Elke dag bij ontbijt! 's Middags of s' avonds die pickwick herfstthee.quote:
Nee, dat is een PvdA tikquote:Op vrijdag 28 september 2012 21:17 schreef Chinless het volgende:
Thee is voor mannen liefhebbers! TS is gay!
Nee TS heeft geen waterkoker en zoekt emotionele steunquote:Op vrijdag 28 september 2012 21:17 schreef Chinless het volgende:
Thee is voor mannen liefhebbers! TS is gay!
Echt de meest smerige groene thee die ik op hebquote:
Dit topic gaat over thee! Open je eigen topic maar.quote:Op vrijdag 28 september 2012 21:14 schreef TechnoXXL het volgende:
Het is herfst dus er kan weer een hoop thee gemaakt worden
[ afbeelding ]
Dit is trouwens rooibos voor diegene die denken dat het early gray is of iets dergelijks.
Rooibos is ook theequote:Op vrijdag 28 september 2012 22:37 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Dit topic gaat over thee! Open je eigen topic maar.
Nee joh, rooibos is geen thee. Komt geen thee aan te pas.quote:
Muntthee is dan ook geen thee. Thee= warm water met een getrokken extract van iets.quote:Op zaterdag 29 september 2012 12:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee joh, rooibos is geen thee. Komt geen thee aan te pas.
Caramelised Pear is mijn favoriet. Hoog bovenaan!quote:Op vrijdag 28 september 2012 20:57 schreef Paul het volgende:
Ik vind groene thee variatie wel lekker
[ afbeelding ]
en deze
[ afbeelding ]
De muntthee die je hier in hippe cafe's krijgt is inderdaad geen muntthee. Muntthee in Marokko bijvoorbeeld wel.quote:Op zaterdag 29 september 2012 15:34 schreef Selestha het volgende:
[..]
Muntthee is dan ook geen thee. Thee= warm water met een getrokken extract van iets.
Oké eensquote:Op zaterdag 29 september 2012 16:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
De muntthee die je hier in hippe cafe's krijgt is inderdaad geen muntthee. Muntthee in Marokko bijvoorbeeld wel.
Maar goed, mij maakt het verder ook niet veel uit allemaal. Maar in Nederland is thee van oudsher ook echt thee. "Extract" van theeblaadjes. In de rest van de wereld maken ze thee van van alles, gemberthee, citroenthee, maakt niet uit, je kunt overal warm water bij gooien.
Beetje thee en koffie winkel heeft orange Pekoe, losbladig, maar dan niet van Pickwick.quote:Op zondag 30 september 2012 03:02 schreef ViviRAWRS het volgende:
[ afbeelding ]
Oranje Pecco losse thee is mijn #1 lievelingsthee, de lekkerste thee ooit.. en die wordt sinds kort niet meer gemaakt.![]()
Het was al geen populaire variant dus het zat er wel aan te komen, maar toch erg jammer..
Dutch Blend is ook oranje pecco maar dan met sinaasappelaromadus geen alternatief.
Ben je gek ofzo?quote:Op vrijdag 28 september 2012 21:17 schreef Chinless het volgende:
Thee is voor mannen liefhebbers! TS is gay!
Die gooi ik met theeblaadjes en al weg na gebruikquote:Op zondag 30 september 2012 11:42 schreef Bluezz het volgende:
En die gooi je met thee en al weg of schud je ze na gebruik uit en spoel je schoon?
Wat een apart dingquote:Op zondag 30 september 2012 11:47 schreef Noek het volgende:
[ afbeelding ]
Of gewoon losse filterzakjes.
Die van de Blokker ziet er ook goed uit. Is die handig in gebruik?
In deze pot (Eileen van Bodum):quote:Op zondag 30 september 2012 11:35 schreef Bluezz het volgende:
Even een andere vraag.
Sinds kort drink ik alleen nog maar losse thee. Heb daarvoor deze blokker theepot met zo'n filter en dop gekocht..
[ afbeelding ]
Hoe drinken jullie je losse thee?
Wat ik begrepen had is dat Orange/Oranje Pekoe/Pecco alleen iets zegt over hoe grof de theeblaadjes gesneden worden, en niets over de melange/smaak/geur?quote:Op zondag 30 september 2012 09:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Beetje thee en koffie winkel heeft orange Pekoe, losbladig, maar dan niet van Pickwick.
http://en.wikipedia.org/wiki/Orange_pekoequote:Op zondag 30 september 2012 14:44 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Wat ik begrepen had is dat Orange/Oranje Pekoe/Pecco alleen iets zegt over hoe grof de theeblaadjes gesneden worden, en niets over de melange/smaak/geur?
Oh en ik doe mijn losse thee zo in de pot, voorzichtig inschenken en je hebt weinig/geen blaadjes in je theekopje.
Drink jij geen chineese groene thee?quote:Op zondag 30 september 2012 13:28 schreef RobinOok het volgende:
Ja, daar zit ook een lichtje bij, maar die gebruik ik nooit.
Omdat je geen theelicht gebruikt, hij moet lang trekken om op smaak te komen.quote:
Dat is juist goed! Earl Gray lang laten trekken zodat het bijna zwart wordt en dan zonder suiker drinken. Heerlijkquote:Op zondag 30 september 2012 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik had het niet over sterk, maar verder een, thee moet niet sterk zijn, gadver, hoe donker britten hem soms drinken.
Serieus? Ik zie bijna altijd Twinings als ik in de UK ben.quote:Op zondag 30 september 2012 17:58 schreef RobinOok het volgende:
En dan meestal nog van Lipton ook, het allersmerigste merk dat er bestaat!
Ik heb een keer op www.theethee.com besteld. Veel keuze en geen verzendkosten.quote:Op woensdag 3 oktober 2012 21:30 schreef ShevaJB het volgende:
Ik heb vanmiddag van die losse Ear Grey thee bij de Tuinen gehaald, die is goed te pruimen. Waar halen jullie dit soort " losse thee"?
Ik zal eens kijken.quote:Op woensdag 3 oktober 2012 22:10 schreef Luxuria het volgende:
[..]
Ik heb een keer op www.theethee.com besteld. Veel keuze en geen verzendkosten.
Ga er binnenkort weer bestellen.
In Nederland gedronken?quote:Op dinsdag 9 oktober 2012 23:24 schreef destrovel het volgende:
Gunpowder Tea (groene thee) is er eentje die wel heeeeeel goed bevalt
[ afbeelding ]
Gisteren ook voor het eerste Maté de Coca gedronken (thee van cocabladeren, niet verwarren met cacao), had een bijzondere smaak! Heb al sites gevonden om het te bestellen, maar weet niet 100% zeker of het niet onder de opiumwet valt
Ik denk dat ie doelt op de cocathee. En ja, in een zuid-amerikaans restaurant in Amsterdam gedronken.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:13 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ik heb hier ook een pakje gunpowder staan. Is gewoon te koop bij de Toko. Inderdaad lekker
Coca-extract is ook wel te vinden in een aantal Amsterdamse winkels en webwinkels. Google maarquote:Op woensdag 10 oktober 2012 18:35 schreef destrovel het volgende:
[..]
Ik denk dat ie doelt op de cocathee. En ja, in een zuid-amerikaans restaurant in Amsterdam gedronken.
Jij rookt? That verklaard veel!quote:Op woensdag 3 oktober 2012 21:28 schreef RobinOok het volgende:
Oh god, appelthee, that brings back memories.![]()
Zat ik in Engeland bij een bedrijf (lang verhaal, doet er verder niet toe) tot diep in de nacht over te werken, kwam de nachtportier elke avond bij me langs om een kopje appelthee te brengen. Die liet hij speciaal uit Turkije overkomen? Of zoiets? In ieder geval was hij in de veronderstelling dat hij me daar een groot plezier mee deed en ik durfde/wilde hem daar niet in teleurstellen. Dus elke avond een kopje mierzoete appelthee, hahahaha. Those were the days.
(bovendien was ik 'm eeuwig dankbaar omdat hij me de tip gaf de brandmelder met een boterhamzakje af te dekken zodat ik in ieder geval na werktijd gewoon kon roken in dat kolere smokefree building)
Dat dus, of Darjeeling Himalaya (first flush) of Lapsang Souchong of hele sterke Earl Grey is ook wel lekker,zo lang het maar gewoon thee is en geen met fruit op smaak gebracht water isquote:Op zondag 30 september 2012 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Earl Gray, en dan losse, niet die zakjes ellende
Een oplichter dus?quote:Op donderdag 9 januari 2014 10:59 schreef Molleman het volgende:
Ik drink niet heel veel klassiekere theeën. Een earl grey en english blend ben ik niet een ongelooflijke fan van. Een lekkere kruidenthee kan ik dan wel weer waarderen. Momenteel zet ik af en toe een pot thee van een lokale boerderij die veel doet met theeën, kruiden, het maken van wijn, jams, chutneys, het zelf maken van crèmes en homeopathische medicijnen.
Uuhm, deze is het:
[ afbeelding ]
Sommige mensen noemen dat zo ja. Alleen vergis je niet, er zijn veel medicijnen op natuurlijke basis die toch wel effect hebben op het menselijk lichaam.quote:
Ik zeg toch ook dat ik niet van 'thee' houdt in zijn klassieke vorm. Maar dat ik deze 'thee' wel lekker vind.quote:Op donderdag 9 januari 2014 15:04 schreef Young_David het volgende:
Gezien de ingrediënten van deze 'thee' wel ja
Natuurlijke geneesmiddelen heb ik niets tegen. Homeopathie is echter je reinste oplichterij.quote:Op donderdag 9 januari 2014 15:19 schreef Molleman het volgende:
[..]
Sommige mensen noemen dat zo ja. Alleen vergis je niet, er zijn veel medicijnen op natuurlijke basis die toch wel effect hebben op het menselijk lichaam.
Ik kom er regelmatig om bijvoorbeeld groenten, wijn of jam te halen. Komen lekkere dingen van het land af.
Excuses, ik bedoelde ook natuurlijke geneesmiddelen. Maar nu weer ontopicquote:Op donderdag 9 januari 2014 15:23 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Natuurlijke geneesmiddelen heb ik niets tegen. Homeopathie is echter je reinste oplichterij.
Maar goed, sorry, dit ging over thee!
quote:Op donderdag 9 januari 2014 21:42 schreef Jula123 het volgende:
Ik heb laatst een paar theeën van Simon Levelt gekocht omdat dat zo goed zou zijn, maar ik vind het echt niet lekker.Ze smaken allemaal muf.
contact gezocht met Simon Levelt om te achterhalen welke thee het meest op wijlen Oranje Pecco van Pickwick zou lijken. Best leuke ervaring, ik kreeg een mail terug van de dichtstbijzijnde winkel met een advies, en toen ik daar binnenstapte wisten ze meteen dat ik Diegene Van Dat Mailtje was. Anyway, de thee uitgezocht die er qua geur het meest in de buurt kwam en een zakje van gekocht. Thuis helemaal volgens voorschrift gezet, x gram thee met water op temperatuur y en laten trekken gedurende z minuten. Was het dus de Meest Vieze Thee Ooit.quote:Op zondag 30 september 2012 03:02 schreef ViviRAWRS het volgende:
Oranje Pecco losse thee is mijn #1 lievelingsthee, de lekkerste thee ooit.. en die wordt sinds kort niet meer gemaakt.![]()
Jammer is dat dan he? Ik vind ook de service en de winkel top, maar de thee zelf echt niks.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 22:06 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]Ik heb na mijn vorige post
[..]
contact gezocht met Simon Levelt om te achterhalen welke thee het meest op wijlen Oranje Pecco van Pickwick zou lijken. Best leuke ervaring, ik kreeg een mail terug van de dichtstbijzijnde winkel met een advies, en toen ik daar binnenstapte wisten ze meteen dat ik Diegene Van Dat Mailtje was. Anyway, de thee uitgezocht die er qua geur het meest in de buurt kwam en een zakje van gekocht. Thuis helemaal volgens voorschrift gezet, x gram thee met water op temperatuur y en laten trekken gedurende z minuten. Was het dus de Meest Vieze Thee Ooit.
Ik moest even zoeken trouwens wat Oranje Pecco is, maar ik lees dat deze thee vooral tijdens EK, WK en Hollandse sportevenementen op de markt is, dus misschien komt hij nog terug?quote:Op vrijdag 10 januari 2014 22:06 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]Ik heb na mijn vorige post
[..]
contact gezocht met Simon Levelt om te achterhalen welke thee het meest op wijlen Oranje Pecco van Pickwick zou lijken. Best leuke ervaring, ik kreeg een mail terug van de dichtstbijzijnde winkel met een advies, en toen ik daar binnenstapte wisten ze meteen dat ik Diegene Van Dat Mailtje was. Anyway, de thee uitgezocht die er qua geur het meest in de buurt kwam en een zakje van gekocht. Thuis helemaal volgens voorschrift gezet, x gram thee met water op temperatuur y en laten trekken gedurende z minuten. Was het dus de Meest Vieze Thee Ooit.
Nee, dat is de Oranje Pecco in theezakjes, daar zit sinaasappel in.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:05 schreef Jula123 het volgende:
Ik moest even zoeken trouwens wat Oranje Pecco is, maar ik lees dat deze thee vooral tijdens EK, WK en Hollandse sportevenementen op de markt is, dus misschien komt hij nog terug?
Ahh okee, balen is dat! En ze kondigen ook nooit aan dat iets uit de handel gaat he, anders had je nog even kunnen inslaan.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 12:55 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Nee, dat is de Oranje Pecco in theezakjes, daar zit sinaasappel in.![]()
[ afbeelding ]
De Oranje Pecco losse thee bestaat niet meer, mijn familie was zo'n beetje de enige afnemer dus dat was niet rendabel voor Pickwick.![]()
[ afbeelding ]
Jaquote:Op zaterdag 11 januari 2014 13:03 schreef Jula123 het volgende:
Ahh okee, balen is dat! En ze kondigen ook nooit aan dat iets uit de handel gaat he, anders had je nog even kunnen inslaan.
Kun je de smaak beschrijven? Misschien kunnen we met onze gecombineerde expertise een vervanger vindenquote:Op vrijdag 10 januari 2014 22:06 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]Ik heb na mijn vorige post
[..]
contact gezocht met Simon Levelt om te achterhalen welke thee het meest op wijlen Oranje Pecco van Pickwick zou lijken. Best leuke ervaring, ik kreeg een mail terug van de dichtstbijzijnde winkel met een advies, en toen ik daar binnenstapte wisten ze meteen dat ik Diegene Van Dat Mailtje was. Anyway, de thee uitgezocht die er qua geur het meest in de buurt kwam en een zakje van gekocht. Thuis helemaal volgens voorschrift gezet, x gram thee met water op temperatuur y en laten trekken gedurende z minuten. Was het dus de Meest Vieze Thee Ooit.
Pfff moeilijk...quote:Op zaterdag 11 januari 2014 15:22 schreef Young_David het volgende:
Kun je de smaak beschrijven? Misschien kunnen we met onze gecombineerde expertise een vervanger vinden
probleem is dat Orange pecco geen theesoort is, maar de aanduiding dat het jonge theeblaadjes betreft. Je hebt dus Ceylon orange pecco, Darjeeling orange pecco etc... Allemaal met hun eigen specifieke smaak.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 15:58 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Pfff moeilijk...
Het is een zwarte thee zonder toevoegingen van aroma's en dergelijke.
Het is in droge vorm veel geuriger dan bijvoorbeeld Engelse Melange.
De smaak is mild, niet zurig of bitter, zelfs niet als je de thee heel lang laat trekken.
Hoe beschrijf je een theesmaak?
Jep, dat is het hele probleem. Ik weet niet welke theesoort Pickwick als Oranje Pecco verkocht...quote:Op zaterdag 11 januari 2014 16:02 schreef Sjeen het volgende:
probleem is dat Orange pecco geen theesoort is, maar de aanduiding dat het jonge theeblaadjes betreft. Je hebt dus Ceylon orange pecco, Darjeeling orange pecco etc... Allemaal met hun eigen specifieke smaak.
Overwogen om contact op te nemen met pickwick? Lijkt me onwaarschijnlijk dat ze het gehele recpet vrijgeven, maar wellicht dat ze je de juiste richting in kunnen helpen?quote:Op zaterdag 11 januari 2014 15:58 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Pfff moeilijk...
Het is een zwarte thee zonder toevoegingen van aroma's en dergelijke.
Het is in droge vorm veel geuriger dan bijvoorbeeld Engelse Melange.
De smaak is mild, niet zurig of bitter, zelfs niet als je de thee heel lang laat trekken.
Hoe beschrijf je een theesmaak?
Wel overwogen, niet gedaan. Misschien moet ik het alsnog doen.quote:Op zondag 12 januari 2014 02:51 schreef Sauslepel het volgende:
Overwogen om contact op te nemen met pickwick? Lijkt me onwaarschijnlijk dat ze het gehele recpet vrijgeven, maar wellicht dat ze je de juiste richting in kunnen helpen?
Niet geschoten is altijd misquote:Op zondag 12 januari 2014 10:31 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Wel overwogen, niet gedaan. Misschien moet ik het alsnog doen.
Kom ineens hier theezakjes van tegen in een theedoos die ik wat minder vaak gebruik:quote:Op zaterdag 11 januari 2014 15:58 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Pfff moeilijk...
Het is een zwarte thee zonder toevoegingen van aroma's en dergelijke.
Het is in droge vorm veel geuriger dan bijvoorbeeld Engelse Melange.
De smaak is mild, niet zurig of bitter, zelfs niet als je de thee heel lang laat trekken.
Hoe beschrijf je een theesmaak?
Ik vind die van Twinings nog wel te doen.quote:Op zondag 30 september 2012 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Earl Gray, en dan losse, niet die zakjes ellende
Nee nog niet. Zo'n beetje het enige aanknopingspunt is dat de thee uit China komt, en Ceylon is Sri Lanka.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 13:19 schreef Young_David het volgende:
Kom ineens hier theezakjes van tegen in een theedoos die ik wat minder vaak gebruik:
[ afbeelding ]
Die al eens geprobeerd?
Twinings zakjes Earl Grey en Lady Grey zijn prima voor op werkquote:Op dinsdag 14 januari 2014 13:58 schreef Felagund het volgende:
Earl Grey.![]()
Ik heb hier ook nog een Japanse (Sencha) en Chinese (uit Darjeeling) groene thee liggen. Die zijn ook vrij lekker.
[..]
Ik vind die van Twinings nog wel te doen.
Dan zou het darjeeling kunnen zijn misschien.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 20:34 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Nee nog niet. Zo'n beetje het enige aanknopingspunt is dat de thee uit China komt, en Ceylon is Sri Lanka.
https://web.archive.org/w(...)njePeccoLeafTea.aspx
Hier is op het moment ook favoriet.En aan zakjes doen wij hier niet. Die gan naar het werk naast de koffie automaat voor de liefhebber.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:15 schreef Copycat het volgende:
Ik ben nog steeds verzot op Lady Earl Grey van Levelt.
En qua zakjes vind ik Hotel d'Amour van Mr Jones momenteel het lekkerst.
Hebben we het hier over een fantasie naam of over de thee kwaliteit," orange pekoe"?http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_leaf_gradingquote:Op vrijdag 10 januari 2014 22:06 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]Ik heb na mijn vorige post
[..]
contact gezocht met Simon Levelt om te achterhalen welke thee het meest op wijlen Oranje Pecco van Pickwick zou lijken. Best leuke ervaring, ik kreeg een mail terug van de dichtstbijzijnde winkel met een advies, en toen ik daar binnenstapte wisten ze meteen dat ik Diegene Van Dat Mailtje was. Anyway, de thee uitgezocht die er qua geur het meest in de buurt kwam en een zakje van gekocht. Thuis helemaal volgens voorschrift gezet, x gram thee met water op temperatuur y en laten trekken gedurende z minuten. Was het dus de Meest Vieze Thee Ooit.
In principe is "orange pekoe" of "oranje pecco" een aanduiding voor grove theeblaadjes, een maat voor de kwaliteit inderdaad.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 20:01 schreef Thorical het volgende:
Hebben we het hier over een fantasie naam of over de thee kwaliteit," orange pekoe"?http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_leaf_grading
Ja je had toen vier verschillende Douwe Egberts soorten losse thee, English breakfast, Ceylon de Orange Pecco en Earl Greyquote:Op vrijdag 17 januari 2014 20:48 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
In principe is "orange pekoe" of "oranje pecco" een aanduiding voor grove theeblaadjes, een maat voor de kwaliteit inderdaad.
Douwe Egberts/Pickwick heeft echter jarenlang een zwarte thee-variant zo genoemd, zonder vermelding van de eigenlijke theesoort:
[ afbeelding ]
Nu is alleen English nog over van de losse thee, omdat 99% van het volk alleen nog maar theezakjes wil is het gewoon niet rendabel meer.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 22:23 schreef Thorical het volgende:
Ja je had toen vier verschillende Douwe Egberts soorten losse thee, English breakfast, Ceylon de Orange Pecco en Earl Grey
Het is ook wel veel gedoe...quote:Op vrijdag 17 januari 2014 22:30 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Nu is alleen English nog over van de losse thee, omdat 99% van het volk alleen nog maar theezakjes wil is het gewoon niet rendabel meer.
Nee johquote:
Dat valt heel erg mee, en dat kleine beetje extra werk is het dubbel en dwars waard. Als je eenmaal aan echte thee gewend bent dan drink je nooit meer pickwick. Dat spul is namelijk echt ranzig.quote:
quote:Op zaterdag 18 januari 2014 00:07 schreef Sjeen het volgende:
Ik heb een schattig drijvend thee-ei van Ad hoc en een glazen theepot met een ingebouwd thee-ei ding dat je omhoog kunt takelen
Ahmed Tea is een aanrader. Zowel los als in zakjes verkocht.quote:Op vrijdag 17 januari 2014 22:30 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Nu is alleen English nog over van de losse thee, omdat 99% van het volk alleen nog maar theezakjes wil is het gewoon niet rendabel meer.
Weet ik:quote:Op vrijdag 24 januari 2014 09:01 schreef killfrenzy het volgende:
Ahmed Tea is een aanrader. Zowel los als in zakjes verkocht.
quote:Op vrijdag 17 januari 2014 22:42 schreef ViviRAWRS het volgende:
De thee die ik gebruik (deze momenteel) wordt niet bitter van lang trekken, dus ik laat het gewoon in de pot.
Bedankt voor de kijktipquote:Op donderdag 23 januari 2014 22:47 schreef Young_David het volgende:
Op zoek naar een ander merk ...
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/23-01-2014
quote:Lipton
We willen jullie graag uitleggen hoe het echt zit met Lipton Green Sencha en Lipton Yellow Label thee naar aanleiding van de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde van donderdag 23 januari.
Net zoals veel andere theeën bevatten deze kleine hoeveelheden aroma. Dit staat ook op al onze verpakkingen.
Waarom zitten er aromas in? Dit doen we omdat deze blends met aroma het meest gewaardeerd worden door theedrinkers. Beide producten bevatten de goede kwaliteit theeën die theedrinkers van ons verwachten, terwijl de aromas de smaak en geur van de thee subtiel aanvullen.
Zit er dan suiker in? Om het aroma toe te kunnen voegen heb je zogenaamde dragers nodig. Koolhydraten, waar ook suikers onder vallen, zijn een voorbeeld van zulke dragers. Deze dragers zorgen er voor dat je aroma kunt toevoegen aan de theeblaadjes. De drager bevat inderdaad een hele kleine hoeveelheid suiker, maar zo weinig dat het je thee niet zoeter maakt. We vermelden in de voedingswaardetabel op alle verpakkingen dat er minder dan 0,5 gram suiker per 100ml in zit (<0.5g/100ml). In Lipton Green Tea Sencha zit 0,15g per kopje, in Lipton Yellow Label zit 0,012g koolhydraat per kopje thee. Ter vergelijking: voor 1 gram suiker moet je 83 kopjes Lipton Yellow Label thee drinken. In kcal betekent dit dat je 20 kopjes Yellow Label thee moet drinken om 1 kcal binnen te krijgen.
We gaan ervan uit dat we met bovenstaande uitleg meer duidelijkheid geven over wat er in onze thee zit.
Dilmah heeft werkelijk bergamot in zn Earl Grey zitten. Dat smaakt dan ook even heel anders dan de meeste andere Earl Grey-pogingen.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 08:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Zie trouwens al jaren troepjes in theezakjes, in Earl Gray zakjes zitten witte korreltjes. Bij alle merken trouwens die ik heb open gemaakt.
Vroeg een keer een vertegenwoordiger van lipton die ik tegen kwam bij een groothandel. Die begon over een productiefoutje
Ik zei dat hij niet moest jokken, omdat het in alle zakjes zit, maakte er eentje van hem open. Hij wilde er niets over zeggen, faalgedrag natuurlijk.
Gewoon eerlijk zijn over je product.
Lu Yu Tea lijkt inderdaad op een winkel dat voor authenticiteit gaat. Welke heb je geprobeerd?quote:Op vrijdag 10 januari 2014 13:27 schreef Iwanius het volgende:
Laatst een kop of 2 Lu Yu thee gedronken.
Niet verkeerd.
quote:Op maandag 17 februari 2014 01:54 schreef BUTTERSSTOTCH het volgende:
Raar maar waar:
Monkey picked chinese tea.
Wordt geplukt door aapjes in gebergtes die te stiijl/gevaarlijk/onbereikpaar zijn voor menselijke theeplukkers.
Haha, dat was waar. Vroeger had men niet de middelen op theeblaadjes hoog in de bergen te plukken, maar tegenwoordig zijn er veel plantates hoog in de bergen, dus zijn de apen niet meer nodig. Wel leuk dat de naam is achtergebleven.quote:Op maandag 17 februari 2014 01:54 schreef BUTTERSSTOTCH het volgende:
Raar maar waar:
Monkey picked chinese tea.
Wordt geplukt door aapjes in gebergtes die te stiijl/gevaarlijk/onbereikpaar zijn voor menselijke theeplukkers.
Yin Hao,Pu Erh,Jasmijn.quote:Op zondag 16 februari 2014 11:45 schreef Teasenz het volgende:
Lu Yu Tea lijkt inderdaad op een winkel dat voor authenticiteit gaat. Welke heb je geprobeerd?
Ha, iemand die Pu Erh drinkt.quote:
Hoeveel blaadjes je moet gebruiken hangt erg af van hoe groot je theepot is. Pu erh is het lekkerste als je het bereid in een kleine theepot van aardewerk.quote:Op maandag 17 februari 2014 20:36 schreef Thorical het volgende:
[..]
Ha, iemand die Pu Erh drinkt.
Ik heb in een Chinese winkel dus ook deze thee gekocht maar weet niet hoe ik hem moet zetten.
Zij geven als richtlijn op 10 gram per pot en 5 minuten trekken maar dan wordt het een donker prutje dat smaakt naar verdunde koeienvlaai. Donker, grassig, en het mist het bittertje dat ik bij een zwarte thee verwacht.
Hoe kan je wel een lekkere Pu Erh zetten?
Ik zie dat iemand al geantwoord heeft voor mij. Of wil je nog meer weten want mijn manier van zetten is ongeveer zoals het antwoord al aangeeft.quote:Op maandag 17 februari 2014 20:36 schreef Thorical het volgende:
Ha, iemand die Pu Erh drinkt.
Ik heb in een Chinese winkel dus ook deze thee gekocht maar weet niet hoe ik hem moet zetten.
Zij geven als richtlijn op 10 gram per pot en 5 minuten trekken maar dan wordt het een donker prutje dat smaakt naar verdunde koeienvlaai. Donker, grassig, en het mist het bittertje dat ik bij een zwarte thee verwacht.
Hoe kan je wel een lekkere Pu Erh zetten?
Ik weet niet welke Pu-Erh het is maar dit is het pak. Het is trouwens "losse" thee.quote:Op woensdag 19 februari 2014 07:49 schreef Teasenz het volgende:
[..]
Hoeveel blaadjes je moet gebruiken hangt erg af van hoe groot je theepot is. Pu erh is het lekkerste als je het bereid in een kleine theepot van aardewerk.
1. Schenk heet water in een lege theepot. Sluit de deksel. Daarna schenk je heet water over de theepot heen. Nu is je theepot warm van binnen en buiten.
2. Maak je theepot leeg en doe de blaadjes in je theepot. Daarna schenk je er weer water in. Na 15 seconden gooi je het water weer weg.
3. De blaadjes in de theepot zijn nu gereid om perfect getrokken te worden voor ongeveer 1 a 2 minuten.
Ik hoop dat dit werkt voor jouw. Als je geen theepot van aardewerk (yixing theepot) hebt dan is een gewone theepot ook prima. Vraagje heb je 'shou' pu erh of 'sheng' pu erh gekocht?
quote:Op zondag 30 september 2012 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik had het niet over sterk, maar verder een, thee moet niet sterk zijn, gadver, hoe donker britten hem soms drinken.
De verpakking zelf zegt niet veel, als je een foto van de theebladeren kan maken dan kan ik het zien.quote:Op maandag 24 februari 2014 23:04 schreef Thorical het volgende:
[..]
Ik weet niet welke Pu-Erh het is maar dit is het pak. Het is trouwens "losse" thee.
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |