abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 28 juli 2012 @ 12:01:26 #103
214697 The_Dean
Ebut Riggs
pi_114759094
Ik heb hier nog driekwart pot Babi pangang saus van de Chinees staan.
Nu had ik het idee daar kipblokjes aan toe te voegen, en dan samen met rijst lekker te eten vanavond.

Wat is het lekkerst, eerst de kip in blokjes gesneden er in laten marineren voor een poosje, of alles in de pan gooien en lekker laten sudderen...

Tips voor eventuele toevoegingen?
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
  zaterdag 28 juli 2012 @ 12:11:36 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114759410
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 12:01 schreef The_Dean het volgende:
Ik heb hier nog driekwart pot Babi pangang saus van de Chinees staan.
Nu had ik het idee daar kipblokjes aan toe te voegen, en dan samen met rijst lekker te eten vanavond.

Wat is het lekkerst, eerst de kip in blokjes gesneden er in laten marineren voor een poosje, of alles in de pan gooien en lekker laten sudderen...

Tips voor eventuele toevoegingen?
Kip meesudderen, zeker niet rauw er een tijd in laten liggen.
Rijst vers koken, de rijst van de chinees niet opwarmen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 juli 2012 @ 12:15:05 #105
214697 The_Dean
Ebut Riggs
pi_114759512
Nee, rijst maak ik nieuw, die was toch op. Enige wat ik nog heb is die pot saus.

Dus eerst even aanbakken? Dank u!
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
  zaterdag 28 juli 2012 @ 12:39:39 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114760226
Smakelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114765496
Ik wil weer eens iets met (zwarte) truffel eten. Waar kan je dat het beste kopen en in welke vorm qua prijs/kwaliteit verhouding?
  zaterdag 28 juli 2012 @ 16:34:17 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114768309
Horeca groothandel, vers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114768824
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kip meesudderen, zeker niet rauw er een tijd in laten liggen.
Bedoel je in dit specifieke geval of in het algemeen? :o
  zaterdag 28 juli 2012 @ 16:45:04 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114768859
quote:
5s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 16:44 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

[..]

Bedoel je in dit specifieke geval of in het algemeen? :o
In dit specifieke geval
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 juli 2012 @ 13:29:57 #111
214697 The_Dean
Ebut Riggs
pi_114799798
Heb wat kipkruiden over de kip gedaan, beetje aangebakken en toen laten pruttelen in de saus.
Smaakte goed Piet, bedankt!
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
pi_114804810
Hoe bak je een zalmmoot?
Met welke kruiden bijvoorbeeld, en is het lekkerder uit de oven of in de pan.
  zondag 29 juli 2012 @ 17:09:20 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114809807
Een zalmmoot, dus zo'n dwarsdoorsnee? Met ruggengraat enzo? En issie wild of gekweekt?
pi_114883697
Grillpan, beetje olie op de moot smeren en bakken, dan met dille, citroen, plukje creme fraiche erop? Voor een knapperig korstje rondom, het vel ondiep insnijden om de 5 mm
pi_114938433
Piet,

Gisteren heb ik een groene curry gemaakt, en daar knikker ik graag een stengel sereh in. Als je de stengel heel laat, of als een soort waaier insnijdt, komt er al aardig wat citroengras-smaak vrij, maar t is nog niet optimaal. Je kunt de stengel dan na het stoven wel makkelijk uit de pan halen.

Als je m in hele kleine stukjes snijdt, is het een ware smaakexplosie, maar heb je ook harde stukjes gras tussen je tanden.

Is er een oplossing voor? Wel de smaak, niet het gekraak. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 1 augustus 2012 @ 11:09:58 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114938531
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2012 11:07 schreef Gripper het volgende:
Piet,

Gisteren heb ik een groene curry gemaakt, en daar knikker ik graag een stengel sereh in. Als je de stengel heel laat, of als een soort waaier insnijdt, komt er al aardig wat citroengras-smaak vrij, maar t is nog niet optimaal. Je kunt de stengel dan na het stoven wel makkelijk uit de pan halen.

Als je m in hele kleine stukjes snijdt, is het een ware smaakexplosie, maar heb je ook harde stukjes gras tussen je tanden.

Is er een oplossing voor? Wel de smaak, niet het gekraak. :)
Stengel heel laten maar kneuzen door hem met een hamer of achterkant van een koksmes te meppen, op te rollen in een stukje kaasdoek en er nog eens op te meppen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 augustus 2012 @ 11:13:09 #117
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114938654
Of twee stengels nemen. :Y)
  woensdag 1 augustus 2012 @ 11:15:27 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114938754
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2012 11:13 schreef RobinOok het volgende:
Of twee stengels nemen. :Y)
Hmm, ja, dat kan wel, maar is dat niet net zoiets als veel thee gebruiken en het kort laten trekken, ipv de juiste hoeveelheid gebruiken en het langer laten trekken? Ik heb de indruk dat de smaak mooier en complexer wordt bij mijn methode.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 augustus 2012 @ 11:18:10 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114938887
Nou, dat lijkt me in dit geval niet opgaan, complexere smaak omdat alles uit 1 stengel komt. Bovendien had ik de indruk dat Grippers stengel al aardig "open" was en er niet bar veel meer smaak uit te krijgen zou zijn.

Het was ook maar een aanvulling, qua mogelijke oplossing.
pi_114939492
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2012 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hmm, ja, dat kan wel, maar is dat niet net zoiets als veel thee gebruiken en het kort laten trekken, ipv de juiste hoeveelheid gebruiken en het langer laten trekken? Ik heb de indruk dat de smaak mooier en complexer wordt bij mijn methode.
Ik zal m de volgende keer eens kneuzen. Klinkt wel als een goeie. Lange slierten snijden kan ook, die kun je er ook nog goed uit vissen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 1 augustus 2012 @ 11:37:05 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114939723
fijnhakken en in een kaasdoekje of thee ei is ook een idee?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 augustus 2012 @ 11:46:11 #122
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_114940162
Je hebt ook uit de kluiten gewassen thee-eieren voor kruiden:

  woensdag 1 augustus 2012 @ 12:17:46 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114941416
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2012 11:46 schreef Erasmo het volgende:
Je hebt ook uit de kluiten gewassen thee-eieren voor kruiden:

[ afbeelding ]
Precies, die bedoel ik.
Ideaal voor houterige stukken in sauzen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114986496
Piet, de kabeljauw is in de bonus. Nu heb ik in Frankrijk in een restaurant een botermalse kabeljauw gegeten. Hoe krijg ik dat vanavond zelf het beste voor elkaar?
  donderdag 2 augustus 2012 @ 11:06:12 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114987571
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 10:33 schreef rhubarb het volgende:
Piet, de kabeljauw is in de bonus. Nu heb ik in Frankrijk in een restaurant een botermalse kabeljauw gegeten. Hoe krijg ik dat vanavond zelf het beste voor elkaar?
Bakken is lekker, maar bij verse kabeljauw lastig omdat ie vlokt. Wat je zou kunnen doen is voorzichtig en kort pocheren in half witte wijn, half visbouillon. Hollandaise erbij, smullen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 augustus 2012 @ 11:48:59 #126
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_114989151
Kort bakken en nagaren in de oven?
pi_114993795
Als je van de voorkant van de filet een stuk koopt kun je het dunne flapje omvouwen zodat het vel om de hele filet heen zit. Als je er dan voorzichtig een heleboel schuine sneetjes in maakt en met een touwtje het 'pakketje' dichtknoopt kun je hem perfect krokant bakken in een grillpan.
  donderdag 2 augustus 2012 @ 13:45:55 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114994365
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 13:35 schreef Hagelkaas het volgende:
Als je van de voorkant van de filet een stuk koopt kun je het dunne flapje omvouwen zodat het vel om de hele filet heen zit. Als je er dan voorzichtig een heleboel schuine sneetjes in maakt en met een touwtje het 'pakketje' dichtknoopt kun je hem perfect krokant bakken in een grillpan.
Dan moet je wel een "filet" met huid hebben.
Op de huid bakken kan idd ook. Huid wat insnijden en de filet zouten en bloemen. Op de huid bakken maar de filet niet draaien, maar met een lepel de hete boter er over gieten. Pan niet te heet zodat de boter niet verbrand.
Na het bakken de vis voorzichtig uit de pan nemen, vuur uitzetten, jus blussen met wat citroensap, veel gehakte peterselie, kappertjes en wat klontjes boter en dit over de vis gieten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115001175
Beste Piet,

Hoe maak je verse spinazie klaar?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  donderdag 2 augustus 2012 @ 15:55:44 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115001271
quote:
5s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 15:54 schreef Hallojo het volgende:
Beste Piet,

Hoe maak je verse spinazie klaar?
Goed wassen, uit laten lekken, dan laten garen zonder verder water bij te voegen. Je kan zout, peper, knoflook, gebakken uitjes toevoegen als je dat lekker vind.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115001855
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bakken is lekker, maar bij verse kabeljauw lastig omdat ie vlokt. Wat je zou kunnen doen is voorzichtig en kort pocheren in half witte wijn, half visbouillon. Hollandaise erbij, smullen.
bouillon/wijn aan de kook brengen. Vis erin. Pan van het vuur en de vis na 10 minuten eruit halen. Is dat voldoende?
pi_115002566
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed wassen, uit laten lekken, dan laten garen zonder verder water bij te voegen. Je kan zout, peper, knoflook, gebakken uitjes toevoegen als je dat lekker vind.
In een wok of koekepan, of in een kookpan?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_115003394
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan moet je wel een "filet" met huid hebben.
Op de huid bakken kan idd ook. Huid wat insnijden en de filet zouten en bloemen. Op de huid bakken maar de filet niet draaien, maar met een lepel de hete boter er over gieten. Pan niet te heet zodat de boter niet verbrand.
Na het bakken de vis voorzichtig uit de pan nemen, vuur uitzetten, jus blussen met wat citroensap, veel gehakte peterselie, kappertjes en wat klontjes boter en dit over de vis gieten.
Je koopt filet toch altijd met huid? Er vanuit gaande dat je niet die slijmerige bakjes van de AH koopt.. Nadeel van een gewone kabeljauwfilet tov een rugfilet is inderdaad wel dat er een lijn graten doorheen loopt. Maar die zijn zo groot dat je je er moeilijk in kan verslikken :P
pi_115004063
quote:
5s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 15:54 schreef Hallojo het volgende:
Beste Piet,

Hoe maak je verse spinazie klaar?
Wassen, droogslingeren en een dressing maken. Als je het in de pan gooit dan vind ik heel kort heet bakken het lekkerst.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_115006022
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 16:32 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Je koopt filet toch altijd met huid? Er vanuit gaande dat je niet die slijmerige bakjes van de AH koopt.. Nadeel van een gewone kabeljauwfilet tov een rugfilet is inderdaad wel dat er een lijn graten doorheen loopt. Maar die zijn zo groot dat je je er moeilijk in kan verslikken :P
Zoals in m'n eerste post al staat, ze zijn in de bonus. Dus ja dat zijn die slijmerige bakjes van de AH zonder huid.
  donderdag 2 augustus 2012 @ 17:41:40 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115007136
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 16:16 schreef Hallojo het volgende:

[..]

In een wok of koekepan, of in een kookpan?
Kan allemaal,maar in wok of koekenpan beetje bij beetje doen. Ik gebruik een grote soeppan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115007358
Ik roerbak spinazie altijd met een teentje knoflook. Heerlijk.
pi_115017831
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 17:13 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Zoals in m'n eerste post al staat, ze zijn in de bonus. Dus ja dat zijn die slijmerige bakjes van de AH zonder huid.
Ah :P

In dat geval kun je ze omwikkelen met pancette, satéprikker erdoor en dan bakken. Serveren met een toef creme fraiche erop waar je eerst wat fijngeknipte munt doorheen lepelt.
pi_115087999
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 17:47 schreef Bleie het volgende:
Ik roerbak spinazie altijd met een teentje knoflook. Heerlijk.
En wij doen er in de wok een scheut vissaus bij: :9~ dan nog even heel hoog vuur.
Zout kan je dan weglaten natuurlijk.
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 10:45:27 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115088141
Ik roerbak paksoi en chinese kool altijd met oestersaus, gember en vissaus of met mushroom soy van pearl river
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115125560
Piet ik heb hier een geweldig stuk biologische texelse lamsbout in de vriezer maar weet me er even geen raad mee. Heb in dit huis geen oven en heb de laatste tijd zo veel lamsvlees bereid dat ik er een beetje uitgekeken op ben. Heb jij een tip om het stuk (+- 1,2 kg) klaar te maken zonder oven en met een verassende receptuur? Ik wil het stuk liever niet uitbenen en kleinsnijden omdat ik het daar te mooi voor vindt. Hoe experimenteler hoe beter!
  zondag 5 augustus 2012 @ 09:10:59 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115128287
Ga daar even over nadenken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 augustus 2012 @ 09:54:58 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115128706
Wat je zou kunnen doen is het ophangen voor een laag vuur en het zo langzaam grillen. Sate is altijd lekker maar je wilt het niet snijden zei je.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 augustus 2012 @ 16:54:00 #144
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_115142628
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2012 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat je zou kunnen doen is het ophangen voor een laag vuur en het zo langzaam grillen. Sate is altijd lekker maar je wilt het niet snijden zei je.
Is het dan niet handiger om het dan in dunne plakken te snijden?
Dan maak je er een dikke lamsshoarma-spies van.
pi_115253291
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed wassen, uit laten lekken, dan laten garen zonder verder water bij te voegen. Je kan zout, peper, knoflook, gebakken uitjes toevoegen als je dat lekker vind.
Hoe lekker is dit! :9~ En zo simpel! ^O^

Heb het net gemaakt met olijfolie, 3 teentjes knoflook, peper en zout. Ik was nooit echt een fan van spinazie, maar het komt nu met stip op 1 in mijn lijst van favoriete groentes.

Volgende keer alleen een beetje beter wassen :') Iemand nog tips hiervoor, want het valt niet mee met zo'n grote hoeveeldheid bladeren in je vergiet...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_115254189
Hi Piet, hoe maak je ook alweer de lekkerste aardbeien sorbet? Vind overal recepten met suikerstroop e.d. maar er stond me iets bij van gewoon aardbeien blenderen met suiker?
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 20:19:22 #147
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115255643
750 gram aardbeien, 150 gram suiker, blenderen, voorkoelen in de koelkast en dan de ijsmachine in.
pi_115258849
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 19:35 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Hoe lekker is dit! :9~ En zo simpel! ^O^

Heb het net gemaakt met olijfolie, 3 teentjes knoflook, peper en zout. Ik was nooit echt een fan van spinazie, maar het komt nu met stip op 1 in mijn lijst van favoriete groentes.

Volgende keer alleen een beetje beter wassen :') Iemand nog tips hiervoor, want het valt niet mee met zo'n grote hoeveeldheid bladeren in je vergiet...
Gewoon in de gootsteen, veel water, even laten staan zodat het zand naar de bodem zakt. En ik gebruik altijd de slascentrifuge om het geheel een beetje droog te krijgen (in etappes - spinazie voor 2 personen past daar niet in één keer in).
pi_115258946
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 21:16 schreef Bleie het volgende:

[..]

Gewoon in de gootsteen, veel water, even laten staan zodat het zand naar de bodem zakt. En ik gebruik altijd de slascentrifuge om het geheel een beetje droog te krijgen (in etappes - spinazie voor 2 personen past daar niet in één keer in).
Slacentrifuge? Ik heb er alleen een voor mijn wasgoed... ;(
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_115260132
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 21:18 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Slacentrifuge? Ik heb er alleen een voor mijn wasgoed... ;(


Als je regelmatig spinazie eet, best een aanrader om aan te schaffen hoor.
pi_115260210
gewoon in een theedoek rondslingeren
pi_115260474
Daar ben ik motorisch niet voor geschikt. :+
pi_115264205
Piet, ik heb vorig jaar uit Frankrijk een blik confit de canard meegenomen, wat is daar nou lekker bij?

En hoe lang is een geopende pot eendenvet eigenlijk houdbaar? Hij staat hier al een jaar in de koelkast, bak er af en toe aardappeltjes in O+ , en misschien heb je nog meer tips?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  woensdag 8 augustus 2012 @ 09:24:43 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115278673
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 22:34 schreef shmoopy het volgende:
Piet, ik heb vorig jaar uit Frankrijk een blik confit de canard meegenomen, wat is daar nou lekker bij?
[quote]
Gewoon lekker op een stuk stoer brood of geroosterd brood smeren en eten.
En hoe lang is een geopende pot eendenvet eigenlijk houdbaar? Hij staat hier al een jaar in de koelkast, bak er af en toe aardappeltjes in O+ , en misschien heb je nog meer tips?
[/quote]
Zo lang het niet ranzig smaakt...
Maar aardappels in bakken, of groenten als courgette of aubergine in braden, uien,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 augustus 2012 @ 09:26:02 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115278705
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 19:35 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Hoe lekker is dit! :9~ En zo simpel! ^O^

Heb het net gemaakt met olijfolie, 3 teentjes knoflook, peper en zout. Ik was nooit echt een fan van spinazie, maar het komt nu met stip op 1 in mijn lijst van favoriete groentes.

Volgende keer alleen een beetje beter wassen :') Iemand nog tips hiervoor, want het valt niet mee met zo'n grote hoeveeldheid bladeren in je vergiet...
Ruim water, groot vergiet, paar keer wassen, meer kan ik er ook niet van maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 augustus 2012 @ 09:27:53 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115278739
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 20:19 schreef Erasmo het volgende:
750 gram aardbeien, 150 gram suiker, blenderen, voorkoelen in de koelkast en dan de ijsmachine in.
Ik gebruik 500 gram aardbeien en 150 gram glucose, meer vaste stof en minder zoet. Glucose is veel minder zoet dan suiker.

Het is nog niet het perfecte recept, moet dat nog steeds eens gaan laboriseren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115283781
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik 500 gram aardbeien en 150 gram glucose
Maar kan het wel gewoon met 'normale' suiker? Of moet je dan eerst suikerstroop maken?
  woensdag 8 augustus 2012 @ 12:23:25 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115283858
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 12:20 schreef Trusten het volgende:

[..]

Maar kan het wel gewoon met 'normale' suiker? Of moet je dan eerst suikerstroop maken?
Kan ook gewoon met normale suiker, die lost wel op als je lang genoeg blender/staafmixer gebruikt en daarna de massa koelt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115283882
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kan ook gewoon met normale suiker, die lost wel op als je lang genoeg blender/staafmixer gebruikt en daarna de massa koelt.
Oke bedankt, vanavond even ijsmachine uittesten ^O^
  woensdag 8 augustus 2012 @ 12:26:17 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115283940
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 12:24 schreef Trusten het volgende:

[..]

Oke bedankt, vanavond even ijsmachine uittesten ^O^
Staat het koelelement al langer in de vriezer? Succes staat of valt bij het lang en koud genoeg invriezen van je koelelement, tenzij je eentje met een compressor hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115284071
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Staat het koelelement al langer in de vriezer? Succes staat of valt bij het lang en koud genoeg invriezen van je koelelement, tenzij je eentje met een compressor hebt.
Ja die ligt sinds eergister in de vriezer....
pi_115284648
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[quote]
Zo lang het niet ranzig smaakt...
Maar aardappels in bakken, of groenten als courgette of aubergine in braden, uien,
Dank je!
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  woensdag 8 augustus 2012 @ 12:48:42 #163
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115284714
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gebruik 500 gram aardbeien en 150 gram glucose, meer vaste stof en minder zoet. Glucose is veel minder zoet dan suiker.

Het is nog niet het perfecte recept, moet dat nog steeds eens gaan laboriseren.
Mijn hoeveelheden komen nog uit het ijsmachinetopic :P

Maar het ligt sowieso aan de zoet- en rijpheid van de aardbeien.

Piet ik zal een dezer dagen een paar trossen tomaten voortijdig moeten opofferen om de rest meer kans te geven, weet je jij nog wat om er mee te doen?
  woensdag 8 augustus 2012 @ 13:13:59 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115285614
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 12:48 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Mijn hoeveelheden komen nog uit het ijsmachinetopic :P

Maar het ligt sowieso aan de zoet- en rijpheid van de aardbeien.

Piet ik zal een dezer dagen een paar trossen tomaten voortijdig moeten opofferen om de rest meer kans te geven, weet je jij nog wat om er mee te doen?
In de vensterbank leggen om daar te rijpen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 augustus 2012 @ 13:18:13 #165
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115285771
Doe ik met tomaten van de winkel, maar werkt dat ook met tomaten die groen en zo hard zijn dat je er mee kan softballen?
  woensdag 8 augustus 2012 @ 14:13:54 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115288033
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 13:18 schreef Erasmo het volgende:
Doe ik met tomaten van de winkel, maar werkt dat ook met tomaten die groen en zo hard zijn dat je er mee kan softballen?
Geen idee.
Ik heb dit jaar voor het eerst tomaten staan en die zijn ook nog klein en groen.
Ik laat ze gewoon aan de struik tot ze gaan kleuren, dat ze klein blijven vind ik niet erg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 augustus 2012 @ 14:21:24 #167
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115288399
Het probleem is dat ik hier een paar struiken heb die bijna bezwijken onder het gewicht van de tomaten :P
  woensdag 8 augustus 2012 @ 14:27:12 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115288662
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 14:21 schreef Erasmo het volgende:
Het probleem is dat ik hier een paar struiken heb die bijna bezwijken onder het gewicht van de tomaten :P
Zijn ze al stevig opgebonden een stavaste stokken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 augustus 2012 @ 14:34:05 #169
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115288984
Jup:



Let trouwens niet op de rest van de border, die gaat binnenkort plat dus ik besteed er nu geen aandacht meer aan :P
Vooral de tros linksonder vraagt het uiterste van de rank waar ze aan hangen.
pi_115311492
Jij hebt er zeker aardig wat takken afgehaald ? die van mij zijn ook zo groot maar ik heb er meer bladeren aan als jij. Zal ik ook maar wat weghalen ?
pi_115311569
Hoe mnder overbodig blad, hoe meer energie er naar vruchtgroei kan gaan. Het weghalen van het blad heet 'dieven'.

Bij de meeste kruidenplanten haal je juist de bloemen eruit om de bladgroei te stimuleren.
Spoilers!
  woensdag 8 augustus 2012 @ 23:10:51 #172
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115314323
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 22:25 schreef Sorella het volgende:
Jij hebt er zeker aardig wat takken afgehaald ? die van mij zijn ook zo groot maar ik heb er meer bladeren aan als jij. Zal ik ook maar wat weghalen ?
Nope alleen in de oksels.
pi_115332026
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kan ook gewoon met normale suiker, die lost wel op als je lang genoeg blender/staafmixer gebruikt en daarna de massa koelt.
Het was super gelukt! Alleen wel aan de zoete kant dus misschien toch maar aan de glucose ;). Hoe kom ik daar aan?
  donderdag 9 augustus 2012 @ 13:04:16 #174
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_115332196
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 14:34 schreef Erasmo het volgende:
Jup:

[ afbeelding ]

Let trouwens niet op de rest van de border, die gaat binnenkort plat dus ik besteed er nu geen aandacht meer aan :P
Vooral de tros linksonder vraagt het uiterste van de rank waar ze aan hangen.
Die tros kan je ook opbinden en een stok geven.
En anders er toch een paar tomaten vanaf halen voor de tak breekt en je meer tomaten "kwijt" bent.
Als ze redelijk gekleurd zijn kan je ze pas oogsten (en evt in de vensterbank nog wat verder laten rijpen)
pi_115644583
Vanavond heb ik een voetbal wedstrijd en ik ga voor een paar gasten uit mijn team koken. Nu ben ik van plan om echt " Powerfood " voor die gasten te gaan maken alleen ben ik een beetje inspiratieloos. Heeft iemand een goede tip voor me? Ik zat zelf te denken aan een lekkere pasta carbonara oid. :)
pi_115866820
Piet?? Bij mijn ouders in de tuin staan deze dingen. Maar ze kunnen er niks mee omdat ze zo bok en bok hard zijn, ook behandelen als gewone stoofperen geeft nou niet een geweldig resultaat. Heb jij nog een recept?

  woensdag 22 augustus 2012 @ 14:50:19 #177
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_115866927
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 15:39 schreef Quantic het volgende:
Vanavond heb ik een voetbal wedstrijd en ik ga voor een paar gasten uit mijn team koken. Nu ben ik van plan om echt " Powerfood " voor die gasten te gaan maken alleen ben ik een beetje inspiratieloos. Heeft iemand een goede tip voor me? Ik zat zelf te denken aan een lekkere pasta carbonara oid. :)
Wat ikzelf altijd wel makkelijk vind om te maken in grotere hoeveelheden is spinazie-macaroni met boursin.

quote:
3-4 personen

Ingrediënten:
2 uien
2 teentjes knoflook (gesneden of geperst)
500Gr. gehakt of kip
1 pak diepvriesspinazie (gehakte- of bladspinazie, of meteen gehakte spinazie met boursin (maar dan is een beetje extra boursin wel lekker)
macaroni (of fusili/schelpjes)
80 gram boursin
Evt. spekjes
gemalen peper
gemalen kaas

Bereiding
Kook de pasta
Fruit de uien tot ze glazig zijn en doe dan de gesneden knoflook erbij, laat nog eventjes fruiten.
Bak het gehakt (of de kip (kip even snel bakken tot het wit is en dan het vuur op z'n laagst zetten voor de kip gaar is zorgt voor heerlijk malse kip)
Doe de diepvriesspinazie erbij en roer het goed door.
Boursin naar smaak erbij, als je spinazie met boursin hebt gekozen hoef je niet het hele pakje erbij te doen
Pasta als het klaar is afgieten en bij de spinazie doen.
Beetje kaas erdoor (naar smaak) en beetje peper erboven malen (ook naar smaak)
Het hele mengsel in een ovenvaste schaal doen, beetje kaas erover en nog een minuutje of 10 gratineren in de oven.. klaar!

Ter variatie kan je er ook nog gebakken spekjes in doen, dit doe je dan in de pan als de kip/gehakt gebakken is.
Met champignons kan ook, ook weer nadat de kip/gehakt gebakken is in de pan doen.
En mocht je geen vlees willen eten kan je dat ook vervangen voor zalm of walnoten.

goedkoop gerecht, erg makkelijk klaar te maken en je hebt genoeg voor 3-4 personen.
Gratineren hoeft trouwens niet persé, vind het zelf wel lekker om wel te doen.
  woensdag 22 augustus 2012 @ 14:51:14 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115866956
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 14:47 schreef DrukVout het volgende:
Piet?? Bij mijn ouders in de tuin staan deze dingen. Maar ze kunnen er niks mee omdat ze zo bok en bok hard zijn, ook behandelen als gewone stoofperen geeft nou niet een geweldig resultaat. Heb jij nog een recept?

[ afbeelding ]
Dit zijn kweeperen.
Je kan daar een gelei mee maken
http://www.houtwal.be/vak(...)-gelei-confituur.htm
Of een soort zachte winegums
Een heel oud recept
http://www.kookhistorie.nl/index.htm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 22 augustus 2012 @ 14:52:18 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115866992
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 15:39 schreef Quantic het volgende:
Vanavond heb ik een voetbal wedstrijd en ik ga voor een paar gasten uit mijn team koken. Nu ben ik van plan om echt " Powerfood " voor die gasten te gaan maken alleen ben ik een beetje inspiratieloos. Heeft iemand een goede tip voor me? Ik zat zelf te denken aan een lekkere pasta carbonara oid. :)
Sorry
Heb deze gemist, is denk ik niet meer actueel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 22 augustus 2012 @ 14:53:40 #180
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_115867048
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sorry
Heb deze gemist, is denk ik niet meer actueel?
Hmm , ik zie nu ook pas dat het vorige week was gepost.. :o
pi_115867232
Piet, ik heb tomaten doorgaans ongeveer 2 weken in de vensterbank liggen voor gebruik. Nou was het was erg zonnig en warm de laatste tijd en een paar waren al overrijp qua uiterlijk, ik dacht laat ik eens eentje zo proeven voor ik ze verwarm, zo'n romatomaat, en die smaakte gewoon naar pruim eigenlijk.

Dat zouden meer mensen moeten doen dan zouden ze het geen groente meer noemen, maar aangezien de maaltijd sowieso niet zo geslaagd was is mijn vraag of deze te ver heen waren voor warme bereiding of dat dat nog lekker is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 22 augustus 2012 @ 15:05:13 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115867430
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 14:59 schreef Weltschmerz het volgende:
Piet, ik heb tomaten doorgaans ongeveer 2 weken in de vensterbank liggen voor gebruik. Nou was het was erg zonnig en warm de laatste tijd en een paar waren al overrijp qua uiterlijk, ik dacht laat ik eens eentje zo proeven voor ik ze verwarm, zo'n romatomaat, en die smaakte gewoon naar pruim eigenlijk.

Dat zouden meer mensen moeten doen dan zouden ze het geen groente meer noemen, maar aangezien de maaltijd sowieso niet zo geslaagd was is mijn vraag of deze te ver heen waren voor warme bereiding of dat dat nog lekker is.
Ik doe dat ook altijd, heb altijd een paar pond liggen op een zuidelijke vensterbank. Als ze te rijp worden maak ik er altijd (een bijzonder smakelijke) tomatensoep van.
Wat ik, op aanraden van mijn zus, binnenkort is ga proberen is er sap van maken, daar druivensuiker bij en er dan ijs van maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115867696
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik doe dat ook altijd, heb altijd een paar pond liggen op een zuidelijke vensterbank. Als ze te rijp worden maak ik er altijd (een bijzonder smakelijke) tomatensoep van.
Wat ik, op aanraden van mijn zus, binnenkort is ga proberen is er sap van maken, daar druivensuiker bij en er dan ijs van maken.
Je schijnt ook er kleurloos sap van te kunnen trekken, als een consommé zeg maar, en dat zou dan ideaal zijn voor legendarisch tomatenijs. Maar de techniek daarvoor weet ik niet, dat zou je even op moeten zoeken.

Ik haal ze meestal per 6 en fifo ze op de vensterbank. Maar als ze naar pruimen smaken, en binnenin ook al voorzichtig een plantje aan het maken zijn, dan zijn te rijp voor hartige toepassingen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 22 augustus 2012 @ 15:21:29 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115867945
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 15:13 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je schijnt ook er kleurloos sap van te kunnen trekken, als een consommé zeg maar, en dat zou dan ideaal zijn voor legendarisch tomatenijs. Maar de techniek daarvoor weet ik niet, dat zou je even op moeten zoeken.

Ik haal ze meestal per 6 en fifo ze op de vensterbank. Maar als ze naar pruimen smaken, en binnenin ook al voorzichtig een plantje aan het maken zijn, dan zijn te rijp voor hartige toepassingen?
Je voegt wat gelatine toe en vriest het in, laat het dan ontdooien en het kleurloze, of liever, heldere sap vloeit er dan langzaam uit.
Ik heb zelden dat ze al kiemen, maar gebruik ze dan wel gewoon. Hoewel ik dan vaak het zaad al wel weg doe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115868061
Dat had ik ook gedaan, maar daardoor zat er ook wat te weinig tomaat in en er was nog wel meer misgegaan met de verhoudingen, dus dan kon ik niet echt vaststellen of het aan de tomaten lag dat het niet zo geslaagd was.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_115870490
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je voegt wat gelatine toe en vriest het in, laat het dan ontdooien en het kleurloze, of liever, heldere sap vloeit er dan langzaam uit.
Of pureren met smaakmakers naar wens en dan zonder omroeren laten uitlekken in een vergiet bekleed met kaas- of andere doek.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  woensdag 22 augustus 2012 @ 16:28:51 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115870557
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 16:26 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Of pureren met smaakmakers naar wens en dan zonder omroeren laten uitlekken in een vergiet bekleed met kaas- of andere doek.
Dat kan, maar dan wordt het niet zo kraakhelder. Je kan het klaren met eiwit maar dat verschraalt de smaak volgens sommigen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115870602
Daarom niet omroeren. De keer dat ik het deed was het volledig helder, zonder waas of troebel gedoe.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  woensdag 22 augustus 2012 @ 18:19:13 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115874750
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 14:47 schreef DrukVout het volgende:
Piet?? Bij mijn ouders in de tuin staan deze dingen. Maar ze kunnen er niks mee omdat ze zo bok en bok hard zijn, ook behandelen als gewone stoofperen geeft nou niet een geweldig resultaat. Heb jij nog een recept?

[ afbeelding ]
Ik heb dit een paar keer gemaakt, best lekker. Een soort Marokkaanse "appelmoes". Ook zonder de dadels, al is met natuurlijk leuker.


Quinces with dates
pi_115877625
Piet, ik heb vanavond aardappelen geraspt en gebakken. Echter werd het heel erg plakkerig wat niet echt de bedoeling was, is er een manier om het minder te laten plakken?

Ik bedacht me zelf later dat het misschien helpt om het geraspte spul voor het bakken eerst nog even te spoelen. Nu had ik alleen na het schillen de aardappel afgespoeld. Zal dit helpen?
  woensdag 22 augustus 2012 @ 19:59:00 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115878224
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 19:42 schreef tjoptjop het volgende:
Piet, ik heb vanavond aardappelen geraspt en gebakken. Echter werd het heel erg plakkerig wat niet echt de bedoeling was, is er een manier om het minder te laten plakken?

Ik bedacht me zelf later dat het misschien helpt om het geraspte spul voor het bakken eerst nog even te spoelen. Nu had ik alleen na het schillen de aardappel afgespoeld. Zal dit helpen?

