lipper | woensdag 11 juli 2012 @ 12:49 |
Mijn vriendin en ik gaan over 2 weken naar zweden om een week te kanoën. Tijdens die tocht gaan we wildkamperen in het bos of langs het water. In zweden mag je nog een kampvuur maken. (niet overal) We zijn op zoek naar leuke recepten met eten dat geen koeling nodig heeft. We nemen ook een gaspitje mee. Zijn er mensen met leuke ideeen? | |
kirsten. | woensdag 11 juli 2012 @ 12:51 |
KNAKWORSTJES | |
Paralectic | woensdag 11 juli 2012 @ 12:52 |
Zonder koeling wordt het lastig, plaatselijke slacht? Of twee weken groenvoerl ![]() | |
Cracka-ass | woensdag 11 juli 2012 @ 12:52 |
Tof idee zeg! | |
Red_85 | woensdag 11 juli 2012 @ 12:55 |
Meel en gist in vooraf gewogen zakjes. kun je brood maken op een stokje boven het kampvuur. Water heb je toch zat als je gaat kanoën. | |
lipper | woensdag 11 juli 2012 @ 12:59 |
Ja in brooddeeg verstoppen en dan even boven het vuur. Brood kan gebakken worden in een pan trouwens! | |
lipper | woensdag 11 juli 2012 @ 13:01 |
We kunnen het water uit de meren drinken dus er kan best een hoop gedaan worden. En ik ga maar 7 dagen. | |
dr.Bellows | woensdag 11 juli 2012 @ 13:04 |
Vers konijn, wel zelf strikken.... | |
Svlad_Cjelli | woensdag 11 juli 2012 @ 13:15 |
Ingeblikte bami | |
Deetch | woensdag 11 juli 2012 @ 13:18 |
Zelf vissen, zoetwater vis is namelijk nooit giftig. Vlees wordt lastig tenzij je met blikken knakworsten wilt gaan kanoen. Evt vacuumverpakt vlees maar dan eet ik zelf liever vegetarisch. Ideaal reisvoer is couscous, vis in blik ev verder moet je maar zien wat je kunt vangen. Lang houdbare groente is kool, komkommer, paprika. Meel/gist zakjes werkt ook goed. Ik zou niet te gauw wilde besjes/plantjes gaan verzamelen want je weet het maar nooit (http://www.imdb.com/title/tt0758758/) | |
Deetch | woensdag 11 juli 2012 @ 13:19 |
Oh en vergeet niet DEET oid mee te nemen en een vliegennet geschikt voor Zweedse knutjes. | |
StormS.A | woensdag 11 juli 2012 @ 13:31 |
kampvuur eten ![]() | |
lipper | woensdag 11 juli 2012 @ 13:35 |
Nee bah, de nasi variant is wel lekker, en gaat ook mee! | |
lipper | woensdag 11 juli 2012 @ 13:40 |
Zit al in de ton | |
ieniminimuis | woensdag 11 juli 2012 @ 14:10 |
soep uit blik, tamme kastanjes poffen (hebben ze er waarschijnlijk niet), aardappels poffen, macaroni. Zoek op internet ff lekker recept op voor thee van o.a. grove dennen naalden. Voor de rest zou ik toch maar ff een plantengidsje kopen voor daar. Er is namelijk genoeg lekkers te vinden in de natuur. Dan geld natuurlijk wel de regel; als je het niet vertrouwd niet doen! Owh en als je in een gebied bent met veel wild en er staan teveel planten van een bepaald soort dan weet je eigenlijk al dat het niet te eten is, dan wel giftig is. Trust me, reeën en herten zijn kieskeurige eters. | |
FutureFairytale | woensdag 11 juli 2012 @ 14:29 |
Soep uit blik en noodles. | |
Svlad_Cjelli | woensdag 11 juli 2012 @ 14:30 |
Pannenkoekenmix in zo''n plastic fles waar je alleen nog water bij hoeft te doen. ![]() | |
gosschalks | woensdag 11 juli 2012 @ 14:30 |
Ragout met rijst, en dat alle dagen! Goedkoop, voedend en makkelijk te bereiden. | |
Deetch | woensdag 11 juli 2012 @ 14:56 |
Het moet wel een [CUL] topic blijven en geen [ ![]() | |
