Dan moet je wel een "filet" met huid hebben.quote:Op donderdag 2 augustus 2012 13:35 schreef Hagelkaas het volgende:
Als je van de voorkant van de filet een stuk koopt kun je het dunne flapje omvouwen zodat het vel om de hele filet heen zit. Als je er dan voorzichtig een heleboel schuine sneetjes in maakt en met een touwtje het 'pakketje' dichtknoopt kun je hem perfect krokant bakken in een grillpan.
Goed wassen, uit laten lekken, dan laten garen zonder verder water bij te voegen. Je kan zout, peper, knoflook, gebakken uitjes toevoegen als je dat lekker vind.quote:Op donderdag 2 augustus 2012 15:54 schreef Hallojo het volgende:
Beste Piet,
Hoe maak je verse spinazie klaar?
bouillon/wijn aan de kook brengen. Vis erin. Pan van het vuur en de vis na 10 minuten eruit halen. Is dat voldoende?quote:Op donderdag 2 augustus 2012 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bakken is lekker, maar bij verse kabeljauw lastig omdat ie vlokt. Wat je zou kunnen doen is voorzichtig en kort pocheren in half witte wijn, half visbouillon. Hollandaise erbij, smullen.
In een wok of koekepan, of in een kookpan?quote:Op donderdag 2 augustus 2012 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed wassen, uit laten lekken, dan laten garen zonder verder water bij te voegen. Je kan zout, peper, knoflook, gebakken uitjes toevoegen als je dat lekker vind.
Je koopt filet toch altijd met huid? Er vanuit gaande dat je niet die slijmerige bakjes van de AH koopt.. Nadeel van een gewone kabeljauwfilet tov een rugfilet is inderdaad wel dat er een lijn graten doorheen loopt. Maar die zijn zo groot dat je je er moeilijk in kan verslikkenquote:Op donderdag 2 augustus 2012 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan moet je wel een "filet" met huid hebben.
Op de huid bakken kan idd ook. Huid wat insnijden en de filet zouten en bloemen. Op de huid bakken maar de filet niet draaien, maar met een lepel de hete boter er over gieten. Pan niet te heet zodat de boter niet verbrand.
Na het bakken de vis voorzichtig uit de pan nemen, vuur uitzetten, jus blussen met wat citroensap, veel gehakte peterselie, kappertjes en wat klontjes boter en dit over de vis gieten.
Wassen, droogslingeren en een dressing maken. Als je het in de pan gooit dan vind ik heel kort heet bakken het lekkerst.quote:Op donderdag 2 augustus 2012 15:54 schreef Hallojo het volgende:
Beste Piet,
Hoe maak je verse spinazie klaar?
Zoals in m'n eerste post al staat, ze zijn in de bonus. Dus ja dat zijn die slijmerige bakjes van de AH zonder huid.quote:Op donderdag 2 augustus 2012 16:32 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Je koopt filet toch altijd met huid? Er vanuit gaande dat je niet die slijmerige bakjes van de AH koopt.. Nadeel van een gewone kabeljauwfilet tov een rugfilet is inderdaad wel dat er een lijn graten doorheen loopt. Maar die zijn zo groot dat je je er moeilijk in kan verslikken
Kan allemaal,maar in wok of koekenpan beetje bij beetje doen. Ik gebruik een grote soeppanquote:Op donderdag 2 augustus 2012 16:16 schreef Hallojo het volgende:
[..]
In een wok of koekepan, of in een kookpan?
Ahquote:Op donderdag 2 augustus 2012 17:13 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Zoals in m'n eerste post al staat, ze zijn in de bonus. Dus ja dat zijn die slijmerige bakjes van de AH zonder huid.
En wij doen er in de wok een scheut vissaus bij: dan nog even heel hoog vuur.quote:Op donderdag 2 augustus 2012 17:47 schreef Bleie het volgende:
Ik roerbak spinazie altijd met een teentje knoflook. Heerlijk.
Is het dan niet handiger om het dan in dunne plakken te snijden?quote:Op zondag 5 augustus 2012 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat je zou kunnen doen is het ophangen voor een laag vuur en het zo langzaam grillen. Sate is altijd lekker maar je wilt het niet snijden zei je.
Hoe lekker is dit! En zo simpel!quote:Op donderdag 2 augustus 2012 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed wassen, uit laten lekken, dan laten garen zonder verder water bij te voegen. Je kan zout, peper, knoflook, gebakken uitjes toevoegen als je dat lekker vind.
Gewoon in de gootsteen, veel water, even laten staan zodat het zand naar de bodem zakt. En ik gebruik altijd de slascentrifuge om het geheel een beetje droog te krijgen (in etappes - spinazie voor 2 personen past daar niet in één keer in).quote:Op dinsdag 7 augustus 2012 19:35 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Hoe lekker is dit! En zo simpel!
Heb het net gemaakt met olijfolie, 3 teentjes knoflook, peper en zout. Ik was nooit echt een fan van spinazie, maar het komt nu met stip op 1 in mijn lijst van favoriete groentes.
Volgende keer alleen een beetje beter wassen Iemand nog tips hiervoor, want het valt niet mee met zo'n grote hoeveeldheid bladeren in je vergiet...
Slacentrifuge? Ik heb er alleen een voor mijn wasgoed...quote:Op dinsdag 7 augustus 2012 21:16 schreef Bleie het volgende:
[..]
Gewoon in de gootsteen, veel water, even laten staan zodat het zand naar de bodem zakt. En ik gebruik altijd de slascentrifuge om het geheel een beetje droog te krijgen (in etappes - spinazie voor 2 personen past daar niet in één keer in).
quote:Op dinsdag 7 augustus 2012 21:18 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Slacentrifuge? Ik heb er alleen een voor mijn wasgoed...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |