Pietverdriet | zondag 26 augustus 2012 @ 00:17 |
De Duitse Keuken Er was al een topic over maar dat is uit 2004 Stelling, de Duitse keuken is een onbekende en onderschatte keuken. Het beeld is die van braadworst en schnitzel, maar dat is onterecht. Duitsland heeft een regionaal gevarieerde keuken en heerlijke gerechten. Toch wordt deze niet op zijn waarde geschat buiten Duitsland. Keukens als de Italiaanse en Franse zijn veel bekender. Net als de Engelse wordt de Duitse keuken buiten het land zelf nauwelijks gewaardeerd. Toch heeft het prachtige gerechten Voorbeelden zijn Tafelspitz mit Frankfurter Grüner Soße und Salzkartoffeln ![]() Andere zeer smaakvolle gerechten zijn Krustenbraten, varkensvlees met zwoerd dat in de oven gebraden wordt waarbij de zwoerd krokant knapperig wordt. Een ware traktatie. Schupfnudel zijn een soort noedels gemaakt van aardappel en bloem. Deze worden gebakken, goddelijk lekker. ![]() Maultaschen zijn een soort grote gevulde pasta ![]() Verder zijn er natuurlijk honderden soorten brood die zo veel vakmanschap vereisen dat een bakker uit Nederland er nooit aan zal beginnen, heerlijk, ik hou van goed brood. ![]() Er zijn vele vele worst variaties, en vooral de worsten uit Hessen vind ik erg lekker (gerookte rundsworst, mmm). De gebaksoorten om te smullen. ![]() De bieren en de wijnen, verrukkelijk. Wat men niet kan is koffie zetten. | |
Innisdemon | zondag 26 augustus 2012 @ 01:07 |
Duitse bakkers ![]() | |
SuperImposed | zondag 26 augustus 2012 @ 06:57 |
hoort dit niet in onzin thuis? | |
Mirjam | zondag 26 augustus 2012 @ 12:45 |
nee | |
Mirjam | zondag 26 augustus 2012 @ 13:11 |
reeks | |
Pietverdriet | zondag 26 augustus 2012 @ 13:11 |
Ik had toch echt open een nieuw deel geklikt dacht ik.. | |
Spanky78 | zondag 26 augustus 2012 @ 15:06 |
Ik blijf het zeggen, duits brood is echt het beste wat ze er maken. geweldig. Ze zijn sowieso enorm goed met gist. Bier en brood, ze kunnen van beiden geweldige producten maken. Varkensvlees is ook wel hun ding. Grappig dat vleeswaren (hoewel voorverpakt en fabrieksmatig) van de Lidl vele malen beter zijn dan de meuk van Ah bijvoorbeeld. Ik vind wel dat duits eten vooral stevig, straf en zwaar is. Er is weinig echte verfijning te vinden. | |
Mirjam | zondag 26 augustus 2012 @ 15:08 |
ik heb er een reeks van gemaakt | |
Pietverdriet | zondag 26 augustus 2012 @ 15:10 |
Je bent een Engeltje | |
Jagärtrut | zondag 26 augustus 2012 @ 15:10 |
Mijn favoriet zijn hefeklöße, met bosbessen. M'n vriend is Duits, en zijn oma maakt de lekkerste.... | |
Pietverdriet | zondag 26 augustus 2012 @ 15:13 |
Rote Grutze met room. Jummie | |
Mirjam | zondag 26 augustus 2012 @ 15:13 |
ik vind het heerlijk om Rote Grutze op te warmen, en dan op ijskoude vanillevla te doen, en dan lekker smullen ![]() | |
Gravedigger | zondag 26 augustus 2012 @ 15:44 |
Tennisballen! Ik kon mijn ex niet kwaaier krijgen dan ze zo te noemen ![]() | |
Selestha | zondag 26 augustus 2012 @ 16:13 |
![]() Of echte berlinerbollen ![]() | |
Isabeau | zondag 26 augustus 2012 @ 17:39 |
Eten bij kennissen in Duitsland was altijd feest ![]() ![]() | |
Rewimo | zondag 26 augustus 2012 @ 18:11 |
Berlinerbollen heten in Berlijn trouwens Pfannkuchen ![]() | |
Pietverdriet | zondag 26 augustus 2012 @ 18:13 |
En in Keulen is een Halve Hahn een broodje van roggemeel met kaas. | |
lucienne2 | zondag 26 augustus 2012 @ 18:32 |
En wat te denken van het Zuidduitse Klossteig![]() en de Flamkuchen ![]() | |
Pietverdriet | zondag 26 augustus 2012 @ 19:38 |
Flamkuchen bij de Federweisser![]() | |
Bramito | maandag 27 augustus 2012 @ 09:19 |
Rostbraten + Schwäbische Kartoffelsalat + Naturtrüb ![]() ![]() | |
Pietverdriet | maandag 27 augustus 2012 @ 09:23 |
Heb eergisteren een 12 kilo kool aan reepjes staan snijden, gezouten en wat karnemelk toegevoegd. In een vat gedaan en als alles goed gaat over een tijdje een zelfgemaakte zuurkool. | |
Bramito | maandag 27 augustus 2012 @ 10:09 |
lekkker!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik maak zelf koolsalada door dunne reepjes kool met zout te betrooien en dan door te kneden. Dat laat ik dan een uurtjes staan en dan knijp ik het uit. Vervolgens maak ik het aan met een dressing met weel mosterd. Recept van m'n Oma die was een soort duits. | |
Pietverdriet | zaterdag 1 september 2012 @ 12:20 |
Net 3 Liter Federweisser en 3 Liter Roter Sauzer gekocht, ga nu Flammkuchen bakken. | |
Ludd | zaterdag 1 september 2012 @ 14:00 |
Schwarzbierfleisch mit Klöße. ![]() Overigens vind ik niet alleen de Duitse keuken onderschat, maar ook het ui eten in Duitsland an sich. Scherpe prijzen en meestal correcte bediening. | |
Felagund | zaterdag 1 september 2012 @ 21:04 |
Is mijn ervaring ook, je kan bij een gemiddelde Biergarten goed en goedkoop eten. | |
stavromulabeta | zondag 2 september 2012 @ 09:26 |
Reibekuchen met Apfelmus. Zo simpele en toch zo lekker. | |
quirina | zondag 2 september 2012 @ 15:55 |
![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 8 september 2012 @ 19:43 |
Gisteren kohlrouladen gemaakt. http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0250.htm Ik deed het met groene kool (wirsing) en kalfsgehakt. | |
Pietverdriet | zaterdag 8 september 2012 @ 19:44 |
Vandaag Schweinebraten met boontjes en bloemige aardappelen. | |
stavromulabeta | zaterdag 8 september 2012 @ 22:06 |
Opvallend trouwens dat Duitse grüner Kohl, boerenkool is en geen Nederlandse groene kool. Ik zie me zelf nog wel een keer de mist ingaan met een recept. | |
Pietverdriet | zaterdag 8 september 2012 @ 22:32 |
False Friends heet dat. | |
Sjeen | zaterdag 8 september 2012 @ 22:36 |
Recept please? Ik heb het vorige week in Nancy voor het eerst gegeten, zo lekker ![]() Ow en niet echt keuken, maar Duitse wijn ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 8 september 2012 @ 23:04 |
Witbrooddeeg maken, maar langer en soepeler kneden dan normaal. Oven op 250 graden voorverwarmen. Heel dun uitrollen. Creme fraiche mengen met wat zout, peper en wat knoflook en er dun op uit smeren. Gerookt spek aan dunne reepjes er op en eventueel ui, en/of wat zure appel. Bakken | |
Ludd | zondag 9 september 2012 @ 07:36 |
Semmelknödel met Biergulasch en Wirsing is ook een lekkere combinatie vind ik. | |
Pietverdriet | zondag 9 september 2012 @ 10:46 |
Ik hou niet van Knödel | |
Ludd | zondag 9 september 2012 @ 11:05 |
Van Klöße, die meelballen, ben ik ook niet weg. Maar een goede knödel met ui/look, peterselie en ei, eventueel aangevuld met doorregen spek vind ik erg lekker. Eet ik vaak als ik in Sachsen ben, staat daar bijna overal wel op de kaart. | |
Pietverdriet | zondag 9 september 2012 @ 11:31 |
Wellicht heb ik nooit goeie gehad, ik heb afgeleerd ze te bestellen. Geef mij maar gewoon een goede gekookte aardappel of puree. Schupfknudel vind ik wel weer lekker. | |
Pietverdriet | zaterdag 22 september 2012 @ 18:31 |
Vandaag kohlrouladen van witte kool, in een Bruine saus met aardappelpuree. Veel Duitser gaat het niet | |
Radobe | zaterdag 22 september 2012 @ 18:39 |
ooh bienenstich is zo lekker! ![]() | |
Karina | zaterdag 22 september 2012 @ 18:41 |
Mijn oma maakte dat altijd (die was Duits). Heerlijk met die room ertussen ![]() | |
Radobe | zaterdag 22 september 2012 @ 18:42 |
ik wil het nog een keer zelf maken, nu krijg ik af en toe een stuk van kennissen, zo lekker omnomnom | |
Pietverdriet | zaterdag 22 september 2012 @ 21:58 |
Goed idee, het eens zelf maken, gekochte vind ik zelden lekker | |
Woestijnvos | zaterdag 22 september 2012 @ 23:33 |
Goed topic. ![]() Duits brood. ![]() | |
stavromulabeta | zondag 23 september 2012 @ 09:21 |
Ik heb ooit een stuk van een boerengoudse gehad die door kaasmijt was aangevallen. Dat was best lekker, wat voller en een beetje prikkelend zoals bij hele oude kaas (de mijt was er wel afgehaald) | |
RobinOok | zondag 23 september 2012 @ 10:10 |
Vanaf morgen Duitse dagen bij de Lidl.![]() Witte worst, curryworst, varkensschenkel, eierspätzle en meer van dat soort zut kwaliteitsproducten. | |
Pietverdriet | zondag 23 september 2012 @ 10:13 |
Een goed beeld van de Asiatische keuken zijn ook de conimex producten bij de AH? Wat is er met je aan de hand, je loopt in bijna ieder topic in CUL te sneren en zure opmerkingen te maken. Bevalt het werken niet? | |
Tinkepink | zondag 23 september 2012 @ 10:34 |
De witte worst van den lidl is overigens best te doen als onbijt. De rest maken we gewoon zelf. | |
RobinOok | zondag 23 september 2012 @ 10:49 |
Pfffff, over zuurpruimen gesproken, Piet. Sodeju zeg. Je lijkt wel een duitser, zo ongelofelijk weinig gevoel voor humor jij op kunt brengen. Echt alles, maar dan ook alles wat ik zeg vat jij op als sneer. Ik heb het al eerder gezegd: ik kan daar helemaal niks mee. Als jij alles wat ik zeg alleen maar negatief wilt opvatten, ga gerust je gang, maar ik doe niet mee. Voor wie het wel interesseert: de Lidl heeft de komende week dus Duitse dingen in de aanbieding. | |
Jagärtrut | zondag 23 september 2012 @ 11:03 |
Wij hebben gister spätzle gemaakt. De helft met ui en kaas, de andere helft staat in de koelkast...was lekker! | |
Pietverdriet | zondag 23 september 2012 @ 11:08 |
oh, dit is humor? | |
RobinOok | zondag 23 september 2012 @ 11:47 |
Allereerst is het gewoon aardigheid dat ik hier even meld dat er Duitse Dagen bij de Lidl zijn en daarbij maak ik een grapje ja. Oh man oh man oh man, wat zul jij het zwaar hebben in je leven als je overal het negatieve in ziet. | |
Pietverdriet | zondag 23 september 2012 @ 11:58 |
Een Duits grapje zonder humor? | |
RobinOok | zondag 23 september 2012 @ 12:00 |
Wat jij wil. Zullen we weer gewoon ontopic verder gaan? | |
Radobe | zondag 23 september 2012 @ 12:42 |
![]() | |
dralion13 | zondag 23 september 2012 @ 13:29 |
Meikeversoep is best lekker | |
Pietverdriet | zondag 23 september 2012 @ 13:37 |
Moet eerlijk zeggen, ik kende het niet. Maar het schijnt het in europa enige echt verbreide gerecht te zijn met insecten te zijn. Weer wat geleerd vandaag. | |
Pietverdriet | vrijdag 28 september 2012 @ 21:14 |
Ga morgen Krustenbraten maken, mooi stuk schouder met zwoert op de kop getikt. | |
Erasmo | vrijdag 28 september 2012 @ 21:26 |
Zwoerd ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 28 september 2012 @ 21:27 |
Schwarte | |
Pietverdriet | zondag 30 september 2012 @ 16:16 |
Gerookte verse mettworstjes met zuurkool en aardappels. Soep vooraf, een rundvleessoep met Kasenockerl. | |
Curiosity | zondag 30 september 2012 @ 16:45 |
Lekker ![]() | |
Ordos20 | zondag 30 september 2012 @ 16:48 |
Okay, van dit topic krijg ik dus plots zin om van de week Duits te gaan koken..... nu alleen nog een aantal goede recepten om vriendin mee te verassen. Hints? | |
Pietverdriet | zondag 30 september 2012 @ 16:50 |
Jep, heerlijk degelijk eten. Het is grappig dat als we bezoek hebben dat een vorkje meeprikt dit soort eten altijd zo geweldig vindt. Schijnbaar eten de meesten zelden of nooit zaken als stoofvlees, een braadstuk, etc. | |
Pietverdriet | zondag 30 september 2012 @ 16:51 |
Lees dit deel en het vorige eens door? De Duitse keuken De Duitse Keuken | |
Ordos20 | zondag 30 september 2012 @ 20:11 |
Wat ik wel altijd jammer vond in Duitsland (toen ik er nog werkte) waren de kuchen. Vooral samen met de slagroom was het altijd zo...... flauw. Ik miste wel de zoetigheid die wij hier in Nederland er altijd van maken. Ze waren ook altijd superblij als ik van mijn bedrijf een taart kreeg. Maar de broodjes, daar kan inderdaad Nederland weer niet aan tippen. | |
Arizona | zondag 30 september 2012 @ 20:22 |
Mijn dochter is zo dol op frittatensuppe. Runderbouillon met pannenkoekreepjes (maar volgens mij is dat meer Oostenrijks dan Duits). | |
Pietverdriet | zondag 30 september 2012 @ 21:35 |
Jep, dat is idd Oostenrijks. | |
mootie | zondag 30 september 2012 @ 21:39 |
En ik ben juist stapel op duits gebak, zoveel beter dan die zoete meuk hier. ![]() | |
Ordos20 | zondag 30 september 2012 @ 21:40 |
Kwestie van smaak dan misschien? Ik gooi dan ook suiker in voorgezoete oploskoffie...... ja ik ben best een zoetekauw | |
mootie | zondag 30 september 2012 @ 21:41 |
Suikerloze slagroom, zo lekker. En ik ben inderdaad totaal geen zoetekauw. Maar wel dol op baklava, go figure. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 30 september 2012 @ 21:42 |
Taarten heen en weer, niets zo lekker als een zelfgebakken appeltaart gemaakt met Rode Boskoop en harde Weener deeg met boter. | |
FutureFairytale | zondag 30 september 2012 @ 21:59 |
Hmmm nee. Heb appeltaart niet lekkerder gegeten dan de ouderwetse Hollandse met roomboter koekdeeg, sappige appel en rozijnen en kaneel. Evt met spijs en/of nootjes. | |
Pietverdriet | maandag 1 oktober 2012 @ 07:05 |
Heb er laatst een stel gemaakt met ipv kaneel en suiker over de appels, tot kruim gestoten ameretti, die italiaanse bitterkoekjes. | |
Curiosity | dinsdag 2 oktober 2012 @ 19:40 |
Vandaag reibekuchen gegeten, die had ik laatst mee genomen uit Kleve. | |
stavromulabeta | dinsdag 2 oktober 2012 @ 19:57 |
Ik hoop dat je ze niet gebakken en al hebt meegenomen ![]() Ik maak ze meestal zelf. Aan een hand vol aardappelen, een uitje, een ei en een eetlepel bloem heb je voldoende. | |
mootie | dinsdag 2 oktober 2012 @ 19:58 |
Hoe bak je ze? | |
stavromulabeta | dinsdag 2 oktober 2012 @ 19:59 |
In een flinke laag zonnebloemolie. En als de eerste uit elkaar dondert, moet er nog wat meer bloem bij. | |
mootie | dinsdag 2 oktober 2012 @ 19:59 |
Ik ga me er toch maar weer eens aan wagen. Vind het zo lekker, maar ze lukken nooit zo goed. | |
Pietverdriet | dinsdag 2 oktober 2012 @ 20:14 |
Je kan ook kant en klaar reibenkuchendeeg kopen, oa bij aldi sued | |
stavromulabeta | dinsdag 2 oktober 2012 @ 20:16 |
Ik gebruik dit recept meestal (de bovenste, maar dan met olie ipv vet). Soms moet er wat meer bloem bij als de aardappelen erg vochtig zijn. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 2 oktober 2012 @ 20:17 |
Neem bloemige aardappels, die hebben meer zetmeel. | |
mootie | dinsdag 2 oktober 2012 @ 20:19 |
Bedankt! | |
Curiosity | dinsdag 2 oktober 2012 @ 21:08 |
Ongebakken en per stuk ingevroren. | |
Pietverdriet | woensdag 13 februari 2013 @ 16:45 |
Kohlroulladen. Groene Kool Pel ca 10 – 12 grote bladeren voorzichtig van een groene kool af. Let op dat ze niet scheuren. Blancheer deze bladeren ca 5 in water met wat zout. Leg ze daarna in bak met ijswater. Leg een blad plat op een snijplank met de nerf naar boven en leg een mes plat en snij de bovenkant van de nerf eraf. Vulling Droog broodje, pond runder of kalfsgehakt, Zout, Peper, Kummel, Foelie, gerookt paprikapoeder. Een droog broodje fijn maken, hoeft geen poeder te worden, inweken met wat melk. Meng er een ei door. Doe er een pond vers gehakt bij een kruid dit pittig. Eventueel wat paneermeel erdoor als het te vloeibaar is. Verdeel het in 10 gelijke delen. Ik wil het ook wel eens wat sambal en soy sauce of fish sauce erbij doen, of een geprakt Ansjovisje. Neem een zo een deel en rol er een beetje een worstje van, en leg dat dwars op de nerf van een blad, en rol het blad op vanaf de aanhechting naar het blad einde, aan de helft van het oprollen de zijkanten inslaan. Rol verder, je hebt nu een gevuld koolblad, zoals je ook gevulde wijnbladeren kent van de Griek. Touwtje erom en vastbinden. Zet een pan op met wat bouillon, paar gepelde en gesneden tomaten, een handje kappertjes waar je het zout vanaf gespoeld hebt, eventueel wat worcestersaus. Gaar hier de rolletjes in, wentel ze af en toe. Bind het vocht met een sausbinder zoals aardappelmeel of maïzena. | |
Pietverdriet | woensdag 13 februari 2013 @ 16:57 |
Leberkase 600 g varkensvlees, bv nek 600 g Rundvlees 100 g rauw spek 1 ui 30 g zout 1 TL Peper 1 TL Majoraan Blaadje fijngemalen foelie 1 teen fijngehakte knoflook Citroenrasp 350 gram ijsklontjes Doe de ijsklontjes in de keukenmachine en maak er crushed ijs van. haal het er weer uit. Doe de rest van de ingredienten kleingesneden in en gemengd met het ijs in. Maal het tot een pasta. De reden waarom het ijs er in zit is dat het eiwit niet gaat stollen. Proef of de pasta goed smaakt en stort het in een ingevette vorm en bak het in de oven tot een kerntemp van ca 70 graden en zet het daarna onder de grill zodat het een korst krijgt. | |
Pietverdriet | donderdag 14 februari 2013 @ 18:41 |
Heb weer eens Herrencreme gemaakt Recept is nog niet definitief, maar probeer nu deze 4 XL bio eieren 400 cc melk 200 cc slagroom, lobbig geslagen Vanillestokje, vanilleextract of bourbonvanillesuiker, ik gebruikte mijn eigengemaakte vanillesiroop 100 gram suiker 100 gram geraspte bittere chocolade 4 blaadjes gelatine 100 cc bruine rum ( ik gebruik ron mulata anejo gran reserva) Verwarm de melk in een pannetje met de vanille Sla de eieren los in een grote stalen schotel Als de melk 90 graden is ( niet laten koken), los de gelatine er in op giet je deze in een dun straaltje bij de eieren terwijl je die klutst Verwarm dit au bain marie terwijl je met een garde blijft roeren tot het ca 85 graden is. Dit vormt een dikvloeibaar mengsel Haal het van het vuur en zet de schaal met ei-melk in een grotere schaal met ijs en water en voeg de suiker toe en roer met het mengsel zodat het afkoelt. Als het koud is voeg de rum toe en de slagroom, roer dit voorzichtig om zodat je de lucht er niet uitslaat. Voeg de geraspte chocolade toe en zet het in de koelkast om op te stijven. Is een zeer geliefd dessert in bepaalde delen van Duitsland. Een dikke lobbige creme. Deze is erg lekker. Meestal wordt ie kindervriendelijk gemaakt, met rumaroma ipv rum en dr Oetker vanillepuddingpoeder ipv room, eieren en gelatine. Die is niet lekker. | |
mootie | donderdag 14 februari 2013 @ 18:48 |
Herrenspeise, zo noemden wij het altijd. Heerlijk. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 14 februari 2013 @ 21:17 |
De herrencreme is lekker, smaken mooi in balans, morgen als ie opgestijft is, wordt ie nog beter. | |
SanAnt | vrijdag 31 mei 2013 @ 19:53 |
Iemand een recept voor de duitse frikandel ??(is een soort van hamburger) erg lekker ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 31 mei 2013 @ 20:02 |
Gehaktbal van varkensvlees frikadelle, zonder n dus Gewoon varkensgehakt of half om half nemen, uitjes worden er meestal doorheen gehakt, de kruiden die worden gebruikt bevatten minder peper dan de nederlandse gehaktmix, maar wat mosterdpoeder bijvoorbeeld. Je kan er dus mosterd en nootmuskaat door doen. Ei en paneermeel als je dat wilt gebruiken. Als je er ballen van maakt, kan je ze ook in een roomsaus met kappertjes garen, dan heb je (valse, want hoort eigenlijk met kalfsgehakt maar vrijwel niemand doet dat) Königsberger Klopse | |
SanAnt | vrijdag 31 mei 2013 @ 20:17 |
Ah het is dus frikadelle ,nu heb ik op google eindelijk gevonden wat ik zocht ![]() Hier al ruim 700 frikadelle recepten Ga er een paar uitproberen ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 31 mei 2013 @ 20:28 |
Succes Beste site voor Duitse recepten trouwens | |
Joene | vrijdag 31 mei 2013 @ 21:05 |
Hackze of hoe je het schrijft weet piet vast wel ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 31 mei 2013 @ 21:06 |
Schweinshaxe [ Bericht 8% gewijzigd door Pietverdriet op 31-05-2013 21:13:26 ] | |
Joene | vrijdag 31 mei 2013 @ 21:06 |
dat ![]() | |
travelman | zondag 2 juni 2013 @ 18:53 |
Gisteren düsseldorfer Rostbraten met Bratkartoffeln gegeten; die smaakte wel erg goed!! Altje erbij en genieten! | |
Pietverdriet | zondag 2 juni 2013 @ 18:59 |
Klinkt als brauerei Schiffchen in de Altstadt | |
travelman | zondag 2 juni 2013 @ 19:11 |
Zur Uel (Rathinger Strasse) | |
Pietverdriet | zondag 2 juni 2013 @ 19:16 |
Ah, meer de kant van de binnenstad waar (tenminste, toen ik er nog woonde) de studenten uithingen. Mijn stamkroeg was Ürige | |
Ama | zondag 2 juni 2013 @ 21:35 |
Duits brood ![]() | |
z80 | zondag 2 juni 2013 @ 22:01 |
uit welke streek/deelstaat? of welk soort brood? het zuurdesem brood uit een houtoven is inderdaad niet te versmaden. | |
Pietverdriet | maandag 5 augustus 2013 @ 18:18 |
Vanavond op BBC2 22:00 uur Rick Stein over de Duitse keuken http://www.bbc.co.uk/programmes/b03864gh Rick Stein sets out on his German voyage with his usual appetite to unearth some of the country's hidden culinary gems. As always, Rick seeks out enticing fishing opportunities and is on the hunt for the most tantalising seafood - but this journey is different to most because it is one that is very close to Rick's heart. Although Rick has always known he was of German descent, he knows very little of his German family - but the one thing he is sure of is that he wouldn't have the business he has today without them. In the early 70s, he inherited £10,000 from a great uncle that he never knew, money which provided him with a great investment in his restaurant. | |
stavromulabeta | maandag 5 augustus 2013 @ 19:08 |
Piet, heb jij nog specifieke aanraders voor wat betreft Maultaschen-recepten? Ik ben nu deze aan het maken, maar ik zou er best wat meer mee willen experimenteren (zonder alle 1000 recepten die ik met google vindt uit te moeten proberen om het kaf van het koren te scheiden). | |
Pietverdriet | maandag 5 augustus 2013 @ 19:10 |
Ik vind kalfsragout erin erg lekker, maar zeer lastig te maken | |
stavromulabeta | maandag 5 augustus 2013 @ 19:13 |
Hmmm, klinkt wel interessant, wordt een soort kruising tussen een ravioli en een kroket ![]() Komt op het lijstje met dingen voor als ik ooit tijd over heb. | |
Pietverdriet | maandag 5 augustus 2013 @ 19:13 |
Die met spinazie en gehakt klinkt trouwens ook erg lekker | |
stavromulabeta | maandag 5 augustus 2013 @ 21:01 |
Et voila Bitte schön, die Maultaschen. ![]() ![]() | |
RobinOok | maandag 5 augustus 2013 @ 22:09 |
Oh my god, oh my god, oh my god, wat errug! Het is nog erger dan ik me kon voorstellen! Dat begint goed. Labskots. | |
Pietverdriet | maandag 5 augustus 2013 @ 22:35 |
Rick in mijn stamkroeg! Ürige | |
z80 | maandag 5 augustus 2013 @ 22:40 |
het wordt toch tijd om een keer een anders schotel op het dak te zetten. dan kan ik de bbc ook ontvangen. | |
Pietverdriet | maandag 5 augustus 2013 @ 23:01 |
Gewoon eentje erbij, wij hebben er ook twee | |
RobinOok | maandag 5 augustus 2013 @ 23:13 |
Alle vooroordelen bevestigd in een uurtje. Met als kers op de appelmoes wat gekwezel over Das Boet. Hahahahhaha, ik heb er in ieder geval smakelijk om kunnen lachen. Thanks Rick. | |
emmyemmy | dinsdag 6 augustus 2013 @ 00:19 |
Ik doe elke week boodschappen bij de 2 bruder in Venlo. Is een Duitse supermarkt, of in ieder geval komen er veel Duitsers en hebben ze dus ook veel Duitse producten. Zijn er dingen die jullie aanraden? ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 6 augustus 2013 @ 06:34 |
Jep, helemaal niets wat laat zien wat hij wilde laten zien | |
Pietverdriet | zondag 8 september 2013 @ 14:07 |
Leberkas 400 g Rundvlees, bv rib 400 g Varkensvlees, bv Procureur 250 g Buikspek 500 g IJs, gecrushed teentje knoflook 15 g Salz 4-6 blaadjes foelie, gemalen witte peper citroenrasp Majoraan gember Vlees door de gehaktmolen malen, en op smaak brengen met het zout, knof en de foelie, daarna afsmaken met de peper, citroenrasp, majoraan en gember. Dan in delen in de keukenmachine portiegewijs met het ijs tot een fijn deeg malen. In een bv cakevorm gieten, 2/3 vol, het rijst. ca 1 uur bakken bij 200 graden. |