abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 20 januari 2013 @ 18:09:42 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121810319
quote:
17s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:06 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Vertel? Smaak, foto etcetra?
Volgt nog, heb eerst nog kaas te eten die over is van kerst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 januari 2013 @ 18:11:08 #202
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_121810359
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgt nog, heb eerst nog kaas te eten die over is van kerst
Heel graag. Thanks. Smakelijk eten.
  zondag 20 januari 2013 @ 18:13:50 #203
324397 Amplifier
Knallen dus
pi_121810470
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:04 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Het is wel een minpunt, want je mist persoonlijke ervaringen in dit topic. Zie het meer als een topic met veel kennis en informatie over de kazen.
Ja dat vind ik wel leuk om te lezen! Ik hou niet van oude/brokkelkazen maar wel van sterke romige kaasjes :)
Staan een paar tussen die er lekker uit zien!
  zondag 20 januari 2013 @ 18:17:21 #204
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_121810609
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:13 schreef Amplifier het volgende:

[..]

Ja dat vind ik wel leuk om te lezen! Ik hou niet van oude/brokkelkazen maar wel van sterke romige kaasjes :)
Staan een paar tussen die er lekker uit zien!
Yep, ik plaats van alles en nog wat. Heb er ook pas sinds een paar maanden kennis meegemaakt. Tot nu toe zijn Port Salut, Gorgonzola en wat Zwitserse kazen mij goed bevallen. De bekende kazen die makkelijk in Nederland verkrijgbaar zijn.
  One tough cookie zondag 20 januari 2013 @ 18:17:39 #205
169210 liesje1979
pi_121810623
Wat een heerlijk topic! _O_
Kaas. O+
  zondag 20 januari 2013 @ 18:19:21 #206
324397 Amplifier
Knallen dus
pi_121810700
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:17 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Yep, ik plaats van alles en nog wat. Heb er ook pas sinds een paar maanden kennis meegemaakt. Tot nu toe zijn Port Salut, Gorgonzola en wat Zwitserse kazen mij goed bevallen. De bekende kazen die makkelijk in Nederland verkrijgbaar zijn.
Port Salut is heerlijk, heb hem hier en in Frankrijk gegeten, daar was die toch wat romiger hah. De korst was ook beter en lekkerder
  zondag 20 januari 2013 @ 18:20:26 #207
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_121810760
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:19 schreef Amplifier het volgende:

[..]

Port Salut is heerlijk, heb hem hier en in Frankrijk gegeten, daar was die toch wat romiger hah. De korst was ook beter en lekkerder
Yep, een heel oude abdijkaas. Helaas vaak in de supermarkt van fabriekmakelij, maar niettemin smaakt het dan nog steeds uitstekend. Hoewel de echte Port Salut daar nog wel boven uitsteekt.
  zondag 20 januari 2013 @ 18:20:30 #208
88561 Lotusss
Queen of Topic Kill
pi_121810762
KAAS O+

Stilton geïmpregneerd met port O+
-----------------------------------------------------
So happy to show us, I ate the lotus
... and I feel fine.
  zondag 20 januari 2013 @ 18:21:11 #209
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_121810796
quote:
11s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:17 schreef liesje1979 het volgende:
Wat een heerlijk topic! _O_
Kaas. O+
  zondag 20 januari 2013 @ 18:21:44 #210
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_121810824
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:20 schreef Lotusss het volgende:
KAAS O+

Stilton geïmpregneerd met port O+
Zie pagina 2, post van Mirjam.
  zondag 20 januari 2013 @ 18:22:06 #211
324397 Amplifier
Knallen dus
pi_121810842
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:20 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Yep, een heel oude abdijkaas. Helaas vaak in de supermarkt van fabriekmakelij, maar niettemin smaakt het dan nog steeds uitstekend. Hoewel de echte Port Salut daar nog wel boven uitsteekt.
Welke kazen zijn hiermee vergelijkbaar of iets sterker? Lijkt me ook wel lekker
  zondag 20 januari 2013 @ 18:25:24 #212
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_121810994
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:22 schreef Amplifier het volgende:

[..]

Welke kazen zijn hiermee vergelijkbaar of iets sterker? Lijkt me ook wel lekker
Dan moet je kijken naar de Abdijkazen. Port Salut vindt zijn oorsprong in een abdij. Daarnaast heb je meer abdijkazen. Ik had er toevallig nog een gepost, namelijk Abbaye d'Echourgnac is ook een abdijkaas waarbij de monikken gebruik hebben gemaakt van het recept van Port Salut.

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2013 05:45 schreef Jellereppe het volgende:
Abbaye d'Échourgnac
De Franse kaas vindt zijn oorsprong in 1868 in Dodorgne aan de cisterciënzerabdij (groep monikken) van de trappisten. De monikken moesten helpen bij een desastreuze malaria-uitbraak en vestigden zich in dat gebied. Behalve een abdij bouwden de monikken ook een kaasmakerij, waarbij ze gebruik maakten van het recept van Port Salut. De zusters hebben jaren later het kaasmaken van de monikken overgenomen. Later is die kennis van het maken van de Abbaye d'Échourgnac door de boeren bewaard.

De kaas kent een rijpingstijd van een maand. De kaas wordt geproduceerd in twee smaken: nature en affiné à la liqueur de noix. De laatsgenoemde kaas is tijdens het rijpingsproces gewassen met likeur.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
  zondag 20 januari 2013 @ 18:33:05 #213
324397 Amplifier
Knallen dus
pi_121811312
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:25 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Dan moet je kijken naar de Abdijkazen. Port Salut vindt zijn oorsprong in een abdij. Daarnaast heb je meer abdijkazen. Ik had er toevallig nog een gepost, namelijk Abbaye d'Echourgnac is ook een abdijkaas waarbij de monikken gebruik hebben gemaakt van het recept van Port Salut.

[..]

Die lijkt er wel op! Is de likeurgewassen variant in Nederland te krijgen? Ik zal eens zoeken of hier een kaasboer in de buurt zit.

Verder koop ik elke week een stuk jonge kaas bij de kaasboer op de markt. De vriendin van een vriend van mij werkt er, en het is heerlijk romige kaas!
  zondag 20 januari 2013 @ 18:44:04 #214
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_121811782
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:33 schreef Amplifier het volgende:

[..]

Die lijkt er wel op! Is de likeurgewassen variant in Nederland te krijgen? Ik zal eens zoeken of hier een kaasboer in de buurt zit.

Verder koop ik elke week een stuk jonge kaas bij de kaasboer op de markt. De vriendin van een vriend van mij werkt er, en het is heerlijk romige kaas!
Daar moet ik je het antwoord schuldig op blijven. Excuses. Deze zaak werd gepost in dit topic: http://www.kaasspeciaalzaak.nl/. Een kaasparadijs volgens Wombat. Ik weet alleen weet niet of je er in de buurt woont of komt. Anders even bellen met die zaak om het na te vragen als je het echt wilt weten. Ze zullen je vast van veel meer advies kunnen voorzien.
pi_121812518
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 17:57 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Sowieso vind ik het jammer dat dit bijna alleen een plaatjes-opsomtopic is
Ik zie het nut van het opsommen ook niet zo.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 20 januari 2013 @ 19:08:42 #216
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_121812889
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:59 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik zie het nut van het opsommen ook niet zo.
Dan zal ik mij verder inhouden en laten we dit topic voor mensen die hun ervaringen willen delen.
  zondag 20 januari 2013 @ 19:28:10 #217
324397 Amplifier
Knallen dus
pi_121813853
quote:
6s.gif Op zondag 20 januari 2013 19:08 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Dan zal ik mij verder inhouden en laten we dit topic voor mensen die hun ervaringen willen delen.
:(
  zondag 20 januari 2013 @ 19:32:07 #218
324397 Amplifier
Knallen dus
pi_121814067
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2013 18:44 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Daar moet ik je het antwoord schuldig op blijven. Excuses. Deze zaak werd gepost in dit topic: http://www.kaasspeciaalzaak.nl/. Een kaasparadijs volgens Wombat. Ik weet alleen weet niet of je er in de buurt woont of komt. Anders even bellen met die zaak om het na te vragen als je het echt wilt weten. Ze zullen je vast van veel meer advies kunnen voorzien.
Thnx zal ns kijken als ik in de buurt ben!
  zondag 20 januari 2013 @ 19:34:35 #219
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_121814195
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2013 19:32 schreef Amplifier het volgende:

[..]

Thnx zal ns kijken als ik in de buurt ben!
Yep, ik ga er ook eens kijken. Ben benieuwd en dan zeker wat kazen kopen.
  zondag 20 januari 2013 @ 19:36:29 #220
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_121814280
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2013 19:28 schreef Amplifier het volgende:

[..]

:(
:@
pi_121835916
quote:
6s.gif Op zondag 20 januari 2013 19:08 schreef Jellereppe het volgende:

Dan zal ik mij verder inhouden en laten we dit topic voor mensen die hun ervaringen willen delen.
Ik vind het juist goed, zo'n opsomming. Zo leer je weer 'onbekende' soorten kennen.
Dus wat mij betreft, gewoon zo doorgaan, Jellereppe. ^O^

En van het aanvullen met persoonlijke ervaringen wordt dit topic alleen nóg maar beter, dus die zou ik ook graag willen lezen. :)
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_121836464
quote:
6s.gif Op zondag 20 januari 2013 19:08 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Dan zal ik mij verder inhouden en laten we dit topic voor mensen die hun ervaringen willen delen.
Of je plaatst zo'n stukje over een kaas om een bepaalde reden. Bijvoorbeeld omdat je er nieuwsgierig naar bent, omdat die net in het seizoen zit, omdat je hem gehad hebt, omdat je hem hebt zien liggen.

Het idee van een encyclopedisch kaastopic dan wel site, dan wel wiki spreekt me ook wel aan, en daar zou ik graag aan meewerken, maar dan ligt een volledig systematische aanpak meer voor de hand, dan wordt het een soort naslagwerk. Ik durf wel te stellen dat mijn interesse en kennis van kaas enigzins bovengemiddeld is, maar na 10 van die stukjes denk ik bij no 11 'wat moet ik hiermee?' Het vertelt mij vooral dat er heel veel verschillende kazen zijn, en dat wist ik al.

Dus vandaar mijn opmerking, maar ik zie ook dat niet iedereen dat gevoel deelt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_121837984
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2013 11:13 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Of je plaatst zo'n stukje over een kaas om een bepaalde reden. Bijvoorbeeld omdat je er nieuwsgierig naar bent, omdat die net in het seizoen zit, omdat je hem gehad hebt, omdat je hem hebt zien liggen.

Het idee van een encyclopedisch kaastopic dan wel site, dan wel wiki spreekt me ook wel aan, en daar zou ik graag aan meewerken, maar dan ligt een volledig systematische aanpak meer voor de hand, dan wordt het een soort naslagwerk. Ik durf wel te stellen dat mijn interesse en kennis van kaas enigzins bovengemiddeld is, maar na 10 van die stukjes denk ik bij no 11 'wat moet ik hiermee?' Het vertelt mij vooral dat er heel veel verschillende kazen zijn, en dat wist ik al.

Dus vandaar mijn opmerking, maar ik zie ook dat niet iedereen dat gevoel deelt.
Dat lijkt me ook wel iets ja. Bijvoorbeeld als het sneeuwt een stukje posten van een bergkaas uit de Alpen oid. :)
pi_121838147
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2013 11:53 schreef Amplifier het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook wel iets ja. Bijvoorbeeld als het sneeuwt een stukje posten van een bergkaas uit de Alpen oid. :)
Ik dacht zelf meer aan seizoenskazen in de zin dat ze maar een paar maanden per jaar gemaakt kunnen worden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_121838252
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2013 11:56 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik dacht zelf meer aan seizoenskazen in de zin dat ze maar een paar maanden per jaar gemaakt kunnen worden.
Dat is ook een mogelijkheid natuurlijk
  maandag 21 januari 2013 @ 21:45:22 #226
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_121863940
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2013 11:13 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Of je plaatst zo'n stukje over een kaas om een bepaalde reden. Bijvoorbeeld omdat je er nieuwsgierig naar bent, omdat die net in het seizoen zit, omdat je hem gehad hebt, omdat je hem hebt zien liggen.

Het idee van een encyclopedisch kaastopic dan wel site, dan wel wiki spreekt me ook wel aan, en daar zou ik graag aan meewerken, maar dan ligt een volledig systematische aanpak meer voor de hand, dan wordt het een soort naslagwerk. Ik durf wel te stellen dat mijn interesse en kennis van kaas enigzins bovengemiddeld is, maar na 10 van die stukjes denk ik bij no 11 'wat moet ik hiermee?' Het vertelt mij vooral dat er heel veel verschillende kazen zijn, en dat wist ik al.

Dus vandaar mijn opmerking, maar ik zie ook dat niet iedereen dat gevoel deelt.
Ik snap je punt. Zal nu en dan wat kazen posten die ik heb geprobeerd. Dat geeft het topic net wat beters.
  maandag 21 januari 2013 @ 21:46:05 #227
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_121863998
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2013 10:56 schreef Scootmobiel het volgende:

[..]

Ik vind het juist goed, zo'n opsomming. Zo leer je weer 'onbekende' soorten kennen.
Dus wat mij betreft, gewoon zo doorgaan, Jellereppe. ^O^

En van het aanvullen met persoonlijke ervaringen wordt dit topic alleen nóg maar beter, dus die zou ik ook graag willen lezen. :)
Gaan we zeker doen, alleen de laatste pagina's het liefst met wat persoonlijke ervaringen van mensen.
pi_121864581
quote:
6s.gif Op maandag 21 januari 2013 21:45 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ik snap je punt. Zal nu en dan wat kazen posten die ik heb geprobeerd. Dat geeft het topic net wat beters.
^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 21 januari 2013 @ 21:54:32 #229
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_121864704
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2013 21:53 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

^O^
Dank je. 8-)
pi_135441213
Ik zal niet de hele kaasplanken van de afgelopen maand bespreken, maar één kaasje verdient wel bijzondere vermelding:

Salers


Een halfharde koeienkaas van rauwe melk uit de Auvergne, die alleen tussen april en november geproduceerd wordt door slechts een honderdtal kaasboertjes.


Zoals je ziet krijgt hij oranje vlekken, ik had een stukje laten afsnijden met nogal veel daarvan en ook nog eens donkerrode en paarsige vlekken, want dat leek me wel bijzonder voor de smaak. Die zag er dus nog wat extremer en misschien afschrikwekkender uit. Hij kan al na 3 maanden rijpen gegeten worden maar deze was dan ook al behoorlijk oud en hard, waarschijnlijk kwam die ik had uit 2012. Ik vind de smaak nogal moeilijk te omschrijven, hij is minder zout en scherp dan een brokkelkaas of een hele oude Manchego, maar hij prikt veel meer in de neus, hij ruikt licht zurig maar er zitten ook zoete en notige smaken doorheen. Aan umami geen gebrek in ieder geval. Zeer rijk, complex en venijnig met veel smaakverschil tussen korst, kleurige stukjes en het witte.

Een aanrader dus, maar geen veilige keus als je de libelleredactie een kaasplankje voor zou willen zetten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 30 april 2014 @ 21:12:24 #231
168739 Red_85
'echt wel'
pi_139428433


Wat mij verbaasd is dat dit topic eigenlijk helemaal niet zo hard loopt.
Misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, zal ik maar een poging wagen. Naast het overbekende bier topic zou je het wel verwachten in een bier en kaasland.

Een tijdje terug had ik bij een marktkaasboertje dit kaasje aangeboden gekregen:

Valencay geitenkaas.

Ik vroeg om een ligtpittig geitenkaasje die het goed zou doen op een kaasplankje met een goed Belgisch bier ernaast.
En gekregen wat ik wilde. Alles wat je van een geitenkaas verwacht, de specifieke smaak, beetje scherpte, lekker sterk, maar toch heerlijk romig. Iedereen die deze ziet liggen bij zo'n stalletje en geitenkaas lekker vind, neem hem mee!
Niemand zal ooit genoegen meer nemen met zo'n rolletje van 2 euro.. Inmiddels dik 2 maanden terug en ik proef hem nog als ik er aan denk.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_139447837
Waarom ontdek ik dit topic nu pas? Kaas :9 Alleen vaak is het aanbod aan kaaswinkels vrij laag in de meeste steden tegenwoordig (tenzij er een goede tip is voor ergens in Eindhoven)
MIO DIOS!!! ESTA CIENCIA ES DIABOLICO!!!
  donderdag 1 mei 2014 @ 14:51:27 #233
168739 Red_85
'echt wel'
pi_139452476
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 12:14 schreef Ordos20 het volgende:
Waarom ontdek ik dit topic nu pas? Kaas :9
Omdat schijnbaar niet veel kaaskoppen schrijverig zijn, of zolderfok!nerd... :P
quote:
Alleen vaak is het aanbod aan kaaswinkels vrij laag in de meeste steden tegenwoordig (tenzij er een goede tip is voor ergens in Eindhoven)
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_139452823
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 14:51 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Omdat schijnbaar niet veel kaaskoppen schrijverig zijn, of zolderfok!nerd... :P

[..]

:P maar wordt wel eens tijd voor een goede kaasproeving. Ook al is de wederhelft er niet zo van
MIO DIOS!!! ESTA CIENCIA ES DIABOLICO!!!
  roze vrijdag 2 mei 2014 @ 20:58:07 #235
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_139501454
Kaas _O_ Vooral oude
Your beauty never ever scared me.
  vrijdag 2 mei 2014 @ 21:03:18 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139501712
Een goede langres kan ik ook erg waarderen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139521470
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goede langres kan ik ook erg waarderen
[ afbeelding ]
Ja, ik heb een vaak een Langres coupe, een stuk van zo'n grote platte. Even laten uitwaaien in de vensterbank en dan met een theelepeltje opeten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_139781218
Ik heb een schimmelkaas in mijn koelkast liggen. En nu is mijn yoghurt al na een paar dagen fluffy en net zo blauw als de aders in het kaasje. Kan die schimmel aan de wandel zijn gegaan? De kaas zit nog wel verpakt.

Nu heb ik geen honger meer. :(
pi_139781298
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 15:13 schreef Weltschmerz het volgende:

Ja, ik heb een vaak een Langres coupe, een stuk van zo'n grote platte. Even laten uitwaaien in de vensterbank en dan met een theelepeltje opeten.
En dan tergend langzaam zodat je alles proeft... :9~
  maandag 12 mei 2014 @ 15:06:59 #240
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_139867475
jong belegen goudse kaas wint het altijd gewoon..f**k the rest
zzzzz
pi_139868699
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goede langres kan ik ook erg waarderen
[ afbeelding ]
Die vind ik ook heerlijk ja :9
  maandag 12 mei 2014 @ 16:23:10 #242
168739 Red_85
'echt wel'
pi_139870072
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goede langres kan ik ook erg waarderen
[ afbeelding ]
Ziet eruit als een stel ontstoken hersenen. Smaakt ongetwijfeld anders. Nog niet tegengekomen, anders had ik deze uit pure belangstelling al eens geproeft.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 12 mei 2014 @ 16:29:58 #243
168739 Red_85
'echt wel'
pi_139870341
quote:
14s.gif Op maandag 12 mei 2014 15:06 schreef AMAR420 het volgende:
jong belegen goudse kaas wint het altijd gewoon..f**k the rest
Dat is net zoals bij de bieren bij pils blijven of bij wijn niet verder gaan dan chardonnay.
Ieder z'n smaak natuurlijk, maar er is zo onnoemelijk veel meer dan alleen pils, goudse of chardonnay.

Juist leuk om dan op avontuur te gaan.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_139872263
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 16:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dat is net zoals bij de bieren bij pils blijven of bij wijn niet verder gaan dan chardonnay.
Ieder z'n smaak natuurlijk, maar er is zo onnoemelijk veel meer dan alleen pils, goudse of chardonnay.

Juist leuk om dan op avontuur te gaan.
Ik ben het in zoverre wel met hem eens dat belegen of jong belegen Stolwijker (boerengoudse) die in jumbovorm gerijpt is (door de dikkere kaas rijpt hij smeuiiger voor zijn leeftijd), zich kan meten met allerhande exotica.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 12 mei 2014 @ 19:29:49 #245
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_139876491
Oude kaas, Parmezaanse kaas of (witte) schimmelkaas. Echt heerlijk. Graag op brood, een toastje of lekker in het eten!
  maandag 12 mei 2014 @ 20:05:24 #246
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_139878255
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 16:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dat is net zoals bij de bieren bij pils blijven of bij wijn niet verder gaan dan chardonnay.
Ieder z'n smaak natuurlijk, maar er is zo onnoemelijk veel meer dan alleen pils, goudse of chardonnay.

Juist leuk om dan op avontuur te gaan.
nah, blijf terugkomen op goudse jong belegen, zelfs bij een exclusief wijntje..

ik vind de rest maar stinken, noem eens een vergelijkbare kaas svp
zzzzz
  dinsdag 13 mei 2014 @ 09:04:51 #247
168739 Red_85
'echt wel'
pi_139895658
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 20:05 schreef AMAR420 het volgende:

[..]

nah, blijf terugkomen op goudse jong belegen, zelfs bij een exclusief wijntje..

ik vind de rest maar stinken, noem eens een vergelijkbare kaas svp
Persoonlijke mening toch? :)

Neem eens een Belgisch abdijkaasje. Niet zo stinkend of erg scherp, maar toch net even een andere smaak. Orval of Maredsous. Misschien vind je het iets...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 13 mei 2014 @ 09:06:42 #248
168739 Red_85
'echt wel'
pi_139895687
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 17:19 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik ben het in zoverre wel met hem eens dat belegen of jong belegen Stolwijker (boerengoudse) die in jumbovorm gerijpt is (door de dikkere kaas rijpt hij smeuiiger voor zijn leeftijd), zich kan meten met allerhande exotica.
Moet eerlijk bekennen dat ik die nog nooit bewust gegeten heb.
Ga eens een stukkie scoren.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 13 mei 2014 @ 09:12:27 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139895764
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 20:05 schreef AMAR420 het volgende:

[..]

nah, blijf terugkomen op goudse jong belegen, zelfs bij een exclusief wijntje..

ik vind de rest maar stinken, noem eens een vergelijkbare kaas svp
Enmentahler, chedder?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 13 mei 2014 @ 13:53:44 #250
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_139904571
Emmenthaler misschien..
zzzzz
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')