GekkePoes | zondag 23 september 2012 @ 14:49 |
Gekkepoes showt hier zijn favoriete manier. Ik begin met wat boter in de pan ![]() Dan voeg ik wat gesneden tomaatjes toe, ![]() Als die een minuutje hebben gebakken, een teentje knoflook in dunne plakjes erbij ![]() Twee eitjes in de pan, er brak een dooier, maar dat maakt niet zo veel uit als je wat voor je zelf bakt. ( of je houd niet van hele dooiers, dan kan je ze ook doorprikken. ![]() Met een spatel het ei een beetje in model duwen. dan past ie zo beter op de plakjes brood. ![]() Daarna leg ik er een plak kaas op. en doe het vuur op laag zodat het ei niet aanbrand als de kaas aan het smelten is, ![]() Ik vind het lekker om er een beetje hete saus over heen te doen, dit merk lijkt op tabasco, maar is net wat minder pittig ![]() Daarna leg ik op een bord twee plakken donker bruin brood( ik smeer er geen boter op, want dat zit al in de pan) ![]() Deze keer doe ik er wat joppie saus onder. ![]() En dan leg ik het vers gebakken eitje op het brood. ![]() Om het af te maken, een beetje ketchup over het eitje ![]() En zie hier het resultaat ![]() | |
Jojoortje | zondag 23 september 2012 @ 14:53 |
Een OP met pics ![]() | |
zakstront | zondag 23 september 2012 @ 14:56 |
waar koop je de Joppie saus? | |
houdjemond | zondag 23 september 2012 @ 14:57 |
Nu heb ik honger, bedankt TS ![]() | |
GekkePoes | zondag 23 september 2012 @ 14:57 |
Deze kocht ik bij de Makro , volgens mij hebben ze die ook bij de Sligro of Hanos. | |
Habork | zondag 23 september 2012 @ 14:57 |
Fok boter ![]() | |
Keith_Bakker | zondag 23 september 2012 @ 14:58 |
olijfolie > boter | |
Jojoortje | zondag 23 september 2012 @ 14:59 |
Dat zie ik nu pas ![]() | |
GekkePoes | zondag 23 september 2012 @ 14:59 |
Uit een knijpflesje | |
Verbodsbord | zondag 23 september 2012 @ 15:01 |
Nu heb ik honger. | |
Repeating | zondag 23 september 2012 @ 15:02 |
Een van de betere OP's... | |
Scarlet_Dragonfly | zondag 23 september 2012 @ 15:10 |
![]() ![]() | |
Jellereppe | zondag 23 september 2012 @ 15:21 |
Lekker. ![]() | |
JimmyJames | zondag 23 september 2012 @ 15:23 |
Lekker hoor. | |
Grimes | zondag 23 september 2012 @ 15:25 |
Gewoon in boter of olijfolie. Dooier kapot prikken, peper en zout er overheen. Geroosterd broodje erbij, yum! | |
gebrokenglas | zondag 23 september 2012 @ 15:35 |
Goede uitleg. Nu zou ik witbrood nemen ipv bruin, maar da's persoonlijk. | |
trovey | zondag 23 september 2012 @ 16:10 |
Ik bak geen eitje op de zondagmiddag. ![]() ![]() | |
Karina | zondag 23 september 2012 @ 16:10 |
Niet, ik lust geen ei. | |
Luxuria | zondag 23 september 2012 @ 16:19 |
Ik ga straks ook een paar eieren bakken ![]() | |
FutureFairytale | zondag 23 september 2012 @ 16:22 |
Peper en zout? | |
GekkePoes | zondag 23 september 2012 @ 16:42 |
De kan je al bij de tomaat toevoegen, de kaas maakt het voor mij zout genoeg, en de hete saus is als vervanger voor de peper. En natuurlijk kan je die ook extra toevoegen. peper en zout staat op tafel . | |
Chinless | zondag 23 september 2012 @ 16:48 |
Meestal bevrucht. | |
bear87 | zondag 23 september 2012 @ 16:50 |
2 eieren in een kom doen, los kloppen, en geraspte kaas + bieslook erdoorheen roeren. Dan bakken. Eventueel de bieslook vervangen door rode pepertjes ![]() | |
Mandéra | zondag 23 september 2012 @ 16:54 |
Ik bak wel eens een eitje op zaterdagnacht als ik thuis kom van het stappen. ![]() | |
Prego | zondag 23 september 2012 @ 17:01 |
Dit is eerder een boterham met saus en wat ei erop. Nee, het komt niet smakelijk over. | |
Mister_Bojangles | zondag 23 september 2012 @ 17:06 |
![]() | |
Martijn93 | zondag 23 september 2012 @ 17:06 |
Met mayonaise en curry is alles lekker. | |
Arizona | zondag 23 september 2012 @ 17:08 |
Ik doe gewoon wat boter in de pan, als het warm is ei erop, zout en peper op het ei en dan op een broodje. Niets bijzonders dus ![]() ![]() Soms nog met ham en kaas op het broodje eronder ![]() | |
The_Hives | zondag 23 september 2012 @ 18:08 |
als je in Noord-Holland woont bv bij Deen | |
Weltschmerz | zondag 23 september 2012 @ 18:19 |
Zeker weten? Het ziet er nogal plantaardig uit. | |
GekkePoes | zondag 23 september 2012 @ 18:32 |
Iets uit een knijpfles, wat geen boter mag heten. | |
dWc_RuffRyder | zondag 23 september 2012 @ 18:54 |
Haha inderdaad ![]() Ziet er goed uit TS, alleen wel veel saus ![]() ![]() | |
Seksgod_beta_v1 | zondag 23 september 2012 @ 18:56 |
te ranzig met al die sausjes | |
Weltschmerz | zondag 23 september 2012 @ 19:52 |
Daar ging het meteen al fout. | |
GekkePoes | zondag 23 september 2012 @ 19:59 |
Zolang dit foutje geen maagklachten veroorzaakt, heb ik er vrede mee ![]() | |
Weltschmerz | zondag 23 september 2012 @ 20:01 |
Dat is wat mij betreft mislukt dus. | |
GekkePoes | zondag 23 september 2012 @ 20:03 |
Ieder zijn eigen mening ![]() | |
Weltschmerz | zondag 23 september 2012 @ 20:05 |
Nou vooruit dan, omdat je zo je best hebt gedaan op de OP laat ik het erbij zitten. | |
markmarkmark | zondag 23 september 2012 @ 20:26 |
of ik stamp knoflook en madamme jeanette peper en roer dat door drie eieren en dan bakken. of ik bak spek en dan drie eieren met gesmolten kaas. en peper en zout natuurlijk. | |
TheMagnificent | zondag 23 september 2012 @ 21:01 |
Met Turkse sucuk...![]() Hemels met een stuk Turks brood. ![]() | |
Spanky78 | zondag 23 september 2012 @ 21:01 |
Nou, zonder die sausjes is een gebakken eitje met wat tomaatjes en kaas prima te doen. Hulde voor de fok margarine. Ben geen fan van spuitflesjes, maar toch mooi gedaan. Ik heb persoonlijk liever een gekookt eitje, tussen hard en zacht in, met een beetje oude kaas en mosterd op een vers gebakken broodje (ok, wel afbakbrood, ik ben zeker niet heilig). | |
FutureFairytale | zondag 23 september 2012 @ 21:10 |
Lekkerst vind ik bacon bakken, geklutst eitje erop, plak kaas erop smelten, bieslook erboven. Dan op een boterham met peper en evt een klein beetje zout.![]() | |
Hamerke | zondag 23 september 2012 @ 21:14 |
Eerst bak ik 3 plakken schouderham in de vloeibare boter. Of olijfolie. Die leg ik op drie sneeën brood,dan bak ik 4 of 5 eieren van kip of parelhoen,dooiers laat ik heel,wat versnipperde ,uit, kaas en peper en zout.klaar! | |
golfer | zondag 23 september 2012 @ 23:26 |
Ontbijtspek of bacon bakken en dan ei erbij scrambelen. Geroosterd broodje eronder. ![]() | |
Hagelkaas | zondag 23 september 2012 @ 23:54 |
Bacon of spek bakken in een pan zonder vet, klein klontje boter erbij en dan twee of drie eieren met hele dooier erop. En dan op dik gesneden toast van grof brood, vaak wit en als het een complete avonmaaltijd moet zijn op speltbrood. | |
Marco001 | maandag 24 september 2012 @ 00:11 |
Bacon eerst, vervolgens 2 eieren eroverheen, Peper en zout, en daar weer een laag kaas bovenop.. Dat dan op een wit broodje is heerlijk.. ![]() | |
Kiyoaki | maandag 24 september 2012 @ 01:45 |
Ik heb vele complimenten over mijn eieren gehad. Allereerst moet je natuurlijk een proper ei nemen, wat de meeste supermarkteieren niet zijn. Kies voor eieren altijd het meest biologische, keurmerkerige, mogelijk duurste merk. Ik geloof hier verder niet erg in, maar voor eieren boeit het wel degelijk. De lekkerste kippe eieren komen overigens van krielkippen. Je kan ook kwartel eieren nemen als je een bink wil zijn maar die zijn wel duur en niet veel lekkerder dan een goed kippe ei. Afijn je smeert de pan op laag vuur licht in met boter, en dan bedoel ik dus de cromastaaf alleen even over de pan heen vegen en geen klodders ranzig fabrieksvet zoals hierboven, puur om het ei niet aan te laten bakken en een beetje extra smaak te geven. Vervolgens tik je de eitjes kapot en doe je ze op laag vuur in de pan zodat ze ongeveer gelijk klaar worden, gooi de doppen weg. Nu zet je er redelijk hoog vuur onder. Hard, snel bakken voorkomt namelijk aanbranden, het wit van het ei moet niet meer glibberig zijn terwijl de dooier zo zacht mogelijk (en natuurlijk intact) blijft. De randen van het ei moeten een beetje donker worden zodat er een mooi contrast is tussen een beetje knapperig en zacht. Doe er vervolgens Vogel kruidenzout en zwarte peper op. Ik vis ze altijd met een kaasschaaf uit de pan en doe ze op bruin brood. | |
Luxuria | maandag 24 september 2012 @ 10:46 |
Ik heb gisteren 3 eieren losgeklopt, wat zout en peper erop. Olie in de pan, ei erin, gesnipperd ui erbij en bieslook. Als het klaar is op een bruine boterham, verder geen sausjes. Met tomaatjes/ham/bacon/kaas e.d. is ook erg lekker. Iemand nog tips? | |
Luxuria | maandag 24 september 2012 @ 10:51 |
![]() ![]() ![]() Ik krijg hier echt zin van in gebakken eieren. Helaas kan ik die de komende tijd niet maken. | |
Luxuria | maandag 24 september 2012 @ 10:54 |
Waarom is nu trouwens opeens de vloeibare boter niet meer goed? Die is toch juist beter dan de vaste boter? | |
raulbouli | maandag 24 september 2012 @ 11:05 |
Ik gebruik altijd olijfolie ipv boter. | |
Kiyoaki | maandag 24 september 2012 @ 11:11 |
Op welke manier zou die beter zijn? Ik heb wel eens met van dat stadse becel spul geprobeerd te bakken maar er sloeg een vieze chemische smaak over van de boter op het eten. Croma is gewoon prima. Met een goede pan heb je er ook maar een klein beetje van nodig | |
Luxuria | maandag 24 september 2012 @ 11:13 |
Voor de gezondheid bedoel ik. In vloeibare boter zitten minder slechte vetten dan in vaste boter. | |
tong80 | maandag 24 september 2012 @ 11:15 |
Gisteren met een kadetje, en kaas en ham. Hij moet dan wel druppen. Lekker slobberen aan de randjes. ![]() ![]() | |
Kiyoaki | maandag 24 september 2012 @ 11:31 |
Mwoah, daar zou ik de smaak niet voor opofferen. Als ik zie hoeveel sommige mensen van dat spul gebruiken denk ik ook niet dat het echt gezonder is. Met ei is het de kunst om gewoon keihard op hoog vuur te durven bakken, dan bakt hij vanzelf los van de pan als je er een klein filmpje croma op gesmeerd hebt, ook zonder anti aanbaklaag. Als hij dan een beetje krokant is heb je ook meteen een soort spek-effect zonder dat je spek nodig hebt. Ook lekker trouwens is natuurlijk gepocheerd ei of japanse onsen tamago (doe het ei met schil 20 minuten in een theepot met heet water en gooi er dan wat sojasaus en dashi overheen). Een goed ei is gewoon berelekker en ik zie veel dat mensen geen idee hebben van hoe je een lekker ei krijgt, meestal juist door een teveel aan vet en te zacht bakken. | |
henkde_j | maandag 24 september 2012 @ 12:17 |
Pan op loeiheet vuur. Bodem insmeren met croma. Gewoon met het blok even vegen. Minimale hoeveelheid vet dus. Lichtgeklutst eitje in de pan gooien. Verse bieslook er op. Beetje peper en zout erbij. En vervolgens op geroosterd maisbrood met wat zelfgemaakte sambal van een Indonesische studiegenoot ![]() | |
VaderVanJezus | maandag 24 september 2012 @ 12:32 |
Meestal spiegelei met spek gebakken in gewoon boter. | |
Kiyoaki | maandag 24 september 2012 @ 12:33 |
Ook gaaf: japanse omelet. losgeklopt ei mengen met dashi en sojasaus, hele handel in een hete pan met klein beetje olie bakken met gehakt wit van prei erop, terwijl de bovenkant nog zacht en beetje glibberig is hem oprollen tot een soort pannekoek en uit de pan halen. | |
Weltschmerz | maandag 24 september 2012 @ 15:11 |
Hier ben je me alweer kwijt. Croma is géén boter en wel ranzig fabrieksvet, en nog van planten ook. Als ik eieren met spek bak dan doe ik er geen boter in. Gewoon op laag vuur in de nog koude pan leggen, en de plakjes zo neerleggen dat je ze niet hoeft te doorsnijden om tot een boterhamformaat te komen. Als het een beetje knapperig begint te worden de eieren erop, vuur vooral laag houden anders krijg je zo'n korstje aan het ei en dat is niet lekker. Het eiwit moet ook vrij dik op de pan liggen. Flinterdunne plakjes rijpe tomaat erop, wat plakjes kaas, Emmenthaler of zo, deksel erop tot het wit goed gestold is, dan de dooiers doorprikken en nog even stroperig laten worden, peterselie of bieslook erop en dan op brood leggen. | |
Hagelkaas | maandag 24 september 2012 @ 19:37 |
Croma is geen boter inderdaad. En olijfolie is ook niet the way to go, de temperatuur in de pan is te hoog waardoor zich vrije radicalen vormen en de smaak verandert bovendien. Kortom: schadelijk voor je gezondheid en niet lekker! | |
Pietverdriet | maandag 24 september 2012 @ 19:50 |
Spek en aardappelstukjes (van zaterdag over) in de pan en die goudbruin bakken op laag vuur. 4 a 6 eieren klutsen met wat zout, knoflook, wat groene kruiden. Dit over de bakkende aardappels gieten. Wachten tot het boven stolt, deksel op de pan en omdraaien, pan er van af halen en weer op vuur zetten, de tortilla weer in pan laten glijden en de andere kant nu bakken. Een heerlijk gerecht, makkelijk, voedzaam en goedkoop. | |
tong80 | maandag 24 september 2012 @ 20:05 |
pietverdriet....spek of ham er in de koekenpan al bij doen ?![]() | |
Pietverdriet | maandag 24 september 2012 @ 20:07 |
Ik bak het vrolijk mee, de spek that is | |
Weltschmerz | maandag 24 september 2012 @ 20:29 |
In een tortilla mogen wel uien hoor. Spek erbij is prima, oude aardappels ook, kan nog wel meer doorheen, maar uien weglaten? Nee. | |
Pietverdriet | maandag 24 september 2012 @ 20:31 |
Er werd gevraagd hoe ik het bak, en ik doe het zonder uien. | |
Weltschmerz | maandag 24 september 2012 @ 20:33 |
En ik zeg daarop dat je dat verkeerd doet, toch in ieder geval naar mijn smaak. | |
Pietverdriet | maandag 24 september 2012 @ 20:56 |
Ach, laat ik het zo zeggen, ik moet regelmatig een nieuw servies kopen omdat het bezoek de borden er bij op eten | |
tech4u | maandag 24 september 2012 @ 21:12 |
ei in de pan met klont boter. net zo lang blijven roeren tot het bijna gaar is. scheutje slagroom erbij zodat het niet te ver doorgaart. dan peper, zout en bieslook. Serveren op stuk toast, met wat tomaatjes. | |
GekkePoes | maandag 24 september 2012 @ 21:35 |
Ik zie hier zeer smakelijke opties verschijnen ![]() Een eenvoudig roereitje is ook wel lekker, maar dan doe ik een dobbelsteentje met echte boter en een eitje( zonder opkloppen) in een steelpannetje, en dan op het vuur zetten, langzaam roeren en verwarmen tot ie gestold is. Op één of andere manier blijf ie dan wat smeuiger. Ik bak roerei ook niet door, een betje vocht moet er wel tussen door zitten. | |
foodlover | maandag 24 september 2012 @ 21:50 |
Ik geloof het meteen!!! Ik maak vaak een "eierboterham". Voor mij zijn dat 2 geklutste eieren met een drup melk, zout en paprikapoeder. Haal 2 boterhammen door het eiernengsel, zacht bakken tot licht gekleurd en dan wat kaas tussen de boterhammen smelten. Emmentaler, Leerdammer o.i.d. is erg lekker. | |
Scjvb | maandag 24 september 2012 @ 21:55 |
Spiegeleieren met spek bakken wij meestal in roomboter ![]() ![]() | |
INFIN1TY | dinsdag 2 oktober 2012 @ 17:28 |
Ik maak het liefst een omelet. 4 a 5 eitjes, zwarte peper, sambal, goed klutsen. Aardappel in kleine blokjes, even bakken.. paprika en ui aan fruiten, mengsel erover en als laatste een paar plakken kaas erop. | |
gargamelnl | zaterdag 6 oktober 2012 @ 12:22 |
Zo hoort het. | |
Pietverdriet | zaterdag 6 oktober 2012 @ 12:27 |
Neuh, in spekvet | |
henkde_j | zaterdag 6 oktober 2012 @ 12:41 |
Zojuist eens een dooier apart van het eiwit gebakken. Apart gezicht . Ei in Autisten stijl ![]() | |
Red_85 | zaterdag 6 oktober 2012 @ 19:13 |
Zojuist gemaakt. Alleen deed ik er wel uien in omdat het me gewoon lekkerder leek. En ik heb over de bovenkant wat stukjes geitenkaas laten smelten. Goddelijk. Thanks voor de inspiratie en dit was weer een topper ![]() | |
WRH | zaterdag 6 oktober 2012 @ 19:27 |
ja beetje geitekaas is lekker. wat ik ook wel eens doe: eerst beetje bacon lekker knapperig, dan eitjes erin en dan nog wat blokjes fetakaas, ook erg lekker, zit je helemaal vol van eerste paar uur, maar wel lekker. met een kop zwarte koffie natuurlijk, is lekker wakker worden in het weekend. | |
Thorical | zondag 7 oktober 2012 @ 09:15 |
Op z'n Japans, okonomiyaki style. |