En ik bedoel maar...quote:
Yup, you didquote:Op woensdag 8 augustus 2012 18:15 schreef Bluezz het volgende:
Heb ik gedaan toch
Wat jammer van de hibiscus... hier staat ie (op stam) vol in blad en knoppen
Jawel, maar indirect. Door de vele regen raken de wortels wat beschimmeld. Dan kunnen de grote struiken/bomen niet meer genoeg drinken.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 22:49 schreef Nirak het volgende:
Het is maar vreemd weer, de planten snappen er niets meer van.. Hier liggen al verkleurde bladeren op de grond, en van de droogte kan het niet zijn...
Dit jaar trouwens schrikbarend weinig vlinders in de tuin...
De Hibiscus hier bloeit al een tijd.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 22:40 schreef Adelante het volgende:
De hibiscus hier staat volop in knop en bloem, maar is al zijn blad kwijt
quote:Op donderdag 9 augustus 2012 23:13 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik geloof niet dat ie het leuk vind
Ga je verhuizen, bluezzz, uit Bloemendaal?quote:Op vrijdag 10 augustus 2012 00:12 schreef Bluezz het volgende:
Hij laat zijn blaadjes heul erg hangen
Terwijl ik er echt heul veul water in had gegoten, lekkere stinkkoeiemestkorrels in had gedaan... nou ja we wachten het maar af.. verhuizen = stress, ook bij planten![]()
Al het eenjarig spul sproei ik dagelijks, het gras twee keer per week lang en dan meteen de vaste planten ff meequote:Op maandag 13 augustus 2012 11:19 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb even een vraag over het besproeien van je tuin. Nu het warm weer is met weinig tot geen regen moet je natuurlijk je tuin bijsproeien. Maar hoe veel en wanneer? Ik hoor/lees verschillende verhalen. Dat je bij veel sproeien 'luie' planten krijgen enz? En dat je beter smorgens kan sproeien ipv savonds. En moet het elke dag of om de dag?
Wat ik jullie ervaring met sproeien?
Nee joggie, alleen de vlinderstruik is verhuisd van de ene plek naar de anderequote:Op maandag 13 augustus 2012 19:08 schreef Adelante het volgende:
Ga je verhuizen, bluezzz, uit Bloemendaal?
Tnx voor de tip. Ik heb geen gras en vooral meerjarige planten. Dus die hoef ik niet elke dag te sproeien. Ik heb alleen wel vaste sproeiers in de tuin staan. Dus het is alles of niets.quote:Op maandag 13 augustus 2012 19:11 schreef Adelante het volgende:
[..]
Al het eenjarig spul sproei ik dagelijks, het gras twee keer per week lang en dan meteen de vaste planten ff mee
Dotty post hierboven een hortensia voor de derde keer in bloei.quote:Op maandag 20 augustus 2012 21:02 schreef Bluezz het volgende:
Hibiscus bloeit
En is het normaal dat de hortensia's weer uitlopers met bloemen erbij krijgen
Dacht het niet, maar ik zit ook te kijken naar een trosje blauwe bloemen. Het verroeste blikje heeft dus mooi geholpen.quote:Op maandag 20 augustus 2012 21:02 schreef Bluezz het volgende:
Hibiscus bloeit
En is het normaal dat de hortensia's weer uitlopers met bloemen erbij krijgen
Ja Bos Strandquote:Op donderdag 23 augustus 2012 21:54 schreef pascal_s het volgende:
Gaaf Bluezz!!
Woon je dichtbij een bos toevallig?
Hier ook nietquote:Op donderdag 23 augustus 2012 21:57 schreef kaasplankje het volgende:
Geen weps te bekennen deze zomer. Hier in ieder geval.
(wiki)quote:Wespen zijn belangrijke insectenbestrijders. Zo nam Schmitt in 1921 waar dat 300 - 400 werksters van de Duitse wesp in 6 uur 2500 vliegen van verschillende soorten tezamen met 650 tipuliden (langpootmuggen) en Culiciden (steekmuggen) in hun nest brachten. In een ander geval werden in 104 van de Duitse wespen afgenomen prooien 81 kamervliegen, 5 vleesvliegen, 1 kleine kamervlieg, 1 stalvlieg en 16 andere insectensoorten geteld.
Leuke info.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 22:20 schreef kaasplankje het volgende:
Ze zijn nieuwsgierig in het najaar en op zoek naar suikers. De werkers hunner taak de larven te voeden met voornamelijk insecten zit er op en ze gaan op zoek naar zoetigheid voor hun eigen voeding.Een wesp in het voorjaar is alleen op zoek naar eiwitten. Leg maar eens een boterham met ham buiten in de lente. Ze vreten het gewoon af.
[..]
(wiki)
Ja duidelijk herfst. Nieuwe knoppen gaan wel open, maar de bloemen zijn er snel klaar mee. Ben benieuwd of de recent gekochte andijvieplantjes nog wat worden.quote:Op donderdag 30 augustus 2012 23:41 schreef Adelante het volgende:
Begint langzaam herfst te worden in de tuin: blad verkleurt, bloemen zijn uitgebloeid, gras groeit minder snel...
Foto'squote:Op maandag 3 september 2012 23:15 schreef Bluezz het volgende:
Enoooorme blauwe hortensia's hier op Madeira
Wat voor papaver is het?quote:Op dinsdag 4 september 2012 17:37 schreef Gwywen het volgende:
Je kunt 't echt al voelen hè, dat herfstige, zelfs al is het overdag nog om te stikken zo warm.
Je ziet het aan de kruisspinnen maar anderhalve week geleden of zo voelde ik ineens een kille ondertoon in de lucht ook al was het warm, ineens wist ik: de zomer is voorbij.
Mijn planten beginnen nu ook heel langzaam af te takelen en geel te worden, op de sedums na natuurlijk want die moeten nog in bloei komen.
Op de Romke v.d Kaa-tuinscheurkalender stond vandaag een lijstje met 25 herfstplanten "die iedereen in zijn tuin zou moeten hebben", als jullie willen zal ik het overtikken.
Nog liefhebbers voor mij papaverzaden trouwens? Ik heb nog van niemand een PM gehad.
Deze.quote:Op dinsdag 4 september 2012 18:46 schreef Nirak het volgende:
[..]
Wat voor papaver is het?
Ik heb vorig jaar via MP van mensen overgenomen maar helaas niets van terug gezien dit naar..
Een bruiloft temidden van herfsttinten kan ook mooi zijnquote:Op donderdag 6 september 2012 12:32 schreef Dottey het volgende:
En ik wilde nog wel mijn bruiloft tussen de laatste bloemen in de tuin houden![]()
nog 3 weken en dan is er NIETS van over..
thanks.. alleen wilde wij graag bloemenquote:Op zaterdag 8 september 2012 09:07 schreef pascal_s het volgende:
[..]
Een bruiloft temidden van herfsttinten kan ook mooi zijn
Gefeliciteerd trouwens!
Als je het lijstje laat zien, zal ik nakijken of ze lekker lang bloeien.quote:Op dinsdag 4 september 2012 18:12 schreef Gwywen het volgende:
Het is een lijst van tuinjournaliste Val Bourne, die ooit een lijst van 100 tuinplanten heeft gemaakt voor ieder seizoen. (25 per seizoen dus). Geen idee of het planten zijn die lang doorbloeien. Ik heb mijn New Dawn roos ooit tot diep in november aan de bloei gehouden, pas toen er een laag sneeuw op lag gaf-ie het op, het zal dus ook wel aan de lokale omstandigheden en/of verzorging liggen.
1. Sedum telephium Purple Emperorquote:Op zaterdag 8 september 2012 22:48 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Als je het lijstje laat zien, zal ik nakijken of ze lekker lang bloeien.
Ja, alleen zijn planipes en oxyphyllus soorten bladverliezend. Ze hebben een prachtige paarsroze/geeloranje herfsttint. En dan die mooie vruchten er in met openklappende zaaddozen.quote:Op zondag 9 september 2012 21:29 schreef Gwywen het volgende:
Is Euonymus niet hetzelfde als kardinaalsmuts?
Paar foto's van de volkstuin van een paar weken terug, toen er nog wat blad aan de struiken zat.quote:Op maandag 3 december 2012 21:54 schreef Adelante het volgende:
Iemand nog iets te showen, behalve natte rotte zooi?
Ik ga er niks aan doen, ze groeit zoals ze groeit.quote:Op zaterdag 8 december 2012 15:09 schreef mongolio123 het volgende:
Mooie acertjes, alleen onderste mag wel wat vormsnoei gebruiken volgend jaar. Toepassen in maanden augustus / oktober, niet later.
ik heb deze ook ,zit jammer genoeg altijd vol met spinselrupsen. Dit jaar heb ik de vruchten kunnen redden door rigoreus delen met rupsen en eitjes af te snoeien in het voorjaar.quote:Op zondag 9 september 2012 21:33 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Ja, alleen zijn planipes en oxyphyllus soorten bladverliezend. Ze hebben een prachtige paarsroze/geeloranje herfsttint. En dan die mooie vruchten er in met openklappende zaaddozen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooi hé? Euonymus is wel een waardplant. Trekt de ziekte en beesten aan.quote:Op zaterdag 8 december 2012 17:28 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
ik heb deze ook ,zit jammer genoeg altijd vol met spinselrupsen. Dit jaar heb ik de vruchten kunnen redden door rigoreus delen met rupsen en eitjes af te snoeien in het voorjaar.
zijn er geen biologische middeltjes voor, of wellicht planten die je in de buurt kunt zetten die de rupsen weer weglokt, of afstoot?? Ik heb wel gemerkt dat je met op tijd en selectief snoeien kunt voorkomen dat de struik volledig kaalgevreten wordt, maarhet blijft een lapmiddelquote:Op maandag 10 december 2012 09:42 schreef mongolio123 het volgende:
Heb zelf 2 Euonymus phellomanus op stam, bladverliezend, maar altijd prachtig, heb ze dit jaar helemaal terug gesnoeid, één is weer een heel mooi vol exemplaar geworden, de ander bleef wat achter.
Maar ook hier, elk jaar weer rupsen, waar die krengen toch altijd vandaan komen.
Misschien via directplant?quote:Op woensdag 12 december 2012 16:54 schreef denB het volgende:
Ik zit met een vraag. Waar kan ik het best een kleine spar of ander soort online bestellen?
Mn vriendin in en ik wonen ver uit elkaar en willen samen een kleine kerstboom hebben vanwege het gevoel.
Ik wil de mijne daarna gebruiken om te oefenen als Bonsai indien dit mogelijk is. Ik zal de boom gewoon verzorgen gedurende de feest dagen en niet zoals de meeste hun echte boom dood laten gaan.
Dat hangt van de soort en kruising af die je aangeplant hebt, en de temperatuur.quote:Op zondag 6 januari 2013 12:36 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb eind december flink wat bollen in mijn tuin geplant. Dat is eigenlijk de eerste keer dat ik bollen gekocht heb. Wanneer zullen die ongeveer opkomen? Ergens in het voorjaar?
ok, gewoon rustig afwachten dus.quote:Op zondag 6 januari 2013 13:26 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Dat hangt van de soort en kruising af die je aangeplant hebt, en de temperatuur.
De lente is nog niet echt in zicht maar ik ga gewoon tóch posten hier.quote:Er is al 39 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |