Jammer van het boompje.quote:Op zaterdag 30 juni 2012 22:02 schreef Erasmo het volgende:
[ afbeelding ]
Het ding in de voortuin bloeitBoompje erachter heeft de winter helaas niet overleefd vrees ik
quote:Snoeien Akelei ( Aquilegia ). Knip na de bloei de uitgebloeide bloemstengels en het blad af. De plant zal niet voor een tweede keer gaan bloeien. Wel zullen er weer snel nieuwe, frisse bladeren verschijnen.
Akelei ( Aquilegia ) zaad. Wil je dat akelei zich uitzaait, laat dan de uitgebloeide bloemstengels staan totdat er zich zaaddozen gevormd hebben. Meestal in de maand juli zullen de zaaddozen openspringen. Het zaad zal zich dan spontaan verspreiden. Je kunt er ook voor kiezen om het zaad zelf te oogsten. Na juli kunnen de uitgebloeide bloemstengels afgeknipt worden.
Bedoel je dat maanzaad het zaad voor de papavers is ?quote:Op donderdag 5 juli 2012 15:26 schreef Teslynd het volgende:
Jaren geleden kocht ik een zakje maanzaad voor op het brood. Kan nog járen verder met dat zakje en met wat er nog vanzelf op komt.
ik haal bij mn azalea nooit bloemen eruit, hij bloeit volgend jaar toch pas weer, ik zie er het nut niet van in. Bij mij bloeit hij elk jaar prachtig.quote:Op donderdag 5 juli 2012 21:47 schreef SV-tje het volgende:
Ik heb 2 azalea's in pot. Hebben al een enorme bloemenzee opgeleverd, maar zijn nu uitgebloeid. Nu haal ik bij andere planten altijd de uitgebloeide bloemen eruit. Maar bij de azalea zijn dat hele trossen hoe moet ik dit aanpakken? Onder het trosje afknippen?
Brugmansia? Datura?quote:Op vrijdag 6 juli 2012 10:46 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
ik heb vanochtend een prachtig boompje gezien met enorm grote (15-20cm) wit/rose klokachtige hangende bloemen eraan, ik hem niet googlen en had geen fotocamera bij me, heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn??
quote:Op vrijdag 6 juli 2012 11:04 schreef Dottey het volgende:
* Dottey gaat maanzaad proberen te ontkiemen..
iemand een idee wat sesamzaad doet? dat heb ik ook alijd liggen
Oke, kijk dat wist ik niet dat ie maar een keer zou bloeien. Bij andere planten doe ik dat zodat ze steeds opnieuw blijven bloeien.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 10:43 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
[..]
ik haal bij mn azalea nooit bloemen eruit, hij bloeit volgend jaar toch pas weer, ik zie er het nut niet van in. Bij mij bloeit hij elk jaar prachtig.
lijkt er wel op, maar die zijn helemaal niet winterhard volgens de wikipedia en dat boompje staat gewoon in de volle grond buiten. Die heeft dus gewoon -20 overleefd.quote:
misschien kan je m hier vinden?quote:Op vrijdag 6 juli 2012 10:46 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
ik heb vanochtend een prachtig boompje gezien met enorm grote (15-20cm) wit/rose klokachtige hangende bloemen eraan, ik hem niet googlen en had geen fotocamera bij me, heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn??
Ik heb wat zaad rondgestrooid (ook over de schuttingquote:Op zaterdag 7 juli 2012 20:42 schreef AnneX het volgende:
@ Bluessie : links beneden op de foto zie je uitgebloeide akelei.
Laat ik staan tot ik zin heb of eerst zaad verzamelen voor liefhebbers.![]()
/ lui
Je hebt tegenwoordig de 'strong annabelle', met dikkere takken die nog fier overeind staan na een buitjequote:Op zaterdag 7 juli 2012 22:25 schreef Gwywen het volgende:
Annabellen zijn nog gemakkelijker dan hortensia's (eerstgenoemde bloeit op het nieuwe hout namelijk), nadeel alleen vind ik dat ze na een regenbui helemaal plat liggen.
Ik ben vandaag naar Appeltern geweest![]()
Ik zal eerdaags wat foto's plaatsen van plantjes waar geen bordje bij stond, mss weten jullie de naam.
Zo zonde... Pak een pot en kweek die eik op. Knip zn top er uit na een paar jaar (3 a 5 jaar), hou m in de perken qua breedte groei en je hebt een mooie bonsai boom op je balkon...quote:Op zondag 8 juli 2012 00:36 schreef Teslynd het volgende:
Zag vandaag weer een beginnentje eikje in een bloempot. En je moet nog hard trekken om de zaailingen eruit te krijgen.
Wist ik wel hoor, maar in de volksmond is het zo gemakkelijk om onderscheid te maken door de één Annabelle te noemen.quote:Op zaterdag 7 juli 2012 23:23 schreef kaasplankje het volgende:
Ho eens even zeg!
Hortensia is de Nederlandse plantennaam voor Hydrangea.
De hierboven beschreven 'Annabelle' is een Hydrangea arborescens 'Annabelle'.
De 'Annabelle' is dus tevens een Hortensia. Ook wel bekend als Amerikaanse Hortensia.
[ afbeelding ]
Wat bij ons meest gangbaar is als Hortensia is Hydrangea macrophylla. Met het grote groene blad. Macro staat voor groot en phylla voor blad. Macrophylla betekent grootbladig.
[ afbeelding ]
Beiden dus Hortensia.
Deze vind ik altijd zo mooi!quote:Op zaterdag 7 juli 2012 23:59 schreef kaasplankje het volgende:
Andere mooie Hortensia's voor in de tuin:
Hydrangea paniculata, Pluimhortensia met opgaande pluimvormige bloemtrossen.
[ afbeelding ]
Stom dat je buren die Hydrangea snoeien, het verkleuren van die bloemtrossen is juist wat ik er zo mooi aan vind.quote:Op zondag 8 juli 2012 23:04 schreef Gwywen het volgende:
[..]
Deze vind ik altijd zo mooi!
Onze buren hebben er een.
Zodra de bloemtrossen roze worden zetten ze de schaar erin.![]()
![]()
Hier nog wat foto's van Appeltern van gisteren, wie weet de namen van deze bloemen?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(Dit was behoorlijk hoog spul, het deed denken aan Wilgenroosje)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Is dit die Margaret van AnneX?
[ afbeelding ]
(Clematis, welke?)
Zeker grappig, en die groeit ook al zo hard net als een montana. Van sommige soorten blijft het zaadpluis bijna de hele winter zitten, daar heb je dan ook nog sierwaarde van.quote:Op maandag 9 juli 2012 21:32 schreef Gwywen het volgende:
Het enige nadeel van de montana vind ik dat je hem 's zomers bijna dagelijks moet bijknippen, wat groeit dat ding hard zeg.
Hij heeft zich bij ons rijkelijk uitgezaaid twee of drie jaar terug, een stuk of wat van deze zaailingen heb ik in potten gezet om mee te nemen. Mijn zus heeft er ook een paar in haar tuin, die bloeiden afgelopen voorjaar al.
Die Orange Peel is grappig zeg!
Ik heb in het voorjaar een tangutica geplant omdat ik hem ook zo mooi vind!quote:Op maandag 9 juli 2012 21:23 schreef kaasplankje het volgende:
Clematis tangutica is een van mijn favorieten. Zoals "Orange Peel" of "Golden Harvest"
[ afbeelding ]
De zomer/najaarsbloeier
En Clematis macropetala (voorjaar) bijv. "Wesselton" of "Purple Spider" zijn echt heel mooi.
[ afbeelding ]
En de kleinbloemige Clematis viticella zoals "Venosa violacea" of de geurende lila "Betty Corning"
[ afbeelding ]
Ik heb dit voorjaar een in een pot gezet. Zou daarin ook kunnen bloeien. Zie nu één lokatie waar mogelijk 2 bloemknopjes zitten.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 10:34 schreef zaailand het volgende:
[..]
Ik heb in het voorjaar een tangutica geplant omdat ik hem ook zo mooi vind!
Maar hij blijkt langzaam dood te gaan. Alle blaadje worden bruin en dor en vallen er af. Alleen de laatste nieuwe uitlopers zijn nog groen en daar komen nu zelfs bloemetjes aan. Hij heeft altijd voldoende water gehad en heb geen idee wat hem mankeerd![]()
Zwarte stok is vanuit een andere hoek / aander licht héel donkerrood.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 15:58 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ik heb dit voorjaar een in een pot gezet. Zou daarin ook kunnen bloeien. Zie nu één lokatie waar mogelijk 2 bloemknopjes zitten.
Zwarte bloemen vind ik niet mooi. Er zijn echt zwarte viooltjes. Dat is een doodse kleur voor bloemen: leeft niet. De zwarte tulp is bijna zwart en deze stokroos is gelukkig helemaal niet zwart.
Bedankt voor de tip!quote:Op dinsdag 10 juli 2012 11:17 schreef AnneX het volgende:
Vaak kan iemand van een tuincentrum je goed adviseren daarin, zaailand.
Kijk eens Bluezz : ZWARTE stok:
[ afbeelding ]
samen met andere kleuren:
[ afbeelding ]
met dank van de buurvrouw
De bloemetjes waren bij mij eerst ook heel onduidelijk maar ze zijn echt heel leuk! Onze tangutica staat trouwens ook in een pot.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 15:58 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ik heb dit voorjaar een in een pot gezet. Zou daarin ook kunnen bloeien. Zie nu één lokatie waar mogelijk 2 bloemknopjes zitten.
Zwarte bloemen vind ik niet mooi. Er zijn echt zwarte viooltjes. Dat is een doodse kleur voor bloemen: leeft niet. De zwarte tulp is bijna zwart en deze stokroos is gelukkig helemaal niet zwart.
Bluessie... Van een buurvrouw heb ik papaverzaad gekregen, best wel veel.quote:Op zondag 15 juli 2012 02:19 schreef Bluezz het volgende:
Ik heb hier ook 3 verschillende kleuren.. die anders waren toen ik ze in de grond stopten.
Jammer want ik hou juist wel van blauw/paars in de tuin
En AnX wat prachtig!!!
Mijn hortensia is onnatuurlijk blaartrekkend hard zuurstokrozequote:Op zaterdag 14 juli 2012 22:48 schreef Gwywen het volgende:
Hier in de straat zijn de hortensia's echt lelijk blauw, naar kobalt neigend, bijna onnatuurlijk. Ik vind 't niet mooi.
Doe mij maar roze of met een lichte blauwe zweem erdoorheen.
...
Je kan kijken wat er gebeurt met wat oud ijzer op de aarde of met roestwater (emmer water met oude spijkers en zo).quote:Op zondag 22 juli 2012 16:55 schreef DonJames het volgende:
[..]
Mijn hortensia is onnatuurlijk blaartrekkend hard zuurstokrozeValt daar nog wat aan te doen?
Ok, moet ik in de pm's duiken voor je adres! Of mail je even?quote:
Is dat zaad van die paars/roze papaver? Heb je daar nog van? Anders zou ik dat ook heel graag willen hebben als het kan (en een omschrijving hoe ik het moet zaaien), lijkt me geweldig voor in de voortuin.quote:Op zondag 22 juli 2012 17:58 schreef AnneX het volgende:
[..]
Ok, moet ik in de pm's duiken voor je adres! Of mail je even?
Papaver én klaproos?
[ afbeelding ]
Staat klaar op aanrecht sinds gister
Zaterdag had je nog de laatste bloemen van de zwarte stok meegekregen
Meer roze dan paarse papaver. Zie de foto hierboven.quote:Op zondag 22 juli 2012 20:53 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Is dat zaad van die paars/roze papaver? Heb je daar nog van? Anders zou ik dat ook heel graag willen hebben als het kan (en een omschrijving hoe ik het moet zaaien), lijkt me geweldig voor in de voortuin.
Weer wat geleerd, dankquote:Op vrijdag 27 juli 2012 22:20 schreef Teslynd het volgende:
Stokrozen zijn niet kleurecht. Gewoon wachten tot de zaaddozen gedroogd zijn (aan de plant) en dan het zaad eruit nemen & zaaien. Elk jaar zaaien, zodat je ieder jaar een paar bloeiende hebt. En elk jaar afwachten welke kleuren het worden. Ik heb wel gehad dat stokrozen een paar jaar blijven leven & bloeien.
Ik heb een Toscaanse Jasmijn tegen een muur op het Zuiden en die groeit als een dolle, geeft mooie witte bloempjes en ruikt heerlijk. Geheel winterhard zijn ze niet, maar als je de voet van de plant beschermt bij strenge vorst is er een grote kans dat ie het overleeft (sowieso is alleen het eerste jaar het risico groot).quote:Op vrijdag 27 juli 2012 22:06 schreef Nirak het volgende:
Hallo tuinvriendenwat een leuk topic kom ik hier tegen in mijn zoektocht naar ervaringen
Ik heb op het moment een bruidssluier staan tegen het hekwerk bij de houtopslag, maar dat ding woekert me te veel en ik moet te vaak terugsnoeien waardoor de plant geen kans krijgt mooie bloemen te vormen...
Ik ben me nu aan het orienteren op een andere klimplant voor die plek. Ik ben gek op Jasmijn en overweeg de Toscaanse Jasmijn omdat deze ook wintergroen is. Zijn er hier mensen met ervaring? Is het een eenvoudige plant? Echt winterhard? Bloeit hij echt zo rijkelijk als op de google plaatjes en moet je daar veel voor doen?
Kies een duidelijke stijl en hou je daar aan! In plantkeuze, indeling en aankleding dus. Ga je voor een moderne tuin, kies dan strak ogende planten, grassoorten, bamboe en veel groen. Hou je aan een lineaire strakke indeling, rechte lijnen en geen rondingen. Modern meubilair. Kies je een romantische tuin, dan werk je in cirkels, kies je veel planten met kleine maar veel bloemetjes, romantisch meubilair en veel tierelantijntjes. Je paden zijn niet recht en je houdt de boel bewust wat rommelig. Bon, je snapt het idee.quote:Op zaterdag 28 juli 2012 23:20 schreef MrNiles het volgende:
Ben volopin de tuin bezig met leeghalen en opruimen. Na een grote verbouwing is nu de tuin aan de beurt.
Ik zal hier wel eens wat voor en na fotos plaatsen.
We willen dit seizoen nog het eerste vak gaan vullen maar we komen er niet uit, misschien hebben jullie goede ideeen.
Afmeting is 3mtr x 4m80
1 lange zijde grenst aan terras
Andere lange en 1korte zijde aan pad
Laatste korte zijde grenst aan bamboe border
We zijn op zoek naar wat aparte exotische planten die tegen de hollandse winter kunnen.
Er staat al een grote trachycarpus en 2kleintjes en een kleine yucca rostrata.
We willen oa iets gaan doen met grassen, oa japans bloedgras...maar welke verdeling etc is nog een raadsel.
Hoe dit te beginnen?
Datbeschermen lees ik vaak.. Maar hoe bescherm ik nou een plant?quote:Op zaterdag 28 juli 2012 23:53 schreef Adelante het volgende:
[..]
Ik heb een Toscaanse Jasmijn tegen een muur op het Zuiden en die groeit als een dolle, geeft mooie witte bloempjes en ruikt heerlijk. Geheel winterhard zijn ze niet, maar als je de voet van de plant beschermt bij strenge vorst is er een grote kans dat ie het overleeft (sowieso is alleen het eerste jaar het risico groot).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |