Ik heb die jamie oliver steen gekocht.quote:
Er staat in de gebruiksaanwijzing wel dat het een poreuze steen is. Dus dan gaan we dat maar even doen. Bedankt voor de tip.quote:Op vrijdag 7 september 2012 11:41 schreef MaximusTG het volgende:
Is dat poreuze steen? Zo ja, dan zou ik de steen nog eens goed met alleen water wassen, goed vocht laten opnemen, en dan in een koude oven stoppen en lekker lang erin laten zitten terwijl je de oven opwarmt. Dan kan al het water verdampen, en hopelijk eventuele zeepresten ook.
Water kan over het algemeen niet veel kwaad bij zo'n steen, maar zeep.. Dat kan erin trekken, en dan smaakt alles naar zeep voortaan.
Verder is het helemaal niet erg als er vlekken op komen, dat is normaal. Kan je ook niet veel aan doen verder..
Ohja, wat ik dus ook bedoelde is of zo'n volledige pizzaoven echt heeeel veel beter is dan een steen. Steen had ik inmiddels besteld, heb nog wat andere fora doorzocht en kon maar weinig mensen vinden die een pizzaoven echt zooo veel beter vonden.quote:Op dinsdag 11 september 2012 10:18 schreef pizzaaddict het volgende:
@Lintuxcx
je kunt ook een pizzasteen kopen, werkt perfect in een oven tot 250 graden. En kost je een tientje. Gewoon een tegel van de intratuin of bouwmarkt, bijv blauw hardsteen, travertin
Die ziet er goed uitquote:Op dinsdag 11 september 2012 17:45 schreef MaximusTG het volgende:
Heb eens een wat meer Amerikaanse stijl pizza gemaakt;
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Bodem ietsjes dikker gehouden, heel klein beetje tomatensaus, lekker wat kaas. Daarop salami, paprika en wat rode peper.
Dat ziet er weer erg lekker uit.quote:Op dinsdag 11 september 2012 17:45 schreef MaximusTG het volgende:
Heb eens een wat meer Amerikaanse stijl pizza gemaakt;
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Bodem ietsjes dikker gehouden, heel klein beetje tomatensaus, lekker wat kaas. Daarop salami, paprika en wat rode peper.
Oh man, die ziet er super lekker uitquote:Op dinsdag 11 september 2012 17:45 schreef MaximusTG het volgende:
Heb eens een wat meer Amerikaanse stijl pizza gemaakt;
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Bodem ietsjes dikker gehouden, heel klein beetje tomatensaus, lekker wat kaas. Daarop salami, paprika en wat rode peper.
Daar zit zeker vooruitgang in ja . Heb je het ooit met het recept in mijn PDF geprobeerd? Dat lijkt heel erg op dat no-knead recept (behalve dat er dan natuurlijk wel gekneed wordt, al dan niet met een (hand)mixer). Voordeel is dat je dan na het kneden en verdelen niks meer met het deeg hoeft te doen, behalve uit de koelkast halen en vormen. Met het no-knead deeg heb je het verdelen achteraf.quote:Op zondag 16 september 2012 17:06 schreef peerte het volgende:
Dank Selestha en Maximus! Ik ben best trots als ik deze creaties vergelijk met de eerste foto's die ik hier ooit poste =D Hahha deze dus: http://www.freebits.nl/images/231pizza_tonno.jpg
@ Loecje: De twee pizza's die ik heb geplaatst zijn gemaakt met het no knead recept van Maximus.
Ik vind het erg goed werken, moest er de eerste keren wel aan wennen omdat het wat plakkeriger is dan de meeste andere recepten. Het filmje uit de openingspost: ''filmje over no-knead pizzadeeg, inclusief het vormen van het deeg'' is echt een uitkomst, succes!
Thanks! Hij was ook heerlijkquote:Op zondag 16 september 2012 17:19 schreef TigerXtrm het volgende:
[..]
Oh man, die ziet er super lekker uit
Nee, nog niet. Daar ga ik morgen mee starten. Had ik allang moeten doen.quote:Op woensdag 12 september 2012 13:11 schreef MaximusTG het volgende:
Thanks! Hij smaakte erg goed! Heb je al een zuurdesemcultuur?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |