Kip meesudderen, zeker niet rauw er een tijd in laten liggen.quote:Op zaterdag 28 juli 2012 12:01 schreef The_Dean het volgende:
Ik heb hier nog driekwart pot Babi pangang saus van de Chinees staan.
Nu had ik het idee daar kipblokjes aan toe te voegen, en dan samen met rijst lekker te eten vanavond.
Wat is het lekkerst, eerst de kip in blokjes gesneden er in laten marineren voor een poosje, of alles in de pan gooien en lekker laten sudderen...
Tips voor eventuele toevoegingen?
Bedoel je in dit specifieke geval of in het algemeen?quote:Op zaterdag 28 juli 2012 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kip meesudderen, zeker niet rauw er een tijd in laten liggen.
In dit specifieke gevalquote:Op zaterdag 28 juli 2012 16:44 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
[..]
Bedoel je in dit specifieke geval of in het algemeen?
Stengel heel laten maar kneuzen door hem met een hamer of achterkant van een koksmes te meppen, op te rollen in een stukje kaasdoek en er nog eens op te meppen.quote:Op woensdag 1 augustus 2012 11:07 schreef Gripper het volgende:
Piet,
Gisteren heb ik een groene curry gemaakt, en daar knikker ik graag een stengel sereh in. Als je de stengel heel laat, of als een soort waaier insnijdt, komt er al aardig wat citroengras-smaak vrij, maar t is nog niet optimaal. Je kunt de stengel dan na het stoven wel makkelijk uit de pan halen.
Als je m in hele kleine stukjes snijdt, is het een ware smaakexplosie, maar heb je ook harde stukjes gras tussen je tanden.
Is er een oplossing voor? Wel de smaak, niet het gekraak.
Hmm, ja, dat kan wel, maar is dat niet net zoiets als veel thee gebruiken en het kort laten trekken, ipv de juiste hoeveelheid gebruiken en het langer laten trekken? Ik heb de indruk dat de smaak mooier en complexer wordt bij mijn methode.quote:
Ik zal m de volgende keer eens kneuzen. Klinkt wel als een goeie. Lange slierten snijden kan ook, die kun je er ook nog goed uit vissen.quote:Op woensdag 1 augustus 2012 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hmm, ja, dat kan wel, maar is dat niet net zoiets als veel thee gebruiken en het kort laten trekken, ipv de juiste hoeveelheid gebruiken en het langer laten trekken? Ik heb de indruk dat de smaak mooier en complexer wordt bij mijn methode.
Precies, die bedoel ik.quote:Op woensdag 1 augustus 2012 11:46 schreef Erasmo het volgende:
Je hebt ook uit de kluiten gewassen thee-eieren voor kruiden:
[ afbeelding ]
Bakken is lekker, maar bij verse kabeljauw lastig omdat ie vlokt. Wat je zou kunnen doen is voorzichtig en kort pocheren in half witte wijn, half visbouillon. Hollandaise erbij, smullen.quote:Op donderdag 2 augustus 2012 10:33 schreef rhubarb het volgende:
Piet, de kabeljauw is in de bonus. Nu heb ik in Frankrijk in een restaurant een botermalse kabeljauw gegeten. Hoe krijg ik dat vanavond zelf het beste voor elkaar?
Dan moet je wel een "filet" met huid hebben.quote:Op donderdag 2 augustus 2012 13:35 schreef Hagelkaas het volgende:
Als je van de voorkant van de filet een stuk koopt kun je het dunne flapje omvouwen zodat het vel om de hele filet heen zit. Als je er dan voorzichtig een heleboel schuine sneetjes in maakt en met een touwtje het 'pakketje' dichtknoopt kun je hem perfect krokant bakken in een grillpan.
Goed wassen, uit laten lekken, dan laten garen zonder verder water bij te voegen. Je kan zout, peper, knoflook, gebakken uitjes toevoegen als je dat lekker vind.quote:Op donderdag 2 augustus 2012 15:54 schreef Hallojo het volgende:
Beste Piet,
Hoe maak je verse spinazie klaar?
bouillon/wijn aan de kook brengen. Vis erin. Pan van het vuur en de vis na 10 minuten eruit halen. Is dat voldoende?quote:Op donderdag 2 augustus 2012 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bakken is lekker, maar bij verse kabeljauw lastig omdat ie vlokt. Wat je zou kunnen doen is voorzichtig en kort pocheren in half witte wijn, half visbouillon. Hollandaise erbij, smullen.
In een wok of koekepan, of in een kookpan?quote:Op donderdag 2 augustus 2012 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed wassen, uit laten lekken, dan laten garen zonder verder water bij te voegen. Je kan zout, peper, knoflook, gebakken uitjes toevoegen als je dat lekker vind.
Je koopt filet toch altijd met huid? Er vanuit gaande dat je niet die slijmerige bakjes van de AH koopt.. Nadeel van een gewone kabeljauwfilet tov een rugfilet is inderdaad wel dat er een lijn graten doorheen loopt. Maar die zijn zo groot dat je je er moeilijk in kan verslikkenquote:Op donderdag 2 augustus 2012 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan moet je wel een "filet" met huid hebben.
Op de huid bakken kan idd ook. Huid wat insnijden en de filet zouten en bloemen. Op de huid bakken maar de filet niet draaien, maar met een lepel de hete boter er over gieten. Pan niet te heet zodat de boter niet verbrand.
Na het bakken de vis voorzichtig uit de pan nemen, vuur uitzetten, jus blussen met wat citroensap, veel gehakte peterselie, kappertjes en wat klontjes boter en dit over de vis gieten.
Wassen, droogslingeren en een dressing maken. Als je het in de pan gooit dan vind ik heel kort heet bakken het lekkerst.quote:Op donderdag 2 augustus 2012 15:54 schreef Hallojo het volgende:
Beste Piet,
Hoe maak je verse spinazie klaar?
Zoals in m'n eerste post al staat, ze zijn in de bonus. Dus ja dat zijn die slijmerige bakjes van de AH zonder huid.quote:Op donderdag 2 augustus 2012 16:32 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Je koopt filet toch altijd met huid? Er vanuit gaande dat je niet die slijmerige bakjes van de AH koopt.. Nadeel van een gewone kabeljauwfilet tov een rugfilet is inderdaad wel dat er een lijn graten doorheen loopt. Maar die zijn zo groot dat je je er moeilijk in kan verslikken
Kan allemaal,maar in wok of koekenpan beetje bij beetje doen. Ik gebruik een grote soeppanquote:Op donderdag 2 augustus 2012 16:16 schreef Hallojo het volgende:
[..]
In een wok of koekepan, of in een kookpan?
Ahquote:Op donderdag 2 augustus 2012 17:13 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Zoals in m'n eerste post al staat, ze zijn in de bonus. Dus ja dat zijn die slijmerige bakjes van de AH zonder huid.
En wij doen er in de wok een scheut vissaus bij: dan nog even heel hoog vuur.quote:Op donderdag 2 augustus 2012 17:47 schreef Bleie het volgende:
Ik roerbak spinazie altijd met een teentje knoflook. Heerlijk.
Is het dan niet handiger om het dan in dunne plakken te snijden?quote:Op zondag 5 augustus 2012 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat je zou kunnen doen is het ophangen voor een laag vuur en het zo langzaam grillen. Sate is altijd lekker maar je wilt het niet snijden zei je.
Hoe lekker is dit! En zo simpel!quote:Op donderdag 2 augustus 2012 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed wassen, uit laten lekken, dan laten garen zonder verder water bij te voegen. Je kan zout, peper, knoflook, gebakken uitjes toevoegen als je dat lekker vind.
Gewoon in de gootsteen, veel water, even laten staan zodat het zand naar de bodem zakt. En ik gebruik altijd de slascentrifuge om het geheel een beetje droog te krijgen (in etappes - spinazie voor 2 personen past daar niet in één keer in).quote:Op dinsdag 7 augustus 2012 19:35 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Hoe lekker is dit! En zo simpel!
Heb het net gemaakt met olijfolie, 3 teentjes knoflook, peper en zout. Ik was nooit echt een fan van spinazie, maar het komt nu met stip op 1 in mijn lijst van favoriete groentes.
Volgende keer alleen een beetje beter wassen Iemand nog tips hiervoor, want het valt niet mee met zo'n grote hoeveeldheid bladeren in je vergiet...
Slacentrifuge? Ik heb er alleen een voor mijn wasgoed...quote:Op dinsdag 7 augustus 2012 21:16 schreef Bleie het volgende:
[..]
Gewoon in de gootsteen, veel water, even laten staan zodat het zand naar de bodem zakt. En ik gebruik altijd de slascentrifuge om het geheel een beetje droog te krijgen (in etappes - spinazie voor 2 personen past daar niet in één keer in).
quote:Op dinsdag 7 augustus 2012 21:18 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Slacentrifuge? Ik heb er alleen een voor mijn wasgoed...
En hoe lang is een geopende pot eendenvet eigenlijk houdbaar? Hij staat hier al een jaar in de koelkast, bak er af en toe aardappeltjes in , en misschien heb je nog meer tips?quote:Op dinsdag 7 augustus 2012 22:34 schreef shmoopy het volgende:
Piet, ik heb vorig jaar uit Frankrijk een blik confit de canard meegenomen, wat is daar nou lekker bij?
[quote]
Gewoon lekker op een stuk stoer brood of geroosterd brood smeren en eten.
Ruim water, groot vergiet, paar keer wassen, meer kan ik er ook niet van maken.quote:Op dinsdag 7 augustus 2012 19:35 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Hoe lekker is dit! En zo simpel!
Heb het net gemaakt met olijfolie, 3 teentjes knoflook, peper en zout. Ik was nooit echt een fan van spinazie, maar het komt nu met stip op 1 in mijn lijst van favoriete groentes.
Volgende keer alleen een beetje beter wassen Iemand nog tips hiervoor, want het valt niet mee met zo'n grote hoeveeldheid bladeren in je vergiet...
Ik gebruik 500 gram aardbeien en 150 gram glucose, meer vaste stof en minder zoet. Glucose is veel minder zoet dan suiker.quote:Op dinsdag 7 augustus 2012 20:19 schreef Erasmo het volgende:
750 gram aardbeien, 150 gram suiker, blenderen, voorkoelen in de koelkast en dan de ijsmachine in.
Maar kan het wel gewoon met 'normale' suiker? Of moet je dan eerst suikerstroop maken?quote:Op woensdag 8 augustus 2012 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik 500 gram aardbeien en 150 gram glucose
Kan ook gewoon met normale suiker, die lost wel op als je lang genoeg blender/staafmixer gebruikt en daarna de massa koelt.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 12:20 schreef Trusten het volgende:
[..]
Maar kan het wel gewoon met 'normale' suiker? Of moet je dan eerst suikerstroop maken?
Oke bedankt, vanavond even ijsmachine uittestenquote:Op woensdag 8 augustus 2012 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan ook gewoon met normale suiker, die lost wel op als je lang genoeg blender/staafmixer gebruikt en daarna de massa koelt.
Staat het koelelement al langer in de vriezer? Succes staat of valt bij het lang en koud genoeg invriezen van je koelelement, tenzij je eentje met een compressor hebt.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 12:24 schreef Trusten het volgende:
[..]
Oke bedankt, vanavond even ijsmachine uittesten
Ja die ligt sinds eergister in de vriezer....quote:Op woensdag 8 augustus 2012 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Staat het koelelement al langer in de vriezer? Succes staat of valt bij het lang en koud genoeg invriezen van je koelelement, tenzij je eentje met een compressor hebt.
Dank je!quote:Op woensdag 8 augustus 2012 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[quote]
Zo lang het niet ranzig smaakt...
Maar aardappels in bakken, of groenten als courgette of aubergine in braden, uien,
Mijn hoeveelheden komen nog uit het ijsmachinetopicquote:Op woensdag 8 augustus 2012 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik gebruik 500 gram aardbeien en 150 gram glucose, meer vaste stof en minder zoet. Glucose is veel minder zoet dan suiker.
Het is nog niet het perfecte recept, moet dat nog steeds eens gaan laboriseren.
In de vensterbank leggen om daar te rijpen?quote:Op woensdag 8 augustus 2012 12:48 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Mijn hoeveelheden komen nog uit het ijsmachinetopic
Maar het ligt sowieso aan de zoet- en rijpheid van de aardbeien.
Piet ik zal een dezer dagen een paar trossen tomaten voortijdig moeten opofferen om de rest meer kans te geven, weet je jij nog wat om er mee te doen?
Geen idee.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 13:18 schreef Erasmo het volgende:
Doe ik met tomaten van de winkel, maar werkt dat ook met tomaten die groen en zo hard zijn dat je er mee kan softballen?
Zijn ze al stevig opgebonden een stavaste stokken?quote:Op woensdag 8 augustus 2012 14:21 schreef Erasmo het volgende:
Het probleem is dat ik hier een paar struiken heb die bijna bezwijken onder het gewicht van de tomaten
Nope alleen in de oksels.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 22:25 schreef Sorella het volgende:
Jij hebt er zeker aardig wat takken afgehaald ? die van mij zijn ook zo groot maar ik heb er meer bladeren aan als jij. Zal ik ook maar wat weghalen ?
Het was super gelukt! Alleen wel aan de zoete kant dus misschien toch maar aan de glucose . Hoe kom ik daar aan?quote:Op woensdag 8 augustus 2012 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan ook gewoon met normale suiker, die lost wel op als je lang genoeg blender/staafmixer gebruikt en daarna de massa koelt.
Die tros kan je ook opbinden en een stok geven.quote:Op woensdag 8 augustus 2012 14:34 schreef Erasmo het volgende:
Jup:
[ afbeelding ]
Let trouwens niet op de rest van de border, die gaat binnenkort plat dus ik besteed er nu geen aandacht meer aan
Vooral de tros linksonder vraagt het uiterste van de rank waar ze aan hangen.
Wat ikzelf altijd wel makkelijk vind om te maken in grotere hoeveelheden is spinazie-macaroni met boursin.quote:Op donderdag 16 augustus 2012 15:39 schreef Quantic het volgende:
Vanavond heb ik een voetbal wedstrijd en ik ga voor een paar gasten uit mijn team koken. Nu ben ik van plan om echt " Powerfood " voor die gasten te gaan maken alleen ben ik een beetje inspiratieloos. Heeft iemand een goede tip voor me? Ik zat zelf te denken aan een lekkere pasta carbonara oid.
Gratineren hoeft trouwens niet persé, vind het zelf wel lekker om wel te doen.quote:3-4 personen
Ingrediënten:
2 uien
2 teentjes knoflook (gesneden of geperst)
500Gr. gehakt of kip
1 pak diepvriesspinazie (gehakte- of bladspinazie, of meteen gehakte spinazie met boursin (maar dan is een beetje extra boursin wel lekker)
macaroni (of fusili/schelpjes)
80 gram boursin
Evt. spekjes
gemalen peper
gemalen kaas
Bereiding
Kook de pasta
Fruit de uien tot ze glazig zijn en doe dan de gesneden knoflook erbij, laat nog eventjes fruiten.
Bak het gehakt (of de kip (kip even snel bakken tot het wit is en dan het vuur op z'n laagst zetten voor de kip gaar is zorgt voor heerlijk malse kip)
Doe de diepvriesspinazie erbij en roer het goed door.
Boursin naar smaak erbij, als je spinazie met boursin hebt gekozen hoef je niet het hele pakje erbij te doen
Pasta als het klaar is afgieten en bij de spinazie doen.
Beetje kaas erdoor (naar smaak) en beetje peper erboven malen (ook naar smaak)
Het hele mengsel in een ovenvaste schaal doen, beetje kaas erover en nog een minuutje of 10 gratineren in de oven.. klaar!
Ter variatie kan je er ook nog gebakken spekjes in doen, dit doe je dan in de pan als de kip/gehakt gebakken is.
Met champignons kan ook, ook weer nadat de kip/gehakt gebakken is in de pan doen.
En mocht je geen vlees willen eten kan je dat ook vervangen voor zalm of walnoten.
goedkoop gerecht, erg makkelijk klaar te maken en je hebt genoeg voor 3-4 personen.
Dit zijn kweeperen.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 14:47 schreef DrukVout het volgende:
Piet?? Bij mijn ouders in de tuin staan deze dingen. Maar ze kunnen er niks mee omdat ze zo bok en bok hard zijn, ook behandelen als gewone stoofperen geeft nou niet een geweldig resultaat. Heb jij nog een recept?
[ afbeelding ]
Sorryquote:Op donderdag 16 augustus 2012 15:39 schreef Quantic het volgende:
Vanavond heb ik een voetbal wedstrijd en ik ga voor een paar gasten uit mijn team koken. Nu ben ik van plan om echt " Powerfood " voor die gasten te gaan maken alleen ben ik een beetje inspiratieloos. Heeft iemand een goede tip voor me? Ik zat zelf te denken aan een lekkere pasta carbonara oid.
Hmm , ik zie nu ook pas dat het vorige week was gepost..quote:Op woensdag 22 augustus 2012 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sorry
Heb deze gemist, is denk ik niet meer actueel?
Ik doe dat ook altijd, heb altijd een paar pond liggen op een zuidelijke vensterbank. Als ze te rijp worden maak ik er altijd (een bijzonder smakelijke) tomatensoep van.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 14:59 schreef Weltschmerz het volgende:
Piet, ik heb tomaten doorgaans ongeveer 2 weken in de vensterbank liggen voor gebruik. Nou was het was erg zonnig en warm de laatste tijd en een paar waren al overrijp qua uiterlijk, ik dacht laat ik eens eentje zo proeven voor ik ze verwarm, zo'n romatomaat, en die smaakte gewoon naar pruim eigenlijk.
Dat zouden meer mensen moeten doen dan zouden ze het geen groente meer noemen, maar aangezien de maaltijd sowieso niet zo geslaagd was is mijn vraag of deze te ver heen waren voor warme bereiding of dat dat nog lekker is.
Je schijnt ook er kleurloos sap van te kunnen trekken, als een consommé zeg maar, en dat zou dan ideaal zijn voor legendarisch tomatenijs. Maar de techniek daarvoor weet ik niet, dat zou je even op moeten zoeken.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik doe dat ook altijd, heb altijd een paar pond liggen op een zuidelijke vensterbank. Als ze te rijp worden maak ik er altijd (een bijzonder smakelijke) tomatensoep van.
Wat ik, op aanraden van mijn zus, binnenkort is ga proberen is er sap van maken, daar druivensuiker bij en er dan ijs van maken.
Je voegt wat gelatine toe en vriest het in, laat het dan ontdooien en het kleurloze, of liever, heldere sap vloeit er dan langzaam uit.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 15:13 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je schijnt ook er kleurloos sap van te kunnen trekken, als een consommé zeg maar, en dat zou dan ideaal zijn voor legendarisch tomatenijs. Maar de techniek daarvoor weet ik niet, dat zou je even op moeten zoeken.
Ik haal ze meestal per 6 en fifo ze op de vensterbank. Maar als ze naar pruimen smaken, en binnenin ook al voorzichtig een plantje aan het maken zijn, dan zijn te rijp voor hartige toepassingen?
Of pureren met smaakmakers naar wens en dan zonder omroeren laten uitlekken in een vergiet bekleed met kaas- of andere doek.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je voegt wat gelatine toe en vriest het in, laat het dan ontdooien en het kleurloze, of liever, heldere sap vloeit er dan langzaam uit.
Dat kan, maar dan wordt het niet zo kraakhelder. Je kan het klaren met eiwit maar dat verschraalt de smaak volgens sommigen.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 16:26 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Of pureren met smaakmakers naar wens en dan zonder omroeren laten uitlekken in een vergiet bekleed met kaas- of andere doek.
Ik heb dit een paar keer gemaakt, best lekker. Een soort Marokkaanse "appelmoes". Ook zonder de dadels, al is met natuurlijk leuker.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 14:47 schreef DrukVout het volgende:
Piet?? Bij mijn ouders in de tuin staan deze dingen. Maar ze kunnen er niks mee omdat ze zo bok en bok hard zijn, ook behandelen als gewone stoofperen geeft nou niet een geweldig resultaat. Heb jij nog een recept?
[ afbeelding ]
Ja, je zou ze kunnen spoelen, dan verlies je zetmeel. Wat wilde je maken? Rösti? En wat voor een aardappel nam je? Een bloemige of een vastkokende?quote:Op woensdag 22 augustus 2012 19:42 schreef tjoptjop het volgende:
Piet, ik heb vanavond aardappelen geraspt en gebakken. Echter werd het heel erg plakkerig wat niet echt de bedoeling was, is er een manier om het minder te laten plakken?
Ik bedacht me zelf later dat het misschien helpt om het geraspte spul voor het bakken eerst nog even te spoelen. Nu had ik alleen na het schillen de aardappel afgespoeld. Zal dit helpen?
http://eten-en-drinken.in(...)bacalhau-a-bras.html al met al is het prima gelukt hoor want na het toevoegen van de andere ingrediënten viel het uit elkaar. Alleen was niet alles even gaar omdat het dus klonterde bij het bakken.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, je zou ze kunnen spoelen, dan verlies je zetmeel. Wat wilde je maken? Rösti? En wat voor een aardappel nam je? Een bloemige of een vastkokende?
Kruimige hebben meer zetmeel, als je vastkokende gebruikt zal je er minder last van hebben.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 20:00 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
http://eten-en-drinken.in(...)bacalhau-a-bras.html al met al is het prima gelukt hoor want na het toevoegen van de andere ingrediënten viel het uit elkaar. Alleen was niet alles even gaar omdat het dus klonterde bij het bakken.
Aardappen was een kruimige, Arielle staat er op het zakje
haha die term voor stokvis kende ik nog niet Ik vond het erg lekker en ga het volgende keer met vastkokende proberen. Thnx iigquote:Op woensdag 22 augustus 2012 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kruimige hebben meer zetmeel, als je vastkokende gebruikt zal je er minder last van hebben.
Je recept zou mijn Kroatische familiekant lekker vinden, ik ben zelf niet zo gek op labberdaan.
Terwijl ik gedrooogde gezouten of gefermenteerde vis wel lekker vind, maar iets bevalt me hier niet aan. Wellicht moet ik het gewoon zelf eens maken.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 20:15 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
haha die term voor stokvis kende ik nog niet Ik vond het erg lekker en ga het volgende keer met vastkokende proberen. Thnx iig
Dit is gedroogd gezouten?quote:Op woensdag 22 augustus 2012 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Terwijl ik gedrooogde gezouten of gefermenteerde vis wel lekker vind, maar iets bevalt me hier niet aan. Wellicht moet ik het gewoon zelf eens maken.
Stokvis is gezouten en gedroogd, klipvis is ongezouten gedroogdquote:
In principe zou je karnemelk van een graad of 35 moeten toevoegen aan room van dezelfde temperatuur of aan volle niet afgeroomde en niet gehomogeniseerde melk, dit een tijdje laten staan zodat de melkzuurbacterien uit de karnemelk de kans krijgen zich te vermenigvuldigen en dat gaan karnen. Wil dit nog steeds eens proberen, maar nog niet aan toegekomen.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 13:22 schreef Fiorellino het volgende:
Receptje om zelf boter te maken?
Met blauwschimmelkaas?quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 13:37 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Piet,
De laatste tijd eet ik veel spinazie. Op zichzelf vind ik het erg lekker maar af en toe een ander smaakje aan de spinazie is ook wel lekker.
Ik had laatst spinazie gemaakt met uitjes, knoflook en wat mozarella er doorheen, het was erg lekker maar zoiets verveeld ook snel.
Mijn vraag is dus hoe je spinazie op een ander soort manier kan klaarmaken. Het moet allemaal gezond blijven btw.
Eigenlijk bedoel ik meer hoe ik de smaak van de spinazie op zichzelf wat anders kan krijgen d.m.v. toevoegingen.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met blauwschimmelkaas?
Met van die krokante gebakken uitjes?
Roerbakken met gembersiroop en oestersaus?
Doe het in een lasagna?
Stamppot met nieuwe aardappels en spek?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |