_huis_uitgesteld_554

quote:
Boek Ronde Huis uitgesteld
ReageerPrint dit artikel
Share on facebook Share on twitter Share on google_plusone
Share on email
Nunspeet Huis aan Huis

27 apr 2012

NUNSPEET - Het boek over het Ronde Huis in Nunspeet is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Reden is dat Hans Schalkwijk anonieme bronnen niet bekend wil maken.
Het Ronde Huis in Nunspeet dat velen tot de verbeelding spreekt. Het boek er over wordt voorlopig uitgesteld
Het Ronde Huis in Nunspeet dat velen tot
de verbeelding spreekt. Het boek er over
wordt voorlopig uitgesteld

In 2009 was tussen Schalkwijk en Biesmaat overeenstemming gekomen over de publicatie. Biesemaat was inmiddels overgegaan tot het schrijven van de uitgave. Na de overeenkomst heeft Schalkwijk de stekker eruit getrokken. Biesemaat is inmiddels een juridische procedure tegen Schalkwijk gestart.
Must Magazine

Maart 2006 schreef Ton Biesemaat een artikel over het Ronde Huis in het tijdschrift Must Magazine. Hij baseerde dat artikel op twee onderzoeksrapporten die hij had achterhaald bij de publicist en voormalige NCRV-programmamaker Arnold Jan Scheer. Tijdens zijn research ontdekte Biesemaat dat een opsteller van de onderzoeksrapporten Hans Schalkwijk was. Hij benaderde Schalkwijk voor meer informatie maar die was te bang om mee te werken.
Spraakmakend artikel

Na de publicatie in Must Magazine liet Biesemaat de zaak verder rusten totdat in 2009 vanuit Canada Dirk Septer contact met hem zocht over het Ronde Huis. Dirk Septer was de auteur van een geruchtmakend artikel in 1976 over het Ronde Huis in Nunspeet Vooruit. Dirk Septer voorzag Ton Biesemaat van nieuwe informatie. Biesemaat was dusdanig geprikkeld dat hij Hans Schalkwijk opnieuw benaderde. Deze was inmiddels naar België verhuisd en wilde nu wel meewerken. Zo kwam de overeenkomst tussen Biesemaat en Schalkwijk tot stand.
Anonieme bronnen

Echter Schalkwijk beloofde aan Biesemaat dat hij enkele anonieme bronnen die in het boek zouden worden opgevoerd aan de onderzoeksjournalist kenbaar zou maken. Dat heeft Schalkwijk echter niet gedaan. Zulks was een vereiste voor Biesemaat. Het ging Ton Biesemaat vooral om een anonieme bron van Schalkwijk die Prins Hendrik in verband bracht met het Ronde Huis. Inmiddels was Hans Schalkwijk verbolgen dat Biesemaat het oude artikel uit Must Magazine van maart 2006 opnieuw gepubliceerd had in zijn boek Geheimen van Oranje. Dit boek was in 2011 uitgegeven bij Just Publishers en ook het boek over het Ronde Huis zou bij deze uitgever gepubliceerd worden.
Bemiddelingspogingen

Achter de rug van Biesemaat om nam Schalkwijk contact op met Just Publishers om het boek zonder de inbreng van Biesemaat te publiceren. Biesemaat hoorde dit van Just Publishers en het conflict tussen Biesemaat en Schalkwijk was geboren. Ondanks verwoede bemiddelingsgpogingen van de uitgever zegde uiteindelijk Hans Schalkwijk eenzijdig de overeenkomst met Ton Biesemaat op.


[ Bericht 18% gewijzigd door Ryan3 op 10-10-2012 12:47:11 ]
I´m back.
pi_117809927
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 09:53 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Welk artikel is uit 2006?

Sch. wordt als collega-onderzoeker genoemd door Pegasus/Couzy iig, en omdat, als dat Schalkwijk is, hij nog leeft zou dat natuurlijk de link kunnen zijn tussen publiciteit in 1976 en in onze tijd.
Must Magazine van maart 2006.
pi_117809982
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 10:33 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, dit had ik ook al aangehaald idd, de Sch. in dit artikel is ene Bram van der Schuyt, die dit heeft opgetekend in het kader van een oral history project.
Wel spoken idd, maar niets over het ronde huis.
Volgens mij dateerde dit stuk van 1996?
1991. Eerste nummer van dat jaar.
pi_117810186
Iemand de column in Cobouw gelezen? Interview met Biesemaat. Hij heeft het over het Ronde Huis als zijnde een gebouw met een 'doorsnee' van acht meter. Echter in het Nunspeets Nieuws- en Advertentieblad van 17 januari 1963 staat in een artikel de omtrek van het Ronde Huis vermeld: 58 meter. De doorsnee, of diameter, zou dan neerkomen op iets meer dan 18 meter. Voorts komt Biesemaat met de bewering dat de vorm en bepaalde versieringen Germaanse symbolen zouden zijn. Nogal vaag. Cirkels zijn in vele cultuurkringen belangrijke symbolen. Voor hetzelfde geld wilde Van Vloten de Zuid Europese rotunda nabouwen, die ook half-cirkelvormig tot cirkelvormig zijn. De geogliefen, tja, dat is een kwestie van 'wat wil je zien'? Hij heeft het over 'verhalen' van meisjes die nooit meer terugkwamen. Dat laatste vind ik erg interessant: zat er iemand in die jaren elke dag te posten wat er met het Decauville-treintje van en naar het Ronde Huis ging? Dat het verhaal van kalk in de grond direct in verband wordt gebracht met 'lijken die oplossen in ongebluste kalk', zure grond maak je minder zuur door er kalk in te verwerken, en Van Vloten stond erom bekend dat hij de bodem 'verrijkt' had en voor nieuwe aanplant had gezorgd.

Klinkt dit niet als wanhopig proberen iemand aan de schandpaal te nagelen met flinterdun bewijs? Om nog maar te zwijgen van matig onderzoek?
pi_117810264
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 11:38 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Okee, bedankt. Die zie ik nu pas....
Ga ik straks even lezen, zie iig al dat dit artikel verder gaat dan dat van Septer.
----------------------------------
Hier wordt er dus van gemaakt dat er sprake was van Dutroux-achtige orgieën en wordt Prins Hendrik vermeld; nu kon Septer dat er obviously nog niet van maken, maar iig heeft Septer het niet echt over orgieën en ook Prins Hendrik wordt niet vermeld (volgens mij). Beide maken gewag van jonge slachtoffertjes en brengen dit in verband met Van Vloten/ronde huis. Biesemaat sterker dan Septer. En voor het eerst duikt dus Sch. op? Schalkwijk. Die dus vanaf 79/80 samenwerkte met Montenberg, en er dus wrs in 68/71 nog niet bij was. Een reden misschien waardoor het artikel van Septer nog niet zo ver gaat als dat van Biesemaat. Verder heb je het verhaal erbij zitten van Delius Pit, de helderziende, en de toenmalige BVD, die zich ermee bemoeide en dus het archief van Montenberg in beslag nam?

Het is erg veilig om te zeggen dat je door de BVD of AIVD bent meegenomen voor verhoor: niemand mag die archieven inzien. https://www.aivd.nl/algem(...)telde-vragen/#486133
Het is wel een mooi verhaal.
pi_117810478
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 12:42 schreef Dissectienaald het volgende:

[..]

Het is erg veilig om te zeggen dat je door de BVD of AIVD bent meegenomen voor verhoor: niemand mag die archieven inzien. https://www.aivd.nl/algem(...)telde-vragen/#486133
Het is wel een mooi verhaal.
Ja, idd, is ook een mooi verhaal idd.

Echter er bestaan dus wel 2 onderzoeksrapporten, zie boven (jij verwees er al eerder een keer naar, dacht ik): bij de NCRV programmamaker Arnold Jan Scheer.
I´m back.
pi_117810602
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 11:38 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Verder heb je het verhaal erbij zitten van Delius Pit, de helderziende, en de toenmalige BVD, die zich ermee bemoeide en dus het archief van Montenberg in beslag nam?

Biesemaat schrijft in 2006 dat Sch. (kennelijk Schalkwijk) zegt dat twee van zijn rapporten over het Ronde Huis ook zijn gejat in die inbraak bij Wim Klinkenberg.
Het is Couzy die beweert dat het archief van Montenberg door de BVD in beslag is genomen en dat zijn telefoon was afgetapt. Sch. zegt hier niks over tegen Biesemaat
Verder beweert Couzy dat Sch.opgepakt zou zijn door de BVD voor verhoor. Ook dit zei Sch. niet tegen Biesemaat.
Twee 'feiten' ? Eerder twee leugens van Couzy...Ik dacht van wel.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 10-10-2012 13:01:27 ]
pi_117810909
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 12:55 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Biesemaat schrijft in 2006 dat Sch. (kennelijk Schalkwijk) zegt dat twee van zijn rapporten over het Ronde Huis ook zijn gejat in die inbraak bij Wim Klinkenberg.
Het is Couzy die beweert dat het archief van Montenberg door de BVD in beslag is genomen en dat zijn telefoon was afgetapt. Sch. zegt hier niks over tegen Biesemaat
Verder beweert Couzy dat Sch.opgepakt zou zijn door de BVD voor verhoor. Ook dit zei Sch. niet tegen Biesemaat.
Twee 'feiten' ? Eerder twee leugens van Couzy...Ik dacht van wel.
In een andere bron worden 2 onderzoeksrapporten over het ronde huis genoemd die Arnold Jan Scheer in bezit had, ook zijn naam begint met Sch hè.

Ik denk overigens idd dat naar mate de tijd vorderde het verhaal werd aangedikt, bijgeschaafd, opgeblazen om zodoende te kunnen dienen als puzzelstukje in het complotdenken van Biesemaat en Couzy. Mooiste voorbeeld is dat Couzy ineens aankomt met de bewering dat nota bene Montenberg een zoon is van Prins Hendrik.

[ Bericht 6% gewijzigd door Ryan3 op 10-10-2012 13:15:15 ]
I´m back.
pi_117811162
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 12:40 schreef Dissectienaald het volgende:Hij heeft het over het Ronde Huis als zijnde een gebouw met een 'doorsnee' van acht meter. Echter in het Nunspeets Nieuws- en Advertentieblad van 17 januari 1963 staat in een artikel de omtrek van het Ronde Huis vermeld: 58 meter. De doorsnee, of diameter, zou dan neerkomen op iets meer dan 18 meter.
Dit moet nu makkelijk meetbaar zijn. Het contour van het huis is min of meer het gebied tussen waar gegraven is (de 2 gaten in de wal) en de overkant van het open stuk daar. Meet je dat, dan heb je volgens mij een redelijk betrouwbare maat voor wat betreft de doorsnede.

http://www.flickr.com/pho(...)93848/in/photostream
Het puntje van een pen, is het felste wapen dat ik ken.
Jacob Cats (1577-1660).
Want wie schrijft, die blijft !
pi_117811549
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 12:40 schreef Dissectienaald het volgende:
Echter in het Nunspeets Nieuws- en Advertentieblad van 17 januari 1963 staat in een artikel de omtrek van het Ronde Huis vermeld: 58 meter. De doorsnee, of diameter, zou dan neerkomen op iets meer dan 18 meter.
Logischerwijs is 18 meter beter dan 8m. Ik zit hier in mijn woonkamer met een lengte van 8 meter en bedenk hoe dit rond zal zijn, opgedeelt in twee kamers, met een grote ronde centrale hal. Of dat gaat niet lukken, of er hebben kabouters gewoont.
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_117812015
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 13:29 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Logischerwijs is 18 meter beter dan 8m. Ik zit hier in mijn woonkamer met een lengte van 8 meter en bedenk hoe dit rond zal zijn, opgedeelt in twee kamers, met een grote ronde centrale hal. Of dat gaat niet lukken, of er hebben kabouters gewoont.
Misschien is de 1 in het getal 18 wel weg gevallen?
Het puntje van een pen, is het felste wapen dat ik ken.
Jacob Cats (1577-1660).
Want wie schrijft, die blijft !
pi_117816949
quote:
10s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 13:44 schreef Toppie_ het volgende:

[..]

Misschien is de 1 in het getal 18 wel weg gevallen?
Dat is één mogelijkheid, waarschijnlijk heeft Biesemaat gelezen hoe Van Vloten met provisorische methoden de onderkant van het huis heeft opgezet: een paal in het midden en daar weer een lat van 8 meter aan bevestigd, tot daar moest kops gemetseld worden. Dan is dus de straal 8 meter en de doorsnede 16 meter (doorsnede is r x 2).
pi_117817968
Oke nu heeft het lang genoeg geduurd !

Wij RVHRH (Ridders Van Het Ronde Huis) zijn een groep bestaand uit: 7 gravers, 1 onderzoeker, gem Nunspeet, staats bosbeheer & de archeoloog.
Daarnaast onderhouden wij contact met: HRH Facebook, Overdose & nog een aantal onderzoekers.
Voor zover vegen wij alle feite die er nu liggen van tafel af, en als een beschuldiging niet onderbouwd kan worden. Dan lijkt mij dat toch wel duidelijk ;)
Daarbij zijn wij druk bezig met doorspitten van archieven & verhalen van voormalige werknemers,
zelf doen wij ook het nodige veld werk.
En zullen onze bevindingen/werkzaamheden te zien zijn op een aantal websites, diegene weten zelf welke dit zullen zijn.

En wij zijn een onafhankelijk team, en werken volledig voor ons zelf. En dus NIET op opdracht van....
Dus bij deze !
pi_117818424
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 16:22 schreef RHSEARCHER het volgende:
Oke nu heeft het lang genoeg geduurd !

Wij RVHRH (Ridders Van Het Ronde Huis) zijn een groep bestaand uit: 7 gravers, 1 onderzoeker, gem Nunspeet, staats bosbeheer & de archeoloog.
Daarnaast onderhouden wij contact met: HRH Facebook, Overdose & nog een aantal onderzoekers.
Voor zover vegen wij alle feite die er nu liggen van tafel af, en als een beschuldiging niet onderbouwd kan worden. Dan lijkt mij dat toch wel duidelijk ;)
Daarbij zijn wij druk bezig met doorspitten van archieven & verhalen van voormalige werknemers,
zelf doen wij ook het nodige veld werk.
En zullen onze bevindingen/werkzaamheden te zien zijn op een aantal websites, diegene weten zelf welke dit zullen zijn.

En wij zijn een onafhankelijk team, en werken volledig voor ons zelf. En dus NIET op opdracht van....
Dus bij deze !
Goed bezig!
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_117818950
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 16:22 schreef RHSEARCHER het volgende:
Oke nu heeft het lang genoeg geduurd !

Wij RVHRH (Ridders Van Het Ronde Huis) zijn een groep bestaand uit: 7 gravers, 1 onderzoeker, gem Nunspeet, staats bosbeheer & de archeoloog.
Daarnaast onderhouden wij contact met: HRH Facebook, Overdose & nog een aantal onderzoekers.
Voor zover vegen wij alle feite die er nu liggen van tafel af, en als een beschuldiging niet onderbouwd kan worden. Dan lijkt mij dat toch wel duidelijk ;)
Daarbij zijn wij druk bezig met doorspitten van archieven & verhalen van voormalige werknemers,
zelf doen wij ook het nodige veld werk.
En zullen onze bevindingen/werkzaamheden te zien zijn op een aantal websites, diegene weten zelf welke dit zullen zijn.

En wij zijn een onafhankelijk team, en werken volledig voor ons zelf. En dus NIET op opdracht van....
Dus bij deze !
Mijn vrouw, Staal op dit forum, heeft even de gemeente Nunspeet gebeld, in het kader van de fact checking, zeg maar.
De woordvoerder van de gemeente Nunspeet zegt het volgende:
1) Ze zijn op de hoogte van de grafwerkzaamheden, zijn dit gaan controleren, en kwamen diepe holen en putten tegen (tegen de 2m diep). Deze diepe holen en putten vormen een potentieel gevaar. Bijv. voor mountainbikers en wandelaars e.d.
2) Ze kwamen in contact met een groep jongeren, die daar groeven, en alleen al lyrisch werden van een stukje fundament van het ronde huis.
3) Besloten is om de zaak voorlopig aan te zien, maar te proberen in goede banen te leiden, om bijv. te voorkomen dat er ongelukken plaatsvinden.
4) Vervolgens hebben ze contact opgenomen met Staatsbosbeheer, want juridisch valt dit niet onder de taak van de gemeente. Staatsbosbeheer is de formele eigenaar nl. Daar hebben ze een contactpersoon onder de voornaam Jan achternaam anoniem voor het forum aangesteld om het gedrag van de jongeren in goede banen te leiden.
5) Bedoeling is iig dat er hekken zullen worden geplaatst, hoever Staatsbosbeheer daar momenteel mee is, is de gemeente op dit moment onbekend. Gesprekken met de jongeren zullen worden gevoerd, hoe ver het daarmee is, is de gemeente eveneens onbekend.
6) De woordvoerder van de gemeente Nunspeet weerspreekt iig onomwonden dat er een werkgroep zou zijn ivm het ronde huis, waar de gemeente in zijn officiële hoedanigheid aan meewerkt...
7) Staatsbosbeheer probeert het gedrag van de jongeren in goede banen te leiden...
8) Belang van gemeente en Staatsbosbeheer is om verdere schade te voorkomen, en risico's te voorkomen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 10-10-2012 17:00:46 ]
I´m back.
pi_117819495
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 16:34 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Goed bezig!
quote:
14s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 16:48 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Mijn vrouw, Staal op dit forum, heeft even de gemeente Nunspeet gebeld, in het kader van de fact checking, zeg maar.
De woordvoerder van de gemeente Nunspeet zegt het volgende:
1) Ze zijn op de hoogte van de grafwerkzaamheden, zijn dit gaan controleren, en kwamen diepe holen en putten tegen. Deze diepe holen en putten vormen een potentieel gevaar. Bijv. voor mountain bikers en wandelaars e.d.
2) Ze kwamen in contact met een groep jongeren, die daar groeven, en alleen al lyrisch werden van een stukje fundament van het ronde huis.
3) Besloten is om de zaak voorlopig aan te zien, maar te proberen in goede banen te leiden, om bijv. te voorkomen dat er ongelukken plaatsvinden.
4) Vervolgens hebben ze contact opgenomen met Staatsbosbeheer, want juridisch valt dit niet onder de taak van de gemeente. Staatsbosbeheer is de formele eigenaar nl. Daar hebben ze een contactpersoon onder de voornaam Jan achternaam anoniem voor het forum aangesteld om het gedrag van de jongeren in goede banen te leiden.
5) Bedoeling is iig dat er hekken zullen worden geplaatst, hoever Staatsbosbeheer daar momenteel mee is, is de gemeente op dit moment onbekend. Gesprekken met de jongeren zullen worden gevoerd, hoe ver het daarmee is, is de gemeente onbekend.
6) De woordvoerder van de gemeente Nunspeet weerspreekt iig onomwonden dat er een werkgroep zou zijn ivm het ronde huis, waar de gemeente in zijn officiële hoedanigheid aan meewerkt...
7) Staatsbosbeheer probeert het gedrag van de jongeren in goede banen te leiden...
Beetje oud nieuws, plannen zijn gewijzigd, en voor zover is Jan ( SBB) en Maarten (Archeoloog) goed te spreken over de plannen die wij nu hebben.
En gaan we nu alles wat besproken is vandaag om 1 uur bij SBB, in goede banen leiden met personen die daarvoor opgeleid zijn.
Iedereen die belt of mailt naar bovengenoemde personen hoeft ook geen reactie te verwachten ;)
pi_117819525
En de gaten zijn grotendeels weer afgesloten in overleg met SBB
pi_117819593
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 17:00 schreef RHSEARCHER het volgende:

[..]

[..]

Beetje oud nieuws, plannen zijn gewijzigd, en voor zover is Jan ( SBB) en Maarten (Archeoloog) goed te spreken over de plannen die wij nu hebben.
En gaan we nu alles wat besproken is vandaag om 1 uur bij SBB, in goede banen leiden met personen die daarvoor opgeleid zijn.
Iedereen die belt of mailt naar bovengenoemde personen hoeft ook geen reactie te verwachten ;)
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 17:01 schreef RHSEARCHER het volgende:
En de gaten zijn grotendeels weer afgesloten in overleg met SBB
Kortom die woordvoerder van de gemeente heeft gelijk.
Ze proberen jullie een beetje te temperen, hekken te zetten en te voorkomen dat jullie nog meer schade aanrichten en voor gevaar zorgen, toch?
I´m back.
  woensdag 10 oktober 2012 @ 17:11:11 #173
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_117819897
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 17:00 schreef RHSEARCHER het volgende:

[..]

[..]

Beetje oud nieuws, plannen zijn gewijzigd, en voor zover is Jan ( SBB) en Maarten (Archeoloog) goed te spreken over de plannen die wij nu hebben.
En gaan we nu alles wat besproken is vandaag om 1 uur bij SBB, in goede banen leiden met personen die daarvoor opgeleid zijn.
Iedereen die belt of mailt naar bovengenoemde personen hoeft ook geen reactie te verwachten ;)
Dus na 13:00 uur was er geen werkgroep met de gemeente. Want dat oude nieuws dat je postte was van na 13:00 uur.

En het is gewoon een feit dat ze jullie proberen te bedaren. Maar toevallig heb ik genoeg ervaring met hoaxen om te weten dat wanneer blijkt dat Staatsbosbeheer een manier zal zoeken om jullie te weren jullie vernielingen gaan aanbrengen.

Dude, je hebt al mazzel dat jullie geen procesverbaal aan jullie broek hebben hangen wegens illegaal zonder vergunning graven in de eigendommen van Staatsbosbeheer. Ze zijn coulant en proberen het in goede banen te leiden. Dat je dat zelf niet in de gaten hebt joh.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_117820178
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 17:03 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

[..]

Kortom die woordvoerder van de gemeente heeft gelijk.
Ze proberen jullie een beetje te temperen, hekken te zetten en te voorkomen dat jullie nog meer schade aanrichten en voor gevaar zorgen, toch?
Helaas moet ik je daarin ongelijk geven, we hebben zelf besloten om te stoppen met graven.
Anders wou sbb ook niet met ons samenwerken, daarbij heeft SBB een bestemmingsplan uitgeschreven voor het gebied.
Het gebied is nu wel afgezet ( met lint ) maar wanneer er weer gegraven word, en wij merken dit of de boa's die op het moment veel in het gebied zijn. dan is er misschien een kans dat het afgezet gaat worden.
En zullen er weinig mensen meer bij kunnen komen ;) daarom willen wij heel graag zoveel mogelijk info over de tunnels !
  woensdag 10 oktober 2012 @ 17:21:19 #175
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_117820265
Okay. :').
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  woensdag 10 oktober 2012 @ 17:22:56 #176
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_117820332
Ik vind in ieder geval wel dat de heren van Staatsbosbeheer en de Gemeente Nunspeet goed gehandeld hebben. Beter weten wat er op doet i.p.v. negeren. Dat is echt positief.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_117820400
Als ze het negeert hadden was het waarschijnlijk alleen maar erger geworden ;)
pi_117820782
Conclusie: De RvhRH bestaan niet.

Dan hebben we dat in elk geval duidelijk. ^O^
  woensdag 10 oktober 2012 @ 17:34:13 #179
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_117820801
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 17:24 schreef RHSEARCHER het volgende:
Als ze het negeert hadden was het waarschijnlijk alleen maar erger geworden ;)
Oh ja, dat geloof ik zeer zeker. Ze doen het goed. Want ik was even bang dat als jullie niet serieus worden genomen en er ineens hekken of linten zouden zijn dat jullie dan juist als een malle te keer zouden zijn gegaan. Wat ook begrijpelijk is. Maar er zijn wel gemeentes in Nederland die zoiets negeren en er zich een later stadium als de beer los is zelfs geen raad mee weten en later een beetje gaan steggelen wie de schade moet betalen.

Ik volg deze reeks af en toe, meestal via Ryan. Maar toen ik de gemeente Nunspeet hoorde als onderdeel van de werkgroep dacht ik weer van kom, meteen efkes bellen dan.

VInd het tof dat je updates post en doe dat dan niet alleen op andere sites. Gewoon ook hier en ja, ik check feiten wel graag, dat kun je mij niet kwalijk nemen. Ook sceptici volgen deze reeks graag. :).
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_117822026
quote:
daarom willen wij heel graag zoveel mogelijk info over de tunnels !
Wat is er bekent over de tunnels, en dan bedoel ik niet de fundering van HRH of andere putten.
Waar is het van gemaakt: bakstenen, beton, mijnbouw !?
kun je er in lopen, staan of moet je kruipen (dimensies)

Een eind punt zou uitkomen bij de Kraaienhorst !? Een bij Vierhouten !?

Wie weet er meer...
pi_117822399
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 17:24 schreef RHSEARCHER het volgende:
Als ze het negeert hadden was het waarschijnlijk alleen maar erger geworden ;)
Waar gaan die 7 gravers van jullie nu graven dan? Achtertuin?
I´m back.
pi_117824597
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 18:06 schreef Nlnety het volgende:

[..]

Wat is er bekent over de tunnels, en dan bedoel ik niet de fundering van HRH of andere putten.
Waar is het van gemaakt: bakstenen, beton, mijnbouw !?
kun je er in lopen, staan of moet je kruipen (dimensies)

Een eind punt zou uitkomen bij de Kraaienhorst !? Een bij Vierhouten !?

Wie weet er meer...
Ik ben goed bekend in en om Vierhouten, daar zijn nooit tunnels of gangen gevonden. Waar bij Vierhouten zou de tunnel dan ongeveer uit moeten komen?
Het puntje van een pen, is het felste wapen dat ik ken.
Jacob Cats (1577-1660).
Want wie schrijft, die blijft !
pi_117824952
quote:
10s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 19:16 schreef Toppie_ het volgende:

[..]

Ik ben goed bekend in en om Vierhouten, daar zijn nooit tunnels of gangen gevonden. Waar bij Vierhouten zou de tunnel dan ongeveer uit moeten komen?
Het is natuurlijk ook een uitermate vaag verhaal dat het vergeven zou zijn van de tunnels... doel: Chinees-Indische meisjes smokkelen van station Nunspeet of Vierhouten naar het ronde huis?
Er werd nl. tevens gezegd dat die meisjes gewoon open en bloot via dat lijntje aankwamen. Waarom dan tunnels?

Verder wordt gesuggereerd dat dat lijntje (of een afsplitsing ervan) uitsluitend werd aangelegd om meisjes aan te voeren.... gaat het dan om honderden of duizenden meisjes (+speciale gast Prins Hendrik uiteraard), alleen dan heeft de investering van zo'n lijntje misschien enigszins rendement, of had het gewoon niet te maken met de bosbouw die Van Vloten op zijn landgoed bedreef? Dus hout van zijn terrein naar het station brengen voor verder vervoer?
I´m back.
pi_117825966
Tunnels, tunnels, ik geloof daar niet in. Misschien een kelder of een gang tussen kelders. Maar een langere tunnel dan 10 meter, no way!
Was allang gevonden of ingestort na 100 jaar. Vergeet ook niet dat er redelijk intensief bosbouw op wordt gepleegd.
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_117826091
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 19:45 schreef lxhkrd het volgende:
Tunnels, tunnels, ik geloof daar niet in. Misschien een kelder of een gang tussen kelders. Maar een langere tunnel dan 10 meter, no way!
Was allang gevonden of ingestort na 100 jaar. Vergeet ook niet dat er redelijk intensief bosbouw op wordt gepleegd.
Nee, idd, de conclusie daaruit mag zijn dat er dus ook in het geheel niet gegraven hoeft te worden hè.
I´m back.
pi_117826274
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 17:33 schreef mootie het volgende:
Conclusie: De RvhRH bestaan niet.

Dan hebben we dat in elk geval duidelijk. ^O^
Goed zo hou dat maar lekker aan in je eigen waan ;)
pi_117826366
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 19:48 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nee, idd, de conclusie daaruit mag zijn dat er dus ook in het geheel niet gegraven hoeft te worden hè.
Dat is te kort door de bocht, als je oudere kaarten bekijkt zie je dat er meer bebouwing was. Het is altijd leuk om daar bv. de fundamenten van bloot te leggen. En misschien een vergeten put ofzo.

Maar wat wordt er aangetroffen en hoe wordt het geïnterpreteerd. Daarom goed dat er een archeoloog bij zit. Ze vinden (helaas? ;) ) alleen geen 100 meisjes meer terug, laat staan 1.
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_117826687
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 19:53 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Dat is te kort door de bocht, als je oudere kaarten bekijkt zie je dat er meer bebouwing was. Het is altijd leuk om daar bv. de fundamenten van bloot te leggen. En misschien een vergeten put ofzo.

Maar wat wordt er aangetroffen en hoe wordt het geïnterpreteerd. Daarom goed dat er een archeoloog bij zit. Ze vinden (helaas? ;) ) alleen geen 100 meisjes meer terug, laat staan 1.
De archeoloog gaat niet graven hoor.
En wrs was er idd 1 meisje dat dood ging bij Van Vloten, ...aan de Spaanse griep.
I´m back.
pi_117826737
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 19:59 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

De archeoloog gaat niet graven hoor.
En wrs was er idd 1 meisje dat dood ging bij Van Vloten, ...aan de Spaanse griep.
Mag ik vragen hoe je dat weet, aangezien je niet in de groep zit ;)
pi_117826740
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 19:51 schreef RHSEARCHER het volgende:

[..]

Goed zo hou dat maar lekker aan in je eigen waan ;)
:X .
I´m back.
pi_117826905
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 19:59 schreef RHSEARCHER het volgende:

[..]

Mag ik vragen hoe je dat weet, aangezien je niet in de groep zit ;)
Over dat meisje dat overleed bij Van Vloten? Moet je lezen staat in 1 van de vorige delen.
En nee, ik zit niet in een groep nee.
Ik denk dat het redelijk duidelijk geworden is dat we, wb het ronde huis en zijn mysterieën en orgieën, te maken hebben met indianenverhalen.... toch? Of lees jij gewoon niet mee, wil je gewoon geloven... als in: I want to believe?
I´m back.
pi_117826934
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 19:59 schreef RHSEARCHER het volgende:

[..]

Mag ik vragen hoe je dat weet, aangezien je niet in de groep zit ;)
Doelde eigenlijk op deze post :P
pi_117826969
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 20:03 schreef RHSEARCHER het volgende:

[..]

Doelde eigenlijk op deze post :P
Welke post?
I´m back.
pi_117827004
Dat de archeoloog niet gaat graven ;)
pi_117827054
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 20:04 schreef RHSEARCHER het volgende:
Dat de archeoloog niet gaat graven ;)
Okee, info vanuit Nunspeet, zeg maar.
Mijn vrouw belde even met de plaatselijke archeoloog, die woordvoerder die ik eerder vermeldde.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 10-10-2012 21:21:14 ]
I´m back.
pi_117827074
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 20:04 schreef RHSEARCHER het volgende:
Dat de archeoloog niet gaat graven ;)
Ze gaan toch wel graven hoop ik? Ik ben erg benieuwd wat er nog aan fundamenten en kelders onder het zand zit. Zou zonde zijn dat maar te laten liggen.
Het puntje van een pen, is het felste wapen dat ik ken.
Jacob Cats (1577-1660).
Want wie schrijft, die blijft !
pi_117827156
quote:
10s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 20:06 schreef Toppie_ het volgende:

[..]

Ze gaan toch wel graven hoop ik? Ik ben erg benieuwd wat er nog aan fundamenten en kelders onder het zand zit. Zou zonde zijn dat maar te laten liggen.
Nee, ze gaan niet graven.
Dit mag ik niet zeggen eigenlijk trouwens...
I´m back.
pi_117827238
quote:
15s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 20:07 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nee, ze gaan niet graven.
Dan heeft dat hele gedoe met die archeoloog enzo ook niet veel zin als ze toch niets gaan bloot leggen. Wat heb je er dan aan?
Je zou bijna weer terug verlangen naar de wildgraverij waarbij er zo nu en dan bijzondere dingen werden blootgelegd.
Het puntje van een pen, is het felste wapen dat ik ken.
Jacob Cats (1577-1660).
Want wie schrijft, die blijft !
pi_117827273
quote:
15s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 20:07 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nee, ze gaan niet graven.
Dit mag ik niet zeggen eigenlijk trouwens...
Íets mag je toch wel vertellen?
Gaan ze op een andere manier dan graven grondonderzoek doen?
pi_117827310
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 20:10 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Íets mag je toch wel vertellen?
Gaan ze op een andere manier dan graven grondonderzoek doen?
Nee.
I´m back.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')