Ja, je zou ze kunnen spoelen, dan verlies je zetmeel. Wat wilde je maken? Rösti? En wat voor een aardappel nam je? Een bloemige of een vastkokende?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115878294
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, je zou ze kunnen spoelen, dan verlies je zetmeel. Wat wilde je maken? Rösti? En wat voor een aardappel nam je? Een bloemige of een vastkokende?
http://eten-en-drinken.in(...)bacalhau-a-bras.html al met al is het prima gelukt hoor want na het toevoegen van de andere ingrediënten viel het uit elkaar. Alleen was niet alles even gaar omdat het dus klonterde bij het bakken.

Aardappen was een kruimige, Arielle staat er op het zakje :P
  woensdag 22 augustus 2012 @ 20:06:11 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115878478
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 20:00 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

http://eten-en-drinken.in(...)bacalhau-a-bras.html al met al is het prima gelukt hoor want na het toevoegen van de andere ingrediënten viel het uit elkaar. Alleen was niet alles even gaar omdat het dus klonterde bij het bakken.

Aardappen was een kruimige, Arielle staat er op het zakje :P
Kruimige hebben meer zetmeel, als je vastkokende gebruikt zal je er minder last van hebben.
Je recept zou mijn Kroatische familiekant lekker vinden, ik ben zelf niet zo gek op labberdaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115878832
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kruimige hebben meer zetmeel, als je vastkokende gebruikt zal je er minder last van hebben.
Je recept zou mijn Kroatische familiekant lekker vinden, ik ben zelf niet zo gek op labberdaan.
haha die term voor stokvis kende ik nog niet :P Ik vond het erg lekker en ga het volgende keer met vastkokende proberen. Thnx iig ^O^
  woensdag 22 augustus 2012 @ 20:20:27 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115879011
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 20:15 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

haha die term voor stokvis kende ik nog niet :P Ik vond het erg lekker en ga het volgende keer met vastkokende proberen. Thnx iig ^O^
Terwijl ik gedrooogde gezouten of gefermenteerde vis wel lekker vind, maar iets bevalt me hier niet aan. Wellicht moet ik het gewoon zelf eens maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115879075
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Terwijl ik gedrooogde gezouten of gefermenteerde vis wel lekker vind, maar iets bevalt me hier niet aan. Wellicht moet ik het gewoon zelf eens maken.
Dit is gedroogd gezouten? :?
  woensdag 22 augustus 2012 @ 20:30:18 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115879368
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 20:22 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Dit is gedroogd gezouten? :?
Stokvis is gezouten en gedroogd, klipvis is ongezouten gedroogd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115904428
Receptje om zelf boter te maken?
  donderdag 23 augustus 2012 @ 13:29:48 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115904655
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 13:22 schreef Fiorellino het volgende:
Receptje om zelf boter te maken?
In principe zou je karnemelk van een graad of 35 moeten toevoegen aan room van dezelfde temperatuur of aan volle niet afgeroomde en niet gehomogeniseerde melk, dit een tijdje laten staan zodat de melkzuurbacterien uit de karnemelk de kans krijgen zich te vermenigvuldigen en dat gaan karnen. Wil dit nog steeds eens proberen, maar nog niet aan toegekomen.
Zal het binnenkort eens pogen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115949505
Piet,

De laatste tijd eet ik veel spinazie. Op zichzelf vind ik het erg lekker maar af en toe een ander smaakje aan de spinazie is ook wel lekker.

Ik had laatst spinazie gemaakt met uitjes, knoflook en wat mozarella er doorheen, het was erg lekker maar zoiets verveeld ook snel.

Mijn vraag is dus hoe je spinazie op een ander soort manier kan klaarmaken. Het moet allemaal gezond blijven btw.
If not now, then when.
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 13:45:23 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115949852
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 13:37 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Piet,

De laatste tijd eet ik veel spinazie. Op zichzelf vind ik het erg lekker maar af en toe een ander smaakje aan de spinazie is ook wel lekker.

Ik had laatst spinazie gemaakt met uitjes, knoflook en wat mozarella er doorheen, het was erg lekker maar zoiets verveeld ook snel.

Mijn vraag is dus hoe je spinazie op een ander soort manier kan klaarmaken. Het moet allemaal gezond blijven btw.
Met blauwschimmelkaas?
Met van die krokante gebakken uitjes?
Roerbakken met gembersiroop en oestersaus?
Doe het in een lasagna?
Stamppot met nieuwe aardappels en spek?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115949991
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met blauwschimmelkaas?
Met van die krokante gebakken uitjes?
Roerbakken met gembersiroop en oestersaus?
Doe het in een lasagna?
Stamppot met nieuwe aardappels en spek?
Eigenlijk bedoel ik meer hoe ik de smaak van de spinazie op zichzelf wat anders kan krijgen d.m.v. toevoegingen.
If not now, then when.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')