abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 28 juli 2012 @ 09:24:50 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114756401
Mijn eigen ingezaaide basilicum ziet er prachtig uit, maar is volledig smakeloos.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 juli 2012 @ 12:01:26 #103
214697 The_Dean
Ebut Riggs
pi_114759094
Ik heb hier nog driekwart pot Babi pangang saus van de Chinees staan.
Nu had ik het idee daar kipblokjes aan toe te voegen, en dan samen met rijst lekker te eten vanavond.

Wat is het lekkerst, eerst de kip in blokjes gesneden er in laten marineren voor een poosje, of alles in de pan gooien en lekker laten sudderen...

Tips voor eventuele toevoegingen?
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
  zaterdag 28 juli 2012 @ 12:11:36 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114759410
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 12:01 schreef The_Dean het volgende:
Ik heb hier nog driekwart pot Babi pangang saus van de Chinees staan.
Nu had ik het idee daar kipblokjes aan toe te voegen, en dan samen met rijst lekker te eten vanavond.

Wat is het lekkerst, eerst de kip in blokjes gesneden er in laten marineren voor een poosje, of alles in de pan gooien en lekker laten sudderen...

Tips voor eventuele toevoegingen?
Kip meesudderen, zeker niet rauw er een tijd in laten liggen.
Rijst vers koken, de rijst van de chinees niet opwarmen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 juli 2012 @ 12:15:05 #105
214697 The_Dean
Ebut Riggs
pi_114759512
Nee, rijst maak ik nieuw, die was toch op. Enige wat ik nog heb is die pot saus.

Dus eerst even aanbakken? Dank u!
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
  zaterdag 28 juli 2012 @ 12:39:39 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114760226
Smakelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114765496
Ik wil weer eens iets met (zwarte) truffel eten. Waar kan je dat het beste kopen en in welke vorm qua prijs/kwaliteit verhouding?
  zaterdag 28 juli 2012 @ 16:34:17 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114768309
Horeca groothandel, vers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114768824
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kip meesudderen, zeker niet rauw er een tijd in laten liggen.
Bedoel je in dit specifieke geval of in het algemeen? :o
  zaterdag 28 juli 2012 @ 16:45:04 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114768859
quote:
5s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 16:44 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

[..]

Bedoel je in dit specifieke geval of in het algemeen? :o
In dit specifieke geval
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 juli 2012 @ 13:29:57 #111
214697 The_Dean
Ebut Riggs
pi_114799798
Heb wat kipkruiden over de kip gedaan, beetje aangebakken en toen laten pruttelen in de saus.
Smaakte goed Piet, bedankt!
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
pi_114804810
Hoe bak je een zalmmoot?
Met welke kruiden bijvoorbeeld, en is het lekkerder uit de oven of in de pan.
  zondag 29 juli 2012 @ 17:09:20 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114809807
Een zalmmoot, dus zo'n dwarsdoorsnee? Met ruggengraat enzo? En issie wild of gekweekt?
pi_114883697
Grillpan, beetje olie op de moot smeren en bakken, dan met dille, citroen, plukje creme fraiche erop? Voor een knapperig korstje rondom, het vel ondiep insnijden om de 5 mm
pi_114938433
Piet,

Gisteren heb ik een groene curry gemaakt, en daar knikker ik graag een stengel sereh in. Als je de stengel heel laat, of als een soort waaier insnijdt, komt er al aardig wat citroengras-smaak vrij, maar t is nog niet optimaal. Je kunt de stengel dan na het stoven wel makkelijk uit de pan halen.

Als je m in hele kleine stukjes snijdt, is het een ware smaakexplosie, maar heb je ook harde stukjes gras tussen je tanden.

Is er een oplossing voor? Wel de smaak, niet het gekraak. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 1 augustus 2012 @ 11:09:58 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114938531
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2012 11:07 schreef Gripper het volgende:
Piet,

Gisteren heb ik een groene curry gemaakt, en daar knikker ik graag een stengel sereh in. Als je de stengel heel laat, of als een soort waaier insnijdt, komt er al aardig wat citroengras-smaak vrij, maar t is nog niet optimaal. Je kunt de stengel dan na het stoven wel makkelijk uit de pan halen.

Als je m in hele kleine stukjes snijdt, is het een ware smaakexplosie, maar heb je ook harde stukjes gras tussen je tanden.

Is er een oplossing voor? Wel de smaak, niet het gekraak. :)
Stengel heel laten maar kneuzen door hem met een hamer of achterkant van een koksmes te meppen, op te rollen in een stukje kaasdoek en er nog eens op te meppen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 augustus 2012 @ 11:13:09 #117
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114938654
Of twee stengels nemen. :Y)
  woensdag 1 augustus 2012 @ 11:15:27 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114938754
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2012 11:13 schreef RobinOok het volgende:
Of twee stengels nemen. :Y)
Hmm, ja, dat kan wel, maar is dat niet net zoiets als veel thee gebruiken en het kort laten trekken, ipv de juiste hoeveelheid gebruiken en het langer laten trekken? Ik heb de indruk dat de smaak mooier en complexer wordt bij mijn methode.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 augustus 2012 @ 11:18:10 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114938887
Nou, dat lijkt me in dit geval niet opgaan, complexere smaak omdat alles uit 1 stengel komt. Bovendien had ik de indruk dat Grippers stengel al aardig "open" was en er niet bar veel meer smaak uit te krijgen zou zijn.

Het was ook maar een aanvulling, qua mogelijke oplossing.
pi_114939492
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2012 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hmm, ja, dat kan wel, maar is dat niet net zoiets als veel thee gebruiken en het kort laten trekken, ipv de juiste hoeveelheid gebruiken en het langer laten trekken? Ik heb de indruk dat de smaak mooier en complexer wordt bij mijn methode.
Ik zal m de volgende keer eens kneuzen. Klinkt wel als een goeie. Lange slierten snijden kan ook, die kun je er ook nog goed uit vissen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 1 augustus 2012 @ 11:37:05 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114939723
fijnhakken en in een kaasdoekje of thee ei is ook een idee?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 augustus 2012 @ 11:46:11 #122
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_114940162
Je hebt ook uit de kluiten gewassen thee-eieren voor kruiden:

  woensdag 1 augustus 2012 @ 12:17:46 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114941416
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2012 11:46 schreef Erasmo het volgende:
Je hebt ook uit de kluiten gewassen thee-eieren voor kruiden:

[ afbeelding ]
Precies, die bedoel ik.
Ideaal voor houterige stukken in sauzen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114986496
Piet, de kabeljauw is in de bonus. Nu heb ik in Frankrijk in een restaurant een botermalse kabeljauw gegeten. Hoe krijg ik dat vanavond zelf het beste voor elkaar?
  donderdag 2 augustus 2012 @ 11:06:12 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114987571
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 10:33 schreef rhubarb het volgende:
Piet, de kabeljauw is in de bonus. Nu heb ik in Frankrijk in een restaurant een botermalse kabeljauw gegeten. Hoe krijg ik dat vanavond zelf het beste voor elkaar?
Bakken is lekker, maar bij verse kabeljauw lastig omdat ie vlokt. Wat je zou kunnen doen is voorzichtig en kort pocheren in half witte wijn, half visbouillon. Hollandaise erbij, smullen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')