We zitten inderdaad in een spagaat, maar ik ben het niet met je eens dat het óf de economie óf de politiek is. Het moet zeker mogelijk zijn om beide problemen op te lossen, maar hoe dat precies gedaan moet worden weet ik eerlijk gezegd ook niet.quote:Op dinsdag 4 september 2012 17:29 schreef SuperHarregarre het volgende:
[..]
Waarom ga je dan überhaupt de discussie aan?
Feit blijft gewoon dat we in een spagaat zitten die niet zomaar opgelost kan worden. Of je pakt 't economische probleem aan en je krijgt politiek gedonder, of je zorgt voor politieke rust maar dan blijft de economie een probleem.
Kees Verhoeven misschien. Mijn stem zal ook niet naar Pechtold gaan, maar ik vond het heel sympathiek hoe Kees tijd wou nemen voor maar een klein aantal mensen op een forum. Daarnaast gaf hij gewoon ook korte, duidelijke antwoorden. Dat kan ik zeker waarderen in een politicus.quote:Op dinsdag 4 september 2012 18:04 schreef speknek het volgende:
Op wie gaan jullie stemmen? Ik vind Pechtold nog steeds teveel een pragmatist en geen echte liberaal. Hiervoor op de Borissen gestemd maar die zijn er niet meer.
Ja. Het uiteindelijke doel is een politieke unie met gekozen leiders, die door het parlement weggestuurd kunnen worden.quote:Op dinsdag 4 september 2012 18:13 schreef AnimeFan het volgende:
Wil D66 het Europees parlement meer macht geven t.o.v. de Europese raad en de Europese commissie? Want ik krijg de indruk dat Pechtold te gretig soeveriniteit wil opgeven aan de EU.
En vergeet natuurlijk niet het feit dat wij in eerste instantie naast de verliezen die een crisis nu eenmaal met zich mee brengt ook gewoon grof geld verdienden. Al die investeerders die naar ons toe kwamen en de rente die omlaag ging...quote:Een van de belangrijkste redenen dat wij in Nederland relatief weinig merken van de crisis, is onze afhankelijkheid van Duitsland en onze belangrijke positie als exportland. Maar die staat ook onder druk.
Dat zou mij niks uit maken, mits een meerderheid van de Nederlandse bevolking daar mee instemt. Tijdens deze verkiezingen hebben de partijen allemaal een duidelijke mening over Europa: ja of nee, ik hoor liever: Ja, mits het gebeurt vanuit een democratisch proces.quote:Op dinsdag 4 september 2012 18:13 schreef AnimeFan het volgende:
Wil D66 het Europees parlement meer macht geven t.o.v. de Europese raad en de Europese commissie? Want ik krijg de indruk dat Pechtold te gretig soeveriniteit wil opgeven aan de EU.
Daar kan ik me wel wat bij voorstellen eigenlijk. Wat in het partijprogramma staat is eigenlijk fictief totdat er ook daadwerkelijk wat mee gedaan wordt. Als partijleden zaken uit het partijprogramma gaan tegenspreken, waar hecht jij dan de meeste waarde aan? Ik zou het kamerlid daar zeker wel voor veroordelen.quote:Op woensdag 5 september 2012 21:43 schreef Morthill het volgende:
Je baseert je liever op 1 domme uitspraak dan een partijprogramma?
Waarom zou een partijprogramma zwaarder moeten wegen?quote:Op woensdag 5 september 2012 21:43 schreef Morthill het volgende:
Je baseert je liever op 1 domme uitspraak dan een partijprogramma?
True.quote:Op woensdag 5 september 2012 21:52 schreef Belabor het volgende:
[..]
Daar kan ik me wel wat bij voorstellen eigenlijk. Wat in het partijprogramma staat is eigenlijk fictief totdat er ook daadwerkelijk wat mee gedaan wordt. Als partijleden zaken uit het partijprogramma gaan tegenspreken, waar hecht jij dan de meeste waarde aan? Ik zou het kamerlid daar zeker wel voor veroordelen.
Eens. Als Pechtold het dan over een democratischer Europa heeft, dan wil ik tenminste zien dat hij daar de komende jaren inspanningen voor doet. Als die in het geheel achterwege blijven, zal ik zeker een andere partij overwegen om op te stemmen.quote:Op woensdag 5 september 2012 21:53 schreef Morthill het volgende:
[..]
True.
Naja, genoeg Kamerleden die uitspraken doen waar ze niet over nadenken, waarna ze erop moeten terugkomen. Als D66 niet voor een democratisch Europa gaat strijden, dan ben ik weg
Precies. Bij elke vraag die Pechtold krijgt over Europa moet hij er duidelijk bij vermelden dat hij er wel alles aan zal gaan doen om Europa zo democratisch mogelijk te maken, en dus ook hoe hij dat precies denkt te gaan doen.quote:Op woensdag 5 september 2012 21:54 schreef Belabor het volgende:
[..]
Eens. Als Pechtold het dan over een democratischer Europa heeft, dan wil ik tenminste zien dat hij daar de komende jaren inspanningen voor doet. Als die in het geheel achterwege blijven, zal ik zeker een andere partij overwegen om op te stemmen.
Bij het debat met de PVV'ers had hij het er wel over ja. Maar het zou veel vaker moeten gebeuren. Denk ook dat hij daarmee behoorlijk wat stemmen kan winnen, iedereen weet onderhand wel dat we nou eenmaal niet zonder Europa kunnen, maar de mensen zien ook dat ze zelf nauwelijks inbreng hebben in Europa.quote:Op woensdag 5 september 2012 22:00 schreef Morthill het volgende:
Niet? Ik hoorde hem daar gisteren toch weer duidelijk over (of was dat laatst bij dat debat met die PVV'ers, ik weet het niet meer)
Ja, ben het op zich wel met je eens daarin. Het zou bijna het eerste moeten zijn wat hij zegt als hij over Europa begint.quote:Op woensdag 5 september 2012 22:04 schreef YazooW het volgende:
[..]
Bij het debat met de PVV'ers had hij het er wel over ja. Maar het zou veel vaker moeten gebeuren. Denk ook dat hij daarmee behoorlijk wat stemmen kan winnen, iedereen weet onderhand wel dat we nou eenmaal niet zonder Europa kunnen, maar de mensen zien ook dat ze zelf nauwelijks inbreng hebben in Europa.
Ik was hier bij. Ben het verre van eens met Nigel Farage, maar hij is retorisch zo sterk dat het leuk luisteren is. Alleen jammer dat z'n achterban niet het fatsoen kon opbrengen om ook zijn tegenstanders uit te laten pratenquote:Op dinsdag 11 september 2012 01:12 schreef PKRChamp het volgende:
Ik zit er 12 minuten in maar ik voelde me eigen toch geroepen om het alvast hier te posten.
Bij de campagne zijn die al ingeleverdquote:Op dinsdag 11 september 2012 01:15 schreef Arcee het volgende:
Zou Pechtold wanneer hij in de regering zit zijn liberale grondbeginselen inleveren bij de SGP wanneer dat van hem gevraagd zou worden of zou hij vasthouden aan zijn principes?
Had het gekeken via stream, hij is sterk spreker en op bepaalde punten ben ik het ook absoluut met hem eens. Er zou toch echt vaker naar dit soort mensen geluisterd moeten worden als je Europa wilt verkopen aan de kiezer.quote:Op dinsdag 11 september 2012 01:12 schreef PKRChamp het volgende:
Ik zit er 12 minuten in maar ik voelde me eigen toch geroepen om het alvast hier te posten.
Ik ben dus zo iemand die last minute enorm is gaan twijfelen. Ben van origine enorm D66 gericht, zeker toen ze nog wat linkser in het spectrum stonden en kan me nog steeds vinden in de (veelal) humanistische en vrijzinnige grondbeginselen, in het verleden vaak vooral gebracht door iemand als Boris vd Ham (helaas pindakaas, die doet niet meer mee dus) maar vooral zaken als zorg doen me richting 'het linkse' (en dus de PvdA) twijfelen. Dat zijn zaken waarvan ik nu wel erg begin te twijfelen of je die zomaar aan de markt kunt overlaten, gezien de huidige stand van zaken. Daarnaast heb ik er echt te weinig verstand van om er de diepte mee in te gaan. Lastig dus. Ik begin toch te neigen naar 'iets meer collectiviteit' en dat is voor mij een trendbreuk moet ik zeggen.quote:Op dinsdag 11 september 2012 10:10 schreef TheVulture het volgende:
D66 krijgt morgen weer mijn stem... wel jammer dat er weer een hoop mensen op het laatste moment hun oorspronkelijke D66-stem lijken weg te gooien richting VVD of PVDA ivm de premiersstrijd... daar heb je echt niks aan in mijn ogen!
Eens. Sowieso ben ik geen fan van Pechtold. Het is een goed debater, iemand van de nuance (als hij wil) en dat waardeer ik. Maar hoe hij destijds met de PVV is omgegaan en hoe het nu ook weer gaat, het is gewoon niet mijn 'man'. Maar in principe wél mijn partij. Dus daar kijk ik dan maar even doorheen. Maar ik heb geloof ik nog nooit op Pechtold zelf gestemd (hoe zinloos en leeg zo'n gebaar ook is).quote:Op dinsdag 11 september 2012 11:18 schreef speknek het volgende:
Alhoewel het ongetwijfeld politiek zal zijn (zeker omdat U draait en u liegt nog niet zo heel lang geleden is), vond ik Van Haersma Buma verrassend sterk vanochtend bij Vandaag de Dag. Die zei dat het hem zo stak dat de verkiezingen en debatten alleen nog maar gingen om de ander proberen neer te halen, te vertellen wat er allemaal wel niet mis was met de ander. En dat is ook een beetje mijn probleem met Pechtold en deze vergelijkingen; het is allemaal dat doen ze fout, dat doen ze fout, maar heel weinig over de keuzes die je zelf wil maken.
Oh wat grappig, die kende ik niet. Kennelijk is Michiel Verkoulen mijn man!quote:Op dinsdag 11 september 2012 11:26 schreef speknek het volgende:
Zelfde. Deze keer moest ik van wiekiesjij.nl voor Judith Swinkels(?) gaan. Dus eh, go Judith!
Hoe vertegenwoordigt de G500 een generatie? Ik voel me bijna beledigd dat ik met die idioten op 1 hoop gegooid word.quote:Maar ik zie signalen in het feit dat we aan de ene kant de G500 hebben, en aan de andere kant 50-Plus hebben. Dat zijn twee generaties die zeggen: als de traditionele partijen niet meer leveren en geen rekening houden met ons, dan beginnen we voor onszelf.
Vier jaar is ook erg goed om beleid op te maken want je kunt als de VVD en D'66 alleen kijken naar structureel economisch beleid maar je kunt ook beleid maken dat ook rekening houdt met de effecten van de economische cyclus. Die combinatie is altijd beter want de realiteit is dat je naast structurele ook cyclische effecten hebt.quote:Op dinsdag 11 september 2012 18:08 schreef Morthill het volgende:
En je laat perfect zien wat er mis is met democratie, we kunnen onmogelijk vooruit kijken. Vier jaar is niks om goed beleid te maken, maar het is het enige waar we naar kijken als we stemmen.
quote:
Wat snap je er niet aan? Is in principe gewoon het subsidiariteitsbeginsel. Als het beleid in Den Haag gemaakt kan worden dan doe je dat in Den Haag, overstijgen de problemen de nationale grenzen dan zal Brussel het beleid moeten maken.quote:Op dinsdag 11 september 2012 21:50 schreef Morthill het volgende:
De crisis moet bestreden worden in Brussel / Den Haag maar dat kan alleen in Den Haag / Brussel?
Ik snap de banner niet
Juist. Zo gaat het met gemeenten/provincies/tweede kamer ook. In principe zo dicht mogelijk bij de burger dingen regelen, tenzij overkoepelend beleid grote voordelen oplevert. Een mondiale crisis los je echt niet in je eentje op.quote:Op woensdag 12 september 2012 13:44 schreef Breekfast het volgende:
[..]
Wat snap je er niet aan? Is in principe gewoon het subsidiariteitsbeginsel. Als het beleid in Den Haag gemaakt kan worden dan doe je dat in Den Haag, overstijgen de problemen de nationale grenzen dan zal Brussel het beleid moeten maken.
Eerste hit ook echt, wou het net postenquote:Op woensdag 12 september 2012 14:21 schreef alors het volgende:
Waar is het normale verkiezingsprogramma te vinden? Ik vind op de site alleen maar vage stukjes zonder concrete maatregelen.
Ah gevonden middels google https://www.d66.nl/wp-con(...)ogramma-2012-d66.pdf
Ik vond dus, als mede Boris fan, een goede vervanger in Vera Bergkampquote:Op woensdag 12 september 2012 14:53 schreef WHATSHESAID het volgende:
Sowieso gaat mijn stem altijd naar D66. Ik baal alleen ontzettend dat Boris van der Ham weg is, want hij stond echt voor de punten die ik belangrijk vind.
Wie kan ik mijn voorkeursstem het beste geven als ik de volgende punten belangrijk vind:
Liberaal drugsbeleid, persoonlijke vrijheden, privacy, onderwijs, homo-emancipatie?
Zij is mij inderdaad positief opgevallen in een debat met Mona Keijzer (brrr).quote:Op woensdag 12 september 2012 14:55 schreef Luigi het volgende:
[..]
Ik vond dus, als mede Boris fan, een goede vervanger in Vera Bergkamp.
Dat haal ik echt niet uit die bannerquote:Op woensdag 12 september 2012 13:44 schreef Breekfast het volgende:
[..]
Wat snap je er niet aan? Is in principe gewoon het subsidiariteitsbeginsel. Als het beleid in Den Haag gemaakt kan worden dan doe je dat in Den Haag, overstijgen de problemen de nationale grenzen dan zal Brussel het beleid moeten maken.
14 14.gif.quote:Op woensdag 12 september 2012 15:37 schreef Morthill het volgende:
nummer 14 overigens een plusje gegevenmaar das logisch
Nu maar gewoon een heel erg d66 en betrouwbaar uitziend meisje gevraagd om die stem voor me uit te brengenquote:Op woensdag 12 september 2012 20:21 schreef thettes het volgende:
Iemand hier in Amsterdam (oost) die voor mij een volmachtstem op D66 wil uitbrengen? Ik heb zelf al eerder gestemd dus kan die volmacht (van mn zusje) niet meer gebruiken :/
Dank je.quote:Op woensdag 12 september 2012 21:06 schreef Maraca het volgende:
Gefeliciteerd met de 2 extra voorlopige zetels*3 smakken*
Denk je dat die elkaar vinden zonder D66/pechtold?quote:Op woensdag 12 september 2012 21:11 schreef Mortaxx het volgende:
Dat VVD en de PvdA zo groot zijn is niet erg gunstig
Ik ookquote:Op woensdag 12 september 2012 14:55 schreef Luigi het volgende:
[..]
Ik vond dus, als mede Boris fan, een goede vervanger in Vera Bergkamp.
Met z'n 2en onderhandelen is een stuk makkelijker dan met z'n 3en.quote:Op woensdag 12 september 2012 21:23 schreef Peter het volgende:
[..]
Denk je dat die elkaar vinden zonder D66/pechtold?
1e kamer...quote:Op woensdag 12 september 2012 21:30 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Met z'n 2en onderhandelen is een stuk makkelijker dan met z'n 3en.
Dan hebben ze met D66 daar ook geen meerderheid, met CDA juist wel dus zie het somber in voor D66quote:
Inderdaad.quote:Op woensdag 12 september 2012 21:43 schreef Knipoogje het volgende:
Jammer. Nu kan Pechtold amper een vuist maken, want VVD/PvdA kunnen het zonder hem ook wel af. Bovendien hebben volgens mij zowel PvdA als VVD een voorkeur voor CDA als lijm.
Hoezo prima? Rampzalig. VVD en PvdA kunnen nu ook prima zonder D66 door, en mochten ze toch een derde willen dan nemen ze het CDA erbij.quote:Op woensdag 12 september 2012 22:00 schreef By1 het volgende:
Prima uitslag voor D66. De partij wordt steeds sterker. Succes Pechtold!
Het CDA zelf alleen misschien minder dan D66.quote:Op woensdag 12 september 2012 21:43 schreef Knipoogje het volgende:
Jammer. Nu kan Pechtold amper een vuist maken, want VVD/PvdA kunnen het zonder hem ook wel af. Bovendien hebben volgens mij zowel PvdA als VVD een voorkeur voor CDA als lijm.
Kan me voorstellen dat je dat denkt. Dat is ook mogelijk. Ik hoorde Wiegel net zeggen dat het goed mogelijk is dat er wordt gekozen voor een sterke coalitie met een breed draagvlak onder de bevolking (VVD, PVDA, D66 en CDA). Dat zou mooi zijn.quote:Op woensdag 12 september 2012 22:05 schreef Ravvie het volgende:
[..]
Hoezo prima? Rampzalig. VVD en PvdA kunnen nu ook prima zonder D66 door, en mochten ze toch een derde willen dan nemen ze het CDA erbij.
Gezien de zetelverdeling in de Eerste Kamer vrees ik dat het CDA toch de voorkeur zal krijgen boven D66, maar we moeten maar eerst afwachten. Ik heb zelf een voorkeur voor Paars of Paars+, maar gezien de afstraffing van Groen Links denk ik niet dat zij in aanmerking zullen komen als regeringspartner.quote:Op donderdag 13 september 2012 00:38 schreef Breekfast het volgende:
Heb wel een beetje een dubbel gevoel bij deze uitslag. Voor D66 is het aantal behaalde zetels natuurlijk een geweldig resultaat. 2 zetels stijgen terwijl je tussen de twee partijen zit waar zich een tweestrijd heeft ontwikkelt.
Nog een goed resultaat voor D66 is dat er een kabinet in het midden moet worden gevormd. Hier zit natuurlijk meteen het gevaar. Niet zozeer dat de VVD en de PvdA alleen met zijn tweeen een kabinet gaan vormen, aangezien ik denk dat beide partijen het nut inzien van een bindende partij erbij, maar vooral dat de VVD de grootste wordt en het CDA ipv D66 erin wil hebben.
Dan hoop ik toch dat de PvdA eist dat D66 er dan bij komt. Anders zit D66 in de oppositie zonder dat het ergens op kan schieten.quote:Op donderdag 13 september 2012 00:43 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Gezien de zetelverdeling in de Eerste Kamer vrees ik dat het CDA toch de voorkeur zal krijgen boven D66, maar we moeten maar eerst afwachten. Ik heb zelf een voorkeur voor Paars of Paars+, maar gezien de afstraffing van Groen Links denk ik niet dat zij in aanmerking zullen komen als regeringspartner.
Kan me niet voorstellen dat PvdA liever de conservatieve CDA erbij heeft, krijgen ze nog minder van hun agenda gerealiseerd.quote:Op woensdag 12 september 2012 21:43 schreef Knipoogje het volgende:
Jammer. Nu kan Pechtold amper een vuist maken, want VVD/PvdA kunnen het zonder hem ook wel af. Bovendien hebben volgens mij zowel PvdA als VVD een voorkeur voor CDA als lijm.
Maar het CDA is ook afgestraft....quote:Op donderdag 13 september 2012 00:43 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Gezien de zetelverdeling in de Eerste Kamer vrees ik dat het CDA toch de voorkeur zal krijgen boven D66, maar we moeten maar eerst afwachten. Ik heb zelf een voorkeur voor Paars of Paars+, maar gezien de afstraffing van Groen Links denk ik niet dat zij in aanmerking zullen komen als regeringspartner.
Dat is waar, maar het CDA heeft nog altijd wel 11 zetels in de Eerste Kamer. D66 mag dan wel iets hebben gewonnen, maar om wetgeving er makkelijker doorheen te krijgen in de Eerste Kamer is een meerderheid daar wel een must.quote:Op donderdag 13 september 2012 16:35 schreef WHATSHESAID het volgende:
Maar het CDA is ook afgestraft....
Dat is zeker waar. Wellicht dan toch CDA én D66 (al zie ik persoonlijk een samenwerking tussen CDA en D66 niet zitten, heb niet het idee dat dat vooruit gaat komen).quote:Op donderdag 13 september 2012 16:37 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Dat is waar, maar het CDA heeft nog altijd wel 11 zetels in de Eerste Kamer. D66 mag dan wel iets hebben gewonnen, maar om wetgeving er makkelijker doorheen te krijgen in de Eerste Kamer is een meerderheid daar wel een must.
De Tweede Kamerformatie wordt gegijzeld door een orgaan dat helemaal niet politiek gekleurd mag zijn en niet echt democratisch is verkozenquote:Op donderdag 13 september 2012 16:37 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Dat is waar, maar het CDA heeft nog altijd wel 11 zetels in de Eerste Kamer. D66 mag dan wel iets hebben gewonnen, maar om wetgeving er makkelijker doorheen te krijgen in de Eerste Kamer is een meerderheid daar wel een must.
Het CDA die oppositie voert is sowieso een ramp. Alsof van Haersma Buma zoiets kan.quote:Op donderdag 13 september 2012 16:48 schreef NaturalScience het volgende:
Wie zegt dat het CDA en de D66 niet samen met de PVDA en de VVD een coalitie kunnen vormen?
Ik zie het CDA namelijk nog niet echt snel oppositie voeren.
Het kan op zich wel met een D66 die de buffer vormt tussen VVD en het CDA.quote:Op donderdag 13 september 2012 16:48 schreef NaturalScience het volgende:
Wie zegt dat het CDA en de D66 niet samen met de PVDA en de VVD een coalitie kunnen vormen?
Ik zie het CDA namelijk nog niet echt snel oppositie voeren.
Denk dat hij daar verdomd goed in is, als ik hem aan het begin van de zomer zo zag.quote:Op donderdag 13 september 2012 16:53 schreef Friek_ het volgende:
[..]
Het CDA die oppositie voert is sowieso een ramp. Alsof van Haersma Buma zoiets kan.
Denk ik ook hoor, hij heeft het iig wel in zich.quote:Op donderdag 13 september 2012 16:56 schreef Morthill het volgende:
[..]
Denk dat hij daar verdomd goed in is, als ik hem aan het begin van de zomer zo zag.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |