abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:03:45 #1
287925 2Happy4U
Ecchi Shiyou
pi_114882798



Welkom in het FOK! anime en manga topic!

Laat je niet afschrikken door de slowchat, als je vragen hebt kun je die hier altijd kwijt. ;)



Anime(aa-ni-mee) is de Japanse variant (dus Japanse uitspraak op het Engels animation) op onze Westerse tekenfilm. Het mag dan wel getekend zijn, maar anime gaan vaak veel dieper dan de tekenfilms die je hier op TV ziet. Hetzelfde geldt voor Manga (wat o.a. "onbeheerste of willekeurige kwaststreken" betekend).
Door veel mensen die niet bekend worden deze termen echter in verband gebracht met seksueel getinte onderwerpen(hentai, wat eigenlijk pervers betekent in het Japans) of onze (kinderlijke, dus kodomo) series.
Hierdoor heeft dit onderwerp een slechte reputatie bij een aantal mensen.

Anime en manga kun je onderverdelen in verschillende leeftijd categorie. De twee grootste zijn "Shonen" en "Shoujo".
Hiernaast heb je meerdere kleine (sub-)genres, zoals "Josei", "Seinen". Elk (sub-)genre snijd een ander onderwerp aan, dus er zou in principe voor iedereen iets tussen moeten zitten.

Gericht op jonge jongens (Shonen,leeftijd ~12-20/25 jaar): dit is over het algemeen het meest bekeken genre. De meeste mensen beginnen met de bekende series uit dit gedeelte.
De series zijn meestal gericht op actie en humor. De bekende series Bleach, Naruto en Fullmetal Alchemist vallen bijvoorbeeld in dit gedeelte.

Gericht op jonge meisjes (Shoujo,leeftijd ~12-20/25 jaar): dit onderdeel behandelt meestal het (meer) dramatische gedeelte, en bevat veel romantiek.
Meestal is het hoofdpersoon in een van deze series een vrouw (of meisje natuurlijk). Een aantal voorbeelden zijn Sailor Moon, Cardcaptor Sakura en Fruits Basket.

Gericht op de volwassen vrouw (Josei,leeftijd ~20/23/25-70/80+ jaar): deze bevatten globaal dezelfde thema's als de "Shoujo"-series, maar dan iets serieuzer en realistischer uitgevoerd.
Onder andere de series Nana, Paradise Kiss en Honey and Clover zijn voorbeelden hiervan

Gericht op de volwassen man (Seinen,leeftijd ~20/23/25-70/80+ jaar): dit genre is heel divers en er zit veel afwisseling in, van avant-garde tot erotiek. Deze series hebben vaak een serieuze ondertoon.
Een aantal populaire series zijn Elfen Lied, Ghost in the Shell en Black Lagoon.

Gericht op jonge kinderen (Kodomo,leeftijd 0-12 jaar): Hello Kitty, Pokemon en Hamtaro - dit spreekt voor zich.

Gericht op de jong volwassen vrouw (Yaoi/shounen-ai): dit genre gaat over homoseksuele relaties tussen mannelijke figuren. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Junjou Romantica en Gravitation.



De makkelijkste manier is de taal leren door middel van een cursus of ervaring. Als je daar geen zin in hebt (of daartoe niet in staat bent) kun je fansubs kijken. Fansub-groepen (zoals Dattebayo) nemen "raw"-versies op van de Japanse TV, vertalen deze en voegen ondertitelingen toe. Vaak geven de groepen extra informatie zodat het voor de kijker beter te begrijpen is (typische Japanse dingen worden uitgelegd).

Er zijn verschillende soorten groepen die animes ondertitelen, daarom zijn er verschillende in de gebruikte lettertypen, tekstopmaak of vertalingen. Verder zijn er twee soorten, de "speedsubbers" en de "qualitysubbers".
Zoals de namen doen vermoeden brengen de "speedsubbers" snel hun aflevering (of hoofdstuk) uit (waardoor het kan zijn dat deze van mindere kwaliteit is), en de "quality-subbers" nemen de tijd en leveren vaak beter werk af.

Het verschil tussen speedsubbers en qualitysubbers wordt steeds kleiner. Vaak hebben de meeste speedsubbers ook kwaliteit die niet onder doet voor die van qualitysubbers. Dit onderscheid is eigenlijk meer iets van vroeger en wordt tegenwoordig niet meer zo gemaakt.



Fansubs worden uitgebracht op verschillende sites, om deze te vinden kun je altijd even Googelen of op (de grotere) P2P-sites zoeken. Ook kun je via IRC downloaden. Een guide daarvoor is gemaakt door Robin007bond en kun je hier vinden.

Links vragen doen we niet in dit topic (omdat het niet in alle gevallen legaal is), maar als je er echt niet uit komt kun je altijd een van de mensen hier een PM/DM sturen.

Waarom zijn (sommige) fansubs illegaal?
Anime worden steeds populairder in andere landen, waardoor er vaker licenties opgekocht worden. Dit betekent dat de afleveringen officieel niet verspreid mogen worden (zonder toestemming).
Dit gebeurt niet bij alle series, maar meestal bij series die bekendheid verkrijgen in het westen waardoor een westerse uitgever de licentie koopt om hieraan te verdienen.

Ik kan de fansubs niet afspelen, wat moet ik doen?
Waarschijnlijk heb je niet de goede codes die nodig zijn om de formaten af te spelen. Het CCCP-Project is een (gratis) pakket speciaal ontwikkeld voor anime, probeer deze eerst te downloaden.
VLC speelt ook nog eens alles af(ook Blu-Ray Disk/BD)! :D
Let er wel op dat deze speler achterloopt op het CCCP Codec Pack en niet speciaal is ontwikkeld met anime in het achterhoofd.



Huidig seizoen
Klik voor de vergroting!
Zomer 2012



2007 | Winter | Spring | Summer | Fall
2008 | Winter | Spring | Summer | Fall
2009 | Winter | Spring | Summer | Fall
2010 | Winter | Spring | Summer | Fall
2011 | Winter | Spring | Summer | Fall
2012 | Winter | Spring | Summer | Fall



Aziatische drama's Deel 2
Een topic over Aziatische drama series, voornamelijk over J-drama. Als je een keer geen zin hebt in anime moet je het hier een keer proberen.

Japans. [Deel 2]
Altijd al een beetje Japans willen leren? Dan is dit hét topic voor jou

Japanse cultuur enzo :D
Vragen over de Japanse Cultuur? Stel ze hier!

Japan #24
Dingen die je echt moet doen (mocht je naar Japan gaan).

Zelf sushi maken deel VII
Gerechten

[Animé] Meld hier dat er een nieuwe EP uit is 3
Hier word het gemeld als er nieuwe afleveringen uitgebracht worden.

Anime/mangaseries verkiezingstopic 2008 - Deel 4
Je wil iets nieuws zien maar weet niet wat? In dit topic vind je welke series het populairst waren op FOK!

Het grote anime/manga Meet topic 2012
Een anime/manga meet.

[Anime] Bleach #9: Bankai. Senbonzakura Kageyoshi
[Anime&Manga] Naruto #19
[ANIME] One Piece



Animees
Nederlandstalig blog met reviews over lopende animeseries en (soms) meer!

Anime News Network (ANN)
Nieuws over anime, hier staan ook beschrijvingen van series en handige lijstjes van goede anime.

Animeinfo.com
Hier vind je alle informatie over een anime die jij zoekt.

Anidb.net
De anime-database.

Anime Planet
Hier kun je een aantal aanraders zoeken (anime).

Anime Recommendations
Een wiki vol met aanraders. Er zit altijd wel wat tussen!

My Anime List (MAL)
Houd je eigen anime- en mangalijst bij! Bekijk andere lijsten en geef je oordeel over anime en manga! Er is zelfs een FOK! groep op MAL, deze vind je hier!

Sommige topicmeubels hebben hun eigen MyAnimeLists (MALs), waar je kunt zien wat zij gekeken hebben en wat ze leuk vinden! De links staan hieronder:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wil jij je eigen MAL er ook bij? Verander de wiki of post het even in het topic, er is vast wel iemand die het voor je kan doen :)

Voorgaande delen

Topicreeks: Het grote anime/manga topic

------------------------------------------------------------

Veel mensen plaatsen lukraak afbeeldingen en illustraties in dit topic om hun powerlevel te tonen. Aangezien dit de laatste tijd nogal wat problemen oplevert hier een kleine guide, waarvan de basis is ontsprongen aan het intellect van outcast_within.

1. Plak niet zomaar lukraak de directe URL van de afbeelding. Dit heet hotlinking en kost bandbreedte aan de kant van de host. Sommige sites als Random Curiosity worden veel gehotlinked en hebben besloten om dit tegen te gaan. Het gevolg voor jouw afbeelding is dat wij slechts een placeholder te zien krijgen met de boodschap dat hotlinken niet toegestaan is.

2. Om ons wel jouw gevatheid te tonen is het beter om de afbeelding te rehosten. Dat wil zoveel zeggen als upload jouw afbeelding naar een andere site of database en link vanaf die locatie. Kost de originele host van de afbeelding minder bandbreedte en garandeert dat wij jouw afbeelding kunnen zien. Er bestaan een aantal van dergelijke sites, zoals Imgur of Photobucket. Als je een eigen site hebt kan je natuurlijk ook vanaf die locatie rehosten.

------------------------------------------------------------

IRC Slowchat
#fokanime op irc.tweakers.net
Download Mirc of xchat
------------------------------------------------------------

Degene die het laatst post in dit topic moet een nieuw topic aanmaken, en deze (als dat kan) bijhouden zolang deze open is.
De OP is hier te vinden.
Klik boven op de tab 'Bewerken' en kopiëer deze versie in verband met incorrecte weergave!
Women with dicks and weak men with vaginas.
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:05:34 #3
343755 Mauskoekwaus
Spreekt voor zich toch?
pi_114882826
Dikke faal in de TT bro :'(
''I came here to kick gum and chew ass, and I'm all out of gum!''
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:05:47 #4
287925 2Happy4U
Ecchi Shiyou
pi_114882830
quote:
9s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 03:05 schreef Klipnap het volgende:
TT faal ;(
De titel is:
[ afbeelding ]
zonder spatie? ;(

ik ben nog maar weeaboo in training :'(
Women with dicks and weak men with vaginas.
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:06:48 #5
343755 Mauskoekwaus
Spreekt voor zich toch?
pi_114882847
Steins;Gate
''I came here to kick gum and chew ass, and I'm all out of gum!''
pi_114882852
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 03:05 schreef 2Happy4U het volgende:

[..]

zonder spatie? ;(

ik ben nog maar weeaboo in training :'(
En na de s :6

Mayuri maakt je af.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:08:21 #7
287925 2Happy4U
Ecchi Shiyou
pi_114882867
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 03:07 schreef Klipnap het volgende:

[..]

En na de s :6

Mayuri maakt je af.
[ afbeelding ]
oh dacht er eigenlijk nog wel aan :') excuses voor mijn slaapgebrek

wie is hier een goede leraar(es)? :@
Women with dicks and weak men with vaginas.
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.
pi_114882887
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 03:08 schreef 2Happy4U het volgende:

[..]

oh dacht er eigenlijk nog wel aan :') excuses voor mijn slaapgebrek

wie is hier een goede leraar(es)? :@
Kurisutina natuurlijk. Maar ze kan geen weeabootaal.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:13:51 #9
287925 2Happy4U
Ecchi Shiyou
pi_114882939
quote:
10s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 03:10 schreef Klipnap het volgende:

[..]

Kurisutina natuurlijk. Maar ze kan geen weeabootaal.
[ afbeelding ]
heuj ik weet wat tsundere is, eerste stap op de weeaboo-trap :@

Andere series in de trant van Death Note en Steins;Gate?
Ook had ik Engelse vertalingen gekeken van Death Note, nog half zo slecht nog niet. Maar ik stoor me dan ook aan die hoge stemmetjes van die vrouwen daar :')
Women with dicks and weak men with vaginas.
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:14:00 #10
246140 Klipnap
Petrowh <3
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:14:56 #11
287925 2Happy4U
Ecchi Shiyou
pi_114882955
quote:
10s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 03:14 schreef Klipnap het volgende:
Ok ik hou op met gifspam :N
niets mis mee
Women with dicks and weak men with vaginas.
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:17:31 #12
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_114882990
* Quotidien hallo
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:18:14 #13
287925 2Happy4U
Ecchi Shiyou
pi_114882998
quote:
19s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 03:17 schreef Quotidien het volgende:
* Quotidien hallo
hallo
Women with dicks and weak men with vaginas.
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:19:51 #14
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_114883013
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 03:18 schreef 2Happy4U het volgende:

[..]

hallo
net een goeden filmpjen gekeken nu eigenlijk moet ik slapen maar niet moe
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:20:23 #15
287925 2Happy4U
Ecchi Shiyou
pi_114883015
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 03:19 schreef Quotidien het volgende:

[..]

net een goeden filmpjen gekeken
welk?
Women with dicks and weak men with vaginas.
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:21:01 #16
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_114883019
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 03:20 schreef 2Happy4U het volgende:

[..]

welk?
never back down 2
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:21:32 #17
246140 Klipnap
Petrowh <3
pi_114883026
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 03:19 schreef Quotidien het volgende:

[..]

net een goeden filmpjen gekeken nu eigenlijk moet ik slapen maar niet moe
Ik ben wel moe.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:22:03 #18
287925 2Happy4U
Ecchi Shiyou
pi_114883032
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 03:21 schreef Quotidien het volgende:

[..]

never back down 2
lijkt mij niets
Women with dicks and weak men with vaginas.
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:22:09 #19
287925 2Happy4U
Ecchi Shiyou
pi_114883034
quote:
9s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 03:21 schreef Klipnap het volgende:

[..]

Ik ben wel moe.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
uguu~? :3
Women with dicks and weak men with vaginas.
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:22:34 #20
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_114883039
wat is kyun
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:22:59 #21
287925 2Happy4U
Ecchi Shiyou
pi_114883044
Women with dicks and weak men with vaginas.
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:24:15 #22
287925 2Happy4U
Ecchi Shiyou
pi_114883063
wat vinden jullie van mijn ondertitel?
Women with dicks and weak men with vaginas.
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:24:20 #23
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_114883064
quote:
ik ga dat niet kijken sorry
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:24:33 #24
287925 2Happy4U
Ecchi Shiyou
pi_114883067
kutjapanse tekens werken niet
Women with dicks and weak men with vaginas.
Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 03:24:48 #25
246140 Klipnap
Petrowh <3
pi_114883073
quote:
Ah, je vordert.
Maar je bent nog lang niet klaar om je vader te verslaan. Houd moed, jonge Weeaboo, en gebruik de Force.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')