abonnement Unibet Coolblue
pi_119134711
quote:
2s.gif Op maandag 12 november 2012 18:41 schreef monkyyy het volgende:

[..]

Omdat ze ook heel agressief zijn in aandelen terugkopen.
Natuurlijk, ik kan de cijfers ook wel lezen. Maar over tijd gaat hun netto schuld omhoog, ze kunnen er niet enorm lang meer zo meer doorgaan. Op deze manier is het vrij eindig.

PS: Net debt gaat bijvoorbeeld in 4 jaar van 0.8x naar 1.4x EBITDA.
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
pi_119151652
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2012 16:58 schreef dvr het volgende:

[..]

Maar hoe sluit dat aan bij de huidige omstandigheden? Er kan in bedrijven weinig meer bezuinigd worden, dus het wordt bij terugvallende omzetten moeilijk de winsten op peil te houden. En bij bedrijven met hoge ROE is relatief veel vreemd vermogen, dat sowieso vergoed moet worden en waarvoor bij toenemende risico's een hogere vergoeding betaald zal moeten worden. Bovendien werkt je leverage de verkeerde kant op; tegenvallende resultaten komen bij hoge RoE versterkt op het bordje van de aandeelhouders terecht. Kortom, ik begrijp de filosofie niet.
Heb je juist niet het idee dat dit slechts nog maar net begonnen is? En dat er nog vele grotere bezuinigingen op komst staan? Als ik alleen al eens kijk naar de multinationale hoofdkantoren die worden gebouwd in Ierland of Oost-Europese landen, domweg vanwege de salarissen. Citigroup in Ierland, Cisco in Polen, volledige HR divisies worden gestript in de rijke financiële centra en gaan allemaal naar dit soort landen toe. Deze processen zullen enorm versneld worden komende jaren en het 'harde' werk zal steeds minder in de typische financiële centra gevonden worden. En deze processen zijn, in mijn optiek, pas net begonnen.

Als ik alleen al kijk naar de recruitment crap die ik krijg voor Nederlandse financiele banen in Roemenie bijv. :')
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_119153578
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2012 00:09 schreef sitting_elfling het volgende:

Heb je juist niet het idee dat dit slechts nog maar net begonnen is?
Ja. Wat ik bedoelde is dat bedrijven hun dalende omzetten en krappere marges niet lang meer zullen kunnen compenseren met bezuinigingen of door op hun reserves in te teren. Op een gegeven moment gaan we serieuze verliezen zien, en dat moment kon nu wel eens aangebroken zijn. De VS lijkt nu ook weer in zijn recessie terug te vallen, alle Westerse overheden zijn aan het bezuinigen, de vraag stokt weer en ditmaal is er geen echte backstop van de overheid meer.
Maar in bedrijven is nu veel minder dood hout weg te snoeien dan vóór 2008. Als er verder bezuinigd moet worden, kan het upper management zichzelf niet meer ontzien en ik verwacht daarom dat er nu meer weerstand tegen is. Ze zullen liever een verlies rapporteren dan hele divisies af te stoten en zichzelf op straat te zetten. Pas als de verliezen te gortig worden en aandeelhouders in het geweer komen, zullen er 'Centurion-achtige' herstructureringen komen. De bijbehorende massaontslagen zullen zoveel maatschappelijke onrust veroorzaken dat de geldpersen permanent op volle toeren gaan. Dat is ongeveer het scenario zoals ik dat nu verwacht: een deflatoire periode van ongeveer 1 jaar, forse koersdalingen op de beurs, dan een officiele wereldwijde depressie en een golf van massaontslagen, en vervolgens een hoge inflatie die veel te laat komt om de economie weer uit het slop te trekken en, integendeel, het vertrouwen in geld en obligaties zodanig ondermijnt dat alleen goud en grondstoffen nog renderen. En dat is het optimistische scenario waar geen oorlogen aan te pas komen.

w.b. Londen, in mijn eigen bedrijfje zie ik inderdaad dat financiële klanten met HQ in Londen toenemend in het Oostblok gaan werken, o.a. in Hongarije, maar omgekeerd ook dat ze al veel Oost-Europees en Russisch personeel in Londen hebben zitten. Het gaat dan vooral om IT-mensen, ik weet niet of het op de trading desks e.d. hetzelfde is? In de VS schijnt een kleine tsunami van ingevlogen Chinees personeel aan het ontstaan te zijn, dus de globalisering begint nu wat tastbaarder twee kanten op te werken.
pi_119153856
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2012 03:06 schreef dvr het volgende:

[..]

Dat is ongeveer het scenario zoals ik dat nu verwacht: een deflatoire periode van ongeveer 1 jaar, forse koersdalingen op de beurs, dan een officiele wereldwijde depressie en een golf van massaontslagen, en vervolgens een hoge inflatie die veel te laat komt om de economie weer uit het slop te trekken en, integendeel, het vertrouwen in geld en obligaties zodanig ondermijnt dat alleen goud en grondstoffen nog renderen.
Ik ben het grotendeels met je analyse eens. Je hoort in de media weinig commentaren die uitgaan van een recessie/depressie, mogelijk omdat er weinig mensen zijn die dat willen horen. Het is echter een economische realiteit die zo nu en dan optreedt, zoals begin jaren 70 en begin jaren 80.

Ik denk alleen dat een deflatoire periode langer gaat duren als een jaar. 1 jaar is erg kort in de context van economische golfbewegingen. Bovendien is er op dit moment nog geen duidelijk deflatie aanwijsbaar.

Ook ben ik er niet zeker van dat er snel (hyper-) inflatie zal volgen op een deflatoire periode. Ik zie niet waarom de geldpersen permanent op volle toeren zouden gaan in reakie op maatschappelijke onrust zoals je stelt. Tenzij er enorme begrotingstekorten voor lief worden genomen. Het besef van de risico's rondom begrotingstekorten en inflatie is wel degelijk aanwezig bij monetaire autoriteiten en zelfs politici. Bovendien kunnen de centrale banken alleen liquiditeit verstrekken aan banken. De inflatie ontstaat pas als de banken het vervolgens uitlenen, wat vooralsnog niet gebeurt. Sterker nog: veel bedrijven willen niet eens lenen bij de bank omdat hun toekomstvisie ook negatief is.

Er zijn dus een aantal drempels voordat hyper-inflatie losbarst en ik zie die niet zo snel genomen worden. Ik denk dat de deflattoire periode veel langer gaat duren in een Japan achtig scenario.
pi_119154172
Ja de beurzen gaan forse klappen krijgen de komende paar jaar. Ik ben vorige week uit al mijn aandelen gestapt en zit nu alleen nog in Nokia en obligaties.
pi_119161787
Bij een of meerdere jaren van deflatie/deleveriging zijn vrijwel alle overtollige liquiditeiten die de afgelopen jaren in het systeem zijn gepompt 'verdampt'. Ik vrees dus niet voor inflatie en denk dat bij een volgende crash de impotentie van autoriteiten bloot komt te liggen en er een maatschappelijke discussie komt over de prijs en de uiteindelijke werking van alle stimulansen. Autoriteiten zullen een zeer terughoudende houding gaan betrachten, mede omdat bij een volgende eruptie duidelijk word wat de werkelijke gevaren zijn door het busten van de 'almachtige overheden'-perceptie. Het gevaar is dat autoriteiten bij een dergelijk scenario langs de zijlijn staan en geen (toereikende) middelen meer hebben om uberhaupt in te grijpen, een free fall-scenario dat zich al ontvouwt in landen waar de grenzen van fiscale stimulering bereikt is. Voor de ware economie is de monetaire speelruimte door een haperende kredietmotor allang bereikt en dat zal de komende jaren niet veranderen. Daar gaat imo teveel aandacht naar uit.

Vanaf 2013-2014 trekt de Europese maar ook (langzaam) de Amerikaanse fiscale autoriteit zich terug in een economische omgeving waarin de private sector nog steeds niet gedeleveriged is en moeite heeft het hoofd boven water te houden. In een dergelijke omgeving hoeft maar 1 (onhoudbare) onevenwichtigheid te klappen en de hele bubble klapt in elkaar. Ik heb dan ook een sterk gevoel dat we het Japan-scenario niet meer lang gaan bewandelen.
  dinsdag 13 november 2012 @ 20:57:50 #232
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_119178980
Alleen maar kommer en kwel dus.
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
pi_119205784
Lol, wat hoor ik nou op RTL-Z: Duitsland leent geld tegen negatieve rente _O-

WTF, welk land gaat er nu geld uitlenen en daarover rente betalen aan de lener. :{

WHY?
pi_119205991
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 17:08 schreef PierreBetfair het volgende:
Lol, wat hoor ik nou op RTL-Z: Duitsland leent geld tegen negatieve rente _O-

WTF, welk land gaat er nu geld uitlenen en daarover rente betalen aan de lener. :{

WHY?
Zekerheid.

Wat niet wegneemt dat het idioot is.
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 14 november 2012 @ 17:19:48 #235
862 Arcee
Look closer
pi_119206117
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 17:08 schreef PierreBetfair het volgende:
Lol, wat hoor ik nou op RTL-Z: Duitsland leent geld tegen negatieve rente _O-

WTF, welk land gaat er nu geld uitlenen en daarover rente betalen aan de lener. :{

WHY?
Als je denkt dat dat de veiligste plek is om het te bewaren. :s)
pi_119206323
quote:
7s.gif Op woensdag 14 november 2012 17:15 schreef Bananenman het volgende:

Zekerheid.

Wat niet wegneemt dat het idioot is.
Waanzin ten top. Dit heb ik nog nooit gehoord. De hele financiele wereld en alle overheden zijn volledig het spoor bijster
  woensdag 14 november 2012 @ 17:38:16 #237
256829 Sokz
Livin' the life
pi_119206569
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 17:27 schreef PierreBetfair het volgende:

[..]

Waanzin ten top. Dit heb ik nog nooit gehoord. De hele financiele wereld en alle overheden zijn volledig het spoor bijster
Tsja dat jij zo'n sloebert bent die al zijn geld nog kwijt kan op de banken met garantie. :*
Ik wil best 0,06% betalen om te zorgen dat het cash niet afbrand in mijn huis.
  woensdag 14 november 2012 @ 17:48:00 #238
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_119206901
quote:
7s.gif Op woensdag 14 november 2012 17:15 schreef Bananenman het volgende:

[..]

Zekerheid.

Wat niet wegneemt dat het idioot is.
Angst

Alhoewel ik me afvraag of een eventuele nieuwe D-mark, zal appreciëren of depreciëren.

Momenteel is de Euro veel te goedkoop voor Duitsland en als er a pari wordt gewisseld dan kan het eigenlijk niet anders dan dat er al snel 20% op de koers bijkomt

Een Spaanse munt zou eigenlijk gehalveerd moeten worden
\
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_119208074
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 17:08 schreef PierreBetfair het volgende:
Lol, wat hoor ik nou op RTL-Z: Duitsland leent geld tegen negatieve rente _O-

WTF, welk land gaat er nu geld uitlenen en daarover rente betalen aan de lener. :{

WHY?
Schijnbaar zijn er partijen (met grote bedragen cash tot hun beschikking) die de huidige economische situatie zo precair vinden dat ze er geld voor over hebben om een zo klein mogelijk counterpartrisk te lopen. Deze kunnen maar tot (als ze dat al kunnen) een bepaald bedrag hun kapitaal spreiden zodat het onder het DGS (of de duitse variant) valt.

Ook is het mogelijk dat deze partijen deflatie verwachten en een kleine negatieve nominale rente word dan een positieve reele rente. Tevens kunnen partijen anticiperen op een terugkeer naar de mark die (fors) in waarde zal stijgen t.o.v. van de euro en andere valuta.

Allemaal plausibele redenen om geld toe te stoppen in de huidige bubble economie waar vrijwel alle assets (fors) overgewaardeerd zijn en elk moment kunnen klappen. In feite weerspiegeld een negatieve nominale rente dat ook en dit noemen we opportunity cost om over een x tijd alles tegen een prikje te kunnen opkopen als vele andere alles verloren hebben.
pi_119212798
quote:
99s.gif Op woensdag 14 november 2012 17:38 schreef Sokz het volgende:

[..]

Tsja dat jij zo'n sloebert bent die al zijn geld nog kwijt kan op de banken met garantie. :*
Ik wil best 0,06% betalen om te zorgen dat het cash niet afbrand in mijn huis.
Waar heb jij het nou weer over. Bij 10 tallen in Nederland is je geld veilig tot 100K.

Maar jij zou het liever thuis cash bewaren, geen rente vangen, en bovendien nog een premie dokken dat het niet in de fik gaat. Slim bezig!
  woensdag 14 november 2012 @ 20:42:59 #241
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_119213980
En als je nou een pensioenfonds bent dat even een miljard ergens moet stallen voor korte tijd?
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
  woensdag 14 november 2012 @ 20:56:19 #242
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_119214657
quote:
2s.gif Op woensdag 14 november 2012 20:42 schreef monkyyy het volgende:
En als je nou een pensioenfonds bent dat even een miljard ergens moet stallen voor korte tijd?
dan zou ik er geen Spaanse euro's voor willen, kan maar zo 200 miljoen kosten
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_119219777
Ik denk dat het stallen van grote sommen geld tegen een klein potentieel verlies alleen gerechtvaardigd is als er op enige manier aan securities lending gedaan wordt. De counterpart heeft namelijk dan een tastbaar onderpand en kan deze in het geval van Duits staatspapier tegen een gegronde prijs liquideren. Degenen die groot geld beheren zijn vrijwel altijd financiele entiteiten en kunnen dus het geld op eigen rekening stallen zonder verder marktrisico. Let wel, of het geld nou op de eigen rekening staat of op de rekening van Merkel, als je failliet gaat ben je het sowieso kwijt.
One man's trash, another man's treasure.
  woensdag 14 november 2012 @ 22:30:07 #244
256829 Sokz
Livin' the life
pi_119220133
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 20:21 schreef PierreBetfair het volgende:

[..]

Waar heb jij het nou weer over. Bij 10 tallen in Nederland is je geld veilig tot 100K.

Maar jij zou het liever thuis cash bewaren, geen rente vangen, en bovendien nog een premie dokken dat het niet in de fik gaat. Slim bezig!
Ik niet maar als ik honderd miljoen had liggen wel.
pi_119220681
quote:
99s.gif Op woensdag 14 november 2012 22:30 schreef Sokz het volgende:

[..]

Ik niet maar als ik honderd miljoen had liggen wel.
Dan zou ik trouwens toch een miljoen in mijn matras stoppen, gewoon voor de leut en uit te proberen of dat een beetje slaapt :+
pi_119221375
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 22:43 schreef Dinosaur_Sr het volgende:

[..]

Dan zou ik trouwens toch een miljoen in mijn matras stoppen, gewoon voor de leut en uit te proberen of dat een beetje slaapt :+
Dat is een recept voor nachtmerries . ;(
One man's trash, another man's treasure.
pi_119222408
quote:
10s.gif Op woensdag 14 november 2012 22:57 schreef Arkai het volgende:

[..]

Dat is een recept voor nachtmerries . ;(
Ik heb onlangs wel een keer proefgedraaid met 1 mln Lao Kip, dat was iets van 80 euro, dat was best te doen ;)
pi_119234043
Kijk dat je je geld thuis wil houden is 1 ding, maar een sok of matras zou ik echt nooit doen. Doe het dan in een kluis ofzo.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_119234848
Beter kun je een kluisje huren bij de bank. Zowiezo handig om documenten in te bewaren die niet verloren mogen gaan door brand e.d., maar ook handig om waardevolle spullen en contanten in te bewaren.

En duur zijn ze niet eens en je bent verzekerd tot 25K:

http://www.ing.nl/particulier/klantenservice/verlies-diefstal-schade/kluis_huren.aspx
pi_119236805
Q/Q -1,6%

Knock knock.
Who is there?
The next round of government cuts.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')