Dat doe ik regelmatig in dagelijks levenquote:Op dinsdag 9 oktober 2012 20:50 schreef Buitendam het volgende:
Als je altijd ACHTER! roept wanneer je iemand passeert.
Iets wat veel chefs wel eens vergeten. Kinderporties.quote:
Ik heb altijd geleerd dat je netjes je bord leeg moet eten... ik vind dat altijd een vrij rare eigenschap van mensen om dingen te laten liggen. Die dingen zijn toch ook betaaldquote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Iets wat veel chefs wel eens vergeten. Kinderporties.
Als borden leeg gegeten worden was het niet genoeg.
Alle bijgerechten eet ik niet op vaak. Maar groente wel. En dat krijg je vaak te weinig vind ik.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:26 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik heb altijd geleerd dat je netjes je bord leeg moet eten... ik vind dat altijd een vrij rare eigenschap van mensen om dingen te laten liggen. Die dingen zijn toch ook betaald
Ik wel, maar goed, ik ben ook wel een bovengemiddelde eter. Vind ook wel dat een gast gevoed moet worden. Maar ook vanwege het genot van gevoed worden. Proeven is maar een onderdeel van eten en ook maar een onderdeel van het genoegen van eten. Een belangrijk deel, maar niet het enige.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij sterrenrestaurants is het nog wat anders, daar ga je ook heen om de hoogstandjes. Maar als ik bij een gewoon restaurant voor diner binnen loop wil ik een goed bord eten, goed klaargemaakt en voldoende.
Ik ben bij een sterrentent trouwens nog nooit hongerig naar buiten gelopen, bij andere restaurants wel degelijk
Ik ben zelfs een grote eter, maar ik neem ook een uitgebreid menu, niet alleen een hoofdgerecht, want dat is daar meestal niet genoeg.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:09 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik wel, maar goed, ik ben ook wel een bovengemiddelde eter. Vind ook wel dat een gast gevoed moet worden. Maar ook vanwege het genot van gevoed worden. Proeven is maar een onderdeel van eten en ook maar een onderdeel van het genoegen van eten. Een belangrijk deel, maar niet het enige.
Al die kookprogramma's beinvloeden de eetcultuur volgens mij. De ogen de kost geven, de presentatie, lijkt vaak net zo belangrijk als de smaak en veel belangrijker dan de maag. Het is echt wachten tot er een spuugbak naast wordt gezet om het eten na het proeven weer uit te spugen als bij een wijnproeverij.
Waar was dat?quote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:42 schreef Buitendam het volgende:
Ik stoor me aan de nepheid in sterrentents. Dat de ober aan een twaalfjarige vraagt of hij nog een broodje blieft om deze met handschoenen en tang op zijn bord te leggen.
Zo regelmatig ga ik niet naar sterrenrestaurants maar als ik het doe neem ik meestal een menu vanwege het wijnarrangement. Meestal heb ik kort na een gang of 6 nog wel zin in een pizzaatje of iets uit de muur.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ben zelfs een grote eter, maar ik neem ook een uitgebreid menu, niet alleen een hoofdgerecht, want dat is daar meestal niet genoeg.
Groente krijg je altijd teveel en ongevraagd.... Ik bestel geen groente, ben geen konijnquote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:29 schreef egeltje1985 het volgende:
[..]
Alle bijgerechten eet ik niet op vaak. Maar groente wel. En dat krijg je vaak te weinig vind ik.
Maar ook geen carnivoor.. daar heb je al helemaal niet de tandjes en maag voor....quote:Op woensdag 10 oktober 2012 18:26 schreef Burner82 het volgende:
[..]
Groente krijg je altijd teveel en ongevraagd.... Ik bestel geen groente, ben geen konijn
Ooit een koe zijn groente klaar zien maken?quote:Op woensdag 10 oktober 2012 18:36 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Maar ook geen carnivoor.. daar heb je al helemaal niet de tandjes en maag voor....
ooit een wolf een geitje zien bakken?
Goed bereid vlees is ook erg lekkerquote:Op woensdag 10 oktober 2012 18:48 schreef Bosbeetle het volgende:
Omdat goed bereide groente erg lekker isdaarvoor hoef je geen koe of konijn te zijn.
Kloptquote:Op woensdag 10 oktober 2012 18:49 schreef Burner82 het volgende:
[..]
Goed bereid vlees is ook erg lekkerhoef je ook geen wolf voor te zijn
ik ervaar juist dat ze in restaurants die 200 gram nooit halen. Drie verdwaalde boontjes en een bakje sla wat je met z'n tweeën moet delen.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 18:41 schreef Burner82 het volgende:
[..]
Ooit een koe zijn groente klaar zien maken?
Maar als ik een biefstuk met pepersaus bestel en er zitten wat bloemkoolroosjes bij, frites etc..... waarom krijg ik dan alsnog een half bord sla erbij?
Dan kom ik in de verkeerde restaurantsquote:Op woensdag 10 oktober 2012 18:59 schreef egeltje1985 het volgende:
[..]
ik ervaar juist dat ze in restaurants die 200 gram nooit halen. Drie verdwaalde boontjes en een bakje sla wat je met z'n tweeën moet delen.
Je mist een krokantje in je gerecht.quote:Op donderdag 11 oktober 2012 11:17 schreef De_Kardinaal het volgende:
IK MIS EEN ZUURTJE!
IK MIS EEN FRISJE!
EEN KRUIDJE ERBIJ HAD HET GERECHT WAT MEER CONTRAST GEGEVEN!
LET OP DE CUISSON!
quote:Op donderdag 11 oktober 2012 11:17 schreef De_Kardinaal het volgende:
IK MIS EEN ZUURTJE!
IK MIS EEN FRISJE!
EEN KRUIDJE ERBIJ HAD HET GERECHT WAT MEER CONTRAST GEGEVEN!
LET OP DE CUISSON!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |