abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_117258975
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2012 21:27 schreef bobbee het volgende:
Gewoon kopen! Ik vind de bestron echt geweldig makkelijk, en snel warm! Zeker voor het geld! (heb net weer 1 nieuwe voor reserve gekocht via marktplaats voor 16,75 met versturen) Je mist uiteraard de massa van een houtoven maar hebt wel de hoge temperatuur + steen!
Maar maximus bakt zijn meeste pizza's in de oven dus misschien heeft hij nog tips ?
Kon ik ze maar voor dat bedrag vinden :(

Ik zie ze voor ongeveer 70 euro incl verzenden.
pi_117270944
Ook ik bak al een tijdje zelf pizza's.
Echter mocht de kwaliteit nog wel wat beter. Dus ging ik ervaringen zoeken.
Toen ik een aantal weken geleden op dit forum terecht kwam, ben ik gaan lezen, proberen, lezen, proberen, lezen en nog eens proberen. ;-)
Inmiddels ben ik al redelijk tevreden.
Ik gebruikt het recept van OP. Werk met de bloem van Aveve (is hetzelfde als de boerenbond en welkoop). De suprima plus en 1/4 deel semola van da cecco.
Ik maak het deeg 1 dag van te voren klaar. De eerste rijs doe ik een uur in de oven op 35 graden. Daarna in de ijskast, nadat ik het gedeeld en opgebold heb.
Ik heb tot nu toe steeds op de bakplaat gebakken, wel op 300 graden, mijn oven is dan ook echt 300 graden.
Ik heb nu het geluk gratis een nieuwe chamotte pizzasteen te mogen halen bij een kennis van mijn man, (bedrijf in kachels) die deze voor mij precies op maat maakt voor mijn oven.
Ik ga er dus van uit dat het resultaat dan beduidend beter zal zijn.

Echter blijf ik twijfelen aan het meel.
Je leest zoveel verschillende meningen op het internet. Ik zag vanmiddag bij de Sligro een Farina staan speciaal voor pizza, wel 00. Zou het resultaat niet beter zijn, met zo'n soort bloem en de semola?

Daarnaast zie ik hier regelmatig staan, dan het deeg ook 2 dagen van te voren gemaakt kan worden. Echter las ik gisteren weer dat het deeg dan te veel gaat gisten en zuur kan worden...?

[ Bericht 0% gewijzigd door zijbaktgraag op 26-09-2012 13:37:22 (Typefout) ]
  † In Memoriam † woensdag 26 september 2012 @ 14:01:22 #153
91830 MaximusTG
pi_117271966
Waarom zou je het deeg in de oven laten rijzen, als je het vervolgens toch in de koelkast doet? Rijzen in de oven vind ik persoonlijk echt een onnodige stap.

Probeer die bloem van de Sligro dan gewoon eens. In principe komt tipo 00 pas tot zn recht in een houtoven, bij die temperaturen. Maar wie weet beval het je.

Deeg kan je inderdaad ook 2 dagen in de koelkast laten staan. Hoeveel het dan gaat gisten is natuurlijk afhankelijk van de temperatuur in de koelkast, en de beginhoeveelheid gist. Het zal altijd wel wat zuurder worden ja, maar dat is ook een deel van de smaak natuurlijk.
pi_117272465
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2012 14:01 schreef MaximusTG het volgende:
Waarom zou je het deeg in de oven laten rijzen, als je het vervolgens toch in de koelkast doet? Rijzen in de oven vind ik persoonlijk echt een onnodige stap.

Probeer die bloem van de Sligro dan gewoon eens. In principe komt tipo 00 pas tot zn recht in een houtoven, bij die temperaturen. Maar wie weet beval het je.

Deeg kan je inderdaad ook 2 dagen in de koelkast laten staan. Hoeveel het dan gaat gisten is natuurlijk afhankelijk van de temperatuur in de koelkast, en de beginhoeveelheid gist. Het zal altijd wel wat zuurder worden ja, maar dat is ook een deel van de smaak natuurlijk.
Ik laat het op die temperatuur in de oven rijzen, omdat ik dacht dat dat beter was.
Dan zou het deeg minder elastisch zijn en eenvoudiger uit te rollen...?
Vormen met de handen lukt me echt niet, en ik maak meestal grote plaatpizza's voor het hele gezin, en dan is uitrollen net iets eenvoudiger.

Okay dus dat type bloem is echt voor een houtoven, die reden had ik nog niet gevonden.
Merk jij veel verschil tussen frans krokant en de suprima plus?

Bedankt!
  † In Memoriam † woensdag 26 september 2012 @ 15:14:15 #155
91830 MaximusTG
pi_117274377
Als je het makkelijk wil kunnen uitrollen moet je het nadat je uit de koelkast haalt nog een tijdje gewoon op je aanrecht, met folie of zo afgedekt laten rusten. Het deeg kan dan 'ontspannen'.
Surprima plus hebben ze hier helaas niet. Alleen Surfina en Frans Krokant. Tussen die twee is Frans Krokant wel fijner.
pi_117275301
Okay, dan zal ik dat zeker proberen, dat eerst laten rusten alvorens het uit te rollen.

Ik heb nu net een nieuwe zak surprima plus gekocht, ik vond de surfina nl minder lekker voor pizza's. Ik gebruik surfina wel voor mijn biscuits, cupcakes, whoopies en wafels.
Als deze zak surprima op is zal ik de frans krokant zeker ook proberen.

Ben benieuwd naar het verschil met de steen zaterdag.

Bedankt voor je reacties!
  vrijdag 28 september 2012 @ 00:20:23 #157
374892 bobbee
Bob's House
pi_117338691
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2012 23:57 schreef dynamiet het volgende:

[..]

Kon ik ze maar voor dat bedrag vinden :(

Ik zie ze voor ongeveer 70 euro incl verzenden.
Nou, het kan ook mis gaan met een koopje. Ik heb hem hier staan en hij is echt helemaal nieuw. Alleen de steen is gebarsten tijdens transport en tijdens het opwarmen klapt de aardlek eruit! Iemand tips wbt de sluiting?
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_117344217
Geen idee, maar kun je 'm niet beter terugsturen?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  † In Memoriam † vrijdag 28 september 2012 @ 10:35:31 #159
91830 MaximusTG
pi_117344317
Tja, 2dehands neem ik aan he, garantie tot de deur.. Gewoon openschroeven, en controleren of er geen sluiting wordt gemaakt. Meer kan je niet doen he.
pi_117384004
Ja,natuurlijk van marktplaats...soms neem je de gok, kan ook goed aflopen en dan heb je hem voor weinig. Ik heb hem al opengemaakt. Kabels etc zien er prima uit!
Maar niemand heeft dus een goede tip, jammer!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  zaterdag 29 september 2012 @ 12:16:11 #161
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_117384505
Post dan eens een foto van het binnenwerk, misschien dat er voor ons wel wat te zien valt.
  dinsdag 2 oktober 2012 @ 22:59:51 #162
374892 bobbee
Bob's House
pi_117528486
Nou, ik heb het aankoopbedrag van 10 euro terug gehad en de verzendkosten voor mijn rekening genomen. Ik hou hem maar voor reserve onderdelen. Je weet maar nooit...
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_117649515
Okay, tijd voor poging 2. :)

Eerste was best lekker maar totaal niet rond, en kon ws ook nog wel knapperiger. Nou eens het recept uit de PDF proberen. En de steen ook echt helemaal bovenin de oven zetten!
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  zondag 7 oktober 2012 @ 21:10:58 #164
374892 bobbee
Bob's House
pi_117708072
Poging 2? Van vanavond? Foto's ! ;)
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_117712609
Heh, poging twee van pizza maken met mijn pizzasteen. Dit keer met recept #2. Heb 't deeg twee nachten in de koelkast laten staan.

Eerste keer vond ik de bodem maar zo-zo, maar met recept #2 is dat ook helemaal verholpen. Erg lekker! Foto's komen zo ja, heb ff ruzie met m'n Eye-Fi kaart. }:| En zo de laatste nog uit de oven halen en opeten.

Erg dunne bodem ook maar da's lekker. Dat is ook echt de bedoeling met dit recept neem ik aan/hoop ik?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  † In Memoriam † zondag 7 oktober 2012 @ 22:21:08 #166
91830 MaximusTG
pi_117712949
:7 uiteraard is ie lekker :7 . Hmm, erg dun is ook niet per se de bedoeling. Dat komt denk ik omdat je het deeg twee dagen in de koelkast hebt laten staan. Dat is prima hoor, wordt het deeg idd smaakvoller van, maar het verliest wel een deel elasticiteit. Wat je kan doen is het deeg bij het uit de koelkast halen nog een keer opbollen. En het dan laten staan tot het weer gerezen is.
Of het gewoon voorzichtiger uitrekken? Het is natuurlijk afhankelijk van hoe ver je het uitrekt hoe dun de pizza wordt.

Maar goed, hoe dun is erg dun in jouw optiek ;)?
pi_117716307
:) Nou, de eerste keer was het hooguit een millimeter. Derde pizza was wel weer wat dikker. Qua bodem was die ws de best. Qua dekking de eerste. :D

Eerste:


Derde:


Ook qua vorm ging het dit keer beter. Toen ik het een paar weken geleden voor het eerst deed, was de eerste pizza driehoekig. :')
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_117720781
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2012 23:25 schreef LintuxCx het volgende:
:) Nou, de eerste keer was het hooguit een millimeter. Derde pizza was wel weer wat dikker. Qua bodem was die ws de best. Qua dekking de eerste. :D

Eerste:
[ afbeelding ]

Derde:
[ afbeelding ]

Ook qua vorm ging het dit keer beter. Toen ik het een paar weken geleden voor het eerst deed, was de eerste pizza driehoekig. :')
Ziet er mooi uit!
  maandag 8 oktober 2012 @ 10:28:57 #169
130803 Gripper
Get a grip
pi_117723785
Gisteren 1 grote teleurstelling met Pizza maken :'(
Had een tijdje geleden een pakket gekregen op een feestje, met allemaal itali spul: olie, kruidjes, een houten pizzaschep, wijn, en ook een pak pizzadeeg van een ouderwetse korenmolen.

Deeg was al voorzien van desempoeder, wat suiker en zout, en verder alleen water en wat gedroogd gist toevoegen. Goed gerezen, maar toen ik er bodems van wilde maken gedroegen die zich ongeveer als een te oud duizend dingen doekje, met evenzoveel gaten erin.

Uiteindelijk alle gaten maar bedekt met plakjes salsicchio :')
Dikke, kleffe bodem, alleen de smaak was ok.

Dat vraagt om een herkansing later deze week! :P
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Frysln hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_117766113
@Selestha: Dank! :)

quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2012 10:28 schreef Gripper het volgende:
Uiteindelijk alle gaten maar bedekt met plakjes salsicchio :')
Dikke, kleffe bodem, alleen de smaak was ok.

Dat vraagt om een herkansing later deze week! :P
Even een steen halen! :P
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_117779640
Na bijna alle delen van dit topic te hebben gelezen hebben mijn vriend en ik een Bestron pizzaoven aangeschaft. Vorige week de hele week pizza gegeten. De eerste pizza was op zich best lekker, maar de pizza's daarna werden steeds slechter.
Het probleem was eigenlijk:

We hadden het deeg zo dun uitgerold, daarna op de spatel gelegd, daarna (licht) belegd.
Maar om de pizza van de spatel af te halen en dan op de steen te krijgen... das onmogelijk!!!!


Hoe doen jullie dat? De pizza hebben we ook al wat dikker gelaten, of de onderkant met heel veel bloem bestoven, de spatels ingesmeerd met het bloem. Maar dat is echt heel smerig!

Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft, want zaterdag komen er vrienden eten, en dan willen we even flink indruk maken met onze pizzaoven, hahaa.
pi_117781337
Semolina aan de onderkant
  † In Memoriam † dinsdag 9 oktober 2012 @ 17:47:40 #173
91830 MaximusTG
pi_117781480
Jep, dat werkt het beste. Je kan gewoon zo'n pakje halen:



Gewone bloem is trouwens ook prima hoor, maar dan moet je niet teveel gebruiken nee.
pi_117782094
Ahhhh ja? Dus jullie merken ook echt verschil met gewone bloem en dat semolina?
Ik ren gelijk naar de winkel, en ga het morgen uitproberen!!! Super benieuwd!!!!
Thanx voor de tip, meer tips zijn natuurlijk ook welkom!
pi_117783081
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2012 18:04 schreef monique1980 het volgende:
Ahhhh ja? Dus jullie merken ook echt verschil met gewone bloem en dat semolina?
Ik ren gelijk naar de winkel, en ga het morgen uitproberen!!! Super benieuwd!!!!
Thanx voor de tip, meer tips zijn natuurlijk ook welkom!
Is wat grover, dus het rolt makkelijker.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')