Helemaal waar!quote:Op donderdag 23 augustus 2012 14:40 schreef MaximusTG het volgende:
Ach sooo, geen aparte keuken dus? Maar tis nu toch wel weer vrij fris buiten? Deurtje of raam open zetten? Voor pizza moet je wat over hebben toch?
Invriezen doe ik on the fly, dwz. geen olie, bloem, griesmeel of wat dan ook. Gewoon diepvrieszakje in, ongeacht hoe plakkerig. Eens bevroren is de plakkerigheid toch weg. Ontdooien het liefst de avond van tevoren in de koelkast. De bevroren bolletjes doe ik in een bakje met voldoende bloem/griesmeel. Beetje schudden. Verdubbelen ze ook vaak wederom in omvang. Uitdroging ken ik alleen van een te lange (koude) rijs of ontdooien in (in)direct zonlicht. Ik heb mijn blunders wel gehad, maar pizzadeeg laat zich goed invriezen.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 14:28 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Ik heb ook van die afgesloten bakjes en doe er olie in. Misschien moet ik maar minder deeg op voorraad maken en gewoon een dag van tevoren.
Wat voor kaas heb je gebruikt?quote:Op woensdag 22 augustus 2012 09:09 schreef Gripper het volgende:
met dank aan het filmpje uit de OP van die kook-oma, eindelijk eens goed stevig samenhangend deeg kunnen maken, en gisteravond mn beste pizza tot nu toe!
Ze waren altijd al wel smakelijk, maar soms scheurde mn bodem tijdens het vormen, of tijdens bakken (te dun)
Nu dat trucje met een aantal keer in laagjes vouwen eens geprobeerd, en daardoor wordt het een steviger deeg, zonder scheuren. En een prima luchtige korst!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gewone mozzarella van galbani. Wel altijd vooraf in plakken snijden en goed uitlekken, er komt zoveel water uit dat je anders een hele natte pizza krijgt.quote:
Je linkje pizzaschep maken is kapoet ....quote:
Food grade mineral oil is in Nederland niet te krijgen aangezien minerale olie niet goedgekeurd is voor gebruik in en bij voedselbereiding.quote:Op woensdag 29 augustus 2012 16:22 schreef Spartagek het volgende:
[..]
Je linkje pizzaschep maken is kapoet ....
Nu is het niet zo moeilijk
vandaag 2 stuks gemaakt, een brede 30x40cm voor plaatpizza's, en een 34cm diameter voor de bestron.
kwartiertje werk. aftekenen, zagen en schuren
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
Ik zag ergens de term "food grade mineral oil"
Wat zou er in Nederland te vinden zijn om ze "te beschermen"
gewoon lak of vernis lijkt me niet zo'n fijn smeerseltje ...
ok danquote:Op woensdag 29 augustus 2012 16:47 schreef Deshain het volgende:
[..]
Food grade mineral oil is in Nederland niet te krijgen aangezien minerale olie niet goedgekeurd is voor gebruik in en bij voedselbereiding.
Kan je hem niet beter zonder olie houden en gewoon bebloemen voor gebruik? Of anders druivenpitolie (of een dunne andere niet-plakkende olie)?
Heb je gelijk in, maar sommige dingen wil je toch weleens wat schoon krijgen.quote:
opgelostquote:Op woensdag 29 augustus 2012 16:26 schreef MaximusTG het volgende:
Nee hoor, hij doet het gewoon? Zal misschien storing bij Dropbox zijn geweest, waar ie op publieke ruimte staat.
.quote:Peppe's Pizza
Una pizza margherita, per favore! Pizza is en blijft naast pasta het uithangbord van de Italiaanse keuken. Peppe Giacomazza bakte al op zijn 9e zijn eigen pizza’s in de zaak van zijn vader. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een echte pizzaiolo – een pizzabakker. In Peppe’s Pizza toont hij zijn kunsten, geeft handige tips & tricks voor een geslaagde bodem en inspiratie om deze origineel te beleggen. De lekkerste pizza’s worden gebakken in een houtoven en dat is wat Peppe ook doet. Lekker puur en artisanaal, terwijl de vrienden en vriendinnen vol ongeduld aan tafel wachten
Peppe's Pizzaquote:
Ziet er erg lekker uit!!quote:Op zaterdag 1 september 2012 20:03 schreef pizzaaddict het volgende:
Een pizza bianca met buffelmozzarella, parmaham, rucola en Parmezaanse kaas, heerlijk!
[ afbeelding ]
Ik heb die jamie oliver steen gekocht.quote:
Er staat in de gebruiksaanwijzing wel dat het een poreuze steen is. Dus dan gaan we dat maar even doen. Bedankt voor de tip.quote:Op vrijdag 7 september 2012 11:41 schreef MaximusTG het volgende:
Is dat poreuze steen? Zo ja, dan zou ik de steen nog eens goed met alleen water wassen, goed vocht laten opnemen, en dan in een koude oven stoppen en lekker lang erin laten zitten terwijl je de oven opwarmt. Dan kan al het water verdampen, en hopelijk eventuele zeepresten ook.
Water kan over het algemeen niet veel kwaad bij zo'n steen, maar zeep.. Dat kan erin trekken, en dan smaakt alles naar zeep voortaan.
Verder is het helemaal niet erg als er vlekken op komen, dat is normaal. Kan je ook niet veel aan doen verder..
Ohja, wat ik dus ook bedoelde is of zo'n volledige pizzaoven echt heeeel veel beter is dan een steen. Steen had ik inmiddels besteld, heb nog wat andere fora doorzocht en kon maar weinig mensen vinden die een pizzaoven echt zooo veel beter vonden.quote:Op dinsdag 11 september 2012 10:18 schreef pizzaaddict het volgende:
@Lintuxcx
je kunt ook een pizzasteen kopen, werkt perfect in een oven tot 250 graden. En kost je een tientje. Gewoon een tegel van de intratuin of bouwmarkt, bijv blauw hardsteen, travertin
Die ziet er goed uitquote:Op dinsdag 11 september 2012 17:45 schreef MaximusTG het volgende:
Heb eens een wat meer Amerikaanse stijl pizza gemaakt;
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Bodem ietsjes dikker gehouden, heel klein beetje tomatensaus, lekker wat kaas. Daarop salami, paprika en wat rode peper.
Dat ziet er weer erg lekker uit.quote:Op dinsdag 11 september 2012 17:45 schreef MaximusTG het volgende:
Heb eens een wat meer Amerikaanse stijl pizza gemaakt;
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Bodem ietsjes dikker gehouden, heel klein beetje tomatensaus, lekker wat kaas. Daarop salami, paprika en wat rode peper.
Oh man, die ziet er super lekker uitquote:Op dinsdag 11 september 2012 17:45 schreef MaximusTG het volgende:
Heb eens een wat meer Amerikaanse stijl pizza gemaakt;
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Bodem ietsjes dikker gehouden, heel klein beetje tomatensaus, lekker wat kaas. Daarop salami, paprika en wat rode peper.
Daar zit zeker vooruitgang in jaquote:Op zondag 16 september 2012 17:06 schreef peerte het volgende:
Dank Selestha en Maximus! Ik ben best trots als ik deze creaties vergelijk met de eerste foto's die ik hier ooit poste =D Hahha deze dus: http://www.freebits.nl/images/231pizza_tonno.jpg
@ Loecje: De twee pizza's die ik heb geplaatst zijn gemaakt met het no knead recept van Maximus.
Ik vind het erg goed werken, moest er de eerste keren wel aan wennen omdat het wat plakkeriger is dan de meeste andere recepten. Het filmje uit de openingspost: ''filmje over no-knead pizzadeeg, inclusief het vormen van het deeg'' is echt een uitkomst, succes!
Thanks! Hij was ook heerlijkquote:Op zondag 16 september 2012 17:19 schreef TigerXtrm het volgende:
[..]
Oh man, die ziet er super lekker uit
Nee, nog niet. Daar ga ik morgen mee starten. Had ik allang moeten doen.quote:Op woensdag 12 september 2012 13:11 schreef MaximusTG het volgende:
Thanks! Hij smaakte erg goed! Heb je al een zuurdesemcultuur?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |