Verschillen zijn er om overwonnen te worden. GroenLinks is hard op weg. Eerst de plaats van de PVV innemen door samen te werken met VVD en CDA en rechts afbraakbeleid mogelijk te maken, nu weer dit...quote:Op vrijdag 18 mei 2012 17:38 schreef Yakamoz het volgende:
[..]
GL en de PVV verschillen anders fundamenteel. Bij GroenLinks kunnen leden tenminste nog stemmen op congressen, bij de PVV is er maar één lid.
Inderdaad. Dibi was het toch nooit geworden. Hoe dom kun je als partijbestuur zijnquote:Op vrijdag 18 mei 2012 17:54 schreef Jojoke het volgende:
Dibi was al behoorlijk zelfdestructief bezig, begrijp dan ook niet waarom de kandidatencommissie moeilijk doet. Hij maakt toch geen kans om lijsttrekker te worden.
Lijkt? Wanneer Tofik Dibi door het partijbestuur een verbod krijgt opgelegd om in een tv-programma te verschijnen en op Twitter meldt dat -ie vecht als een leeuw, is het woord "lijkt" echt al een gepasseerd station.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 18:08 schreef MaGNeT het volgende:
Voorlopig zijn het geruchten.
Er lijkt wel iets gaande te zijn maar ik wacht liever de officiële berichten af.
Hij wil zichzelf natuurlijk wel profileren, en dat kun je eigenlijk alleen maar doen door je af te zetten tegen de huidige fractieleider. Een vergelijkbaar probleem speelt altijd bij de Amerikaanse voorverkiezingen, tegen de tijd dat ze de kandidaat hebben is die al beschadigd.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 17:54 schreef Jojoke het volgende:
Dibi was al behoorlijk zelfdestructief bezig, begrijp dan ook niet waarom de kandidatencommissie moeilijk doet. Hij maakt toch geen kans om lijsttrekker te worden.
Sterk punt. Ik ben er zelf geen voorstander van als een kleine groep prominenten de gang van zaken gaat bepalen.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 17:45 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik zie niet in hoe ze niet legitiem kunnen zijn, de legitimiteit vloeit immers voort uit de totstandkoming. Als prominenten, al dan niet uitgerangeerd, een beetje hun gewicht tegen door leden gemaakte afspraken gaan zetten dan lijkt me dat juist zeer ondemocratisch.
Die hele trend van lijsttrekkersverkiezingen is gewoon cameragedreven, in het gunstigste geval. De wij van WC-eend pers, die maar wat graag spektakel zien, en er als de kippen bij zijn om het democratisch en vanzelfsprekend te noemen, alsof het iedereen aangaat. Maar ook partijprominenten en kandidaten zelf, die graag alvast in beeld komen voor de exposure van hun plannen, of gewoon graag in beeld komen.
Maar als het PvdA-congres zich gaat uitspreken over wie de fractieleider moet worden dan is dat fundamenteel antidemocratisch, de kiezer heeft immers al gesproken en aan dat oordeel mag niet getornd. Een volmaakt logisch uitvloeisel daarvan is dan ook dat volksvertegenwoordigers, niet partijvertegenwoordigers, hun eigen fractievoorzitter kiezen. Maar daar hoor je niemand over want de media vinden het een fraai spektakel.
Het beruchte CDA-congres was nog veel en veel erger, daarin zie je dus dat als je een op het allereerste gezicht democratisch proces door een veel groter en belangrijker democratisch proces heen laat lopen, dat je de democratie om zeep helpt. De kiezer had immers net gesproken, en die had geen 76 volksvertegenwoordigers neergezet die Rutte I steunden. Toch meende het partijcongres de kiezer te mogen overrulen.
Ja, maar van de andere kant vind ik het binnen het verband van een vereniging ook weer niet gek dat degenen die de meeste moeite doen het meest te vertellen hebben.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 18:44 schreef Yakamoz het volgende:
[..]
Sterk punt. Ik ben er zelf geen voorstander van als een kleine groep prominenten de gang van zaken gaat bepalen.
Neemt niet weg dat er een discrepantie kan ontstaan tussen de huidige opvattingen onder de leden en in het verleden genomen besluiten. Een partijbestuur moet onafhankelijk opereren, maar dat moet niet betekenen dat het onaantastbaar is. Je zou je sowieso moeten afvragen of een partijbestuur (die ook kandidatencommissies opstelt) wel legitiem is als maar een beperkt aantal leden op congressen aanwezig kunnen zijn. Een referendum zou wat dat betreft veel laagdrempeliger zijn. Referenda kunnen m.i. zeker wel een welkome aanvulling kunnen zijn in een partij met vele bloedgroepen.
Allicht niet, maar ze hebben dan ook geen kandidaten die elkaar afmaken, er is ook niet een leider met een akkoord waartegen een andere kandidaat zich gaat afzetten, en het is wel exposure voor de boodschap. Dan kan het best handig zijn.quote:Zelf ben ik echter niet voor showreferenda om te laten zien 'hoe modern we wel niet zijn'. Bij het CDA is dat het meest stuitend. De partijcultuur daar is nu echt niet fundamenteel veranderd.
twitter:inekevangent twitterde op vrijdag 18-05-2012 om 19:52:05De partijregels zijn helemaal niet overtreden door @tofikdibi Vorige week is door PB besloten dat kandidaten naar buiten konden. #dwdd reageer retweet
Het is wat je gelukig noemt. Een dergelijke move van het partijbestuur is nog veel schadelijker voor GL.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 18:37 schreef Lavenderr het volgende:
Nou, gelukkig hebben ze Tofik Dibi teruggefloten, het was natuurlijk ook een lachertje.
Benieuwd of hij nu bij GL blijft.
Laten we eerst eens afwachten hoe een en ander in zijn werk is gegaan.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 20:28 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Het is wat je gelukig noemt. Een dergelijke move van het partijbestuur is nog veel schadelijker voor GL.
Te laat, het stempel is gedrukt, de schade is gedaan. Ongelooflijk, maar dan ook ongelooflijk dom gespeeld van het bestuur. Onbegrijpelijk, zo relatief vlak voor september. Hoe dom kun je het weggeven...quote:Op vrijdag 18 mei 2012 20:31 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Laten we eerst eens afwachten hoe een en ander in zijn werk is gegaan.
Dit verdient op het eerste gezicht geen schoonheidsprijs, dat ben ik met je eens. Maar ja, het gebeurt vaker he, achter je rug worden er dingen bekokstoofd. Het blijft politiek.
Als het zo gegaan is is het zeker oerstom. Dibi had sowieso nooit gewonnen, dus ze hadden alleen maar af moeten wachten. Notabene gisteren in de peiling stond dat hij maar iets van 27% van de stemmen had, dus waarom deze move?quote:Op vrijdag 18 mei 2012 20:33 schreef Jarno het volgende:
[..]
Te laat, het stempel is gedrukt, de schade is gedaan. Ongelooflijk, maar dan ook ongelooflijk dom gespeeld van het bestuur. Onbegrijpelijk, zo relatief vlak voor september. Hoe dom kun je het weggeven...
Dat doet hij toch altijd? Heb zelden zo'n publiciteitsgeil ventje gezien.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 20:51 schreef Yakamoz het volgende:
Dibi speelt het spel ook niet helemaal kies moet ik zeggen. De procedure voor zijn kandidaatstelling is nog in behandeling, maar ondertussen zoekt hij wel heel expliciet de publiciteit op om druk op de ketel te zetten.
Klopt, maar bij het CDA lag het voor de hand, gezien de partij zonder partijleider zat. Dibi heeft onnodig de partij schade berokkend door zich zo vlak voor de verkiezingen op te werpen als kandidaat. Een referendum na de TK-verkiezingen (als Sap het veld wellicht moet ruimen) over het leiderschap van de partij lijkt mij meer voor de hand liggen.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 20:54 schreef Hexagon het volgende:
Mja dat deden ze in het CDA ook. Maar die weten wel iets beter blijkbaar.
Kijk heel handig was het niet van Dibi. Maar als de regels zo zijn dan moet je je er als partijbestuur bij neerleggen en de strijd toestaan. Dat is nog altijd beter dan dit.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 21:01 schreef Yakamoz het volgende:
[..]
Klopt, maar bij het CDA lag het voor de hand, gezien de partij zonder partijleider zat. Dibi heeft onnodig de partij schade berokkend door zich zo vlak voor de verkiezingen op te werpen als kandidaat. Een referendum na de TK-verkiezingen (als Sap het veld wellicht moet ruimen) over het leiderschap van de partij lijkt mij meer voor de hand liggen.
quote:Campagneprotocol
Bij iedere kandidatenprocedure hanteert GroenLinks een campagneprotocol. In dit protocol vind je de uitgangspunten en spelregels die tijdens de campagne gelden. Op die manier streven we naar een eerlijk speelveld voor alle sollicitanten. Zo vind je in het protocol de regel dat sollicitanten geen campagne voeren tot aan de publieke bekendmaking. De regel dat sollicitanten niet eerder dan de publieke bekendmaking hun sollicitatie bekend maken heeft het partijbestuur geschrapt. Deze regel was vanuit het oogpunt van zorgvuldigheid en gelijk speelveld opgenomen in het protocol. Omdat deze regel in de praktijk tot rare situaties leidt, is deze geschrapt. Dat betekent dat sollicitanten vrij zijn om openbaar te maken dat ze hebben gesolliciteerd en eventueel ook voor welke plaatsen. Natuurlijk blijft nog steeds gelden dat sollicitanten geen campagne voeren tot de publieke bekendmaking op 31 mei (lijsttrekkerskandidaten) en 22 juni (overige kandidaten).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |