Kon ik ze maar voor dat bedrag vindenquote:Op dinsdag 25 september 2012 21:27 schreef bobbee het volgende:
Gewoon kopen! Ik vind de bestron echt geweldig makkelijk, en snel warm! Zeker voor het geld! (heb net weer 1 nieuwe voor reserve gekocht via marktplaats voor 16,75 met versturen) Je mist uiteraard de massa van een houtoven maar hebt wel de hoge temperatuur + steen!
Maar maximus bakt zijn meeste pizza's in de oven dus misschien heeft hij nog tips ?
Ik laat het op die temperatuur in de oven rijzen, omdat ik dacht dat dat beter was.quote:Op woensdag 26 september 2012 14:01 schreef MaximusTG het volgende:
Waarom zou je het deeg in de oven laten rijzen, als je het vervolgens toch in de koelkast doet? Rijzen in de oven vind ik persoonlijk echt een onnodige stap.
Probeer die bloem van de Sligro dan gewoon eens. In principe komt tipo 00 pas tot zn recht in een houtoven, bij die temperaturen. Maar wie weet beval het je.
Deeg kan je inderdaad ook 2 dagen in de koelkast laten staan. Hoeveel het dan gaat gisten is natuurlijk afhankelijk van de temperatuur in de koelkast, en de beginhoeveelheid gist. Het zal altijd wel wat zuurder worden ja, maar dat is ook een deel van de smaak natuurlijk.
Nou, het kan ook mis gaan met een koopje. Ik heb hem hier staan en hij is echt helemaal nieuw. Alleen de steen is gebarsten tijdens transport en tijdens het opwarmen klapt de aardlek eruit! Iemand tips wbt de sluiting?quote:Op dinsdag 25 september 2012 23:57 schreef dynamiet het volgende:
[..]
Kon ik ze maar voor dat bedrag vinden
Ik zie ze voor ongeveer 70 euro incl verzenden.
Ziet er mooi uit!quote:Op zondag 7 oktober 2012 23:25 schreef LintuxCx het volgende:
Nou, de eerste keer was het hooguit een millimeter. Derde pizza was wel weer wat dikker. Qua bodem was die ws de best. Qua dekking de eerste.
Eerste:
[ afbeelding ]
Derde:
[ afbeelding ]
Ook qua vorm ging het dit keer beter. Toen ik het een paar weken geleden voor het eerst deed, was de eerste pizza driehoekig.
Even een steen halen!quote:Op maandag 8 oktober 2012 10:28 schreef Gripper het volgende:
Uiteindelijk alle gaten maar bedekt met plakjes salsicchio
Dikke, kleffe bodem, alleen de smaak was ok.
Dat vraagt om een herkansing later deze week!
Is wat grover, dus het rolt makkelijker.quote:Op dinsdag 9 oktober 2012 18:04 schreef monique1980 het volgende:
Ahhhh ja? Dus jullie merken ook echt verschil met gewone bloem en dat semolina?
Ik ren gelijk naar de winkel, en ga het morgen uitproberen!!! Super benieuwd!!!!
Thanx voor de tip, meer tips zijn natuurlijk ook welkom!
Heb ik, een mooie 4 cm dikke chamottetegel. Met gewone farina tipo 00 en een van de recepten uit Maximus' onderschrift wordt het normaal altijd een prima deeg, en een bodem zonder gaten. Alleen deze keer mislukte het met dat prefab spul.quote:
Dat is min of meer hetzelfde. Gluten is de verzamelnaam voor een composiet 'netwerk' uit verschillende eiwitten in de bloem.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 14:22 schreef Sorella het volgende:
aha vandaar dat mijn bolletjes ietwat compact waren.
okee bloem met een hoog eiwitgehalte dus, misschien stomme vraag maar moeten er ook veel of weinig gluten inzitten ?
En nu heb ik trek in appelcake gekregen, ff maken
Verstegen, de baas des kruidenmixjesquote:Op zaterdag 4 augustus 2012 11:33 schreef Spartagek het volgende:
[..]
Ik draai soms een eetlepel italiaanse kruiden van Verstegen door het deeg, je moet dan wel wat compenseren met water, omdat dat ook vocht opneemt natuurlijk.
deze :
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |