abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 9 oktober 2012 @ 20:50:00 #76
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_117790686
Als je altijd ACHTER! roept wanneer je iemand passeert.
Dit, dus.
pi_117798677
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 oktober 2012 20:50 schreef Buitendam het volgende:
Als je altijd ACHTER! roept wanneer je iemand passeert.
Dat doe ik regelmatig in dagelijks leven :')
  woensdag 10 oktober 2012 @ 11:13:19 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117807323
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2012 20:42 schreef Underdoggy het volgende:
" Je moet de gasten ook voeden "
Iets wat veel chefs wel eens vergeten. Kinderporties.
Als borden leeg gegeten worden was het niet genoeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator woensdag 10 oktober 2012 @ 11:26:34 #79
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_117807768
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Iets wat veel chefs wel eens vergeten. Kinderporties.
Als borden leeg gegeten worden was het niet genoeg.
Ik heb altijd geleerd dat je netjes je bord leeg moet eten... ik vind dat altijd een vrij rare eigenschap van mensen om dingen te laten liggen. Die dingen zijn toch ook betaald :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  woensdag 10 oktober 2012 @ 11:29:53 #80
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_117807868
quote:
2s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 11:26 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik heb altijd geleerd dat je netjes je bord leeg moet eten... ik vind dat altijd een vrij rare eigenschap van mensen om dingen te laten liggen. Die dingen zijn toch ook betaald :D
Alle bijgerechten eet ik niet op vaak. Maar groente wel. En dat krijg je vaak te weinig vind ik.
  woensdag 10 oktober 2012 @ 11:33:51 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117808003
Bij sterrenrestaurants is het nog wat anders, daar ga je ook heen om de hoogstandjes. Maar als ik bij een gewoon restaurant voor diner binnen loop wil ik een goed bord eten, goed klaargemaakt en voldoende.
Ik ben bij een sterrentent trouwens nog nooit hongerig naar buiten gelopen, bij andere restaurants wel degelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117808174
Ik anders wel. Thuis gelijk aan t brood.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_117808243
Ik stoor me aan de nepheid in sterrentents. Dat de ober aan een twaalfjarige vraagt of hij nog een broodje blieft om deze met handschoenen en tang op zijn bord te leggen.
Dit, dus.
pi_117809231
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 11:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij sterrenrestaurants is het nog wat anders, daar ga je ook heen om de hoogstandjes. Maar als ik bij een gewoon restaurant voor diner binnen loop wil ik een goed bord eten, goed klaargemaakt en voldoende.
Ik ben bij een sterrentent trouwens nog nooit hongerig naar buiten gelopen, bij andere restaurants wel degelijk
Ik wel, maar goed, ik ben ook wel een bovengemiddelde eter. Vind ook wel dat een gast gevoed moet worden. Maar ook vanwege het genot van gevoed worden. Proeven is maar een onderdeel van eten en ook maar een onderdeel van het genoegen van eten. Een belangrijk deel, maar niet het enige.

Al die kookprogramma's beinvloeden de eetcultuur volgens mij. De ogen de kost geven, de presentatie, lijkt vaak net zo belangrijk als de smaak en veel belangrijker dan de maag. Het is echt wachten tot er een spuugbak naast wordt gezet om het eten na het proeven weer uit te spugen als bij een wijnproeverij.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 10 oktober 2012 @ 12:50:01 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117810479
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 12:09 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik wel, maar goed, ik ben ook wel een bovengemiddelde eter. Vind ook wel dat een gast gevoed moet worden. Maar ook vanwege het genot van gevoed worden. Proeven is maar een onderdeel van eten en ook maar een onderdeel van het genoegen van eten. Een belangrijk deel, maar niet het enige.

Al die kookprogramma's beinvloeden de eetcultuur volgens mij. De ogen de kost geven, de presentatie, lijkt vaak net zo belangrijk als de smaak en veel belangrijker dan de maag. Het is echt wachten tot er een spuugbak naast wordt gezet om het eten na het proeven weer uit te spugen als bij een wijnproeverij.
Ik ben zelfs een grote eter, maar ik neem ook een uitgebreid menu, niet alleen een hoofdgerecht, want dat is daar meestal niet genoeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 10 oktober 2012 @ 12:50:23 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117810492
quote:
14s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 11:42 schreef Buitendam het volgende:
Ik stoor me aan de nepheid in sterrentents. Dat de ober aan een twaalfjarige vraagt of hij nog een broodje blieft om deze met handschoenen en tang op zijn bord te leggen.
Waar was dat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117811877
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 12:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben zelfs een grote eter, maar ik neem ook een uitgebreid menu, niet alleen een hoofdgerecht, want dat is daar meestal niet genoeg.
Zo regelmatig ga ik niet naar sterrenrestaurants maar als ik het doe neem ik meestal een menu vanwege het wijnarrangement. Meestal heb ik kort na een gang of 6 nog wel zin in een pizzaatje of iets uit de muur.

Maar dat is niet zozeer waarom ik er niet vaak heenga. Ik neig gewoon meer naar een bord eten, de wisselwerking tussen proeven en het lichaam voeden, hap voor hap. De tweede hap smaakt anders dan de eerste en het gevoel dat je het lichaam voedt is ook een genoegen wat een uitstekende interactie heeft met proeven. Een smaakervaring is voor mij een proces en geen moment, wijnproeven doe ik ook per glas, een slok is te weinig voor de ervaring. Het zal wel persoonlijk zijn en ook met mijn concentratievermogen te maken hebben, zo ben ik ook meer een bierdrinker omdat dat ook een element heeft van dorstlessen en dat is soms ook een onderdeel van het genoegen van drinken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_117812483
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 12:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waar was dat?
Boreas in Heeze.
Dit, dus.
pi_117822685
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 11:29 schreef egeltje1985 het volgende:

[..]

Alle bijgerechten eet ik niet op vaak. Maar groente wel. En dat krijg je vaak te weinig vind ik.
Groente krijg je altijd teveel en ongevraagd.... Ik bestel geen groente, ben geen konijn :P
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  Moderator woensdag 10 oktober 2012 @ 18:36:38 #90
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_117823054
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 18:26 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Groente krijg je altijd teveel en ongevraagd.... Ik bestel geen groente, ben geen konijn :P
Maar ook geen carnivoor.. daar heb je al helemaal niet de tandjes en maag voor....

ooit een wolf een geitje zien bakken?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_117823200
quote:
2s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 18:36 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Maar ook geen carnivoor.. daar heb je al helemaal niet de tandjes en maag voor....

ooit een wolf een geitje zien bakken?
Ooit een koe zijn groente klaar zien maken?

Maar als ik een biefstuk met pepersaus bestel en er zitten wat bloemkoolroosjes bij, frites etc..... waarom krijg ik dan alsnog een half bord sla erbij? :?
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  Moderator woensdag 10 oktober 2012 @ 18:48:11 #92
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_117823402
Omdat goed bereide groente erg lekker is :) daarvoor hoef je geen koe of konijn te zijn.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_117823431
quote:
2s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 18:48 schreef Bosbeetle het volgende:
Omdat goed bereide groente erg lekker is :) daarvoor hoef je geen koe of konijn te zijn.
Goed bereid vlees is ook erg lekker O+ hoef je ook geen wolf voor te zijn :P
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  Moderator woensdag 10 oktober 2012 @ 18:49:42 #94
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_117823443
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 18:49 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Goed bereid vlees is ook erg lekker O+ hoef je ook geen wolf voor te zijn :P
Klopt :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  woensdag 10 oktober 2012 @ 18:59:40 #95
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_117823828
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 18:41 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ooit een koe zijn groente klaar zien maken?

Maar als ik een biefstuk met pepersaus bestel en er zitten wat bloemkoolroosjes bij, frites etc..... waarom krijg ik dan alsnog een half bord sla erbij? :?
ik ervaar juist dat ze in restaurants die 200 gram nooit halen. Drie verdwaalde boontjes en een bakje sla wat je met z'n tweeën moet delen.
pi_117823914
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 18:59 schreef egeltje1985 het volgende:

[..]

ik ervaar juist dat ze in restaurants die 200 gram nooit halen. Drie verdwaalde boontjes en een bakje sla wat je met z'n tweeën moet delen.
Dan kom ik in de verkeerde restaurants :P
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_117824215
Als je 'bon' begint te zeggen.
I feel kinda Locrian today
  † In Memoriam † donderdag 11 oktober 2012 @ 11:17:25 #98
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_117846675
IK MIS EEN ZUURTJE!
IK MIS EEN FRISJE!
EEN KRUIDJE ERBIJ HAD HET GERECHT WAT MEER CONTRAST GEGEVEN!
LET OP DE CUISSON!
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_117846757
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 11:17 schreef De_Kardinaal het volgende:
IK MIS EEN ZUURTJE!
IK MIS EEN FRISJE!
EEN KRUIDJE ERBIJ HAD HET GERECHT WAT MEER CONTRAST GEGEVEN!
LET OP DE CUISSON!
Je mist een krokantje in je gerecht.
I feel kinda Locrian today
  donderdag 11 oktober 2012 @ 11:21:27 #100
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_117846803
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 11:17 schreef De_Kardinaal het volgende:
IK MIS EEN ZUURTJE!
IK MIS EEN FRISJE!
EEN KRUIDJE ERBIJ HAD HET GERECHT WAT MEER CONTRAST GEGEVEN!
LET OP DE CUISSON!
_O-
All she wants and needs is just a little taste..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')