lipper | woensdag 11 juli 2012 @ 15:05 |
Ik ben meer op zoek naar wat originele recepten. Indd een hoop ga ik met water maken maar bijvoorveeld gegrilde paprika(kun je wat langer bewaren) | |
Sjaam | donderdag 12 juli 2012 @ 12:31 |
pasta (sowieso houdbaar) en dan met dingen die ook houdbaar zijn zoals gegrilde paprika, vis uit blik of droge worst, uitje, knoflookje, wat kruiden... Pannenkoeken! (met houdbare melk dan uiteraard of kant en klaar waar alleen water bij moet) Blikjes smeerleverworst voor op je zelf gebakken brood zijn trouwens ook goed houdbaar en nog best lekker. En ik vind Smac ook best te eten als je het bakt en door je spagettisaus doet (maar dit is volgens mij strafbaar om te zeggen in Culinesse dus pas op) | |
Koningin | donderdag 12 juli 2012 @ 12:35 |
Ik weet wel een leuke snack: snijd een banaan in de lange weg in (niet helemaal door), vouw hem iets open en doe er wat hagelslag in. Verpak in aluminiumfolie en leg dit in of op het vuur (liefst niet helemaal in de vlammen). Kan ook als het vuur nog wat gloeit. Als het een tijdje heeft gelegen, kun je het lekker uitlepelen, de hagelslag is lekker gesmolten. | |
lipper | donderdag 12 juli 2012 @ 13:06 |
Ik denk dat ik deze ga kopen en meeneem op vakantie http://rokenenkoken.nl/in(...)d=16&aid=139&lang=NL | |
Red_85 | donderdag 12 juli 2012 @ 13:31 |
Vlees lastig? Denk eens aan droge worst (fuet, saucisson en salamino cacciatore), rauwe ham, beef jerky. Genoeg vleessoorten te bedenken die lang goed blijven buiten de koelkast. Meesterlijk tijdens dit soort tochten, uit ervaring | |
Red_85 | donderdag 12 juli 2012 @ 13:36 |
Pasta neem ik niet mee. Veel te veel ruimte voor. Bij penne achtig vervoer je meer lucht dan energie en spaghetti neemt te veel plaats in. Te groot. Oew, niet eens over nagedacht, maar dit is wel een goede op veldtochten. kant en klare pannenkoekmix. Zeg nou t niet te hard, doe het in spoilers of in t klein. Als Piet het ziet wil hij je standrechtelijk executeren. Ik eigenlijk ook maar je bent al schuldbewust zie ik ![]() | |
Angst | donderdag 12 juli 2012 @ 13:39 |
pasta neemt relatief juist niet zoveel ruimte in, omdat het uitzet als je het kookt... Ik eet het sueprvaak met kamperen. blikje tonijn, blikje tomatenpuree, en iets van groente (desnoods ook uit blik). Ik denk dat als je eten wil meenemen voor een hele week, het sowieso veel ruimte inneemt. Rijst meenemen uiteraard, dat kan je overal bij eten. Marshmallows moet je uiteraard ook meenemen ![]() | |
Specularium | donderdag 12 juli 2012 @ 13:41 |
Ik heb vroeger weleens kampvuur gegeten. | |
Merel1808 | donderdag 12 juli 2012 @ 13:56 |
Bij de Aldi kun je vacuüm verpakte Bratkartoffeln mit Zwiebeln kopen, niet het meest culinaire, maar het neemt heel weinig ruimte in en als je het bakt is het serieus best lekker ![]() En je zou ook aardappelpureepoeder mee kunnen nemen, waar alleen water bij hoeft? | |
Red_85 | donderdag 12 juli 2012 @ 13:57 |
No way dat ik penne of rigatone ga meenemen in mijn rugtas. Lucht is wat je dan vervoerd. Hol van binnen. | |
Angst | donderdag 12 juli 2012 @ 14:01 |
spaghetti dus, en geen zorgen maakt dat het breekt, want dan kan je het nog steeds eten | |
FutureFairytale | donderdag 12 juli 2012 @ 14:40 |
Vergeet geen peper, zout en nog wat kruiden/smaakmakers! | |
Weltschmerz | donderdag 12 juli 2012 @ 14:59 |
Volgens mijn slager kan gerookt spek ook helemaal niet bederven, alleen maar uitdrogen. Zover komt het bij mij nooit. Edit: Dit gaat wel om gerookt spek, niet om gepekeld spek van de super met een boel water erin. [ Bericht 6% gewijzigd door Weltschmerz op 12-07-2012 15:06:50 ] | |
Sjaam | donderdag 12 juli 2012 @ 16:39 |
vind juist dat het weinig ruimte inneemt (spaghetti dan) omdat je er natuurlijk vaker van kan eten... Het spijt me | |
Erasmo | zaterdag 14 juli 2012 @ 15:45 |
Is dat niet wat groot om mee te nemen in een kano? Er zijn daar stenen genoeg te vinden waar je je pannetje op kan zetten. Voor de rest kun je van die houdbare lupackburgers meenemen. En corned beef ![]() ![]() | |
CafeRoker | zaterdag 14 juli 2012 @ 15:51 |
Zoals hierboven al gezegd, bloem en gist. Brood bakken ![]() Als je het meeneemt kun je daar het beste van die zipper-zakjes van Toppit voor gebruiken. Die lijken op van die dichtdrukstrip-zakjes maar in plaats daarvan zit er een soort rits op waarmee je ze dichtmaakt. Die zijn echt 100% lucht en waterdicht, vooral bij bloem is dat echt belangrijk. | |
littledrummergirl | zaterdag 14 juli 2012 @ 16:21 |
aldi verkoopt een soort vacuüm verpakte bbqworsten die niet in de koeling hoeven ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 14 juli 2012 @ 16:43 |
Wenn ich das Wort Smac höre ... entsichere ich meinen Browning | |
Ajacied422 | zaterdag 14 juli 2012 @ 19:56 |
Wie heeft er al eens kampvuur gegeten? | |
stavromulabeta | zondag 15 juli 2012 @ 12:41 |
Inderdaad, gewoon een keer de Aldi en de Lidl doorlopen. Die hebben allerlei oneindig houdbare levensmiddelen. Om te kamperen haal ik bij de Lidl meestal van die zakjes met rijstmaaltijden, niet zo lekker en voedzaam als die van de Bever, maar wel een factor 5 goedkoper. | |
Bombshell | zondag 15 juli 2012 @ 12:49 |
Even buiten het eten om maar wat een geweldig idee voor een vakantie! Lijkt me zeer avontuurlijk. | |
NorgeT | zondag 15 juli 2012 @ 14:11 |
Altijd als ik naar Scandinavië ga laat ik vlees inblikken bij een slager hier in Nederland. Smaakt prima ![]() Verder hebben we altijd een Visklem mee. Ideaal om afbakbroodjes in af te bakken (lekker met kruidenboter: ![]() Natuurlijk ook handig om vis of vlees mee te grillen ![]() Daarnaast is Groninger droge worst ook altijd lekker om mee te nemen | |
lipper | zondag 15 juli 2012 @ 14:27 |
Vandaag alvast wat spullen gehaald. Dit hebben we al in huis: 4 blikken knakworsten 2 blikjes smac 8 pakjes noodles 3 stegeman worsten (cervelaat, salami, chorizo) 4 rookworsten 4 pakjes hamburgers Suiker/kruiden/koffie/thee 2 rollen aluminiumfolie Bouillonblokjes Blikje zalm Fruitrepen. Olijfolie Voorlopig hebben we worst genoeg ![]() We komen geen plek tegen waar we weer spullen kunnen kopen dus we willen wel genoeg bij ons hebben. | |
lipper | zondag 15 juli 2012 @ 14:34 |
Die klem heb ik toevallig gisteren gekocht voor de hamburgers, en van die lange prikkers met een handvat. Daar willen we die broodjes mee maken. Maar waarom neem je een betonhamer mee? [ Bericht 2% gewijzigd door lipper op 15-07-2012 14:39:23 ] | |
NorgeT | zondag 15 juli 2012 @ 15:00 |
Betonhamer? Klauwhamer met rechte klauw ![]() Handig om rotspennen de grond in te rammen. Zeker niet lichtgewicht, maar aangezien we toch met de auto waren .. Klein kloofbijltje is trouwens ook handig om mee te nemen | |
lipper | zondag 15 juli 2012 @ 16:17 |
Nee is een hetonhamer, die punt is om beton weg te hakken. Ik neem een klapzaagje mee ipv een kloofbijltje. Wat voor vis heb jij daar gevangen? We gaan niet over snelstromend water geloof ik, dus geen zalm (denk ik) | |
RadioSlut | zondag 15 juli 2012 @ 16:56 |
Zelf brood bakken ![]() | |
lipper | maandag 16 juli 2012 @ 12:27 |
Uiterraad, ik neem voor af gewogen zakjes brooddeeg mee. Ik heb ook nog bakjes gekocht die op het vuur kunnen voor aardappels bijvoorbeeld. | |
Deetch | maandag 16 juli 2012 @ 13:05 |
meel+gist mag ik toch hopen? Deeg gaat heel snel rotten. | |
lipper | maandag 16 juli 2012 @ 13:27 |
Indd, dat ga ik zaterdag voorbereiden | |
Molleman | maandag 16 juli 2012 @ 13:52 |
Ik zou zeggen, koop een Dutch Oven. | |
foxbow | maandag 16 juli 2012 @ 13:55 |
als je die troep maar mee terug neemt en niet ergens achterlaat! Verder zou ik een hengel meenemen ![]() ![]() | |
lipper | maandag 16 juli 2012 @ 14:21 |
Ik heb een 20l ton waar ik het eten in doe. Naarmate die leger wordt ga ik hem gebruiken als vuilniston. Omdat ik ook eten in de andere tonnen stop. Ik weet toch zeker dat ik geen paddestoelen ga plukken, dat lijkt me niet slim. Maar blauwe bessen ken ik wel! | |
NorgeT | maandag 16 juli 2012 @ 15:48 |
Je zou best gelijk kunnen hebben ![]() Wij zijn alles behalve serieuze vissers. Wel eens een hengeltje uitgegooid maar zelf nooit iets gevangen in zoet water. Wel kan ik je vertellen dat Zalm gegrild boven een kampvuurtje heerlijk is. ![]() | |
Sjaam | maandag 16 juli 2012 @ 17:20 |
Als je brood kan maken, kun je misschien ook wel zelf pizza maken? | |
Swiffer | maandag 16 juli 2012 @ 17:22 |
Ligt eraan wat je wil sjouwen blikvoer lijkt me wat te zwaar? De beefburgers van Unox zijn iig goed te eten. | |
lipper | maandag 16 juli 2012 @ 18:15 |
We gaan met een kano, dus we hoeven eigenlijk niet te sjouwen. De beefburgers heb ik ook al. Vandaag langs de slager geweest om te vragen of hij kan inblikken. Hij stelde voor om alles vacium te verpakken en in een koelbox meenemen in de auto en dan hebben we ongeveer 3 dagen vlees van de slager en daarna wil ik aan de hamburgers en worsten. Heeft iemand een leuk/lekker idee voor ontbijt? | |
NorgeT | maandag 16 juli 2012 @ 19:15 |
Ik weet niet hoe hoog je gaat zitten, maar koelbox koel houden met sneeuw/ijs kun je weken volhouden. Verder kun je er misschien aan denken om spullen in het water te hangen om koel te houden. Droge cornflakes/Muesli gaat er prima in ![]() | |
Zonnetje1981 | maandag 16 juli 2012 @ 19:17 |
Mooie trip heb je in het vooruitzicht. Ik heb geen tips, want geen ervaring, maar vergeet de blikopener niet ![]() | |
Weltschmerz | maandag 16 juli 2012 @ 19:27 |
Harde kaas kun je rustig meenemen. Zachte kaas hoeft in principe ook niet in de koelkast, maar kan wel erg vloeibaar worden. Verder heb je van die lekker industriele smeerkaas in kuipjes die in de super wel in de koeling ligt, maar die ongeopend daar niet in hoeft. Handige portie ook. Verder zou je voor het avondeten ook nog een verse kruidenboter kunnen maken van campingboter, en die dan door zo'n zakje aardappelpuree gooien, best lekker, en die kruidenboter blijft echt wel een tijdje goed. | |
Weltschmerz | maandag 16 juli 2012 @ 19:30 |
Je hebt daar inderdaad van die canvaszakken voor, heel ouderwets maar het werkt prima. | |
lipper | maandag 16 juli 2012 @ 20:53 |
Als het vacuum verpakt is met een extra waterdichte zak moey het toch ook goed zijn? | |
lipper | maandag 16 juli 2012 @ 21:41 |
Is een gouden tip, stond nog niet op de lijst | |
Zonnetje1981 | maandag 16 juli 2012 @ 22:08 |
Dus had ik stiekem toch een tip voor je ![]() | |
Bombshell | maandag 16 juli 2012 @ 22:13 |
Ik zou ook een fles wodka meenemen. | |
#ANONIEM | maandag 16 juli 2012 @ 22:26 |
Hengeltje mee. Met wormen of kunstaas vang je vooral baars. Soms een snoek (veel graten) en als je geluk hebt forel of zalm. Bosbessen zijn er in overvloed, en ook genoeg eetbare paddestoelen, zoals cantharellen of pied de moutons, maar dan moet je dat wel aandurven, alhoewel je je met cantharellen eigenlijk niet kan vergissen als je eenmaal weet hoe ze er uit zien. | |
HappyGirl91 | maandag 16 juli 2012 @ 23:47 |
Dat lust ik niet ![]() ![]() Eetbare paddestoelen lijkt mij wel een beetje een risico als je er geen kaas van gegeten hebt ![]() | |
mytec | dinsdag 17 juli 2012 @ 00:40 |
maar bessen net zo, heel veel soorten lijken op elkaar je moet echt precies weten wat voor plant het is en of het de goeie eetbare zijn. Ik zou toch meer hopen op visvangst ;-) | |
lipper | dinsdag 17 juli 2012 @ 12:49 |
Weet iemand een goed recept voor wit brood/stokbrood? | |
RandomMoron | dinsdag 17 juli 2012 @ 14:23 |
rijst kun je prima koken op het kampvuur met een groot blik tomaten en gedroogde worst enzo, krijg je superlekkere maaltijdsoep van. En marsmellows <3 Wat wij vroeger deden was een sinaasappel uithollen, vullen met een laagje cakemix, alufolie er omheen en op het kampvuur gooien! Dan had je een cakeje dat naar sinaasappel smaakte. Valt onder de hobo packs gok ik zo http://scoutingkookboek.blogspot.nl/p/alle-recepten.html | |
borbit | dinsdag 17 juli 2012 @ 14:28 |
supperlekker smaccies of ander merk ham uit blik. Lekker bakken met een beetje macroni, perfect voer! Als je je hier te goed voor voelt ben je gewoon een snob. Ik zou het ook zeker meenemen op trektochten, makkelijk en goedkoop. | |
Stansfield | dinsdag 17 juli 2012 @ 15:01 |
Hier heb je een heel kookboek voor buiten koken: http://www.qvist.nl/buiten-kookboek | |
Weltschmerz | dinsdag 17 juli 2012 @ 15:07 |
Je zou zeggen van wel, maar misschien kan de hardcore jaren 50 kampeerder met zo'n speciale zak ook zijn bier koelen in een stroomversnelling terwijl er allerlei roofzuchtige dieren bij proberen te komen. | |
lipper | dinsdag 17 juli 2012 @ 15:20 |
Huh? | |
Weltschmerz | dinsdag 17 juli 2012 @ 15:47 |
Dat was inderdaad niet zo duidelijk. Ik ken die dingen van een jaren 50 kampeeruitrusting, vandaar. Maar het idee is volgens mij dat je ze in de stroming hangt voor de beste koeling, en plastic kan nog wel eens scheuren denk ik. | |
Ai_KaRaMBa | dinsdag 17 juli 2012 @ 23:12 |
De stokbrooden, sinaasappelcakejes en marshmallows zijn al genoemd. Daarnaast is ook lekker boven een kampvuur: - Blokje kaas omwikkeld met ontbijtspek aan een spiesje boven het vuur roosteren (als snack) - Banaan (in schil) open snijden en blokjes chocola erin. Inpakken in alu-folie en in het vuur leggen tot de chocola is gesmolten (lekker toetje of ontbijt) - Gepofte aardappel - Een kommetje maken van aluminiumfolie, daarin naar smaak: rijst of aardappel, diverse groene, vlees of kip, kruiden en ruim 200 ml water (of ander vocht, als bouillon of witte wijn). Kommetje dichtvouwen en in het vuur zetten, en ca. 15 minuten laten koken (uit het vuur halen voor al het water is verdamt, anders wordt 't zwart ![]() - Als je een pan voor in/op het vuur meeneemt kun je ook een ei bakken/koken en hamburgers bakken. | |
lipper | woensdag 18 juli 2012 @ 10:05 |
http://www.jannekes.nl/brood/frans%20stokbrood.htm Zou dit recept geschikt zijn voor het kampvuur? @Weltschmerz Ik heb gisteren een koelbox gekocht zodat we meer verse dingen meen kunnen nemen. En later als alles minder word doen we er een vuilniszakje in en nemen we daarmee het afval mee. De eerste dag gaan we ook echt barbeuen, vandaar de koelbox. @Ai_karamba Die "rijstschaaltjes" klinkt leuk, die nemen we ook mee! Heeft iemand ervaring met grenscontroles en vlees? Volgens mij mag je het eigenlijk niet meenemen. Maar zouden ze controleren? | |
Ai_KaRaMBa | woensdag 18 juli 2012 @ 10:45 |
Volgens mij gaat dat stokbrood in een bakblik niet werken; de temperatuur is niet constant & egaal genoeg. Als je het bakblik in het vuur zet wordt het brood heel zwart aan de onderkant, en niet gaar aan de bovenkant. Het deeg kun je wel in een sliert om een stok heen wikkelen, en boven een vuur ronddraaien.![]() Voor wat betreft die "rijstschaaltjes", het concept heet een "hikebom": google geeft een hoop info & variatie tips! En grenscontroles mbt eten: daar is bij mij nog nooit moeilijk over gedaan (met uitzondering van een flesje water op het vliegveld) | |
Pietverdriet | woensdag 18 juli 2012 @ 10:56 |
Hardcore campeerders die met flessen of blikken bier gaan slepen? dacht het niet. | |
Weltschmerz | woensdag 18 juli 2012 @ 11:02 |
Daar heb je vast een punt. Laat ik het dan zo zeggen, ik was een keer kamperen met de ouderwetse kampeeruitrusting van een vader van de vakantiegenoot en daar zat dus zo'n waterzak bij. En die bleek heel geschikt om het bier te koelen op een stadscamping. | |
lipper | woensdag 18 juli 2012 @ 11:43 |
Ja we waren al van plan om het met een stok te bakken. Die hikebom ga ik vanavond even bekijken | |
henkde_j | woensdag 18 juli 2012 @ 11:58 |
Mocht je trouwens met de veerboot naar Zweden gaan. Je wordt zeker er uitgepikt door de douane als je als student zijnde in een Nederlandse auto rijdt ![]() | |
lipper | woensdag 18 juli 2012 @ 13:37 |
Jij had je boeken voor het raam liggen? | |
lipper | donderdag 19 juli 2012 @ 08:47 |
Menulijst Dinsdag: barbecue Woensdag: Nasi met ei Donderdag Gegrilde worstjes/hamburgers/groenten/aardappel Vrijdag: pannenkoeken Zaterdag: pasta met smac Zondag: soep met stokbrood. Dit is het geworden. En we gaan natuurlijk al die kleine dingen maken. | |
Erasmo | donderdag 19 juli 2012 @ 09:07 |
Oh en zorg ervoor dat je iets boven je vuur kan spannen als het regent. |